Tacomys

Fick sms av Angelica, en god vän som jag tyvärr inte träffar så ofta fast vi typ bor grannar, men det spelar ingen roll för det märks aldrig när vi umgås.. Hursomhelst så frågade hon om jag skulle göra något ikväll, och det hade jag inte tänkt.

Joel är och grillar med jobbet, och jag var ju tvungen och äta något också så Angelica köpte med sig en full kasse med godsaker. Så tacos och glass har vi ätit ikväll :-)

Nu ska jag kolla färdigt BB sen sova!

Inredning

Har lämnat min darling på dagis. Men guuuud så trotsig och envis hon är på morgonen! Men iväg kom vi. Känner mig bekväm som tagit bilen varje dag denna vecka, men nästa vecka kommer vi få traska :-)

Kollar lite på nätet medan jag dricker morgonkaffet. Shopping till hemmet är ingen prio denna månad men titta är alltid kul ändå. Nästa månad får jag lite mer lön då jag jobbat BETYDLIGT mer denna månad så kanske, jag säger kanske att det blir något nytt tillskott till hemmet.

Alltid roligt att förnya sig lite, det är dock så mycket man vill ha men slår man ihop allting så blir det ju svindyrt.

Så som sagt jag tittar och drömmer mig bort lite.. För det är gratis!












I badrummet OM jag får bestämma :-)



Jobbat

Farmor kom vid halv tre och då hade jag precis satt på lite kaffe, så vi fikade innan jag gick till jobbet.

Ewelyn var inte ett dugg ledsen förrän jag kom till ytterdörren. Men sen blev allt bra. Det är ju så för det mesta när jag går ifrån henne.

När jag kom hem så låg hon i farmors famn i soffan. Hon hade blivit ledsen vid läggdags, men farmor tog upp henne efter en stund och då myste dom i soffan sen hade hon legat och pillat på hennes arm :-)

Jag sa det till farmor att hon ska vara stolt för att hon lyckades ha henne i knät för det är sällan jag och Joel kan det :-)

Så denna kväll gick bra, även på jobbet!

Jag känner mig trött efter denna dag. Men ska varva ner lite i soffan en stund innan jag kryper ner..

Eventuellt kanske Joel skulle komma hem lite tidigare. Hoppas på det. Sover bäst när han är hemma ;-)

Torsdag

Åh, Ewelyn sov länge idag och jag snoozade alldeles för länge ;-) Farligt det där.. Bara 5 min, bara 5 min till... osv..

Tog bilen även idag, hade blivit för stressigt och gått.. Parkerade bilen sen gick jag raka vägen upp till Tessan och drack morgonkaffet.

Hämtade Ewelyn.. Idag fick hon en burk lasagne. Jag själv ska ta lite rester från igår sen tänkte jag. Orkar banne mig inte laga någon mat och Joel äter ju ändå pizza ikväll på jobbet så.

Hela burken käkade hon upp med god aptit. Hoppas hon sover bättre nu idag än hon gjorde igår.

Vid tre kommer farmor hit och vid tjugo i fyra knallar jag till jobbet. Är inte det minsta sugen när det är så fint väder. Är ju bara ett 5 timmars pass, men ändå.. Jaja, det blir nog bra bara jag väl kommer dit ;-)

Hej svejs!

Full rulle

Det känns som att det har gått i ett idag och då har man inte jobbat :-)

Det är mer än vad man tror som ska fixas, hinnas med osv. Och nej, jag är inte färdig.

Ewelyn somnade bredvid Joel en timme förut i våran säng. Händer typ aldrig. Dom var så mysiga!

Jag passade på att vila en stund, men blev cirka 5 min sen vaknade Ewelyn och Joel började en timme tidigare på jobbet idag. Det var den vilan ;-)


Så vad har vi gjort?? Förutom det vanliga som man alltid gör förstås.

Vi har rensat lite i ett skåp i köket. Lagt alla mediciner och dylikt i en back, rensat bland kvitton, tvättat en maskin tvätt och hängt upp det (vanlig syssla dock)- Men det roligaste av allt var att vi bakade en tigerkaka, fast denna gång tog jag i apelsinskal istället för vaniljsocker och den blev god. Smakade en liten bit.



Ewelyn hjälper till på sitt egna lilla vis :-) Kan säga att jag fick "bada" henne sen :-)



Resultatet :-)

Tänkte på att slänga bort påskriset, men det får bli imorgon. Orkar inte greja med det.

Ska ta tag i diskbänken och skura lite i badrummet. Kvällsnöje det, förstår inte att tiden springer ifrån en och ändå har det gått i ett hela tiden.

En rejäl sovmorgon skulle sitta fint, men det får jag väl drömma om ;-)


Onsdag

Har lämnat lilla snuttan på dagis, tog bilen för det regnade! Men så trångt det är att köra in på parkeringen här, ännu värre nu när byggställningen är på gaveln. Men med lite försiktigthet så slapp jag skrapa upp lacken på bilen ;-)

Vädret är ju grått och trist. Fast tanken är att städa lite idag, så passar mig bra :-)

Imorgon kommer min farmor hit på eftermiddagen för att sitta barnvakt då både Joel och jag jobbar. Lite nervös är jag. Inte för att hon inte ska fixa det för det vet jag att hon gör, men Ewelyn kan vara väldigt krävande i mellanvarven :-)

Men farmor fixar det mesta så det blir nog väl!!

