Torsdag

Jobbat färdigt för idag. Så jädrans gött! Ledig hela dagen imorgon med sen har jag tre tuffa jobbardagar framför mig, varav två delade turer så behöver en dag ledigt känner jag.

Joel hade köpt hem keso med smak av päron, vanlij och den var riktigt smaskig :-D Man blir ju inte så värst hungrig i denna värme, men något måste man ju få i sig!

Saknat min lilla skrutta idag.

Bjuder er på två bilder från igår. Som Nina tagit på våran sessa!



Smaskar isglass i sommarvärmen



Ewelyn med sin kusin Lova :-)

VARMT!

Det var varmt och härligt även idag, så dålig ventilation på jobbet att det inte är klokt. Mest synd om de gamla tycker jag.

Efter jobbet så gick jag ut i garaget och tittade på min cykel som Joel har hämtat. En röd fin liten Pinewood :-) Min kära sambo är och köper cykelstol nu..

Efter jobbet bjöd han på mat, flööööt mat. Ingen av oss orkade stå vid spisen så det vad det värt!

Sen åkte vi ut till Joels syster Nina och hämtade våran tös. Dom hade varit i Lillsjön och badat och Ewelyn hade plaskat som aldrig förr :-) Är så glad att hon kunnat vara där idag än på dagis i denna värme.

Vi fikade lite och när vi kom hem så var Ewelyn så TRÖTT och vällingsugen och med tanke på att hon knappt inte sovit något så lade jag henne nu och hon sover...

Jag ska plocka lite här hemma och sen ta en lång, skön kall dusch!

Imorgon är det åter igen lite jobb på schemat......




Hot i hot! :)

Tog en dusch förut innan jag traskade till jobbet. Efter 10 min var jag svettig och det var jag inte ensam om vill jag vill lova :-) Fast när vi tog lite rast så började blåsa lite och gud så skönt det var... Men man ska väl inte klaga, det ska bli sämre väder i helgen.

Jag går med känslan att det känns som jag glömt något, men vet inte vad. Ska försöka sudda ut det från hjärnan, för det är bara slöseri med dessa tankar och jag kan inget göra ändå.

Men när det är stressigt och man har hela ansvaret själv på ens axlar och sen värmen på det, ja man blir nog lite knäpp ;-)

Imorgon har jag en "hopp tur" kan man säga, jag ska vad där det behövs. Ska bli härligt med lite ombyte :-D

Nu ska jag tvätta bort mitt svett. Var tvungen att äta ngt och tagga ner lite!

Sovgott sen :-)

Tisdag

Antar att det blir en lika svettig arbetsdag igen ;-D

Joel och Ewelyn åkte ut till Skeppsås hon ska sova där i natt. Skönt för henne att kunna vara ute på landet när det är så fint väder!

Jag ska ta en dusch och sen brygga lite kaffe! Klockan tickar på snabbt märker jag.

Ha en fin dag ni som har semester! :-)

Första dagen

... på mitt sommarvikariat började idag!

Sov sämre än sämst i natt och när klockan ringde så fick jag lite panik, fick väcka Ewelyn som sov så skönt, men det var bara att pallra sig iväg, lasta in i bilen och fara. Kvart över sex lämnade jag henne och sen åkte jag hem, parkerade bilen. Hämtade matlådan och sen traskade till jobbet!

När jag kom till jobbet så möttes jag av tre vikarier. Varav ingen av dom har delegering, en visste inte var arbetskläderna var eller nyckel så jaa... stressigt blev det!

Har förnyat min egna delegering idag och fick svara på en massa frågor, något nytt tydligen. Men det fixade sig så nu har jag för ett bra tag framöver igen :-)

OOh... ewelyn och jag duschade tillsammans idag, eller hon ville inte duscha utan mer sitta och plaska med badleksakerna i handfatet, så visst fick hon det ikväll.. Men jag tog chansen och tvättade hennes hår och så :-D

Hon blev lite ledsen när jag lämnade henne idag, tro jag det. Så ensamt vad det där, men sen hade det gått kalasbra! Ätit bra, sovit bra och varit på glatt humör!

Jag har precis plockat in disk i maskinen och torkat och grejat.. så det blir soffläge om en stund. Imorgon behöver vi inte hasta iväg tidigt. Jobbar 12,30-21 :-)


Skoshopping

Det blev en snabbtripp till Linköping för lite skoinköp.

Dessa tre par kom vi hem med :-)





Till Ewelyn!

Och till mig blev det:



Dom här fina sandalerna ;-)

Såg ett par jättefina ballerina men fanns bara i storlek 39 och 41 tyvärr annars hade jag nog hellre nappat på dom, men är nöjd och ganska billigt blev det också :-)

Efteråt åkte vi ut till skeppsås och fikade och Ewelyn jagade katterna och hade sig, busungen :P Hon somnade på stört sen vill jag lova :-D Hoppas hon sover bra i natt... Vi måste gå upp tidigt imorgon. Jag tar morgonrapporten på mitt jobb och då FÅR man bara inte försova sig........!

