Norrköping

Igår ringde vi på en sulky som Joel hittade lite spontant på nätet. Den fanns kvar så vi bestämde att vi skulle åka och hämta den idag. Det gjorde vi också :-) Och det blir nog bra. Det är en Akta Graco, svart och smidig. Det enda är väl att den inte är vändbar, jag är så van att alltid ha henne mot mig när vi går och det känns tryggare, men å andra sidan så är det ju en vanesak.

Vi har bestämt oss efter att ha velat fram och tillbaka, lite sorgset känns det för mig. Men vi ska sälja våran Crescent vagn. Vi har fullt i källarutrymmet, det är trångt som det är ändå i lägenheten och skaffar vi någon mer knodd i framtiden så köper vi en annan. Båda har varit väldigt nöjda med vagnen, det enda negativa är förvaringsutrymmet och att den tar lite stor plats. Annars har den funkat kanon! Men eftersom vi inte vet hur framtiden ser ut med jobb, boende, ekonomi etc etc så känns det dumt att ha den ståendes, för dröjer det länge innan det blir (om det nu blir) ett syskon så får man ju inte så mycket för den.

Jag har så svårt att göra mig av med hennes saker, vet inte varför. Men det blir bäst så. Pengarna kommer komma till nytta framöver också.

Usch, nog om det. Jag är så larvig.



Såhär ser den ut iallafall :)



Sötnosen!

Ewelyn har varit på bra humör hela kvällen, hon öppnade lådorna i Tv-bänken med hjälp av hennes gåstol som färdmedel och med hennes lååååånga armar :-)

Hon badade förut och plaskade så hela jag blev blöt, gos ungen!

Ett litet busfrö har hon blivit minsann ;-)



Mammas bilder/lekparken

Sitter här uppe och klockan är bara 6, men nej jag ska inte klaga. Det tog lite tid innan hon Ewelyn somnade igår, men sen sov hon till halv 6. Tror klockan var strax efter åtta som hon somnade igår sen. Två nätter nu har hon sovit så bra, lite bök innan sen sover hon som en gris. Vågar man hoppas att det håller i sig? Lite tveksam :-)

Har kikat in på mammas blogg och som vanligt så tog jag några bilder ifrån deras "mormor-Conny-barnvaktshelg" :)



Ewelyn hemma hos sin mormor och gottar sig på en mjuk "Hästen säng" :)



Glad, men trött tror jag.

Ewelyn med sin favorit Conny!



Snuttan som busar med sin morbror som kom på besök =)

Och så tog Joel lite bilder igår när vi var i lekparken och gungade så jag lägger upp dom här också när jag ändå är i farten och snuttan har visst somnat framför Bolibompa hör och ser jag ;-)








Såhär glad och nöjd är man när man får gunga =)

Jag ska passa på och sätta på lite kaffe, sen väcka Joel om sissodär 3-4 timmar, sömntuta är vad han är, men han behöver sin sömn som ska jobba hela kvällen sen och vid lunch så åker vi till Norrköping. Så ser våran dag ut än så länge, hann inte med allt jag skulle igår sen eftersom min pratglada Tessan kom över och stannade i nästan fyra timmar :-) Så det har jag kvar.. Nä, en kaffe till och börja med!


Helgen



Dricker en kall pripps på Drottninggatan :-)



(Jag som fotograf, inte så illa pinkat va? :D)



Visst är jag snygg???? :-)



Hehe!



Lite kvällsflöööööt =)


Dagen har bestått av lite vistelse i lekparken, Ewelyn gungade och Joel tog lite kort. Sedan gick vi en liten snabbrunda. Ewelyn blev helt slut efter maten så hon sover, vi andra i familjen är mätta också.

Joel åker snart och jobbar. Lite trist, men bra att han får ihop lite komptimmar.

Tessan skulle titta förbi i eftermiddag och jag ska städa... Måste!

Dessutom hittade vi en sulky på Blocket så den ska vi åka och hämta imorgon i Norrköping. Lite smidigare att ha med sig när vi åker till pappa, så vi lånar lite ifrån ett annat konto så länge, men så fort vi får pengar så ska dom sättas in på kontot igen. Det är vi väldigt noga med och skönt det.

