Vimmerby

Nej, vi var inte och besökte Astrid Lindgrens värld. Det får nog bli nästa år när Ewelyn blir lite större :-)

Men vi vad och kollade på en fotbollscup där Wilmer, Ewelyns kusin spelar i. Det var deras sista match idag så vi följde med och kikade. Dessutom så hade vi sån tur att det fanns ett Intersport tält där, lite outlet typ så köpte en adidas t-shirt till Joel och två tröjor till mig. Tyvärr sinade det med mindre barnkläder, hade hoppats på nån joggingdress, menmen man kan inte få allt ;-)

Efter det så följde vi med till en camping och vädret vad toppen. Varmt och soligt. Ewelyn och Lova badade, jag själv svalkade fötterna ;-) Men dom små töserna lyckades skvätta på oss ändå :-D

Sen kom det en regnskur, inte så liten för den delen så vi brassade iväg och åt lite i Kisa.

Kände mig yrslig och mådde illa så kycklingssalladen satt som smäck :-D

Denna helg har gått så snabbt och den har varit så bra som den kan bli trots att det regnat i mellanvarven, men förövrigt har det varit kanonväder i mellan där!

Mamma ringde förut och ville ha våran solstråle nån dag på sin semester som snart löper ut. Så imorgon skjutsar Joel in henne till Linköping och jag jobbar hela långa dagen.

Kommer sakna ihjäl mig, men samtidigt så tycker jag det är kul att mammsen ringer och frågar och vill ha henne hos sig och hon trivs så bra där, med sin "mormor" och så Conny förstås :-)

Hoppas ni får en fortsatt bra kväll, jag dricker en skvätt cola och laddar inför en dusch... en sval sådan får det nog bli :P

Förlåt förlåt... Vill inte glömma min bror Patrik som fyller år idag!! Han ska firas av mig på någon ledig dag :-) Grattis broder....

Kolmården

Idag trotsade vi vädret som sa att det skulle regna, men vi hade tur. Vi kunde omkring där och strosa bland djuren, åka safarin (linbana), äta utan regnskurar.

Efter Delfinariumet så kom det världens störtskur. Tanken var då att gå till Bamses värld så barnen fick leka där och även barnens ladugård eller vad det hette. Men vi hastade iväg och tog Tropicarium istället :-)

Så med andra ord. Barnen var snälla och vi  hade en härlig dag på Kolmården tillsammans med Joels syster Nina, hennes sambo, Lova och Elliot.

Blev inte så mycket bilder, men några kommer här. Joel har några på sin med men uppdaterar dom vi något senare tillfälle!





























Ja, många djur fick vi se. Orkar inte rabbla upp alla men vi hade tur att så många djur ville visa sig för oss. Tigrar, lejon, apor, elefanter, zebror, giraffer, kameler, osv.

Delfinshowen var så bra gjord. Markooliomusik och en mycket välskapad show för stora som små!

Denna dag gick i raketfart och vi är trötta, men var värt varenda krona och ska göras om helt klart.


Glad

Våran förmiddag bestod mestadels av en grym rastlöshet, dels på vädret men även fantasin :-)

Jag tog upp blandfärsen och gjorde köttbullar och efter det var jag precis genomsvett ;-) Så en dusch.. Sen tog jag med snuttan till lekparken så hon fick leka av sig lite och då ringde Tessan som undrade om jag ville komma. En gammal vän till oss som bor i Göteborg sen några tillbaka var i hemtrakterna så jag mötte upp båda vid station.

Dom tog fram kex, en massa ostar, räkor och melon.. Jag åt och jag åt ;-) Ewelyn också :-)

Sen började hon bli trött, sov inte alls länge idag så vi traskade hemåt.

Kvällen fortsätter i svullandets tecken då jag köpte hem godis, chips och ostbågar :-D Kanske blir det en film på det.

Imorgon har vi lite planer. Hoppas vädergudarna är med oss :-D

Torsdag :-)

Det gick bra på jobbet idag.. behöver egentligen inte upprepa det, men det var himla varmt idag med :-)

Nu är jag ledig i 3 dagar igen. Är jag väl inte värd egentligen som jobbat så få dagar denna vecka, men var långa pass och varmt så kanske jag är en gnutta förtjänt av lite ledighet ändå :-)

I natt fick Ewelyn en ny kusin, en liten pojke :-) Fick se en bild på honom och så söt! *stor kram*

Nästan så man blir sugen på en till bebis, men nej det får nog vänta ;-) Hur mysigt det än må vara så vill jag lösa min arbetssituation, för det ser inte så ljust ut på den fronten i höst sen. Om jag nu inte lyckas hitta något annat, eller ett till jobb. Jag har sagt det gång på gång, men dessa besparingar gör mig tokig!

Det är människor det handlar om. Människor som ska leva sina sista år i trygghet, gemenskap, lugn och ro, värdigt. Politikerna. Hur tänker ni??

Vart går alla pengar?? Eftersom kommunen går back flera miljoner år efter år!? Jag begriper det inte. Det ska jag nog inte göra heller.

Nä jag ska inte fortsätta tjata om det mer ikväll, men ibland måste man få skriva av sig lite :-D

Det vad så mysigt att få pussa på Ewelyn, saknat henne massor. Knappt sett henne då jag jobbat som jag gjort. Hur trött man än är så får man allt energi och blir glad när man ser den lilla "stora" solstrålen.

Kan inte förstå att hon om några månader fyller 2 år!! :-D

Ja, det här blev ett inlägg om både det ena och det andra. Och som jag brukar säga, det är så jag är. Tankarna flödar åt alla möjliga håll, men det vad så skönt idag på jobbet att en av dom jag jobbade med är precis som mig. Säger en sak, gör en sak, men tänker på något helt annat ;-)

Det var lite kul att hennes karl blev irriterad som min här hemma. Men vi kvinnor, tjejer, mödrar vi har många bollar i luften och mycket att tänka på. Sen behöver man ju inte va så extremt tankspridd som jag är :-) OCH klumpig dessutom!! :P

Ha nu en mysig kväll!


Kvavt

Nog vad det varmt idag.. Räckte med att man kom in på jobbet så började svetten rinna ;-)

Åt en så himla god kycklingssallad ikväll, jobbade med en underbar tjej som köpte med sig :-D

Känner mig lite yrslig men vad så mycket att ta in, längesen jag var på denna avdelning så kände mig helt tankspridd, men det löpte på bra. Fast det är tufft och ännu värre kommer det bli med alla nerskärningar som kommer i höst :-(

Jag lider med personal och de gamle.

