Kväll

Kollar Anna Anka söker assistent, ja hon är en speciell kvinna på många sätt, hon är nog hatälskad i mina ögon. Hon har ju konstiga åsikter och värderingar, men hon vågar ju stå upp för dom. Ja en riktig bitch är det ;-)

Lite kul är det allt att kika på det.

Ewelyn sover sen cirka en och halvtimme tillbaka. Hon fick ett så glatt skrattanfall förut i spjälsängen när Joel busade med henne. Vi skrattade lika mycket som henne, det smittar verkligen av sig.

Imorgon ska jag nog ta mig ner till stan och köpa mig en ny mascara :) Måste köpa ersättning också, det går åt som smör här hemma hehe..

Puss & Natti


Ibland så...

Får man en spark i baken!

Idag fick jag en, var uppe strax innan sju, Ewelyn tog sin förmiddagslur vid elva och då passade jag på att börja städa lite. Har torkat lite skåp i köket, diskat, vattnat lite blommor, dammsugat och skurat golven.

Och så har jag pratat med pappa och mamma i telefon plus sett nya avsnittet av Andra Avenyn och klockan är bara två ;-) Jag är inte riktigt klar innan jag är helt nöjd. Ja, det blir jag sällan för det finns massor man kan göra, men jag har gjort en  hel del och kan faktiskt pusta ut med gott samvete så länge!

Ewelyn var inte alls sugen på någon puré idag, igår åt hon massor däremot. Men är väl så vissa dagar. Provade en ny fruktgröt igår med äpple och banan och den gillade hon :)

Nu ska jag fortsätta lite.. äta nåt och invänta min sambo.

Läsvärt

Förr köpte jag alltid en massa tidningar, särskilt om mode. Jag har nog lagt ett ex antal tusenlappar på lösnummer och som sedan kastats. Ja, en tidning idag ligger ju idag på nästan en femtilapp. Tycker det är mycket, så det gäller ju verkligen att lusläsa den ordentligt ;-)

Nu har jag lagt in en beställning på fyra nummer av Mama för ynkla 98 spänn. Sedan får jag se om jag fortsätter. Jag brukar ju läsa dom flesta tidningar på nätet, Corren, Aftonbladet, Mama, Amelia ete etc.. Men kände att jag ville ha en tidning, skönt att bläddra i nåt innan man lägger sig eller när man har lite egentid med kaffekoppen.

Imorgon kommer Jennifer och Minna, vi ska ta en tidig promenad. Det gillas skarpt. Kanske jag kan få lite energi och ta tag i städningen här hemma ;-)

Dags att uppsöka sängen!!




Puss och godnatt!


Mamma

Tur att vi kom iväg idag. Ewelyn och jag slocknade en stund i dubbelsängen, det brukar för det mesta inte gå då hon oftast är van att sova ensam, men hon somnade till slut och jag också. En timme som gjorde massor.

Har fortfarande sån ågren för att jag inte städat idag, men det ville sig inte helt enkelt. Vi åkte till mamma strax innan tre och kom hem för cirka tjugo minuter sen. Tog på henne pyjamas och lade henne direkt, smidigt ;-)

Mamma hade bakat glutenfria chokladmuffins och bjöd även på fisk och ris, mums! Faktiskt det enda jag nästan lyckats få i mig idag förutom några knäckemackor förut, har inte haft någon aptit eller ork att lägga kraft på mat. Inte bra för kroppen och framförallt inte för hälsan, speciellt inte när man är trött innan och inte blir man piggare för att man slarvar :-/

Imorgon blir en morgonpromenad, det gillar vi!!


Ångest

Verkar som att det är många som är trötta idag. Ewelyn har sovit bra i natt, men inte jag. Jag kunde bara inte slappna av och somna. Det känns nu. Med det får jag en gnutta ångest för att jag måste städa, det ser ut som själva..... här hemma. Det är smulor, ludd och annat grus på golven. Det är dammigt och det borde göras en storstädning i badrummet. Jag har inte hunnit nåt idag. Ok, sammanlagt kanske jag kollat på datorn i en kvart sen jag gick upp, men Ewelyn har varit lite grinig med tanden nu igen, telefon har ringt ett par gånger och sen var jag bara tvungen att ta en dusch!

Så, nä jag får ångest. Jag avskyr verkligen när det ser ut såhär. Andra bryr sig inte, men jag gör. Joel tycker inte att det är så dant, men åter igen så tycker jag ju det. Jag älskar att ha rent och fräscht omkring mig, men jag vet inte vart jag ska få energin ifrån?

Joel tar komp en timme idag och kommer hem tidigare sen åker vi in till Linköping och han dumpar av oss hos mamma för att sedan åka till fiket med fotoklubben. Han ska ev bli ordförande, roligt, men jag har sagt tusentals gånger att han måste tagga ner lite. Det är full rulle hela tiden och jag vet hur det kan sluta med för mycket stress. Min pappa fick ju en blödning i hjärnan av just stress. Stress är bra, men i måttlig mängd.

Ioförsig så ser jag ju att han är aktiv, istället för att ligga i soffan och pilla navelludd då hade jag blivit galen ;-)

Jag är ju bara rädd om min älskling.



Måndag

När jag vaknade ville jag bara ligga kvar i sängen. Det tog emot. När jag dessutom tittade ut genom fönstret och det duggade ut, grått och tråkigt!

Meeen.. Vi gick upp och mötte upp Jennifer här utanför och knallade ner till babysången :)

Tycker det är en bra start på Måndagar, man kommer igång och man blir piggare.

Jag tog fram amningskudden och satte den bakom lilla på våran säng (efter att jag ammade så har den bara legat liggandes och jag hade inte en tanke på den förrän Jennifer pratade om det när vi var ute och gick sist) Den är ju funktionell och hon fick även bra stöd i ryggen, även att hon spjärnade ut som en fiolsträng i mellanåt :)

Tog några bilder på charmtrollet!







Stockholm

Nu är vi hemma!

Imorse kändes det lite lustigt, när snuttan vaknade stod min mobil på sju och den andra väckarklockan på 6 :) Upp kom vi iallafall och vi väntade ivrigt på att Joels mobil skulle ringa vid nio snåret, ingen telefon ringde så vi tappade nästan hoppet på att någon ny kamera blir det inte. Men vid tio tiden så ringde han och Joel fick köpa den :-) Han blev så glad, som ett barn på Julafton :-) Ja, som han har trånat efter en sådan kamera. För dom flesta professionella fotografer så är just en sådan kamera det bästa man kan ha. Jag försöker förstå, men inte så lätt. Han ska ha den här i några månader och sen välja om han ska behålla den eller inte. Eller om han behåller den kamerautrustning han har nu, det kommer nog bli ett svårt val för mannen ;-) Han kanske behåller allt hehe.

Jag testade att ta lite kort i bilen förut, och han sa att jag hade talang för det.. Hmm? ;-)

Aja, vi åkte och lämnade lillan ute på landet för att brassa vidare mot storstaden. Köpte kameran och sen stannade vi till på Nyköpingsbro och åt :-) Mysigt.

Därefter åkte vi en snabbis in till IKEA, alltså inte Ikano det får bli en annan dag. Vi köpte en byrå, inte precis den vi kollat på utan en lite mindre variant. Vit är den iallafall sedan blev det en plastback, en matta och en liten lampa. Hon ska ju få sin lilla hörna i sovrummet är det tänkt så länge. Men det får vi fixa i veckan, nu är vi trötta alla tre.

Ewelyn hade varit på bra humör, dom hade varit ute och gått och busat en del. Men jag saknade henne som vanligt, jag känner mig inte hel utan henne även att det är både nyttigt för henne och för oss att vara ifrån varandra några timmar, hennes farmor gör allt för henne och ägnar all tid åt  henne när hon är där :)

Dags för en dusch sen blir det att röja lite.. Bara lite :-) Städet som var tänkt idag får bli imorgon efter babysången...



Ännu ett...

Ok, Ok.. det blev visst ett till inlägg idag. Men jag är så rastlös, väntar på att potatisen ska bli klar i ugnen. Suck, jag är så hungrig att jag skulle kunna äta den rå :-) Till den bakade potatisen blir det skagenröran såklart och grekisk sallad.

Skulle behöva ta fram dammsugaren, men vill inte riskera att Ewelyn vaknar. Det brukar hon inte göra, men jag tar det nog imorgon om det inte blir en tur uppåt landet.

Dagen har gått fort fort. Mamma och Conny kom ju vid två tiden och stannade ett par timmar, dom hade varit på Babyproffsen och kikat lite. Köpte med sig tre bodysar ifrån Pippi i storlek 74, jättefina.

Ewelyn badade med pappsen för en halvtimme sen och jag smorde in henne med testflaskan ifrån Libero. Den gick in så bra i huden och hon blev så härligt bebislen :-) Nu sover hon.

Eventuellt kanske vi åker till Stockholm imorgon, beror på om säljaren hör av sig om en kamera som Joel ska köpa. Han skulle höra av sig vid nio imorgon och får han köpa den så åker vi dit ;-) Skönt med lite äventyr ibland. Hursomhelst så blir det en tripp till IKEA, vi ska handla en byrå. Hoppas nu på en bra natt och att jag inte kommer känna av den förlorade timmen.

Nu tar vi MYS! :)

Mitt på dagen





Nu har jag varit i farten ett tag, förmiddagarna är det oftast full rulle och idag inträffade en liten olycka i babýsittern :-/ Det gick igenom blöjan så det blev att tvätta av den och lilla snuttan också givetvis. Men hon gnällde ingenting förrän jag såg det själv. Hon ligger och blundar en stund nu. Mätt och belåten efter en massa banangröt.

Joel kommer snart hem och vid två tiden så kommer mamma och Conny på fika, dom var bebissugna :-D





Lördag








God Morgon! ;-)

Har ni sovit gott? Det har vi. Hyfsat iallafall. Joel jobbar och Ewelyn koller lite barnprogram.

Det här blev ett kort inlägg nu, ska hälla upp en kopp kaffe och sen plocka lite.

Ha en bra dag!


Kvällen :-D

Vi har tvättat i kväll, nattade Ewelyn därefter och sen satte vi på nya Wallander. Den var seg och inte alls så bra. Men man ville ju ändå se den, för man vet ju inte innan hur den är. Tanken var att vi skulle äta bakad potatis ikväll, men det sparade vi tills imorgon, vi var så mätta efter lunchen. Joel köpte med sig mat ifrån Skånska Lasse ;-) Åh, så gott det var!!

Vi poppade popcorn istället. Jag känner mig helt stinn i magen nu, haha!

Kollar Lets Dance och jag tycker båda paren är kalasduktiga, det spelar ingen roll vem som vinner.

Imorgon ska Joel jobba extra så vi får se vad snuttan och jag hittar på.

Puss och godnatt!


Promenix och fynd!

Jennifer kom strax innan nio och vi knallade iväg, gick en runda och det var lite ruggigt. Kallt om fingrarna om inte annat, men skönt att gå på morgonen då piggnar man till. Sedan gick vi in på Gallerian och jag tog en kopp kaffe medan vi väntade på att affärerna skulle öppna, såg en skitfin tunn overall på Lindex som jag var nära på och köpa, men sen gick vi ner på Kappahl och då hittade Jennifer en som hängde på Rea-stället för 99 kr, det var en fläck på den, typ dammfläck eller vad man ska säga så men jag brydde mig inte om det.

Dom drog iallafall av tjugo spänn så 79 fick jag betala och den kostar 200 annars, inte så illa pinkat. Hon kommer ju inte kunna ha den så länge för sen ska vi införskaffa en vårjacka. Jennifer handlade en så fin till Minna, en blommig som jag också blev bra sugen på till Ewelyn ;-)

Ja blommor är något jag verkligen är svag för just nu. Det är så fint, på kläder, på tyg, ja allt möjligt och vårigt är det ju också!!

