Norrköping med bästis ;-)

Vid 9 klev Tessan, jag och barnen på tåget till Norrköping. Ewelyn gillade att åka pendeln, hon underhöll sig bra. Det enda var att hon blev rädd när skjutdörrarna stängdes. Annars gick det hur bra som helst. Vi gick först till mamma som jobbar på Kronans droghandel, alltså Apoteket fast en annan kedja. Ni kanske sett reklamen på Tv?

Mysigt och fräscht var det där, förstår att hon trivs på sitt jobb. Skulle kunna tänka mig att jobba med något liknande i framtiden.

Sen satte vi oss och matade våra små änglar. Clara fick bröstmjölk och Ewelyn puré. Det smaskade hon i sig som aldrig förr ;-) När båda var mätta och glada så gick vi runt och kikade. Hittade en massa fint! Dock inget till Ewelyn denna gång som det oftast brukar bli, gick faktiskt inte in för barnavdelningen idag då hon fått så mycket nu att hon klarar sig ett tag igen.

Vi fick stressa lite i slutet bara eftersom Clara hade tid på bvc. Men annars en toppen, härlig och mysig dag med strålande sol!


Fina skor ;)



Coola pjucks.. endast hundra spänn, ett kap :-D



Fin sjal

Linne



Förutom gladiatorsandalerna så är detta är riktigt fynd. Hittade dessa tights på reastället i rätt strl dessutom =)


Ny hårklämma (den jag har lyser med sin frånvaro). Leopardmönstrat diadem.

Randig T-shirt till Joel



Frän T-shirt, också till Joel.. :P

Ikväll ska vi kolla film och mysa. Ska ta mig ett bad med snuttan också tänkte jag.

Imorgon är det jobb igen, jag har verkligen tagit tillvara på dessa tre lediga dagar. Gjort roliga och mysiga saker, har tyvärr inte blivit så mycket vila (med vila menar jag slappa i soffan eller krypa ner i sängen en stund).

Men imorgon ska jag få sovmorgon!! Hoppas jag kan tillåta mig själv det. Sällan det går =) Är väl uppe före tuppen som vanligt och grejar ;-)

Nu ska jag sätta på en kanna kaffe!


Hahahahahaha!

Ja nog är man tankspridd alltid, tror denna sömnbrist knackar på min rygg mer och mer. Igår när Joel skulle borsta tänderna så fanns det ingen tandkräm. Han frågade mig vart jag hade gjort av tuben, jag förstod ingenting eftersom jag borstade tänderna kvällen innan och brukar alltid ställa tuben på handfatet vid tandborstarna. Vi letade under badkaret ifall det hade åkt under, mycket märkligt tänkte vi. Så när han var och handlade så köpte han en ny tub.

På kvällen när jag skulle tvätta bort sminket så tittade jag upp på badrumsskåpet eftersom min eya makeup reomover står där, jo där stod tuben!

För tidig demens.. sömnbrist, blind. Kalla det vad du vill :-)




Jag vet inte, men ibland så gör jag så tokiga saker.. För ett tag sen när jag skulle blanda välling till Ewelyn så skakade jag flaskan utan att sätta på locket, det skvätte överallt!

Jag förlägger mina grejer, glömmer bort saker...

Hahaha, ja tur man kan skratta åt det iallafall! Hursomhelst, så länge inte Ewelyn tar skada över min tankspriddhet, förvirring och glömska så äre ju ingen fara ;-)

Bara det att jag kan bli galen på mig själv ibland!




Ute

Vaknade i morse med spränghuvudvärk. Joel kunde vara hemma sa han, men jag är så envis och ska klara allt ändå så jag bet ihop och gjorde det bästa utav dagen ändå. Det är bättre nu, men har lite känning kvar.

Jag gick ut efter lunch, gungade lite med Ewelyn sen kom Tessan och Clara ut. Hon hade med sig kaffe och blåbärsmuffins så vi satte oss på en pläd och fikade. Sedan gick vi en runda och därefter en sväng ner till ån, satte oss där ett tag och drack upp sista kaffet. Så nog har denna dagen gått och varit bra, trots den förbaskade huvudvärken.




Gunga är alltid roligt!



Myser i det fina vädret



Såhär kan man ju sitta :-)



Tessan, mamma till lilla Clara. Albin är hos sin pappa.



Så underbart söt!



Mor och dotter



Ja, det kan vara rogivande och vackert även i stan =)

Ewelyn sover nu, inte sovit en blund sen tolv på dagen. Hoppas hon sover bra i natt, för imorgon ska vi bege oss till Norrköping. Tessan, jag och barnen!

Min sista lediga dag, sen blire jobb Torsdag och Fredag.


Happy hair

Vardag som helg så är jag lat och tråkig vad gäller mitt hår. Det borstas och sätts upp i en slarvig tofs. Det är sällan jag lägger tid på det, fönar det sällan, har en dyr och bra plattång men den ligger mest och dammar (kanske ska börja använda den lite mer) Inpackningar görs heller inte så ofta och jag varvar dyra som billiga schampon.

Men idag, så fönade jag till det. Använde silkesdroppar i topparna och vips känns det lite bättre! Ska kasta alla gamla dåliga schampo flaskor som man köpt och som bara gör håret risigt eller flötigt. Bra schampo och balsam är något som jag tycker man ska lägga lite extra på. Håret ska vi ju ändå ha ett tag till om man säger så.

Har skickat in en beställning nu på ett märke jag använt mig av förut, men detta är för färgat hår och eftersom jag tänkt (inte bestämt mig när ännu) så ska jag ju boka en tid hos frissan framöver. Därför passade jag på att beställa produkter som bevarar färgen.


Dessa blev det.



Lek

Har tvättat bort sminket, pratat i telefon med mamma och Ewelyn sover gott i sängen. Har läst lite bloggar och såg att Madde lagt ut ett par bilder som hon tog idag när vi var i lekparken. Jag tar mig den äran att sno dom, hoppas det är OK Madde?! :-)





Jag och dom tre sötnosarna, Minna, Leia och så min Ewelyn!

Min stora bak, Ewelyns kompisar Leia och Minna =)

Åh, snart kommer min älskling hem. Jag tror jag väntar och sussa.. Kommer ändå bara vrida och vända på mig ändå ;-)


Solig, härlig, sällskaplig Måndag!

UNDERBARA DAG!

Måndag igen och jag kände mig väldigt trött i morse efter helgens slit och svettigheter. Men gick upp strax innan sju. Ewelyn och jag, då Joel fick sovmorgon eftersom han ska jobba nu när jag är ledig i tre dagar. Fick ett sms av min vän Tessan att hon och bebisen kommit hem ifrån deras släkttripp till Norrland. Hon frågade om jag ville komma en sväng. JA! Ewelyn sov och Joel var vaken så jag tog med mig presenten till Clara (är 13 dagar nu)  och gick dit.

Så underbart liten och söt. Jag har blivit så känslig sedan Ewelyn kom. Blev nästintill tårögd när jag höll henne. Det kommer spenderas en hel del minuter hemma hos min vän nu, i mån om tid. Att man kan bli så glad och lycklig när ens nära vän får barn, det är obeskrivligt vilken lycka man känner för dom. Nu märker jag hur stor Ewelyn faktiskt blivit.

Vi gick ner till stan då Tessan skulle köpa en mascara, även hon hittade lite på rean och även jag. Hade inte räknat med några inköp men hittade jeansen som jag tittat in förut till Ewelyn och nu var dom billigare. Klart man slår till, eller hur? :-) Köpte i strl 80 så har hon lite att växa i. Även jag fick ett linne och en skjorta. Gillar den skarpt.



Dessa byxor blev det till snuttan, med resår i midjan.




Till mammsen ;-)


Imorse åt Ewelyn dåligt, inte så konstigt i denna värme. Hon har även börjat småtrotsa lite vid maten, fräser och spottar rakt ut. Flinar och nonchalerar.

Kändes inget vidare när vi skulle ut till lekparken, hade en stark känsla av att nog skulle bli vrålhungrig efter en kort stund. Men vi gick ut, mötte upp Jennifer och hennes söta barn Molly och Minna och traskade iväg. Mötte upp Madde och hennes Leia och gick ner till lekparken. Gungade lite och så satt hon i sandlådan och skvätte sand =)

Det märks att hon är lite tillbakadragen och blyg Ewelyn. Gör inte mycket väsen av sig när dom andra barnen kommer fram, tar leksakerna hon håller i. Hon hänger lite med läppen och ryggar tillbaka. Men det märks ändå att hon trivs! Hon analyserar allt i sin omgivning.