Nä, en dusch strax.. vad tvungen att sitta ner en stund och ta ett glas kall juice..

Åh nej, tandvärken sitter i.. En aning bättre, så går väl åt rätt håll!

Hörs imorgon. Sovgott <3

Det vad tur..

att jag kollade schemat nu. Vad bombsäker på att jag börjar halv ett idag, men jag börjar ett :-) En halvtimme gör massor :-)

Vi har ätit här hemma och snuttan vilar, jag slappar lite också i den mån jag kan. Så svårt när man vet att man ska iväg och jobba.. Jag lär mig aldrig ;-)

Joel och Ewelyn ska åka ut till Skeppsås sen, vädret är ju fint så det gör dom rätt i!

Nä det här blev ett meningslöst inlägg och har inte så mycket mer att tillägga.

Hoppas ni får en bra dag!

Denna dag

Vid sju slog Ewelyn upp sina blå.. Efter frukost tog jag med henne till City Gross och handlade inför veckan. Det blev dyrt :-/ Förstår inte att det kan bli så mycket, visserligen vad det ju några kassar och blöjor, våtservetter och andra hygienartiklar som drar iväg, men ändå :-)

Hon var rätt snäll, men vill ju gärna plocka med sig saker på vägen ;-)

När vi kom hem så satt min kära pappa och hans sambo i soffan. Dom skulle hemåt efter att ha varit i Lettland på en miniweekend. Ewelyn sa "Mofa" flera gånger :-) Några gånger sa hon det ännu mer tydligt med r:en också :-D

När dom hade åkt så ropade hon efter honom så nog tycker hon det är skoj när dom kommer hit!

Jag provade en ny rätt idag. En pastasås med kassler, lök, paprika, krossade tomater och lite annat tjofs. Helt ok blev det och mycket kvar så blir väl dagens lunch imorgon :-)

Sen gick vi ner på stan igen. Köpte strumpor åt Joel, välbehövligt, men önskar han kunde ha vita istället för det är ludd ta mej sjutton överallt efter dom. Menmen.. :-)

När jag ändå var där så tog jag en kik på Lindex ifall det fanns något kvar på rean och det var lite snålt i Ewelyns storlek. Men ett par byxor och en tröja blev det och sen hade dom fått in en massa nytt och givetvis kunde jag inte stå emot. Så det blev ett par jeanstights och en tunika på köpet :-)

Hon har rätt dåligt med kläder då mycket har blivit för smått och uttvättat så är absolut inget onödigt, men det är också svårt att hålla sig för det finns ju så mycket fina flickplagg..

Efter det så gick vi ner till lekparken och Ewelyn fick en risifrutti som hon smaskade i sig med god aptit. Det var en del barn där som hon lekte lite med och sen kom även min väns sambo och dotter så pratade lite med dom.

Nu är ledigheten slut. Imorgon börjar jag jobba igen. Dock en kort vecka men ändå två fulla dagar.

Men känns bra för fick ett sms av en jobbarkompis som skulle köpa med sig varsin sallad till oss som vi ska mumsa på om tid finns ;-)



Bilden gör sig inte rättvis för hon hade kul i lekparken :-D Och när jag skulle knäppa av nästa bild så tog batteriet slut, därav  endast denna jag har för dagen.

Ikväll blir det film-mys med sambon <3

Lilla trollunge



Nyduschad Ewelyn, med balsamspray i högsta hugg :-)

Hon fick en Piggelin förut som Joel köpte hem och kladdig blev hon i hår, ja typ överallt då det rann ifrån den, så detta var behövligt!

Jag har väl inte mått så jättebra idag. Men fått lite gjort här hemma. Dammsugade och bäddade rent i sängen. Har dock en hel del kvar på "måste göra" listan.

Men ikväll ska min kära sambo grilla lite fläskfilé och till det så köpte han en färdig Felix potatisgratäng (måste ju testas) och chili bea, det blir nog gott! (OM jag kan tugga)

Jag har haft bra lediga dagar förutom min tandvärk som började härja loss i munnen på mig. Imorgon är sista dagen jag kan kombinera Pamol och Ipren sen får jag väl återgå till bara Pamolen.

Vill bara dra ut denna tand och slippa det. Men så länge det är svullet kan dom inget göra och dessutom vad det fullbokat för lång tid framöver :S


Önskelista

Kan man väl få skriva ändå fast man inte fyller eller det är julafton :-)

Jag skulle inte tacka nej till dessa ;-)




Kan man få för många väskor?? Tror inte det :-D



Snygg jacka och dessutom fodrad.... Vill ha!



Snyggt till jeans :-)



Randigt är så fint, man tröttnar aldrig :-)


Busfabriken

I eftermiddag skulle vi åkt till Joels syster med familj, men istället frågade dom om vi ville följa med till busfabriken så det gjorde vi :-)

Vad inte så lätt att ta bilder då det var mycket rörelse, men några blev det :-)

Det var skoj! Och Ewelyn fick med sig två gosedjur hem :-)





















Just det. Mitt i allt började dom spela julmusik och vem besökte busfabriken om inte Tomten :-) Ewelyn fick en julklapp mitt i sommarn, inte dåligt :-)

Tandvärken vill inte ge med sig för fem öre. Men har fått i mig lite mat. Kebabtallrik blev det och nu väntar en bit Pollykaka från igår ;-)

Lika bra att svulla... för sen blir det sluuuuuut på det :-D

Så trött

... på tandvärken!

Tar ju värktabletter innan jag lägger mig, men på morgonen är det nog värst för då har värktabletterna gjort sin del och det övergår till en massiv värk.

Har ju värk hela tiden, men lindrar en aning tack vare pillren jag stoppar i mig.

Värken ger trötthet, ja hela allmän tillståndet påverkas när man går och har ont hela tiden....

Vädret är tråkigt och en rastlöshet infinner sig samtidigt som det är skönt att bara slappa och ta det som det kommer.

Jag verkar inte få någon sol på mina lediga dagar om den nu inte behagar att visa sig imorgon eller Tisdag.

Nä, det blev ett deprimerande inlägg denna gång. Men känner mig inte så värst positiv just för tillfället.


