Mysig dag

Vid halv 10 kom min vän Linda hit. Drack lite kaffe och småpratade om livet :-) Frågade henne om hon ville äta lunch med mig, eftersom jag tänkt att göra tacos och det är roligare att äta tillsammans med någon, så det ville hon såklart.

Vi gick ner till Ica och köpte lite grönsaker sen hem och fixade maten. Mums, vad gott det var. Tacos för mig är ju egentligen helgmat, men lite vardagslyx är ju aldrig fel och att tillbringa det med en kär vän gör det ännu bättre!

Vid tre tiden följde jag med henne till apoteket, sen gick Ewelyn och jag hemåt. Joel kom hem, jobbat och tvättat bilen duktig som han är.

Precis tagit en dusch, blev yr i skallen (duschar alltid för varmt!) så fick gå ut och lägga mig på soffan med vått hår :-) Skönt vad det åtminstone. Så otäckt när det blir sådär, fast ändå duschar jag varmt så det immar mot speglarna i badrummet ;-)

Kvällen kommer innebära lugnet själv. Hoppas Ewelyn sover bra, tjugo över sex gick vi upp i morse!! Hoppas på lite längre sovmorgon imorgon ;-)

Prima ballerina...

Inget jobb blev det ikväll heller, men det gör inte så mycket. Dagen har bestått av lite bus i lekparken, en promenad och sen lite plock och så här hemma. Sådant man måste liksom.

När vi kom hem så tog jag upp blandfärsen och tänkte göra tacos, eftersom det inte blev lagat i helgen. Men när jag öppnar kylen så fattas det grönsaker och vad är tacos utan grönt? Nja, det får bli lunchen imorgon. Får gå ner och handla lite. Så jag gjorde fyllda chorizo och potatismos, blev supergott!

Ewelyn ställde sig upp åter igen i badkaret och nu säger hon "tack tack" hela tiden. Eller det har hon sagt länge nu.

Dom orden hon kan säga är : mamma, pappa, lampa och tack..

Men mest är det mamma, pappa eller tack som hon säger, lampa har hon sagt en gång :-)

Jag har sagt upp mitt mobilabonnemang nu också, en sak att bocka av. Ringt till min a-kassa också, så det är gjort.

Imorgon är planerna att följa med Linda till VC om vi kommer upp skapligt och Ewelyn är bra humör. Vi ska ses iallafall är tanken om hon mår bättre. Hoppas på det :-)


Ikea

Vi tog tjuren i hornen och gjorde något av dagen trots regnet som smattrade mot fönstret. Vi bestämde oss för att ta en tur till Ikea och kolla in soffbordet vi kikat på. Det var slut. Så det blir ett återbesök om ett par veckor. Däremot hittade vi en garderob som det lutar åt att vi handlar till sovrummet. Men det får bli inköpt senare eftersom vi inte har någon plats att ha den nu.

En lunch blev det, gott som tusan men jag blev så illamående och lustig efteråt. Antar att jag åt för mycket eller så var det någon ingrediens som jag inte tålde :-)

En kaffe hos mamma blev det sen åkte vi hemåt. Jag har precis tagit ett bad, väldigt skönt.

Pappa ringde för en stund sen och undrade vad jag önskar mig i födelsedagspresent? Hmm, inget sa jag. Jag kan inte önska mig saker. Har ni några förslag som man kan önska sig? Vore ju fint att få något som minne, en upplevelse, en fin sak att titta på och minnas tillbaka ;-)

Gu så svårt det är!! Jag har veckan på mig. På Fredag kommer han hit och då ska vi in till stan..


Söndag



Ewelyn leker med kamerafodralet :-)


Det gick jättebra på jobbet igår fast jag var sjukt nervös innan. Förstår inte varför jag blir det, men när jag kom dit och såg vem jag skulle jobba med så blev jag glad :-)

Jag kände mig inte stressad alls som man annars ibland kan känna utan det rullade på bra!

Trodde nästan att jag skulle få jobba idag också, eftersom en personal var sjuk igår. Men ingen ringde.

Vi har inget planerat idag. Joel mådde inte alls bra imorse, ont i halsen och huvudet. Det skulle inte förvåna mig om vi blir sjuka nu, nån gång ska ju baskeluskerna hitta hit. Men såklart hoppas vi att det inte är något och att det går över.

Ja, jag har väl inte så mycket mer att tillägga just nu så jag sätter punkt här.

 

 


Fan va bra!

URSÄKTA svordomen! Men jag är så glad just nu. Ringde ett samtal nu på förmiddagen eftersom jag fått tre olika brev med tre olika beslut vad gäller min dagpenning när jag är "arbetslös". Även att jag är timvik så räknas jag som arbetslös. Jag kommer få mer nu även vad jag räknat med eftersom jag jobbat så mycket i sommar. Fatta att det känns skönt! Kan jag bara jobba några kvällar eller nån helg så klarar vi oss några månader framöver iallafall.

Jag hoppas inte att hon sa fel till mig nu, för då blir jag less. Dom är lite virriga även dom som jobbar på myndigheter.

Om ett par timmar kommer Joel hem då ska vi äta sen åker dom ut till hans mamma så jag kan slappa lite :-)

Halv fem bär det av mot jobbet. Hoppas jag får jobba med någon bra eftersom jag inte är van på den avdelningen, kan ju jobbet men svårt att veta rutinerna just där :-)

Ringde till Telenor också, ska säga upp mitt abonnemang och byta till 3. Joel har 3 och även många av mina vänner, blir billigare så. Men får vänta till Måndag. Då kommer bli en "ring dag" igen. Mycket att fixa med :-)

Jag hoppas det håller i sig nu.. känt mig så depp ett tag av olika skäl.. I mitt liv så brukar det vara så att om det händer något bra, så dröjer det inte länge förrän jag får den förbaskade motgången.. Nog om det, ska dricka upp mitt kaffe nu och sen börja med lite krubb!

Äntligen!

Imorse pep det till i mobilen. Trodde knappt att det var sant när jag såg att det var ifrån jobbet. Så imorgon kväll ska jag jobba! Sedan ringde dom och frågade om jag kunde ta nästa Lördag kväll, tydligen kris. Så självklart tackade jag JA. Vi är barnlediga då från Lördag-Söndag eftersom mamma vill ha Ewelyn över natt då, så vi hade väl tänkt att passa på att göra något tillsammans. Men Joel har fått förfrågan om att jobba då också så det gör inte så mycket.

Imorgon kommer vi gå om varandra. Joel jobbar dag och jag kör kvällen som sagt. Är ju på helgerna man har tid att umgås, men vi behöver pengarna nu eftersom vi ska köpa lite nya möbler till lägenheten. Bland annat en soffa som vi beställt, och ett soffbord ska inhandlas plus en garderob till sovrummet. Så det kommer gå åt en hel del.

Vi får ju lite för det vi kommer sälja nu. Vi har ett fint matsalsbord här hemma som inte passar i den andra lägenheten storleksmässigt. Det är i oljad ek, 6 stolar. Jättefint, inte en repa. Hade tänkt oss 3500 för det? Vi gav 5000 för det. Någon som är intresserad så lägger jag gärna ut en bild här?!

Idag har vi haft tvättstugan, Joel har varit och handlat annars har det inte hänt så mycket. Är lite depp på vädret nu faktiskt, även om det är mysigt!

Väntar åter igen på min sambo som är iväg. Hoppas vi hinner mysa lite innan det är sängdags då han ska upp kl 5 imorgon. Jag hoppas Ewelyn sover lite längre :-)


Idag mår jag bätte än vad jag gjorde igår, då kändes det mesta skit rent ut sagt. Även om jag inte har så mycket jobb framöver så är det lilla som gör det. Att veta att dom inte glömt bort mig ;-) Såklart strävar jag efter något annat, men måste erkänna att jag varit lite lat på jobbsökande. Blir lite lättare när Ewelyn börjar dagis, när inskolningen har varit osv.