Sedan gick vi och satte oss vid ett bord i skuggan och småpratade lite. Ewelyn blev trött så hon somnade i vagnen. Tog väl några minuter efter vi kom hem så vaknade hon igen :-)

Fick i henne en hel burk fruktpuré på eftermiddagen och även en halv burk biffstroganoff.



Såhär brukar man se ut efter varje måltid.

Tessan sa förut att "kladdiga barn är glada barn". Ligger väl något i det ;-)

Jag har varit ganska effektiv. Fick lite energi sen när jag fick lite mat i mig. Joels ugnspannkaka är himla god! Diskade, dammsugade, plockade in tvätt och badade Ewelyn.

Hon sover som en gris nu, varit i farten i stort sett hela dagen/kvällen med en powenap på max en halvtimme på hela dagen.

Joel jobbar som sagt. Saknar honom. Vi umgicks knappt inget i helgen som var och denna dag har gått i raketfart.

En ny dag imorgon. Hoppas på en lika solig dag! (Nu är man ju ledig så man kan ta tillvara på den)


Hot, hot, hot!

Ja man behöver inte vara rädd för att frysa i denna tropiska värme. Tänk om man hade inbyggd AC i kläderna, då skulle jag haffa det på direkten.

Nu är jag hemma på timmar igen har jobbat sen kvart i sju i morse och börjar sista passet halv två-nio. Sen är denna helg överstökad. Att det varit så varmt och den dåliga luften på jobbet gör att det varit ganska jobbigt. Stressen och så kan man ju hantera, men värmen är lite svårt att göra någonting åt.

Annars har det gått bra hittils och ja, jag trivs faktiskt att jobba. Trivs så bra på mitt jobb och att få komma hem till dom bästa, känna saknad det gör mycket. Nästan så jag springer hem för att jag vill komma hem fort. På så vis är det bra med delade turer, för då får man ju vara hemma lite imellan, även om det är sådär att veta att man ska köra ett pass till.

Men, ett pass kvar sen är jag ledig!!!!!!

Trött

Efter 11 timmars slit idag, varmt och jäkligt så har jag inte så mycket ork att blogga. Inte ofta jag brukar gnälla av värmen, men i denna hetta och med stress då får det gärna vara lite kallare för oss arbetare :-)

Kommer iallafall bli grant sen när lönespecen dimper ner i brevlådan!

Nu dusch, sen sova.... En ny dag imorgon. Jag är först på plats på avdelningen. 10 timmar framför mig.. Tjohooo!

Trevlig Midsommar ;-)



Ursäkta för en förskräckligt dålig bild. Men jag kände inte för att visa ansiktet just nu :-D Sminket som åkte på tidigt imorse är halvdant och jag är glansig och ögonlocken tunga.

Vid åtta tiden kom Jennifer så jag följde med henne som sällskap när hon skulle fixa sina naglar. Avundsjuk, ja lite.. =) Jag skulle behöva göra en rejäl makeover på mig själv. Korta, halvt uppätna naglar och hår som svinto känns inget vidare kul.

Joel sa att jag fick beställa tid och så om jag vill göra det. Visst vill jag det. Annars är jag ju knäpp ;-) Men jag blir lite snål och tråkig, tycker dels det är mycket pengar och sedan har jag svårt att prioritera mig själv. Något klädesplagg då och då köps ibland, men när det kommer till hår och fix då blir jag tråkig.

Jag vet ju att man mår så mycket bättre efter att man har fått ro om sig själv. Kanske bokar en tid i veckan. Jag fick mersmak nu när jag såg Jennifers fina hår och naglar :)

Joel och Ewelyn åkte för lite mer än en timme sen, jag har diskat upp efter lunchen som självklart bestod av färskpotatis, gräddfil & gräslök. Kassler till mig och äcklig sill till Joel. Ewelyn fick lasagne och katrinplommon =)
Dom ska fira Midsommar ute i Stjärnorp med nära och kära. Hade gärna följt med, är inte ett dugg taggad på att jobba i helgen. Klockan fyra går jag på. Suck.

Näe, ska nog fasen boka en tid till frissan nästa vecka ;-) Är jag väl värd. Eller? Hmm.. Ska fundera lite till...


Dagens shopping

Vid tjugo i tio idag så klädde vi på oss och gick ut. Första etappen blev Netto. Förut har jag alltid varit lite sådär off vad gäller Netto och Lidl, men senaste gångerna har det funnits en del bra saker på Netto. Idag handlade jag en bok till Ewelyn för ynka 30 spänn, bomull och billiga rakhyvlar blev det också då det var på extrapris i begränsat antal. Passade bra eftersom jag behövde nya till ap-benen ;-) Köpte ett billighetskaffe för skojs skull, tänkte testa och se ifall det går att dricka annars kastar jag det =)



En bok om en prinsessa till en prinsessa =)

Sedan gick jag ner på stan när det öppnat och jag ångrade mig nästan att jag gick dit. Jag var precis genomsvett och det var massor folk, men Ewelyn sov mestadels så det gick smidigt. Hade ett par rabattkuponger på Lindex och då brukar jag alltid passa på att handla när dom dimper ner i brevlådan.




Tre bodysar hittade jag på rea-stället :-)



Även jag fyndade en tröja och ett fint blommigt linne, har ett rosa sen innan =)



Två nya nagellack. Nu säljer dom 2 st/39 kr! Bara så ni vet :)

När jag kom hem ringde Posten på dörren och då fick jag hem dom två tröjorna som jag beställt ifrån H&M. Kunde nog inte blivit en bättre dag. Längtar tills jackan kommer också ;-)



Fin, fint!



När vi kom hem så slängde jag av mig kläderna och gick omkring i mysbyxor och Bh, haha.. Och Ewelyn har varit klädd i endast en blöja i stort sett hela dagen!

Ikväll ska det badas, ätas jordgubbar och glass och en massa mys!


Krypställning

Ewelyn kan krypa bakåt, rulla runt och far omkring åt alla möjliga håll nu. Hon kan inte riktigt ta sig framåt, utan ålar mest, men mer och mer försöker hon och bättre och bättre går det, fast hon tappar tålamodet efter ett tag och lägger huvudet på sned :-)

Det händer så mycket hela tiden och hon har sagt både "mamma och pappa" nu. Hon härmar och hennes motorik blir bättre och bättre för var dag som går. Hon är väldigt nyfiken, vill veta och lyssnar efter allt.


Min ögonsten


Joel är i Vadstena med Fred. Åkte för en halvtimme sen typ. Ewelyn sover redan. Lite väl tidigt, men hon var jättetrött. Inte så lustigt när hon varit ute hos farmor på landet och träffat kossorna =)

Jag har duschat och det var välbehövligt vill jag lova.


Tog ett par bilder förut på Ewelyn innan läggdags.






Mammas och pappas diamant :-)


Nu har vi bokat våran kryssning. Så skönt att ha något att se framemot, att veta att man har något framför sig som kommer bli underbart, härligt och mysigt!

Har jag sagt att jag har världens bästa sambo? Och tillsammans har vi världens bästa dotter.


Lycklig

Svettig, men nöjd kan man nog kalla mig nu! Det är varmt oavsett om man jobbar eller inte, men jag gillar det (delvis iallafall)

Har jobbet färdigt idag och är ledig tills jag går på helgen klockan fyra på midsommar. Jag ska umgås och pussa på min pärla när hon vaknar!!

Igår kollade vi lite kryssningar här hemma. Tallin som vi gärna vill åka till i första hand kändes lite dyrt. Det kostade mer än vad vi trodde den veckan vi vill åka. Så det lutar åt en favorit i repris. En Helsingforskryssning, med en dag att spendera i stan. Är det fint väder tar vi en likadan båttur som vi gjorde sist. Det var mysigt då och det kommer bli mysigt även denna gång!