Jag ska knata ner till ica strax och köpa blandfärs, tänkte slänga ihop en köttfärssås idag. Välling måste införskaffas också. Gillar inte att behöva småhandla men ibland blir det så ändå!

Planering är väl inte min starka sida ;-)

Eftermiddagsfika

Min kära lillebror Basse kom hit och hälsade på oss idag :-) Som ALLTID så ger han mig energi och får mig att må bra!



Fika är gott!



Mmm...



Mammas och pappas hjärtegull!



Brorsan





Kanelgiffel.. Mums!



Lite läskigt var det allt med sugröret till en början, men sen så.... :-)



Bekväma kläder i lekparken, tror vi fick med oss hälften av all sand hem :-)



Lycklig. Pappa Joel köpte hink och spade förut så nu har snuttan ett eget litet set :-)



Den här gungan gillar Ewelyn :-D


En trött liten tjej har lagt sig för natten..

Jag själv har äntligen satt mig ner på rumpan, halvslumrade till förut på soffan, men kom Jocke hit så vaknade då :-)

Jag ska tvätta bort det lilla sminket som sitter kvar, sen funderar jag på att unna mig en ansiktsmask. Köpte för ett tag sen billigt på Ö&B för att testa och den var himla bra!


Vaken före tuppen

Ewelyn sov hela natten, men klockan 05.38 så hörde jag henne..

Jag vaknade nog på fel sida idag för jag kände mig på så dåligt humör.

Dessutom gjorde jag allt för att underhålla henne medan klockan tickade framåt.

När vi skulle gå så trotsade hon och gjorde tvärtemot allting. Men jag tittade henne lite arg i ögonen och höjde rösten då kom hon och sen vad det bra :-)

Hade tänkt ta bilen, eftersom Joel jobbar kväll.. Men kände att jag bara måste komma ut (var genomsvett)och klockan gick sakta så jag klädde på oss och promenerade istället för att slå ihjäl lite tid.

Snäll var hon hela vägen och frågade som vanligt "Äää dää? Äää däää?". Gullehöna :-)

Jag har ringt två samtal nu på morgonkvisten, till tandläkaren och sen till Ewelyns nya dagis, men ska prova om en stund igen då ingen svarade!

Jag ska nog ta en dusch och tvätta bort mitt humör. Är ju kanonväder ute och denna morgon ska inte förstöra resten av dagen!!

Brun utan sol

För några år sedan använde jag flitigt brun utan sol produkter, ni vet en sån där kräm så man får lite fuskbränna :-)

Använde då mest Dove, men var inte så nöjd då den luktar pyton och kladdade av sig..

Att sola i solarium gjorde jag också massor förr. Är himla dumt då risken för hudcancer är stort och dessutom så kan man få pigmentförändringar senare i livet.

Jag känner mig otroligt blek och glåmig. Ansiktet kan man ju täcka med lite puder och dylikt, men man känner sig även fräsch med lite färg på resten av kroppen.

Det finns en uppsjö av märken, dyra och billiga.

Min mamma använder en ifrån Apoteket som hon är nöjd med. Jag har även kollat runt lite på nätet och dom som folk mest rekommenderar är ACO:s egna, den ifrån Åhlens och sen en ifrån Dior.

Jag vill inte ha någon som luktar pyton..

Tar gärna emot tips! :-)





Sedan får man väl som mamma till ett busfrö inse att man inte har "tiden" till att ligga och sola, och det är inte min grej riktigt heller då jag oftast blir illamående eller blir yrslig.

Älskar solen förövrigt, men lite hjälp på traven är väl aldrig fel!? :-)

glass i stora lass

Är väl till att överdriva en aning, men efter snuttans och min tur till lekparken så såg vi flera stycken som smaskade glass. Hade inte med mig plånboken, men gick hem och hämtade den och så satte vi oss vid stationen med varsin glass :-)

Vagnen blev så fin sen ;-)




Joel åkte ut till sin mamma för att kolla sina cyklar som står därute. Ifall det går att laga dom och sälja och köpa en till mig :-) Men han ska fundera på om det är värt då det behövs köpa en hel del till dom..



Skulle vilja ha en cykel så vi kan fara iväg hela familjen med lite matsäck =)



Mamma och Conny kom hit då dom varit vid min morfars grav i Jönköping. Dom hade med sig polkagrisar och en lampa, som jag tänkt ska vara i köksfönstret.




Kvällen har jag och min sambo spenderat lite ute på balkongen, inte världsbäst utsikt då byggställningen skymmer en del, men man får frisk luft och sooool!



Imorgon ska Joel jobba och vad Ewelyn och jag ska hitta på vet jag inte, men antar det blir utevistelse åtminstone!


Ännu en fin dag

Sitter här ensam, eller ja Ewelyn vilar och Joel är ute och cyklar.

