A-barn

Nu är vi hemma igen, Ewelyn och jag. Hon blev trött på slutet och kunde inte komma till ro så vi gick  hem, hon är helt slut efter att ha roat sig med en massa människor i tre timmar. Blev bjuden på kladdkaka och vispgrädde ;-)

Dom är för roliga dom gamla tanterna och gubbarna, dom frågade om hon var en pojke eller flicka även fast hon hade på sig riktigt flickiga kläder :) Och en tant sa att ja hon ser så välmående ut, ja det är ett riktigt A-barn du har :) Haha.. Ja hon glädje många där, alla kom fram och ville titta på henne och personalen bar henne hela tiden. Lite hängläpp fick hon i början, men sen gick det över. Det märks att dom saknar och dom vill att jag ska jobba hos dom, det är alltid roligt.

Nu är jag riktigt seg, Ewelyn sover och Joel också. Jag känner också att det börjar flimmra lite vid ögonen och borde om jag är smart ta tillfället i akt och vila lite. Känner mig inte riktigt på g.

Vi har haft en bra dag hittils och kvällen kommer bli lika bra den också!


En dagens...

Humör: Trött, men glad!
Klädstil: Svarta mysbyxor och blått linne
Ätit: Inte mycket, har så svårt för frukost men ska bli bättre på det. En kopp kaffe har slunkit ner iallafall.
Gjort hittils: Tvättat och klätt på mig och Ewelyn, matat Ewelyn och myst med Ewelyn :)
Smink: Ja idag blir det lite make up i form av foundation, lite puder, rouge och mascara.
Göra idag: Gå till jobbet en svänga och hälsa på tänkte jag. Handla i eftermiddag. Ev en långpromenad också.
Gör resten av familjen: Ewelyn sover, Joel är i Jönköping med en kompis och fotar.
Kollat på: Den ack så vackra utsikten (skämt åsido), Nyhetsmorgon
Lyssnat på: Lars Winnerbäck och nu Takida på Rix Fm
Fått/skickat sms: Till Joel om att vi kanske ska ställa in fikan i eftermiddag med Johan och Amanda då jag ska till jobbet och han är på äventyr :)
Pussat: Joel och Ewelyn såklart



Våran Lördag



Lägg märke till Joels ansiktsuttryck :)

Ewelyn badade med pappsen för en liten stund sen, hon är trött gnuggar sig i ögonen hela tiden. Inte sovit så mycket idag då hon myst med sin mormor och snälla Conny. Tittade in nyss och hon sover min lilla ängel. Har fler bilder som dom tog med Connys kamera, men dom gick inte att spara. Kanske kan sno dom ifrån mammas blogg senare om hon lägger ut några vill säga ;-)

Jag är mätt så mätt, precis ätit en köpepizza ifrån ICA med ceasarsallad :) Det känns lite nyttigare än den man köper på pizzerian. Vi delade på en och det blev precis lagom.

Kollar nu Melodifestivalen. Jag är inte så värst intresserad, men man är ju nyfiken på vilka bidrag det är som är med såklart och vilka som går vidare.

Jag kommer hoppa i säng rätt skapligt. Joel ska gå upp i natt och ta hand om Ewelyn om hon vaknar så jag får sova, vaknar ju alltid men skönt att slippa gå upp när det är så kallt :-)

Imorgon ska snuttan och jag vara ensamma på förmiddagen då Joel och en fotokompis ska till Jönköping och fota, så vi får se vad vi hittar på :)


Katrinplommon



MUMSFILLIBABBA!

Ewelyn är lite hård i magen så därför provade vi för första gången katrinplommon, det gillade hon. Bra det, får hoppas att det ger någon effekt för matsmältningen också, det brukar ju katrinplommon göra, eller päron det är också bra för magen. Det ska jag köpa nästa gång!

Jag har tagit upp en rulltårta och några glutenfria kakor tills mamma kommer, jag ska faktiskt avstå och bara ta lite kaffe. Inte det minsta sugen, jag har också känt mig lite konstig i buken :-/

Ikväll blir det Lördagsmys istället för Fredagsmys, vad är skillnaden? :-)

Jenny, jag tycker att du ska se Bröllopsfotografen, den var bra och sen har vi en annan film här hemma som vi såg för ett tag sen, den var riktigt spännande "Law abiding citizen". Jag kan inte gå in på din blogg, måste ha lösen isåfall :)


Bröllopsfotografen :)

 

Denna film har vi myst till ikväll, den var bra! Måste ni se :)

Kvällsmaten bestod av varsin räksallad, först blir jag sugen på en kycklingkebab, men det blev en sallad. Har ätit ett par dumleklubbor ikväll, inte bra för gaddarna dock, men ack så goda dom är.

Prästen var ju här vid två tiden, och vi har bestämt psalmer och så till dopet. Det blir dom två vanliga. Dom man brukar ha. Det känns lite pirrigt, jag är så nojjig över att jag ska få yrsel när jag står där framme, ja sen jag var liten så blir jag lätt yr. Men det går nog vägen, Joel ska hålla Ewelyn och jag ska hälla upp vatten och hålla dopljuset :)

Ikväll har vi också tvättat som sagt, inte så lite heller! Joel har sprungit upp och ner, han insisterade på att han kunde ta det efter jag varit nere första gången. Ewelyn somnade till slut, hon låg och tjuttrade en bra stund för sig själv sen somnade hon.

Ja, ni skulle sett minen när prästen var här, världens hängläpp i början. Sen gick det över. Förstår inte hur hon får till den, men hon är söt oavsett om hon är glad eller ledsen. Det är våran guldklimp!

Joel var nere och köpte sig en skjorta till dopet och jag ska ner i veckan som kommer och se om jag kan hitta något. Det enda jag tänkt köpa denna månad. För jag har beställt ett Clinique puder som kommer hem i veckan, ja sen får det vara bra. Man är ju inte gjord av pengar och vi har jag vårat mål i sikte. Fasen va duktiga vi är. Det lönar sig ;-)

 


God Morgon :)

Klockan är tjugo i sju och jag borde sova en stund till också, passa på när Ewelyn gör det. I natt har hon sovit bra, somnade åtta och vaknade klockan 6 och var hungrig, så jag värmde på lite mat och bytte till ren blöja. Nu sover hon igen. För mig är det rena himmelriket att det går så här bra, det är sällan några problem när hon ska sova och somnar alltid om.

Jag hörde inte när Joel kom hem i natt, har inte en susning om vad klockan kan ha varit men jag vaknade till i natt av att han tog tag i min hand ;-)

Jag skulle tagit bilder igår på lilla E, men kameran släcktes ner. Måste ladda den. Hon var så go igår efter badet med sin rosa pyjamas och sina lurviga rosa strumpor :) Så jag hämtade kameran och tänkte ta några nya, men gick ju inte :-/ Hoppas jag kommer ihåg att ladda den idag. Nu kan jag inte det, tror laddaren ligger i någon av våra sängbord, men vill inte in och riva ifall jag väcker dom.

Idag kommer Prästen, klockan 14 ska prata om dopet. Sedan är det tvättstugan som gäller, äntligen säger jag. Har hur mycket som helst. Hoppas tvättmedlet räcker.

Nu är det helg för oss. Vet inte om Joel ska jobba extra imorgon, han pratade om det igår, men jag får höra med honom när han vaknar sedan.