Fick mig en "chock" idag. Min mormor ringde. Vi har inte haft så nära kontakt, vi träffas inte ofta. Men dom få gångerna vi gör det, så är vi tajta. Vi pratade i 45 minuter om allt och inget och jag fick lite "dagisråd" eftersom hon själv jobbat som dagisfröken i många herrans år.

Jag känner att det kommer bli lite si och så med min födelsedag (ja, det kvittar egentligen) och med Ewelyns. Det kommer bli mycket firande, men på olika dagar.

Jag har "skilda" föräldrar, som har nya kärlekar sen några år tillbaka och släkt som inte går så bra ihop av olika anledningar, så jag det blir nog prima ballerina. Släkten är värst. Eller? :-)

Huvudsaken lilla Ewelyn kommer i fokus. Det är det viktigaste för mig, jag är alltid flexibel och spontan i den mån jag kan.

Oj, det här blev visst ett ganska långt inlägg. Men som vanligt är det mina tankar och ord och det kryllar av dom i huvudet :-)

PUSS PÅ ER GULLISAR!


Sent

Borde ligga i sängen och sova vid den här tiden, jag gick och lade mig, precis när jag slumrade till så vaknade Ewelyn. Jag kan inte sova förrän hon sover, så jag gav henne en flaska välling, suttit lite vid sängen och så gick jag ut. Hör ingenting ifrån henne nu, så hon somnade nog på stört.

Det här tar verkligen på krafterna. Jag kan inte slappna av utan ligger på helspänd hela tiden. Hon vaknar så lätt när man själv ska gå och lägga sig.

Snart kommer min sambo hem. Han är ledig imorgon och vi har en tvättid bokad som ska betas av. Hoppas, hoppas verkligen på lite jobb i helgen. Jag pallar snart inte att gå med mitt ständiga dåliga samvete. Jag borde kanske försöka mer, rycka upp mig, visa mig lite mer driftig och ta fram det där "goet" som jag vet att jag har. Till och med jag är en envis jäkel när det gäller.

Ja, jag ska inte svartmåla mig själv, ena halvan har jag lite stolthet och jävlar anamma, medan den andra halvan innehåller noll tolerans och en hopplöshet som inte vill ge med sig.

Såklart man får ha sina "dåliga dagar", man är ju inte gjort av stål precis och jag tänker inte framhäva mig själv här i bloggen som om jag vore en stålkvinna, för det är jag inte.

Jag ska ta tag i det lite mer, vissa dagar har jag mer energi än andra. Nu är Ewelyn i en svårt sovperiod och det tär på oss allihopa här hemma. Jag vet att det går över, men när man är mitt inne i det så tänker man inte på det.

Jag avrundar detta eländiga inlägg med att jag nu ska lägga mig ner och sova bort denna hemska tanke om otillräcklighet och vakna med ett strålande léende, det låter väl bra eller hur? :-)

En överaktiv hjärna...

Med rubriken så menar jag min egen. Var hos syokonsulenten idag och det gick toppen. Jag behöver bara läsa två ämnen sen valde jag ett till frivilligt, eftersom jag ville läsa upp det betyget. Men när vi kom till den ekonomiska biten hur mycket jag skulle få varje månad så tappade jag hakan.

Kände nästan att tårarna började komma, hade kollat lite själv men tänkte att jag kanske gjort fel men nu fick jag det svart på vitt.

Om jag väljer att plugga så får jag mindre än vad man får när man går hemma! Dessutom så måste jag ta lån. Kan ni fatta? Att om jag ska plugga så får jag mindre. Det om något är helt sjukt. Flera tusenlappar mindre.

Det är ju det jag vill, men jag kan inte räkna med att jag ska kunna få en massa jobb, det är osäkert när man är timvikarie.

Det känns ledsamt, det gör det. Jag har lite tid på mig att fundera över det.

Jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde hitta något annat jobb, en anställning som gav mig mer trygghet och framförhållning,

Jag är riktigt ledsen nu :-(


Ska muntra upp er med ett par bilder jag tog på Ewelyn förut när hon smaskade smörgåsrån och yoghurt :-)






Solstrålen i mitt liv


Stan med mamma

Mamma var ledig idag så när hon hade besiktigat sin bil så kom hon hit. Vi traskade ner till stan. Gick och kikade lite och inne på Lindex så köpte mamma ett par tights och två body till Ewelyn. Sedan hittade jag lite annat som jag höll i, men ska vänta till Ullared. Faktiskt behövliga saker som hon behöver när dagis börjar, men vill kika inne på Gekås först eftersom det säkert är billigare där.

Därefter åt vi lunch på Skånska Lasse, mamma bjöd och Ewelyn åt lite biffstroganoff.

Idag hände det en grej som gjorde mig väldigt rädd! När jag plockade inne i datarummet så hörde jag ett illvrål. Förstod inte vad det var, men sprang in till sovrummet. Ewelyn satt och grät och var precis förstörd. Tårarna bara spröt. Såg ingenting först, men sen såg jag ett märke (början på blåmärke) i pannan på henne :-( Slagit i spjälorna igen. Ja, hon far omkring och bökar runt sådant. Men jag tog upp henne, tröstade henne och sen busade vi lite då gick det över.

Usch, vad rädd jag blev. Man önskar att man kunde vara vid henne hela tiden, men man kan ju inte sitta bredvid när hon sover och jag hörde inte att hon var vaken förrän hon grät.

Men nu är det bra och eftermiddagen rullade på, hon har badat och kastat boll. Hon är så duktig!

Jag fick en släng huvudvärk och det tynger mig lite fortfarande. Har känt lite irritation över en sak som jag inte vill ta upp här i bloggen, att jag reagerar som jag gör är nog att jag aldrig får sova ut ordentligt. Att jag dessutom hela tiden går med tankar och ångest som snurrar om vartannat.

Det går inte ut över Ewelyn, tack och lov. Jag försöker behärska mig och har bra tålamod, men ibland kan en kommentar eller dylikt göra mig så förbaskat less.

Jag försöker göra allt jag kan, jag vet inte hur jag ska gå vidare. Fick ett rör brustabletter av mamma idag så ska börja ta mina vitaminer, det gjorde mig piggare ett tag så ska fortsätta ta dom regelbundet igen och hoppas även då att mitt humör blir bättre. Det är en berg och dalbana. Samtidigt så är jag så lycklig över mitt liv, men jag önskar att jag kunde få lite tur och hjälp på vägen (även om jag inte ber om det).

Jag är lyckligt lottad och har ett bra liv, men en stadig inkomst skulle göra det tryggare. Jag mår skit över det.

Ska babbla av mig med mamma ikväll igen, vi är varandras stöttepelare och lyssnar på varandra. Min mamma står mig väldigt nära...




Tack mamma!


Regn

Det här gillar jag inte.. När det regnar alltså, kan väl tycka att det är lite mysigt inomhus.. Men när man har en rastlös dotter och man inte vet vart man ska vara för att ens sambo ligger och sover.. Då får regnet gärna vara över.

Det gör så mycket när man kan gå ut och fördriva lite tid, här inne känner jag mig instängd.

Angelica kom igår och vi kollade "Mamma Mia" som jag inte sett. Den va bra :-) Mysig film. Fick dock ta upp Ewelyn en stund. Hon var egentligen jättetrött men fick vara uppe med oss. Efter ett tag så försökte jag natta henne igen. Hon somnade ,vaknade, somnade, vaknade. Igår var inte hennes dag kan man säga. Hon har vaknat flera gånger i natt.

Jag avskyr verkligen Joels kvällsveckor, det känns som man måste gå på nålar här hemma även att han säger att det inte gör något, och lägger jag henne i spjälsängen så vaknar han. Eftersom hon brukar tjuttra och böka runt lite innan hon somnar.

Det ska bli så skönt att få lite mer yta att vara på sen..

Idag kommer mamma hit, hon tänkte ta med Ewelyn på en promenad, men som vanligt när hon kommer hit så ska det ju regna. Hoppas det lättar upp lite.

Ursäkta för ett icke positivt inlägg nu, försöker se allt ifrån den ljusa sidan.. Men nu är det lite grått :-)

Näää, lite mer kaffe sen kör vi!!