Jag har haft en toppen förmiddag. Den kunde inte varit bättre. Ewelyn och Minna tittar på varandra hela tiden, och analyserar. Två små sötisar :)


Ikväll blir det mys, bakad potatis med skagenröra och en massa sallad. Sedan blir det nog nya Wallander.






Tessan

Tessan gick för cirka en kvart sen och hon var här strax efter åtta, snacka om att tiden gick fort. Käftarna gick i ett om allt möjligt, om våra ilandsproblem, om jobb, pengar, vänner, kärlek, sex och annat skitsnack :-D Nedå, vi pratade mest om oss själva ;-) Lite ironi, ni fattar va??

Nu ska jag strax hoppa i säng.

Ni som kommenterar, jättekul verkligen, men skriv gärna vem du är så jag kan svara på det :)

Sovgott och dröm sött!!!


Frisk luft!

Det blev ingen träff med Linda idag, fick ett sms efter lunch att hon sovit länge idag och va tvungen och fixa med soffan och greja med annat innan jobbet, men vi ska eventuellt ses i helgen istället. Passar ju bra om Joel nu ska jobba extra.

Vi klädde på oss och gick ut en svänga, cirka 45 min det räckte gott och väl. Näsan rann och jag blev yr i slutet, vet inte vad det är som är fel på mig. Tror jag har åkt på en släng av magkatarr också, men jag bortser ifrån det och försöker göra det bästa utav det. Funderar på att börja med järntabletter igen. Det hjälper! Det var skönt ute iallafall, slog en pling när jag gick förbi en jobbarkompis, men ingen svarade, chansa kan man ju alltid göra när man ändå är i närheten ;-)

Joel var och köpte majskrokar till snuttisen förut, men hon förstår nog inte riktigt hur hon ska bära sig åt med dom, hon tittar på dom lite förundrande, slickar lite på dom och slänger iväg dom ;-) Ja hon är för go!

Sedan hämtade vi ut ett paket på Posten med det nya påslakansetet och Ewelyns lilla minispegel som ska spikas upp i hennes hörna framöver.

Mamma ringde förut och hon får komma hem redan ikväll ;)

Höggravida Tessan dyker kanske upp ikväll på en fika, roligt med sällskap och tjabbla av sig är alltid nyttigt ;)

Nu blir det inte mer blogg för min del idag, ska bädda rent i sängen och sen bada snuttan tänkte jag. Hon sover så gott efter ett skönt, ljummet skumbad och lite massage. Kanske det jag ska börja satsa på, just massage. Jag gick ju en massage utbildning på gymnsasiet och jag gillar att massera :)

Det var var min update, ha en fortsatt bra dag! Imorgon får jag sällskap av en god vän!


Torsdag





Charmtrollet...

Ligger och busar i köket :-)

Jag har tagit mig i kragen ännu en gång och ringt till jobbet om Vikariebanken. Hon hade varit bortrest så av den anledningen så rann det ut i sanden. Helt förståeligt. Hon skulle prata med en annan och be henne ringa mig under dagen. Snacka om att jag känner mig tjatig ;-) Men vill man att saker och ting ska hända så måste man ligga i, så är det bara.

Jag loggade in på F-kassan förut av nervositet, Joel var inne igår och kollade och det syntes inga pengar. Men imorgon kommer dom, mindre blev det, även att jag tagit samma dagar som jag brukar, men är ju för att det inte var så många dagar förra månaden. Vi klarar oss bra ändå som tur är ;-)

Lilla Ewelyn mumsade i sig en massa banangröt förut, hon tyckte inte speciellt mycket om det i början, men nu har hon fått smak på det minsann. Hon tar sig sin förmiddagslur och jag har faktiskt fått på mig lite mascara idag. Har även invigt min nya ansikitskräm ifrån Biotherm, den luktar så gått och det blev en skaplig bas :-)

Jahopp, jag väntar och väntar. Mamma skulle ringa idag också, hoppas Linda kan och hinner ses idag, annars får det bli en annan dag. Jag har ju fått hennes schema så kan själv kolla in vilka dagar hon är ledig :)


Underbar och älskad av alla ;-)



Mammas älskling

Ewelyn sover, hon var så trött och åt massor med ersättning ikväll :) Står hon sig några timmar innan det är dags att mätta magen igen :) Hon äter så mkt på kvällarna, men är väl som sin mamma. Jag blir mest hungrig på kvällen, inte bra inte bra. Men hon står ju i växten :)

Jag har bjudit in mig på kaffe hos Linda imorgon, hon ville det men är om hon hinner eftersom hon skulle städa/tvätta av hennes gamla soffa och sen börjar hon jobba fyra. Men vi skulle höras imorgon så får vi se :) Jag är så nyfiken på att se hennes tapet, jag var ju med henne som smakråd men blir ju annat när den är uppe :)

Pratade med mammsen förut och hon lät förvånansvärt pigg. Det gillar jag, hon kommer hem redan på fredag, hade tänkt hälsa på henne, men eftersom hon kommer hem snart och skulle få besök idag så avvaktar vi. Tur att telefonen uppfanns ;-)

Jag har så dåligt samvete, skulle gått igenom mina garderober idag. Göra mig av med sånt som bara ligger, som jag inte kan ha och en del kan man nog slänga på tippen. Hittade däremot en fin pälsväst som jag köpte för cirka.. Hmm.. fem år sen :) Men den är för liten så tänkte skänka den till en gullig och glad tjej om hon nu kan och vill ha den. Trist när den bara hänger och om jag inte minns fel så gav jag ju en hel del för den. Annars kanske det blir Tradera :-D Men roligare om jag kan ge bort den och den kommer till användning såklart.

Jag skulle behöva plocka in vinterskorna också, skostället är fullt av varmfodrat, det är ju VÅR nu!! :)

Jag blev glad när jag såg min lilla lön som dimper in på kontot på Fredag, mer än vad jag trodde och jag jobbade ju bara tio timmar. Dom ska gå till Ewelyn, en fin vit byrå som jag hittat på IKEA. Kanske ändrar mig och köper någon annan variant, är ju en annan sak att kolla på nätet än att se möblerna live.

Det var allt för mig denna Onsdag.

PuSs & KrAm!


Kaffe ett måste...

Morgonkaffet är lika viktigt för mig varje morgon som för en krukväxt att få sig lite vatten då och då :)

Som ofta här i bloggen brukar jag ju alltid börja dagen med att berätta  hur natten varit så det gör väl idag också. Ewelyn somnade strax efter sju, vaknade vid två fick lite mat och sen gick vi upp lite innan sju :)

Jag har tagit upp köttfärs, för idag blir det köttfärssås och pasta.

Mammas operation gick bra, hennes karl ringde igårkväll. Skönt och höra, dom skulle hälsa på henne idag. Igår var hon så trött sa dom på avdelningen så dom åkte inte dit, jag hoppas att hon kanske orkar slå en pling senare sen eller imorgon, men inte konstigt att hon är trött. Så nää, jag får dåligt samvete när jag säger att jag själv är trött för om det är någon som kan och får gnälla, men som aldrig gör det är just min kära mamma. Hon är så positiv, glad och sprudlar av energi trots eländet hon gått igenom sen i Dec förr förra året då hon fick det fruktansvärda beskedet. Stor kram till dig mammsen!








Eftermiddagsfika

Idag har jag inte alls varit på topp känner jag, huvudet värker nåt så fruktansvärt, men jag lider ju av migrän som kommer periodvis. Men... Jag struntade i det och gjorde en brakmåltid, fiskpinnar, potatismos, grönsaksblandning och en massa sallad! Det ni :) Fiskpinnar är väl sådär, är ju ingen fisk egentligen bara en massa ströbröd. Men ibland får man vara lat ;-)

Strax efter två kom svärmor på besök och Joels lillasyster Sara och fikade. Dom hade köpt med sig fikabröd :) Åkte för cirka en kvart sen typ. Först tänkte jag, att hur ska det gå huvudet är helt borta. Men när dom var här så försvann det!

Ikväll blir det bad för Ewelyns del, jag själv ska ta tag i disken och sen blir det en kväll i soffan.





Vi fick en påsklilja :) Ska se om jag hittar nån passande kruka!


Och så fick vi en söt liten tröja/jacka och en mössa, Alfons Åberg :)






Nu väntar jag ivrigt på att telefonen ska ringa så jag får veta hur mamma mår efter operation. Kanske därför jag fått en släng migrän idag också för att jag gått och tänkt på det plus att jag sov lite oroligt i natt...

Jag är lyckligt lottad som har så fina vänner i mitt liv, som verkligen bryr sig och lyssnar. Alla behöver få ventilera av sig ibland, jag använder mig mycket av bloggen för att bearbeta mina tankar och funderingar, att lätta mitt hjärta om vissa saker, sedan väljer jag såklart vad jag vill delge mina läsare för bloggen är ju bara ett sätt av få och att blogga är ju ju långt ifrån samma känsla som att prata med en god och pålitlig vän :)

Här sätter vi punkt för bloggandet för idag. Jag ska ägna min tid åt andra sysslor och min supersöta dotter ;-)

PUSS!


Ny dag




Gick upp för en halvtimme sen, det har blivit en rutin. Samma tid varje dag vaknar min snutta, visst kan det bli vissa undantag, men oftast går vid upp vid sju. Jag tycker inte att det är så tidigt ändå. Ska man upp och jobba så brukar jag ju gå upp nångång mellan halv 6 och 6. Så om man ser det från det hållet så har man ju nästan sovmorgon nu ;-)

Idag har vi inga stora planer på kalendern, det enda är att jag måste köpa ersättning. Svärmor skulle eventuellt dyka upp en svänga nån gång under dagen. Alltid trevligt!

Mamma skulle ringa ikväll om hon orkar, annars slår jag nog en pling till hennes karl :-) Ja man vill ju veta om allt gick bra. Jag har sovit dåligt i natt, lite oroligt. Vissa nätter är ju sådana.

Hoppas vädret blir lika fint som det var igår, men när jag vaknade duggade det ute. Fast man kan ju alltid hoppas ;-)





Måndag kväll

Redan kväll, trodde eftermiddagen skulle bli långdragen, men så fel jag hade. Tiden har bara rusat iväg. Tog en skön dusch, det är bland det bästa jag vet. Skulle kunna duscha hur länge som helst ;-) Sedan tog jag tag i diskberget så nu är det rent och fint på diskbänken. Ewelyn höll mig sällskap, tappade tålamodet efter en liten stund, sen kom léendet tillbaka.

Mamma ringde förut, ville nog slå igen lite tid. Inte kul att ligga i en sjukhusssäng och vänta på operation samtidigt som man känner en lättnad. Hon är stark min mamma. Jag är också lite halvnervös en operation är ju alltid en operation, men det går nog bra.

Nu är även en Ullared-resa bokad, i slutet på April. Jag är så glad. Tycker det är så kul att åka dit och shoppa (lite) samtidigt som det är lika trevligt att få umgås med vänner och komma iväg. Så nu är jag på bra humör ;-) Denna gång ska jag försöka  hålla lite i pengarna och inte handla så mycket onödigt *host host*

Ewelyn sover nu och jag ska kolla "Svenska Hollywoodfruar", Joel avskyr det programmet, men jag tycker det motsatta. På något sätt så är det underhållande att kolla på. Även dom har sin charm och humor ;-) Jag skulle kanske inte vilja byta mitt nästan så kallade Svensson liv mot deras Jet set för alltid, men för en dag eller två kanske. Tänk att få shoppa oavbrutet, utan hejd och slippa kolla på prislappen!

Nu blir det inte mer bloggande ikväll.. Så jag säger GODNATT!



Förmiddag

Åh, så skönt att vara människa igen. Ja, efter att i princip varit nästintill osocial och instängda senaste tiden, ja inte har jag velat fara och flänga med en sjuk dotter och när jag dessutom hostade så dant att jag trodde revbenen skulle gå sönder så höll vi oss hemma för det mesta. Men nu är vi på g igen ;-)

Det var trevligt, kul att träffa Minna också. Söt så! Nästa gång ska vi kanske ta en promenad om vädret tillåter. Men som man brukar säga det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder :-)

Jag är mätt så mätt nu ätit bruna bönor med bacon, en riktigt bondemiddag ;-)

Joel åker till jobbet om lite mer än en timme, vad snuttan och jag ska göra återstår och se. Hon brukar alltid bli lite seg efter ståhejet på babysången. Jag ska iallafall diska och plocka lite, som alltid!