Bra Torsdag ;-)

Vi har haft en bra dag. Ewelyn har varit glad och sprallig! Jag har plockat och grejat lite här hemma, som jag gör varje dag sedan tog Ewelyn och jag en kort promenad till ICA där jag inhandlade lite smått och gott. Soppåsar bland annat, en ny diskskrapa, lite burk mat två nya sorter. Tänkte köpa päron men det fanns inte så det blev morotspuré och katrinplommon. Va lite dåligt utbud idag kändes det som. Sedan kunde jag inte motstå att köpa med mig dom nya Ballerina som tydligen ska smaka kladdkaka. Hmm?! Ja dom var sådär. Jag hade inte köpt dom om vi inte skulle ha besök, så hade ju en anledning nu :)

Vid halv tre tiden kom farmor och hennes karl, deras hund och strax därefter kom farbror Peter. Jag har fått så mycket idag. Tacksam är jag. Dom hade köpt med sig semlor, plus att farmor hade med sig en stor papperskasse med hembakad fikabröd (rulltårta, äppelkaka och glutenfria drömmar) :-) Jag är bortskämd av min farmor. Det kan jag ärligt säga. Sedan hade Peter med sig en bärkasse full med godis ifrån Cloetta. Det var två stora påsar fulla med Taragona, en massa dumleklubbor, center, och en stor påse med Hemkola. Nam Nam...

Jag äter inte så mycket sötsaker längre men alltid kul att ha lite till helgen då suget kommer eftet nåt sött. Joel lär ju bli glad, gottegrisen.

Farmor tyckte att jag hade gått ner ännu mer i vikt, asså tycker det är så lustigt för så upplever inte jag mig själv. Hade önskat att jag kände det mer, men jag känner mig fortfarande pluffsig. Skitsamma. Man blir glad av komplimanger, ja för mig är det en komplimang ;-)

Fick ett sms av Joel att han ska jobba över i natt, så han kommer hem senare.

Jag har fått en förkylningblåsa i käften, svider nåt så grymt :-(


Mammas hemmagjorda OS-mössa



Nu är det min tur att sno en bild ifrån mamma blogg (förlåt!) Jag ville bara visa denna snygging till lillebror man har som har på sig mammas egna variant av OS-mössan, lite reggie inspirerad eftersom bror gillar den "hängiga" stilen :) Jag ska se om hon kan göra en till Ewelyn också ;-)

Ewelyn somnade igår sedan, hon låg i sängen i cirka en timme och roade sig själv med alla gosedjuren sen slocknade hon och har sovit skapligt i natt. När hon vaknade första gången så fick hon komma över till mig ett par timmar, det gillade hon. Kände att jag ville mysa lite extra :-)

I eftermiddag får jag trevligt besök!


Kvällen...

Dagen har bara rasslat förbi. Vet inte vad timmarna har tagit vägen. Man gör allt och inget. Jag fick ett ryck och skurade spisplattorna med Svinto, diskade världens största diskberg med typ fem kastruller och tio glas, varför kan man inte ta ett och använda det hela dagen istället för att ta en nytt varje gång man är törstig. Joel är bra på det, men inte jag.

Jag ställde mig i en dusch, känner mig så ofräsch och PMS:ig. Det är skönt efteråt men efter tio minuter känner man sig lika grådaskig och snuskig igen. Jag lukar gott ifall, använde mig av Ghd shower gel som lukar kalasgott. Fick av Amanda.

Ewelyn har varit tålmodig ikväll då jag pysslat med lite allt möjligt.

Farmor ringde förut och kommer hit imorgon eftermiddag på lite fika, farbror skulle också följa med. Trevligt :) Önskar bara att det var lite mer ordning här hemma i hushållet, med diverse kläder, lådor etc etc. Men vad gör man? Hon bryr sig inte, bara jag som gör det.

Hade en trevlig pratstund med Angelica på msn. Längesen vi sågs men det känns inte som det. Hon är en bra vän. En äkta vän som är social och rolig :) Glömmer aldrig Robbie Williams konserten, det var tider det och min hemliga blind date med den trevliga göteborgarn, haha.. Minne för livet som jag delade med en kär vän.

Ida började skriva också, en gammal kompis ifrån gymnasiet. Längesen jag träffade henne också då hon bor i Göteborg sen några år tillbaka. Vi har också haft kul och även några dispyter men vad gör det om hundra år? ;-) Det är bortglömt och vi har vuxit till oss.

Vänner är viktigt, det ska man ta vara på. Även att man inte ses så ofta av olika anledningar så känner man i hjärtat om man betyder något och att man vet var man har varandra. För mig går familjen och nära vänner hand i hand.

Natti Natti.. Imorgon har jag lite att sysselsätta mig med :)

Vinter

Ja idag ändrade jag helt plötsligt inställning till denna vinter, tog med mig Ewelyn och gick en timme. Solen sken, snön glittrade och det var så härligt! Hon somnade till en stund men vaknade när vi nästan var hemma. Jag ställde mig och gjorde en stor sats köttfärssås, så det åt vi idag. Nu har vi mat i morgon också och även en bytta i frysen att värma på. Lite ekonomisk måste man allt vara, det har man igen senare.

Jag ska smälta maten och ta igen mig lite,  passa på när Ewelyn sover middag. Förresten banangröten slank ner i hennes lilla mage, hon gjorde några grimaser men det märks att hon börjar få smak på det nu. Sockertoppen.


Lingonveckan är tillbaka

Ja ni läste rätt, inte konstigt att humöret har svajjat, svettningar från och till, trött, hängig och magvärk. Idag kom den, det röda som jag helst vill slippa. Jag har alltid haft rikliga blödningar och då talar vi om ett ex antal hanndukar i sängen och dubbla bindor. Suck, jag hoppas att pillrena gör att det försvinner sen.

Jag brukar aldrig vara direkt på dåligt humör om det inte finns några anledningar, men senaste dagarna har jag reagerat på mig själv över hur tjurig jag faktiskt varit, utan att sätta fingret på det. Förlåt, förlåt.

Nu till något roligare, jag fick ett meddelande på Fb för en stund om att att sjuksköterskan på jobbet vill att jag ska komma och hälsa på, hon är bara för go. Det har jag alltid tyckt. En av dom bästa på arbetsplatsen, så jag blev glad. Sedan har jag fått några datum som jag ska planera in en fika med Sofia, en jobbarkompis det också :)

Pratade med mamma och hon och hennes "ibland-bo" som hon säger kommer hit på Lördag om det inte är snökaos :) MYS!

Ewelyn sover sen en stund tillbaka. Jag blir inte långvarig heller, funderar på att ta en Ipren och sen mikra värmekudden.

Allt är inte guld som glimmar...


Banangröt

Igår så köpte vi hem gröt till Ewelyn. Vi har ju provat lite allt möjligt nu, det finns verkligen en uppsjö av olika sorter och jag tänkte faktiskt göra lite själv sen och frysa in. Nu smakar hon ju mestadels och då går det ju inte åt så mycket, men när hon kommer äta mer så blir det nog att tillaga lite eget, det är ju inte svårt om man  har en mixer.

Pratade med mamma förut och hon bakade en massa bullar till dopet, snäll mamma som ställer upp när jag egentligen tycker att hon borde vila. Ja, mamma det behöver du. Men det ligger nog i våra gener att vi vill hjälpa varandra och pyssla. Hennes bullar är ju grymt goda också!