Hon sov hela natten nu också, åt ingen välling alls förutom när hon lade sig vid halv 7 :-) Vaknade strax efter 7 :-)

Vi gjorde upp så att Joel skulle gå upp i natt och jag på morgonen.. Och sicken tur han har min karl då, ge mig sjutton på att hon kommer vakna i natt och tidigt imorgon bara för att han ska iväg och jobba ;-)


Jag har duschat och plockat lite, har lite kvar. Känns inte som man gör annat än och plockar och lika fort hittar alla saker tillbaka, mycket lustigt :-)

Idag har vi inga planer, rätt skönt. Kanske min kära mamma kommer, men inte hört något ännu så får väl se. Ut till lekparken ska vi hursomhelst, måste passa på när vädret håller i sig!


Linköping

Vi åkte in lite tidigare till stan idag, dels skulle Joel köpa lite grejer på Biltema och då passade jag på att gå in på Ikano. Dock blev det en snabbtitt och alla affärer som jag ville gå in i avstod jag ifrån frivilligt då lilla snuttan ställde sig upp i vagnen stup i kvarten :-)



Jag är inte van vid det eftersom hon alltid brukar sitta still, men nu så. Det gick bra iallafall, hon blev lite sur på slutet men tror hon började bli hungrig för hon smaskade i sig påskmat av dess like. Jansson, köttbullar, prinskorv och omelett gillade hon skarpt ;-)



Är så mätt nu så något mer ikväll blir det inte. Känns som jag lagt på mig några kilon dom senaste veckorna för vad jag ätit och inte speciellt nyttigt heller ;-)



Solhatt, solglasögon och ett par tights till Ewelyn. Två baslinnen till mig, behöver fler dock..


Mår toppen!

Åh vilken dag, vilken underbar dag!

Ewelyn sov hela natten, vädret är hur härligt som helst!

Vi ska till Linköping om några timmar och mumsa påskmat :-)



Igår var vi och firade Ewelyns kusin Lova, mycket trevligt vad det fast vi stannade inte så länge. Hoppas vi kan ses snart igen :-)


Ewelyn är lite gladare idag, hon har varit extra gnällig nu några dagar, men än så länge har hon varit riktigt go, vad så snäll i affären när vi köpte en påskblomma till farmor förut.

Hoppas ni får en fin dag, en massa god mat, ännu mera påskgodis :-)

Kram till er från mig!

Skärstorsdag

Linda ringde förut och skulle ner på stan, frågade om jag ville göra sällskap och absolut så knallade jag ner. Var tvungen att köpa en grej så passade bra :-)

Hittade en massa fina saker, kläder och dylikt. Men får ju inte lön förrän nästa vecka så det får vänta. Ska köpa nya solglasögon till Ewelyn och en solhatt tänkte jag.


Hämtade en glad liten påskkärring på dagis, dom satt ute och mumsade majskrokar :-) Dom fick även på Ewelyn sjalen sen, för den åkte bort på vägen dit :-)

Så himla söt!

Pippi Långstrump var där och hon säger "Pippi, pippi"- fast tror hon menar fågel för hon säger pippi när hon ser en kråka :-)

När vi kom hem så åt vi lite lunch sen ringde min farbror. Så han och min pappa kom på en kaffe. Visade bilder på alla fina blommor som lades på minneslunden.

Nu lever hon vidare i allas våra hjärtan, älskade Solveig..


Ewelyn fick ett gosedjur av pappa. En kyckling såklart och en liten peng. Joel och jag fick varsitt påskägg också och en liten slant. Gulligt. Man blir nog aldrig för gammal för ett påskägg, eller? :-)

Efter pappa åkt så tog jag med mig Ewelyn på en promenad sen kom Joel hem med sin nya cykel. Han är som ett barn på julafton, nedå men han ska försöka motionera mer och cykla är ju verkligen en bra motionsgrej.

När han kommer hem (ute och cyklar nu) så ska vi äta nåt gott tillsammans. Vad det blir vet jag inte än, men det återstår att se!

TREVLIG KVÄLL!

Glad Påsk!



Önskar familjen Stjernerhem/Mildh!

Kvällen

Har fått lite gjort idag, även om jag inte känner mig nöjd och färdig. Blir sällan nöjd ;-)

Menmen.. Med tanke på att Ewelyn var i sitt esse idag så får man ta det som det är helt enkelt. Kanske finns någon liten dammtuss kvar, men vad sjutton gör det? :)

Påskfest på dagis imorgon. Lilla Ewelyn ska bli en liten påskkärring. Hoppas vi hinner fixa lite imorrnbitti. Dom senaste dagarna så har vi legat och drönat in i det sista, för att sen få stressa innan vi måste gå, tror det blir likadant morgon :-)

Imorgon kommer mina tankar gå till dig Solveig, dina närmaste ska ta farväl av Dig och vi som inte kan eller får närvara på din begravning kommer tänka på Dig. Jag kommer tänka på Dig.


Efter begravningen kommer min pappa hit och för att sedan ska han fara hemåt till Småland igen...