Mamma läggs in för operation idag, imorgon ska hennes stomi läggas ner, jag är så glad för hennes skull för när den här proceduren är över så kommer hon må så mycket bättre och vi kan hitta på mer saker utan att hon behöver leta och springa på toaletten 25 ggr :-)




Mini Shrek, lite gullig är hon allt :)


Babysång

Somnade efter mycket om och men sen igår, låg bara och vred på mig. Ewelyn somnade strax efter åtta och vaknade en gång vid två tror jag hon var, fick nappen somnade om och sen vaknade hon vid 6 och fick mat och sover fortfarande. Men vaknar nog närsom, vid sju tiden brukar hon slå upp sina vackra små blåa ögon :-)

Idag, äntligen ska vi ta oss ner till babysången. Vi är friska nu. Ewelyn är forfarande gnällig över sina tänder, men hon är ju inte sjuk iallafall och inte jag heller. Skulle dock behöva sova i fatt ett ex antal timmar som slopats den senaste tiden, jag har haft chansen men när jag får den så kan jag inte sova. Typiskt ;-)

Jaja, man känner att man lever och visst är det härligt. Jag blev så glad när jag tittade ut genom fönstret och solen sken!!! Underbart!

Nu ska jag göra mina toabestyr, klä på mig innan juvelen vaknar och sen bär det iväg..

Puss!

Syskon

Det har alltid pratats om vilken betydelse det kan ha i framtiden huruvida man är minstingen, mellanbarnet eller den äldsta i syskonskaran, eller om man är ensambarn. Jag tror faktiskt eller vad jag själv tycker så är man ju en egen individ och med en egen personlighet, man formas av sina rötter och även av omgivningen och samhället.

Jag själv är storasyster, har två yngre bröder där den ena är två år yngre än mig och den andra är tio år yngre. Jag blev oftad kallad mamma av minstingen och han såg ofta upp och tog efter mig i många saker. Jag har tidigt lärt mig att stå på mina egna ben och alltid känt mig som en extramamma i en del situationer, som när man var i ett stort varuhus så ville oftast lillen hålla mig i  handen och lyssnade när jag sa till  honom på skarpen. Sen fick man ju höra miljontals gånger att "du är inte min mamma!". Ja, idag när jag tänker tillbaka på det så kan jag skratta åt det :-) Tur är väl det!

Jag har lärt mig att få dela, inte få allt jag pekat på och i många avseenden har jag känt mig som en förebild. Oavsett om jag ville eller ej. Så känner jag fortfarande och pikar ibland mina bröder att dom ska tänka sig för, tänka på konsekvenser av deras handlingar. Jag tänker nog inte på det själv alla gånger, utan ibland kommer pekpinnen fram ändå. Jag vill ju bara deras bästa och att dom ska lära sig av både sina egna, men även mina misstag.

Jag kan ju bara utgå ifrån mig själv om hur jag har speglats i min roll som storasyster och hur jag fortsätter bära den ryggsäcken.
En del hävdar att det även kan figurera i relationer, som att är man storasyster så dras man och passar bäst med ett mellanbarn eller en lillebror. Det finns så många teorier om det här, men när jag tittar tillbaka på skoltiden när jag exempelvis gick i mellanstadiet så var ensambarnet den bortskämda, envisa och tjurig när han eller hon inte fick som hon eller han ville och det var många gånger som samarbetet tillsammans med andra inte gick så bra.

Jag hittade en artikel om just detta vad gäller syskon och tänkte delge i hur jag då skulle vara som "storasyster" om man nu ska gå efter experternas utlåtande ;-)


Storasyskon har ofta höga krav på sig själva, vilket ofta gör att de går långt i karriären. De är ofta allvarliga och omhändertagande, och är tack vare sina småsyskon duktiga på att leda och ta ansvar. De blir därför ofta bra ledare, eftersom de fått öva på det från tidig ålder.

En storasyster med småbröder blir en duktig chef, eftersom att hon är van vid att leda pojkar. En storebror till småsystrar fungerar bra ihop med kvinnor, men har inte lärt sig att konkurrera, han blir därför ingen toppchef. Dåliga egenskaper är att de ofta är dominanta, kontrollerande och dåliga förlorare.


Ja lite kul är det alltid att läsa om det :)


Lördag & Söndag

Fort fort har helgen gått, eller än är den ju inte över men snart så. Igår åkte vi ut till Joels syster Nina och hennes familj. Dom hyr ju ett stort hus ute på landet, gammalt och fint precis ett sånt hus man skulle vilja bli ägare av nån gång i livet. Vi är ju lite inne på ett annat spår nu, men vi får se vad som händer.

Vi köpte med oss en kalastårta och fikade och tjuttrade. Sedan bar det hemåt, kvällen var mysig som alltid! Men jag gick och lade mig före Joel, somnade på hans mage och när han märkte att jag började snarka och dregla ja då fick jag inta sängen istället ;-)

Idag har vi handlat inför veckan, köpt blöjor och lite annat som man behöver. Ska läsa Aftonbladets Söndagsbilaga ikväll, den har blivit en vana nu varje Söndag. Åkte sen till Linköping vidare till farmor där det bjöds på god mat och fika, pappa och hans sambo var där och även min farbror, så det var trevligt!

Jag känner mig inte helt fit for fight ännu, är inte sjuk men känner mig lite matt i mellanåt. Dock mår jag betydligt bättre än i mitten på veckan då jag hade den förbaskade hostan.

Imorgon är det Måndag och det innebär babysång!

Nu säger jag godnatt...

Dags att sova..

Tänk på att det är du som bestämmer vad som känns rätt i ditt hjärta, vad du vill ta till dig och tro på.

Lyssna till vad andra har att säga eller vad de har skrivit, men plocka bara upp de kornen som du själv finner som din sannig.


Mycket klokt sagt.

Nu ska jag krypa ner och ladda upp inför en ny dag imorgon :-)

MYS

Jag har haft en toppendag med en god vän och med min familj. Pratat, skrattat och myst med en massa godsaker. När jag var där gick Joel ut och traskade med Ewelyn och skötte tvättstugan. Så ja, jag har varit bortskämd idag hihi...

Imorgon ville Joel att vi skulle hitta på något, kanske åker vi ut till hans mamma och hälsar på om hon är ledig. Skönt att komma ut till landet lite och så ska vi boka våran lilla weekend i helgen :) Bäst att vara ute i god tid!

Det gäller att hålla brasan vid liv och inte ta varandra för givet ;-)


LYCKA

Puss & Kram


Besök

Klockan är tre, tjohooo snart dags för fredagsmys ;-)

Fick ett sms av Joel förut att han ville se en film, äta nåt gott och mysa. Det vill jag också såklart!

Ett sms ifrån Sandra kom igår kväll om att hon ville ses idag, men kände att det inte riktigt passande eftersom lillan fortfarande är genomförkyld och jag själv är snorig och jag vill inte föra över dom hemska bacillerna på henne och henne lilla Oliwia. Men självklart ska vi ses en annan dag :-)

Fick ett sms även av Tessan idag så jag plockade fram några kakor ur frysen och bryggde lite kaffe. Roligt med sällskap men man känner sig lite groggy i huvudet av förkylningen. Hennes mage hade växt massor, en liten bebbe kommer i Juni. Älskar bebisar :)

Joel är hemma nu också och vi har börjat tvätta, vid fyra tiden ska jag sticka över till Tessan och fika lite till, så är Joel hemma med Ewelyn. Längesen jag  var hos henne så ska blir roligt att få kolla in deras babysaker =) Och även komma ifrån denna lya för en liten stund.

Det här kommer bli en fortsatt bra dag! Ha en bra helg, eventuellt kanske det kommer lite update i helgen, jag har svårt att hålla mig ifrån bloggen.... Bra och dåligt!





Älskar min familj och mina vänner....


Fredag Fredag Fredag!

Jag lär mig visst aldrig verkar det som. Sitter uppe sent på kvällen, men det är oftast då man får sin egentid.

Joel jobbar som vanligt men han slutar tidigare idag, det gillar vi! Eventuellt kanske jag går över till grannen på en kaffe sen när Joel kommer hem, längesen jag pratade med Tessan och hon blir också barnledig i eftermiddag.


Sugen!!!

På ett glas iskall coca cola. Tur jag inte har någon hemma för då hade den blivit uppdrucken. Ja, ibland blir jag så sugen. Förut idag fick jag dille på glass, men fanns ingen hemma och jag orkade inte gå till affären. Som ioförsig bara är bra ;-) Men snart är det helg och då ska jag unna mig nåt smaskigt ;-)



Det känns läskande!!!


Spara eller slösa?

Mina änglar sover sen en stund tillbaka. Skönt med lite egentid. Kollar "Lyxfällan" på Tv och även denna gång så förundrats jag över hur dessa människor tänker. Egentligen ska jag inte yttra mig för jag känner varken dom eller deras bakgrund, men av vad programmet framställer så blir jag allt lite förvånad. Dom har hund, kanin, betalar på häst, två barn, fin bil, platt Tv och sen en skuld hos Kronofogden på en halv mille. Det talar inte för att dom är speciellt smarta.

Alla kan man hamna i ekonomisk kris då man är med om något trauma, blir sparkad ifrån jobbet, sjukskriven eller av andra orsaker. Man lever ju efter det man har i den situationen man befinner sig i. När jag jobbade heltid och fick ut en skaplig lön och likaså Joel så kunde vi resa, vi köpte kläder och unnade oss allt möjligt för att vi kunde och hade råd. Sen flyttade vi till större, jag började plugga och sen fick vi barn och köpte då en större bil, en bra affär dock eftersom vi sålde våran gamla till pappa. Vi fick ändra om vårat köpbeteende och tänka oss mer för. Jag ligger nog mittemellan i att vara en spara och en slösa. Vi sparar en del varje månad, men vi unnar oss även nåt lite då och då för att må bra och för att vi prioriterar vissa saker.

Jag flyttade hemifrån när jag var 18 och hade då mitt studiemedel plus sommarjobb och extrajobb på sidan om. Jag fixade mina räkningar och jag kunde köpa min mat. Vissa månader var jobbigare än andra, då räkningar man inte räknat med kom samtidigt. Men jag grejade det utan att be om hjälp.

Sedan träffade jag en kille som jag flyttade tillsammans med. Det var bra i början sen gick det åt skogen. Jag hade min praktik, men var även timanställd vid behov. Han sa upp sig från jobbet av olika skäl och där stod vi. Mina pengar ifrån Försäkringskassan/facket drog ut på tiden och det tog på oss båda. Sen tog det slut av andra orsaker som jag inte tänker skriva om här för det är något som var mellan oss två.

Jag flyttade då till en annan bostad här i Mjölby och fick be om hjälp via kommunen då jag var tvungen att ha någonstans och bo. Dessutom var det dåligt med lägenheter och i det fallet och i det skicket jag var så fick jag det kämpigt. Jag betalade mina räkningar, men fick spara in på annat. Då ska jag förtydliga mig om att jag inte handlade speciellt mycket annat onödigt eftersom jag var bra medveten om hur lite pengar det kom in varje månad och varje månad kändes lång.

Jag hade tur, sökte jobb och fick ett extra jobb några veckor. Tjänade bra med pengar. Fick även ett heltidsjobb, ej fast men jag hade min fasta lön i cirka 1 år. Hurra, efter att ha slitit med varenda krona så blev jag överlycklig. Efter det året beslutade jag mig för att plugga.

I samma veva föll Joel och jag för varandra och han blev till slut mer eller mindre inneboende hos mig. Jag krävde aldrig att han skulle betala halva hyran eller några andra räkningar utan han köpte hem lite mat då och då och bidrog med så mycket annat.