Jag har hittat ett recept på en daimkaka som jag ska göra i veckan och bjuda någon älskvärd själ på? ;-) Roligare att baka om man kan bjuda :) Annars har jag varit fruktansvärt dålig på det sista tiden, när jag var gravid så fick jag mina ryck och gjorde allt möjligt, likaså innan graviditeten, men är det lathet eller tidbrist nuförtiden? Hur som helst så är det inte mycket som slår hembakat bröd.

Dags att dricka upp kaffet och sen plocka in lite tvätt sen igår, jag vet bara inte vart jag ska få plats med allt då vi har en uppsjö av "Ewelyn kläder". Hon skulle behöva en egen byrå. Kanske dags att prioritera en sådan. Vi får se när allt är betalt och om suget finns att dra in till IKEA, det ska ju monteras ihop också och tålamod till Ikea möbler har varken Joel eller jag ;-) Någon mer som känner detsamma? Det är ju miljoner skruvar och muttrar.

Slutbloggat för idag.




Babysång och ugnsstekt falukorv med potatismos, me like!

Magen kurrar, väntar på att maten ska bli klar som jag snodde ihop lite snabbt. Älskar husmanskost så det blir det idag. Vi kom upp och iväg till babysången, hann kolla slutet på hockeyn. Sverige-Finland :) Sen klädde vi på oss och traskade iväg uti kylan, riktigt kallt!

Ninas kompis Anna och hennes Millie hälsade på mig där, kände igen mig. Det är Joels systers kompis. Krångligt, nejdå. Hon var trevlig! Lika trevlig som Nina :)

Sen träffade jag Ella och hennes Millie där, blev lite paff men det var kul, längesen jag pratade med henne så det var skoj. Rund och go har hon blivit den lilla tösen, en riktig sötnöt minsann.

Det var lite jobbigt att dra barnvagnen då det inte är plogat överallt, men dit kom vi och hem kom vi.

Nu får banne mig maten vara klar snart, jag är VRÅLHUNGRIG!


Fortsättning på dagen



Ja så här ser det ut :-)

Har typ hela hallen full med tvätt också :D

Det här blev ett kort inlägg, väntar på att laxen i ugnen ska bli klar. Ja ni läste rätt, ugnsstekt lax, romsås och kokt potatis står på familjen Stjernerhem/Mildh:s Meny idag ;-)

MUMS!


Irriterad till max!

Vi gick upp, sorterade tvätten och Joel gick ner för att slänga i några maskiner, ja han kommer upp lika fort. På dörren står det att tvättnyckeln är borta och inte funnits på hela helgen! Vi har massor massor tvätt, ja det blir en rejäl hög när man har bebis, inte bara för det, men vi vuxna byter ju kläder varje dag också. Och för att inte tala om hur många handdukar det går åt, till allt möjligt.

Jahopp, tänkte vi. Ewelyn har inga rena pyjamaser, inga strumpor hellre knappt och underkläder fanns det inte mycket av heller. Fan, ursäkta svordomen.

Vem fick ge sig ut i snökaoset, jo Joel. Han ringde sin mamma som var hemma så vi fick låna hennes, men tyvärr så har dom inte hunnit installera torktumlaren så vi fick hänga upp det blöta här hemma på torkställningen. Det går visserligen bra, men inte kul att ha den ståendes när det är trångt som det är ändå. Vi fick det viktigaste tvättat iallafall, men är lika mycket kvar om inte mer då jag envisades med att bädda rent i våra sängar. Det ska vara fräscht!

Nu är vi hemma. På listan står det handling så det ska det göras idag, laga lite mat och plocka lite. Jag som var så peppad på att storstäda idag, men suget försvann rätt fort då vi har en massa tvätt överallt. Som tur är är det ju inte andra världskriget här hemma, men jag vill helst ha det ordning och reda. Ja det vill vi båda två.

Struntsamma, gjort är gjort. Inte vårat fel. Men Joel ska prata med Egirs imorgon. Bra det. Så nyckeln kommer tillrätta.

Nu skiter vi i det här som sagt och ägnar resten av dagen till att ro om varandra, mysa och fixa lite. Imorgon är det ju babysång igen och jag hoppas att jag kommer upp och iväg. Inte världens lättaste att hitta vägar som är lätta att komma fram på, då det är plogat lite hursomhelst med vallar etc.

Puss och kram, hoppas att eran dag inte blir lika kaosartad som våran ;-) Tur att man kan skratta åt det nu!





Snöstorm

Tack och lov att man bor i lägenhet nu :) Slippa skotta och bilen står varm nere i garaget. Men jag har bott på landet förut och skottat massor, men just idag är jag glad att vi bor i lägenhet :) Särskilt när jag känner mig lite krasslig.

Igår hade vi mys här hemma, men vi gick och lade oss tidigt. Trötta av olika anledningar. Men det gör inte så mycket, jag längtade faktiskt efter att få krypa ner under täcket och värma mig. Har frusit så pass några dagar nu, det är obehagligt när man klär på sig och man ändå fortsätter frysa. Haft huvudvärk i två dar nu också från och till, jag vill inte bli sjuk. Har klarat oss hittils ifrån allt vad gäller förkylningar, magsjuka etc etc. Men peppar peppar, det kanske knackar på dörren  här snart också.

Idag blir det mera MYS, under filten, i soffan, i sängen... Idag får man slappa!



Visst är det härligt med all snö? Men jag längtar till våren nu, kunna köpa nya gardiner och nya fräscha vårkläder.


Tog en titt på vårat sparkonto förut, jag blir glad. Vi har varit duktiga och sparsamma :-) Men har man ett mål att sikta på så visst fasen går det lättare att prioritera då :)

Drömmen ska bli sann!


Gulliga sms

Visst är det lika underbart varje gång man får ett gulligt sms av sin älskade. Ja, jag blir både glad och rörd varje gång kan inte hjälpas. Han skickade idag på förmiddagen "Ibland på jobbet brukar jag komma och tänka på hur mycket jag älskar dig". ÅH!

Idag är det Fredag och då tar vi mys när Joel slutat jobba, det är något vi är mycket bra på. Min familj är mitt liv, min trygghet, ja mitt ALLT.
Nu ska jag kolla runt lite i frysen efter lite mat, måste ha nåt i mig känner igen. Magen kurrar. Vad som bjuds på ikväll det vet vi inte än. Men något smarrigt brukar det bli ;-)

Dusch, disk

Sitter nu här och kollar runt lite på datorn. Har duschat med mjällschampot och det kliar inte så mycket längre. Men det kommer nog ta några gånger innan det försvinner, kände att jag var tvungen att tvätta håret.

Ewelyn sov bra även i natt. Det gillar både mamma och pappa. Nu tar hon förmiddagsluren, brukar bli samma tid varje dag :)

Rutiner är bra, sen kan det vara lite olika ibland, men jag gillar när det rullar på.

Har diskat en kastrull med fastbrända makaroner, ja jag gjorde ju stuvade makaroner igår på förmiddagen och det blev gott, men ogillar kastrullen, ska köpa en teflon (stavas det så mån tro?) som jag hade förut. Dom är bra.

Idag tar vi dagen som den kommer, måste köpa ersättning bara. Det räcker ett par gånger till bara.

Hon är så go den lilla damen, speciellt när hon äter puré. Det får hon varje dag och nu har hon blivit mer van, har provat ett par sorter nu. Tänkte köpa gröt snart också så hon får testa på det :-)

Känner mig på bra humör idag. Lite trött bara. Har så mycket i tankarna nu med allt, men är mestadels positiva saker, men ibland kokar hjärnan över :-)



Ewelyn när hon var cirka 3 månader, visst går det fort? Hon ändrar sig för var dag som går.


