Nyårskaramell


Nyår

Ja om jag skulle försöka ge mig på att sammanfatta året som gått, dom två största händelserna är nog när jag fick mitt körkort Januari 09 och två dagar senare fick ett positivt gravidietstest, den veckan var jag lycklig kan ni tro.  Två bra saker på kort tid. Sen i Oktober kom våran gosiga snutta Ewelyn till oss och den lyckan går heller knappt att beskriva, man gick som i en dimma, trodde knappt att det var sant! Det absolut bästa som hänt mig.

Sen får vi inte glömma denna vandring med Joels jobb, varsel hit och dit. JA, han klarade sig. Två gånger till och med och det ser ljusare ut nu!

Mamma genomgick en stor tjocktarmscancer operation och överlevde den, samma vecka som hennes barnbarn Ewelyn föddes. Det var en händelserik vecka må jag säga.

Joel och jag har haft ett bra år tillsammans med andra ord, lycka, nervositet, en förväntan som heter duga.

Jag fick fira Julafton tillsammans med familjen, evigheter sen sist då jag jobbat som en myra dom senaste åren, bara det var en underbar känsla och nu väntar ett nyårsfirande på oss med god mat och dricka, så härmed önskar jag och håller tummarna för att nästa år kommer bli lika bra som detta och att ni bloggläsare kommer ha ett GOTT NYTT ÅR!




Det värmer

Precis ätit en tallrik tomtegröt, med kanel. Gudagott! Idag har jag varit så fundersam, vissa dar har jag som bara tankarna snurrar, på allt och inget liksom. Igår skrev ett gammalt ex till mig som jag var tillsammans för ca 5 år sedan att han och hans föräldrar sett mig i Corren, ja bilden på våran familj och han skrev på chatten att han var glad för min skull :) Rakt av bara sådär. Varken sett eller pratat med honom på evigheter då jag valt att inte ha nån så vidare kontakt sen vi skiljdes åt, men det var gulligt och sånt värmer lite ändå i denna kyla. Man ska vara rädda om varandra.

Joel här hemma är underbar. Han åker och fixar en massa ärenden utan att jag behöver be honom, då jag helst vill vara hemma och kurera mig nu inför Nyår :)

Vi ska ju som sagt vara hos Nina imorgon kl 18 och då kommer det infinna sig en del, vi blir sammanlagt tre familjer varav tre små barn så det ska bli mysigt. Förrätt, varmrätt och dessert.

Det kommer bli trevligt, ska bara försöka hålla mig vaken till tolvslaget bara. Är så kvällstrött nuförtiden. Somnade till här i soffan förut så Joel fick väcka mig ;)

Nu ska jag ta hand om gullegrisen här, pyjamas, ny blöja och lite... Sen blir det natti natti om en stund!


Bad

Efter att ha bajsat ner sig.... MASSOR så fick det bli ett akut bad, och då passade även pappa på att bada lite ;)














Bubbelibubbel :)


shopping

Trots förkylning så åkte vi in till stan.. Stannade hos Nina en stund och lämnade snuttan ;) Så hon slipper fara och flänga bland alla hysteriska människor i mellandagsrean. Käkade lunch, kinabuffé, får aldrig nog av den maten trots att det sätter sig som bomull kring magen =)

Tog en snabbkik inne på Gränden, ja för mig kommer det alltid heta Gränden :) Men hittade inte nåt direkt där. Storlekarna XS och L passar inte mig. Dock hittade jag två tröjor på Gina, en svart långärmad collegetröja, slapptröja med andra ord och en längre stickad tunika, för halva priset. Ett kap! På Polarn o Pyret var det otroligt utplockat, fanns inte alls mycket så det var en liten besvikelse. Var ju egentligen därför vi åkte in,, men presentkortet gäller ju i 10 år så det blir nog fler tillfällen :)

Åkte in till NetonNet eftersom Joel skulle kolla efter en sak till datorn, men istället kom vi hem med en ny dammsugare. Så julklappspengarna gick åt, men köpte ju en sak som vi verkligen behövde och som underlättar.