Dove Repair balsam



Har några provtuber ifall någon vill testa?? Jag har gjort det och gillar det!

Möbelmontering och Polly kaka

Förmiddagen var väl sådär måste jag säga, Ewelyn var grinig typ hela tiden. Men efter lunchen så tog jag med henne ner till Apoteket och köpte Hexident som jag ska gurgla med i en vecka och värktabletter.

Hittade ett recept på en kladdkaka med Polly i så köpte ingredienser till det.

Medan Joel åkte till Ikea och köpte två dvd ställ så bakade snuttan och jag.



Mums med en klick grädde till! Dock ej glutenfri, men va bara 1 dl mjöl i så jag smakade en liten bit :-)



Hjälper till att sätta i skruvarna :-)

Känns lite okänsligt att skriva om våran vardag efter attackerna i Norge. Det är så hemskt :-( När man läser, ser, hör om detta så får man en tankeställare.

Man ska vara glad för det man har. Människor i denna värld är kapabla till så mycket. Ondska, elände borde inte existera. Tyvärr gör det det ändå :-/

Flygvapenmuséet





































Haft en trevlig eftermiddag, men det var väldigt varmt och mycket folk. Ewelyn var jättesnäll :-)

Åska, tandvärk..

Jag vaknade till några gånger av åskan, det blixtrade och small nåt så alldeles.

Ewelyn fick lite välling vid fem och jag hade så ont i munnen att jag bara ville bort :-) Tog några värktabletter, men låg och vred på mig en bra stund. Vid tjugo i sju så ville snuttan inte sova mera så vad bara att pallra sig upp! Vad väl bra det iofs, för halv åtta ringde jag till tandläkaren och fick en tid klockan 10.

Det regnade så tog bilen. Det gick smidigt där men fy satan vad ont det gjorde :-(

Jag slapp pencillin nu denna gång, men ska återkomma ifall det blir värre.

Ingen rolig morgon, men när Ewelyn vaknat så ska vi åka till Flygvapenmuséet.

Jag har tänkt på det länge och inte varit där på bra många år så ska bli trevligt.

Får se bort tandvärken för en stund :-)

Kanske uppdaterar med lite bilder till kvällen om vi lyckas ta några ;-)

Hoppas ni får en riktig mys-fredag, det kan man väl kalla denna dag. Och inte behöver man ha dåligt samvete för att man är inne :-D Fast såklart så föredrar man ju sol!

Jag är värd...

Ett glas vitt efter denna kväll :-)

Sitter och smuttar lite nu, kallt och gott. Är ju trots allt lite långledig nu med.

Jag förstår inte vad jag gjort?? I mitt förra liv?? Om jag nu hade något. Kvällen började så himla bra, vi låg bra till och sen blev det **** kaos! Jag menar inte så lite heller.

Jag fick ta det mesta själv, ringa och kuckla, göra ditt och datten, fixa det, springa på det. Jag har ett större ansvar och jag har mer på min delegering, och när man då får göra mycket sådant då den andra vikarien inte kan eller får göra det så måste allt annat gå fort.

Nä usch nej!

Ska försöka koppla bort detta. Är ju trots allt ledig och ska jag gnälla om en sak till så är det min förbaskade visdomstand som börjat härja igen..........!!!! Blir tokig, vill inte ha ont. Samtidigt vill jag inte punga ut med över 3000 spänn hos käkkirurgen och allt vad det innebär. Operera sig i käften får mig att må illa.

Jag ska köpa Listerine imorgon och jag ska ta värktabletter. Hoppas det blir bättre.

Kommer det regn, kommer det solsken :-)


Det blev en sväng till stan igen...

Jag var som en klubbad säl imorse, men Joel gjorde frukost åt Ewelyn och jag låg kvar en liten stund. Sen åkte han och handlade lite och jag tog en dusch, Ewelyn var snäll och gjorde mig sällskap i badrummet :-)

Ewelyn fick en sulky. Tro ni att hon blev glad!? :-)

Innan lunch så gick vi ner till Happy för att kolla rean på kläder ifrån Novastar, men inte ett skit fanns det till snuttan. Men hon fick ett halsband och ett armband. Hela vägen hem så visade hon alla hon mötte ;-)

Jag fyndade en längre skjorta för 37,50 kostar 299 annars och en tröja för 75 spänn :-D

Men nu blir det inget mer denna vecka i klädköp. Är ju några dar kvar till lön med :-D

Är så mätt, åt alldeles för mycket :-/

Ikväll väntas jobb igen.... Men sen, och jag tjatar är jag ledig!! Ska bli skönt att få ladda upp batterierna inför kommande veckor sen. Och kunna umgås med Ewelyn och Joel utan att känna press för att man ska iväg och jobba!

Hoppas på bra väder också!

Kväll igen

Timmarna gick som vanligt i raketfart :-)

Det gick bra fast blev lite chockad när jag kom dit. Vill inte ta upp det här nu...

Min hjärna känns överansträngd, hjärncellerna har nog arbetat som tusan och kroppen den med tror jag, för känner mig spänd i nacke och axlar. Men imorgon har det nog gått över!

Funderar på att ringa min bror imorgon. Han ni vet 16-åringen. Han ska vara hos sin pappa nu ett litet tag då min mamma och hennes karl ska utomlands. Inte så lätt att ses då han ofta har fullt upp med kompisar, festa och meka moppe ;-)

Ska se om han vill komma hit nån dag i nästa vecka och umgås med sin kära syster. Nu i helgen är jag ju ledig och även nästa. Men i helgen blir det nog inte aktuellt så kanske nästa.

Det ska bli skönt att börja fyra imorgon igen, jag föredrar oftast dagpassen. Men just nu känner jag att det räcker gott att börja fyra. Kanske för att jag börjar tagga ner inför lite ledighet :-)


Fyndat

Det kryllar av rea i affärerna och det är lätt att man kanske plockar på sig för mycket eller helt onödiga saker när man ser den röda prislappen :-)

Tog med mig Ewelyn ner på stan en sväng och kikade lite.

Jag kom hem med detta:



Men jag är supernöjd över inköpen. En mindre väska, en leopardmönstrad sjal, en längre kofta, en baströja, en tröja, en t-shirt och två tights till Ewelyn allt för cirka 400 kr :-)

Nu sover hon lilla hönan. Det tog på väl på krafterna att skena i "alla" butiker som finns i denna stad ;-)

Joel är och hämtar mat idag. Ingen av oss är sugna på att stå vid spisen så buffé blir det!