Ledsen Ewelyn

Idag traskade Madde, jag och våra tjejer ut på en långpromenad. Innan vi gick så trodde jag att Ewelyn skulle sova en stund, så trött som hon var. Men fick ta upp henne igen och så klädde vi på oss gick ut.

Hon blev jätteledsen efter en stund och så höll det på med några minuters mellanrum. Att det skär i hjärtat när hon blir sådär ledsen. Jag vet inte riktigt vad det har varit med henne idag, hon blev så ledsen i mellanåt :-(

Jag ställde mig i duschen en snabbis och då satte jag henne vid handfatet så hon fick plaska lite själv, då blev hon nöjd och glad!

Sen var det samma visa igen.. Efter lite gröt så blev hon glad igen, men nu under nattningen så har hon blivit ledsen. Jag tror det är tänder på gång igen och att det är därför hon får sina små "utbrott" rätt som det är.

Annars har det varit bra. Ikväll vankas det filmmys med Angelica som kommer hit efter att hon tränat. Lite vardagsmys är ju aldrig fel och sällskap tackar jag inte nej till. Hon är så härlig den tjejen, det har jag skrivit förut i bloggen, men hon är så äkta och jordnära och positiv och glad. Det behöver jag.. Mycket sånt!


Och så en bild bjuder jag på såklart :-)





Hjärtegullet <3


Vardag



Den här minen gör hon ofta :-) Speciellt om hon har sikte på något ;-)

Jag gjorde likadant när jag var liten.

Idag är det Måndag igen. Ewelyn och jag promenerade ner till Egirs medan Joel tog bilen eftersom han skulle till Anderssons Elektriska och lite efter. Därefter tog vi en långpromenad ute i det fina vädret.

På väg dit blev jag stoppad av Östgötatidningen som frågade om jag skulle rösta i valet och även en bild tog hon på mig. Good damn! :-) Efteråt så tänkte jag på att hon kanske uppfattade mitt efternamn fel, för jag såg inte vad hon skrev och hon frågade inte efter stavning. Men det gör ju inget... =)

Vi har nu skrivit på kontraktet till lägenheten och till ett nytt garage!

Jag frågade lite om vart man kan ställa barnvagnen, när vi var och kollade på lyan så stod det några vagnar precis innanför under trappan, men det känns lite osäkert. Ja, jag litar inte på folk. Är rädd om våran vagn.

Hon skulle kolla upp det, annars får jag köpa ett megastort lås till den ;-)

Hon sa nu att vi kanske inte får omtapeserat i vardagsrummet, eftersom den inte var skadad.. Ja, vi får se. Skitsamma faktiskt. Det är ju inget direkt fel på tapeten, men det finns ju snyggare om man säger så.

Det blir nog bra. Jag vill börja packa, känner mig så ivrig men det är ju bara i positiv bemärkelse.

Det mesta känns prima ballerina faktiskt. Jag kan dock inte sticka under stolen med att jag imellanåt för den jäkla jobbångesten på mina axlar, det tynger mig fruktansvärt mycket vissa stunder. Jag vet inte vad jag ska göra, men likadant är det varje år, efter sommaren så brukar det vara lugnt med jobb.

Det vore bra och behövligt med lite extrapengar nu, men va gör man? Jag ska inte klaga, men det gör faktiskt en hel del när man får lite mer pengar som man inte räknat med, för dom växer ju inte på träd precis.

Har hittat ett fint bord på Ikea nu förresten. Blippade lite på nätet förut. Tror vi missade det när vi va där. Ett vitt fyrkantigt är det. Orkar inte fixa bild nu, men gör det kanske senare sen eller imorgon.

"Det är DU själv som bestämmer hur Du vill att andra ska uppfatta DIG, det är DU som bestämmer över hur DU vill leva DITT liv och det är DU som avgör vad LYCKA är för DIG"


Söndag

Vi gjorde oss iordning och åkte in till Linköping. Joel hade tittat ut ett vattenpass på Clas Ohlson, när vi kom dit hade dom sänkt ner priset rejält så det var ju bra. Bra att ha när man ska sätta upp tavlor och sånt så det blir rakt och ordentligt, finns inget fulare när det sitter snett :-)

Sedan åkte vi till City Gross igen och handlade mat och blöjor. Köpte även fler nappar, då dom har en förmåga att försvinna :-)

När vi kom hem gjorde Joel mat sedan tog hela familjen en eftermiddagslur, badade Ewelyn, fikat och kollar tv. Så har/ser kvällen ut. Vi är lite sega här idag. Joel har haft huvudvärk nästan hela dagen. Jag har känt mig matt i kroppen, hade ingen lust att sminka mig heller. Jag behöver inte ha på mig en massa smink, men när jag inte har det så både känner jag mig och ser sjuk ut. Ja, det är sant. Att lite smink kan göra så mycket och man känner sig piggare av någon konstig anledning men idag så har huden luftats ;-)

Imorgon ska vi till Egirs och skriva på kontraktet. Det känns långt bort men ändå nära. Det kommer nog gå snabbt, två födelsedagar ska hinnas med. Just nu känns det för min del att det kvittar om jag blir firad eller ej. Förut så kändes det viktigt, men nu är det skitsamma. Ewelyns 1 års dag i Oktober är viktigare. Som sagt, vi får se  hur det blir. Är ju inte många som kan komma en vardag ändå =)





Blogg blogg...

Jag är som besatt! Haha, nej skoja bara! Vi har kollat Kill Bill här hemma. Jag råkade slumra till några minuter och då stängde vi av den. Joel sitter vid sin dator och väntar på att en jobbarkompis till honom ska ringa. Joel ska köra hem dom. Jag känner mig väldigt trött, men jag vet och känner mig själv att jag inte kommer kunna somna förrän han kommer hem iallafall.

Att man är beroende varandra, jovars det kan man väl säga med lite överdrift, men jag känner trygghet när jag vet att han kommit hem innan jag somnar :-)

Vi har mumsat onyttig mat och ännu mer onyttigt godis, kan man ursäkta sig med att det faktiskt är LÖRDAG!? :-)

Mår nästan illa nu. Mitt eget fel min gottegris som jag är.

Jag vill så gärna kunna hitta den där motivationen till att vara mer hälsosam och nyttig. Men hur jag än vänder och vrider på det så slutar det med att jag sitter i soffan med en skål full med godis till helgen. Eller att jag dricker det där glaset cola mitt i veckan, fast jag vet att ångesten kommit strax därefter.

Skulle vilja prova en bra, enkel och snabb diet. Tips någon? Tack. Jag vill att det ska vara enkelt, gärna billigt men framförallt gott. Eftersom vi måste laga en annan mat till Joel, han är inte mycket för dieter den mannen.

Ena dagen är jag så jäkla fokuserad och nästa är den där lilla gnutta självdisciplin som bortblåst. Jag vill bara må bättre, få mer energi och känna mig snyggare. Hur nu det ska gå till? :-)

OJ, det här blev visst bara en massa svammel. Men som ni vet. Jag har svårt att hålla mig till ett och samma ämne oftast, halkar in på både det ena och det andra. Kanske för att min hjärna innehåller så mycket =)


Jackor

Har fått önskemål om att lägga ut några av mina jackor här :-) Så här kommer dom. Inga bra kort, men är det något så får ni fråga såklart!








 





Ja här är jackorna som inte kommer till användning just för tillfället. Jag har som sagt bestämt att inte lägga ut dom på Tradera, utan packa ner dom och spara undan för dom kommer säkert till användning rätt som det är, men just nu så gör dom inte det. Det är ju faktiskt så att vid något tillfälle så vill man ha just det plagget, eller hur? ;-)

Men om det är någon ni vill köpa av mig så går det bra.


Vi har haft en bra dag. Joel har jobbat. Farmor och hennes man kom hit vid lunch, hade med sig goda kakor :-) I eftermiddag kom Jocke, Zitha och deras Jack på kaffe. Älskar att omge mig av glada, jordnära människor. Men det ska inte understrykas att vi alla var lite trötta idag ;-)


Förresten.. Jag har några väskor också som jag tröttnat på och som jag tänkte spara undan, vill ni att jag lägger ut dom också.. även jeans som är för stora/för små för mig?!