Nu ska jag greja lite.. :)


Stockholm

Nu är vi  hemma sen ett par timmar tillbaka och summan av kardemumman så kan jag säga att det varit helt underbart! Man är ju till viss del beroende av vädret så det kändes väl lite sissodär när vi kom fram, för först gick vi fel sedan började det regna. Men när vi väl kom till båten så fick båda upp humöret =)

Det blev en heldag på stan, tror vi gått flera mil under dom här två dagarna, så kroppen och fötterna känns lite möra, men det var det värt. Smärtan går över.

Gick in på Åhlens eftersom Fredrika jobbade igår, frågade efter henne och dom sa att hon var en trappa ner, men hon syntes inte till, lite tråkigt.

Vi tog en öl på en uteservering (bilder kommer) och satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Sedan gick vi och kikade, shoppade lite, käkade lunch och det var super. Jag åt lax med färskpotatis och Joel tog en tacobuffé. Fanns inget att klaga på, väldigt smarrigt! Vi har flötat på nåt så alldeles så jag vågar inte ställa mig på vågen, men vi hade ju "semester" och då ska man ju få unna sig!

Sedan gick vi tillbaka till rummet, vilade och myste en stund och gick senare ut igen, Gamla stan och vidare mot Södermalm. Tog ännu en bärs och pratade, trevliga människor finns det allt i storstaden också, annars har jag mina dumma fördomar vad gäller stockholmare hehe.

Vi tog en lätt kvällmat på ett kebak/korv/hamburger hak och sen pep vi hemåt. Massage och mys :-)

I morse vaknade vi ganska trötta båda två men efter en brakfrukost så kom piggheten fram igen. Vi gick ner på stan igen och strosade runt lite här och var. En hel del shopping och en massa god mat. Ja, som inte tänkt och handla nåt direkt blev fattigare.

Men å andra sidan så ska jag ju slita hela sommaren så kände att jag värd nåt extra. Det blev inte så farligt ändå så vi behöver inte leva på skorpor och vatten ;-) Men blir att hålla igen lite nu eftersom vi åker till Småland snart också. Nog om pengar. Varför drar man alltid upp det? För att skryta. Nej. För att beklaga sig. Nej.

Några kändisar mötte vi också. I gamla stan såg Joel han som spelar Arn, jag missade honom. Sedan såg han fadder forah i fångarna på fortet hur man nu stavar det?! Jag missade honom också.

Men sedan mötte vi Regina Lund och henne såg jag, på centralstation kom Yvonne Ryding också.

Det finns så mycket och skriva om, men orkar inte dra allt i detalj. Som sagt det har varit bra dagar. Ewelyn var så nöjd när mamma och Conny lämnade henne, sprattlade och skrattade. Andra gången hon är på så glatt humör när hon kommer därifrån :-) Men skönt det, då känner jag mig trygg!

Joel knäppte av några bilder, han ska lägga in dom i datorn så kan inte visa dom här ännu. Däremot tog jag några kort på sakerna vi köpte. Joel handlade en klocka, den har jag ingen bild på dock. Sedan blev det ett "Mors dag doftjus" till mamma ifrån Lagerhaus.



Äntligen fick jag mina låga Converse och ett par minisar till Ewelyn! (men ifrån Parvel)

Ewelyn har fått sin "Bamse" och även en badanka (som vi tänkt köpa tidigare)



Och lite kläder till mammsen :-)

Nu är vi både trötta och delvis panka, men ändå nöjda och glada. Det är ju det som räknas. Imorgon ska Joel jobba så jag och pluttfia ska vara hemma och slappa, plocka lite och gå ut om det är fint väder.

Nu ska jag strax tvätta bort sminket, duschen tar jag imorrnbitti. Ska bli skönt att krama om kudden. Nästan så kah längtar tills morgondagen då Ewelyn vaknar (om inte i natt, det märks).

Sovgott!



....Suck....!