Det är min kärlek som gör det, alltså sällskapet ;-)

Kanske Vadstena ikväll, Joel vill dit. Men jag vet inte om jag är så sugen på att åka ikväll. Har varit lite yr, antagligen vätskebrist. Dricker alldeles för dåligt om dagarna och det ger biverkningar.

Ååååh.. Blev så glad förut. Härligt.


Rastlös, men glad!

Ännu ett inlägg innan jobbet, men Ewelyn sover och jag har både duschat, ätit och fixat iordning mig. Joel var och handlade på City Gross förut så nu finns det lite mer i kylen. Båda två tyckte det blev billigt denna gång, då köpte vi även blöjor och burkmat och det kan ju springa iväg en del, men det är ju bra när det blir billigare än vad man räknat med.

Arbetsförmedlingen ringde förut och jag fick tro det eller ej, men ett bra besked. Så blir lite extrapengar sen. Det skadar ju inte en fattig som man säger hahahaha.. Skoja bara ;-) Nedå, men innan jag gick på föräldraledighet så var jag ju inskriven där och blir man det inom ett år så kan man vara med igen.

Jag trodde inte det gick, med Joels pappaledighet etc, men det hade ingen betydelse sa dom. Kommer säkert få ringa och gå ner sedan när jag ska fylla i en massa papper, jag blir aldrig klok på hur man ska fylla i blanketter, är så rädd att göra fel också. Så bättre att fråga en gång för mycket än ingenting alls!

Det är mycket med det där, regler hit och dit, möten och skit men har man rätt till saker och ting så ska man ju utnyttja det. Tyvärr så är dom ju inte själva så pigga på att gå ut med sådant, men är man på själv och ligger i så får man något för det.

Plus att jag eventuellt kommer få lite retroaktivt då jag fått fel timpenning. Tur man är om och kring sig, rätt ska vara rätt!

Nu har jag agerat "fotomodell" också, eller mina fötter. Joel och hans fotokompisar ska ha ett nytt tema. Då avslappning, så det blev mina fötter och datorn som fick komma med på bild ;-)

Kollade lönen som dimper in snart på kontot också, trodde Joel skojade med mig när han sa vad jag får. Jobbade inte alls mycket och fick verkligen mer än vad jag trodde. Dock får jag inte så mycket från F-kassan då jag inte tar ut så många dagar denna månad, så det blir plus minus noll som man säger. Men vi sparar ju några dagar.

Vi ska boka en liten resa snart också.. Ska titta på det ikväll sen när jag slutat jobba och Ewelyn sover. Det lutar åt Tallin, men vi får se hur avgångarna ser ut också. Även VI behöver lite semester. Även om det bara blir ett par dagar så gör det massor. Lite lyx i vardagen gör bara gott och det piggar upp!






Sovmorgon (nästan)

Idag gick Joel upp och tog hand om Ewelyn, gick ut en svänga så jag kunde ligga kvar en stund. Inte helt fel. Inte för att verka otacksam, men jag känner mig ändå inte utvilad. Har drömt så lustigt och vaknat från och till hela tiden. Men det är ju inte deras fel, utan mitt eget. Men det var ändå skönt att få ligga kvar en stund. Det är man inte bortskämd med!

Har inga planer idag, rätt skönt. Det enda är lite handling som står på schemat. Ska gå en sväng med snuttan tänkte jag, ut och gunga lite kanske. Vid fyra blir det jobb igen. Nu kommer nog min blogg handla mycket om jobb, inte så kul för er att läsa om kanske. Men nu är det mycket jobb ett tag och automatiskt så kommer det ju bloggas om det. Men lite annat skoj ska även skrivas. Jag lovar!


Ha en fin dag/kväll ni som är lediga, njut!


Jobb

Måndag igen och första jobbdagen på schemat är avverkat. Det gick bra, men det är väldigt väldigt tufft på avdelningen. Ett par personal till skulle ju inte skada, men det är ju som det är och vi fixade ju allt ändå, duktiga som vi är :-)

Jag fick till och med sluta en halvtimme tidigare då jag inte tog någon rast, inte alltid det går att göra så, men idag gjorde det det. Passade bra eftersom jag hade ärende till Arbetsförmedlingen. När jag kom dit så tog jag en kölapp. Jag fick nr 80 och det var 60. Suck... Men det gick snabbare än vad jag trodde, måste säga att deras kösystem är lite rörigt, för rätt som det är så kommer dom ut och ropar ut numrena plus att det är samma nr till arbetsförmedlingen som till försäkringskassan.

Jag fick prata med en trevlig förmedlare och jag kom ihåg allt jag ville fråga och fick ganska bra svar. Hon visste väl inte riktigt heller över en sak så skulle prata med en annan som är mer insatt inom det området. Jag skulle få hem papper och fylla i. Så det kändes bra när jag gick därifrån, annars finns det ju roligare ställen att besöka =)

När jag kom  hem satt Ewelyn och lekte. Hon hade varit en snäll "bebis" hela dagen. Ja det är hon ju alltid oavsett, men hon har humör den lilla damen. Hon blev så glad när hon såg mig. Men när Joel skulle åka iväg på fotofika så sprattlade hon med benen och gjorde sina höga ljud =) Så jag känner mig mer än trygg att hon är hemma med pappsen. Men saknar henne massor vissa stunder, såklart.

Han kommer nog hem vilken minut som helst skulle jag tippa på. Ewelyn badade ikväll och hon fick lägga sig nu, trött som hon var. Jag tänkte passa på och kolla färdigt filmen jag inte orkade se klart igår. Det och dricka upp kaffet får det bli! Har jag tur kanske jag får sovmorgon imorgonbitti, men jag är så lättväckt så det slutar oftast alltid med att jag går upp ändå ;-)

Imorgon jobbar jag kväll med bästa Brittmarie!


Nätshopping

Joel sa till mig en gång att-  Ni är så "lustiga" ni tjejer, för när ni springer i affärer, då ska ni minsann prova en eller två gånger innan ni bestämmer er, men så handlar ni också på nätet utan att prova. Visst han har en poäng, men det är faktiskt väldigt få plagg som inte passat mig och som jag ångrat att jag beställt på nätet. Jag kommer inte ens ihåg när jag blev missnöjd sist. Självklart är det ju bra att prova allt man köper, men det är även roligt att få hem paket ;-)

För ett par dagar sen beställde jag hem en jacka som jag kollat på länge. En vår/höstjacka, men kan även användas på sommaren då det är mindre varmt ute. Det blev även en tröja på REA och en annan billig top.




Den kommer dock inte till mig förrän mitten på Juli... Men den som väntar på nåt gott...


Randigt såklart =)

 

Och så denna fyndade jag, är ju inget sommarplagg precis, det är något jag egentligen behöver annars. Förra året var jag ju gravid och gick i mina mammakläder dag ut och dag in, sen töjdes en del plagg ut och det är ju inte så snyggt nu.


Imorgon är det full rulle, först jobb sen besöka roliga Arbetsförmedlingen. Jag bävar, men måste reda ut lite oklarheter!

Jag har rensat i min garderob, ska ta tag i en rensning bland mina jackor någon dag också. Kan nog kanske sälja en del (jag har nog jackor som är några år gamla, men välbevarade), vi får se. Mamma har ju fått en hel del av mig då hon är lite smalare än mig och som sagt kroppen är ju inte som förr, men jackorna är ju dessvärre som förr ;-)

Ewelyn sover. Även idag har det inte blivit någon sömn på eftermiddagen. Det resulterar i att hon blir väldigt trött tidigt och gärna vill krypa ner redan mellan fem och sex. Så, det är ett bestyr att försöka hålla henne sysselsätt och på bra humör. Då är hon inte så lätt att tas med våran lilla prinsessa :-)




Grillning

Igår satt jag bänkad från och till och tittade på bröllopet. Jag och Kriztin kollade när dom åt bröllopstårtan och dansade bröllopsvalsen, så man var skapligt trött i morse.

Ja, vi åkte till Ö.Tollstad vid fem tiden igår. Nina duktig som hon är hade fixat och gjort det så fint. Grillad kyckling, ugnstekt färskpotatis och en massa goda tillbehör. Sedan hade hon tänkt på mig och gjort en glutenfri kaka med jordgubbar till efterrätt. Himla smarrigt! Vi åt och drack gott och hade det mer än trevligt.