Om några timmar är det dags för jobb igen.. Tjoohoo!

Jobbar imorgon kväll också sen är jag ledig i hela 5 dar!!!!

Ewelyn och Leia

Det blir ett till inlägg nu ikväll, i brist på sysselsättning, nja inte riktigt, känner mig trött, men liksom inte så pass trött att jag kan somna nu. Men snart så måste jag. Börjar dock inte förrän fyra imorgon, men en liten fröken här hemma kan ju vakna tidigt :-)



Alltid lika skoj! Vad lite "skraj" i början som alltid, men sen åkte hon själv några gånger och jag tog emot henne därnere..



Leia åkte också!



Gosunge



Det här såg så roligt ut, Leia skulle hjälpa Ewelyn upp och puttade på henne :-) Så sött!



Gullungar



Gunga var roligt!



Ewelyn brukar sitta i "bebisgungan" som jag brukar säga, fast hon inte är någon bebis ;-) Men nu ville hon sitta likadant som Leia :-)



Klättra vad lite svårt, men det skulle dom också göra :-)

Ja dessa stunder är verkligen uppskattade. Både Madde och jag jobbar inom vården och sommarvikar nu med oregelbundna tider så inte alltid så lätt att man kan ses, men lika roligt är det och jag hoppas det blir många fler lekstunder nu i sommar när/ OM vi är lediga samtidigt :-)

Tisdag

Har jobbat idag och sen frågade Madde om vi ville följa med ut till lekparken en stund, så det gjorde vi :-)

Det började mulna på efter en stund så då följde vi med in en sväng. Madde tog lite bilder, ska sno dom sen ;-)

Men nu kommer lite bilder från Ewelyns vistelse hos sin mormor och älsklings Conny!



Lycklig tös



Bakom mina solglasööööögon...



Ewelyn och Conny vid Stångån





Lekparken



Träffade på en liten vovve :-)



Kan själv



Wiiiieeeee



Fick en Mcflurry :-D



Drar vagnen



MYS



Glad tjej!



Den finaste....



Sötnos



Provar Hello Kitty glassen som var väldigt goood!

Nu ska jag strax ta en dusch, inte duschat sen jag kom hem och jag stinker svett vill jag lova ;-)

Min solstråle

Jag har verkligen ägnat denna dag med min solstråle till dotter :-)



Detta recept rekommenderar jag, är inte glutenfria så jag får inte äta dom, men provsmakade såklart :-) Säg till om ni vill ha receptet, skiljer sig en aning från andra muffins recept :-)



Inga skor kan vara förstora......

Imorgon är det jobb igen.. Man blir lite avis när man hör dom som ska gå på semester nästa vecka, man får ju  höra det några gånger om man säger så ;-) Men samtidigt så är jag glad att jag har jobb och mina lediga dagar ägnar jag varje sekund åt Ewelyn och än så länge går det ingen nöd på henne :-)

Det funkar riktigt bra nu och det är skönt att Joel har semester så man slipper stressa till dagis och så.

Ha en fin afton!

Regn...

Det regnar ute! Det innebär en dag inomhus :-)

Klockan är 12 och Ewelyn och jag hjälptes åt att slänga ihop en köttfärslimpa fylld med skinka och ost :-) Kokt potatis och gräddsås...

Mums blev det!



Målar lite



Hjälpa till såklart :-)



I eftermiddag ska Joel på fotofika och då tänkte jag att snuttan och jag skulle baka hallonnuffins :-)

Joel var och handlade förut och köpte hallon och så, så det blir det att sysselsätta oss med :-)

Det blir vad man gör det till!

Äntligen

Min kära dotter är hemma. Jag vill bara pussa och krama henne! Önskar nästan att hon skulle vakna till nu så jag får ge henne en stor puss :-)

Så himla härligt att helgen är gjord och man är ledig imorgon!

Efter 25 timmar timmars slit så får man allt vara nöjd ;-)


Saknar

Mitt lilla fjun!

Idag kommer hon hem igen och imorgon är jag ledig. Att jag ska mysa med henne :-)

Är hemma på timmar nu, börjar halv fem igen. Sista passet denna helg! Det har gått bra och jag hoppas det fortsätter så ikväll :-)

Är lite småseg och somnade sent igår. Men bara bita ihop!

Det drar sig mer och mer mot min femdagars ledighet :-D

Lööööördag

Hej svejs!

Jag skrev att jag skulle återkomma efter helgen, men i brist på annat så blir det ett inlägg här nu ;-)

Har jobbat hela lååånga dagen. Det har gått bra, fast började få en tendens till huvudvärk och illamående mot slutet, har slappat en stund. Kunde inte somna, men att bara kunna vila några minuter gör massor.

Jag brukar aldrig lägga mig efter jobbet utan busa med snuttan direkt när jag kommer hem. Men hon är ju hemma så tog tillfället i akt!


Det blir inte många knop ikväll. Joel skulle in till stan och fixa nåt ärende hos en fotokompis och då skulle han köpa hem mat från Stångebro gatukök :-) Och GODIS!!! Är så grymt godissugen. Känns som det var evigheter sen nu, men det är det ju inte :-D Men det är Lördag så lite får man allt unna sig!

Vädret har varit ganska så trist idag, grått mestadels, med nån solglimt kanske. Det lilla jag kunnat se från jobbet. Så som sagt, kvällen går i slapphetens tecken. Men imorgon väntar en delad tur igen. 11 timmar on the work!



Hoppas ni får en trevlig kväll!

Helt ensam

Det är så tyst här hemma nu. Det enda jag hör är bilarna från vägen :-)

Vi har skjutsat in Ewelyn till mamma och Conny och Joel har åkt till Jönköping.

Så jag sitter här i min ensamhet och laddar upp inför jobb...

Återkommer efter helgen.