Söndag



Dans kring Midsommarstången (bilder från Ninas blogg)



Grillat och kaffe, tårta på kvällen :-)

Ewelyn sov bra även i natt... Va inne hos henne vid 12, hade jag typ somnat, men sen sov hon till  halv åtta :-)

Vi får väl se vad som händer idag.. Matlådor ska fixas till oss båda och kanske blir det en tripp till Linköping.. Ska försöka komma ut en sväng åtminstone!


Nu har jag en låååång vecka framför mig.

Midsommar

Gårdagen bjöd på dans kring midsommarstången :-) Först satt hon i vagnen, men sen vill hon traska lite så jag fick bjuda på mig själv för hennes skull :-D

Det var trevligt iallafall och vi fick sovmorgon... skönt skönt! På kvällen åkte vi ut till Joels syster Nina och grillade och det var himla gott!

Jag har bestämt mig.. jag kommer inte gå in på fb på ett tag.. känner att det blivit som ett beroende nästan så fort man får lite tid över så sätter man sig ner och kollar...

Tänkt så med bloggen också, men den ska jag nog ha kvar ett tag till :-)

Hoppas ni mår bra!

En seg morgon blev en hyfsad bra dag

Det spöregnade i morse och att Ewelyn låg och sov gjorde att jag bara ville stänga av alarmet och sova ännu mer. Men inte, vi hade tid på bvc idag och Joel följde med också.

Vi fick en annan sköterska och hon var mycket bättre än den förra.

Hon tittade på Ewelyns fontanell och det var mycket bättre med den och sen kollade dom lite på hennes gång och hon sa att hon gick bra med kroppen fast hon inte vill gå så mycket på fötterna. Hon vill ju gärna hålla i våran finger när hon traskar oftast och det gjorde hon ju där med..

Jag kände att jag fick svar på mina frågor och känner nu ett lugn.

I eftermiddag ringde hon igen och hade då pratat med doktorn, en rutin dom alltid gör och tyckte vi skulle avvakta eftersom hon går så stadigt på fötterna och är framåt förövrigt. Hon sa att vi inte skulle oroa oss för att hon är lite sen med att springa och skutta runt som andra barn så sa hon att det kommer Ewelyn göra också.

Det finns inget vi kan göra mer än det vi gör utan hon måste vilja själv lilla damen :-)

Så ja, det känns redan bra mycket bättre.

Vad gäller mig så har jag så ont i halsen att jag skulle vilja ta spaghettisleven här hemma och köra runt, men det blir ju lite svårt ;-) Det går väl över det med så småningom.

Och så har jag sökt ett jobb idag med så lite stolt är jag över mig själv som inte är riktigt kry :-D

Nu ska jag ta mig lite glass och krypa ner under täcket i soffan!

Mys!

Förut har vi alltid haft en nästintill grinig tös här hemma som velat lägga sig redan vid 18 tiden på kvällen.. Men dom senaste kvällarna nu så har jag lyckats hålla henne vaken längre. Men nu sover hon.

Hon hade varit väldigt glad på dagis idag och det glädjer mig då hon varit borta ett tag...

Vi har haft en mysig eftermiddag här hemma.

Suttit och kollat på ipaden på Pippi Långstrump och sången "sjörövarfabbe" spelades OM och OM igen :P

Hon blev lite arg när jag tog den ifrån henne, men jag sa att hon fick titta mer imorgon och det ska hon få med :-)



En liten tur på sitt egna lilla vis innan det blev dags för dusch



Tungan rätt i mun!



Inspekterar mammas fodral till kameran...



Mammas och pappas prinsessa :-)

Jag mår bättre. Tog ett glas vätskersättning och sen två panodil zapp och fått i mig bra med mat idag.. Är inte helt 100.. Men bra mycket bättre mot föregående dagar.. Så nu kan det bara gå åt rätt håll!


Suck.. suck...

Joel var nere och hämtade ut min kamera förut.

Tog en bild på Ewelyn såklart :-)



Förövrigt så har jag känt mig som världens sämsta mamma och sambo ett par dagar nu. Jag känner inte igen mig själv. Det har tagit på mig massor att må såhär och jag får ångest, blir lättirriterad fast egentligen vill jag bara kunna gråta en skvätt..

Jag vill bara vara den där goa, glada tjej och sambo jag oftast är. Men det här är helt tvärtom. Att det snart vankas Midsommar också och vi ska iväg till Småland gör ju inte saken bättre. Men då ska jag må bättre! Thats it.

Jag vet inte om det har med mitt byte av p-piller, fick en annan sort sist då dom var slut på lagret överallt (dom jag brukar ha) sen hämtade jag ut dom gamla igen. Kanske det beror på det.

Så fort min lön kommer så ska jag shoppa på mig lite vitaminer av olika slag. Jag tror jag har brist på något. Brukade ta en brustablett varje morgon förut, men dom har varit slut och jag har glömt köpa nya. Eller ja helt glömt av det.