Halv 6 är klockan snart och jag har en sån förbaskad huvudvärk. Det började för en liten stund sen. Nog om det, som om någon vänlig själ bryr sig? ;-)

Ewelyn och jag gick en runda till sen, skulle sätta henne i gungan men då började det blåsa så vi gick en svänga istället. Sen blev det lite bättre så jag satte mig på en bänk och filosoferade och Ewelyn myste i vagnen :-)

Såg att det blev alltmer mörka moln, så vi traskade hemåt. Hann precis komma innanför dörren så började det regna, men frisk luft hann vi få!

Jag har vikt i hop tvätten, ska bara lägga in det. Det är så lustigt man har så mycket kläder, men inget passar. Man tröttnar, det sitter inte som förut och det är väl en bra anledning att shoppa nytt ;-) Nedå, men nåt fint ska man väl hitta när man är i storstaden.

Joel sa att det skulle bli dåligt väder i helgen, men det lyssnar jag inte på nu. Isåfall är det väl typiskt, enda "semestertrippen" för min del och det ska stå som spö i backen. Men som jag brukar säga, allt blir ju vad man gör det till. Eller hur?

Nej, nu ska jag rabbla uppp soooool.. soool.....soooooool... ge mig SOL! :-D Försöka går ju alltid..

Jag ska in på Åhlens City imorgon och hälsa på min vän Fredrika som jobbar som make up artist. Vi har inte setts på, hmm.. blir det 5 år mån tro. Men det har varit flyttar i mellan, pojkvänner, barn, karriär,jobb, plugg och allt annat som hör livet till. Men jag frågade henne häromdagen och hon jobbar imorgon, så det ska bli kul! Kanske man kan få några bra tips till en trött småbarnsmamma!? :-)




Höggravida Tessan :-)

Vid nio gick Ewelyn och jag ner till Ica. Köpte våtservetter, läppsyl, nya nappar och lite olika puréer som ska skickas med till mamma imorgon. Fasen va dyrt det blir på en gång :-( Kassen var inte ens halvfull. Aja, när vi kom hem så fick jag ett sms av Tessan så vi gick upp till henne.

Ewelyn busade med "nya leksaker" och blev så fascinerad av katterna och dom av henne. Kaffet smakade ypperligt gott också eftersom det var första koppen för dagen, annars brukar jag alltid dricka kaffe det första jag gör på morgonen. Man gör ju allt för att vakna till liv!

Snuttan sover så jag har både ätit och diskat. Ska dammsuga kvar resten av lägenheten sen när hon vaknar och sen ska vi ut och gunga lite. Tessan skulle följa med ut också.

Igår så kände jag mig så ledsen framåt kvällen. Jag vill så mycket, önskar så mycket, men det räcker liksom inte. Jag har så höga krav och förväntningar på mig själv att jag blir knäpp ibland. Jag har alltid haft ständiga krav på mig själv och är väldigt plikttrogen. Att vara lat, komma med ursäkter hör egentligen inte till min personlighet, men det är då jag får den där gnutta ångesten.

Tur att jag har en karl som inte är som jag, får då vet jag inte hur det skulle bli :-)

Saknar honom nu, stackarn försov sig imorse, det har nog aldrig hänt förut, inget jag kan minnas iallafall. Men ingen av oss hade hört alarmet så han fick ila som en råtta imorse =)

Jag har mina funderingar av vad gäller mitt bloggande, jag kan ibland få för mig att jag blottar mig lite för mycket av vad jag tänker och tycker, saker som andra inte har med att göra. Men samtidigt så är jag väldigt öppen som person och det är ju det jag helst vill framställas som i bloggen.

Det är ju min personlighet. Allt jag skriver och delar med mig av kommer direkt i från mitt hjärta, men eftersom jag inte har lösen och heller inte är riktigt hundra på vilka som läser, hur personen uppfattar mina ord så blir jag lite förvirrad.

Samtidigt så skriver jag som jag nämnt tidigare här att det är för min egen skull och vill folk läsa och ta del av det så är det bara roligt.

Jag ska fundera lite till på det och skaffar jag lösen så ska jag tänka en eller två gånger extra vilka jag ger det till.

Det här blev ett hej och inlägg med lite av varje och åter igen, precis så jag är. Jag har hundra bollar i luften! :)

Nu har tösen vaknat så ska ge henne lite mat och sen går vi ut!