Denna fick jag av min kära sambo igår :-) Måste hitta en plats till den bara!

forts..Torsdag



Ewelyn var på bra humör och fick sin morbror att köra runt på henne flera varv med trehjulingen :-)



Provar pappas nya löparskor :-)

Det var riktigt trevligt när bror och hans tjej kom. Han har verkligen hittat en bra tjej och jag hoppas det håller länge mellan dom :-)

Jag fick en present av min sambo idag. En fin gipshand som man kan hänga smycken på. Jag kollade på den igår och idag fick jag den :-)

DJURAFFÄREN

Känner mig seg idag.. Precis när jag somnade till igår så vaknade Ewelyn. Sen sov hon och vid fem vad det dags igen. Trodde inte hon skulle somna om, men det gjorde hon :-)

Vid 9 väckte Joel mig och frukosten stod framdukad. Guldvärt efter en dålig nattsömn.

Tanken var att vi skulle åka in och kolla efter en en annan vagn till Ewelyn på Babyproffsen. Men det öppnade inte förrän 11, så vi gick in till djuraffären så Ewelyn fick se kaniner, marsvin, råttor, fiskar, fåglar osv :-)

Men det tog inte så lång tid därinne och vi hade ingen lust att gå in på Ikano så vi åkte hem sen igen. Slog ihjäl en liten stund iallafall ;-)

Om en timme lite drygt så kommer min bror och hans tjej hit på lite fika. Och om en stund är det dags att väcka lilla snuttan så hon somnar ikväll sen.

Kanske blir det en update ikväll!

Skönt att vara ledig åtminstone för imorgon är det dags för jobb igen!

Nu kommer dom!

Fick ett sms nyss att mamma gjort ett inlägg i sin blogg.. så jag lägger upp bilderna redan nu :-) Två inlägg på kort tid, men men.. Här kommer dom!



Fikamys i lekparken



En favorit



Ewelyn och jag



Snuttan



:-)



Hink och spade åkte med...





Väntar på maten... spritar händerna innan :-)





Jag...


Ewelyns mormor på besök

Ewelyn gav oss lite sovmorgon idag :-) Vi fick väcka henne för annars hade hon nog sovit ett tag till!

Min mamma kom vid elva tiden och Ewelyn var otålig och ville ut till lekparken och gunga. Så vi gjorde kaffe och mamma hade med sig bullar, tog med oss det ut och satt och fikade :-)

Tog bilder med mammas kamera så dom kommer senare sen i ett annat inlägg.

Sen gick vi ner på stan. Köpte ingenting fast var bra sugen. Ewelyn träffade på sin förra dagisfröken, så hon blev glad :-)

Sen bjöd mamma på kebabtallrik ;-)

Och Ewelyn och jag har bakat en dubbel sats kladdmuffins och sen fick hon ta en dusch!



Provas sin mammas tutthållare ;-D som dessvärre inte håller dom uppe *blink*



Hjälpredan



GOTT!



Har jag något att bjuda på när bror min och hans flickvän kommer imorgon :-)



Nyduschad och glad!

Bra dag :-)

Det har gått SKITBRA på jobbet idag :-) Ingen av dom andra vikarierna ville dock gå in till den boende som levde rövare igår, så jag fick ta det. Och det gick så bra. Så är nöjd över jobbet idag :-)

Vi har busat här hemma snuttan och jag och sen lade jag henne. Joel åkte och handlade och nu står han och gör tacopaj :-)



Vi blåste såpbubblor här hemma på eftermiddagen :-) Såklart man kan fånga dom med munnen :-D



Åh vad jag älskar denna tös!!!!!



Pappa Joel tog med sig sin kompis Jocke och hans Jack och åkte till Omberg :-)

Där skulle man varit idag istället :-)



Mysigt!

Det ska bli helt UNDERBART att få vara ledig två dagar nu! Ladda upp inför kommande helg som ska spenderas på jobbet...

Hoppas ni har en fin kväll!

Nej....

Har jobbat ett långt pass, halv ett till nio det är segt. Då jobbar jag hellre sju till fyra, men bara gilla läget och följa sitt lilla schema :-)

Ikväll slog tanken mig. Varför? Varför utsätter jag mig för detta? Varför envisas jag och tar för stort lass själv?

Vi hade en bra dag tills det kom till kvällsmaten. Då brakade det loss totalt. En dement satte sig på en pall mittemellan två som vi skulle mata. Hon vägrade flytta på sig. Vi försökte, och försökte.

Stackars den ena vikarien ryggade tillbaka då vårdtagaren blev ARG. Jag gick fram då jag såg att hon höll på att fingra och greja med dom andra boende.

Ett stort och starkt slag fick jag rakt mot bröstet. Dessutom ganska så rejäla rivsår på armen så det började blöda. Snabbt in och sprita sig för min rädsla är inte själva skadorna i sig utan alla bakterier som kan samlas i såren...... En skadeanmälan ska göras imorgon.

Vi försökte igen. Eller jag dock. Jag pallade inte mer så ringde avdelningen ovanför, en toppentjej till min tur jobbade så hon kom ner. Det gick inte ändå. Hon fick slag också.

När det började närma sig läggdags så ringde jag sjuksköterskan. Vi låg efter och den demente skulle ner med hissen.

Fick vi någon hjälp? NEJ! Prova igen. Jag sa det att jag går inte in mer till henne nu. Vi har massor att göra, en tung dusch, mediciner och läggningar innan nattpersonalen kommer.

Peppar peppar. Kan vi ändå vara stolta. Vi hann allting och vi kunde lugna dom andra boende.

Det är inte klokt. Att sätta dementa på avdelningar där det bor friska människor som vill ha lugn och ro. Ska dom behöva utsättas för detta? Hur mycket ska vi vårdpersonal tåla??

Pengar är inte allt. Men med tanke på detta så skulle dom dubbla våra löner, åtminstone en REJÄL höjning för det här är vansinne.

Som jag brukar säga. Nu glömmer vi detta och jag ska ta en dusch och ladda inför morgondagen. Ytterligare en lång dag :-)

Bjuder er på ett par bilder på min älskade sessa som varit och badat idag :-)





Mammas finaste, söta Ewelyn :-)

Det blev en tripp till..

VALLA med Jocke och Jack :-)

Bildregn kommer!



Förväntansfull liten donna



Höns och tuppar





Jocke och Jack



Lite läskigt va det till en början...



Några getter





Jack



Tuppen :-)



Ewelyn fick till sin stora glädje se några kycklingar, dock gömde dom sig lite.. men några glimtar fick vi allt se av dom små hårbollarna :-)



Närbild



Hönan med sina små bebisar :-)



Ewelyn och jag



Promenerar, vi hade iallafall tur med vädret ;-)



Ännu fler hönor och tuppar



Intressant vad det...