Fy jag får så dåligt samvete gentemot Joel och Ewelyn och blir mest arg och besviken på mig själv.

Hoppas det vänder till helgen.. för jag orkar inte vara så här krasslig och TRÖTT!

Feber :-/

Det gick bra på jobbet igår. Även att jag vet att det kommer bli nog så slitigt med nya sommarvikarier som varken har utbildning, eller tidigare jobbat inom vården och ingen medicindelegering.

Men det vad skönt med lite miljöombyte och komma ifrån hemmet lite :-D

Mamma var här igår en snabbis med skor och kläder till Ewelyn. Hon blev så fin :-)

Senare sen så började jag frysa som sjutton.... I natt vaknade jag av att jag låg i en svettpöl och kände mig helt svimfärdig.

Så tanken att pallra sig på lyfttekniken fanns inte i min värld (irriterande dock) för bra med timmar eftersom dom kommer dra en vecka för mig med Ewelyn nu med.

Tog tempen förut och den visade över 38. Inte lustigt att jag mår som jag gör. Blir ledsen och irriterad. Dels så ser det ut som kriget brakat loss här hemma, saker lite här och där, men jag har ingen ork. Plus att jag tvingade iväg Joel till jobbet. Förlorar ju så mycket om han är hemma, fast egentligen ska ju hälsan gå före. Men med tanke på att jag inte kommer kunna dra in så pengar så tyckte jag att han likaväl kunde jobba.

Ewelyn sover och det kommer bli en tuff kväll.. Men bita i det sura äpplet. Önskar att jag hade ork till att duscha för det rinner svett om mig...

Bilder





Hängig tjejja...



Älskar iPhone och iPad...



Blev lite ledsen idag på förmiddagen... men efter lite vila gick det över.



Present ifrån morfar sin. Hon ser lite rädd ut på bilden, men det vad hon INTE. Hon hade inget tålamod när den skulle monteras ihop, ville sätta sig hela tiden på den :-) Den är lite stor än så länge.. Men snart så.

Premiärturen blev inomhus med lite hjälp av mamma och pappa ;-)


Det blev en trevlig eftermiddag i Linköping med kakor och tårta till förbannelse. Vi kunde sitta ute hela tiden, fast regnet hängde i luften.

Ewelyn var på fågelbadet och hundens vatten hela tiden så innan vi åkte hemåt så fick hon byta byxor.

Kvällen har varit bra, hon blev mycket trött i slutet. Innan hon somnade så satt vi och myste i soffan.. När jag sen bar in henne till sängen så somnade hon direkt.

Imorgon ska det jobbas. Jag känner inte alls för det just nu. Har lite huvudvärk och känner mig matt i kroppen, men det blir nog väl :-)

Så tråkigt när man känner att man har nåt i kroppen som inte vill bryta ut. Hellre att det bryter ut skiten än att må såhär....

Nu ska jag ta mig nåt att äta sen slappa i soffan hela kvällen lång...



Mysig morgon,gnällig fm...

Vi hade morgonmys här hemma. Klockan åtta vaknade snörpa, men då vaknade hon vid ett i natt också :-)

Myste alla tre i sängen :-)

Från att vara en glad morgontjej förvandlades hon sen till en liten gnällhöna. Ingenting var bra och när hon inte fick som hon ville så vad det gnäll, skrik, sparka med benen, ta spjärn......

Men in i duschen kom vi och nu sover hon.

Jag ska ner till ica och köpa något till Peter. Hade tänkt köpa nåt drickbart, whiskey eller nåt, men känns lite onödigt eftersom han och pappa var i Tyskland och shoppade loss för en vecka sen typ.

Det får nog bli lite godis eller nåt :-) Han fyller ju inte jämt så :P Och han blir mest glad över att vi vill komma!

Nä ska ta min slappa kropp och pipa ner till affären. Mår inte så bra idag heller. Vet i tusan vad det är. Joel känner sig också lite halvkrasslig, många som gör det nu..

Ha en fin Lördag allesammans!

Bortskämd eller inte? :-)

Sitter här hemma nu. Sms bombat med pappa som köpt en liten bassäng så den ska fyllas på till midsommar :-) Tror det är en liten till Ewelyn så vi vuxna får nog inte plats ;-)

Mamma skickade sms förut om att hon köpt ett par till skor till Ewelyn.

Kära nån så mycket hon får våran lilla tös. Vet ju att dom vill ge henne och tycker det är roligt eftersom det är deras första barnbarn. Det uppskattas och värmer massor <3



Dessa fina Pax ska hon få av sin mormor på Söndag. Och en tunika och leggings :-D

Mätte foten på henne förut och det är samma storlek som dom hon fick nu sist av mamma så det blir nog bra :-)  Dessutom är ju dom här förstärkta vid tårna. Jättebra!

Min lilla tös sover efter mycket om och men. Idag är jag så glad för fick i henne all pencillin :-) Och dessutom har hon inte haft någon feber. Men jag säger peppar peppar......