Sömnproblem

Att somna snabbt händer inte ofta, åtminstone inte i sovrummet. Vilar jag i soffan så somnar jag med detsamma, men jag kan ligga en bra stund och läsa innan mina ögon sluts i sängen. Det är rätt jobbigt med tanke på att man är jättetrött och behöver sin sömn.

Jag gick upp och tog lite fil. Det kan hjälpa. När jag går upp såhär så tänker jag på när pappa hade mig och min bror på sina helger när vi var små, vi fick alltid komma upp mitt i natten om vi inte kunde somna. Då såg vi på Tv, pratade och åt bullar med en klick smör på och en massa mjölk. Låter onyttigt och det var det också, men mysigt!

Idag har jag tillbringat dagen inomhus, jag skrev i förra inlägget eller om det var inlägget innan, I dont remember ;-) Men att jag helst vill gå ut en till två gånger varje dag så lite ångest fick jag. Men det blåste och såg så grått ut, sen var jag tvungen att dammsuga en massa döda myror som krupit in (låter inte trevligt, åh nej det är det inte!) sen hade jag en stor disk att ta hand om och Ewelyn var väldigt mammig, plus att jag hade bokad tvättid klockan ett och då blir man ju lite bunden tyvärr.

Men det får vi ta igen imorgon, då hoppas jag på sol :-)

Jessica, du undrade vilken sida jag menade. Den heter www.newlook.com. Jag har tappat bort adressen till din blogg, så du får gärna skriva den om du fortfarande är aktiv vill säga :-) Alltid kul att följa vad som sker i ditt liv i Norrköping =) Hoppas familjen mår bra!

Nae, om man skulle göra ett nytt försök att somna. Vi har ju en levande väckarklocka här hemma som kan börja "pipa" närsom.

Sovgott mina vänner och dröm sött!

Sötnosar :-)

Idag har tiden liksom dom flesta dagarna sprungit iväg, en del dagar kan kännas lite mer sega, men mestadels så tycker jag att dagarna går snabbt. Vädret är sådär, hade gärna sett lite mer av solen. Vi har och göra inomhus ändå idag. Tvättiden börjar om en kvart. Dammsugning och moppa golven ska hinnas med, bus med Ewelyn när hon vaknar, fast det är bara roligt :-) Det andra slipper jag gärna.

Fick tips på en bra sida som har väldigt snygga kläder och skor. Jag vill ha ALLT!


Hittade några små sötnosar som gärna skulle få klä mina fötter nu i sommar. Men det får än så länge bara bli ögongodis. Vi ska ju till Stockholm på Fredag ;-)







Nu ska jag ta tag i lite, tvätten ska bäras ner!


Klockan åtta

Ja, så mycket visar klockan nu. Ewelyn och jag gick ut en runda på eftermiddagen igen, det såg så skönt ut när man tittade ut genom fönstret. På förmiddagen var det ju kanonväder, men det började blåsa och blev nästan lite kallt. Men vi gick och gungade lite här utanför och sen en liten promenad. Känner att man behöver komma ut en eller två gånger varje dag, annars blir jag galen ;-)




Mössan åkte på istället för solhatten :-) På fotoögonblicket ser hon halvt vettskrämd ut, men det var hon inte :-)

Sen hoppade hon i badet med pappa.



Älskar att bada och busa i vattnet.


Härligt väder!

Vi traskade ut strax efter nio, gick en runda innan affärerna öppnade sen tog jag en liten kik inne på Lindex, hittade en gullig solhatt. En rosa med bamse på, först tänkte jag ta en blommig, men tror den skulle sticka ut lite väl mycket :-)

Sen blev det ett baslinne till mig, ett gult. Jag har så himla dåligt med vanliga enkla baskläder, sånt som jag oftast använder och trivs bäst i, så det blev ett inköpt för ynka 50 spänn ;-) Billigt och bra! Sedan passade jag på att köpa eye make up remover, det har varit slut i över två veckor nu och jag får gno sådant utan det så när dom hade erbjudande på Lumene så slog jag till. Har aldrig provat det, men gillar deras märke. Dock tycker jag inte att deras mascaror är så bra, men har ioförsig bara testat två av deras sorter.