Vi lockade fram hästarna med knäckebröd som vi hade med oss :-) Och den ena hade prickar på sig precis som "Lilla Gubben" :-)



Pappa Joel var lite skraj *blink*



Men han gav hästarna knäckebröd ;-)



Oj oj :-)





Fikastund



Vi vuxna lekte också :-)





Det var skoj!



Klättrar upp till "träd-stugan"



Mina fina



Ewelyn skulle ge sig på klätterväggen...



Pappa Joel också...



Så duktig han är min darling :-)



Där fick jag till det :-D



Åkte såklart rutschkanan, flera gånger om... Och smutsiga blev vi allihopa :-)

Men det var en trevlig tripp och vi hade som sagt verkligen tur med vädret för det började dugga i bilen, men sen sken solen hela tiden :-)

På hemvägen gjorde vi ett stopp hos Ewelyns farmor som hade gjort ananaspaj :-) Så denna dagen kunde inte varit bättre!

Imorgon skulle jag ner till Försäkringskassan var tanken men såg nu på hemsidan att det var sommartider, hade jag ingen aning om.. suck.. Men får lägga pappret på lådan imorgon.

Imorgon väntas även ett långpass på jobbet igen! Det känns ok, har varit väldigt skönt att få dessa lediga dagar tillsammans med familjen <3

Ikväll blir det soffmys om vi föräldrar inte råka slumra till ;-) Risken finns :-D

Godmorgon

Morrn morrn!

Som pappa alltid sa när vi va små ;-D

Bara jag uppe, och jag satte alarmet imorse. Ok, man ska passa på att sova ut men igår blev det lite väl länge då vi somnade om här hemma och det blev helt knasigt med Ewelyns vila mitt på dan så jag ska väcka henne strax så vi kan äta lite frulle!

Vi hade en mysig kväll igår sen tillsammans med en bra film och popcorn. Den där "egentiden" tillsammans gör mycket, det är inte ofta nuförtiden som man lyckats kunna se en film ihop, så det var trevligt :-D

Ja, vad som händer idag vet jag inte. Ingen sol än sikte, men klockan är ju bara strax efter halv nio och nu hörde jag min gullehöna så ska titta till henne!

Ha en fin dag!

Lördag















Igår kom pappa och hans sambo hit efter jobbet. Joel hade köpt grejer till tacos så det smaskade vi i oss, Ewelyn var på bra humör och knallar för fullt nu :-)

Det roliga var att precis när min pappa stängde ytterdörren så sa hon "mofa". Klockrent :-)

Idag har vi inte gjort så mycket, det tog tid för Ewelyn att somna igår och idag har vi varit rätt så sega här hemma. Men vi gick ner till lekparken en stund på förmiddagen och sen har vi ätit revbensspjäll och potatisssallad.

Min beställning från Villervalla kom igår med :-) och så såg jag en till som var på väg... Kul när man kan fynda sådär tycker jag, när det dessutom är märkeskläder ;-)

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Dagdrömmer

Jag är en väldigt tankspridd människa och grubblare.

Tanken slog mig nu.

Skulle man bli mer lycklig om man vann :



En massa pengar, att bli ekonomiskt oberoende, kunna köpa vad man vill, slippa ångest för hur mycket pengar som kommer in varje månad, kunna spara inför framtiden, kunna dela med sig, bjuda sina nära och kära.....



Kunna åka på en solsemester, en resa till Thailand och leva gott....



Köpa den där drömkåken, låta sina barn för växa upp med en stor trädgård att springa runt i, plocka äpplen från träden, göra kräm av krusbären....

Många anser att lycka är pengar, att kunna resa vart som helst och närsomhelst, att kunna köpa hus...

Just nu känns dessa tre drömmar långt borta. Såvido man inte vinner den där stora summan, eller får den där fasta tjänsten...

Men visst måste man drömma. Det är viktigt att ha mål i livet för om man inte har det och inte tror på att man ska komma dit då tror inte jag man lyckas.

Man kanske inte vinner dom där enorma pengahögen, man kanske inte kommer iväg på en tre veckors solsemester till Thailand eller får det där drömhuset som man så gärna drömmer om, men jag slutar inte hoppas...

Lycka för mig är just nu min familj. Att få vara frisk, att ha två friska ben, att slippa hemska sjukdomar, att kunna få tillbringa tid med min dotter, att få pussa min sambo godnatt...

Det andra kommer. Kanske tar det år, flera år eller så händer det aldrig. Men som sagt, lycka har många synonymer...

Varm dag

Det har varit varmt idag....

En bra förmiddag sen blev eftermiddagen kaosartad. En pensionär rymde iväg till sin mammas affär, när jag skulle upp och ringa dottern så möttes jag av en dement dam som kom ner med hissen. Att få in henne vad inte det lättaste för HON skulle minsann till jobbet :-)

Ja, det är tur att min inte vet hur man själv blir när man blir gammal. Jag vill nog inte veta :-)

Direkt efter jobbet så vad det raka spåret att knalla till Kungshöga dagiset för att hämta Ewelyn. Trodde jag skulle svettas ihjäl, möttes av en glad och pigg tjej. Hon ville leka en stund och det fick hon. Var ju trots allt hennes sista dag där.

Hon fick en kram och jag gav dagispersonalen en också, hon som jobbade idag är en helt underbar människa och passar verkligen att jobba med barn.

Lite ledsamt är det, men samtidigt en lättnad.

Det ska bli skönt att få börja på ny kula, även att det kommer ta lite extra energi och tid. Men det kommer bli bra, jag intalar mig det och förhoppningsvis blir det så också!

Joel hade gjort mat här hemma som Ewelyn och jag smaskade i oss med stor aptit. Med tanke på att hon sovit en halvtimme på hela dan så var hon dundertrött när vi kom hem, så hon sover nu.

Jag är allt annat än pigg också, ska ta nåt och dricka, sen svalka mig i duschen..... Sen ta tag i diverse disk och sådant KUL :-) INTE!

En lång dag på jobbet imorgon också. 7-16!

Spa

Jag gick till jobbet tidigare idag. Ewelyn sov middag och Joel snoozade på soffan så jag gick en halvtimme innan :-) Blir så så rastlös och sen väntade jag bara på att få börja...