Min stora älskling är och fotar på Vätternrundan får väl se när han behagar att komma hem.. Hoppas på snart för jag har saknat honom denna vecka nåt så grymt och Ewelyn också när hon inte mått bra.

Saknad är bra, i måttlig mängd ;-)


Iphone

Fick hem min iPhone igår och jag älskar den redan :-D Ska köpa nåt skal bara så vi inte råkar ta fel här hemma ;-)

Joel satt igår och grejade med den. Jag fattade som vanligt NADA! Det var en massa som skulle fixas med i datorn.  Och dessutom var min hjärna någon helt annanstans. Senaste dagarna har jag gått som i en dimma. Helt glömt bort mig själv och ägnat all min vakna tid åt Ewelyn förutom när hon vilat då sina små stunder.

Imorgon ska vi iallafall till farmors kolonistuga och äta tårta. Skönt med lite miljöombyte. Och det skulle bli uppehållsväder med en gnutta sol, så det får vi hoppas.

Bjuder er på en bild på mina fina brorsor.



Sebastian "Basse" 16 år, Patrik snart 24 år


Gliss

Jag köpte nytt schampo och balsam igår. Föredrar helst den lyxiga, dryga varianten och varit inne på ett prova Redken ett flertal gånger. Men sen blir jag snål även att jag vet att det räcker bra länge.

Men fick tipset av en kompis om denna budgetvariant. Jag är supernöjd!



Luktar gott, håret blir lent och löddrar bra :-D


För att återgå till något annat så håller dom nu på att ta ner byggställningen här. Vad jag längtar till den är väck. Slippa se den precis utanför fönstren och alla byggjobbare som går utanför.

Dessutom så slipper jag bli hypernervös när jag ska köra in och parkera bilen på baksidan. Det är inte mycket till marginal nu vill jag lova ;-)

Joel ringde förut och han har fixat en cykel åt mig via en arbetskompis. Ska bli så mysigt att ta en cykeltur tillsammans alla tre och ta med sig lite fika :-D Måste köpa hjälm och en stol till Ewelyn så hon kan följa med.

Försökte få i henne pencillinet i morse, men det är banne mig inte lätt för fem öre. Har ni några knep?? Hon vänder bort huvudet så fort hon får se det och jag känner mig så elak som tvingar i  henne det. Det blir lite spill, men får hon i sig lite så är det väl bra.

Jag är så trött på att inte kunna njuta av vädret, kunna vara ute och leka, kunna fördriva tiden med att busa och umgås med vänner och deras barn.

När hon blir frisk så kommer det nog kännas som himmelriket :-D

Skulle jobba ikväll som sagt, men ringde igår och sa ifrån. Det gjorde ingenting eftersom jag sa till i god tid så det var inga problem. Men behöver egentligen timmarna, men vad gör man?

Min dotter går före allt. På Söndag ska det jobbar iallafall då får hon vara hemma med sin pappa =)

Trehjuling

Ewelyns morfar ringde för en stund sen och sa att han satt in pengar till en trehjuling till sitt kära barnbarn :-)

Jag har kikat lite smått själv efter en för att hon ska få testa och känna lite. Men nu har vi pengarna till den så bara åka och köpa den om den finns på lager :-)




Hello Kitty såklart :-)) Bara jag som måste fixa mig en cykel sen bara :-D

Vårdcentralen

Ringde och avbokade tiden på bvc och då så tyckte hon att en läkare skulle undersöka henne. Så vi fick en snabb tid idag vid lunch.

Joel följde med och det gjorde mycket. Dels så tror jag Ewelyn tycker det är roligare när hennes pappa är med och jag kände mig inte så värst pigg.

Det var en bra läkare. Han undersökte henne ordentligt och hon fick ta prover. Ett litet stick i fingret. Och hon var duktig fast lite läskigt vad det såklart. Men sen fick hon ett bamse klistermärke :-)

Det kom fram att hon har en infektion som vi befarade, en bakterie i kroppen. Hon var dessutom lite lätt röd i örongången, men det kan dom bli om dom är förkylda sa han, så det var ingen fara med det.

Kåvepenin 10 dagar nu. Smakade lite på den förut och den var smaksatt. Smakade lite kakao :-) Kommer nog inte bli världens enklaste att få i henne det tror jag ändå, men det måste hon.

Farmor ringde förut, men då var Ewelyn och jag i duschen. Typiskt, så hörde inte telefonen. Vi är bjudna på kalas på Lördag om Ewelyn är piggare. Fira min farbror som fyller år då. Min "farfar" skulle komma dit också och hans tant. Det är lite komplicerat det där i min släkt. När jag var yngre så vad alltid min farbrors pappa "farfar", men sen när min farmor träffade sin Svante så har han alltid varit vid min och min brors sida.

Men så är det. Kan väl vara bra att ha 2 "farfar" kanske :-) Dock inte biologiska. Men för mig gör det ingen skillnad.