Ewelyn hade varit jättesnäll, somnade i vagnen när dom va ute och gick och sov därefter i nästan två timmar. Bra, hon behöver vila så hon blir frisk ifrån snorigheten. Synd om min lilla tös.

Ett stopp på Ö&B hann vi också med, blev lite småplock som alltid. Nu får det bli lugnt på den fronten och nån beställning får nog vänta =) =) Jag får drömma istället ;)

Det blir en hemmakväll i soffan...



Nu kan jag ju inte skylla på att det blir jobbigt att dra fram snabeldraken ;)

linköping

Sovit rätt så bra i natt, tog ett tag innan jag somnade sen sa det bara "pang" så slocknade vi. Idag ska vi in till stan... vi är ofta där, men blir ju så när man har en mamma som bor där =) Plus andra släktingar. Vi ska lämna våran sötnöt till Nina som ska passa henne ett par timmar. Hon har tjatat så mycket om att hon skulle vilja vara barnvakt och visst inte mig emot även att jag fortfarande tycker att det känns konstigt att gå ensam. Hennes stora barn är inte hemma så då var det lugnt :) Ewelyn är mindre snorig nu, stor skillnad från igår minsann. Själv är det sådär, känns som jag har en stor klump i halsen, det bränner lite och kranen rinner forfarande :/

Vi ska in till Polarn och Pyret då vi har ett presentkort där, hoppas vi hittar nåt fynd :) Fynda är alltid roligt!

Dags att klä på sig lite och skaffa sig ett ansikte kanske ;) Man vet ju aldrig vem man kanske stöter på =)

NU är det spikat iallafall, vi ska fira nyår i Mantorp och det ska bli skoj!! Skönt att veta vad man ska göra och det är alltid kul att gå bort.

Tjingeling

kvällsfika

Usch Usch vad trött jag är på att vara förkyld!!!!

Hade en trevlig kvällsfika förut =) I form av dammsugare med smak av pepparkaka och en snickerstårta. Kaffe också såklart! Sällan jag dricker det nu, men en kopp om dan måste det ju bli ;) Orkar inte räkna kalorier och skit, det får bli efter nyår :)

Fått hem några klädkataloger också och fasen vad sugen man blir på att lägga in en beställning.. Men ska jag? Har vi råd? Känns det onödigt? Ska fundera. Fick en fin mysdress till Ewelyn förut av Joels moster och några sockar.

Joel räknade ihop våra kronor förut, ja dom man får över när man handlar (1600 spänn) Inte illa för lite skrammel ;) Men dom ska vi spara och göra nåt kul för sen i vår.

Nog om pengar, hockeyn går på tv, Färjestad-Frölunda. Jag hade en period i mitt liv då jag var väldigt hockeyintresserad, men det har tonat ut. Håller såklart på LHC, det kommer jag alltid att göra oavsett :)

Här kommer en dagens bild på en förkyld och trött mamma (inte ofta jag är med på kort med glasögonen, men kunde inte ha linserna på idag.. suck ) Ej lagt på nån direkt makeup, lite mascara dock och håret är inte nytvättat, så lite natural är jag ju =)





Glasögonormen :)


fortfarande förkyld

Ewelyn och jag är fortfarande snoriga. Joel var nere och inhandlade sånt där tråkigt på Apoteket men ack så nödvändigt. En ny snorsug till snuttan, en massa näsdukar, stopiller, och näsdroppar. Det var inte populärt att suga ut allt snor i från henne, hon blev jätteledsen :( Men det är effektivt.

I eftermiddag/kväll kommer Joels moster och hennes karl plus eventuellt Joels kusse Christian. Som alltid så vill man ju ha det nåt och nåt när det kommer folk, även att man får ta det som det är när vi bor som vi gör.

Ska ta tag i resten nu, hej så länge!

söndag

Ewelyn har blivit så snorig ;( Första gången som hon blivit det. Vi har en nässug, tycker att den funkat bra hittils men ska införskaffa en annan imorgon på Apoteket tänkte vi. Idag är det ju inte öppet.

Efter en seg start, iallafall fört mig och dottern så tog vi tag i dagen, tvättade och klädde på oss. Joel var så snäll och bytte blöjan på snuttan tidigt imorse, jag frågade om han kunde och det gjorde han utan några som helst protester. Snäll karl man har som hjälper till. Sen somnade vi om och vid tio gick han ner till tvättstugan. Så nu tvättar vi för fullt igen.