Vi var många idag på eftermiddagen, då det egentligen skulle varit personalmöte. Men det är borttaget nu under sommaren så vi fixade ihop en spa- dag för dom gamla med fotbad, handmassage, filade och målade naglar och ansiktsmask.

Dessutom slängde jag ihop en näringsrik smootie som de gillade :-) Jag har tänkt flera gånger på att göra det hemma, men blir aldrig av. Men ska nog börja med det. Toppen att ta som frukost eller mellanmål.

Kvällen var nog så körig, larm stup i kvarten, larm som krånglade, en tung dusch, och så tät tillsyn på en...

Så jag är trött och varm.

MEN som jag brukar säga en ny dag imorgon, med nya tag!

Ewelyns sista dag på dagis också och jag ska gå och hämta henne sen efter jobbet. En lång dag väntar. Så imorgon får jag motion av dess like ;-)



Nu en dusch, sen sängen..... Skönt ska det bli!


Halsont

Var uppe på tok för länge igår och Ewelyn vaknade vid två, men somnade om sen till åtta..

Har fått halsont och snorar. Är ju inget världproblem, men irriterande. Speciellt när man precis haft en febervecka.

Vi har varit på dagiset och så stannade vi och köpte en blomma och ett kort till personalen :-)

Tog hem i stort sett allt förutom hennes dagisväska och sen hennes utvecklingspärm, men det tar jag imorgon. Hon kanske behöver byta kläder då, det vet man aldrig ;-)

Om en halvtimme måste jag kila iväg... Vare sig jag vill eller inte :-D Är ju inget toppenväder så gör väl inte så mycket, tråkigt att bara ha ont i halsen och att man inte känner sig riktigt på topp!


Dessa åker med till jobbet :-)

Pippi Långstrump & kladdkakemuffins

" Tiiiitta PIPPI" är två ord Ewelyn säger ofta nuförtiden...

Hon är helt stormförtjust i Pippi Långstrump, har jag nämnt flera gånger här i bloggen. Det första hon gör när hon vaknar så hämtar hon Ipaden och ska titta. Om inte annat så ska filmen visas på tv :-)

Det blev lite rastlöshet. Eller ja, egentligen finns det väl tusen saker att göra. Men mindre roliga saker.

Hon har varit min lilla hjälpreda idag här hemma. Burit saker, hämtat grejer, lämnat grejer, plockat i ordning lite och bakat :-)

Det är inte alltid att hon är villig, men oftast så märks det att hon tycker om att få vara där jag är och hjälpa till..



Äggen ska vispas tillsammans med sockret... (hon fick lite kladd på sig och det avskyr hon)



Det ska vispas ordentligt, nu tillsammans med smöret och sen dom övriga ingredienserna...



Och så måste man ju skrapa bunken...



Mums!



Sen skulle dom i formarna...



Medan dom är i ugnen så passar man ju på att tvätta bort all smet som hamnade lite här och var...



Tvättar munnen....



Färdiga och dom blev supergoda! Dom godaste jag bakat tror jag, det är lätt att dom står inne för länge  i ugnen. Men nu blev dom sådär kladdiga i mitten :-)

Har lagt Ewelyn nu. Drog ut på tiden ikväll eftersom det inte gick så bra vid nattningen igår. Dessutom sov hon rätt länge idag på dagen, och bara det gjorde att jag ville ha henne uppe längre. Men mysigt!

Jag kan inte slappa än känner jag. Har diskbänken full efter bakningen och diverse grejer att plocka undan till... Men sen så :-)


REA

Inte så ofta jag lyckas fynda på rea men nu så gjorde jag en beställning!



Tröja från GEGGAMOJA till Ewelyn



Fodrat regnställ från Didriksons till Ewelyn



Adidas tröja till mig :-)

Mycket nöjd ;-)

Hoppas det även passar sen när det ska provas.. annars får det åka tillbaka :-D

Skulle vilja åka till Gekås och shoppa, men råkade slinka in på denna sida och tur var väl det. Prisvärda plagg som jag vet håller bra standard :-)

Ledig dag

Fick Ewelyn till slut att somna igårkväll...

Igår så blev jag så hungrig, tänkte att jag värmer på lite ris och chili con carne. Satte mig i soffan och smaskade på, ja då vaknar hon. Skrek och var ledsen och ville INTE sova. Tänkte att jag gör en flaska välling så kunde hon äta i soffan och jag mumsade i mig min mat.

Vällingen ville hon inte ha utan min mat. Hon fick såklart det istället för vällingen. Efter att ha myst med mammsen så somnade hon.

Sov hela natten och vaknade vid 7 snåret.

Dock vad jag ändå som ett vitt spöke, tror tröttheten efter helgens alla timmar gjorde sig påmind.

Efter åtta ringde en vän så vi gick dit. Tänkte att hon får gå, men tog med mig vagnen.

Hon gick hela vägen både dit och hem :-)

När vi kom hem så vad hon så trött så hon får sova en stund och inta lite lunch efter det.

Åt lite glass hos Tessan med så hon vad ändå inte så hungrig.

Nu väntar jag på att ugnspannkakan ska bli klar. Sen blir det att röja i hemmet. Ingen lust för fem öre, men måste göras. Imorgon är det möte på dagis och sen jobbar jag ett långpass.


Hemsk dag

Förmiddagen löpte på som vanligt i ett rasande tempo. Men vid lunch så hände en incident som gjorde mig och en annan personal väldigt rörande och ledsam.

Jag har aldrig sett denna vårdtagare så pass dålig och det kom så snabbt. Vet att hon är väldigt gammal och lider av diverse sjukdomar, men ändå så tog det så hårt. Jag gick in med henne på rummet och sen ropade jag genom hela våningen efter den andra personalen. Det var riktigt illa.

Och hon jag jobbade med tog tag i min hand och vi tittade på varandra med nästintill tårögda ögon. Vi trodde det var sista andetaget. Jag sprang, har nog aldrig sprungit så fort till telefonen och ringde sjuksköterskerna, dom kom och efter en stund så kunde jag gå ifrån rummet.

Med lite hjärtklappning och ledsamhet i kroppen. Precis innan jag gick hem så kom dom ut och vi pratade lite. Den gamla i frågan var vid liv. Imorgon är jag ledig och börjar inte förrän halv ett på Onsdag så jag kommer nog till jobbet med blandade känslor.

