Firat mamma

Det har varit dåligt med blogginlägg dom senaste dagarna. Vi har varit sjuka. Joel och jag. Inte Ewelyn. Det har varit mycket annat som tagit sin tid och jag har heller inte haft någon lust att blogga.

Vi har varit  hos mamma idag och firat henne eftersom hon fyller 45 år på Måndag. Mycket trevligt var det och hon är lika ung och snygg som alltid ;-) Jag hoppas jag håller samma mått när jag kommer upp i hennes ålder =)

Jag kommer ta ett break härifrån ett tag.. Vi får se hur länge jag står ut :-) Känner att min tid uppdagas för mycket av att sitta framför datorn när jag egentligen borde ägna mig åt annat och absolut det finns mycket att att göra och som tar min tid om man säger så =)

Ni får ha det så bra så länge så dyker jag upp när bloggsuget kommer igen, det kan hända närsom!

Var rädda om er så länge och gå försiktigt..! Jag bröt mitt lårben när jag var 6 år och trots min unga ålder så glömmer jag aldrig den smärtan!!! Så tat lugnt mina nära och kära :-)




Nää......

Ett till inlägg men känner att jag måste skriva av mig lite.. Vågar inte riktigt slänga mig i soffan får då kommer jag nog inte upp igen :-)

Har precis ätit en god fiskgratäng och potatismos. Kan skriva receptet här om ni vill nån dag :-) Själv uppskattar jag att få recept för jag tycker man äter i stort sett samma mat hela tiden, i brist på fantasi :-)

Hämtade Ewelyn som satt redo i vagnen.. Var på bra humör. När jag kommer upp till ica så får jag se att napphållaren åkt ur min jacka... Skit! Gick tillbaka en sväng, men såg den inte och orkade inte gå ända bort igen. Så den är borta. Tur att jag fick en av mamma för ett tag sen, den får hon inviga imorgon.

Ringde till min handläggare på Af, aldrig pratat med människan förut men han var skittrevlig. Typ i 40 min bubblade vi. Han var riktigt bra att bolla med och förstod min situation. Det kändes så iallafall. Han ville att jag skulle ringa till honom nån gång ibland och kolla om dom fått in några jobb.. Det ni :-)

Vi kom in på att jag sökt till Matte B kursen nästa termin. Jag sa att det kändes bra att jag kommer kunna plugga med dom pengarna jag har också och i samband med det jobba lite också. Men, nu till min besvikelse. Reglerna har ändrats from Nov. Dom drar utav ersättningen man har om man ska plugga. Så för mig skulle dom dra cirka 12 %.

Jag var helt ovetandes. FAN, jag som blev så glad för att jag kunde och nu så blir det bara soppa av allt.

Gick till banken för att fixa en grej (men fick vänta så länge så jag lämnade nummerlappen till en gubbe och gick), då ringde min jobbcoach. Jag berättade som det var och hon blev helt ställd. Dom visste heller inte om det och skulle ta upp det på ett möte imorgon. Hon sa att det kommer röra runt i grytan för många som tänkt plugga och har samma tanke som mig.

Usch, jag var så glad förut och nu känns det så tråkigt vad gäller det.

Dock får jag väl vara glad att jag fick en till jobbtid denna månad.. Bortsett från den ikväll och på juldagen.

SNÄLLA TOMTEN... om du läser det här så kan du väl ge mig ett jobb. Ett fast jobb, med vad som. Ett jobb som ger trygghet, bättre förmåner, bättre a-kassa, ett jobb som man kan komma tillbaka till om man blir sjuk eller går på föräldraledighet.

Förlåt, det här blev ett bläääh inlägg. Men jag blir så less på skiten.

Ska dock försöka vara glad och att jag skriver av mig här lättar lite på tyngden som hänger över mina axlar.

När Ewelyn vaknat ska jag mysa med henne och sen jobba. Joel och jag möts vid dörren. Så det får bli en godnattpuss sen bara ;-)

Snöö

Fortfarande en massa snö på backen, men jag trodde att det skulle snöa i morse och mer än vad det är, fast det räcker till :) Har lämnat Ewelyn på dagis.. och jag fick reda på att det är fyra familjer som ligger hemma och har kräksjuka. Ordet kräksjuka får mig att må illa, fast jag aldrig haft det *peppar peppar*

Fick ett sms på vägen hem så ikväll ska det jobbas. 16-21. Härligt! Mår redan bättre. Då jag har skitdåligt med timmar än så länge :-(

Är ju bara den 6 December ännu och allt kan hända, men för mesta så får man ju inte så mycket framförhållning så då känns det som att man inte kommer få så mycket. Men jag ska tänka positivt! Jag måste det!