Så inget jobb för mig imorgon, men hoppas på Fredag då det är en röd dag också!



Onsdag :-)

Fick sällskap av Tessan till dagis, som sagt mycket roligare att gå när man har någon att prata skit med ;-)

Fick även sällskap av Madde och Leia vid hämtning. Våra töser var inte på så strålande humör i vagnarna, men hem kom vi!

Idag gick hon själv på dagis.. Mellan Marita och Anna :) Och när jag hämtade henne så var hon ute i lekparken.



Tvättmaskinen kör för fulla muggar. Potatisen är på spisen. Det börjar bli tomt i kyl och frys nu så det får bli potatis och fiskpinnar och remuladsås, får hoppas det duger åt fröken när hon vilat :-)


I eftermiddag ska vi städa och tvätta ifatt lite. Har en tvätthög som är större än Omberg snart tror jag :P


Hoppas ni får en fin dag!

man får...

Frossa ibland ;-)


En sån här ska vi dela på ikväll!



Lilla tröttmössa

Blev lite stressigt sista biten till dagis, då jag träffade en gammal jobbarkompis och vi pratade på sådant så jag höll på att missa tiden :-)

Ewelyn satt i skrindan och var bra humör. Det hade gått jättebra. Tog 2 sek så slocknade hon i vagnen sen, men var vaken en stund när vi kom in och nu sover hon igen.

Hon var mer än trött. Skrek och skrek, fick komma upp sen somnade hon. Det tar på krafterna att vara på dagis, men vet att hon kommer va på glatt humör när hon vaknat och ännu mer när vi går ut igen.



Jag tog tillfället i akt och passade på att ringa lite ärenden. Ni  vet till sådana där myndigheter som gör att man får huvudvärk. Men det gick väl bra, fast jag har inte så många dagar kvar att stämpla så jag hoppas och hoppas ännu mer på att jag kan få en bättre anställning, om inte annat så är ju sommaren här snart och då behöver jag inte tänka på det utan får lön :-)


Nä nu ska jag sluta tänka på det. Kan liksom inte göra mycket mer åt det.

Huvudsaken jag är lycklig och det är jag. Min familj och mina fina vänner gör mig GLAD! Och vädret också naturligtvis ;-) Man kan väl inte bli annat än glad när solen skiner så vackert!

Morgontrött

Jag brukar inte vara så morgontrött, men sista tiden har jag varit allt annat än pigg. Igår var vi ute i lekparken ett par timmar och fick energi av solen ;-)

Men sen vid sju tiden så somnade jag. Vaknade nio. Tänkte att jag kommer aldrig kunna sova i natt, men det var inga problem förutom att Ewelyn vaknade till ett par gånger.

Har gått och lämnat min snutta på dagis. Pigg och glad.




Ewelyns påskpyssel :-)

Om ett par timmar är det dags att hämta henne. Så jag tänkte ta mig mitt morgonkaffe nu i lugn och ro och sen duscha! (lika bäst!)

I eftermiddag ska Tessan, jag och barnen ut till lekparken :)

Underbara väder

Har en liten febrig tös här hemma. Igår kväll visade tempen 39,5. Varm och hade svårt att somna. Imorse sov hon till strax efter åtta, ville inte bråka med henne så vi stannade hemma. Febern sjunkit.

Hon är pigg och glad idag. Varit nere på apoteket och fyllt förrådet med suppar.

I eftermiddag ska vi ut till lekparken igen. Man får passa på när solen skiner :-)

Mys













Från helgen :-)


Söndaaag

Hej svejs! :)

Imorse var jag dundertrött, snoozade så länge jag kunde, men till slut fick jag pallra mig upp. Var på demensen och det var en stressig morgon, förut hade dom extrahjälp ett par timmar på morgonen, men allt ska sparas in så vi körde som två duracellkaniner :-)

Sedan blev det lugnare och tempot var helt ok!

Hellre på sätt och vis att det finns att göra för finns inget värre när klockan står still.

Ewelyn var inte hemma när jag kom hem, varit med farmor och faster och busat av sig lite :-) Roligare för henne att kunna vara utomhus och leka med kusinen, helt klart.

Joel är och tvättar bilen. Det är hans uppgift :-) Eller ja, det blir alltid han som gör det utan att vi ens tänker på det. Men jag slipper gärna :-)

Jag har myst lite med snuttan i soffan och hon kramade mig massor. Älsketofsen min.

Imorgon är det dagis igen. Jag står uppskriven på jobb, men verkar rätt lugnt. Men man vet ju aldrig. Skönt att vara hemma också eftersom jag jobbade hela dagen idag och vädret ska ju bli fint imorgon med!


Fullt hus

Nu är det kväll.. !

Känner mig lite seg måste jag säga :-)

Förmiddagen bestod av att rulla köttbullar så det stod härliga till, efter lunch kom mamma och Conny hit och efter cirka en kvart ringde pappa och sa att dom var på väg.

Vi fikade allesammans.

Mycket trevligt! Händer inte alltför ofta att mina föräldrar träffas och nu med respektive, men dom skötte sig gudomligt bra så det var faktiskt riktigt kul!