Vi flyttade till större och till en början hade vi delad ekonomi och det funkade bra för oss. Han var nöjd och jag kände mig tillfreds med att jag bidrog med min del, så mycket jag klarade av.

När jag blev gravid så pratade vi fram och tillbaka om hur vi skulle kunna förbättra och göra det lite smidigare på ekonomifronten. Vi beslöt oss för att ha allt gemensamt, pengarna som kommer in är bådas och alla räkningar betalas av oss båda. För oss funkar det utmärkt.

Det är inte alltid en dans på rosor och vissa månader känns mer påtagligare än andra och det dyker upp saker som läkarbesök och andra utgifter som blir akuta.

Jag älskar att shoppa, handla till mig själv och andra men det går till en viss gräns. Sedan kan jag inte sticka under stolen med att det blir några spontanköp ibland och även felköp.

Jag tror att man får mycket med sig av hur man haft det i sin uppväxt, hur ekonomin sett ut och hur man är uppfostrad. Sedan finns maskrosbarnen som väljer sin egen väg och klarar sig fint ändå.

Oj, det här blev ett långt inlägg. Men jag kände att jag bara ville dela mig av mina tankar och erfarenheter.




Mina hjärtan...

Fick ett sms av Joel för en stund sen. Dom skulle åka hem snart. Han ringde förut också och frågade hur jag mådde och om det gick bra hemma med lillan. Han är så go och snäll och bryr sig verkligen. Han hörde mig hosta i natt nåt så alldeles. Bättre sambo och underbarare dotter finns nog inte. Iallafall inte i min synvinkel. Dom är för härliga! Skulle kunna skriva hur mycket positiva saker som helst om hur lyckligt lottad jag känner mig som har en så fin liten familj. Det enda vi saknar är ett större boende, för brist på kärlek i det här hushållet är det inte ;-)

Ewelyn och jag har legat och myst ovanpå sängen, låg och bläddrade i en tidning. Hon älskar allt som prasslar. Har tagit en skön dusch också med lilla pluttan som sällskap i badrummet, hon sitter så snällt och flinar i badrummet  när man pratar med henne. Tänkte sätta henne i stolen sen när hon blir lite större så hon kan plaska lite i handfatet :-)

Vart har denna dag tagit vägen? Hon är redan halv fem. Längtar efter min plutt, igår såg vi inte mycket av varandra eftersom han var med fotoklubben dom ska ha utställning i Linköping på ett fik framöver och när vi kom hem var båda trötta och eftersom han skulle upp och iväg till goa glada Göteborg idag så gick han och lade sig tidigt.


Pratade med Linda förut också och vi ska ses så fort vi är friska här hemma. Hoppas på snart för jag saknar henne!!



Min ögonsten


Förkylning

 

Jag vaknade i natt av en så jobbig rethosta, det kändes som jag hade ett hårstrå som kittlades. Trodde jag skulle kräkas. Gick upp och tog en Strepsil, halstablett ifrån Apoteket. Det hjälpte lite. Ewelyns hosta är i princip över, bara lite snorigt.

Idag skulle vi träffat lilla Minna och hennes mamma, men eftersom hon liksom Ewelyn är genomförkyld och jag också för den delen så sköt vi upp det. Så vi satsar på babysången på Måndag istället. Har dom helgen att kurera sig på. Trist, hade verkligen sett framemot det, men man måste tänka klokt. Speciellt efter Ewelyns krupphosta. Det vill jag helst inte uppleva på ett bra tag framöver!

Joel är i Göteborg nu med sin chef. Dom ska vara där hela dagen och besöka några ställen, möten eller vad det var. Jag försöker hålla mig insatt, men jag tycker det är lite invecklat ;-) Joel ska eventuellt få en annan befattning på jobbet, tror det hette samordnare eller något sådant. Inget som är bestämt till hundra än. Jaja, jag får prata med honom när han kommer hem sen :-)

Ska dricka mitt morgonkaffe nu!


Bara måste visa er!

Jag följer ju några bloggar lite då och då, inte dagligen utan beror lite på tid och vilka man känner för att läsa :) Alla är ju olika och bloggar om olika saker.

En blogg som jag har läst länge är "Ensam mamma söker- Johanna Toftby". Hon bloggar mycket om sina barn, om hennes yrke som hårfrissa och om mode och skönhet, alltså en blogg i min smak!

Hon visade en snygg väska och eftersom jag tyckte den var frän så tänkte jag lägga ut en bild här.

 

 




Jag har drösvis med handväskor här hemma,men använder dom allt för sällan. Nu är det skötväskan som gäller och däri brukar det samlas allt möjligt ;-)

Tycker det är tufft med nitar och läder, speciellt om man kombinerar den med snygga jeans och kanske en lite romantik inspirerad tunika eller nåt och ett par ballerina :-)


Snart blir det sängen...Sussa gott!


Hos mamma

Dagen har varit bra, det har gått i ett kan man säga. Sysslor som man inte tror ska ta så lång tid gör det. Ingen städning hann jag med innan Joel kom hem, timmarna rullade på så snabbt, med matlagning och ta hand om min lilla tös. Fick i henne lite potatis och palsternacka puré idag, varit lite dåligt med det sista veckan eftersom hon hostat så mycket och aptiten inte varit den bästa, men idag slank det ner lite! Det behövde hon. Äta igen lite som hon tappat.  

Vi åkte nästan direkt när han kom hem. Stannade till på Apoteket först och köpte salva till Ewelyn och nässpray till mig. Sen raka spåret till mamma. Hon hade gjort köttfärssås med glutenfri pasta :-)

Vi pratade, drack kaffe och hade mysigt. Roligt att lillebror var hemma också. Han är så lång, inte någon liten Basse längre. Men fortfarande min lillebror och för mig är han 10 år fortfarande :)



Ewelyn har intagit sin plats i myrstacken ;-)



Oj, där satt mormor kollar hellre på henne än i kameran :-)



Trivs hemma hos mormor :-)


Klockan är snart nio, men det känns som att hon är elva. Imorgon åker Joel till Göteborg med jobbet och då ska jag spendera förmiddagen med Jennifer och Minna :-)

Allt för mig denna ljuvliga Onsdag...


Vakna med the Voice

Ewelyn somnade till slut, det tar sin lilla tid innan hon somnar då det kliar i munnen på henne, men när hon väl somnat så sover hon bra. Vid nio sov hon så sött och vaknade vid två, fick "tröstnappen" och sen somnade hon till sju. Tycker benämningen "tröstnapp" låter så negativt och illa. Varför jag tycker så vet jag inte, men är precis som att man ger nappen som ett substitut?! Och så är det ju verkligen inte. Jag sköljer nappen med iskallt vatten och det märks att det lindrar i hennes lilla mun, ja alla bra knep för att lindra smärtan är välkommet. Ska eventuellt handla en salva på Apoteket som man kan smörja på.

Jag kollar Vakna med the Voice, har sett det flera gånger. Jag gillar dom som är med, särskilt Josefin tycker hon är så cool på något sätt. Säger verkligen vad hon tycker och är så spontan och skämtsam.

Lilla snuttan sitter i sin babysitter och jag försöker vakna till? Det går trögt. Ska strax ta tag i dagen, disken blev kvar igårkväll :-/ Gillar det inte alls, hatar att vakna med disk i köket. Men mitt egel fel.

Lite mat ska tillagas sen, har tagit upp falukorv så den ska ugnstekas och lite potatismos ska göras. Vid fyra åker vi till mamma och tillbringar några timmar där ;-)





Istället för Nyhetsmorgon idag :-)

Ha en härlig dag!


Förvaring till Ewelyn

Jag har ju skrivit ett flertal gånger om att vi måste ha bättre förvaring här hemma, nu är det rena rama kaoset här hemma med ståendes kartonger och annat som borde kunna hitta sin plats bättre. Det viktigaste är ju att vi måste ha något till Ewelyns kläder, gärna något som man kan ställa hennes fina dopsaker på. Sovrummet är inte så rymligt så därför ska vi försöka så att hon får sin lilla hörna. Jag har hittat tre byråer, från billigt till dyrt. Det dyraste är kanske det finaste, men eventuellt inte det praktiska och vi har ju en hel del annat som måste införskaffas framöver också, sen ska vi ju iväg på en liten tripp i Maj tror jag det lutar åt så man får tänka klokt. Inte så lätt för jag älskar att handla och göra fint!


Fin och helt ok pris..




Stor, många lådor med mycket bra förvaring, skapligt pris!



Den här tycker jag är så fin... Men 2600 spänn.. det känns lite mastigt för en byrå och då är det ändå IKEA, men ack så fin den är.. (Kanske kan be om förskott inför min 25 årsdag som är i September??!) Skämt åsido.

Nae tyvärr så får det nog bli något av dom övre alternativen.

Nu ska jag sussa. GODNATT.


Pasta a la Malin

Jag har varit trött idag, inte alls pigg. Så när Ewelyn tog sin middagslur då gjorde jag det också. Slängde ihop en pastasås och min glutenfria pasta förut och strax ska la familia ut i friska luften! Skönt och gå på kvällen, för då sover man bättre, men lite synd att solen inte är framme.

Tänkte bjuda er på mitt recept ifall ni får idétorka på vad ni ska göra för lunch ;-)

Detta behövs:

- 1-2 pkt bacon
- 1 purjolök
- 1 burk majs
- Ev 1 paprika (gul)
- Mögelost
- Matlagningsgrädde
- Salt och svartpeppar

Stek bacon. Skiva purjolöken och paprikan. Lägg i stekpannan tillsammans med baconen och majsen. Fräs det lite grann. Smula sönder mögelosten och lägg i stekpannan så den får smälta. Tillsätt matlagningsgrädde efter behov och salta och peppra!

Servera med pasta :-) Lätt, gott och billigt!

Nu ska vi klä på oss och ge oss ut sen tar vi kväll!

Vårtecken

Igår kväll tog vi en långpromenad hela familjen. Någonting som verkligen är ett vårtecken för mig är när jag ser tussilagon. Den är söt, luktar gott och det är så fint att sätta dom i ett litet glas eller i en äggkopp på köksbordet. Det har jag gjort sen jag var liten och traskade omkring med gammelmormor. Man blev så extas när man fick se den lilla gula blomman.

Sedan känner man ju att våren är kommen när man ser snön smälta bort, när man hör alla fåglar kvittra och när solen skiner rakt i ansiktet på en. När man dessutom kan hänga in den tjocka dunjackan och ta fram en tunnare jacka och när man kan ha på sig sina gympapjuck utan att man får snö i dom och slipper halka. Att se asfalten gör mig också otroligt glad...


Idag har vi inga planer, jag ska ta en dusch. Plocka lite här hemma och gå ut en svänga. Vi är inte helt på topp ännu tyvärr, men vi ska försöka göra det bästa utav denna dag ändå!




Min härliga underbara dotter ;-)







Ja ibland får hon till det minsann, hon ä la bara för goer den lilla pluttan!

Sitter och kollar "Förkväll" på Tv nu, det har blivit en vana. Tycker dom tar upp många olika saker, skönhet, ekonomi, kärlek och relationer, mat tips och en massa annat underhållande.

Joel har varit så effektiv idag. Han har jobbat, tvättat bilen utanpå och inuti, varit och handlat inför veckan och nu tar han en powernap, Ewelyn också. Hon får sova en liten stund till sen måste jag nog väcka henne så hon sover i natt :-) Planering, planering...

Vad har jag gjort tänker ni? Ja bara för att man är "mammaledig" som det så fint heter så gör man så mycket som man faktiskt inte tänker på. Jag går upp på natten, matar, byter blöja, tvättar och torkar, diskar, plockar, gosar, bäddar sängen, svarar i telefonen, byter kanal på Tvn, sätter på radion och bara, ok ok, inte så bara men jag finns till för min dotter varje dag. Men vissa stunder kan jag personligen säga att det känns som att jag inte gör så mycket. Men ni ser ju man gör mer än vad man tror, vi mammor får ge oss själva en kram för om det är något vi är bra på och som vi har inom oss det är att vara mamma OCH jag ser mig inte som "ledig" för att jag är mamma, eller hur? Jag är hemma och tar hand om vårat barn. Fast som sagt jag ser det inte som jobb heller. Det här blev invecklat. Virr Malin är i farten...