Ewelyn var vaken hela tiden, annars brukar hon somna ganska snabbt i vagnen så när vi kom hem så slocknade hon på en gång och då passade jag på att slänga i hop lite köttfärssås.



Hoppas den är värd pengarna :-)

Jag är seg och mätt. Joel sa till mig en gång att om man blir trött efter maten så har man ätit alldeles för mycket. Jag instämmer, jag åt alldeles för mycket, på gränsen till illamående. Men det blir så när man är dum nog att hoppa över frukosten. Inte bra.

Nu ska jag ta hand om min lilla ängel, blir nog att gå ut och gunga lite i eftermiddag =)


Måndag kväll =)

Det blev en eftermiddag ute i det blå som man säger. Ewelyn gungade för första gången och det gillade hon så det kommer vi göra fler gånger framöver :-)

När jag kom hem skrev vi matlista och så åkte Joel och storhandlade. Vi tog det idag, eftersom det är löning imorgon och säkerligen mycket fler människor som ska trängas inne på City gross. Vi köpte en halkmatta som ska läggas i badkaret så det inte ska bli så halt. Ewelyn blir ju hal som en ål av badoljan och jag är klumpig så det blir nog bra :-)

Joel lade ut några bilder ifrån helgen på hans blogg, så jag tar mig friheten att dela med mig av dom.

Nu ska jag ta en dusch. Ewelyn sov inte alls mycket idag på eftermiddagen så hon var mer än trött när hon lade sig, men munnen dummar sig.. Förbaskade tänder som aldrig vill spricka upp!






och så lite grillkorv :-)





Sista babysången :-(

Idag var vi på sista babysången för den här terminen, känns lite ledsamt eftersom det varit skönt att ha den rutinen varje Måndag som en bra start på veckan. Men nu får man hitta på annat skoj i stället =)

Jennifer kom strax innan nio, sen även Madde så vi knallade neråt. Vi gick hemåt istället för att vara kvar och fika eftersom Ewelyn gnuggade sig i ögonen och blev trött. Hon blir riktigt trött efter allt ståhej.

Idag är det toppenväder så vi ska ut en stund sen igen tänkte jag när lillan sovit färdigt. Man får passa på när solen är framme för det kan växla fort.



Mammas hjärtegull!


Vill ha ;-)

Ewelyn sover och Joel är och fixar med några ärenden. Så jag sitter och slappar och ögonshoppar lite på nätet och drömmer lite ;-)

Andra inlägget idag och klockan är kvart över elva snart, men jag har hunnit en hel del sen sju i morse. Ska strax fixa till mig själv lite och smida planer inför dagen. Verkar inte som det blir något jobb idag, men det har jag ju sagt förut och så har man blivit uppringd.

Här är några plagg som gärna skulle få en plats i min garderob.





 

Åh.. Ut med det gamla och in med det nya. Vore toppen härligt. Dock blev det mer ut med det gamla än in med det nya, men drömma kan man ju alltid göra :-)

Skulle eller måste och borde ta en vårrensning i garderoberna, men jag har nog en släng av seperationsångest plus att jag kanske kommer använda just det plagget vid just det tillfället. I need some help tror jag!

Ha en fin dag!


Kalas



Igår eftermiddag åkte vi ut till Nina och hennes familj och firade hennes son Wilmer. Dom bjöd på marängswiss och sen blev det en spontan korvgrillning innan Joel skjutsade hem Ewelyn och mig för att sedan åka tillbaka och meka bil. Ewelyn somnade på mindre än en minut =)

Man märker hur bra snuttan mår av att få vistas ute på landet, ja det gör ju en annan också. Det är nu när dessa sommardagar kommer som man verkligen önskat att man bodde i hus och hade en grön, fin tomt att sitta på.

Just sommaren ute på landet med allt grönt, fåglarna som kvittrar och doften. Självklart känner man sig hemma, eftersom jag bott största delen av mitt liv ute på landet.