Tog en snabbis till Sharpman då Joel provade ett par byxor i somras som inte blev köpta då, men som vi tog nu istället. Ett par fritidsbyxor som han kan ha när han är ute hos sin mamma eller fotar, blev ett par skor också till honom ett par Gore Tex. En slant gick det på, men är ju bra kvalité som han kan ha bra länge. Det blev inget till mig, fanns inget direkt som jag ville ha heller och det var ju bra ;)

I eftermiddag ska vi äta tacos, längesen nu och efter det ska jag ta fram snabeldraken, plocka lite för imorgon får vi besök.

Ikväll ska vi kika en film som Joel laddat ner :)

Lilla söta Ewelyn myser i soffan


Farmor

Jo jag måste ju berätta hur går det går för Ewelyn att sova i sin säng, det går över förväntan faktiskt. Hon har sovit tre nätter i sin egen säng och bara vaknat endast en gång och tuttat. Man blir så glad och jag mår redan bättre. Nu är jag mest trött på grund av den tråkiga förkylningen.

Idag har vi varit hos farmor och ätit, fläskfilé med ris/potatisklyftor och en god dessert i form av blåbär, hallon, jordgubbar med glass och maräng. Smarrigt! Egentligen så ska man ju inte ge sig ut på vägarna i detta snökaos som råder, men tar man det bara försiktigt så går det ju bra. Vi åkte förbi en olycka på motorvägen då två bilar var inblandade. Otäckt sånt där.

Igår fick vi två nya påslakanset av mammsen och en bitring till Ewelyn, med en hållare :) Tror det har börjat klia lite i munnen på henne nu för hon stoppar hela nävarna i munnen.

Diskberget här hemma är avklarat, plock och lite städ får det bli imorgon då det även är tvättstuge dags igen.

Kvällen fortsätter i samma anda.... MYSPYS! (som alltid)


Juldagen

Julafton har varit väldigt trevlig även att jag är genomförkyld. Fått så många fina julklappar, både till oss själva och Ewelyn. Tänkte ta lite bilder på sakerna, men vad sjutton jag struntar i det (orka skryta, liksom?) =) Mycket fint vad det iallafall! :) Ewelyn fick nog mest tror jag, sötungen hon var så gullig i sin tomtedräkt igår. My love.
Mina släktingar även dom på Joels sida tycker att Ewelyn verkar vara en lugn och trygg bebis. Dom tycker att hon är så harmonisk. Ja oftast brukar jag säga, men kom till oss vid tio elva tiden så är det ibland andra bullar ;)

Igår blev vi bjudna på ett mastigt julbord med en massa godsaker och idag fick vi mat hos mamma. Imorgon väntar mat hemma hos farmor. Lyx! Vi har det bra så här års ;)





Ewelyn med sin morfar och gammelfarmors vovve Ollie



Niklas, min lillebror Sebbe, Ewelyn och min mamma




Ewelyn med sin ena morbror



Min andra bror Patrik och Joel ( Nä, Patrik är inte sur och Joel sover inte!)

;o)





Julafton

Klockan är 6 nu och jag sitter uppe med ont i halsen, en näsa som rinner och en mage som värker. Kan det bli värre? Tror knappast det. Natten har varit både bra och dåligt. Det braiga är att Ewelyn slocknade strax efter tolv och sover fortfarande, hon har sovit i sin säng fram tills för en stund sedan då jag ammade och sen somnade hon om. Vad gäller det så är jag överlycklig. Nu vet jag att det börjar gå framåt och jag hoppas verkligen att det kommer hålla i sig, men troligtvis så kommer det vara lite upp och ner det där.

 Vi badade henne igår, i badkaret för första gången :) Innan dess badade hon i baljan eller handfatet ;) Tessan var förbi en kort stund med ett litet paket till Ewelyn (jag tjuvöppnade, är värre än barnen). En fin body med blommor strl 68, bra att ha framöver och ett par strumpbyxor rosa med vita blommor på, ursöta! Och jag, jag fick en liten tablettask som det står "Världens absolut bästa kompis" på :) ;) Känner att jag förtillfället har svårt att leva upp till det då jag fajtas med en enorm trötthet....