Mysig eftermiddag/kväll :)

Vi har haft det bra idag, det märks allt tydligare att det är tänderna som spökar på lilla snuttan, hon ska tugga på allt. Man kan ju tänka sig själv hur det känns när det kliar och värker i munnen. Stackars liten, tyvärr så måste hon ju gå igenom det.

Hon har varit på bra humör idag ändå, stor skillnad från gårdagen. Jag har kunnat ringa några ärenden utan att behöva gå ifrån eller blir avbruten, pratat både med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, ska ringa imorgon då hon inte kunde svara på vissa frågor utan hänvisade till min handläggare... Nog om det nu.

Vi åkte in till Linköping vid fyra då Joel skulle fika med fotoklubben och även köpa ett nytt tangentbord till datorn. Riktigt läckert faktiskt. Sen släppte han av oss hos mamma där det stod färdig mat på bordet. En het kycklinggryta, en av dom godaste jag ätit tror jag :)

Annelie kom förbi, mammas väninna och jag har inte sett henne på flera flera år så det var trevligt, hon hade fått en tjänst nu som förskolelärare, hon var så glad och jag blev det också. Har alltid tyckt om Annelie, hon är en så godhjärtat och jordnära människa.

Vi har myst, druckit kaffe och Ewelyn har fått MASSOR MASSOR pussar och kramar. Det gillar hon.. Hmm??! :)

På hemvägen hoppade jag in på Coop och köpte våtservetter och mjällschampo, haft sån kli i hårbotten ett tag och Amanda sa att jag hade mjäll så nu hoppas jag att Clearasilen hjälper. Det har det ju gjort förut. Kanske inte ska duscha så varmt på ett tag, jag brukar duscha så det ångar i hela badrummet ;-)

Jag skulle ju kolla Andra Avenyn, men istället är det ju OS, det intresserar mig inte så värst mycket. Kollar lite då och då, men inget jag känner mig tvungen till..

Nu ska jag ta ur mina linser, tvätta bort make upen och fixa lite innan det är dags för sängen...



Sovgott


En bra natt

Ewelyn somnade vid halv åtta igår, och vaknade åtta i morse, fick lite ersättning vid tre sedan somnade hon om. Bytte blöjan på henne då också, tycker inte hon ska behöva ligga i flera timmar med en genomsur blöja.

Nu dricker jag lite kaffe, ska strax fixa iordning mig för i eftermiddag åker vi in till Linköping och spenderar kvällen hos mamma :) Joel ska på fotofika.

Fick hem papper förut om att jag måste begära ny föräldrapenning, så måste ringa till dom senare sen och höra lite. Sen tänkte jag fixa det via bankid smidigt!




Myskväll med semla



Semlor, finns det något godare? :)

Ewelyn och jag vilade tillsammans förut, vi slocknade båda två. Joel är hemma ifrån jobbet nu och medan han tog sig en powernap så busade jag med Ewelyn, hon blir så fascinerad av allting, en liten penna kan vara nog så spännande. Hon är på bättre humör. Joel tog med sig Ewelyn och går en svänga, till affären och köpa semla. Om det nu finns några kvar. Som jag sagt miljontals gånger innan så är jag så tacksam att vi kompar varandra så bra, vi kan läsa av varandra, man behöver inte tjata. Allt rullar på så bra i vardagen. Skönt att ha honom hemma i veckorna även om det bara är antingen dag eller kväll, men vi får ju ändå sova tillsammans ;-)

Nu ska jag plocka lite, sen steka lite blodpudding och bacon. Ja, vi gillar det. Med en massa lingon så är det faktiskt riktigt gott och nyttigt. Massor med järn och det behöver man.

Joel och Ewelyn <3


Bissingar på g mån tro!?

Ewelyn somnade tidigt igår, sista tiden har hon somnat mellan åtta och nio och vaknar en gång på natten och är hungrig, det är väl helt OK så ska väl inte klaga. Vi gick upp vid åtta, och då var hon på bra humör men har gnällt i stort sett hela förmiddagen, sällskapssjuk, stoppar händerna i munnen hela tiden. Tog en titt och jag ser ett par upphöjningar, tänder på väg tror jag. Tänkte att jag skulle kolla lite noggranare sen om hon blir på bättre humör.

Efter en flaska ersättning sover hon nu, får hoppas att hon är gladare när hon vaknar :-) Man känner sig så maktlös när man gör allt som man kan som mamma, men det inte verkar hjälpa. Jag har suttit och gått mycket med henne, då närhet gör mer än vad man tror. Hon känner ju en trygghet då. Jag brukar aldrig hetsa upp mig när hon är ledsen, sällan jag känner mig stressad när hon gråter. För hon känner av signalerna direkt om mamma blir hispig så bättre att hålla sig lugn.

Igår kväll badade Ewelyn och Joel och hon sprattlade med dom små benen och plaskade med händerna, nu har hon kommit på hur roligt det är att plaska och skvätta vatten :-)

Jag säger som dom sa på babysången igår. Alla mammor är ju experter på sina barn och visst ligger det en poäng i det, det mesta faller på plats även att man då och då skulle behöva en manual för att läsa av sitt barn.

Jag har ringt om nytt lösen till Vikariebanken nu, men dom måste prata med chefen först så ska ringa imorgon igen. Vore ju toppen om  man kan hoppa in och jobba lite mer, nån lördag eller söndag eller kanske mitt i veckan också. Jag känner mig så nyttig också och mår bra när jag jobbar. Det ger så mycket mer än bara pengar.

Babysång och en långpromenad

Det var VÄLDIGT segt att pallra sig upp i morse, jag ville bara ligga och snooza, Ewelyn låg och tjuttrade så jag behövde inte jäkta. Snoozade typ 3 gånger sen fick jag lite halvpanik. Babysång stod ju på schemat så jag fixade till Ewelyn och mig själv som man blev lite halvt sådär :-) Sedan tog klädde vi på oss och gick ner. Mötte upp Linda som ville följa med som sällskap. Det var så roligt, för lilla E bubblade på som aldrig förr!

Därefter gick vi hem till Jenny på Tunet, tog en kaffe och snackade lite. Som vi bestämt sen tidigare så traskade vi upp genom snödrivorna till Bremers, Linda skulle välja tapeter. Jag säger bara det, så himla snygga dom har. Dit blir det den dagen vi ska tapetsera :) Men det lär nog dröja för på den här lyan tänker vi inte punga ut med femti öre ens.

Tittade in en snabbis på Mio, många fina soffor. Jag vill ju ha en divan, eller det vill vi båda ha. Men inte det billigaste, får se om vi kan spara undan lite om jag jobbar extra :) Målet för dom pengarna har vi ju redan, men kanske blir en soffa istället. Eller ett nytt köksbord, nästan hellre det. Det märks.

Efter Mio inventeringen så tågade vi ner till stan igen, och sen gick jag och Ewelyn hem. Så cirka tre timmar har vi varit ute idag och jag fick massor med motion på köpet, nyttigt!

Ewelyn tar en powernap och jag ska fixa lite mat.

(Kvällen gick bra sen på jobbet, timmarna gick SNABBT!) Ska ringa i veckan om nytt lösen till Vikariebanken.