Annars åker dom ner i förrådet =)


Allt och inget ;-)

Lördag morgon. Ewelyn och jag gick upp vid 7 samtidigt som Joel åkte till jobbet. Bra att han får ihop lite komp. för det kommer garanterat gå åt till flytten sen, dumt att slösa föräldradagar för en sån sak.

Vad som händer för min del idag vet jag inte. Pratade lite med Tessan igår, så kanske träffar henne en stund. Känns som vi bor i värsta röran nu, men jag orkar liksom inte ta tag i det. Jag börjar på något sen tappar jag sugen. Jag känner mig inte motiverad till att hålla på och städa och fixa, såklart man gör det ändå men jag vill bara härifrån. Så är det.

Igår lade jag i alla jackor och dylikt i soppsäckar. Vi sa det bara Joel och jag att det är himla jobb med att hålla på att sälja allting. En sak eller två, men ju mer det är desto svårare blir det ju att hålla reda på det. Så vi kommer ställa in det i förrådet för en vacker dag kanske man går upp i vikt igen. Ja, det är faktiskt så att anledningen till att jag inte kan ha jackorna är just för att dom är för stora. Det ni, hör inte till vanligheten oftast brukar allt smita åt.

Kanske lägger ut några grejer här om någon är intresserad?! :-)

Det som är så tråkigt när man går upp och ner i vikt. Oftast är det ju bättre att gå ner, men mitt problem är ju att allt blir för stort istället och inte är det snyggt.

Jag vill ha en ny vinterjacka, förra året hittade jag en fin på Sharpman en Didriksons eller hur det nu stavas? Men fanns inte i min storlek :-( Det är ju inte aktuellt just nu och det kommer nog sluta med att jag har på mig en jacka ifrån H&M. Inte gör det mig något.. Men jag känner att man gått och köpt så mycket skit som inte håller måttet, hade en McKinley jacka som jag köpte för många år sen och den satt då jättefint, nu för stor. ¨

Nog om det. Kylan och snön har ju inte kommit ännu.

Kan rekommendera en bra bra om ni inte har något att läsa.



Linköping

Varit en lång dag... Men ändå bra :-) Direkt när Joel kom hem så åkte vi in till mamma och lämnade Ewelyn där, på två timmar så hann vi till EM möbler, Nordik, Rum interiör, Ljusexperten och en snabb titt och middag på Ikea. Hittade inget bord som föll oss i smaken förrän vi kom till Mantorp. Där hittade vi ett jättefint, men femtusen spänn! Nope, det får vara. För mycket pengar för ett soffbord när man kan få en hel matsalsgrupp för samma pengar. Men vi ska avvakta för blir antagligen där vi kommer köpa ett soffbord senare för en soffa har vi beställt. Så fin så!

Sedan köpte jag (som många andra) en skylt som står "Prinsessa" på som ska sitta i Ewelyns lilla rum. Hittade även en födelsedagspresent till henne, men den köper vi en annan dag. Varför vi inte köpte den idag vet jag inte, ångrar mig lite, men det blir fler turer till Linköping :-)

Lite smått och gott blev det på Ikea. Ja jag har shoppingförbud för mig själv, med det inkluderar kläder, smink och dylikt. Vi kom iallafall hem med en massa fotoramar till kort vi framkallat som ska sättas upp i den andra lägenheten. Åh, det kommer nog bli bra. Är så sugen på att få se vilka tapeter vi kommer få välja bland bara. Antagligen bara standardtapeter, men ändå.

Ewelyn somnade i bilen på väg i några minuter, men lyckades väcka henne så hon sover i sin säng nu trött efter att ha varit ute och gungat med mormor och busat med morbror :-)

Jag har inte hört om något jobb i helgen. Surt sa räven, men Joel ska jobba extra imorgon mellan 8-12, så jag hoppas dom vill ha mig till kvällen, men det märks.

Nu tar vi kväll och myser ner oss i soffan ;-)


Fredag!

Nu pustar jag ut vill jag lova!

Har rensat bland jeans, väskor, jackor etc... Som ska bort och läggas ut på Tradera. Inte för att vi är i akut ekonomiskt, men för att slippa dra med sig allt som man ändå inte kan använda eller vill ha längre till nya lägenheten. Skönt att börjai tid även om vi inte får lägenheten förrän 1 November. Fast det känns helt ok, har vi lite tid på oss att rensa, packa och greja :-)

Lillsnuttan sover, var övertrött efter att ha "hjälpt" mammsen med allt stök och bök. I eftermiddag när Joel slutat åker vi in till Linköping, ska kolla på ett soffbord och beställa en soffa.

Det tråkiga är att vi inte kommer kunna använda oss av vårat matsalsbord som är så fint, det passar inte måtten i lägenheten. Så det ska vi också lägga ut på Blocket och allt annat.. suck! Jag har aldrig sålt något på Tradera innan, på grund av lathet när man ska packa, väga etc. Men kan man ändå få några kronor så kommer det till användning då vi kommer behöva uppdatera med lite nytt ;-) Fast det är bara skoj!

Nu ska jag passa på att dra på lite mascara innan tösen vaknar och sen sätta på lite ris.

Hoppas på lite jobb nu imorgon eller på Söndag, har satt upp mig så är lite ivrig med mobilen ifall jag får något sms, annars kanske jag blir väckt imorgon ;-)

Nä, slutbloggat nu.. Kanske uppdaterar lite ikväll om vi fyndat något!

Jag känner mig rätt mörbultad i hjärnan nu vill jag lova. Har så mycket som snurrar, på både gott ont.

Ewelyns mormor hälsar på

Idag fick jag hem mina slutbetyg ifrån gymnasiet, rätt kul att titta tillbaka på dom. Jag är faktiskt nöjd med mina betyg och bättre än vad jag kom ihåg :-)

Ewelyns mormor kom och hälsade på i eftermiddag, brunbränd och fräsch efter att ha varit i Kroatien och gottat sig :-) Att man själv kände sig blekare än en panodil hihih..

Vi trotsade vädret och gick ner på stan en sväng. Mamma bjöd på glass och Ewelyn smaskade på som aldrig förr. Kollade lite på rean, men det var utplockat och bara skit så blev inget. Dessutom har jag gett mig själv shoppingförbud innan Ullaredstrippen :-) Fick sms förut av Brittmarie att bussresan är betald.. Tjoohooo!








Mys när mormor är på besök :-)


Ute i gröna gräset

Oj oj vad dagen gått fort! Eller den är inte slut ännu, men tycker timmarna hittils gått i rasslande fart!

Morgonen började bra, kvart över sju gick vi upp efter att ha myst lite i sängen snuttan och jag. Sedan gjorde vi oss ordning för ett snabbt ärende inne på Arbetsförmedlingen. Det gick bra, jag fick mycket hjälp så har papper liggandes här hemma som ska skickas in sen framöver. Ewelyn charmade dom flesta därinne :-)

Precis innan vi skulle gå så hade hon bajjat ner sig, så blev lite stressigt men vi hann i tid. Skulle man komma försent så är det väl inte hela världen, men jag föredrar att komma tid. Helst lite tidigare om det går.

Efter lunch gick vi ut till lekparken och mötte upp Tessan och en hel drös andra barn som lekte. Ewelyn for runt i gräset, lekte med bollen och intresserade sig för dom stora barnen :-) Förutom lilla söta Clara då som var minstingen :-)

I två timmar var vi ute ungefär, hennes kläder var både leriga och blöta. Men har en kort tvättid ikväll så ska tvätta dom då.

Vi fick besked idag att vi får omtapeserat i nya lägenheten. Tror det blir alla rum förutom det Ewelyn ska ha. Ska prata mer med Joel när han kommer hem sen :-)

Några pics ;-)







 

Den gulligaste, underbaraste, mest älskade Ewelyn!