Det här kommer bli en lång dag om jag inte kan sova mer nu, det kommer vara fullt upp. Uppdatering kommer när Julaftonsdagen är över :)

Nu ska jag bjuda er på några fina bilder som min kära sambo plåtade igår på sötungen. NJUT! :) Det gör jag.







Älskar den här tösen så otroligt mycket....


Liten tomte knackar på...



GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!


Familjen


Min älsketott <3




Idag provade hon sina jeansleggings för första gången så söt, men dom har redan åkt i tvättkorgen då det läckte lite från blöjan. Idag har det i princip gått i ett. Vid halv elva tiden var vi ute hos Joels mamma, jag ammade tösen och sen begav vi oss in till Tornby. Inte det lättaste att hitta parkering, men till slut så. Vi gick in på Toys R us och köpte lite klappar till barnen. Ewelyn får en peng in på sitt konto av Tomten i år eftersom hon är lite för liten att öppna sina klappar själv ;)

Sen bar det in till Skopunkten, skulle kolla innetofflor men nada! Så vi gick in på Ikano, enda stoppet där var Hemtex, skulle kolla örngott men dom jag ville ha var slutsålt. Typiskt.

Hungriga som få eller FLER så åkte vi in till stan och tog en buffé på Ming Palace, himmelriket så gott det är! :)

Sen tog vi blomsteraffärn efter lite blommor till svärmor.

När vi kom dit så sov Ewelyn i fåtöljen ombonad med filtar o kudde, MYS MYS!! Så Joel och jag passade på att ta en liten powernap där, välbehövligt för bådas del.

Nu har vi slagit in klapparna, Ewelyn sover helt slut snuttan..

Ibland undrar jag asså... jaa... orka bry sig egentligen.. ja säger då det ;)


uppe före tuppen



Ewelyn igår på förmiddagen

Guten Morgen!

Ja, vad gör jag uppe såhär tidigt tänker ni? Jo, för att jag legat och vridit på mig ett tag och kan inte somna om, så därför gick jag upp, fördriver lite tid och gör ett nytt försök om en stund. Då kan jag ju lika gärna passa på att blogga lite. Ewelyn har sovit jättebra i natt, dock i sin egen säng, men hon somnade utan protester vid  elva tiden och bara tuttat en gång i natt vid tre tiden cirka och hon sover forfarande! Bara det är ett mirakel trots att hon sover i våran säng. Då blir man glad. Hur hennes mamma kommer vara idag är en annan femma ;)

Vi ska åka in till city idag och handla lite julklappar till barnen som sagt och under tiden så ska Joels mamma ha hand om henne ett par timmar, självklart kommer vi passa på att äta en god lunch ute tillsammans. Andra gången man kan säga att jag kommer vara ifrån henne lite längre, det är på både bra och ont för jag saknar henne även att det är korta stunder :)

Skickade mess till Tessan igår och hon ska kika förbi ikväll... Då blir det tjutter som aldrig förr igen ;)

Nae om man skulle försöka väcka John Blund igen för mina sovtimmar är värdefulla, men just nu känns det inte så lockande...



Måndag

Usch vilken morgon! Jag har så dåligt morgonhumör, speciellt när jag inte kan sova ut, men jag kom upp. Hoppade in i duschen sen kom moster på kaffe och muffins. Därefter åkte vi till Joels syrra och fikade och nu har jag rensat lite bland Ewelyns kläder. Det behövdes verkligen och nu hittar man betydligt bättre i klädröran ;)

fjärde advent

Fjärde ljuset tändes idag. Det är nu mörkt och kallt ute. Snuttan vilar och jag passade på att ta fram snabeldraken lite snabbt, bäddade rent och diskade. Nu går tvättmaskinerna därnere för fullt. Det finns alltid nåt och göra, men frågan är bara om man vill. Det gäller att prioritera och överst på listan kommer givetvis sötnosen. Hon har legat under babygymet och "pratat". Lyssnat på Musikhjälpen som avslutas idag, vilket gäng och så duktiga. Varit instängda i glasburen i en vecka för att samla in pengar mot Malaria. Bra jobbat!