Dr Phil sa en gång på Tvn att ha ett barn är att ha ett heltidsjobb, att ha två barn är att ha två heltidsjobb hur blir det då och man har tio barn???? Kan inte riktigt hålla med. Jag ser det inte som att jag har ett heltidsjobb när jag är hemma med min älskade dotter.. Hmm....


Måndag

Pratade nyss med mamma och samtalet blir alltid långt, vi har något att bubbla om hela tiden. Ewelyn sov bra i natt, somnade vid  nio och vaknade vid tre. Fick nappen och sen sov hon till sju :-) Det är riktigt bra och det innebär att hon börjar må bättre.

Igår tog vi fram bärselen igen. Har en ifrån Babybjörn och visst man känner av lite i nacken, men å andra sidan så får armarna vila :-)

Ewelyn sover nu och jag ska diska färdigt, har pratat med farmor precis nyss också och som vanligt så blir man fast i luren.




Ha en skön dag!


Tillägnad till dig...

Jennifer! ;-)

När man är förkyld så är det banne mig inte lätt att sova. Näsan är täppt, men så fort man rör sig så rinner den värre än Niagarafallet. Suck. Ewelyn sover sen längesen och Joel också eftersom han ska upp och jobba kl 5.

Jag sitter här och kollade runt lite på nätet. Som ni vet så gillar jag ju kläder, skor, väskor, accessoarer, hår, smink.. Listan kan göras lång!

Jag vill ha ett par nya Lacoste, till min stora sorg fick jag slänga dom då dom var helt trasiga och när jag upptäckte att det både blev vasst och blött under fossingarna ja då tog jag beslutet att begrava dom i soptunnan.

Jag har aldrig ägt ett par Converse, har kikat på dom massor med gånger men inte vågat klicka hem några.Tror inte det är min stil, men det är sjukt snyggt på dom som passar i det.  Här kommer iallafall några förslag ifrån mig till dig tjejen :-) Med nöje!



Urgulliga till dom små...


Vanliga, enkla stilrena...


Låga till uppvikta jeans, en kjol eller leggings..



Vill ha!




Enkla som passar allt..


Ja det går o princip vitt och rosa :-) Förvånad?

 

Nu ska jag sova, Natti Natti!


Våren



Visst är det fint?

Det finns så mycket fint nu att det verkligen suger i shoppingtarmen på att införskaffa sig lite vårfint till hemmet :)Jag har beställt hem ett par påslakan nu. Vi har så det räcker, men jag vill ha lite ljus, lite färg! Och det gör så mycket om man har fina påslakan för då behöver man inte lägga på överkastet :-)

Ett par nya gardiner till köket ska också inhandlas, men en sak i taget. Det springer iväg annars.

Eftersom jag är trött på lägenheten i sig så får man försöka göra det bästa av situationen med alla tänkbara medel ;-) Jag älskar heminredning och har som jag skrivit i tidigare inlägg en uppsjö av idéer. Hur jag än skulle bära mig åt så skulle det aldrig kunna bli så här. Men det är det lilla som gör det.




Söndag



Dagen i all ära :-)

Ewelyn trotsar sin förkylning och busar med morfar...


Pappa och hans sambo åkte för en liten stund sen. Dom har ju ett par timmar i bilen att åka innan dom kommer hem. Pappa köpte med sig ett paket suppar, skönt att ha hemma och så kollade vi igenom lite bilder som vi ska framkalla åt dom.

Snart kommer nog Joel hem och jag längtar faktiskt efter honom även att han bara åkte på förmiddagen, ja det är väl bara positivt ;-) Att man kan längta efter sin sambo även att man ses varje dag.

Jag åt upp aborginepajen förut och har säkerligen druckit tre koppar kaffe och det blir nog tre till innan jag kommer i säng om jag känner mig själv rätt. Inte lätt att vara kaffeberoende.

Ikväll blir det inte många knop...






Krupp

Kvällen var ganska hektisk igår, vi hann se Melodifestivalen, men varvade med det och att gå in till Ewelyn var tionde minut typ. Hon var så trött, men kunde inte sova på grund av sin hosta. Otäcka hostattacker varvat med en snorig näsa och kli i munnen. Vid tolv tiden ringde vi för att rådfråga på sjukvårdsupplysningen. Vill jag veta något och vara säker så ringer jag helst till utbildad personal. Det känns tryggare.

Dom sa att det var krupp och att det enda vi kunde göra var att höja upp sängen så högt det går vid huvudänden, det hade vi gjort innan med böcker men fick ett par klossar av farmor igår så dom satte vi dit, det blev skillnad. Sedan öppnade vi fönstret och jag gick omkring med henne fram och tillbaka. Hon kräktes två gånger, men är bra för då kommer allt slem upp. Det kunde ta cirka en vecka innan det försvinner och så länge hon inte får andningsbesvär så gör dom inget åt det. Dom sa att vi skulle vara lugna och inte hetsa upp oss även att man blir orolig. Men jag kände mig väldigt lugn även om jag blev lite rädd inombords. Man vill ju verkligen inte att sina barn ska ha ont, den smärtan kan hellre föras över till en själv tio gånger om.

Idag blir det pyjamasparty här hemma, hon får mysa och jag tänker inte hotta upp mig heller. Det blir en vilodag. Imorgon skippar vi babysången åter igen. Känns himla tråkigt, men hennes hälsa går före och det kommer bara bli för jobbigt för henne med allt ståhej. Så nu inriktar vi in oss på nästa tillfälle och då *peppar peppar* så ska hon vara frisk!

Veckan för övrigt kommer innebära en tripp till mamma, på onsdag eftermiddag och på Torsdag ska jag träffa en gullig och omtänksam tjejja :-) Det är det vi ser framemot nu och försöker se framåt och inte bakåt. För veckan som varit har varit kaotisk.

Puss och kram





Tröttis






Stålmamma

Jag undrar hur länge kroppen orkar? Hur mycket resurser man har? När går reserven på? När tar batteriet slut?
Helt klart så orkar man mer än vad man tror, man måste. Det finns inga ursäkter, det finns inga genvägar.

Jag brukar alltid säga det som så att det är inte Ewelyn som är jobbig. Det är sömnbristen. Det är den som gör att det känns som man går i dvala, man är trött fast ändå så får man en spark i baken ifrån ovan, trotsar tröttheten och får den lilla energikicken som gör att man står ut. Man är glad för det man har och även att man inte sovit något denna vecka förutom en powernap så fixar man det. Ewelyns leende får mig att smälta och jag blir imellanåt stolt för att man ändå orkar hålla humöret uppe, det är klart att det kan svikta ibland och att jag kan uttrycka min trötthet genom olika saker. Man är ju inte mer än människa, och vem har sagt att man inte är en bra mamma för det?

Jag har sett både det ena och det andra, men jag har sagt till mig själv och det gjorde jag innan Ewelyn kom att det inte ska gå ut över henne. Jag har upplevt alldeles för mycket sådant i min uppväxt och i min omgivning att jag nu kan vända det till något positivt för mig. Jag kan inte rätta andra. Jag har lärt mig av det och vet hur saker och ting kan sluta när man skjutsar över sin frustration på andra.

Jag tillåter mig en klapp på axeln, mitt tålamod har varit en nackdel för mig förut, men efter att ha sprungit fram och tillbaka till spjälsängen cirka 50 ggr varje natt utan att sucka speciellt mycket så måste jag nog ge mig en creed.

Jag är inte gjord av stål. Men att försöka tänka annorlunda gör det hela lite lättare. Åtminstone för mig..

Nu ser jag framemot kalaset med god mat och trevligt sällskap :-)





Varma mackor och popcorn...

Denna Fredag har gått fort. Trots Ewelyns tillstånd så har vi haft lite mys, man får göra det bästa utav det helt enkelt. Slängde ihop några varma mackor sen blev en bunke poppade popcorn. Billigt, och gott!

Har kollat Lets Dance och Solsidan ( Ja, man fick sig några glada skratt!)

Nä, jag har brist på fantasi nu. Vet inte vad jag skriva om. Huvudet känns lite tungt, det ska bli härligt att få krypa ner under täcket med min älskade, underbara, omtänksamma sambo.

Natti Natti!


Hemma med älskling

Natten var tung, hon somnade bra men vaknade flera gånger. Fick gå upp med henne och sätta mig framför Tvn i två timmar typ innan hon kom till ro, sen somnade hon och sov några timmar. Men det var tufft, jag själv var trött och kände mig yr. Det har varit ett par tuffa nätter nu, längtar så dant tills att hon ska bli frisk och kry!

Joel stekte pannkakor förut som vi smällde i oss, men jag fick bara i mig två blev så illamående. Annars brukar det slinka ner flera stycken.

Jag/Vi har inte hunnit med något direkt vad gäller hemmet idag. Det är fortfarande tvätt som pryder vår fantastiska lägenhet och diskhon är full igen. Vi passade på och tog oss en tupplur istället när Ewelyn somnade förut, var välbehövligt. Kan ju vara lite trevligt om man orkar hålla sig vaken en stund ikväll, när Joel är ledig ;-)

Joel är och hjälper sin syster och hennes familj att flytta saker till deras nya boende. Så det är pluttan och jag hemma nu.

Imorgon ska jag på 70 års kalas här i Mjölby, pappa och hans sambo hämtar upp mig så jag slipper gå dit själv, roligare att komma dit fler än ensam. Joel ska vara hemma med Ewelyn, vi bestämde det idag. Det blir bäst så för henne.

Ikväll ska ett par varma smörgåsar ätas och det blir FREDAGSMYS!


Sover på förmiddagen, vaken på natten :-)

Onödigt så onödigt, för nu sitter man här trött, men ändå pigg. Jag gick upp vid sju tiden, sen somnade både Ewelyn och jag om och vaknade inte förrän vid 12. Mitt eget fel. Men jag behövde antagligen dom timmarna ;-)

Snuttan har varit gnällig ikväll, men hostandet är lite bättre. Tack och lov. Hon kräktes dock för ett tag sen så jag fick byta pyjamas, och slänga kudden i tvättkorgen, nice med kräklukt. Ingen mening att försöka tvätta bort det för hand för det blir inte bra ändå. Det ligger nu två kuddar i korgen. Så jag fick lite provisoriskt vika ihop ett litet täcke och lade även på en plastfrotté, måste kolla tvättstugetider imorgon igen och se om vi har turen att få en snart.

Nu ska jag försöka tvinga mig själv att somna, jag måste. En ny dag imorgon öppnar sina dörrar om några timmar. Nu vill jag att hon ska bli frisk, den viljan är stark. Hon flinar lite i mellanvarven och hoppar med benen, men är ändå långt ifrån sig lik nu när hon inte är bra.

Joel har kommit hem ifrån jobbet, han stannade kvar och tränade med en jobbarkompis en timma. Jag borde också lägga på ett kol, men den energin jag har nu går till Ewelyn, den andra får jag ta tag i snart. Ställde mig på vågen och har inte gått upp något. Lustigt, eftersom jag flötade hela helgen. Men det smyger sig väl på ;-)




Host host...

Sjukvården för mig har inte alltid vara bra, det är många många man verkligen förundrats över hur dom gör när dom anställer sjuksköterskor, uskor, läkare etc etc. Det är många gånger man blivit sviken för att det känts som dom inte tagit en på allvar och man har blivit besviken eftersom man känns som en i mängden, som att man inte spelar någon roll..

Men idag så måste ja ge dom en ros. Efter en sömnlös natt med en hostande Ewelyn, jag blev så rädd för hon kräktes och jag trodde lungorna skulle brista på henne så mycket hostade hon.