Mamma och Conny tog med sig Ewelyn ut på promenad och pappa och hans sambo åkte vidare till Linköping.

I eftermiddag kom Toffe, Mia och Emilia och hälsade på och dom hade med sig tårta. Yummie ;-)


Och nu är det gardiner i alla rummen i denna lya. Är så tacksam för hjälpen.


Pappa hade med sig Hemmets Journal. Nr 14. Där min mormor och Ewelyn finns med i!




Äldst och yngst

Det står:

Ingalill och Ewelyn

Det här är äldsta och yngsta generationen.
Lilla Ewelyn Stjernerhem bor i Mjölby.
Själv bor jag i Linköping och är stolt gammelmormor till Ewelyn.

Ingalill Widenström



Trots, eller stavas det trotts?

Efter en snabbdusch så knallade vi upp till Tessan på lite morgonkaffe!

Ewelyn var glad när vi kom dit, men sen rätt som det är så lägger hon sig raklång på golvet. Eller skriker till för ingenting. Tror hon börjar trotsa, för det går snabbt över även om hon tänjer på sin mammas tålamod när hon gör sådär :-)

Tur så har jag enligt mig själv ganska så bra tålamod och brukar inte hetsa upp mig, men visst känns det när hon gör sådär. En liten bestämd fröken har vi fått :-)


Nu sover hon middag.. Joel är och handlar snäll som han är, jag känner mig något bättre från förkylningen förutom att jag började få näsblod förut...


Ikväll ska vi laga lite god mat tänkte vi. Kycklingfilé och pommes.


Imorgon jobbar Joel förmiddag och under dagen kommer vi få besök. Mamma och Conny skulle komma på förmiddagen och sen Toffe och Mia och deras dotter.

Eventuellt kanske pappa och hans sambo kommer också då dom ska upp hit över helgen och gå på någon revy!


Söndag är det det min tur. 7-16,30 på demensen.


Bilder





















Fint väder idag!

Lekparken blev det såklart, nu ska jag moppa golven.. Inte lika kul men måste göras!

Mys Onsdag :-)

5.20 vaknade Ewelyn, ville inte sova mer och det hade jag på känn när hon somnade så tidigt. Vi gick upp och satte oss i soffan under duntäcket. Efter 7 så gnuggade hon sig i ögonen. Gjorde ett försök ifall hon inte hade sovit tillräckligt ändå OCH hon somnade om!

Jag kröp ner i sängen igen och vid halv 9 vaknade hon :-)

Joel fick äran att steka pannkakor idag. Många rätter kan jag göra, men pannkakorna går ALLTID sönder, jag har ingen snitts på det. Joel är en klippa på det :-)


Vid två tiden ringde lillebror så han kom hit. Snäll och lat som jag är så skickade jag ner honom till ICA för lite fika-inköp! :)




Äter skinksmörgås



Basse



Ewelyn vill vara med när Basse ska föra över musik från min dator tills han mobil..



Mumsar vaniljbulle (finns en till dig älskling i skafferiet) :P

Han åkte för en stund sen och Ewelyn har lagt sig. När hon blir sådär trött så är det oftast ingenting som hjälper, det har varit lite så och så rutinmässigt med sömnen på dagen sista dagarna. Men tror det blir bättre när hon blir frisk!

Jag mår fortfarande inte helt ok, ni vet den "roliga" veckan gör ju sitt också plus förkylningen som inte vill lämna min kropp.


Effektiv eller vad? :-)

Typ 10 minuter har våran älskling sovit idag..

Men hon ville mysa med mig i soffan en stund och så underbart det är. Jag är nog än rätt så tråkig mamma eller har varit dom senaste dagarna när jag själv inte riktigt är i form.

Men försöker göra så gott jag kan med den lilla energi jag har och med en snok som rinner och rinner hela tiden att jag snart funderar på att klippa av den ;-)

Nämen vi har tvättat både henne och kläder, diskmaskinen har också körts... Vi har i mellan det busat i den mån hon velat, men hon har kramat mig så många gånger idag.

Så gullig är hon när hon tar pappret och snyter sig själv och fräser till :-)


Väntar på Tessan som ska låna våran skrivare, antar det blir lite prat i soffan innan hon knallar hemåt!

Lillsnuttan

Ewelyn vaknade med lite feber, hon är snorig och inte alls på så glatt humör.

Valde att stanna hemma, men eftersom Joel sov och jag inte ville störa honom så gick vi till Tessan en stund på lite fika.

Har myst lite i soffan och ätit mat. Joel åkte till Jocke nyss innan jobbet. Kommer hem sent ikväll i vanlig ordning, gillar inte dessa kvällsveckor menmen..

Vi har inga mera planer förutom att mysa i den mån Ewelyn vill och bara vara.




Lite påskpynt!


Har suttit och kollat på andra kameror. Jag måste köpa mig en ny för jag tror att den jag har, har gjort sitt. Men vad ska man välja? Är grymt sugen på en systemkamera, men den är ju inte så smidig att bära med sig. Hmm..