Nu ska jag ta en kopp kaffe och njuta av lugnet ett par minuter sen ringa några samtal!






Helgen slut snart

Nu är det kväll och helgen har varit mysig.. Vi är trötta dock både Joel och jag och det resulterar i lite irritation imellanvarven.. Att kombinera sitt liv som mamma, som pappa, som sambo och vän och till sig själv är inte alltid en dans på rosor. Det är nackdelen av för lite sömn tror jag. Tiden och orken räcker liksom inte till...

Jag fick sova lite längre idag iallafall. Skönt. Men Joel hade tur för Ewelyn vaknade inte förrän vid 9, då ville hon gå upp :-)

Det har handlats idag, tvättats och alla dessa bestyr som hör till vardagen.. Någon storstädning blev det inte. Men tog tag i en massa annat som gör att det ser lite hemtrevligare ut.

Ewelyn sover redan nu.. Knappt sovit nåt idag.. Så hon blev jättetrött efter badet. Lite tidigt att lägga henne nu, men hon var så trött så trött. Hoppas hon sover gott inatt.

Det ska tydligen bli snöstorm i natt.. Blää! Ja, jag är negativ nu. Det räcker... snön kan ligga kvar till julafton sen behöver det inte komma mer ;-)

Nu tar vi mys här hemma... Det som inte orkas göras ikväll betar vi av imorgon. Dessutom har jag en lista på saker som måste kollas upp i veckan! Så det finns saker att göra!

Lördag...

Ska strax krypa ner i sängen. Söndag imorgon och inget inbokat. Rätt skönt, även om jag hade jobbat lite men fick ta bort mig idag eftersom Joel skulle jobba både idag och imorgon, men han behövdes bara idag så jag blir ledig imorgon.

Som sagt så har Joel varit och jobbat fram till lunch och sen åkte han ut sin mamma och skulle fixa nåt så Ewelyn och jag har varit ensamma mycket. Vi har gjort det bästa utav dagen, hon har varit på bra humör men lite gnällig framåt läggdags. Hon vill gärna lägga sig tidigare vissa kvällar. Men vi gjorde en ugnspannka, Joel tände upp en eld och sen kollade vi lite på Kung Fu panda.. Va hon skrattade :-)

Vi har smakat lite glögg. Jättegod och myst till en bra film!

Jag skulle behöva få sova ruset av mig. Jag tjatar om det var och varannan dag om det här i bloggen.. Men att få sova ut är något jag önskar mig.. Kanske det vore en julklapp? :-)

När jag blir sådär trött så skulle jag göra allt för att få sova, men sen går det över. Då kör jag järnet.. sen kommer tröttheten och så är jag i gång igen....

Kan nästan jämföra mig med Duracell kaninen.. ? Men han går ju på batterier.. Men jag då? Som mamma? Som vän? Som sambo? hmm....

Haft en underbar kväll och jag vill gärna ha fler sådana!

Älskar min familj!


Mysfredag

Dagen började trögstartad. Hade gjort vad som helst för att få ligga kvar i sängen, men det var bara att pallra sig upp :-) Väckte Joel vid halv 9 sen traskade jag ner till Af. Mötet gick smidigt, sen hem och gjorde ugnsstekt falukorv och potatismos. Det uppskattades även av Ewelyn!

Hon har ätit våran mat hela tiden nu och det går jättebra. Ett litet matvrak. Dock brukar hon inte vara så hungrig vid frukost, kanske hon fått av sin mamma? :-)


Joel åkte till Motala och kollade en grej som han ska fota framöver. Tydligen till någon hemsida eller vad det var.

Vi lade oss i soffan en stund på eftermiddagen, vi var nog lite väl optimistiska för så fort vi höll på att somna så vaknade Ewelyn :-) Det slår aldrig fel. Så ingen vila blev det.

Denna potatis skalade jag förut.. Måste väl ändå betyda nåt? :-)

Joel har varit och köpt ved nu så vi ska tända våran brasa.. Gjorde ett försök förut med den veden som redan var där, mysigt det blev och varmt :-)



Ewelyn och pappa Joel myser :-)


Kvällen fortsätter i samma anda... Glögg ska värmas, godis ska stoppas i munnen och en dusch ska avverkas..