Vi måste bjuda igen, grilla blir ju lite svårt när man bor som man gör, men man kan ju göra annat. Får ta det en helg som passar sen framöver.

Ewelyn sov bra i natt, vi lade henne vid sju tiden, sov till fyra, fick lite mat och sen vaknade hon halv nio. Ja, hon sover nästan bättre när vi sover borta, konstigt det där. Hon har varit på bra humör, blev lite trött igårkväll efter att inte ha sovit något sen lunch och vi åkte hem skapligt idag. Somnade nästan direkt efter lunchen. Helt slut av alla intryck :-)

Idag blir det inte många knop här hemma. Imorgon börjar jag jobba.. sju veckor framåt går jag på schema. Kände mig inte ett dugg taggad igår sen, men jag vet ju att det blir bra bara jag väl kommer igång. Det går mycket bättre när man är inne i det. Måste till affären och handla lite frukt och sånt som jag kan ha med mig.

Det har varit en bra helg!

Linköping

Ewelyn sover nu, hon har inte sovit en enda minut sen kvart i tolv idag. Det var tufft att hålla henne vaken i bilen på väg hem, hon blev förbannad när jag busade med henne, tro jag det!

Vi har som sagt varit och firat Peter. Vi köpte fem små flaskor Absolut vodka i olika smaker =) Han blev glad! Min "farfar" var där också, det visste jag inte. Ja, det är lite komplicerat i min släkt om man säger så, men det var kul att träffa honom. Var ett par år sen vi sågs sist nu och han gav mig en stor kram.

Farmor hade gjort en jordgubbstårta så det mumsade vi i oss. Gott!

Joel hade såklart med sig sin nya kamera och då blev det en bild på mig i blåsten. Annars var det kanonväder.

Ikväll ska vi kika Wallander, mysa lite. Kommer nog lägga mig skapligt ikväll.. Vi får se om jag lyckas hålla det!?



Jag


Grattis Grattis!

Idag fyller 3 personer som jag känner. Min farbror Peter fyller, min vän Jennifer och även min kompis son Simon.

Så ett stort grattis till allihopa ifrån oss!

I dag är jag bjuden på två kalas, men jag har valt att fira min farbror då vi är släkt. Ska bara komma på vad man ska köpa, inte lätt sånt där, men någonting borde man ju hitta, annars tänkte vi en whiskeyflaska eller nåt, det går ju alltid hem :-)




En bekännelse. Har nog inte skrivit det i bloggen förut men jag har ballongfobi. Jag vägrar blåsa upp ballonger och har svårt att röra ballonger, varför? Jo, för att jag får "panik" när dom smäller. Jag är så lättskrämd, därav den anledningen. Jag får svettningar när jag vistas i ett rum med en massa ballonger, det låter kanske komiskt, men för mig är det jobbigt. Jag kan inte koncentrera mig om jag tex sitter på ett matställe och en massa barn håller på och leker med ballonger.

Jag brukar bita ihop, men det är otroligt frustrerande. Jag vet ju att Ewelyn kommer vilja leka med ballonger när hon blir äldre, det vill ju alla barn. Det ska hon få, jag måste då försöka lägga nerverna åt sidan.

Sedan jag var liten så har jag alltid mått dåligt när det är för höga ljud nära mig. När det kommer höga ljud som jag inte är beredd på så får jag som sagt "panik". När jag var mindre så kunde jag knappt vara utomhus på nyårsafton pga alla raketer och smällare.

Jag känner mig inte tillfreds när jag är nära hundar, stora som små, det spelar ingen roll. Då får jag svettningar. När jag inte vet när dom skäller och speciellt när jag vet om hur lättskrämd jag faktiskt är. Så hundrädd är nog fel ord att beskriva det, kan nog mer kalla det "rädd för höga ljud" eller något. Jag vet att jag inte är ensam om det, men många gånger känns det pinsamt, socialt. Som sagt för andra människor kan det verka larvigt och töntigt, men för mig är det skitjobbigt.

Jag hoppas inte Ewelyn ärver detta av mig. Att jag blivit sådan vet jag inte, kanske blev skrämd som bebis omedvetet och sedan har det bara förvärrats. Jag vet inte om man kan göra någonting åt det för att förbättra det. Det enda jag försöker göra är att ta djupa andetag och slappna av i den mån det går, men det är inte lätt.

Nu har jag blottat mig igen, men kan jag hjälpa någon som är likadan och vet att det finns dom som mig som reagerar likadant då har det ju fört med sig något bra. Varför ska man skämmas för? Man kan ju inte rå för den man är. En del är rädda för ormar, insekter, mörker, höjder, vatten osv osv. Och jag tycker inte att det är något fel på dom.

Man är den man är och ingen annan. Vi har våra brister, ingen är perfekt och vi är alla unika på ett eller annat sätt. Kom ihåg det.


Varför, varför, varför?


Joel köpte hem denna godsak till mig när han var och handlade lite förut. Varför ska man äta för mycket? Som vanligt så kan jag inte ta en bit eller två utan jag har snart vräkt i mig hela kakan. Vad blir resultet? Illamående och ångest. Men gott var det. Att jag aldrig kan lära mig och sen klagar jag imorgonbitti på att inga kläder passar. Känner ni igen er? ;-)

Nu ska jag duscha!


Sol och värme

Jag var väldigt trögstartad i morse. Vid 6 ville Ewelyn ABSOLUT inte sova mera, så det var bara att pallra sig upp och se glad ut!

Efter lunch gick vi ut ett par timmar, klockan bara sprang iväg. Hade tänkt gå till glasscafet, men kände pressen på med tvätten, sen var jag så tung i skallen. Men ut kom vi iallafall :) En jobbarkompis ropade på mig från altanen så jag gick dit och pratade en stund, vi ska jobba ihop på Tisdag så det ska bli kul :-)

Jag pratade om henne ang Las:dagarna och hon tycker också att det är förskräckligt, att det ska behöva vara så. Usch ja. Nae, jag orkar inte bry mig mer om det nu, blev så depp igår men det ska banne mig inte förstöra mitt humör idag.

Har hämtat upp tvätten också. Ska väcka Ewelyn strax. Hon somnade inte i vagnen denna gång och efter hon käkat eftermiddagsgröten så blev  hon grinig och jättetrött, blev så ledsen så jag lade henne en stund. Men måste väcka henne strax nu så hon somnar ikväll. Tänkte bada henne innan sängdags också och jag själv skulle behöva ställa mig i en dusch, har inte riktigt hunnit det ännu.

Satte mig på en bänk ute förut då jag kom halvlängs och fick sån skoskav, på båda fötterna. Det svider då det lossnar skinn. Att det kan göra så ont!

Nu ska jag väcka min prinsessa.




Jag älskar sommaren! Tänk när man får sin "riktiga" semester. Jag vet nog inte vad det är, inte så lustigt när man jobbat varenda sommar sedan man var 16 år och i år fyller jag 25 :-)


Fint väder

Vid halv tio mötte jag Madde och Leisan och gick till Netto. Köpte en Hello Kitty tvättpåse till Ewelyn, kaffe och tops =) Sen tog vi en tur ner till lekparken och gungade. En snabbis in på ICA för att köpa dagens lunch som blev grillad kyckling med potatissallad och en massa grönsallad. Vi ska storhandla imorgon.

Ringde lönekontoret för att kolla upp mina Las-dagar. Vilket räknesystem säger jag bra, skit rent ut sagt! Nä så fort Ewelyn får dagisplats så ska jag ta tag i allt. Jag måste veta.

Från det tråkiga till det roliga igen. Knäppte av några bilder på töserna ;-)



Min snuttfia!



Maddes snuttfia!




Madde och Leia


Nu ska jag greja lite. Min farbror kommer hit och hälsar på senare i eftermiddag.


Saknad

Tredje inlägget idag, men jag är så rastlös plus att jag känner mig ensam. Saknar Joel, vill pussa och busa med Ewelyn, men hon sover så gott i sin säng. Jag kan inte ringa till någon då klockan snart är tio och det är väl som vanligt bara skit på tvn ikväll. Har ingen koll!

Det här kommer bli ett flummigt inlägg, men jag känner mig lite flummig nu också. Tankspridd också, allt på en och samma sång som Gessle sjunger.

Ikväll har mina tankar snurrat igen. OM.. jobb.. framtiden.. ekonomi.. familjen och vännerna.