Pappa ringde förut och ville ha Ewelyns kontonummer, han skulle sätta in en liten peng nu till jul, smart tänkt och omtänksamt. Sen ringde jag farmor och tjuttrade lite. Vi ska dit nån dag nu i jul och äta lite mat. Det är inte helt fel.

Fick ett så roligt sms förut av min farbror, har det inte i skallen och inte mobilen i närheten, men ska skriva ner det lite senare om tid finns.


Lördag

Vi sov lääääääänge idag... ja ingen regelbunden sömn, men vi somnade, vaknade till, somnade om osv. Så denna dag har gått snabbt. Jag är snorig, fått munsår som aldrig vill läka. Köpt plåster nu så jag hoppas det hjälper. Aldrig haft det förut, men nångång ska man väl åka på det också. Ikväll slängde jag ihop en lasagne här hemma. Har kollat Robinson, är inte så insatt i denna säsong, men fanns inte så mycket annat och glutta på. Igår kollade vi nya Wallander, rätt bra. Gillar dom filmerna.

Imorgon skulle vi åka och firat mamma som fyllde på Lucia, men hon ringde i Torsdags och sa att det inte blir nåt. Hon har fått problem med tarmarna igen, två stora varbölder, så hon har fått dropp och grejer. Är så ledsen för hennes skull hon har haft sån otur. Får hoppas dom rer ut denna gång. Stomin har funkat bra för henne och hon hade börjat äta lagad mat och så kommer det här. Dock inget allvarligt, men tråkigt!

Lillsnutta ligger i sin säng, det har gått upp och ner nu senaste dagarna på grund av att vi inte känt oss på topp här hemma, men det blir ju inte värre iallafall. En dag i taget som alltid.

Puss och kram på er :)

Till min älskade dotter

Innan du kom in i mitt liv undrade jag ofta hur det skulle vara att ha en dotter.
Jag försökte se henne framför mig. Blyg och vän som en älva, eller knubbig och sprudlande glad?
Duktig på att att styra och ställa, eller fylld av omsorg om andra?
Kanske både och?
Men inte ens i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att du skulle bli så underbar, så förbryllande, oförutsägbar och makalös.


mamma och dotter


foto

Fick hem min foundation idag, den är så jäkla bra. Dyr, men prisvärd. Från Dior. Den håller länge, det enda negativa är att flaskan är usel, en pumpvariant som lätt går sönder och man vill ju kunna använda allt. Nu köper jag inte smink så ofta längre, sminkar mig inte lika ofta som jag gjorde innan jag fick barn, men då och då så vill man ju fixa till sig, och hur det än är så blir man faktiskt lite piggare.

Vi gjorde oss iordning och gick bort till fotografen, får se hur resultatet blir. Jag blev inte så nöjd. Känner mig inte tillfreds med mig själv på kort. Har aldrig gjort, det är inte många kort som jag är nöjd med. Skitsamma, det viktigaste är att jag gillar kortet för att vi är en familj där och att mina två älsklingar pryder kortet så vackert. Joel gillar heller inte att bli fotograferad utan tar hellre kort. Ewelyn somnade i bilen så hon ser nog en aning trött ut ;)
Det blir nog bra. Vi ska ta lite mer spontana kort sen framöver när snuttan blir lite starkare i nacken.

Nu ska jag ta tag i diskberget, och vika lite tvätt från igår kväll...




Ja ni ser ju själva :) Bilden togs ute hos Lindas föräldrar i somras. Gravid och lite svullen, men på bra humör och det är väl huvudsaken =)



några mer rader...

Snuttan sover, hon somnade hos mig så jag bar in henne till sängen. Har slängt i ett par maskiner tvätt har en kvar sen ska det bara torka. Det blir så mycket tvätt.. otroligt mycket tvätt att man verkligen är i behov av en tvättmaskin hemma, men sån lyx har vi inte så man får göra det bästa =) En anledning att skaffa sig en massa kläder för man behöver en stor garderob :) Tänk om ändå plånboken vore lite större. Nog om tvätt och pengar.