Inväntar min sambo som är på fotofika. Bad honom köpa hem lite godis ;-)



Ewelyn och jag i soffan :-)

Tidigare än tidigast....

03.44 slog Ewelyn upp sina blå. Ville inte sova och som vanligt så försökte jag få henne sova i våran säng. Det ville hon inte. Hon skulle väcka Joel hela tiden så jag tog täcket och satte oss i soffan. För en stund sen harklade hon till och kräktes.

Vad samma sak igår kväll efter vällingen. Det kom upp en massa slem... Bra att det kommer upp, men gillar inte att hon kräks.

Hon fick sin mugg och drack och drack och drack... Bra att hon får i sig vätska.

Febern rör sig kring 38-39 fortfarande. Måste ringa bvc idag (om jag inte glömmer bort tiden). Hon ska ju dit imorgon, men det är inte tänkbart.

Jag vet ärligt inte hur jag ska orka jobba imorgon om hon fortsätter en sån här natt till. Jag känner mig som ett vrak just nu imellanåt. Igår kväll låg jag bra länge och när jag precis lyckades somna så vaknade hon.

Jobbar imorgon kväll och Joel är ju hemma då, men nu känner jag att jag måste ta alla chanser jag kan och verkligen ta det lugnt. Fick en känsla igår att jag inte kände mig på topp heller och nu är det inte bättre. Mår så illa från och till.....

Jag hoppas att helgen blir smärtfri och hon är frisk då. Ska rådfråga som sagt på bvc idag när jag ändå ringer och avbokar tiden.

Min lilla snutta :-(

Irritation...

Nej, har inget med min familj att göra. Men det är en sak jag verkligen stört mig på, har gjort det länge. Tycker det är skam rent ut sagt och respektlöst för dom som verkligen kämpar och försöker.

Vill inte gå in på det mer här... Känner att jag sitter i en svår situation och borde inte lägga mig i. Men ändå så tycker jag att det helt fel att göra så. Helt emot mina principer.

Men det kommer slå tillbaka, det gör det. Frågan är bara NÄR??

Hängig tjej

Ewelyn är fortfarande hängig och gnällig. Hade feber i natt så fick en supp. Vaknade i morse utan feber, men hon är allt bra hängig imellanåt tycker jag.

Idag är det ju mysväder så känns lite bättre eftersom vi spenderar dagen inomhus, men man blir nästan lite "sjuk" själv när man är hemma. Klart det tar på en själv när all energi går åt att ta hand om sin febertös och man inte får så mycket sömn.

Tror det får bli en dagisfri dag imorgon också. Dumt att utsätta henne för en massa ståhej när hon inte är på alerten.

Jag har precis pratat med min fina vän Brittmarie. Vi ska gå på lyfttekniken och brandutbildningen tillsammans på Måndag. Skönt att vi fick samma dag.

Nä, usch. Behöver en massa energi!! Känner mig helt off idag.

Det får bli en bit ananaspaj när min gullehöna vilat färdigt. Hon sov igår när den blev klar så idag ska hon få smaka :-)

Sen med tanke på att jag åt lite rester ifrån igår så måste jag göra någon annat mat sen... Tror det lutar åt potatis, citron och dillsås och dom lyxiga fiskpinnnarna ;-)

Ananaspaj

Vi slängde i hop en ananaspaj ikväll..  Sitter här och känner mig precis uppsvullen ;-) Men gott vad det!

Ewelyn har fortfarande feber, omkring 38-39. Tyckte så synd om henne förut, för hon vill så gärna leka och busa, men sen säger febern ifrån och då blir det gnäll och ledsamt för henne.

Man kan ju alltid hoppas på en bättre dag imorgon, och natt också såklart. Känner inte riktigt för att knalla upp halv fyra igen :-)

Men tagit bort mig från jobb imorgon så kommer vara hemma med min snutta...

Hoppas ni får en mysig kväll!



(Lånad bild, men ser ut ungefär såhär)


Feber

Halv fyra vaknade Ewelyn i natt, genomsvett och feber. Fick komma upp till oss, men fick henne inte att sova så det var bara att pallra sig upp. Vid 6 tiden somnade hon i min famn och vaknade strax innan halv nio.

Jag halvslumrade då och då, men inte så lätt när man inte satt skönt och Ewelyn rörde sig imellanåt.

Vi har tillbringat förmiddagen inne, vi har målat och hon har suttit i sin solstol som hon fick av sin faster :-)

Lade henne en stund innan lunchen, men givetvis så började dom borra intill hennes rum och hon blev livrädd. Gick in till henne och då låg hon med Hubert över ansiktet och gömde sig. Fick då komma upp och äta tillsammans med mig, blev inte många skedar. Men försökt med lite allt möjligt.

Hon dricker bra, både vatten och festis. Åt nästan ett helt smörgåsrån med ost och som sagt några skedar lunch. Lite banan åt hon med. Man får försöka med allt.