En trevlig dag med trevligt sällskap. Jag önskar också att jag inte kände mig så trött hela tiden. Hur jag än bär mig åt så är jag så trött!? Jag blir trött på att vara trött konstant. Men under den tröttheten så finns det energi och jag är envis. Tur är väl det :-)

Joel tog bilder med sin kamera igår, kanske snor några när han fixat med dom och lägger ut här ;-)






Bilder

Mamma kom hit på förmiddagen. Vi tog bort liggdelen på vagnen och gick ut. Varmt och kvavt, men skönt! Dumt och klaga.




Sitter upp för första gången i vagnen



Ewelyn med sin mormor

Vi gick även ner på stan, ärendet var att hitta ett par solglasögon till snuttan, men blev visst ett linne till mig också ;-)



Ewelyn fick ju prova sin kusin Lovas solglasögon och hon var så söt i dom och jag hittade likadana, kunde inte motstå dom :-) Tyvärr så tog hon av dom hela tiden i vagnen, men men.. Hon kommer väl på så småningom att hon ska ha dom på sig. Och det blev ett randigt linne såklart. Gillar randigt och blommigt, det märks va?! :)

Mamma och jag käkade även lunch ute, trevligt. Tack mammsen för idag!


Vid tre tiden ringde farmor, dom skulle hit till Mjölby och frågade om vi var hemma. Hade med sig blommor och fika och även kläder som pappa och hans sambo köpt till Ewelyn. Nä, jag visar inte för att skryta utan för skojs skull :-)



Söt tunika med tillhörande tights

OCH




Längre tunika med joggings



Fina handplockade blommor :-)


Det här var våran dag i ord och bilder. Joel har varit på egna äventyr i stort sett hela dagen, men ikväll ska vi mysa!

En bra och varm dag med nära och kära <3


Svettigt pass

Nog vad det varmt och klibbigt att jobba idag! Vi var varma i kläderna kan man säga =) Det gick bra, men det var lite körigt eftersom det fattades extrapersonal och dom ordinarie var i väg på vårresa, men vi fixade det!

Jag struntade i att ta någon rast och fick gå en halvtimme tidigare. Det var toppen att jag kunde göra det med tanke på att Joel jobbar kväll.

Lillfisen var väldigt trött ikväll. Ifrån fem tiden gnälldes det och jag kände mig så taskig att hålla henne vaken till sju så hon fick lägga sig lite tidigare. Så imorgonbitti kommer jag nog bli väckt av en pigg, sprattlande glad tös :-)

Men vad gör det? Hon är så gullig när hon tittar igenom spjälorna. Det är värt all trötthet, helt ärligt faktiskt.

Jag har lite disk att ta itu med innan jag får sova. Jag tvingade mig själv att inte ha några "måsten", men det sprack rätt fort. Inte vill jag vakna med en massa disk, sen måste jag plocka lite.

Det här var allt för mig denna dag. Ett tråkigt inlägg utan bild, men ibland blir det så.. Ska gottgöra er.

En blogg är så mycket roligare med bilder, tycker jag iallafall. En blogg med en massa text tröttnar jag ganska snabbt på, man orkar helt enkelt inte läsa.

Jag är inte så aktiv på att lägga ut bilder heller, men jag försöker. Och som sagt, det är ju min blogg och ingen annans ;-)

PUSS OCH KRAM SKUMBANAN!


Ewelyn med röda mulen



Mätt och nöjd efter en stor tallrik äpple & pärongröt :-)

Det syns inte på bilden, men hon är röd under näsan efter allt snoreri, dessutom har hon ett rivsår vid ögat. Jag förstår inte hur hon lyckas riva sig själv, tycker vi inte gör annat än och fila hennes naglar, men dom växer så fort och vassa blir dom snabbt på hennes fingrar. Hon gnor ju så dant i ansiktet också, speciellt i munnen och ögonen när hon är trött. Man kan ju inte sätta på henne vantar precis ;-)

I morse när vi var ätna och klara så tog jag med mig Ewelyn och gick ner till Ica och handlade lite småsaker, köpte mangopuré och potatis och majspuré. Hon har lite svårt för en del sorter, speciellt kyckling och rotfrukter som jag köpte en gång, men det är bara att försöka. Ju mer hon får smak på det, desto bättre går det ju. Men det syns ju så väl på vad hon gillar mest :)

Jag hade en känsla att farmor skulle dyka upp idag, men har inte hört något. Vi hade ju inte bestämt någon dag, men jag sa att jag skulle jobba imorgon, men hon kanske kommer efter det, fast nu när jag tänker efter så jobbar hon ju imorgon också, hmm.. Ja, det märks!