Andra avenyn är ikväll igen klockan nio, jag sitter som klistrad. Det enda programmet som jag följt länge och som jag bara måste se. Joel jobbar, han kände sig lite bättre idag, men var seg imorse. Från och med Torsdag kväll är han ledig i tre veckor. Jag gillar det, tycker om att ha honom här hemma. Även att det är skönt att han har ett jobb så vi inte går på varandra. Vi kompenserar varandra bra även att han inte är felfri, men det är ju inte jag heller. Långt ifrån. Vi har en grund trygghet tillsammans och det bästa av allt är att han är min. BARA MIN <3

Det lät nästan lite patetiskt, men så är det. Man kan aldrig förutsäga framtiden, men man kan drömma och hoppas.

Vi tar en dag i taget....

Nu håller jag tummarna för projektet "Sova ensam i sin säng". Det går bättre och bättre. Barnmorskan tyckte att hon kunde sova tillsammans med oss, för hennes barn gjorde det och det har funkat utmärkt. Men hur mysigt det än må vara så pallar inte min rygg det. Vi får se hur det går med min älsketott :)

mvc

Efter en lång natt eller kanske skulle säga en kort natt istället med inte mycket sömn så kom jag upp iallafall =) Åkte bort till mvc och träffade Inger,våran härliga barnmorska som grattade och var på bra humör som alltid, hon är så glad och rolig. Allt gick bra. Efter lite tvivel så ska jag börja med mina p-piller igen, jag trivdes med dom förra gången då jag slapp min mens som ioförsig var otroligt skönt, men efter missfallet och man inte riktigt visste vad det berodde på så har jag varit väldigt skeptisk till dessa. Men jag vill heller inte ha nåt annat, och då får det bli dom.

Efterkontrollen gick bra, jag spänner mig alltid så dant innan för att det ska göra ont, men det kändes knappt och jag knep rätt :) Skönt att det är över. Vi var välkomna tillbaka hehe.. men det får nog dröja ett litet tag innan det är dags för en bulle i ugnen igen ;)

Ikväll står det tvätt på tapeten, det och mys....

mammas godis

Ja mitt godis är min dotter, hon är lika söt som socker om inte ännu sötare. Hon har varit otroligt snäll idag, sovit massor och varit på strålande humör. Lekte lite med sköldpaddan under babygymet tillsammans med mig och Tessan som gjorde henne sällskap på golvet.

Innan dess kräktes hon rejält och bajsade ner sig så det blev ett akut bad =)

Nu ska jag slänga mig i bingen för imorgon ska jag på efterkontrollen!

sömntutor

Här hemma är vi lite krassliga, Joel har inte mått bra i helgen. Förkyld och haft ont sina bihålor, trött i kroppen osv. Jag hat fått ont i min tand igen, snart är det Januari och då ska den väck! Ewelyn och jag har vilat i stort sett ända tills nu, planen var att städa lite idag, men det får vänta. Jag myser hellre med min dotter idag/ikväll =)

Joel är på jobbet, han kände sig lite piggare då han lade sig tidigt igår. Vi vill inte bli sjuka.

Precis ätit en tallrik tomtegröt. Jag har inte haft så stor aptit på sistone, vad det beror på vet jag faktiskt inte. Måste skärpa till mig.




GRATTIS MAMMA!




Idag fyller min mamma år, tusen kramar och pussar till dig mammsen!


Film



Den här skräckfilmen såg vi igår. Baby Blues. Ja som titeln är så handlar den om en psykotisk mamma som gör fruktansvärda saker mot sina barn. Och det äckligaste av allt är att den bygger på verkliga händelser.

Jag är känslig så jag tog väldigt illa vid mig. En sjuk film. Men ändå så ville jag se den. Att den är verklighetsbaserad gör hela filmen ännu mer otäck som sagt.


mantorp

Idag tog vi bilen och åkte in till Nina, Joels syrra och fikade .Tog hem gåstolen som vi köpt billigt av dom, är ju ett tag kvar innan den kommer till användning, men det går fort som sagt. Ewelyn utvecklas så mycket, hon växer och gör framsteg. Hon ler så mycket nu och gör sina ljud. Helgo tösen min! Även när det är lite pippligt hehe.