10 månader och 10 dagar gammal :-)


BVC

Ewelyn sov till kvart över sju idag.. =) Inte i sträck ska tilläggas, men skönt att hon kunde somna om sen var hon pigg och glad när hon vaknade. Jag kände mig tung i huvudet ändå, tror nu att det är vädret som spökade för jag hörde åskan nu när vi kom hem och det mullrar för fullt ute!

Tanken var att jag och Madde och våra töser skulle gå ner till dagiset och kika, men sen började det regna. Hoppas vi kan gå en annan dag ;-)¨

Vid halv elva tiden så bjöd Tessan på en kopp kaffe så vi var där. Ewelyn jagade katten som vanligt :-)

Jag har fått en tid hos syo nu i nästa vecka, även ringt stadsarkivet om mina slutbetyg ifrån gymnasiet.

Farmor har jag pratat mig också som var väldigt positiv till att vi kollat på en fyra. Vi får lägenheten om vi vill ha den som sagt. Vi har nog redan bestämt oss, men får nog lite blir klarhet imorgon.

Bvc för läkarkontroll har vi varit på i eftermiddag. Ewelyn är frisk som en nötkärna. Följer sin kurva som hon ska. Väger 8780 och 70 lång :-) Hon utvecklas bra också, så det känns kanon!

Nu ringde Arbetsförmedlingen precis också så fick göra ett avbrott här i bloggen. Ska dit och prata med dom imorgon förmiddag om hur jag ska gå vidare.

Har tyvärr inga bilder.. Varit dålig med det några dagar nu, men ska skärpa mig. Lovar!


Måndag

Nu är det kväller, som vi säger på ren östgötska. Ewelyn har såna problem med sina tänder igen. Åh, vad det skär i  hjärtat när hon säger "aj aj aj". Hon somnade nyss iallafall,  hoppas hon sover lika länge som hon gjorde idag. Tjugo över åtta tittade jag på klockan i morse. Blev helt paff.

Tessan kom förbi på förmiddagen, drack kaffe och pratade gojs. Så himla skönt att ha henne nära, att vi kan umgås så spontant och jag myste med Clara. Att man blir harmonisk när man håller den lilla sötnosen!

Igår kollade Joel runt lite på nätet på lägenheter, hyresrätter (tyvärr, vi vill ju ha något eget) men vi känner mer och mer nu att vi inte kan bo såhär trångt. Många tycker säkert att vi bor precis lagom, men det gör inte vi. Ewelyn har blivit mer lättväckt, speciellt när vi själva ska gå och lägga oss. Knappt man kan ha läslampan tänd eller ligga och tjuttra, vända på täcket så sätter hon sig upp. Sedan vill vi för hennes och för våran skull att hon ska ha ett eget rum tidigt, bara för det så säger ju inte det att hon inte kommer få mysa i våran säng, men det blir och mer grejer och vi får inte plats här.

Som jag skrivit tusentals gånger förut här i bloggen så vill ha något EGET, men vi har haft det på känn och tyvärr är den bistra verkligheten så att det fortfarande känns som en bit kvar. Speciellt när vi fick reda på att handpenningen kommer höjas ännu mer :-(. Jag har inget fast jobb, det vill jag ha. Vi har inte varit på banken så har inte fått något "nej" där, men jag vill inte sätta mig i en sån situation, men utgifter etc etc och ett buffert sparande som man måste ha om man bor i eget.

Om det nu blir en flytt i den 4:an vi kollade på idag så kommer det kännas bra. Det var en mysig lägenhet, såklart med en del skavanker här och där som halvfula tapeter osv, men annars var den mysig. Det fanns inget badkar, en nackdel tycker vi men å andra sidan så fanns det uttag om man vill sätta in en tvättmaskin och diskmaskin fanns även, en rätt åldrad sådan, men den funkade. Det är på tredje våningen av fyra, balkongen vätter mot stationen, så bra utsikt :-)

Det är svårt det där med boende. Jag tror aldrig man kommer känna sig helt nöjd. Alltid är det något. Vi är ju skapade så ;-) Vi kommer fortsätta spara, kanske inte lika mycket för vi vill ha något eget och vi är duktiga när vi väl bestämt oss för en sak, men jag tror det blir bra. Vi får veta lite mer på Onsdag :-) Håller vi tummarna!

När Joel kom hem åkte vi till Ulfåsa och kikade, vi är ju ute efter en divansoffa. Såg en mörk/svart aktig som man satt väldigt skönt i och inte så farligt dyr heller. Vi måste mäta och lite innan vi bestämmer oss och vi kommer nog inte köpa någon ny soffa om vi inte flyttar, men alltid kul att åka och glutta lite :-)

Sen blev det en sväng in på Mio, dåligt utbud, fanns inte mycket fint.

Jag har ringt och aktiverat mig på vikariebanken igen så ska kolla läget i almanackan och sätta upp mig. Ringde även Syo konsulenten, men ingen svarade så ska försöka imorgon igen. Vill få till ett möte.

Så har våran dag sett ut, ganska fullspäckad. Huvudet är lite halv slött nu så det blir och ta en dusch, krypa ner i soffan och pussa på sambon.. Hahaha!!

Uppe före tuppen

Ewelyn vaknade som vanligt tidigt, när vi gjort oss iordning så tog jag med henne ut och gick lite. Stannade till lite vid lekparken så hon fick gunga som hon älskar :-)

Nu sover hon. Trodde hon skulle somna i vagnen förut, men icke sa nicke. Hon var nyfiken och tittade sig omkring med stora ögon och tjuttrade. Speciellt när vi kom under tunneln. Att det ekar är alltid kul :-)

Idag ska det pysslas med lite allt möjligt här hemma, har lite tvätt att vika sen igår och annat som skjutits upp. Jag gillar inte att skjuta upp saker och ting, men ibland blir det så och Ewelyn går före lite damm i hörnen :-)

Ska träffa Tessan också är det tänkt.. Så, ja det blir nog en bra Söndag!



Familjetripp vid Berg


Migrän :-(

USCH! Migrän är bland det värsta man kan ha. Att leva med dessa attacker som kommer smygandes eller som en klar blixt ifrån himlen när man minst anar det, det tar knäcken på en. Nu är det lite bättre, tack och lov!

Imorse blev det en morgon utöver det vanliga.. Ewelyn vaknade strax innan 6, var genomsur.. hade kissat igenom blöjan, eller om det var jag som hade satt den fel. Så kan det vara, inte lätt när hon blir övertrött, sparkar med benen och vänder sig om ;-) Blöt var hon iallafall.. så jag tog upp henne, tvättade henne lite och skulle byta på henne i våran säng.. Vad händer då? Hon kissar igen.. Så det var bara att pallra sig upp, ta bort lakan och allt och slänga ner i tvättkorgen.

Ja, nu i efterhand kan man inte göra annat än att skratta åt det. Men när man är så trött att man har grus i ögonen och känner sig halvt svimfärdig, plus en halvt medvetslös sambo som inte vaknar.. Ja, då snackar vi om andra bullar :-)

Idag har vi tvättat, tur det. Joel tog med sig Ewelyn ner till affären.. Jag tog ett bad med henne förut, så mysigt!

För övrigt så är det helt ok. Har fått dagisplats nu också (Vid Kungshöga). Kanske jag skrivit innan, Ewelyn har fått mer tänder.. Eller dom envisas mer och mer. En till har spruckit igenom.

Såg ett jobb som jag tänkte söka.. Hade varit nice att få en sån tjänst, men tillträde var from 1 september så det sket sig rätt fort om man nu skulle få det.

Jag trivs bra att vara hemma nu, skönt med lite ledigt. Men som vanligt har jag ändå ångest imellanvarven. Det kan inte hjälpas. Jag blir så trött på mig själv när det känslan klappar mig på axeln. Joel börjar jobba på Måndag och ska jag vara helt ärlig så ska det bli skönt med vardag igen även att jag älskar att ha honom hemma. Men jag får alltid mera gjort när jag och Ewelyn är själva hemma :-)








Morgonpromenad

Vid halv 9 i morse knackade Tessan på dörren så vi gick en sväng. Var skönt, men väldigt klibbigt. När jag kom hem så tänkte jag suga tag i dammsugaren, och det gjorde jag också. Joel gick ner i källaren och rensade (är på tippen och slänger en massa skit nu). När han kom upp så tyckte han att dammsugarn lät konstigt.. Inte hörde jag nåt, men påsen var mer än full. Rotade i städskrubben, men hittade bara en tom kartong.