Jag vill så gärna kunna duscha, men under dagen kommer dom och byter duschmunstycke och dylikt. Och öppnar vi inte skulle dom gå in med huvudnyckel så jag känner att jag inte vill riskera att hoppa in ifall dom kommer.

Känner mig helt blääähig. Ewelyn fick upp slem förut i soffan och det kom ju på mig med. Men så fort dom varit här så ska vi ta en skön dusch snuttan och jag.

Lilla kraken som hade en så bra helg med mormor och Conny och så ska hon åka på det här nu med. Men tydligen nåt skit som går för flera som har feber.



Ewelyns helg med mormor och Conny!































Nu är Ewelyn hemma igen. Som ni ser på bilderna så har hennes helg varit full av lek och kärlek.


Motala, tjejvättern

Vi tog en tripp till Motala i eftermiddag..

Det var toppenväder och god glass smaskade vi oss :-)



Med glassen i högsta hugg (retuschering tack) ;-)

Kvällen har vi spenderat hemma.. myst och åter myst. Saknar min snutta massor, men hon hade det bra hos mamma :-) Var på bra humör och allt.

Jag blev, tro det eller ej men ganska sugen på att själv prova på att cykla tjejvättern. När jag var yngre var jag väldigt aktiv, ridning, lite fotboll och innebandy i div 2 :-) I självaste Mantorp tränade jag några säsonger, men sen blev det för mycket i skolan. Sena träningar och skjutsningar gjorde att jag fick sluta.

Älskade verkligen att röra på mig och jag vet att jag har det inom mig. Men just nu känner jag att varken tiden eller orken infinner sig trots min inre gnista som jag faktiskt har för att vara aktiv.

Man ska aldrig säga aldrig.... Kanske skaffar jag mig en ny innebandyklubba en vacker dag. Det är något jag saknar och önskar att få kunna börja med igen.

Men nu blir det soffläge ett tag till innan kudden hälsar mig välkommen för lite sömn :-)

Mys Lördag utan Ewelyn

Känns väl alltid lite tomt när Ewelyn inte är hemma. Men skönt att vi själva inte bett om barnvakt utan mamma själv som tjatar :-)

Vi har lämnat våran gullehöna hos mamma och Conny, hon ska sova där i natt.

På hemvägen köpte vi en flaska vin så vi ska ta ett glas ikväll. Sällan vi tar något här hemma och jag har varit sugen på vin i omgångar nu. Dricker jag något så brukar det vara öl, men kände att ett glas vin hägrar mer ikväll :-)

Så det blir vin, mys och film med sambon <3

Unnade oss en thaibuffé till lunch idag. För att slippa stå vid spisen. Är proppmätt nu, men kaffesugen så ska brygga lite java strax.


Man får göra det bästa,...

Denna dag började med att våran lilla busfrö till dotter spolade ner sin tandborsta i toaletten. Så vi gick ner till apoteket och köpte en ny sen :-) Hon behövde visserligen en ny, men hade ju inte räknat med att den skulle spolas ner :-)

Idag köpte vi en elgrill, nu har dom ju tagit bort spånskivan så vi kan gå ut igen. Så balkongmöblerna ställde Joel ut och självklart grillade vi lite också, trots vädret. Det smakar ju inte alls som det gör med en vanlig kolgrill, men det blev gott ändå. Skönt att slippa göra maten för en gång skull.

Ewelyn har fått dille på sin pulka här hemma nu, hon sätter sig i den hela tiden och vill att man ska dra runt på henne :P Men inte så lätt utan snö  :-D

Hoppas ni får en mysig fredagkväll!

Det blev bättre

Efter en minst sagt skitdag igår så har denna dag varit UNDERBAR på alla sätt och vis :-)

Vi sov ganska länge imorse, men fick gå upp och ringa till dagis vid halv åtta..

Efter vårat morgonbestyr så knallade vi ut Ewelyn och jag. Mötte upp Madde och Leia och gick ner till banken och växlade in lite mynt. Lite över 900 blev det :-D Kom väl till pass nu efter däckbytet igår.

Sen följde jag med Madde till polisen då dom tappat en nyckelknipa, men den fanns inte där tyvärr.

Gick ner till lekparken en stund och det var bra kvavt. Kände mig helt genomsvett.

Eftermiddagen idag har vi spenderat inomhus. Med lite allt möjligt.

Jag har en släng huvudvärk, men tror det beror på vädret.

Imorgon har jag ett ärende och sen måste det handlas inför veckan.

Skitdag

Började dagen med att göra punka på bilen. Hur det kom sig vet jag inte? Måste kört in någonstans utan att ha märkt det...

2600 kr lade vi ut idag på nya däck. Pengar som skulle gått till annat.

Mår så fruktansvärt dåligt över det här. Jag vet att det kan hända vem som helst, men jag känner mig ändå som en stor idiot. Eller det är bara förnamnet.

Inte nog med det så ringde det på dörren i all hast idag på eftermiddagen. Efter duschen satte Ewelyn och jag oss i soffan och myste. Jag var helt näck under min morgonrock för att lufta lite ;-) Blev helt paff när det stod en karl vid ytterdörren. Men han flinade till lite bara och bad om ursäkt =)

Han skulle fixa med ett vägguttag på balkongen.