Jag körde eftersom Joel är bakfull, hörde inte när han kom hem igår. Det gick jättebra och köra trots att jag inte gjort det på länge. Trodde jag skulle känna mig lite ringrostig, men det gick suveränt. Gillar fortfarande inte att parkera, det blir oftast bra, vet inte varför jag blir lite nervös. Är nog rädd att skada bilen och andras bilar. Men övning ger färdighet.

Ikväll ska vi nog glutta en skräckis här hemma som vi laddat ner och bränt ut.

Vet ni vad jag käkade idag?? Fiskpinnar, makaroner och remuladsås =) Låter äckligt, men det va gött ;)



Lördag

ERIK VANN IDOL! :) Höll på honom hela säsongen, men dom senaste gångerna så har Calle varit riktigt grym. Han låg inte långt efter.

Vi hade lite myspys här hemma igår, Ewelyn och jag. Hon lite gnällig dock (som flickor brukar vara) annars hade vi en underbar kväll framför tvn. Hon är så härlig, trots sin bestämdhet och hon är världens finaste även att hon blir lite sur ibland =) Hon har en stark personlighet måste jag säga.

Igår provade hon sin tomtemössa och jag måste nog säga att jag har världens sötaste tomtenisse, så rund och go! Hon skrattade massor och det smittade av sig som alltid.

tjejkväll

Ja enligt rubriken så kan man ju tro att det är fest med bara tjejer ikväll, åh visst är det det! Men för mig blir det alkoholfritt i form av vatten och kanske läsk och för lillsnörpa blir det mammas brösmjölk som serveras.

Joel ska ut med jobbet, bowla och dricka ett par öl. Efter det skulle jobbet bjuda på buffé och det tackar man ju inte nej till. Men för min del så får det bli nåt enkelt här hemma.

Idolmys ikväll... :)

Min prinsessa




frisk luft

Precis ätit en tallrik fil med massor av START efter att ha gått en liten runda med min underbara dotter. Igår testade vi att ställa spjälsängen vid mig och så fick hon lite tillägg på kvällen. Hon somnade själv i två timmar i sin säng och jag kände mig nästan lite stolt. Det gör mycket när man kämpar. Det kommer säkerligen ta sin tid, men jag kommer kämpa på! Jag är så nöjd med att amningen funkar bra för det trodde jag inte i början, men nu funkar det alldeles utmärkt och det finns mjölk i överflöd :) Amningsinläggen går åt som smör här hemma. Men ändå skönt att veta att hon tar flaskan utan några som helst protester iallafall.

Joel ringde förut när jag var ute och sa att jag hade pratat i sömnen. Nästan så jag skämdes när han berättade vad jag sagt =) Jag hade petat till på honom och ryckt i mitt linne och sa "Ser du, den här bodyn är i strl 62 och den är för stor" Haha, nåt i stil med det hade jag sagt. Åh, jag minns inte ett smack! Jag är nog lite galen ;)

Ikväll blir det mys i soffan med lite glögg kanske...

gäsp gäsp...

Klockan är snart halv fyra och min älskade sambo kommer hem. Igår installerade han om den nya datorn.. Han är helt frälst, och jag jag säger inte så mycket. Det här med datorer förstår jag mig inte på, men jag förstår att han är glad nu eftersom han slipper som han brukar säga sitta och laga den 10 timmar i månaden, om inte mer? Den kraschade stup i kvarten.. Men vi har fått den såld iallafall så får en liten slant för den :)

Jag sitter med laptopen i vardagsrummet, tycker den funkar helt utmärkt. Synd att batterikapaciten är så kass bara så jag måste ha strömsladden i.

Igår fick snuttan och jag sitta i soffan ett tag innan hon kunde somna. Vi har pratat om hennes sömnrutiner flera gånger om hur man kan göra det bättre. Dels för  hennes skull, men även för min egen. Jag sover inte bra nu. Speciellt inte när hon ligger bredvid mig i sängen. Jag har mina planer, men skjuter bara upp det hela tiden och det är så lätt att göra det när man känner sig helt färdig. Det är ingen dans på rosor alltid att vara mamma och det krävs verkligen tålamod. Det är inte en enkel match, men jag är envis. För att orka så behöver jag sömn och jag blir arg på mig själv som inte tar tillvara på dagarna med att vila, man vill hinna så mycket. Jag kan, jag ska! Men jag måste inte. Jäkla krav man har på sig själv egentligen. Ingen annan har ju det på mig!