Så jag kan inte göra så mycket nu. Får fortsätta racet när han kommer hem med nya, det ska dammas, dammsugar, golven ska moppas och blommorna ska vattnas. Ett stort lass biffar ska tillagas och frysas så nog finns det grejer att göra. Jag hade sådan energi när jag kom hem ifrån promenaden, men nu blev jag helt däven!

Är bjudna på fika ikväll också, det ska bli trevligt, hoppas jag hinner och kan ta en tupplur i eftermiddag.

Vi har fått dagis nu också. Känns inget vidare eftersom vi inte fick det vi helst ville ha, men det blir nog bra. Hon sa att det var ett bra och fint dagis så det får vi hoppas. Kommer bara bli lite krångel, eftersom det är på andra sidan stan och vi bara har en bil. Men det löser sig. Jag försöker tänka positivt. Jag intalar mig att det kommer gå bra!

Ögongodis

Jag skulle ju inte blogga mer ikväll var tanken, men nu satt jag och blippade runt lite på H&M. Älskar den sidan, billiga och snygga kläder. Hittade lite som gärna skulle få komma hem till Ewelyn. Men det får vänta, fast titta kan man ju alltid göra. Det kostar ju inget :-) Eller hur?




 




Vi får se vad kontot säger efter Ullared-trippen =)

 


Frisörbesök & Glass vid slussen

Jag blev jättenöjd med håret, mörkt och det klipptes bort en rejäl bit, men jag kan ändå sätta upp det. Vi gjorde inga slingor eftersom jag hade så mycket skiftningar innan, men det blev kanonbra och håret känns fräscht!

Köpte en produkt också typ inpackning som jag ska spraya i håret. Hon tyckte inte mitt hår var slitet utan att jag hade tjockt fint hår, det gick åt massor färg så blev dyrt, men värt varenda krona. Nu lär det dröja ett tag innan jag uppsöker salongen igen, men så skönt att kunna dra igenom håret utan att fastna =)

Har inte använt mig av kameran alls idag, därav inga bilder. Men det kommer :-)

Efter Ewelyns middagslur så tog vi en spontantripp till Linköping, först växlade vi in pengarna vi vann på Forex, sen åkte ut till Bergs slussar och mumsade glass och gick en rejäl runda. Blev riktigt fint väder!

Joel hade med sig kameran så ska be honom om bilderna sen så kan jag lägga upp dom här.

Nu ska jag inta soffan med gott samvete. Det har varit en toppendag med vardagslyx och mysig utflykt. Jag kommer sova gott och jag hoppas att även Ewelyn gör det i natt. I morse vaknade hon klockan 6, den tiden är nog förinställd tror jag :-)


Mysiga dagar

Nu är vi  hemma igen!

Därav det inte blivit något bloggande, även fast jag surfat lite på nätet via Joels Iphone. Det har varit toppen, mysigt, underbart och härligt!

God mat (lite dyrt första kvällen) då notan slutade på åttahundra :-O Vi blev paffa både Joel och jag, men vi käkade oxfilé och en massa efterrrätt ;-) Vi var åtminstone mätta och belåtna när vi gick därifrån. Väldigt trevligt.

Smarriga frukostar med massor att välja på, så nog har vi ätit alltid. Är runda, goa och glada nu vill jag lova. Resten av veckan får innebära lite skärpning :-)

Men godast var maten igårkväll, dessutom mycket billigare också.

Först tänkte vi ta buffé, men lite annorlunda med "restaurangkänslan". Inget vi ångrar för allt var supergott.

Vi hade tur och vann åttahundra på spel, så det var som klippt och skuret. Joel hade tur och det kändes skitbra att komma hem med lite pengar ;-)

Köpte inte så mycket i tax free heller. Det är inte så mycket billigare jämfört med vad man idag kan beställa hem ifrån nätet. Ingen parfym blev det, jag fick ju en av min snälla sambo för ett tag sen. Lite småplock som godis och en Hello Kitty Brio box till Ewelyn, klossar som hon kan plocka med.

Har druckit gott, lagom är bäst och så blev det också. Vädret var inte till belåtenhet när vi åkte, spöregnade, men sen blev det helt ok och solen har faktiskt tittat fram lite då och då.

Nu har vi besökt Helsingfors två gånger min sambo och jag tillsammans, det får bli ett annat resmål nästa gång. Vi känner oss mätta och har sett allt man kan se och mer därtill. Men jag kan rekommendera den goda maten och ölen. Sedan blir ju såklart allt vad man gör det till och vi gjorde det bra :-)


Ewelyn har haft det bra som alltid, sovit bra och ätit bra så henne har det inte gått någon nöd på. Vi har busat här hemma och hon har varit på alerten. Nu reser hon sig upp mer och pratar nåt så alldeles.

Vardag imorgon igen och jag ska "börja" dagen med ett besök hos frissan. Eller ja, kvart över tio ska jag vara där och det lär nog va full rulle innan med en morgonpigg dotter. Fast vi har gottat oss så mycket nu att jag mer än gärna, helt ärligt kliver upp och myser med henne :-) Resten av veckan kommer forsätta i samma anda, vi har inga planer. Det ska bli rätt skönt! Ta det som det kommer.



Nu blir det ett BILDREGN!





Utsikt ifrån båten



Min sambo



Utsikt ifrån båten




I Helsingfors



Jag



Lite spel blev det allt




Jag vann några gånger :-)

Fin kyrka i Helsingfors, vi satt på trappan och gottade oss!



Många trappsteg



För latmaskarna, ja vi nyttjade den EN gång på vägen  hem :-) Men slutade med att vi gick resten ändå för den rullade så sakta :-)


Joel har några bilder på sin mobil, men dom visar jag en annan gång.

Nu ska jag strax borsta mina tänder och krypa ner.

Känner mig glad och nöjd, kan inte med ord beskriva hur lycklig jag känner mig..

Tänk om man kunde få känna så jämt, hela tiden... Tur att känslan kommer tillbaka om och om igen även att jag känner mig tankspridd över jobb, dagis osv.

Nä nu blickar vi framåt, hoppas på det bästa. Det är den känslan jag vill somna med ikväll, den är den känslan jag vill vakna med.


Farmor

God kväll!

Det här blir ett tråkigt inlägg utan bilder, men tänkte skriva några rader ändå. Idag har jag grejat lite här hemma, allt som skulle göras blev dock inte gjort, men har satt upp nya gardiner i köket. Blev jättefint!

Sen åkte vi in till min farmor och spenderade några timmar. Fikade och Ewelyn jagade vovven som mest ville hålla sig undan :-) Såg lite roligt ut faktiskt.

Ewelyn slocknade direkt när vi kom hem, så nu sussar hon sött. Tessan var här och hämtade några gardiner och en duk som jag inte använder, men som inte är något fel på. Ja, generös är jag och vill jag mer än gärna vara. Kan man glädja andra så blir jag glad. Lika kul är det ju när man själv får saker ;-)

Jag har förövrigt hittat ett soffbord på ikea som jag är lite sugen på, vitt är det. Men åter igen så blir jag lite confused, bordet är fint, men passar ju inte alls ihop med det övriga möbelmanget.

Tänk om man kunde köpa allt på en gång, bara sådär. Vilken känsla =) Iofs så är det kul att ta lite i taget också, men jag är så ivrig och vill ha allt på en och samma gång.

Imorgon är dagen som min sambo och jag väntat på ett bra tag. Vi sätter oss på bussen, sen båten som ska ta oss till Helsingfors. Ska bli riktigt trevligt. Hoppas det blir bra väder, annars får vi leva med mottot "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Heter det så? Kanske blandar ihop det. Är lite trött nu!