Ok, jag har valt mitt yrke som undersköterska. Sett och varit med om både det ena och det andra, många bra tillfällen och riktigt hemska.

Jag tror man aldrig vänjer sig, man kan vänja sig att handskas med det och man kan agera proffessionellt, men även vi undersköterskor, sjuksköterkor, läkare osv. Vi är också människor med känslor och när man i stort sett dagligen tar hand om personen så skär det i hjärtat när det händer.

Det spelar ingen roll om personen är närmare 100 år, vilken åkomma, demens eller annat som spelar in. Det berör.

Likaväl som ett gott skratt, en komplimang, en klapp på axeln det kan göra min arbetsdag och fritid till en bättre dag.

Jag är glad att jag jobbade med bra personal och det är i sådana situationer som man kan förundras över hur dom högre tänker när dom anställer vissa vårdpersonal.

Jag vet att jag gjorde allt jag kunde i den situation som uppstod. Jag vet att jag behöll mitt lugn utåt sett, fast med en inre orokänsla.

Jag vet och kan vara stolt över att jag är undersköterska och att min personlighet passar för det. Inte för att skryta eller stå mig själv närmast, men jag vet det bara....


Skönt!

Åh! Helgen är gjord. Underbart, fast jobbar ju imorgon med. Men det räknas ändå inte till helgen på något sätt känner jag :-)

Tur jag ska jobba med några friska, pigga fläktar imorgon för jag är så trött i huvudet.

Ewelyn sover hos sin farmor i natt. Egentligen skulle hon kommit hit, men det blev smidigast så. Ska bli skönt att sova hela natten om jag nu somnar skapligt. Brukar alltid ta lite tid att varva ner.

Joel hade tagit några bilder i helgen så jag lägger upp dom här ---->



Sitter och ritar på sitt rum



Trött mamma med mysigaste lilla sessan :-)



Ipaden är en favorit och Pippi Långstrump ska gå OM och OM igen :-D

Nä en dusch på det här... sen ladda för morgondagen!

Får se när min kära karl dyker upp.. Han skulle jobba sent!


Söndag...

Morgonen gick i rasande tempo. Jag hann inte mer än att komma upp till avdelningen så satt en av våra dementa tanter och väntada :-) Så det var bara att hjälpa henne och ge medicin och sen köra igång. Man blir ju inte sysslolös iallafall :-)

Kände att det var rätt skönt att få gå hem vid 10, för jag vad så trött i morse. Men halv två börjar jag igen och jobbar till nio. Fast ikväll jobbar jag med en ordinare som jag tycker bra om så det känns bra.

Lillfia har gått hela helgen. Joel och Ewelyn åkte till CG förut och då knallade hon helt själv :-)

I eftermiddag kommer Joels mamma och ska passa Ewelyn ikväll för då ska Joel iväg och jobba. Så denna helg har bara satt svisch och kommer nog fortlöpa så :-D

Nu ska jag slappa en liten stund innan plikten kallar igen ;-)

Blixt och dunder

Åh jösses! När jag trodde att åskan var över så började det en timme innan jag skulle ge mig iväg till jobbet igen. För att hinna dit innan det brakade loss åter igen så gick jag en tre kvart tidigare :-) Skickade hem den som skulle sluta tidigare snäll som man är ;-)

Det gick över förväntan ikväll fast det var måttligt kvavt inne i huset. Jag var lite orolig då det var min första kväll med denna nya sommarvikarie. Blev lite irriterad vid kvällsmaten då hon satt på sitt arsle medan jag sprang som en skållad råtta, men sen kom även hon igång.

Jag önskar att jag kunde bita ifrån mer. Säga vad jag tycker och tänker, men istället är jag envis och kör mitt race och tur vad väl det så vi hann bli klara innan nattpersonalen tog vid.

Nu ska jag ta en skön dusch, sen slappa en liten stund i soffan. Imorgon tar jag morgonrapport så kvart i sex ringer alarmet. Ett till elva timmars pass väntar vid dörren.

Kram och sovgott!


Gillar INTE!

På timmar

Hemma på timmar nu och jag åt lite rester ifrån jobbet så är proppmätt ;-)

Usch, vilket oväder det blev förut! Det blixtrade och small nåt så alldeles så jag blev lite nervös innan jag slutade, men det gick över.

Är väl skönt att det rensar luften lite, mne jag känner mig ändå varm och bläähig.

Första passet på denna helg är slut, tre kvar och sen ett 6 timmars pass på Måndag så kommer bli en lång vecka åter igen :-D Men blir bra med timmar och det har ju snart gått en vecka på schemat!

Hoppas ni har det bra!

Oj då!

I eftermiddag gick Ewelyn och jag ut igen, fast denna gång till lekparken. Hon satt i soffan och sa "gunga, gunga" och det var fint väder så vi knallade ut :-)

Jag känner mig som värsta flötgrisen nu. Nästan tryckt i mig ett helt Pringlesrör och en massa cola och lite godis på det... Uuuueeek!

Sen somnade jag visst i soffan som en klubbad säl en timme så får väl se hur jag lyckats somna sen :-) Men det är nog inga problem. Ska kolla lite på CSI tänkte jag om jag orkar. Båda mina hjärtan har lagt sig.


Fredagsmys

Ewelyn gav mig lite sovmorgon.. Gullungen :-) Dock känner jag mig väldigt trött ändå, men haft en tuff vecka så inte så konstigt.

Vi knallade ner till stan iallafall och träffade som vanligt på folk man känner :-D Alltid lika kul tycker jag!

Ewelyn tappade bort sin napphållare och jag var envis nog att leta efter den, och tur var väl det för den låg inne på Lindex!



Köpte hem varsin budapestbakelse :-)



Ny t-shirt och jeans med mudd..



Tunika



Två långärmade tröjor, går alltid åt!



Skön, fluffig jacka/tröja att ha i höst



Väska till mig :-)

Allt som allt gick det på cirka 500 spänn på rea, så är nöjd över inköpen även om plånboken dessvärre suckar denna månad så är jag nöjd som sagt.

Ikväll blir det mys med ostbågar och cola ;-) Ewelyn älskar ostbågar och med tanke på att jag jobbar hela helgen så får det bli myskväll idag :-)

RSS 2.0