Kom gärna med tips. BRA tips ;) Allt är ju värt ett försök även att alla barn är egna individer och funkar olika så kan man ju alltid prova sig fram.


Mamma

Mamma ringde i morse och ville komma förbi :) Så det gjorde hon och vi tågade ner till "stan" och kikade en snabbis. Blev bara ett besök på Lindex, mamma köpte tre bodysar till Ewelyn och jag köpte ett par också! Det behövdes verkligen.

På hemvägen gick vi förbi pizzan och köpte med oss en hem och delade på. Mitt viktprojekt kan läggas ner. Mamma måste gå upp i vikt och jag ner så jag fick lägga mig ner idag =)



Gosar i soffan





Nytt i garderoben


Än så länge har denna dag varit toppen, hoppas det går bra att få snuttan att somna ikväll bara. Igår var det en riktig pers!


Måndag

Uppstigen. Nyvaken. Frukostäten. Mätt. GLAD.

Så börjar jag min Måndag!

Ewelyn ligger under sitt babygym och kikar.

Idag luter det åt att eventuellt åka ut till Joels mamma och hälsa på, ska lämna en skärm där. Joel tog sin tionde pappadag idag =)





Min lilla snutta ( 2månader idag)


MYS SÖNDAG

Fikamys med min vän Linda












Farmor

Idag ringde pappa och frågade om vi ville komma och äta mat klockan ett, javisst tänkte vi! Det tackar man ju inte nej till =) Åt köfffärs med skinka och ost samt potatismos till det och kaffe plus daimtårta till efterrrätt :)

Igår kollade vi "Flickan som lekte med elden" och jag personligen tycker inte att den var så bra, dom säger ju att trean som går på bio nu ska vara betydligt bättre så det får vi hoppas..

Här ligger Ewelyn, snart två månader på sitt Mumintäcke och filosoferar =) (Togs nån dag förra veckan)





Pappa och dotter en Fredagkväll :)


babygym








Pappa Joel åkte in till Tornby och köpte ett babygym åt snuttan. Dock var hon mer intresserad av att ligga och kika på sin mamma hehe.

Bilder på henne kommer...


Härliga morgonstund..

Ja, det finns nog inget bättre än att vakna upp på morgonen och se min annars så gnälliga dotter på strålande humör! Sällan hon är missnöjd på morgonen :) Och idag får jag lite egentid med morgonkaffet, sällan det händer.

Igår hon utan några beskymmer och jag blir lika glad varje gång, när hon mår bra så mår jag bra.


Julmust



Denna dryck är ju bara för god! Skulle kunna dricka mig mätt och utesluta allt annat för julmusten =)

Tror jag fått lite biverkningar ifrån vaccinet, yrsel, trötthet och huvudvärk. Igår kände jag ingenting, men vaknade idag av värk i armen osv. Ingen hitt när man har en sällskapssjuk bebis här hemma som vill bli buren den mesta tiden på dygnet.

Hade tanken igårkväll att hitta på nåt idag, men idag har denna småbarnsmamma ingen energi. Tyvärr. Den energi jag har måste jag lägga på tösen här hemma idag, men mår jag bättre så ska jag tvinga mig ut i friska luften! :)




svinvaccinet

En seg start på dagen, men så fort vi kom upp så piggnade vi till =) Tog bilen upp till Vc lata som vi är. Joel hade huvudvärk, antagligen från sin spruta igår så vi struntade i nån promenad. Ewelyn är frisk som en nötkärna, är 56 lång och väger 4980 =) Ligger utmärkt på kurvan och läkaren tyckte att hon var stark i nacken.

Sköterskan hade lagt undan lite vaccin så jag tog sprutan idag, får se om jag får ont i armen.. Än så länge är det lugnt!

Älskling fick behålla jobbet!!!!  :)

RSS 2.0