Alla hjärtans dag



Idag är det Alla hjärtans dag, en dag som jag tycker är ganska överskattat men som vi ska ägna våra nära och kära lite extra och det är väl bara en god tanke :-)

Jag sov bra inatt, Joel var uppe och gav Ewelyn mat så jag kunde ligga kvar. Kände mig rätt pigg när jag klev upp. Började jobba klockan åtta och jag var nog tjugo minuter tidigare för att försäkra mig om att jag kom in i omklädningrummet, hämta nyckel etc, men koden till taggen funkade och likaså koden till nyckelskåpet. Hittaden den nerskriven här hemma sen på en liten lapp.

Mina timmar gick i rasande fort, det flöt på som vanligt, men jag kände mig lite nollställd i början sen var det som jag var där igår och jobbade.

Joel är hos sin mamma med Ewelyn då dom skulle äta mat där och grosa :) Jag sitter här med en kopp kaffe och väntar på att klockan ska bli fyra så jag kan kila igen. Halv fem till nio är det som gäller. Skönt med lite extrapengar som ska gå till Tallinresan :-) Om inte det tillkommer något annat så går det ju åt till det såklart, men några kronor är alltid välbehövligt!

Kram varandra och ge varandra komplimanger, en dag kan det vara försent...


Underbar dag

Har haft en härlig dag med mycket mys, bra film och en lång promenad ute i friska luften. Det är alltid roligt att åka bort, men samtidigt skönt att kunna njuta av att vara hemma hela familjen. Kollat Melodifestivalen och det var inte ingen direkt höjdare i min smak, Andreas Johnson levererade bra som alltid, han sjunger så bra och är ju dessutom lite ögongodis ;-) Gillar den där lite hesa rösten :)

Ewelyn somnade på stört efter badet med pappsen och en full flaska ersättning, gjorde först 165 men ville ha mer :-) Hungrig den lilla tösen.

Jag ska glo några minuter till på dumburken sen blir det sängen, jag kommer nog sova dåligt i natt även att Joel skulle gå upp ifall Ewelyn vaknar, men jag vet hur jag är jag kommer säkert vara uppe och vandra nån gång i natt sen är jag lite nervös inför jobbet om jag ska vara ärlig. Ska vara på demensen mellan 8-13.30 och det var evigheter sedan, ja inte varit där sen i våras tror jag, men personalen är så bra så hoppas dom har lite förståelse ;)


Sovgott

Jag välkomnar sängen nu :-) Har haft en mysdag med god mat och bra film. Älskar min familj!



Natti Natti :)


Fredagsmys som vi gillar...



Sitter och tittar på sig själv i spegeln :-)

Idag är det Fredag, det känns lite extra mysigt!

Blev överraskad på förmiddagen då jobbet ringde och frågade om jag ville jobba en delad tur på Söndag. Jag blev först lite ställd, för hade ju inte räknat med att dom ens skulle höra av sig då det gått nästan en månad och jag inte hört ett dugg. Vi är ju bortbjudna på Söndag då Joels mamma fyller år så tackade nej först, men sen frågade jag Joel och han tar med sig Ewelyn och åker dit själv, så jag ringde upp och fick passet :-)

Det känns himla roligt, men samtidigt lite nervöst har ju inte jobbat sen i Augusti och koden till nyckelskåpet har jag glömt bort och delegeringen har gått ut, men det gjorde inget sa dom. Jag ska vara på två avdelningar.

Nu vet jag att jag får behålla mina Las-dagar, en STOR lättnad då jag oroat mig massor för det sista tiden och bara känt mig så less på det dom sa sist. Men nu så. Det vände. Kul att dom tänkte på mig nu.

Jag har skurat i badrummet, badkaret och toaletten.. Kände mig lite sysslolös förut och passade på när Joel var i garaget och grejade med crossen.

Klockan tre i eftermiddag ska vi till farmor och fika, prova dopklänningen och så. På hemvägen blir det handling inför helgen :-)


Och ikväll blir det mys framför nya Beck-filmen med lite gott!


Vikt

Jag gick upp cirka 17 kg under graviditeten. Något som jag mått dåligt över, speciellt efteråt när det enda jag kunde ha var leggings eller mysbrallor, som jag skrivit tidigare här i bloggen så trivs jag bäst i det, men det är frusterande att inte ha kunnat få på sig sina byxor.

Efter Ewelyn kom så har jag inte fokuserat på att försöka gå ner i vikt, jag tänkte bara ta promenader och inte äta så mycket socker i veckorna. Sista tiden har jag fuskat någon gång i vardagen, då man tagit en fika med en kompis eller varit bjuden någonstans. Med tanke på att jag ammade i nästan fyra månader så har jag ätit och levt utan att direkt tänka på någon viktnedgång. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag vissa dagar tänker mer på hur min kropp ser ut än andra, vissa dagar känns det som det kvittar och man är kort och gott nöjd med sig själv. Det är för mig en känslomässig berg och dalbana och det är sällan, ytterst sällan som jag faktiskt kan stå framför spegeln och tycka att jag ser bra ut.

Jag har aldrig gillat det här med bantningskurer, om jag hade lyckats någon utav av dom få gångerna som jag testat så skulle jag ju säga det motsatta. Jag tror på det med att motionera och äta rätt. Det är två ganska enkla saker, men som man inte alltid lyckas följa.

Jag känner mig glad just nu. Inte ställt mig på vågen på ett par veckor och jag väger ett kg mindre än jag vägde på inskrivningen. Tjohooo! 61, 7 :-)

En del säger att det syns, men bäst känner man ju själv. Kroppen är inte densamma, jag har bredare höfter, större rumpa, en sladdrig mage, bristningar ja gu vet vad. Så visst märks det att kläderna inte sitter som dom gjorde innan. Det är lite ledsamt.

Jag har funderingar på att kanske börja ändra min diet, nej inte banta men äta mycket mer frukt och grönsaker, som jag älskar, men det köps inte hem så ofta. Varför? Vet jag inte för vi båda tycker om det.

Nog om vikt och min kroppsuppfattning... (för denna gång)

Som vanligt så skriver jag ju för min egen skull och ingen annans, den som vill läsa får läsa. Den som vill kommentera får gärna göra det. Både negativ och positiv kritik :-)



Det är såhär jag känner mig vissa dagar när jag står framför spegeln...


För att inte vara alltför negativ så fick jag ju två komplimanger idag, av Joel som tyckte att jag blivit smalare och Linda som sa samma sak. Varför kan man inte få det inpräntat i skallen?

Istället för att lägga energi på att man känner sig tjock så borde man ju klappa sig själv på axeln och tycka om sin kropp. Jag ska intala mig det oftare, lika ofta som jag skriver här på bloggen hur missnöjd jag är med den :-)




Fika med Linda :-)

Alla tre sov bra i natt, Ewelyn somnade vid nio tiden och vaknade inte förrän tjugo över fem, fick mat o torr blöja sen somnade hon om till klockan tio :) Så idag har jag haft massor med energi. En skön känsla, när man är van att vara seg den största tiden av dygnet..


Ja vi har haft en trevlig stund med en god latte och en bit chokladtårta, lite vardagslyx är ju aldrig fel.. Jag kunde inte hålla mig. Väntar in Mr Ångest. Vi var en sväng på Bostadsbolaget då Linda ska få omtapetserat i vardagsrummet, sen gick vi till Gusto men
det var fullt med folk så vi gick ut igen och tog en fika på Skånska.