Dessutom hade jag glömt tvätta bort det sista av mascaran som inte lyckades få bort i duschen. Vilken pingla jag kände mig :-D

Sen så skulle jag hämta Ewelyn då hade dom tagit tempen på henne och den visade 37,8. Hon har varit lite grinig idag, annars go och snäll...

Skulle varit på bvc idag, men ställde in det.

Ja usch.

Jag överlevde

Joel ringde förut och berättade hur det small och blixtrade utanför hans jobb som aldrig förr...

Kände mig lite halvt panikslagen då. Satte mig vid datorn och då bleknade till.. sen eskalerade det totalt.

Gjorde jag då? Kröp ner under täcket och gjorde mig så liten som jag bara kunde. Dessutom hade jag fönstret vid sovrummet lite öppet, men vågade inte stänga det.

Jag är mesig när det gäller detta. Tror också att det kan bero på att jag är skotträdd för jag har fobi för höga ljud. Alltid haft sen jag var liten.

Det är ett handikapp som jag lider av. Att alltid i stort sett gå på helspänd för att man är rädd att en hund ska skälla till eller så. I sådana fall har jag nerverna på utsidan.

Många kanske tycker att jag är fjantig. Kan till viss del hålla med, inte många som jag känner i min omgivning som är rädd för höga ljud (hundskall, ballonger, fyrverkerier, smällare osv)

Önskar det fanns ett sätt att bota det. Nyårsafton för mig är alltid ångestladdat långt i förväg. Att gå på skänningemarken när småungar kastar smällare är heller inget jag gillar, att som sagt gå förbi en stor hund där man väntar på att den ska skälla till det ger mig ångest.

Att sätta sig på ett hamburgerhak när det kryllar av barn som äter sin hamburgare samtidigt som dom leker med ballonger och barnkalas ska vi inte tala om...

Det är så jag är. Inget jag kan rå för. Men som sagt kunde jag bota denna fobi skulle jag mer än gärna göra det!




Åskrädd

I natt vaknade jag dels av Ewelyn, men även åskan som mullrade och blixtrade!

Jag erkänner, jag tycker inte om åskan. Har ett minne från när jag vad liten och det small till vid min gammelmormors balkong.

Det ger mig obehag och jag vill helst krypa ner under täcket eller åtminstone vara inomhus.

Jag har lämnat min snutta på dagis. Halvvägs hem hör jag hur det mullrar.... Kan säga att jag gick väldigt snabbt ;-)

Från åska till något trevligare,

bjuder er på en till bild ifrån Söderköping...




Mor o Dotter


Ewelyn

Två inlägg efter varandra, men ville bjuda er på en bild som Ewelyns faster Nina tog igår i Söderköping!





Hjärtegullet!

Villervalla

Åh vilken underbar förmiddag!

Ringde Tessan och frågade om hon ville följa med ner till lekparken. Det ville hon, dessutom var hon barnvakt till en 4-åring och en 3-åring plus att hennes egna barn var hemma.

Vi gick till lekparken vid dagiset där Ewelyn ska börja i höst. Det var full fart på alla barnen och vi fikade uppe på kullen :)

Nu sover hon. Helt slut ;-)

I eftermiddag ska vi kanske gå ner till hembygdsgården eller om vi åker någonstans. Är ju faktiskt Sveriges Nationaldag idag!!

Plus att min lillebror fyller 16 år idag!

Har beställt två plagg från Villervalla. Fleecetröjan var på rea så passade på. Sen beställde jag en ny solhatt till Ewelyn med dragsko därbak. Hon vill gärna slänga av sig den.



Beställde en storlek större som hon kommer kunna ha i höst och långt in på vintern.



En lila solhatt såklart. FIN!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Borde passa på och plocka lite i denna röra.. Suck!

Toppendag

Spenderade hela förmiddagen i lekparken med Ewelyn. Det kom en 2-årig kille som lekte tillsammans med henne.

Sen gick vi hem och jag tog lite mat som Joel gjorde igår när jag jobbade, supergott. Han kan om han vill som jag brukar säga ;-)

Sen mötte vi upp hans syster Nina med familj i Mantorp och körde raka spåret mot Söderköping. Där åt vi glass och gottade oss. Ewelyn bajsade ner sig, typiskt när man är iväg sådär, men jag fick låna toaletten på en restaurang. Kläderna klarade sig med nöd och näppe :-)

Nyss ringde min sambo med, han är ute och fotar lite. Skulle köpa hem pizza. GOTT! Börjar bli hungrig.

Ikväll är det BB finalen. Den ska jag se. Ett bra avslut på denna dag ;-)

Bilder kommer. Joel tog några förut men inte fört in dom i datorn ännu.

Ångrar inte en sekund att jag avstod från att jobba idag. Den här dagen var välkommen.