Joel åkte ner till Apoteket och frågade om något dämpande, men dom hänvisade till sjukvårdsrådgivningen, så vi ringde dit. Dom sa att det receptfria på Apoteket inte skulle hjälpa och att det inte var någon idé att slänga ut pengar på något som säkerligen inte skulle ge någon effekt, så dom hänvisade vidare till VC. Fick prata med en trevlig sjuksköterska som tyckte att vi eventuellt skulle åka in och få något receptbelagd och hon skulle höra av sig inom en halvtimme efter att hon pratat med barnläkaren, hon ringde i tid och sa att läkaren skriver ut slemlösande Mollipect på recept till henne och om hon får över 39 i feber så skulle vi ringa.

Dom rekommenderar ju inte att man ska ge Mollipect förrän dom är 6 månader, men han sa att ger man bara vid behov och den mängden det står på flaskan så gör det ingenting. Jag har redan sett en tendens till bättring tack vare att han skickade receptet via datorn så vi slappa klä på henne och fara när hon mår som hon gör.

Inte fråga om pengar, men jag trodde att hostmedicinen skulle vara svindyr, men så fel vi hade och det får kosta vad det kostar vill för Ewelyns hälsa går före. Därmed basta :-)

Ikväll blir det mys... Jag ska ägna all tid åt henne förutom när hon sover. Jag ber till Gud (även att jag inte är troende) att hon ska få sova sina timmar inatt och att hon vaknar pigg och glad imorgonbitti!




Sjuk

Kvällen igår var nog snarlik som veckorna då hon kom, när man gör allt och ingenting hjälper. Det tog tre timmar innan hon kom till ro, och har vaknat flera gånger av hostningar. Jag lade henne bredvid mig en stund och då blev hon lugnare, hon var ändå övertrött lillan. Jag gick upp med henne, hon fick sitta hos mig i knät och då blev hon bättre, men så fort man lade henne ner så blev hon ledsen. Staplade upp med böcker under huvuddelen under sängen och kört med Näs-Frida. Äter gör hon någorlunda iallafall som tur är.

Varken Joel eller jag har fått någon direkt sömn och det kommer nog ge utslag senare idag. Men jag kan ta det, jag kan ta allt det som Ewelyn har bara hon blir frisk.

Måste ner till Apoteket idag och se om jag hittar något mot hennes hostningar.

Stackars lilla snuttan....


Onsdag, en bra dag!

 

 



Dagen har varit mysig och trevlig. Alltid lika roligt när mamma kommer hit. Strax efter tolv knackade det på dörren.

Jag rensade kycklingen så Joel fick öppna, gjorde maten färdig och så åt vi tillsammans innan Joel åkte till jobbet. Därefter tog vi en tripp ner till stan då mamma skulle kolla efter ett par strumpbyxor och när jag stod och väntade utanför så kom Albin springandes och ropade Malín, min gudson.

På vägen dit kom Johan Palm och gick förbi oss.

Stannade till på ICA och köpte kaffe och burkmat till Ewelyn, det blev även en flaska osockrad äppeljuice då hon behöver vitaminer nu när hon är krasslig. Hon älskade det, men fick såklart bara en sked :)

Vi tog en fika här hemma och mamma provade en skinnkavaj som är för litet för mig, den passade som handen i handsken på henne, skitsnyggt! Bra att man kan byta med varandra ;-)

Jag har precis duschat och tänkte göra Ewelyn klar för natten strax, sen ska jag bara slappa!


5 Månader



Ewelyn leker lite i röran hemma ;-)

Hon blev 5 månader i Söndags snuttan..


Ja trots sin feber och trötthet i mellan varven så har hon varit pigg och glad när hon varit uppe.

Jag åt upp salladen precis nyss, så gott så gott!

Disken är avverkad, jag har kokat vatten till Ewelyn, badrummet är fint och fräscht, har golvet kvar, men det tar jag imorgon.

Ja, så lite har jag hunnit med. Ska köra ett litet tvättrace sen men lägger in det i garderoberna i morgon, annars kanske jag väcker sötnosen..

Min dag har varit toppen...

Jag har bestämt mig för vad jag ska göra för lunch imorgon när mammsen kommer, filippinsk kyckling, lätt och mumsigt!


Febrig tös...

Hon är trött idag gumman, sovit mycket, men bra det så febern försvinner. Hon har fått suppar och febern har sjunkit lite, men hon är lite varm och hängig som sagt. Äter inte riktigt så mycket som hon brukar göra, men går man till sig själv så är det ju likadant för en annan. Försöker få i  henne en slurk lite då och då.

Tvätten är klar och som förra gången har vi tvätt överallt, i soffan, på bordet och i hallen. Härligt, no...

Jag har inte hunnit med någon städning än, slängde i hop en sallad med avokado och fetaost förut och sen slocknade Joel och jag på soffan en stund ;-) Och så ringde pappa och tjuttrade innan han skulle åka till jobbet. Vi får se hur hon är resten av dagen/kvällen, tråkigt och börja med något om man måste springa ifrån. Jag förstår att hon är extra mammig idag. Inte konstigt. I sådana fall så får jag ta tag i det imorgon förmiddag när Joel är hemma.

Visst vore det lite roligare om man hade det dom här städprylarna??



Ja jag har en liten förkärlek för rosa ;-) Tror dock inte att Joel skulle uppskatta dessa :-)


Tvättstugan

I morse ville jag allt annat än att stiga upp, när alarmet ringde fem i sju så ville jag bara somna om, men inte!

Jag släpade mig upp och gick ner till tvättstugan har slängt i två maskiner och strax gå ner och byta.

Ewelyn har sovit bra i natt, men tog tempen på henne nu på morgonen och hon har feber :-/ Så idag blir vi hemma, har ju ändå tvättstugan så ska plocka med det och sen ta fram dammsugarn!

Imorgon kommer mamma och ska umgås med mig och Ewelyn, då ska jag hitta på någon smarrig lunch!

Bildregn

Ja jag har tagit några slarviga, amatörmässiga kort nu ikväll på lite av vad Ewelyn fick i doppresent. Kan ju vara lite kul ;-) Och det är inte för att skryta utan mest för att alla kanske inte såg allt som hon fick och även för dom som inte var närvarande. Det var rena rama Julafton... Så här kommer några stycken..





Skrållan. Jag hade en sån docka när jag var liten och den var väldigt omtyckt!



Fina minnes (dop)kort som ska sparas tills hon blir äldre :-)



En bok med fina och tänkvärda rader...



Fint fotoalbum där Ewelyn ska pryda framsidan och ska fyllas med kort ifrån dopdagen



Fin liten träbyrå där hon kan förvara vad hon vill sen :)



Personliga bestick med "Ewelyn" ingraverat



Söt fotoram



Fotoram med diverse namn, datum, klockslag ingraverat



Leksaker är alltid roligt och välkommet



Blommor..



Speldosa titta och lyssna till...



Fina smycken.. Och asken med Ewelyn ingraverat den gillar jag skarpt!

Det här var en del.. Jag har säkerligen missat någonting.. Nu ska vi bara införskaffa oss en byrå till sovrummet där vi kan förvara och ställa upp hennes saker.

Det känns som att jag inte gjort annat än att skriva och hänge er en massa om Ewelyns dop, både innan och efter, men det betyder så mycket för mig. Jag är själv ingen religiös människa. Jag tror på någonting och jag tycker att det är fridfullt att vistas i en kyrka, man får en speciell känsla i kroppen, ro i själen på något konstigt vänster och jag sa innan hon kom att döpas ska hon göra, sedan får hon senare i livet när hon blir större bestämma sig för om hon vill konfimeras eller inte. Jag har gjort det, inget jag ångrar. Jag är glad att jag gjorde det nu i efterhand.

Joel ville från början inte att vi skulle döpa, men efter att ha pratat mycket om det och särskilt att jag ville det så ändrade han sin inställning och tyckte likadant.

Det är helt och hållet upp till varje människa om hur man vill göra, det finns inget rätt eller fel. Man väljer det man tycker känns rätt och för oss gjorde det det. För mig var det en självklarhet utan det minsta tvivel och tack vare det så fick vi och då Ewelyn i fokus en minnesrik och kärleksfull dag!


BVC

Idag har vi varit på BVC och jag körde, hör inte till vanligheten då jag inte har någon bil  hemma om dagarna, körde även hem ifrån kalaset igår och jag saknar det, det är en skön känsla att sätta sig bakom ratten ;-)

Det gick bra på BVC! Första sprutan så gjorde hon ingen min alls, va helt tyst andra sprutan så blev det lite hängläpp, men hon skrek inget direkt, så det gick över förväntan till skillnad mot förra gånen då hon gallskrek och var helt förkrossad. Nu är det gjort iallafall och hon var så duktig våran lilla tjejja.

Nu sover hon efter att ha ätit lite puré och även en slunk ersättning. Vi får se om hon får någon feber som sist, men vi har laddat upp med en ny temp och suppar.

Hon ligger precis på kurvan och har växt på både längd och bredd, inga utslag och är pigg och glad för det mesta. Nu är det ju en tand som spökar imellanåt, men bortsett ifrån det så är det en nöjd tös.

Hon rullar och har sig från rygg till mage, från mage till rygg och ligger som en banan :-) Hoppar med rumpan och sprattlar med benen, det är så underbart med alla framsteg och det är en härlig ålder hon är i nu då hon är med mycket mer.

Jag har ringt till jobbet igen och dom hade inte hunnit med att registrera mig men skulle göra det idag.

Jag vill ha nya möbler, och då behöver jag jobba för att få pengar, svårare än så är det inte. Men denna gång så ska Joel få bestämma för när han berättade om sina idéer så höll jag med för en gång skull. Jag skulle ha lyssnat på honom mycket tidigare. För jag ångrar mycket av det som jag valde när vi flyttade hit.

Skinnsoffan håller på och spricka, mattan är skitful och går inte att få ren, bordet är ifrån 80-talet typ och tv bänken och vitrinkåpet är för tråkigt. Matsalsbordet och skänken är jag nöjd med i tv rummet, resten får gärna bytas ut ;-) Vi känner ingen panik, men ska försöka spara undan lite till det också. Vi är bra på att spara.

Jag älskar förändringar och att få förnya sig, det hör ju inte till vanligheten, men får jag bara hoppa in och jobba lite så är det värt det :) Och Joel får egentid med Ewelyn, det är nyttigt att hon både är hos mamma och pappa, hon är så pappakär och smilar upp sig så fort han kommer hem. Mysig liten E man fått!

Vi skippar alla måsten idag och tar det som det kommer, avvaktar och ser hur snuttan mår. Kanske en promenad i det vackra vädret, det ska vi nog se till ;-)

Denna vecka är näst intill fullspäckad också, men jag gillar det. Då går tiden fortare.

1 års kalas och dopbilder

Idag har vi  ju varit på kalas, det var trevligt, men det kändes att man var lite sliten från igår :) Vi åkte till City gross och handlade lite mat och blöjor och sen bar det hemåt. Slängde ihop en tonfisksallad, längesen så det var smarrigt!

Har snott några bilder ifrån mammas blogg nu på dopet, fler kommer framöver då vi väntar på andra, men här kommer det några iallafall så länge!



I Viby kyrka



Häller upp dopvattnet



Lilla Ewelyn får vatten tre gånger på huvudet



Prästen och Ewelyn (och några japaner som är framme med kameran)



Joel, jag, Ewelyn och Joels kusin Christian



Fika i församlingshemmet, Ewelyns mormor håller hårt om henne :)



Skönt att bli av med dopklänningen, sitter hos sin morfar och kollar läget



Storken var på plats, farmors goda marängtårta



Öppnar presenter och Ewelyn myser med sin mormor (igen)


Tack alla för en underbar dag och tack Conny för bilderna! Stor kram till dig


Uppe i varv

Kände mig så slö i soffan, Joel likaså. Så vi borstade tänderna och kröp ner. Fötterna gillade det, kroppen också. Men jag kunde inte slappna av, så gick upp. Så nu sitter jag här och försöker varva ner, framför "World Trade Center". Det är den första biofilmen som Joel och jag såg tillsammans. Det var den kvällen som vi blev tillsammans. Ja vi hade det så mysigt och jag glömmer aldrig när han tog tag i min hand i biosalongen, det bara pirrade i hela kroppen. När vi gick därifrån så gjorde han samma sak. Ja vi hade ju setts innan som kompisar ska jag vara tydlig med. Men just då allt föll på plats.