På Fredag kommer mamma hit iallafall och gör oss sällskap ett par timmar, hon är bebissugen =)

Blev visst några inlägg idag, men är man en bloggoman så man ;-)




Rösta gärna på min pluttis :-)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=33891

I´m so tired....

Jag somnade nog inte förrän halv ett i natt, det gick bara inte. Låg och läste för att bli trött, eller jag var trött, men inte så pass trött att jag kunde slappna av och somna. Helt hopplöst ibland eftersom jag verkligen behöver min skönhetssömn ;-)

Klockan 6 ville Ewelyn INTE sova mer, hur trött hon är var. Hon somnade nästan till i min famn, men kunde inte riktigt komma till ro, så vi gick upp. Nu sover hon i babysittern igen framför "Vakna på the Voice". Men hon brukar aldrig sova länge, max en kvart kanske =)

Ikväll blir att hoppa i säng tidigt, inte senare än tio för imorgon ska jag jobba. Börjar kvart i sju och är därmed först på plats på avdelningen, längesen jag tog morgonrapporten och jag sover oftast alltid lite sämre när jag har det passet eftersom jag är så rädd att försova mig, tur att det aldrig har hänt.... *peppar peppar*

Fick jobba kvällen också om jag ville, men har ingen barnvakt och det handlar bara om tre timmar så känns lite trist att någon ska behöva åka hit också för att jag ska jobba ett så kort pass. Kostar ju att åka också, men ett sju timmars pass räcker gott och väl :-) Jag är glad för det.

En kaffe på det här och sen en dusch! Hoppas farmor kommer idag =)




Glad Ewelyn



Glad liten tjej här hemma på förmiddagen :-)

Hmm...

Idag har det regnat så vi har faktiskt tillbringat timmarna inomhus. Joel var och hämtade ett extratäcke så hon har fart runt på golvet och även i gåstolen. Nu börjar hon nå ner och istället för att gå så hoppar hon fram. När jag satt i soffan så hoppade hon fram med hjälp av stolen till DVD:n och började trycka på den :-)

Nyfiken och klåfingrig, men det hör till. Det visar ju bara att hon utvecklas och analyserar allt i sin omgivning, ja hon är bra go!

Pappa ringde förut och vi har bestämt en helg nu som vi ska åka ner och hälsa på. V.23 närmare bestämt.

Jag ska strax väcka sömntutan så hon kan somna i ikväll sen, och ett bad ska hinnas med :-D

Men ska sätta på ett par koppar kaffe först, huvudvärken börjar komma igen...

Puss o Kram från mig och Ewelyn!


Måndag kvällen





Dagen den gick ändå. Trodde det skulle bli segt eftersom det inte blev någon babysång, men jag är glad att vi inte gick nu när hon inte är riktigt på alerten, hon har inte hostat så mycket ikväll, men snorar gör hon tyvärr fortfarande.

Dock har energin inte varit borta för hennes del, hon har tjuttrat, sprattlat och busat. Ja, ni ser själva på bilderna :-)

Nu sover hon gott i sin säng efter att ha varit uppe sen tre tiden.


Jag fick ett ryck med dammsugarn och golvmoppen. Det luktar så gott när det är nystädat. Har toan kvar och lite annat smått bara.

Joel hämtade bilen så nu är den nyservad, en dyr och tråkig räkning, men har man en bil så måste man ju underhålla den.

Pratade med farmor förut och hon ska in till Mjölby nån dag i veckan och hälsa på sin syster. Jag känner att jag inte vill skriva så mycket om det med tanke på respekt och jag finner heller inga ord. Tycker verkligen så synd om henne med allt elände. Jag blir så ledsen när jag tänker på det, för hon förtjänar verkligen inte att utsättas för det. En varm och jordnära människa som borde slippa det här. Usch, nä nu ska jag återgå till något annat för tårarna kommer nästan när jag tänker på det...