Vi fick verkligen ett gott skratt idag när vi stod ute och pratade så kom det fram två halvfulla gubbar, inte det minsta otrevliga utan den ena sa "Jaså här står du med en spermatruck" :-) Ja jag skrattar fortfarande efter det, för han sa det så spontant och med riktiga 08:a dialekt :-)

Linda hade med sig kameran så vi tog några pics ;) Here we go!



Det strulade till sig lite när vi förde över bilderna, så alla blev inte sparade, vet inte vart dom hamnade?! Men lägger in dom senare eller imorgon..

Jag fick några presenter också av Linda ett par strumpor med kaniner på, urgulliga! Och av Jenny fick jag en pyjamas, två tröjor och ett fint kort :) Det värmer!

Nu ska ja se om lilla E kan sova en stund och jag ska plocka lite bland hennes kläder :-)

Puss & Kram skumbanan


Kvällen...

Ja tredje inlägget idag, har hon inget annat att göra tänker ni? Jo faktiskt, men jag har hunnit med det jag ska idag. Det som var tanken och ägnat Ewelyn mycket tid. Nu sover hon som en liten gris, det är så skönt att hon somnar utan gnäll nu. Hon brukar bara vakna till en gång, men väldigt sällan. Bara hon kommer in i djupsömnen så kan inget störa henne :-)

Jag skulle kunna göra storkok, skura hela lägenheten, damma av mattorna och mer därtill, men jag är ingen desperate housewives utan gör det som faller mig in. Känner inga måsten, det är så skönt. Har slutat ställa krav på mig själv och håller man bara efter så blir det inte så stökigt. Imorgon ska jag träffa Linda som sagt, ska bli trevligt. Vi ses för sällan då hon jobbar som hon gör, men vi tar vara på dom stunderna vi ses. Pratar och har kul!
Vi har känt varandra länge och delat glädje och sorg, nu låter det klyschat kanske, men det är faktiskt sant. Vi pratar om allt och mer därtill. Hon är så lättsam och jordnära, såna människor gillar jag. Hon dömmer ingen och man kan vara sig själv, det är jag ju alltid ioförsig, men det är skönt att man kan ses och bara vara. Och vi gillar kaffe ;-)



Min VÄN

Förresten läste i Östgötatidningen idag att det är fler pappor som väljer att vara hemma. Joel har sagt flera gånger att han skulle kunna tänka sig att vara pappaledig, eller att man skulle kunna dela upp det. Det låter kanske enkelt, men det handlar ju om hur det ser ut på arbetet och även en ekonomisk fråga tyvärr. Vi skulle förlora på om han skulle vara hemma istället för mig, det skulle bli plus minus varje månad.

Jag gillar att vara hemma och vet att han klarar av det. Känner en trygghet för han är en bra pappa och tar väl hand om sin lilla sessa.

Jag står fortfarande fast vid mina planer om att plugga senare sen, OM och jag säger verkligen OM jag inte skulle bli erbjuden ett toppenjobb såklart :)

Nu lovar jag att det inte blir nåt mer inlägg ikväll...

Natti Natti...


Sminktips a la Malin

 

Jag använder mig av smink ifrån lyxmärket Dior, bland annat en mascara och även en foundation. Jag fastnade för mascaran för ett par år sedan och har trots att den är dyr (ett minus) köpt den varje gång. Den sitter som smäck, öppnar upp ögonen och ögonfransarna blir fylligare. Likaså foundationen sitter hela dagen och ger ett ganska naturligt resultat. Smink är ju alltid smink och det syns ju när man har sminkat sig, det är svårt att komma ifrån... Men gillar inte lager på lager egentligen.

Eftersom det kostar så mycket så brukar jag använda mig av olika sajter på nätet för att få ett billigare pris, man får vara smart, speciellt nu när man är mammaledig.

Sedan brukar jag använda mig av en en kajal ifrån Oriflame, svart använder jag oftast eftersom jag gillar det skarpa. Den är lätt att applicera. Så om ni får chansen så köp en därifrån.

 



För torra och nariga läppar brukar jag använda mig av försvarets hudsalva, men just nu har den försvunnit och då kör jag på Idomin-läppbalsam ( Inte så vitt, tjockt lager som fjortisarna bär) utan ett tunt och det är också väldigt bra. Eftersom jag brukar bli torr vid mungiporna så brukar jag smörja på med lite och det funkar. Tro mig!

För att få lite lyster i ansiktet fick jag tipset ett använda solpuder på T-zonen, alltså hakan, näsa och panna men även som rouge på kindbenen. Istället för att slänga ut pengar på ett så använder jag ett vanligt puder ifrån Max Factor, det blev ett felköp ( för mörk nyans) så det använder jag som solpuder.

Jag har såklart andra produkter också som ögonskuggor etc, men det jag använder till vardags då jag får tid och lust att sminka mig så kör jag på en ansiktscreme, foundation, mascara och kajal, lite puder också.

Less is more ;-)


Mitt i veckan

Idag har jag huvudvärk, eller kände inget i morse men började nu på eftermiddagen. Brist på koffein kanske :)

Min älskade sambo gjorde en ugnspannkaka innan han åkte i väg till jobbet. Så känner mig bortskämd, han tvättade och klädde på henne i morse, lekte och busade medan jag vilade. Men vi får heller inte glömma att det var jag som var uppe i natt ett par gånger :) Men som jag brukar säga, det funkar så bra när man har förståelse för varandra och hjälps åt. Vi är ett bra teamwork här hemma. Man blir ju trött på på olika sätt.

Jag känner mig lycklig lottad

Vi tog fram Ewelyns gåstol förut, så hon fick inviga den. Tyckte det var skitkul, hon tryckte på alla knapparna och smilade upp sig. Joel tog några kort, men dom kan jag inte lägga in nu. Det kommer. Men hon når ju inte ner till golvet ännu, men verkade inte som det gjorde så mycket för hon körde  med dom små benen. Blir ju inga längre stunder eftersom hon förmodlingen blir trött efter tag.

Igår kväll satte jag mig och fixade med lite kort. Satte i nyframkallande kort i albumet och skrev lite. Lika bra så länge man har det nåt och nåt färskt ;-)

Linda ringde förut och vi pratade en stund, ska ses imorgon ska följa med henne till Bostadsbolaget och även ta en kaffe ;-)





Busfröna :-)


Tisdag

NU känner jag mig piggare, Joel och jag kröp under täcket tillsammans och sov ett par timmar. Passade på när Ewelyn tog förmiddagsluren. Jag har inte fixat iordning mig, håret är oborstat och mysbrallorna på :-) Var ute en en liten kort sväng förut för att andas in lite frisk luft och jag orkade banne mig inte göra iordning mig..

Annars brukar jag försöka sminka mig lite få att få lite lyster och känna sig fräschare, men idag fick huden andas och det i sig är ju också bra ;-)

Det knackade på dörren förut, Joels mamma tittade förbi då hon hade ett ärende här i Mjölby, fick lite panik när klockan ringde eftersom jag såg ut som ett träsktroll ;-)

Diskade stans största diskberg förut och råkade ta sönder ett saftglas. Typiskt. Men var som tur ett Ikea-glas så det var ju inte hela världen.

Nu kollar jag "Förkväll" och ska röja undan lite här. Saker överallt. Men jag vill ha nya möbler, nya förvaringsmöjligheter, nya mattor och andra gardiner. Fick sån inspiration när jag gluttade igenom Mio katalogen ;-) Ja önska kan man ju alltid göra!

