Julångest

Varje år vid den här tiden känner jag nog likadant. Varför vet jag egentligen inte för jag har haft bra och mysiga jular även att mina föräldrar skilde sig när jag var liten och dom senaste åren har jag tillbringat julafton på jobbet. När jag kommer hem till andra så tycker jag att det är mysigt med alla julsaker, stjärnan som hänger i fönstret och julstjärnorna som doftar ljuvligt, men här hemma är det blankt. Trodde jag skulle känna annorlunda i år nu när jag har en liten, men det gör jag inte. Förmodlingen kommer det säkert ändras och jag hoppas att jag kommer känna lite julstämning.

Julklappar. Det är till barnen. Att köpa till vuxna tycker jag är detsamma som att byta pengar. Det är barnen som ska få många julklappar. Det är barnen som ska prioriteras. Dessutom är det tanken som räknas. Jag förstår inte dom som spenderar tusentals kronor på julklappar, det är för mig helt obegripligt, men å andra sidan så är det ju upp till var och en och har man gott med pengar så visst.

Kärlek kan däremot inte köpas för pengar och som jag skrev ovan. Julafton är barnens dag och då borde jag faktiskt rycka upp mig och lägga lite tid och energi på att skapa lite julstämning här hemma, inte för mig men nu för Ewelyns skull även att hon är så liten och knappt förstår. Att vara negativ och motarbeta hjälper ju inte, men jag kan verkligen inte hjälpa det.

Jag skulle lika gärna kunna vara hemma med mina underbara älsklingar Ewelyn och Joel, sitta i soffan och mysa. Känna lugnet och bara va. Vi får se vad som händer, inget är spikat ännu.

Jul jul strålande jul....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0