Uschaaan

Blir idiot på min näsa. Började till och med blöda vid näsborren förut (intresseklubben antecknar)- Men jag vill inte vara snorig längre!!

Snart kommer min sambo hem. Jag ska ta och läsa min Mama tidning för 511:e gången ;-)


Puss och godnatt!


Påskris

Var ju som sagt på en arbetsintervju förut och som en kompis skrev så hade 500-600 sökt och att få komma på intervju är ju helt klart en merit som man ändå om man inte får jobbet kan känna sig stolt över.

Trots min hesa stämma, min rinnande näsa och huvudvärk så gick det bra tycker jag. Visst man kan väl känna att varför sa jag inte det? Varför sa jag det? Men det är nog vanligt att känna så.

Det kändes väldigt lättsamt och enkelt och jag tycker jag presenterade mig så gott jag kunde när jag mår som jag gör.

Nu är det bara att vänta. Cirka 2-3 veckor skulle det ta.

Jag hoppas verkligen jag får en tjänst. Jag är så taggad och vill verkligen jobba! På ett nytt ställe, träffa nya människor, lära sig nya saker.

Men nu kan jag inte göra mer. Hoppas inte på för mycket då som jag nämnde ovan är väldigt många som vill jobben.



Efter jag kom hem så tog jag med mig Ewelyn till affären och inhandlade lite påskris, kunde ju iofs plocka själv men va billigt :-) Köpte lite fjädrar i olika färger och även lite annat pynt. En liten porslinskyckling står på köksbordet nu med :-)

Som ni vet är jag inte mycket för pynt. Men får så dåligt samvete om jag inget har då jag vill att Ewelyn ska ha lite påskkänsla hmm :-D

Hon hjälpte till att klä riset.

Lilla snuttan har förövrigt tagit sönder min kamera. Sedan tog jag några på min mobil, men hittar inte sladden så kan inte föra över till datorn.


Varmt och skönt har det varit ute och jag hoppas på lika fint väder imorgon! :)


Suck!

Precis lämnat Ewelyn på dagis. I natt sov hon bra, från 22 till 05.20 fick vällling, sov till kvart över 7!

Det är bra med tanke på hur hon sovit dom senaste nätterna :-)

Jag är fortfarande jätteförkyld så tog bilen idag till dagis. När jag skulle parkera på baksidan så stod byggnadsarbetarnas bil. Jag tragglade men det var verkligen för trångt, då även en taxibil stod på andra sidan. Så dom fick backa bilen lite ;-) Hade jag fortsatt så hade jag nog kört in i taxibilen :-D

Känner mig inte alls i form som sagt och vill helst bara slappa, vila, sova och göra ingenting. Men i eftermiddag måste jag ta fram den där lilla gnutta energin.

Nu ska jag iallafall ta mig en kopp kaffe. Ska även passa på och kolla Big brother då jag inte orkade titta på det igårkväll.

Hoppas ni mår bra och får en härlig dag!




Nervöööös ;-)

Förkyld

Vilken natt! Både Joel, jag o Ewelyn har sovit dåligt. Kände mig som en zombie i morse när klockan ringde halv 6. Orkade varken brygga kaffe eller lägga på nåt smink, inte ens sätta i linserna gjorde jag. Fast ska ju helst undvika det när man är förkyld.

Morgonpasset var stressigt, men gick väl som tur är.

Börjar halv två igen och jobbar till nio sen är denna helgs jobb färdigt. Skönt! Hade jag inte blivit så här hes och snorig så hade det nog varit lättare.

Är helt ensam hemma nu då Joel skulle hjälpa en kompis att flytta saker så Ewelyn ska vara hos sin snälla farmor några timmar.

Vill bli frisk och pigg!

Känns ju inte som att jag kan visa min bästa sida imorgon på arbetsintervjun annars :-/

Lördag

Jag är fortfarande hes och lite snorig, var kämpigt att gå upp i morse. Men iväg kom jag och timmarna rullade på :)

Tappade rösten några gånger, lite pinsamt. Men shit happens ;-)

Hoppas verkligen jag är frisk och kry på Måndag!



Jag ska försöka komma i säng skapligt, en är det lite för tidigt och då kommer jag ändå inte kunna somna. Men innan elva ska jag vara i säng. Har en delad tur imorgon, nästan 11 timmar så kommer nog bli en aning kämpigt, men dåligt uppsatt med folk i helgen såg jag så jag får bita ihop.

Ska inte tjata om tandläkaren, men två hål ska lagas i Maj så alla kronor är välkomna :-)




Sovgott och ha en fortsatt mysig Lördag kväll!

Fredag

Dagen började ganska bra, Ewelyn på bra humör. Vi traskade ner till Bvc och lekte lite innan då var hon glad.

Sköterskan frågade lite om vad hon kunde och hon fick säga några ord. Det fixade hon galant!

Men sen när hon skulle ställa sig upp och gå så gick det INTE. Hon blev ledsen och vad inte alls med på noterna, ingenting hjälpte. Och jag kan till viss del förstå henne. Hon känner sig inte hemma där, första gången både jag och hon träffade denna bvc sköterska och att göra saker på beställning funkar inte alltid.