Kommer bli lite tomt att åka ifrån min ängel, men jag vet att hon blir väl omhändertagen och kommer ha det mysigt på landet. Men jag gillar att vara med henne, helst hela tiden, men man behöver lite egentid för att blomstra och bli en så bra mamma som du själv bestämmer dig för att vara. Mår man bra själv så smittar det av sig.

Allt för denna regniga afton. Jag ska vara social med min Joel framför tvn, hoppas på lite sömn annars kommer jag dregla och snooza på bussen :-)


Bullbak

Kände mig rastlös i morse, så jag tog med mig Ewelyn ner till Ica och hämtade ut mina gardiner som kommit. Virrig som man är så hade jag beställt likadana som Joels syster har. Igår när vi va där så såg dom bekanta ut, sen när jag öppnade dom idag så var det så. Men det gör ju inget, fast hade jag vetat det så hade jag ju beställt andra, men dom var billiga, 98 spänn för två panellängder :-) Aja, det blir nog fint! Kanske stryker och hänger upp dom idag =)

Köpte hem ingredienser så nu är en deg på jäsning. Ett par påsar kanelbullar ska fixas till. Så trist om det kommer någon och det första man måste göra är att köpa fika, antar att bullarna kommer gå åt rätt snabbt här hemma, menmen =) Dom är ju till för att ätas.

Joel är och hjälper sin syster och hennes familj. Dom ska möblera om. Ewelyn sover, tror hon kommer sussa en stund till. Annars får hon hjälpa mammsen i den mån hon kan, om inte annat titta på :-)

Bjuder kanske på nån bild sen när gardinerna är upphängda! Nu ska jag vika lite tvätt.. pust!

Fredag :-)

Sista dagen på viket är gjord. Känns skönt, men samtidigt tråkigt. Sluttjatat om det. Det gick bra iallafall!

När jag kom hem möttes jag av 3 röda rosor som stod på bordet, plus ett kuvert. Hmm.. Tänkte jag. Älskling hade varit och köpt dom och i kuvertet låg ett presentkort på Ikea på 1000 kr, mycket pengar. Han är smart min sambo som kan spara undan utan att jag vet om det ;-) Blev så GLAD! Jag fyller ju inte, men tacken för att jag jobbat och slitit. Det har ju hela tiden varit mitt eget val, men att bli överraskad så pass mycket som jag blivit sista tiden, ja det är UNDERBART!

Tog en snabbdusch när jag kom hem sen bar det iväg till Ö.Tollstad för kalas, gott fika och trevligt sällskap!

Just nu sitter jag här, latar mig med en folköl. Ja, det är gött, så längesen nu och en skål full med chips :-) Det blir film och mys ikväll.





Jag vet inte vad jag gör för att förtjäna allt detta, helt ärligt. Men glad blir man!


Underbara arbetskamrater

Idag tog vi en tur till marken, kände mig lite rastlös på förmiddagen så när vi var ätna och klara så åkte vi in. Gick mest och åt ;-) Sen köpte vi en kartong cocosbollar, det var det enda. Innan vi åkte hem så gick vi in på Ö&B och köpte lite diverse saker. Ny badrumsmatta, en större eftersom vårat badrumsgolv är så fläckigt och fult, sen blev det lite annat som man behöver, hårspray, deo, rengöringsmedel.. Aa, ni vet!


När vi kom hem så käkade vi rester från igår. Korvstroganoff och ris. När Ewelyn sov så slocknade jag i soffan en timme, när alarmet ringde var jag helt väck i huvudet, så där snurrig och tung som man kan bli när man sovit på dagen. Fick huvudvärk men tog en panodil på jobbet sen gick det över.

När jag kom dit och satte mig i soffan för lite rapport så fick jag en ros. Det första jag kläcker "Jag fyller inte idag?!" =) Men det är ju min sista dag imorgon. Har aldrig fått något efter dom förra somrarna så blev lite paff. Väldigt gulligt! Man känner sig uppskattad för hur det än har varit, faktiskt en bra sommar så var det kämpigt vissa pass.

Nu ska jag kolla lite tv, sen blir det att försöka sova lite. Kanske läsa lite i nya numret av Mama som jag fick på posten idag. Imorgon jobbar jag en hel dag med bästa Brittmarie, vi har haft oturen att inte fått jobba så mycket tillsammans, men kul att vi får jobba sista dagen på mitt vik.

Var bara tvungen att ta en bild på den fina rosen :-)




Känner mig kluven nu.. Ska bli skönt att vara ledig, men samtidigt kommer jag känna en otrolig saknad. Jag kommer nog sätta upp mig lite då och då ändå om jag känner mig själv rätt. Jag känner en gnutta ledsamhet, en blandad känsla. Men jag vet att allt kommer lösa sig. Jag har en sambo som är superhärlig med just det uttrycket "Älskling, sluta! Det löser sig vet du"


Ring... ring...

Har suttit i telefonkö precis nyss. Ja. Jag ringde dom som jag hoppas ska ge mig ett arbete, arbetsförmedlingen ni vet. Var tvungen att veta en sak om en blankett och om en annan grej eftersom vi åker bort på Måndag. Men det var lugnt, det rullar på =)


Idag har jag inga planer alls, kanske åka till marken. Men känner mig inte så sugen dock. Vi får se när jag gjort mig och oss iordning annars är det jobb som gäller ikväll igen! Så är min dag. Hur är din? :)

Onsdag

Jobbade ett kort pass idag. 6.45-14. Det gick suveränt och vi var fyra på morgonen, att det gör mycket asså!

Sen hem och efter en stund kom Joel och Ewelyn hem. Varit på marken och kollat lite, umgåtts med Jocke och Jack. Jack han hade pussat Ewelyn flera gånger ;-)

Jag skiter nog i att åka dit, iallafall idag. Känner inte alls för det faktiskt även att det är kul att både glo på grejer och folk =)



Ett skratt förlänger livet




Ewelyn med pappsen




Såhär kan man ju sitta =)


Bebismys :-)

Tessan och Clara kom hit i eftermiddag så vi drack kaffe ännu en gång. Man blir så harmonisk av att hålla en sån liten plutt och vad Ewelyn ser stor ut i jämförelse!

Skönt att kunna ventilera av sig lite också, vi förstår verkligen varandra och resonerar likadant över många saker. Jag kan känna att jag får en gnutta ångest, ja ångest är väl kanske fel ord att uttrycka mig på, men hur jag än vänder och vrider på det så känns som att folk missuppfattar det jag skriver. Tolkar det fel och det är inte min mening.

Att jag skriver om saker jag gör, som våran familj gör, som jag och mina vänner gör, vad jag handlar, vad vi handlar så är det för att jag gärna delar med mig. Ger tips och råd och inte för att skryta. Att jag skriver om mitt jobb, att jag jobbar osv är för att det är det jag gör just nu. När jag är ledig så skriver jag ju vad jag gör då, så så är det. Enkelt.

Jag är verkligen ingen skrytmänniska. Jag lever inget jetset liv. Långt ifrån. Varje krona jag får in har jag själv kämpat för. Det jag presterat har heller inte varit en lätt match. Jag har haft mina så kallade depp dagar där allt känns piss rent ut sagt, men jag är en person som vill göra rätt för mig, jobba för mina egna pengar så att jag kan spendera utan att få dåligt samvete. Som tyvärr händer för ofta. Att jag får dåligt samvete så att säga.

Många gånger kan jag känna att jag inte är värd att unna mig, för att jag inte bidrar med lika mycket. För att jag kanske inte försöker och skulle kunna göra mer (höga krav). Jag känner mig inte tillräcklig vissa dagar.

Skitsnack, jag vet. Det är min dåliga självkänsla som spökar i mellanvarven. Jag har mycket i bagaget som jag inte vill skriva om här, mycket som jag varit med om som satt sina spår.

Det är mycket därför jag vill omge mig av positiva, jordnära människor som har lite kött på benen, som vet vad jag talar om och inte bara går efter ytlighet och fördomar.

Jag blir så in i H.......... trött ibland.

Läääängtar!!!