Lingonberry :-)

Tog precis första biten av chokladkakan jag fick av min kära mor. Den rekommenderas VERKLIGEN! Låter väl kanske inte som en höjdare mörk choklad med smak av lingon. Men supergod!




Jag fick träffa min snutta några minuter innan dom åkte ut till Ö.Tollstad. Bytte ju tur idag så jobbade till halv två och börjar halv fem igen. Känns lite motigt, men är ju sista passet. Är dåligt med folk nu i helgen, men imorgon vill jag vara ledig. Umgås med min dotter och bara vara...

Har jobbat mycket denna vecka så behöver inte ha dåligt samvete känner jag!

Längtar efter min kamera som jag beställt. Min kära sambo hjälpte mig på någon sida här på nätet så det blev rätt billigt med minneskort och väska :)

Nope det blev ingen systemkamera. Får bli någon gång i framtiden när man tjänar lite bättre ;)


En sådan blev det om jag nu tog rätt bild :-)


Hoppas ni får en underbar kväll!

Lite shopping, sen jobb

Idag tog jag med mig Ewelyn ner på "stan" och handlade lite. Det blev ett par shorts, två linnen, ett par leggings, fast måste köpa fler.. Och så en mascara. Till Ewelyn blev det dock inte mycket, det fanns heller inte mycket åt henne som jag tyckte passade men ett set med tunika och leggings och en annan tunn rutig tunika fick hon :-)

Jocke kom förbi med lilla Zeke, han var bra söt :)

Sen gick dom ner till lekparken och jag kilade till jobbet.

Jobbade som sagt med Elin, skitbra tjej och det gick bra. Men det var många som ville hälsa på så fick springa ner och öppna vid huvudentrén typ 20 gånger... Så lite svettigt blev det.

Var så skönt att sluta och få lite frisk luft. Underbara väder!!

Ett 11 timmars pass imorgon väntar på mig. Dock en delad tur så har några timmars rast, menmen det går väl det med ;-)

På Söndag ska jag vara ledig!

Nu en dusch sen slappa lite i soffan.... halv 6 ringer alarmet imorrnbitti... Tjohooo!

Iphone




Ville helst ha den vita Iphone 4, men denna kommer hem om cirka 3-4 veckor :-)

Passade på när Tre hade ett supererbjudande :-D


Avskyr min mobil som jag har nu, den är helt värdelös!

Den som väntar på nåt gött.....

Känna saknad

Halv 6 ringde alarmet imorse, jag studsade inte upp.. Men iväg kom jag och jag lyckades med att inte väcka Ewelyn när jag pep iväg på morgonen :-)

Det var rätt körigt idag, men var himla kul att få vara på min favoritavdelning. Känner mig nästan som hemma där :-)

Åter igen såg jag att timrapporterna skulle vara inlämnade den 30 Maj, såg ett papper där det stod att dom ordinarie skulle påminna oss vikarier. Men ingen sa något. Dessutom jobbade jag i Tisdags, sista dagen denna månad. I lönefacket såg jag att det låg en till som inte var iväg skickad till lönekontoret.

Nu är det ju helg också så jag antar att pengarna kommer komma en vecka senare nästa månad också :-/ Dom har ju tydligen bara utbetalning två gånger. Suck!

Idag saknade jag min solstråle här hemma och även min sambo givetvis. Att känna saknad är såklart nyttigt. Att känna längtan när man är ifrån dom en hel dag är ju i positiv bemärkelse :-)

NU ska jag brygga lite kaffe!

Imorgon kväll väntas jobb med goa Elin och innan dess ska jag gå ner på stan och se om jag hittar något ;-)

Jordgubbar

Så gott!

Det smaskade vi på i eftermiddag hela familjen....




Dagen den gick den också....

Ska tvätta bort min mascara nu och sen slappa i soffan.

Imorgon väntar en lång dag på jobbet. 6,45-16. Antar det blir fint väder imorgon också, men jag får njuta när jag slutat isåfall.

Hoppas ni mår bra!

Typiskt

Vaknade klockan 5, ont i halsen och kunde inte somna om. Typiskt bara för att jag är ledig idag!

Det gick bra på jobbet igårkväll, men varmt vad det, att dessutom duscha en människa i 40 grader, med arbetskläder, skyddförkläde och stövlar då är det bra hett :-)

Jag jobbade med en bra arbetskamrat så det gick galant!

Idag känns det som jag har hundra saker att fixa med. Ewelyn ska till dagis, lämnas och hämtas där, måste ner till Apoteket och hämta ut ett recept, köpa halstabletter, köpa det som fattas till pytti pannan, måste till jobbet och lämna min timrapport skulle gjort det igår, men glömde bort det. Vill inte riskera att få vänta en vecka extra på lönen nästa månad ;-)

Så kommer inte vara sysslolös idag iallafall :-) En tur till lekparken ska väl hinnas med också...

Nae usch! Hade gjort vad som helst för att kunna somna om en stund till, men det går INTE!

RSS 2.0