Jobb det löser sig väl alltid. Jag har min timanställning tills jag hittar något fast. Framtiden vet jag inte än hur den ser ut, men jag har viljan, drömmen, målet och känner mig engagerad även fast det kan svikta imellanåt. Det känns ibland som att allt hänger på mig. Jag vill inget annat än att ha ett fast jobb, allt skulle bli så mycket lättare, till att börja med. Det skulle vara en bra start och jag skulle bli överlycklig om jag fick det beskedet.

Ekonomin kunde varit bättre, men samtidigt värre. Jag vill att allt ska ske nu även att jag tilltalar mig gång på gång att ha tålamod.

Familjen är min trygghet, mitt liv och min framtid. Mina vänner är betydelsfulla personer, men även där kan jag känna besvikelse över vissa saker. Gäller inte alla, men jag blir så less vissa perioder. Ge och ta-begreppet förstår inte alla!

Nä, förlåt förlåt för ett tråkigt och tankspritt inlägg. Men det här snurrar i min lilla hjärna just för stunden.

Borsett i från dessa tankar och funderingar så är jag lycklig. Kan ni tänka er. Jag är lycklig!


Denna dag...

Lider mot slut, eller nej klockan är ju snart sju bara. Ewelyn sov jättebra i natt, sov nonstop från sju till fyra, fick en slurk och sen gick vi upp vid sju. Så ska inte klaga, däremot om jag nu ska klaga så känner jag mig trött eftersom man aldrig får den regelbundna sömnen och jag kommer i säng alldeles för sent när Joel har kvällsvecka. Jag kan bara inte sova innan han har kommit hem. Jag vill att han ska komma hem och vara välbehållen ;-)

När Ewelyn sovit sin förmiddagslur så gick vi ner på stan. En snabbis in på Lindex då Ewelyn fick lite nytt i garderoben. Hon växer så det knakar.




En långärmad body, en kortärmad och ett par byxor.



Även ett par mockasiner som gått varma i gåstolen idag =)

Sedan införskaffade jag mig en ny mascara så ska kasta den gamla. Jag har ju min stora favorit när det gäller mascaror, men nu som mammaledig så håller inte budgeten riktigt för såna dyra märken så jag köpte en jag aldrig testat förut. Dessutom var det rabatt på den, det gillar vi. Jag brukar ha tur när det gäller sånt.



Denna blev det. Någon som testat? Vad tycks?

Just det ja, jag köpte ju ögonmakeup remover ifrån Lumene för ett tag sen och den är toppenbra! Sminket går bort snabbt och lätt.

Vid fyra tiden kom mamma hit,  hon slutade tidigare idag och hade köpt lite bra och ha saker till Ewelyn. Vi fikade och pratade :-) Så glad för mammas skull att hon trivs så bra på sitt jobb, det gör mig lycklig när mina nära och kära mår bra.







Ewelyn med sin stolta mormor




Plåster, nappar (går alltid åt, eftersom dom bruka lysa med frånvaro ibland), första tandborsten som man tydligen kan börja använda lite smått nu och som ska lindra vid tandsprickningen, suppar (alltid bra att ha hemma), en necissär med bodylotion, badtvål och salva.

Tack mammsen!


Vi

Lånade denna lista av Alexandra. Lite kul :)


ALLA SOM HAR ETT FÖRHÅLLANDE, GÖR DENNA LISTA


Du är tillsammans med? - Joel Stjernerhem
Hur gammal är han/hon? - 26
När fyller han/hon? 21 Januari
Vart bor han/hon? - Mjölby (sambos)
Har han/hon piercat sig någon gång? - Ja, det tror jag.
Har han/hon druckit någon gång? - Ja
Han han/hon rökt? - Ja
Vad har han/hon för färg på rummet? - Vi har gråa tapeter
Vad skulle han/hon göra om han/hon vann en miljon - Köpa kameraprylar, ett fint hus till oss :)
Har han/hon någon fobi? - Ormar
Är han/hon beroende av något då? - Röker nu, men ska sluta i veckan nu.
Är han/hon envis? - Mm, ibland så!
Vad gör han/hon på helgerna? - Umgås med familjen, fotar...
Beskriv honom/henne med två ord? - Smart och snäll
Skulle han/hon bli en bra pappa/mamma? - Ja, han är en bra pappa, utan tvekan.
Varför blev du tillsammans med honom/henne? - För att jag blev kär i honom, han hade det där lilla extra som passade mig :)


Föll du för honom/henne direkt? - Hmm, ja det kan man nog säga...
Du älskar honom/henne? - Av hela mitt hjärta
Du har slagit honom/henne? - Faktiskt aldrig, kanske i sömnen :-P
Du har roligt med honom/henne? - Ja
Du skulle kunna bo med honom/henne? - Ja, det gör vi ju redan
Du vet någonting om honom/henne? - Mm ;-)
Du har gjort ett sugmärke på honom/henne? - Nä tror faktiskt inte det...
Säg ett ord du känner för honom/henne? - Trygghet
Vad är det finaste han/hon sagt till dig? - Jag älskar dig, säger ofta "Va vacker du är" :)
Vad gillar du mest med hans/hennes utseende? - Helheten, helt ärligt. Snygging.
Får du fjärilar i magen när du ser honom/henne? - Hmm, ja det händer än i dag :)
Är du svartsjuk på andra tjejer/killar? - Ja första gången när jag var gravid, då kände jag inte igen mig själv. Jag var hemsk :-(


Om er:

Hur träffades ni första gången? - På en fest genom min vän Linda.
Bor ni långt ifrån varandra? - Nope tillsammans.
När blev ni tillsavdmmans? 21 Novemner 06
Kände ni varandra innan ni blev tillsammans? - Ja det kan man säga.
Vad för slags filmer ser ni på tillsammans? - Allt möjligt!
Har ni sovit över hos varandra? - Ja det gjorde vi innan vi blev "ett par" ;-)
Har ni bråkat någongång? - Ja tyvärr, men händer sällan.
Vem håller fjärrkontrollen? - Jag
Vad har ni gemensamt? - Ewelyn ♥
Har ni samma åsikter om saker? - Nja, vi kan ha djupa diskussioner, men när det kommer till vardagliga ting så är vi lika vad gäller det (oftast iaf)
Planerar ni framtiden ihop? - Ja, det är viktigt.
Hur länge har ni varit ifrån varandra som längst? - Hmm, max två dagar kanske.
Har ni sagt "jag älskar dig" i verkligheten till varandra? - Ja, tre härliga ord.
Hur länge kommer ni vara tillsammans? - Det kan man aldrig veta, men jag hoppas att vi gifter oss en vacker dag och får dela resten av mitt liv med honom.



Min älskling


Ewelyn loves strumpor

Måndag igen! Vi har inte gjort nåt särskilt idag, hur det än är så tar det lite på krafterna att åka bort, även om vi hade en mysig helg. Efter lunch idag klädde jag på Ewelyn och så gick vi ut till lekparken här. Nära och bra. Gungade lite och pratade med Tessan som kikade ut ifrån balkongen.

Ingen bebis har velat komma ut ännu, förstår att hon har det tungt nu, men fått en tid för igångsättning om bebis inte vill komma innan. Det hoppas vi att hon slipper. Jag tänker på henne hela tiden. En förlossning är ju alltid en förlossning liksom, även att hon varit med om det en gång tidigare så finns det ju risker med det. Jag längtar att få snutta på bebis och Ewelyn får en ny kompis :)

Joel har sålt sin kamera nu, en annan är på intåg, han styr och grejar den mannen. Men jag är glad för hans skull, det är ju hans intresse borsett ifrån familjen som han säger är hans ALLT. Jag känner mer och mer att jag vill börja på något, Tessan och jag har pratat lite löst om att gå på någonting tillsammans efter bebisen kommit och dom kommit till ro. Men jag vill börja på något nu, kanske träna igen. Jag mår så bra när jag gör det, men vill inte tabba mig ännu en gång med att binda upp mig på något. Det håller aldrig, jag måste vara motiverad.

Vi får se, snart ska jag börja jobba efter schema, min sista vecka nu. Joel är i sitt esse och det förstår jag. Han längtar efter att få vara pappaledig och det kommer han vara många veckor. Över sommaren också som är den bästa tiden att vara ledig på :-) Det är han värd som jobbar så mycket annars, nu är det min tur att få in lite mer klirr i kassan!