MYS!


Vinter

Har precis lagt på luren pratat mycket i telefon idag.. Ja jag kan babbla på ;-)  Ewelyn var som vanligt på dagis idag, när jag skulle hämta henne så kom Tessan, hennes sambo och deras bebis gående. Så vi tog sällskap ner till stan. Sen gick jag i rask takt i kylan bort till dagis.

Hon var jättetrött ikväll så fick lägga sig tidigt. Vi somnade till båda två i soffan. Mysigt! Men jag klädde på henne pyjamas, bytte blöja och så lade henne i sin säng. Tog väl 2 sek så slocknade hon :-)

Jag mår bättre nu. Kände mig lite nere igår. Men det är ju mänskligt.

Pratade med farmor idag och vi gör som alla andra år, inga julklappar köps förutom till Ewelyn då förstås. Sedan kanske vi ger nåt kort på Ewelyn men det kan dom ju få närsom =)

Skönt det! Slippa julstressa. Så det blir barnens klappar som ska fixas. Funderar på att hitta nåt till min sambo i år. Vi brukar inte köpa nåt direkt så, men i år vill jag nog ge nåt litet. Måste bara vänta tills min lön kommer :-) Typ dan innan hehe.. Som alltid. Så lite stress blir det nog.... Men roligare att köpa till barnen tycker jag.

Usch, kallt här inne. Ska ta en dusch och sen krypa ner i soffan under duntäcket. Kolla byggfällan och lyxfällan!


Mycket motion :-)

Lämnade Ewelyn på dagis.. det skulle tas gruppfoto. Gick och hämtade henne efter ett par timmar igen och det hade gått bra :-)

När vi kom hem slängde jag ihop lite kassler, skivad ananas och svampsås.. med lite ris till också =)

Mumsade i oss det sen vilade snuttan en kort stund. Joel och jag kröp ner i soffan en stund framför tvn.. Han åkte och jobba och en stund därefter klädde jag på mig och Ewelyn och gick till dagiset igen.

Enskilt kort skulle tas och hon blev lite ängslig till en början.. "apan" som fotografen visade upp föll henne inte i smaken och likaså bollen som han kastade var ju sådär rolig :-) Gav henne en telefon och då blev hon på bättre humör, men något stort leende blev det tyvärr inte ;-)

Ja det blir nog bra. Huvudsaken hon inte blev jätteledsen. Det blev några kort och dom han visade såg faktiskt rätt bra ut.

När vi kom hem bredde jag en skinkmacka och gav henne lite yoghurt, sen har vi busat i soffan..

Har slängt i en maskin tvätt och plockat lite disk så mest sådana bestyr jag ägnat mig åt idag förutom att promenera i kylan ;-) Jag lider inte så mycket av det. Tycker nästan det är värre när man kommit in i värmen, det är då jag börjar frysa som en gris.

Känner mig hurtig och är stolt, det kan man väl få va.. eller? :) Kan jag götta mig med lite godis i helgen :-)

Jag dricker lite jucie och slappar framför tvn..

Fick lite ångest förut eftersom jag inte fått så mycket jobb än :-(. Självklart ser jag framemot att få börja plugga i Januari, men jobb ger pengar. Studier är en investering och berikar på andra sätt och vis.

Men jag är en arbetsmyra och gillar att jobba, oavsett med vad. Att gå hemma är inte min grej. Det känns som jag inte gör så mycket, dum tanke eftersom jag gör massor egentligen :-)

Ska lägga mig i sängen med lycka i kroppen. För jag är lycklig. Om jag bara kunde bättre på min självkänsla. För den är skit! Alltid varit och jag har så höga krav och förväntningar på mig. Borde ta ett djupt andetag och njuta av tillvaron, men så länge jag inte har en fast inkomst så kommer jag nog inte göra det.

Tråkigt inlägg. Det blir så ibland.

Längtar efter min sambo och min snutta sover.. Det är i sådana här stunder som jag saknar min katt Silver. Han var en norsk skogskatt, långhårig och grå. Min silvriga pärla som alltid var hos mig.

Vill inte ha en katt nu, men jag saknar honom. Trots att han var en katt så var han som ett barn för mig :)



RSS 2.0