Jag har så mycket idéer, ser framför mig hur jag vill ha det, hur jag vill inreda mitt drömhem och hur det ska se ut i Ewelyns rum.. Men dom tankarna får jag lägga åt sidan och istället glädja mig över det jag har så länge. Förr eller senare kommer vi bo i drömhuset, mitt ute på en åker, en stor trädgård, många rum, stort kök och ett vardagsrum där ska det stå en gigantisk divansoffa och väggarna ska vara klädda med sånt som verkligen betyder något, därav väggord som jag tycker är så fint och ger budskap och fotografier på sötnöten.

Jag fortsätter drömma.... :)


Vilken natt..!

Sitter här med laptopen, tröttare än tröttast. Inte mycket sömn i natt. Ewelyn vaknade två gånger och var hungrig, var även uppe och bytte blöjan, tycker så synd om henne om hon får ligga med en blöt. Kände att jag var tvungen att gå upp en liten stund nu, men ska faktiskt ta och krypa ner igen. Ewelyn ligger i våran säng då jag flyttade över henne för cirka en halvtimme sen. Kommer nog kanske inte kunna somna, men det gör mycket att bara ligga ner och vila.

Jag känner mig som en zombie. Vit, blek och trött. Fryser gör jag också så ska nog gå och mickra min värmekudde ;-) Förhoppningsvis blir det ett roligare inlägg under dagen. NU måste jag stänga ner.

Gäsp gäsp...

Känner mig mer död än levande :)


Matvrak

Ja det är en liten matvrak till dotter vi har :-) Joel tog ett par spontana bilder på "första matningen (utan flaska)" för att ha som minne. Första gången är ju alltid första gången liksom :-)

Ikväll har Ewelyn varit lite hängig. Ingen feber, ingen förkylning, men små barn kan ju ha vissa dagar som dom är lite mindre aktiva. Vi har busat lite under babygymmet under dagen, hon älskar när mamma är bredvid henne och tjuttrar :)

Sen blev det ett bad och det gillar hon som vanligt. Jag skrev ju i förra inlägget att jag skulle visa bilderna på Ewelyn i matstolen, så här kommer hon ;-)





Nu sover hon. Jag är också trött, varit uppe sen tjugo i 6. Vet inte vart timmarna har gått, men det har gått i rask fart :) Imorgon är det en ny dag och inget står uppskrivet i almanackan, det känns rätt gött om jag ska vara ärlig.

 Vi tar det som det kommer.


Kusinerna Stjernerhem





Sötnosar :-)

Jag blev supernöjd med håret, det blev brunt, mörkbrunt med lite kontraster och så klippte hon av det slitna. Bilder kommer kanske ikväll för dom som vill se :-)

Köpte även hem en dry schampo, har en hemma men den är nästan slut och dessutom är det alltid kul att prova nåt nytt, det var ju kampanjerbjudande också så då slog Mallsan till ;-)

Ewelyn vilar middag. Vi provade lite mat idag (ekologisk potatis och palsternacka). Hon var så go, smaskade och spottade inte ut det :-) Det trodde jag hon skulle göra, men hon gapade och ville ha mer, men det får vänta tills imorgon. Är ju bara provsmakning nu :-)

Bilder på det ögonblicket kommer också inom kort...

Nu ska jag ge Joel en puss, han ska först till VC och sen till jobbet. Jag ska ta tag i disken strax och sen plocka lite!


God morgon :-)

Igår somnade Ewelyn vid tio och vaknade tjugo i 6 och var både hungrig och missnöjd med kissig blöja. Joel gick upp och värmde lite tillägg och jag bytte blöjan på henne (slutade amma förra veckan) Så nu är det endast flaskan som gäller, jag vaknade av att jag var blöt mellan tuttisarna, läckte bröstmjölk. Inte känt något på några dar så trodde att det försvunnit, men dom känns inte lika spända längre. Skönt det!

Bye the way, igår blev Ewelyn 4 månader. Va fort det går :-) Hon har börjat göra en massa andra ljud och blir blyg när hon ser sig själv i spegeln eller ibland om någon annan pratar med henne. Väldigt mammig och tittar efter mig vart jag än går :-) Sötnöt!! Men när pappsen visar sig så åker mungiporna upp också :)

Måste snart ta och klä på mig, dra på lite mascara och borsta tänderna. Frissan kl 9 som jag tjatat om dom senaste dagarna, men det är verkligen efterlängtat. Hoppas jag blir nöjd!

 


Linköping-Fotostudio-Handling-Tvättstuga

Ja som ni märker på rubriken så har det gått i ett idag. Vi åkte in till Linköping vid ett tiden, stannade till hos Joels kusin och hämtade några bakgrunder, sen tog Nina och dom följe med oss in till city.

Det gick bra, men det blev lite svettigt inte lätt att få till bra kort på en ettåring som inte vill sitta/stå still och en fyramånders som tappar tålamodet, men till slut fick vi till dom :-) Tre bra kort som ska framkallas och ramas in.

Halv fem var vi hemma, Joel släppte av oss och drog till City Gross och handlade inför veckan och jag passade på att vika in tvätt. Tvättstugan går varm nu. Lilltösen spydde ju ner lakandet i sängen igår, glupsk som hon är :)

Imorgon väntar ett besök hos frissan, klockan nio ska jag vara där så det blir att stappla upp tidigt för att hinna fixa iordning sig och äta frukost. Längtar, ska bli så skönt att få klippa av det slitna och dessutom få lite fräschhet i håret. Även att det kostar, fast det är jag värd ;-)


Jobbfest ;-)


Igår var jag hemma hos Elin, vi käkade tacopaj och sjöng singstar :-) Första gången jag gjorde det och det kommer bli fler gånger, riktigt kul måste jag erkänna :-) Sen gick vi ut här i Mjölby och tog en öl och dansade lite. Det var precis lagom för mig, jag mådde bra och hade skoj!











Mormor & Ewelyn





Ewelyn ser lite bestämd :-) Men det är hon också :-)

Nu sover hon middag lillsnörpan.

Jag satt och funderade lite förut, inget ovanligt om man heter Malin. Mamma bloggade för länge om hur hon trots sin sjukdom inte går ner sig utan faktiskt fokuserar på det som gör henne glad. Hon gjorde en liten minilista och jag tänkte va en härmapa och göra likadant. Jag är ingen Blondinbella som tänker puscha andra till att må bättre, inte heller ge en massa råd och vädja till ett bättre liv. Jag är inte en sådan person. Jag är ärlig, jag bloggar om bra saker och mindre bra, det jag tycker och det jag känner. Sedan väljer jag kanske bort att inte gå in på allt till punkt och pricka, men jag är en öppen person. Det är så jag är som person.

Jag är glad för att:

- Jag har en sambo som alltid ställer upp och som jag älskar villkorslöst
- Jag har en dotter som är min guldklimp och som får mig att le även att det många gånger kan kännas kämpigt med sömnbrist, dålig aptit etc
-Jag är glad över att jag har mat på bordet, en säng att ligga i och att jag kan betala mina räkningar varje månad
- Jag lyckades ta mitt körkort (som jag haft över ett år nu)
- Jag har en frisk kropp även med lite skavanker här och där, men det finns så mycket sjukdomar och skit att jag är glad för att jag är den jag är. Man kan alltid förändra och göra saker och ting bättre, men det krävs en hel del från en själv
- Jag har min farmor som stöttar, hjälper till och som jag alltid kan ringa om det är något
- Jag har en mamma och en pappa som gör allt för sin dotter och barnbarn

Jag skulle kunna skriva mycket mer, jag skulle kunna göra en lista på det jag är missnöjd med och den skulle nog bli lika lång.



