Nytt lyxbidrag för invandrare

Den 1:a december träder en ny reform i kraft för nyanlända invandrare utöver det tidigare "integsjobbet" där 75% av lönen betalas av staten. Den nya reformen ska göra det lättare för nyanlända att hitta de lediga jobben och kommer ge ett fast bidrag på 6.673:-.

En ensamstående svensk som idag får försörjningsstöd  är tvungen att klara sig på ca 3.680:- utöver hyra per månad. Personen är tvungen att vara inskriven på arbetsförmedlingen och genomgå de program som hänvisas för att inte förlora bidraget. Tjänar personen något minskar försörjningsstödet med lika mycket.

Från och med den 1 december 2010 inför regeringens nya regler för nyanlända invandrare. Reformen omfattar de som beviljats uppehållstillstånd p.g.a flyktingskäl under de två senaste åren och den görs för att ”lättare få dem i arbete”.

Regeringen siktar på att se till att just invandrare ska hitta de lediga jobben med hjälp av en ny speciell ”etableringslots” som ska lotsa invandrarna till arbete.  Detta trots att arbetslösheten nu ligger på 8,2% i landet.

Den nya etableringsersättningen som den enskilda invandraren erhåller kommer ligga på 6.673:- per månad, vilket är nästan dubbelt i jämförelse med exemplet ovan för svensken. Bidraget påverkas ej heller av inkomster som invandraren eller dennes partner erhåller. Med andra ord kommer de kunna tjäna hur stora summor som helst utan att riskera en sänkning av bidraget. Förutom etableringsbidraget så finns även instegsjobbet kvar. Instegsjobbet infördes 2007 och gör att nyanlända kan söka arbete med löftet om att de får 75% av lönen betalad av staten.

Så från och med 1 december kommer nyanlända flyktingar att ha en garantiinkomst på 6.673:- och vid anställning få 75% av sin lön betalad av staten.

Lika vidlyftiga och ambitiösa satsningar på de som redan är arbetslösa i landet lyser dock med sin frånvaro.

 

Såg en länk på fb som en kille lagt ut.. Jag anser mig inte vara rasist eller på något sett hatisk mot invandrare.. Men jag måste säga att detta har väl ändå gått för långt? Det finns många här som kämpar, som gör sitt bästa för att få allt att gå runt. För att kunna betala sina räkningar och se till att det finns mat på bordet. Är detta jämnställdt? Nä, jag tycker nog inte det. Det finns många som inte valt att leva på socialbidrag, som fått gå dit utan att välja. Ja, jag blev faktiskt lite påverkad av denna artikel. Om det nu stämmer, det vet man ju aldrig..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0