Igår gick hon massor  här hemma och när Joel kom hem likaså. Så visst kan hon.

Men sköterskan skulle ändå rådfråga med läkaren. Jag sa att hon gått tre, fyra steg här hemma. Som jag sett, men igår knallade hon ju mer. Sa visserligen Joel, men det lyssnade jag väl inte på :-)

Men ändå bra tycker jag att dom rådfrågar för är ju för Ewelyns skull. Hennes fontanell skulle hon också kolla upp.

Väga och mäta ville hon absolut inte heller. Så jag tror inte att vi fick exakt. Men hon har växt på längd och bredd och följer sin kurva normalt.

Sprutan gick bra hon blev ledsen men tror det var för att vi höll fast henne. Vad jag tyckte synd om henne. Men efteråt så fick hon ett klistermärke så då gick det över :-)

Vi handlade lite på hemvägen och slängde ihop en tacopaj. Mums!

Farmor ringde idag och vi pratade länge om hur det varit därborta och hur slutet blev. Mitt i allt ringer min mobil så på Måndag ska jag på en till Arbetsintervju. Hoppas hoppas!!


Kvällen på jobbet gick bra, jag blev hes mot slutet och fått lite rinnsnuva. Hoppas det är över imorrnbitti för då har jag ett 9 timmars pass framför mig.


Det måste gå, jag måste ha dessa timmar helt enkelt.


Nu ska jag ta mitt trötta huvud och min sega kropp och krypa ner. Klockan 6 ringer alarmet.

Sovgott!

Ledsen :-(

Dagen den gick den med.

Fick sällskap av Tessan och Clara till dagis, mycket roligare att gå när man har någon att prata med. Sen följde hon med upp på en snabbkaffe för när Joel kom hem så kilade jag till jobbet.

Det gick bra, dock väldigt varmt men så är det! Jobbar man högst upp så är det oftast varmt, värmen stiger ju uppåt.

Såg ett missat samtal halv 6 ikväll när jag klädde om. Frågade Joel om han visste vem det va. Farmor som ringt och även pappa. Farmors älskade syster har lämnat sitt jordeliv :-(

Hon hade det kämpigt så att få lämna gjorde henne nog bara gott. Jag är ledsen, jäkligt ledsen men kan inte fälla några tårar nu. Dom kommer nog senare sen. Jag är chockad, fast det var väntat.

Vad jag kommer sakna henne. Henne värme, hennes kärlek och omtänksamhet, givmildhet och positivitet. Hon hade ett gott hjärta till alla, saknaden kommer bli stor och jag kommer känna sorg. Jag måste få sörja men ändå låta vardagen gå.

Inget roligt avslut på denna kväll. Men livet har sin gång. Jag får mig en tankeställare.

Ta inte varandra för givet, va rädd om den/dom du älskar och visa det.

Jag måste bli bättre på det...


Härligt!

En ganska stressig morgon med en tös på dåligt humör, inget passade. Men iväg kom vi :-) Blåste som sjutton bara, det gillar jag inte!

När jag lämnat henne gick jag raka spåret till Af, möte på 1,5 tim. Var helt ok ändå måste jag säga även att jag kände mig lite outsider då dom flesta var yngre än mig och var i en helt annan situation. Men så är det.

Fick ju närvaro där åtminstone och det är viktigt!

Det har plingat till nåt så alldeles i min mob idag så jag ska jobba fre, lör och söndag och även ikväll då såklart plus att jag fick en tid till i slutet av månaden. Så min kära sambo får vara hemma i helgen medan jag drar in lite pengar ;-)

Precis ätit en tonfisksallad. Blev så hungrig och sugen när jag gick hem från Af. Gott är det!

Nu är kaffet klart hör jag, så ska ta första koppen för dagen.. Då min lilla tös inte var på glatt humör och medgörlig imorse så får jag ta mitt morgonkaffe nu :-)

Hoppas ni alla  har en fin dag i blåsten! Jag vill helst inte ge mig ut igen men måste!


Regn, sen sol!

En grå, ganska så trist morgon med regn!

Vad gjorde då Ewelyn och jag? Ja, inte traskade vi till dagis iallafall :-)

Vi gjorde oss iordning och knatade iväg till Tessan. Hennes barn var hemma också. Idag var hon så gullig min snutta för hon var så fäst vid Albin, gav honom en puss och en kram och när han lade sig på golvet framför en film, ja då gjorde hon likadant tätt intill honom :-)

När vi kom hem så fixade vi lite mat. Sen ringde fastighetsskötarn på dörren så han har bytt våran toaring och kollade även på våran fläkt, som är paj. Men han skulle beställa nytt och återkomma.

Har deklarerat nu också. Ringde först, men då gick det inte eftersom dom ändrat i deklarationen så fick göra det på nätet. Det gick bra, men ska ringa och kolla imorgon ändå sen tänkte jag. Så allt verkligen stämmer, men det tror jag nog att det gör nu.