Den kvällen, kommer jag ihåg som det var igår. Så visst känns det lite extra pirr när jag kollar på den även att den är sorglig.

Vi fick hem en massa fika bröd idag, eller ja så mkt som vi kunde ta emot och fick plats med. Men några påsar av olika sorter iallafall, så vill någon vacker själ komma och hälsa på så har jag något gott till kaffet. Jag får ju inte äta det själv tyvärr, så jag bjuder mer än gärna.

Imorgon är vi uppbokade också. Alvas 1 års kalas. Jag fixade ju present tidigt i veckan så allt är klappat och klart. Joel ska gå upp i natt ifall Ewelyn vaknar, han ville det sa han så jag får sova. Men vaknar jag och känner mig ok så väcker jag inte honom.

Ja, det  här var allt för mig denna Lördag.. Och jag lovar. Bilder kommer inom kort. Jag är så nyfiken själv på att se hur dom ser ut, jag är ju alltid så självkritisk när det gäller mig själv på kort, men det innehåller ju så mycket mer. Ett minne för livet, våran dotter, våran familj ja då får jag faktiskt försöka bortse från hur jag ser ut för att tänk om 10 år när man kollar på dom, då kommer man säga " Gu vad smal och ung jag såg ut" ;-) Visst är det så?



Dop

Dagen har varit fantastisk med nära och kära. Vi har en underbar dotter här hemma som inte sa ett knyst, varken när vi skulle ta på eller av dopklänningen. I kyrkan tittade hon sig omkring och var på bra humör. Likaså i församlingshemmet. Jag är nöjd, Joel också.

Nu sover hon sötnosen. Har fått jättefina presenter, väldigt blandat alltifrån pengar, smycken, fotoram, mycket personligt med hennes namn ingraverat (bestick, fotoram, smyckesask,) Hon fick en Skrållan eller två stycken, men ska byta in den ena till något annat.Väldigt fina smycken fick hon, massivt guld och några i silver, en månsten. Ja jag kan rabbla upp massor. Massa massa mer fick hon utan att skryta.

Bilder kommer på presenter och även på familjen.

Nu tar vi oss en kall bärs, njuter av lugnet, kryper ner tillsammans och bara är :)

Vi är mer än nöjda!!


Sweet dreams

Idag har jag inte sett mycket av Joel han kom hem strax efter sju och lade sig vid halv tio, trött stackarn som jobbat hela veckan och jobbade över idag. Han ska upp fem imorgon och jobba till tolv så han behöver alla sina timmar, det förstår jag. Jobbar man behöver man sömn.

Det är dukat och klart tills imorgon, bara lägga upp lite och brygga kaffe. Gillar framförhållning men är oftast rätt kass på det. Om alla kommer imorgon så blir vi 34 stycken utan barn inräknat. Det är några som inte kan komma pga sjukdom etc och en på Joels sida fyller jämnt denna helg, lite typiskt men så är det. Vi har dragit en gräns också och inte bjudit alla släktingar, heller inga vänner det skulle bli alldeles för många. 34 pers räcker gott och väl och barnen :)

Ewelyn ville inte riktigt somna ikväll. Lade henne eftersom hon såg så trött ut, men gallskrek så hon fick komma upp en stund och vi myste lite till i soffan, sen kom ju pappa hem och då blev hon på strålande humör :)

Hon somnade till slut, tror hon hade lite ont i magen. Det kom upp lite kräk och på mig då givetvis, men det var så lite fast det luktade riktig spya, annars tycker jag inte att det brukar göra det direkt. Inte ofta hon kräks, när hon var mindre kom det mer, men går ju upp och ner och är ju överflöd. Sen busade jag med henne, så inte konstigt att det kommer upp. Mitt fel tror jag, dumma mig!

Jag har kollat "Solsidan", min humor det. Synd att jag missat dom tidigare avsnitten men kanske går och kolla på nätet.

Jag är mätt och trött, fryser även att jag har Joels munkjacka på mig ;-)

Ja imorgon har vi en lång dag framför oss så jag ska ta och krypa ner.



Hungrig

Åh, jag är så sugen på nåt men kan inte sätta fingret på vad.. Har inte speciellt mycket hemma heller tyvärr, ja mat finns det, men inget jag vill stoppa i magen. Kanske ska ta mig ett äpple, en banan kanske? Och be Joel köpa hem nåt smarrigt när han åker sen.

Ewelyn tar sin eftermiddags lur. Idag åt hon massor med puré, det var överallt, på hela haklappen, händerna, på stolen, i ansiktet, på mig.. Ja hon blåser och då sprutar det åt alla möjliga håll :) Ett litet busfrö har man fått minsann. Jag har bäddat rent i hennes säng, och diskberget är avverkat för längesedan. Känner ingen energi till att plocka fram städprylarna, det är inte så stökigt dock, men ville bara fräscha upp det lite.

Vi får se, klockan är ju snart halv fem och jag har ju några timmar på mig. Det är ju Fredag och jag borde ta det lugnt, timmarna har gått så fort idag och resten av kvällen kommer gå blixtsnabbt också, men inte mig emot :)

Vi gör det vi känner.


Morgon..

Igår var jag uppe sent, riktigt korkat för det känns nu. Men upp kom jag, lilla Ewelyn har somnat om. Men det gör ingenting. Då hinner jag ta den där VARMA kopp kaffen i lugn och ro ;-) Innan det är dags att ta tag i hemmet.

Joel ska jobba över idag, så istället för att komma hem efter två så jobbar han till fem. Sedan åker han direkt till sin mamma och hämtar kakor tills imorgon, eftersom hon jobbar till klockan två och dopet är klockan tre. Därefter är det dags att duka i församlingshemmet, skönt att slippa tänka på det imorgon.

Idag kommer Ewelyn och jag inte ge oss iväg till någon, kanske en promenad för liter frisk luft annars ska vi ta det lugnt och städa lite.

Jag har världens underbaraste sambo som gör allt för sina tjejer, det är mannen i mitt liv och så hoppas jag det kommer förbli ;-)


Ewelyn <3



Myser i soffan hos mamma

Jag har lagt in en beställning på H&M nu till snuttan, då vi tyckte att hon hade dåligt med pyjamaser och en del börjar bli för litet och några hamnat i tvättkorgen, det kan ju vara skönt att ha ett par fler eftersom det kan krångla i tvättstugan.

Sedan kunde jag inte låta bli att beställa två tröjor och två par byxor som var på REA, inte ofta jag brukar fynda, men när det händer så är det roligt och praktiskt. Så som sagt två tröjor med Barbapappa och ett par passande byxor till och ett par rosa joggingbyxor.

Natti Natti säger vi här...


Varma mackor och kladdkaka

Ewelyn sover, hon somnade på en gång i vagnen när vi gick hem ifrån Sofia. Idag var hon på bra humör och satt och kikade i barnstolen.

Hon har det mysigt, håller på och renoverar i  huset, ja det såg redan bra ut tyckte jag men kommer nog bli fulländat när allt är klart. Hon hade gjort varma mackor av glutenfritt bröd och även köpt en kladdkaka som också var utan gluten. Men tog bara en liten bit. Jag blev så mätt. Det var så gott, och bara det att få sätta sig vid dukat bord, guldvärt ibland.

Det var inga problem att hitta, hur lätt som helst, och det var rätt skönt ute tycker jag :) Funderade på ifall jag skulle gått en extra runda, men vi gick hem och jag ska nu sätta fart med disken och lite annat småplock.

Det har varit en toppen förmiddag iallafall och jag är fortfarande otroligt mätt efter fikat :)

Att jag inte tagit fram mina Uggs tidigare, dom var både varma och bekväma ;-)

Imorgon kommer vi ta en slappar dag, det har varit full rulle i veckan, inte mig emot men vi måste ju ladda upp inför dopet på Lördag :D

Ha det så bra som ni kan och vill!

Puss och kram skumbanan


Uggs, fulsnygga!?

 

Jag rotade fram efter ett par andra skor, då hittade jag mina fake Uggs,inte har jag råd att köpa ett par äkta ;-)

Vad tycker ni om dessa? Fula, snygga? Fjortisaktiga? Klumpiga?

Jag tycker nog att dom är fulsnygga, jag köpte dom förra vintern och har bara använt dom en gång. Men hur stora och klumpiga dom ser ut så ska jag ha dom idag.

Nu ska jag strax väcka sömntutan och sen ska vi kila iväg. Hoppas jag hittar :) Hoppas även att magvärken försvinner, usch..

Man får göra det bästa utav det, bita ihop och försöka tänka på något annat. Min mage är ett mysterium.


Börjar dagen med en...

- Kaffe!

I natt har vi sovit bra, men jag ångrade mig att jag inte lade mig tidigare. Satt uppe och kollade på "Andra Avenyn"  på Svt Play. Hade helt glömt bort att det var igår och när jag fick reda på det så kände jag mig nästan ett måste att titta på det :)

Idag är planerna att gå till Sofia och fika, Linda skulle komma dit också. Inte sett henne sen jobbfesten hemma hos Elin så det ska bli trevligt.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och se ta tag i lite, jag hör hur snuttan har vaknat och ligger och tjuttrar för fullt ;-)






Trevlig kaffestund

Ewelyn har varit så grinig idag på eftermiddag/kvällen. Trött och kör med händerna i munnen hela tiden, stackars snuttan. Kan inte ens föreställa mig vilken smärta hon måste ha i munnen. Nu sover hon sött iallafall.

Vi tog en sväng upp till Emelie förut, och det märks att hon börjar bli mer och mer tykänslig. Hon tittar på mig hela tiden när hon är hos någon annan och läppen hänger. Men efter stund så går det över. Det är oftast bara i början, sen vänjer hon sig.

Hon blev trött när vi va där även att hon sov i två timmar innan, somnade direkt i vagnen och sov ca en halvtimme efteråt.

Ja hon bor så himla fint Emelie, lägenheten var nog tredubbelt så stor som våran skrutt :-) Det var så stort, rymligt och fräscht! Dom har bra smak när det gäller heminredning iallafall. Det är så man vill ha det. Men det kommer. Jag har så många idéer om hur jag vill ha det och dom kommer jag behålla tills den dagen vi flyttar. När det nu blir... Hmmm...

Deras kaffe var också så gott, även att det blev kallt som vanligt. Ja, sen Ewelyn kom så har jag mest druckit kallt kaffe. Man häller upp en kopp, sen kommer det något imellan osv. Tur man inte är kräsen ;-)

Det var så skönt att bolla av sig, mycket jobbprat blev det, men inte så lustigt eftersom vi jobbar på samma ställe.

Imorgon ska jag till Sofia, hon ringde förut. Hon jobbar i Poolen. Hoppas jag hittar dit bara. Mitt lokalsinne är sämst. Ett tråkigt handikapp om man nu kan kalla det så. Att jag fick mitt körkort är en bedrift i sig :)

Men jag kan inget annat än att skratta åt det heller, för jag är ju bara Malin, tankspridd, klumpig, trög och lite galen! men jag bjuder gärna på mig själv. Inga problem alls :-)


Som jag skrivit i bloggen tidigare så är jag ju en tänkare, en grubblare som analyserar och begrundar. Jag har lärt mig att man inte ska döma någon innan man lär känna personen. Jag har gjort det, många många gånger. Man lyssnar på andra och dras med. Riktigt korkat. Alla gör vi våra misstag, man är inte mer än människa, vi kan inte se igenom människor, det finns dom som påstår sig kunna läsa av människor lätt som en pannkaka. Men alla bär vi på hemligheter, stora som små. Dåliga som bra. Vi utvecklas. Jag är en öppen människa som gärna pratar om hur jag känner mig, jag skäms inte för den jag är eller vad jag tycker och jag står för vad jag säger. Sedan kan jag tala innan jag tänker, det är inte alltid det smartaste men oftast ligger det någonting i det jag säger och jag brukar vara uppriktig med vad jag menar. I skrift eller tal.