Ewelyn och jag är ensamma hemma nu, sambon är iväg och hjälper sin mamma som jag skrev igår. Vi har inga planer, hade tänkt gå ut och ta en sväng med nya kärran, men det står ju som spö i backen så vi avvaktar lite. Kanske blir lite finare när hon vaknat. Ringde Tessan men ingen svarade, får se om hon ringer upp.

Har ringt och ändrat bvc tiden, läkarbesök den 10e nu men vi är ju inte hemma då så fick en tid veckan därpå. Ska bli så spännande att se hur mycket hon vuxit våran snutta.

Hon är halvt blåslagen, har ett blåmärke på kinden och det vet jag inte vart hon fått ifrån, sen ett på pannan som hon råkade få när hon sträckte sig efter nattlampan i våran säng. Sen några på knäna, inte undra på så mycket som hon far omkring här hemma. Hon är på allt, och då menar jag verkligen ALLT. Så igår införskaffade vi lite kontaktskydd. Skulle aldrig förlåta mig själv om det skulle hända henne något för att man varit slarvig med säkerheten när det finns grejer at köpa, så dom ska sättas dit idag.

För övrigt så är hon på glatt humör idag. Imorse var hon lite halvputt och inget passade, men efter en stor tallrik gröt och en halv burk solskensfrukt så blev det andra bullar. Muggen är kanonbra och hakklappen likaså, nu biter hon inte på den så mycket som  hon gjort med dom andra ;)

Jag har bokat tid hos frissan också för klipp och färg den 12e. Hade tänkt mig att Amanda skulle fixa håret, men hon har semester i tre veckor och jag orkar inte vänta så en av dom andra tjejerna på salongen ska fixa mitt kaos till kalufs. Har inte tänkt mig nåt särskilt, men en stor bit måste klippas bort. Huvudsaken jag kan sätta upp det i en snodd. Sen hade jag tänkt mig mörkare hår, med slingor. Aja, vi får se. Jag kan ändra mig tusen gånger till!

En Ullaredstripp tillsammans med en härlig arbetskamrat är också preliminärbokad. Vi ska prata mer om det i veckan. Hade tänkt oss att ta en bussrea, för smidighetens skull och slippa köra den långa biten. Någon gång efter löning har vi sagt så man har lite att spendera av. Mycket kul att se framemot nu. Sista veckan på jobbet också, 3 dagar sen får Joel och jag en ledig vecka tillsammans. Vad som händer sedan vet jag fortfarande inte, har tanken på att plugga, men svårt så länge vi inte vet om Ewelyns dagis plus att det är på tok försent att ansöka nu.

Jag vill så gärna vara kvar och hade önskat att få ett vik eller en tjänst,  men samtidigt orkar jag inte gå såhär. Ovissheten och otryggheten är inget som passar mig. Jag gillar framförhållning som ni vet. Att det ska vara så komplicerat inom kommunen, regler hit och dit, listor som ska följas, dagar som räknas. Ni fattar att man till slut tappar tålamodet. Det är synd, jag kämpar på... Önskar lite tur, men vem gör inte det?

Det börjar bli mer och mer aktuellt för oss att flytta till större. Ewelyn växer och det börjar bli trångt. Mycket hänger på att inte jag har en fast tjänst. Visst kan det gå ändå kanske, men det blir ju så mycket lättare med en regelbunden inkomst från båda parter.

Nu ringde Tessan med så jag ska upp till henne efter lunch. Nu är det dags för mig att göra lite nytta. Lätt att man fastnar framför datorn =)

Emmaljunga

Vi tog tillfället i akt nu när jag ändå var ledig och vädret ändå inte var anpassat för så mycket utomhusvistelse att åka in till Linköping och titta på en barnvagn. Vi har kollat runt lite på nätet och blev genast sugna på en Emmaljunga Scooter, fina färger nu när modellen 2011 är på ingång, men dom fanns inte i butik ännu och dom kunde inte säga exakt när dom skulle komma. Det enda som skiljde var färger och hjulen annars var det ingen skillnad sa dom.

Det blev en beige. Jättefin. Ville ha en röd eller en brun, men den beiga var riktigt fin också så den köpte vi. Blev lite annat smått och gott också, ny haklapp och en pipmugg med droppstopp. Ewelyn har en förmåga att slänga i väg muggen och jag vet inte hur många gånger man fått torka både henne och golvet ;-) Allt för att underlätta gillar jag!


Den andra vagnen är på annons, får se om någon själ nappar på den. Annars vet jag inte vad vi ska göra med den. Känns ju dumt och slänga den också, eftersom den är hel och ren och funktionell. Skötbordet lade vi ut också.




Såhär ser den ut den nya pärlan!




Nyfiken liten snutt!


Efter våran shopping så åkte vi in till centrum och unnade oss en kinabuffé. MUMS! Och sen fikade vi hos svärmor.


Ewelyn är lite gnällig imellanåt, det är fler tänder som är på väg. Två stycken i underäken. Det syns lite vitt. Annars har det blivit en stor förbättring nu vad gäller "bitar i maten". Hon äter massor och är inte lika kräsen som hon var för ett tag sen. Jag ska göra egen mat till henne framöver då jag hittat lite recept på nätet och ska börja ge henne lite av våran egen mat. Det är smidigt med burkmat, men det är inte billigt.

Nu äter hon ju så mycket och det går åt massor. Får väl erkänna att man är lite lat på den fronten. Smidigt är bra som sagt, men inte för plånboken.


Ewelyn fick nya kläder av Joels mamma, men glömde påsen där. Kläder går alltid hem då man inte har en tvättmaskin i lägenheten. Ska ta en rensning imorgon igen och ge lite åt lilla, söta Clara.

Är ledig imorgon också. Hade kollat fel på schemat och trodde att jag bara hade en dag ledigt efter helgen så fatta att jag blev glad när jag såg att jag är ledig imorgon med. Skönt!

Det var ett svettigt och hektiskt pass igår kväll. Det körde ihop sig helt och hållet och jag blir så jäkla uppstressad när jag kände att jag hade huvudansvaret, för alla mediciner och insulin. Vi hann och han är jättegullig att jobba med vikarien, men igår blev det kämpigt och jag var helt slut när jag kom hem. Nästan på gränsen till gråt, jag är så rädd att göra fel, att glömma viktiga saker. Puuhuu!

Ewelyn sover och jag med snart. Nejdå, skojar bara. Men jag är seg.

Imorgon ska Joel hjälpa sin mamma att hämta och installera ny kyl och frys så jag har prelimenär bokat en dejt med Tessan och barnen. Annars tar vi en hemmadag och pysslar.


Nytt i köket

Jag trivs inte, det är inte lika kul att inhandla nya saker till hemmet när man inte trivs. Heller inte när man inte kan handla allt på en och samma gång. Jag vill ha en massa massa nytt, en helt ny stil och jag vet precis hur det ska och hur jag vill att det ska vara. Jag konstaterade att vi haft samma gardiner i vardagsrummet i 4 år.. Va?? 4 år! Vi har dessutom haft samma krukor, lampor och dylikt sen vi flyttade hit. Kan ni tänka er att man tappat motivationen till att göra denna lägenhet hemtrevlig.

Men för att piffa till det lite så råkade jag hitta ett par fina, söta panelllängder till köket med tillhörande bordstabletter. Man får göra det bästa av situationen. Att bara göra en liten förändring gör ju massor och man mår så mycket bättre.

Sjaskigheten och allt annat som vi inte är nöjda med vad gäller standarden kan vi inte göra så mycket åt. Det är att betala hyra och se glad ut.

Jag är hemma på timmar nu och ska tillbaka halv två för att röja undan sista passet för helgen. Det har gått fort fort. I natt blev det inte mycket sömn varken för Joel eller mig. Ewelyn var rentav bångstyrig och kunde inte komma till ro. Så idag var det segt att pallra sig upp. Men iväg kom ja och jag gjorde mitt morgonpass med bravur =) Att vara så trött och illamående som jag var men ändå klara allt galant, en klapp på axeln till mig ;-) Jag vet jag är lite dryg och kaxig, men ni får ta det med en nypa salt :-)







Små och kassa bilder men det här hamnade i varukorgen!

RSS 2.0