Typiskt...

Igår letade jag som en galning här hemma efter Ewelyns nagelfil, kände att naglarna var vassa men inte långa. Letade och letade, men hittade den inte. Tänkte att hon kanske har tur att hon inte river någonstans nu, så kan Joel svänga förbi Apoteket på hemvägen och köpa en. Men imorse, så såg jag att hon fått ett rivmärke vid ögat.. Det är ganska stort. Men hon verkar inte ont. Vi ska ju ta kort på Söndag i studion, hoppas det hinner läka, men det brukar det ju göra rätt snabbt.

Det blir ju lätt så när dom gnuggar sig i ansiktet, därför är jag noga med att fila dom ofta, men igår kunde jag inte och givetvis river hon sig då.

Nu ligger hon under det lilla babygymmet och leker. Jag ska brygga lite kaffe och sen ta tag i hemmet. Diska, bädda och lite.

Ser fram emot en kväll med tjejerna :)

BVC

Idag gick vi upp tidigt, strax efter sju. Vi var båda rätt så pigga Ewelyn och jag. Betydligt mer än igår om man säger så. Jag ringde CSN angående mitt studienlån, så ska betala per månad istället. Bättre att ta lite i taget än att få en klumpsumma i kvartalet.

Mamma kom vid tio tiden och drack kaffe och småpratade.




Pussas lite och fick även lite nya kläder :) En tröja, en body och två par byxor av sin mormor.

Strax efter tolv gick vi ner till Apoteket, jag hämtade ut mina mini-piller. Sen blev det en svänga in på Lindex, köpte en topp som jag ska ha på mig imorgon då det är party party med jobbtjejerna :) Vi ska till Elin och äta lite, dricka lite och så. Ska bli skitkul! Träffade en jobbarkompis när vi satt och käkade lunch på Skånska Lasse som skulle dit. Känner mig pepp, men kommer nog vara trött :-) Inget ovanligt nuförtiden.

Klockan tre hade vi tid på BVC, men vi kom inte in förrän vid halv fyra. Allt gick prima ballerina. Ewelyn är 61 cm lång och väger 6230 :-) Hon är pigg och frisk! Jag fick beröm för att jag ammat så länge med tanke på att jag hade det kämpigt i början, det värmer. Men ska sluta nu snart helt och hållet.

Sen fick mamma en komplimang av en gubbe som tittade in i barnvagnen när mamma stod utanför Apoteket, tyckte att jag hade en söt liten dotter och att mamman borde vara stolt :) JA, det är bara förnamnet. Tänk att det finns så gulliga människor som vågar ge komplimanger. Man blir så glad.

Nu ska jag greja lite här hemma, sen blir det soffan och lugn och ro.








Natti Natti...

Nu är det snart sovdags för mig, haft ont i skallen hela dagen. Idag blev det inte många knop här hemma, men det gör ingenting. Man får lov att ha sådana dagar. Dags att logga ut, släcka ner och borsta tänderna. Längtar tills imorgon :)

Onsdag

Oj, Oj! Trodde aldrig jag skulle komma upp i morse. Kvällen igår slutade med att jag inte gick och lade mig förrän vid 12, halv ett där. Kunde inte somna. Ewelyn somnade tidigt, men när jag hade kommit in i djupsömnen ja då ville ju hon vakna :) Så klockan två vaknade hon till, fick nappen och somnade om. Sen var det dags vid fem tiden. Joel kollade till i sängen, hon låg klarvaken med blöt blöja och hungrig så lika bra att byta på henne tänkte jag, sen fick hon äta lite. Vi somnade om, inte så djupt. Jag vaknade några gånger och drömde lite konstigt. Klockan 10 ringde telefon. Farmor som ville höra hur det var och att hon lämnat in dopklänningen på kemtvätt.

Vilken tur att hon ringde annars vet jag inte när vi  hade kommit upp! Tur att det inte är så varje natt :-)

Mamma kommer imorgon förmiddag, vi ska umgås och så ska hon följa med mig till BVC, första gången som Joel inte kan följa med då dom har möte på jobbet. Annars har han varit med på allt, även under graviditeten.

Vi är trötta här hemma... Huvudvärk också, mindre roligt!

Bilder





Snart blir man 4 månader :)


Morgon, middag, kväll

Det är så det ser ut. Vi går upp, äter frukost (inte alltid, men oftast), fixar lite lunch och sen är det kväll :-) Vad man gör därimellan är individuellt. Vi som har barn varvar nog med blöjbyten, lek och matning och mysiga stunder.

Vi har haft en bra dag hittils. Ewelyn har varit nöjd och glad. Vi låg på sängen och tjuttrade, hon analyserar allt den lilla damen :-)

Jag har dessutom letat som en galning efter en grå kofta som jag beställde för länge sen. Jag vet att den ska ligga någonstans och har heller inget minne av att jag haft med mig den någonstans. Jag är inte så förtjust i koftor, det sticker och har sig, men det är fint. Passar till mycket, även att jag oftast föredrar nån munktröja eller någon collegevariant. För det mesta går jag faktiskt i ett linne här hemma, jag blir så varm.

Zitha har även idag suttit och trixat lite med min blogg, den känns mer personlig även att bakgrunden ska ändras och lite annat ska justeras till, men man får sitta i intervaller eftersom vi båda har barn :-)

Igår kollade jag "Familjen Annorlunda". Det är verkligen kärlek. Hur jobbigt det än verkar vara i mellan varven, så fixar dom det. Dom begränsar sig inte för att dom har en stor familj utan gör det mesta. Men.. Jag kan tycka att det är lite synd om dom stora barnen får ta mycket ansvar och även ibland agera som extra föräldrar då det är ont om tid. Man ska hjälpa till, så är jag uppvuxen, men barn är också barn och det är ju inte syskonen som skaffat barnen utan föräldrarna. Som i alla reality serier så klipps det och mycket kommer inte med. Lätt att man drar slutsatser för det som visas. Men alla har ju rätt att tycka vad dom vill.

Med det sagt så ska jag kolla i frysen och laga lite mat innan Joel kommer hem. Att man kan älska någon så mycket, det är helt ofattbart!


Måndag

Ny vecka åter igen. Det går i rasande fart. Vi gick upp klockan sju, åt och fixade till oss. Gav oss ut i det härliga vintervädret, det är lite tungt att dra barnvagnen, men jag är glad att vi köpte en med fyra rejäla hjul. Det var heller inte så kallt ute.

Det blev lite babysång idag och hon var snäll.. Blev som vanligt lite trött på slutet så vi skippade fikan och gick hem, hon slocknade i vagnen och sov ett tag efteråt.

Såg att mamma hade ringt så jag ringde upp henne. Jag känner mig taggad nu, ännu mer än förut. Tycker bara att tiden kan gå snabbare, även att jag njuter av att vara mammaledig :) Det funkar så bra och vi har kommit in i mer rutiner. Det gör det hela lite lättare.

Som ni märkt så har ju bloggen ändrat utseende, det är tack vare Zitha. Hon kan verkligen det där. Den är inte riktigt färdig, hon skulle fixa lite mer ikväll.

Ewelyn vilar, vi är mätta och trötta. Ikväll har jag bara ett dilemma "Familjen Annorlunda eller Outsiders" ;-)


RSS 2.0