Åter igen så ska jag vara tydlig med att jag bloggar för min egen skull. Det är upp till var och en om man vill läsa. Men jag har på senaste tiden funderat på om jag ska skaffa lösenord och ge dom närmaste det. Dom jag litar på..

Nu ska jag sätta på en kopp kaffe. Det ska drickas varmt ;-)


Min söta dotter





Älskar verkligen den här stickade koftan. Hon passar så bra i den stumpan. Om det fanns en i vuxenstorlek så skulle jag köpa en direkt. Har en liknande men den är kortärmad och andra färger.

Nu har jag fixat till mig Ewelyn har smaskat puréer och tar en tupplur men hon vaknar nog strax. Om inte annat så måste jag väcka henne så hon får ny blöja och så.

Imorse var det otroligt segt men efter att ha sminkat och klätt på mig och druckit ett par koppar kaffe så är jag i farten igen!

Ha en bra dag alla glada ;-)


God morgon ;-)



Älskar att plaska i vattnet ;-)

Jag är redan uppe. Inte på grund av Ewelyn faktiskt för hon sover, men jag blev så kissnödig så gick upp och nu hamnade jag här. Läst morgontidningen på nätet.

Dagens planer är att ha en skön förmiddag med diverse sysslor och sen gå till Emelie vid halv två.

Så ser våran dag ut. Jag hoppas att jag blir piggare för nu känner jag mig ofantligt trött i kroppen. Magen kurrar så ska fixa lite frukost, sedan kanske jag vräker mig en stund igen. Den som lever får se :)


Åååååh



Jag har hittat en så bra sida på nätet med olika avgjutningar. Jag föll direkt för denna, finns med annan ram också, men jag får se vilken jag väljer. En sådan ska införskaffas inom en snart framtid iallafall :-) Nu har vi lite annat som måste gå före med dop etc. Men jag har lagt till sidan på "Favoriter" så det inte glöms bort!

Roligt att ha som minne och mysigt att ha ståendes på en byrå eller kanske på väggen.

Jag gillar lite annorlunda saker så därför kommer denna bli perfekt! Häftigt med 3D.

Jag har hittat så mycket fint till lilltjejen. Önskar att hon hade ett eget rum nu, det skulle bli så fint och mysigt och jag kan knappt bärga mig för att få möblera om ett litet flickrum :)


Hemma

Linda kunde inte följa med då hon va tvungen att riva färdigt tapeterna så jag klädde på mig och Ewelyn och gick ner själva. Men när jag kom halvvägs så ångrade jag mig nästan och blev less på mig själv för att jag envisades med att ge mig ut. Det var halt, speciellt nedför så jag fick gå där det var fullt med snö på ett ställe för att inte stå på huvudet. Måste ha sett roligt ut för andra ;-) Ewelyn var lite halvgnällg när jag klädde på henne, men så fort vi kom ut så låg hon och tittade så sött i vagnen.

Gick först in på Lindex och letade efter en födelsedagspresent till Alva. Hittade en tröja och ett par fina strumpor. Sedan var projektet att hitta något till mig själv. Ja, hittade en snygg skjorta men var bara stora storlekar, lite synd men sen hittade jag en annan längre tunika typ som klänning på mig. Är man kort så är man ;-) Men den var fin så det blev en sådan och ett längre vitt linne, till det tänkte jag ha svarta leggings, men det har jag ju redan.

Efter det så tog jag hissen  upp till Apoteket. Åkte samtidigt som ett äldre par och dom tittade ner i vagnen och tyckte att lillan var söt och att vi har bra vagnar nuförtiden. Ja, jag är superglad över den, fastnade inte en enda gång i snön.

När jag gick ur hissen mötte jag en "psykärring", ja något fel var det hon började härja på två unga killar. Svor och slogs. Så kassörskan på Apoteket gick ut och pratade med dom. Ja  här i Mjölby finns det gott om lustigt folk, men det gör det ju å andra sidan i alla städer.

Jag köpte ett paket bindor, tamponger och suppar. Fick bli ett nytt läppsyl också. Sen tog jag Kvarnen när jag ändå var där och köpte ersättning.

Fick en gratis tjock tidning på Lindex "Feminina" så den ska jag med gott samvete lägga mig på sofflocket och bläddra i när lillan somnat för natten.

Bestämt träff med Emelie imorgon också efter ett. Ser framemot det.

Joel har hämtat bilen och lagat ett fel på den. Det blev inte billigt!! Men som tur är så är det ju typ första felet på bilen och tydligen ett vanligt fel så det får kosta vad det kostar vill. Ingen mening och gnälla för det måste ju ändå betalas. Annars är jag helnöjd med bilen, bra komfort lätt och köra osv.




Ärenden

Lilla E tar sin middagslur men hon vaknar nog närsom. Jag har inte riktigt hunnit med det jag tänkte från början idag, ja disk, plocka och lite annat smått och gott som hör till vardagen. Fastnade vid datorn då jag hade lite att söka efter. Hittade en örontemp som jag ska köpa på Net on Net då febertempen vi har här hemma är helt kass. Ja, den funkar men tycker så synd om Ewelyn när man ska ta tempen på henne, hon gillar den inte och sen tar det hundra år innan den börjar pipa. Farmor ska köpa med sig en örontemp tills på Lördag, så slipper vi fara in till Linköping bara för det. Snäll min farmor.

Ringde Emelie förut och jag och Ewelyn ska upp till henne och fika. Hon har ju inte träffat Ewelyn ännu, eftersom hon inte jobbat när jag varit där och hon var ju med på presenten som Ewelyn fick, dessutom är jag lite nyfiken på hur hon bor. Det ska tydligen vara en stor lägenhet ;-)

Jag har fixat iordning mig och väntar på att Linda ska höra av sig, annars går jag ner själv efter lunch. Hon jobbar ju i eftermiddag så visste inte riktigt om hon skulle hinna. Det förstår jag, ska man jobba vill man gärna ta det lugnt innan om det nu går.

Jag måste köpa en tunika/skjorta och sen är 1 årspresent till Alva. Måste in på Apoteket och köpa bindor och zuppar till Ewelyn. Då hon ska ta sin spruta om några dar.

Joel ringde förut och ska jobba över på Fredag och även på Lördag. Han frågade om det gick bra och visst gör det det. Komp och pengar är bra att samla på sig ;-)

Dags att återgå till lite viktigare saker, det jag inte hinner med nu tar jag när jag kommer hem sen. Känner ingen panik!!


JA, nu blire tredje...



Just me ;-)





Bara för att jag bloggat tre gånger idag så betyder inte det att jag inte har andra sysslor, inte heller att jag känner att bloggsuget börjar komma. Jag tycker bara om att skriva, lika väl som att jag bara sitter och dumglor på Tv:n. Vi hat haft en bra dag även idag, lite dåligt samvete för att vi inte gick till babysången, men Ewelyn har varit på bra humör och vi har busat och lekt.

Vi har faktiskt lagt henne nu, även att hon sovit som hon brukar göra idag. Men hon gnuggade sig i ögonen, så vi lade henne. Nu kommer hon säkert vakna tidigare, men det får vi ta. Kan inte tvinga henne och vara vaken. Kan man ju tänka sig själv hur det känns om man måste vara vaken när man helst av allt bara vill krypa ner i sängen och sova.

Jag tog en ego bild igår vid spegeln. Kass. Eller hur? Sen tog jag denna på Ewelyn idag på eftermiddagen.

Inte för att hålla på och tjata om vikt hela tiden så ställde jag mig på vågen i morse och den visade 60,1 :) Alltså gått ner ett kg till. Jag vill komma under 60 strecket då kommer jag kanske känna mig nöjd.

Mamma var på mig förut om att jag måste äta ordentligt och inte hålla på och banta. Joel sa likadant, men jag slår dövörat till ;-) Its my body! Nä jag kan inte ens säga att jag bantar, jag drar bara ner på det onyttiga i vardagen och jag har fått en blåsa i underkäket som svider så förbaskat så jag kan mest äta mat i flytande form. Alltså fick det bli havregrynsgröt till kvällmat :-)




Sommaren, om den ändå vore här

Vi gav oss inte ut Ewelyn och jag. Det blåste nåt så alldeles och snön bara vräkte ner! I eftermiddag har jag lite annat att fixa med så det var på morgonen som jag kunde. Nästa vecka är det ju Bvc besök, men kanske hinner gå dit innan :-)

Jag har istället ringt några ärenden.. Bland annat till jobbet som jag skrev i förra inlägget. Det var bara positivt. Jag får jobba i sommar, hon frågade om en eller två perioder, men efter att ha pratat med Joel igår så beslöt vi att jag skulle ta hela sommaren då Joel gärna vill vara pappaledig. Hur många procent det vet jag inte, men lutar åt ungefär samma som förra året. Sedan skulle hon ringa och kolla med Vikariebanken så jag kan hoppa in och jobba någon helg lite då och då.

Jag känner mig glad, förstår inte varför jag velat fram och tillbaka hela tiden.. Klappat och klart, bara schema sen men det kommer inte en på tag.

En glad Malin är en glad mamma.

Jag vill hänga in vinterjackorna och använda mig och mina andra lite tunnare, skinnjackan kanske. Så trött på all denna vinterutstyrsel, man klär på sig, blir genomsvett och sen fryser man. Nej, nu får det vara bra. Jag vill inte ha mer lappmögel!

Pratade mamma förut och hon skulle göra kokostopparna klara till dopet. Ja, på Lördag brinner ljuset :)


Ny vecka nya möjligheter!?



Ewelyn med sin mormor

Ewelyn och Conny

God Morgon!

Nu är det Måndag morgon igen och jag tycker helgen bara har rasslat förbi. Dom går alldeles för fort, även att det är skönt med vardag så är helgerna lite extra mysiga tycker jag. Vi har haft en bra helg.

Igår var jag ju på jobbet och hälsade på och dom ville att jag skulle jobba i sommar. Jag tänkte, funderade och grubblade om vartannat om vad jag vill göra. Jag är ju en vel maja och kan aldrig bestämma mig, jag tänker på det positiva med att jag tar ett vik i sommar och även det tråkiga negativa.

Det positiva är att jag får vara på en arbetsplats där jag trivs och känner mig hemma. Jag har fått mer i timpenning och jag kommer må bra av att känna mig nyttig och få mer energi. Vi kommer kunna spara undan en massa pengar till drömkåken och det gör att vi kommer kunna flytta fortare. Det är till stor hjälp eftersom mammapenningen inte ger så mycket. Sedan vill Joel vara pappaledig och har inget emot det, han får då dubbelt betalt på något konstigt vänster, och till sist slipper vi gå varandra på nerverna ;-) I denna lägenhet så känner man sig väldigt instängd så att ha något att göra är bara bra för oss.

Joel kommer få mycket tid tillsammans med Ewelyn och pappa-dotter tid är bara nyttigt om man tänker långsiktigt. Så visst väger det för!

Det negativa är att jag kommer vara ifrån min dotter som jag saknar massor när jag är ifrån henne, jag få slita i värmen och svetten kommer rinna. Men har man klarat en sommar tidigare som höggravid, ja då klarar man ALLT.

Det bådar både gott och ont, men framför allt mer positivt.

Jag vet inte ens om jag får jobba heller för den delen, men ska ringa och prata med dom idag tänkte jag och kolla läget, måste veta hur det blir med Vikariebanken också.

Oj, klockan är över 6. Idag är det babysång. Får hoppas magen ger med sig, har så ont :-(.

Allt för mig nu, kanske uppdaterar efter sången och när jag pratat med jobbet!

PUSS & KRAM

 


RSS 2.0