Det är skönt att gå på schema för hur det än är så kan man planera lite och man har lite framförhållning. Det gillas.

Tog några bilder idag ifrån min lilla rosa, så här kommer dom!





Ätit lite eftermiddagsgröt =)



Tuggar lite på fodralet!



Kvällsmys innan läggdags...




Strumpor kan vara gott... I brist på annat säg :)



Snabb liten tös när mamma precis skulle ta ett kort :-)


Helgen

Nu är vi hemma igen!

Vi har haft det trevligt i Småland, men som vanligt fick vi inte solen med oss i bagaget. Men vi åt lite grillat i fredags kväll och igår åt vi hemmagjorda hamburgare och pommes, gick en svänga när det var uppehåll. Jag får så härliga sommarminnen varje gång jag går förbi mitt gamla jobb. Nästan så jag saknar det vissa stunder för jag trivdes så himla bra!

Idag på förmiddagen åkte vi till Sandvik och tittade lite, sen åt vi lunch och begav oss hemåt.

Ewelyn sov som vanligt väldigt bra borta, somnade vid halv sju, sju, vaknade  halv tre och åt lite och sen somnade hon om till klockan var strax över åtta. Det gillar hennes mamma och pappa :-) Hon har ätit jättebra hela helgen, stora portioner så aptiten har det inte varit fel på. Jag har också ätit en massa onyttigheter, så blir många promenader veckan som kommer nu ;-)

En bra helg trots skittvädret som va!



Ewelyn i soffan med sin morfar =)




Leker lite matstolen som helt plötsligt blev en bil :)



Ewelyn fick en ny kompis. Barney heter han.



Näsan kunde hon inte motså, tur att Barney fick stanna kvar annars hade nog näsan rykt :-D


Småland

Efter lunch nångång åker vi till min pappa och ska tillbringa helgen där. Så jag kommer bojkotta allt vad gäller datorer, kommer nog bli ett skönt break med blandade känslor, eftersom blogga är något jag tycker är väldigt roligt och att glutta andras status på facebook kan också vara underhållande.

Ha en fin helg och så får vi hålla både tummar och lilltår på att solen tittar fram!

Puss och kram!


Glad

Glömde skriva igår sen att Ewelyn åt en STOR portion biffstroganoff igår till lunch, visserligen från 5-6 månader, men det tyckte hon var gott stumpan. Så det kör vi på nu ett tag. Ja inte biffstroganoff hela tiden men puréer ifrån 5-6 månader :)

Mamma ringde förut och var på jobbet, hade lunch och hon hade köpt en tandborste till Ewelyn som är lättare att hålla i och lite bodylotion och annat bra och ha som går åt. Man är lycklig lottad som har en mamma som kan handla ifrån sitt jobb.

Nu sover hon och jag har precis vikt ihop och in alla kläder sen tvätten igår. Har även rensat en kasse som står här och samlar damm. Vet inte om jag ska kasta det eller skänka bort om någon vill ha :-) Kanske hör med Joel lillasyster om hon vill ha det. Annars blir det tippen. Det är ju inga "fina" kläder om man säger så. Men kommer det till användning så är det ju bra.

Jag har dammsugit och moppat i vardagsrummet som jag inte hann igår. Nu har man ju ingen vagn i vardagsrummet så vi slipper all grus, skönt!

Idag blir det inte så mycket mer än att greja lite här hemma. Jag har mått så illa från och till ett par dagar nu, klöks nästan. Vet inte vad det är. Kanske gravid, nejdå då skulle jag bli bra förvånad, men man vet ju aldrig ;-)




Smaskar majskrokar på förmiddagen :-)

Någon som har något bra tips på att få bort "kladdet" som blir efter? Jag torkar och torkar, med blött papper och våtservetter, men det är ändå ett helsike att få bort det och det fastnar överallt. Man tror att man torkat bort allt, sen brukar hon ändå ha en massa kvar på sig :-D Gott tycker hon att det är, men det är synd att det är så svårt att få bort!


Städ o tvättdag

Tidigt i morse satte jag igång och började städa lite smått, torkade skåpsluckor, tog fram snabeldraken, moppade golven osv. Har vardagsrummet kvar och lite annat som jag inte hunnit med så det får jag ta imorgon.

Lagat mat och tvättat har jag gjort, allt är på tork nu så bara hämta det sen. Jag älskar den känslan när man känner sig effektiv. Gillar dessutom att ha fint och fräscht omkring mig, även att jag kan vara en riktig slarvmaja, det ska inte understrykas ;-) Men så tråkigt med den här lägenheten, för allt är så gammalt och slitet, fläckar som inte går bort etc. Men det måste ju bli rent ändå, man gör sitt bästa.

Ewelyn och jag somnade till en stund på eftermiddagen, så skönt att hon kan mys-sova bredvid mig igen, inte alltid det går, men ibland så.

Tessan var här och gjorde mig sällskap, fikade och pratade och var med mig ner till tvättstugan. Det underlättar när man kan få ner allt på en gång, sen satte jag Ewelyn i rullkorgen så hon underhöll sig med tvättkassen :) Man får ha sina knep!

Vagnen har skickats idag också. Känns lite vemodigt, men vi kan inte spara på allt och till nästa gång vet man ju lite mer av vilken vagn man är ute efter även om vi varit nöjda med den.

Jag ska ta och diska efter maten som gjordes idag och sen busa lite med snuttan så hon somnar ikväll =)



En morgonpigg Ewelyn!

På strålande humör..

 

 


Busunge



Bild tagen igårkväll :) Blev 8 månader igår förresten. Stora tjejen!

Igår när jag var på bvc så frågade jag lite om hur man ska göra vid maten. Ewelyn har börjat äta bättre nu sen dom små bissingarna spruckit igenom i underkäken. Aptiten är väl inte helt hundra ännu, men bättre och bättre går det igen. Bvc sköterskan tyckte att jag inte skulle oroa mig eftersom hon går upp i vikt och det inte märks något vad gäller det, men ändå så blir jag så nojjig. Kan inte hjälpas.

Vi försöker nu lite smått med att hon ska äta mat med små bitar i och det gillar hon inte. Hon nonchalerar, lägger huvudet på sned och blir förbannad. Hon äter vissar sorter från 5-6 månader, men nu när vi testat i från 8 månader och även mosat lite så går det inte. Fick i henne några skedar förut. Bättre än inget.

Det ska tilläggas att vi endast provat burkmat från 8 månader ett par dagar bara. För varje sked hon tar så känns det bra. Men ibland kan jag tänka att är hon enda som reagerar så? Men fel fel. Bvc sköterskan sa att det är mycket vanligt och att det som sagt blir bättre med tiden, men att det är bra att försöka och försöka ännu mer, för bättre kommer det gå och försöker man inte så kan hon bli väldigt kräsen och det vill jag inte.

För övrigt så äter hon mycket, gröt älskar hon likaså efterrätter (men vem gör inte det liksom) och majskrokar och även kex tycker hon om att tugga på. Ska köpa hem lite smörgåsrån och sådant imorgon tänkte jag.

Hon är så tydlig lilla snuttan, har en egen vilja som bara den och visar tydligt vad hon tycker om och inte tycker om.

Nog om det, mitt tålamod är peppar peppar väldigt bra och jag ger inte upp så lätt =) Jag vet att man får igen det ju mer man kämpar på!

Nog om mat, ikväll har hon varit på bushumör. Skrattat massor och varit på alerten. Vi skrattade sådant så jag fick ont i magen och jag älskar hennes skratt, det värmer!

Vi har sålt våran vagn nu. Den ska skickas i veckan och sen kommer pengarna in på kontot, troligtvis efter helgen som direkt ska gå till vårat sparande. Känns bra. Vi försöker så gott vi kan med tanke på den mammapenningen man har, men det går. Allt går om man har ett mål och en dröm. Jag har en bild i mitt huvud hurvida vårat framtida boende ska se ut  till och börja med och vi kommer dit. När vet jag inte. Det får framtiden utvisa.

Ewelyn sover. Somnade bra ikväll. Joel är iväg på fotofika, men kommer nog hem snart.