Ewelyn vill fortfarande inte bada så vi gjorde våran egen dusch i badrummet. Ska fråga på bvc på Fredag om dom har några tips!? Vet inte varför hon inte vill bada, för hon plaskar och säger inget när man tvättar kroppen och håret.



Ny "badad" Ewelyn (ser arg ut , men det var hon inte) :-)



Älskade gullunge!

Jag känner mig rätt seg nu, men ska sätta på en kopp och sen ta tag i disken. Måste köpa disktabletter så får ta lite för hand nu. Det går väl det med ;-)

Joel är på fotofika. Saknat honom idag. Imorgon kommer vi knappt ses också. Då jag sticker till jobbet så fort han kommer hem. Men som jag säger, får vara glad för alla timmar man får.


Mina hjärtan

Sitter här och väntar på att Big Brother ska börja. Tro det eller ej, men det får mig på lite bättre humör :-)

Hämtade en glad tjej på dagis idag och när vi kom hem åt vi grönsakssoppa (ej hemmagjord) och ostsmörgås.

Ewelyn hade ju ätit mellis så hon var inte speciellt hungrig, men några tuggor smörgås åkte ner och vad hon älskar ost den tjejen :-) "Mi, Mi" Vill ha mer hela tiden :P

Ewelyn blev rätt trött och grinig framåt halv fem tiden, men sen busade vi med bollen och då glömde hon nog av sin onda tänder.

Fick sitta hos henne en stund ikväll och då låg hon bara och tittade på mig och körde fram  hennes gosiga små händer. Att det värmer.

Förut skämdes jag för att jag blev tårmild på dagis, men man är ju mänsklig och varför ska man skämmas? Det lär jag mig aldrig. Känner mig så låg när jag gråter och vill bara sjunka ner men nu i efterhand så känns det lite bättre och åter igen är jag så tacksam för den kramen jag fick idag.


Vågar man hoppas på bättre sömn inatt? Ja jag hoppas!



Mina hjärtan

Ledsen

Usch fällde en tår på dagis idag.. Kunde inte hejda mig, men pratade med Marita som jag verkligen tycker om på Ewelyns dagis och jag kände hur ögonen började tåras.

Tycker det är så jobbigt imellanåt med min släkting. Jag kan inte riktigt ta in det. Bara väntar och jag känner mig otroligt hjälplös.

Dessutom tog jag mig i kragen och fattade ett beslut idag på morgonen. Jag har avslutat mina studier. Jag har ingen som helst motivation och om tre veckor får jag ändå inte fortsätta och jag vill inte lämna Ewelyn på dagis om jag inte gör någon nytta där så from Måndag kommer hon bli 15 timmars barn igen om jag inte jobbar något.

Det känns som en lättnad efter att ha pratat med Marita för jag har burit så mycket inom mig och verkligen försökt och att veta/inte veta hur min farmor har det därborta hos syster... Hemskt :-(

Ska hämta min snutta om ett par timmar och då blir det mys!

Det positiva är att jag fått lite jobb. Så på Torsdag kväll det ska jobbas och även på Söndag! Behöver lite annat att tänka på! Och tandläkaren har jag ju som väntar på mig i början på Maj också så alla kronor är välkoma för då blir det dyrt :-/

Kramar

Chinchilla




Ewelyn fick träffa Hugo idag :-)

Så himla söt! Hon var lite avvaktande och jag med måste jag säga. Men Tessan sa att den inte bits :-)

Efter en natt med minimal sömn så beslutade jag att vara hemma idag. Tror att jag, utan att överdriva var uppe en gång i timmen. Hade jag jobbat så hade jag ju såklart varit tvungen att pallra mig upp och iväg, men kände att vi kunde ta en hemmadag för bådas skull :-)

Har sökt ett jobb idag med. Hoppas hoppas!

Lilla snuttan sover och jag ska ta och göra lite hushållssysslor ;-)

I veckan väntas möte, lite jobb och Bvc för Ewelyn!


Fredag

Jag är så mätt!

Ewelyn och jag traskade ner till Ica förut och handlade det som fattades till kycklinggrytan, ett paket chokladpudding hamnade i korgen också ;-)

Men den finns kvar i kylen, får smaska lite senare för annars spricker jag nog.

Lilla snuttan har kommit på en ny grej nu.. Förut har hon klättrat ner för soffan själv, nu klättrar hon även upp!

Farmor ringde på dörren också. Varit hos sin syster och det vad ett tråkigt besked hon kom med. Hon är JÄTTEDÅLIG nu. Säger något enstaka ord, är blek, kall och hallucinerar.

Jag har lite dåligt samvete för att jag ska ut och partaja imorgon kväll, sa det till farmor med. Men jag kan ändå inget göra som det ser ut nu. Dom enda hon vill ha där är sin syster och sina barn och farmor skulle höra av sig om det händer något i helgen.

Hon tyckte att jag inte skulle tänka så mycket på det utan ha trevligt.

Godis är inhandlat och min sambo kom hem för en timme sedan.

Film & myspys i soffan är aldrig fel! Jag behöver hans värme och famn.

RSS 2.0