Ikväll blir det inte många knop. Slappa och ta igen mig för imorgon efter lunch är det tvättstugan som gäller igen.
 
Upp och ner och upp och ner igen.... =)


Ute

Fick ett sms av Tessan imorse ifall Ewelyn och jag ville ses och jag blev naturligtvis glad, men hade ändå hellre sett att hon var på bb :-D

Vi gick en runda på den här sidan av stan och sen tog vi en fika här hemma. Jag kände eller det har jag gjort länge att jag vill hitta på något i höst sen. Joel och jag gör ju våra små utflykter, men jag känner att jag vill hitta på nåt kul med mina vänner. Över en helg kanske. Jag har hört mig för lite om en kryssning och en del verkar på så vi får spåna vidare på det. I sommar jobbar jag en hel del helger, plus att Joel ska till Amsterdam över en helg och fota. Så sommaren kommer bara säga "Svisch". Sen kommer hösten... Ja, man lever bara en gång och det är skönt att ha lite planerat även om jag mestadels tar dagen som den kommer nuförtiden och det är skönt till viss del.

Joel är på mig ofta om att han tycker att jag borde göra mer för min egen skull, och jag kan till viss del hålla med. Det är skönt att man har en sambo som vill att man ska göra något så det inte är åt andra hållet. Jag älskar att vara på hemmaplan och umgås med min dotter om dagarna och jag saknar Joel när han jobbar, men ändå så får man inte glömma bort sina vänner. Det är viktigt för mig. Vänner som stöttar än i ur och skur ska man vara rädd om, det bara är så.

Jag är lycklig


En favvo i badrumsskåpet



En trött och seg mamma såhär på eftermiddagen :-)

Efter en stressig fm så hann vi till bvc och det gick toppenbra! Hon väger 8050 och är 67 lång våran snutta.

Farmor var här på besök, hade med sig fika och vi pratade non stop i två timmar. Farmor betyder massor för mig.

Ja just ja, vad gäller rubriken så köpte jag en sminkpalett innehållande 28 ögonskuggor och jag måste säga att jag gillar dessa ögonskuggor skarpt. Bra pigment, jordnära färger och perfekt för sotade ögon. Helt perfekt!






Me like ;-)


6 Juni :)

Grattis Sebastian, även kallad Basse och som sagt min lillebror fyller 15 idag. Vi var bortbjudna på kalas hos mamma där även Conny, hans son Niklas och min andra bror Patrik befann sig. Men det blev något av det ovanliga födelsedagsfirandet kan man säga. När vi steg in genom ytterdörren kom mamma och sa att -" Sebastian är inte hemma!" Jahopp, tänkte vi. Hann hade dragit iväg med en kompis till Tjällmo. Han hade blivit sur (som han brukar bli nuförtiden). Kan man kalla det tonårshormoner och en viss släng av tjurskalle.

Vi försökte få tag i honom allihopa, men han nonchalerade oss. Det var synd, mycket synd att han inte var hemma. Men å andra sidan så är det ju rena rama skämtet. Vi firade utan födelsedagsbarnet. Jag hoppas han hör av sig sen och att mamma pratar ut med honom.

Dumma unge. Men man vet ju själv hur man var i den åldern, jag var heller ingen ängel alla gånger, men jag var åtminstone med på mina egna kalas :-)



Vi hade det mysigt ändå...



Mammas goda smörgåstårta, vi sparade en bit åt honom , för han dyker ju upp förr eller senare :) Förhoppningsvis hungrig och med dåligt samvete.

Ewelyn var på bra humör

När vi lämnat av Patrik så åkte vi till farmors kolonistuga och hälsade på en kort stund.

Ewelyn hos MIN farmor =)

Nu sover hon gott i sin säng, jag fick verkligen kämpa för att hålla henne vaken i bilen. När vi kom hem blev hon lite piggare så då passade jag på att bada henne medan Joel åkte och handlade.

Imorgon har jag en fullspäckad dag framför mig. BVC på förmiddagen och sen kommer farmor, då ska vi gå bort och hälsa på hennes syster. Ska bli trevligt att få prata med henne nu när vi inte setts sen efter dopet och "eländet" som jag brukar säga.

Ewelyn fick dopsaker av Joels moster i fredags, tänkte visa er, men det får bli en annan dag.

Nu ska jag tvätta bort sminket, ta på mig myskläder och kolla färdigt filmen som inte blev av igår.

 


Vadstena



Trött, men glad var jag i morse. Kan man bli annat när solen skiner och man har hela dagen att göra det som andan faller än in på. Jobbet ringde inte i morse, så vi planerade att köpa med oss fika och åka till Vadstena.

Vi tog med oss kylväskan och en pläd och satte oss vid vattnet. Skönt, men lite mycket knott. Jag glömde kameran. Joel tog några bilder, men dom kastade han för att dom inte blev bra. Ja, nog är han petig alltid :-)

När vi fikat gick vi en sväng sen köpte vi varsin mjukglass och Ewelyn fick naturligtvis smaka, skönt med det kalla mot bissingarna..

Efter det gick vi en till sväng och sen åkte vi hemåt.

Snart ska vi se på film och mysa ;-)


Härliga sol :-D

Jag älskar verkligen solen, värmen och energin man får!

Kvällspasset gick bra igår, det fanns att göra och varmt blev det, men det var kul sen när jag kom dit. Det gick snabbt!

Joel och Ewelyn åkte ut till landet igår och jag förstår att dom gjorde det. Han tog även lite bilder som han skickade till min mail, ja vi har två datorer här hemma för den som inte vet. Han har sin Mac och jag har min laptop.


Vet inte riktigt vad som händer idag, men än att det ska bli bra väder. Jobbet ringde inte i morse och känner på mig att det nog inte kommer bli något idag isåfall till kvällen. Men man kan ju inte vara strandsatt hemma ifall telefonen ringer då får jag väl åka hem isådana fall.

Här kommer dom mysiga bilderna som Joel tog igår. Han är begåvad. Fick  hem en tidning igår som han fotat omslaget på :-) Kanske kan ta en bild sen och visa er,  men nu får ni dom andra så länge.



Njuter

Måste tugga lite!

Och känna lite måste man ju också göra..



Posar lite



På bra humör i farmors famn :)


Nu ska jag dricka upp mitt kaffe innan det kallnar, sen får vi se vad som händer och sker!


Vill gärna ha!

Idag har jag spenderat mycket tid med min vän Tessan, ååh vad jag längtar tills hennes lilla bäbis kommer :) Närsom kan pluttisen titta ut!

Joel och Ewelyn är ute på landet och jag ska strax gå till jobbet. I början på veckan kändes det toppenbra med detta pass, men idag när det är så underbart väder ute så tar det lite emot. Men det blir pengar och timmarna går fort. Jobbigt och vänta!

Fördrivit lite tid vid datorn tillsammans med kaffekoppen och hittade några plagg som gärna skulle gå komma hem till mig. Men det får vänta. Jag har handlat så mycket nu så jag står inte i fokus vad gäller några inköp ;-)




Snyggt om man har en sexig solbränna. Det har inte jag :-)



Jag älskar sådana här linnen, det passar till så mycket plus att det inte smider åt kring magen.. hihi!



Spets pch puderrosa. I like!

Som tur är så har man ju spärrar kring sitt shoppande, även om suget finns imellanvarven. Dessutom så skulle jag behöva trimma kroppen lite. Men hur, när, och vart? :-) Än så länge funkar promenader plus att man rör sig mycket på jobbet, men ibland kan jag sakna träningen. Kanske ska införskaffa en träningsmaskin :-D

Jag känner inte behovet av att gå ner några kilon för det har jag gjort. Men att få upp fläsket lite =)


Piggelin :)



Snuttan hjälper mammsen med tvätten... hmm?

Helt ärligt så trodde jag att jag skulle vara som en zombie hela dagen. Efter en tung kväll och natt, kan man ju inte räkna med annat. Trodde jag, det är helt ok att känna sig så (men för mig tar det emot). Jag vill inte vara trött, jag vill vara pigg. Jämt, nu, hela tiden.

Jag började dagen vid sju tiden med att gå ner till tvättstugan. Tvättmaskinerna har gått varma hela dagen. Fick ett litet avbrott då Joel gick ner ett par gånger innan han åkte iväg till jobbet. Idag började han tidigare för dom skulle ha möte om honom och för honom om någon ny sak som han ska ha ansvar för. Kan man säga så. Jag är fortfarande väldigt dåligt insatt när det gäller min sambos jobb, men det är ju han i mitt också :)


Vid lunchtid så kom Tessan hit och fikade, sedan följde jag med henne till dagiset och hämtade Albin (min gudson), pratade då med en dagisfröken som var där och frågade vart dom "små" håller hus och då visade hon att det var bredvid där Albin är. Dom var så söta när dom gick omkring med sina små västar. Jag kunde se Ewelyn framför mig. Såklart var hon med och kikade i vagnen.


Jag sa att jag sökt dit och att jag hört mycket bra om det, då sa hon att dom har en bra och stabil sammanhållning personalen sinsemellan och det tror jag är väldigt viktigt för att det ska bli bra för barnen. Dom läser ju av dom vuxna.

När vi varit där så följde jag med dom till pendeln och Tessan bjöd på en piggelin. Vet inte när jag åt en sist, Ewelyn fick smaka lite också och det verkade hon tycka om, slickade lite på den :)

När jag kom hem så var jag tvungen att slänga i det sista på tork. Det är lite bökigt att få ner både Ewelyn i babysittern samtidigt som man har både tvättmedel och en massa smutstvätt med sig, men det går. Dock blir man lite svettig ;-)

Idag är bf för Tessan. Hoppas hon kläcker bebis snart :-D

Nu ska jag sätta på Göta kanal 3 och smaska popcorn!




Lillsnuttan



Lite bestämd, men söt ändå! :)

Sitter på sängen nybadad i väntan på att kvällsmålet ska bli färdigt.

Som jag skrev i förra inlägget så blev det inte mycket sömn i natt. Jag badade henne förut, då brukar hon oftast bli trött efteråt och det blev hon. Hon sov inte mycket i eftermiddag och höll i gång i flera timmar. Men ikväll tog det tid innan somnade, först nu som hon sover. Hon vaknade var femte minut. Övertrött.

Så jag tog upp henne en stund, tänkte att det kanske är närhet hon vill ha. Har suttit vid sängen och vaggat, smekt henne på magen och ryggen, blött nappen med kallt vatten massvis med gånger, fått ny blöja, mer mat. Sjungit, ja allt tänkbart. Men inget hjälpte.

Jag känner mig ledsen inombords nu. Tycker så fruktansvärt synd om henne. Jag är så tacksam att det inte händer så ofta, men när det gör det så känns det som en evighet. Man gör allt för att hon ska bli nöjd. Det skär i hjärtat.

Kanske skulle gråta en liten skvätt, det brukar hjälpa. En dusch vore också härligt (men inte funnits tid till det än) och sen krama kudden. Imorgon ska jag upp och tvätta kl sju. Hoppas hon sover bra i natt nu när hon varit vaken så länge. Hon behöver sova så hon tillfrisknar snart, ja snorig är hon än.

Vill att det ska bli morgon nu så jag får se Ewelyn glad och pigg, struntar i vad klockan blir när hon vaknar, bara hon vaknar med ett léende :)




Gunga

Börjar med hur det var i natt för oss, Ewelyn kräktes så både Joel och jag for upp. Men sen somnade hon om, otäckt när det blir sådär för man är så rädd att hon ska kvävas. Men det gick bra. Vid nio tiden gick jag ut och mötte upp Tessan vid lekparken, gungade lite och pratade. Sen gick vi en liten sväng. Ewelyn somnade till i vagnen men så fort vi kom in så blev hon pigg, visst är det lustigt? Men efter lunchen nu så gäspade hon och gnuggade sig i ögonen. Hon har blivit snorig igen också.

Jag pratade nyss med pappa om lite klartecken eftersom vi åker dit nästa helg.

Sedan fick jag ett sms så ska jobba fredagkväll, känns bra. Får se om det dyker upp nåt på lördag också!

Nu ska jag sätta igång och fixa lite mat till oss vuxna sen går vi nog ut igen. Tessan var lite rastlös också i väntan på hennes bebis.



Krämpor :-(

Glad snutta när mamma höll på och plockade i hallen =)

Hon är för rolig lilla Ewelyn, idag när jag stod och diskade så kom hon och körde på mig med gåstolen hela tiden, kravlade vid benen och följde efter mig i den mån hon kan när jag grejade i köket. Var jag i hallen så var hon där, men får hjälpa henne över trösklarna :-)

En liten mammagris har hon varit idag sötnosen. Skrattat nåt så alldeles när vi körde "titt-ut leken".

Joel tog med sig Ewelyn ner till Expert idag för han skulle hämta en sak. Han tyckte vagnen var bra, men lite ovant att svänga med den innan man kommer in i det. Hon hade varit så nöjd och glad hela tiden så det verkar som hon tycker om att vara vänd åt andra hållet.

Jag brukar sällan ha ont som sagt, men idag har jag haft krämpor här och där. Nacken gör fortfarande lika ont så fort jag rör den, det värker i ryggslutet och sen har jag haft känningar i ena benet och även i ena lillfingret. Vad är det som är fel kan man undra? Men hade väl bara en sån dag. Förövrigt så mår jag toppen! Humöret är det inget fel på som tur är.

Min bror Patrik ringde förut också och babblade på som aldrig förr, kul att han hör av sig och mår bra nu. Det går lite upp och ner, men det gör det ju för dom flesta människor. Så kul att han har tjej och att han hittat en sysselsättning som han trivs med. Det gör så mycket när jag ser att han mår bra.

Joel kom hem förut och sa att han kunde få ett bra pris på en fin systemkamera. Det lockar mycket, jag har velat ha en länge nu. En amatör kamera för den Joel har är ju för proffs ;) Min digitala lilla rosa funkar kanon, men jag tar mycket kort nu och det blir stor skillnad med en systemis.  Men det blir inte aktuellt nu, får bli en senare fråga när vi ser hur det går med sparandet och vice versa.

Det är som det är som man brukar säga ;)

Jag fick mig ett klokt råd häromdagen av en vän och det tänker jag hålla fast vid. Jag blir så less. Som Joel säger, jag är alldeles för naiv och snäll (hmm.. kan till viss del hålla med.. hihi) Måste bli lite tuffare, det har jag hört många många gånger, men inte så lätt att ändra på sig bara sådär även om jag gärna vill det för då skulle jag må bättre när det gäller vissa saker.

Aja, det här var allt jag hade att bjuda på idag. Har skrivit av mig lite och det lättar alltid lite extra i hjärtat.

Nu ska jag titta till min prinsessa!




Tänder

Nu på förmiddagen när Ewelyn och jag låg och busade så kände jag på hennes underkäke, det var vasst på flera ställen! Äntligen har det spruckit igenom och fler lär det ju bli. Blev lite paff eftersom jag inte känt någon innan förutom svullnad, men nu så var det vasst på flera ställen.

I natt sov hon bra, somnade strax efter halv åtta och sov till tjugo över fem, sen ville hon INTE sova mer så vi gick upp. Hann inte mer än att byta blöja, ge lite välling så somnade hon framför Tvn, en vana hon fått. Att först ligga och var pigg och glad med världens energi, men så fort hon får komma upp så somnar hon efter några minuter. Ingen lång stund, men tjugo minuter kanske.

Vädret är sissodär, det är grått och solen syns inte till. Blir jag lite depp, jovars. Jag gillar solen och det får mig på så mycket bättre humör. Om jag ska fortsätta klaga lite till, så vaknade jag med en stel och ond nacke på den vänstra sidan. Vad har jag gjort? Antagligen sovit lustigt. Det gör riktigt ont iallafall. Förhoppningsvis går det över för jag känner att jag vill gå ut och leka lite med snuttan. Men vi får se, avvakta lite. Hon underhåller sig ju rätt bra inne också, men frisk luft känns bättre för oss båda två.

Joel var och handlade lite förut, snäll som han är. Så ska göra potatis, fiskpinnar och citron och dillsås sen.

Fick ett sms av mamma förut att vi ska fira min lillebror nu på Söndag, som jag skrivit innan men då var inget som var klappat klart. Han fyller 15, skitungen så hon skulle göra smörgåstårta :-))


RSS 2.0