Försäkringskassan

Vi skippade sången idag. Ewelyn hostar och snorar och jag själv är inte helt fit for fight. Så jag passade på att ringa några ärenden, bland annat till roliga försäkringskassan då jag undrade lite över ett par saker.

Mina dagar tar snart slut, i början på Juni. Hade det på känn, men tycker det står lite konstigt på nätet så jag ville fråga. Så min kära sambo får skriva över några dar till mig, eftersom det blir ett glapp ett par veckor innan sommarvikarietet sätter fart. Men i sommar så sparar vi ju en del, men jag kan inte sticka under stolen med att man känner sig lite stressad inombords.

Försöker ta fram det där inre lugnet. Hade man haft en fast tjänst så hade det ju underlättat, men nu är situationen inte så och då får man göra det bästa utav det. Tack och lov så sparar jag ett par dagar nu när jag jobbar.

Tycker inte att man ska behöva känna den "panik" nu när man är hemma och ska njuta av tiden med sitt barn. Joel tar så lätt på allt och visst hade jag önskat att jag kunde se allt från den ljusa sidan också, men jag VILL veta hur det kommer se ut, samtidigt som jag tar dagen som den kommer. En lite knepig kombo kanske, men det så jag fungerar.

Jag har även bokat in lite jobb i helgen som kommer nu, för att tjäna in ett par dagar.

Nä, idag är det Måndag och jag ska/vill vara positiv :-) Så nog om denna myndighet...

Resten av dagen spenderar vi hemma, ska greja lite sen när Joel åkt till jobbet. Nu är han och hämtar bilen som varit på service.



Stor blöt puss till er! ;-)


Mammas tvätthjälp




Efter många försök i går så somnade lillan till slut, mitt eget fel för jag tog upp henne efter en stund och busade med henne i soffan. Så nu vet jag, att det var inte så smart :-)

I natt vaknade hon bara en gång, Joel gav henne lite mat vid halv tre sen gick vi upp vid sju. Såg missat samtal på mobilen och fick lite halvpanik, shit tänkte jag. Dålig stil av mig att inte svara men hade den på laddning och på ljudlös i sovrummet.

Igår ringde dom på hemtelefonen. Men Elin ringde senare sen och jag ska hoppa in några timmar ikväll.

I morse tänkte jag vika ihop tvätten som legat här i påsarna sen i fredags.. Och vem ville vara med då om inte Ewelyn :-) Hon var genast framme och lade sig på tvätten ;-)

Allt som prasslar är helt magiskt för henne :-D


På tapeten... :-)

Nu ska jag börja detta inlägg med att tycka synd om mig själv :-) Sällan jag gör det... Hmm? Ja iallafall så mådde jag fruktansvärt dåligt igår ikväll, hade migrän ifrån tidig morgon tills idag på morgonen och det är först nu som det börjat lätta upp.

Det var bra längesen jag hade en migränattack, och det är hundra gånger värre än en vanlig jobbig huvudvärk. Man kan knappt röra sig, man svettas, huvudet känns som att det ska sprängas och man har svårt att vara i närheten av både ljud och ljus. Jag gick och lade mig skapligt, pallade inte att vara uppe. Det enda som faktiskt riktigt fungerar är att sova. Jag brukar ta migränmedicin, men eftersom jag inte haft några besvär på ett tag så vet jag inte var dom är eller om jag ens har några kvar.

När jag vaknade så satt det kvar. Var lite bättre, men hade kunnat sova länge till. Telefonen ringde halv sju, första gången hörde jag inte, andra hann jag till telefonen snabb som en iller :-D

Dom undrade om jag kunde jobba idag 7-16.30 och självklart kändes det inte mer än rätt att inte tacka JA eftersom jag satt upp mig, sjuk kan ju alla vara, men jag bet ihop. Klädde på lite raskt och gick iväg. Joel och Ewelyn gick upp samtidigt så jag kunde pussa snuttan innan :-)

Det gick i ett kan man säga. Kunde inte ens ta min halvtimme rast, så den har jag skrivit upp. Så jag körde hela dagen förutom en paus på kanske fem minuter. Ja, lite stolt är man ju ;-)

Vi får se om det blir något imorgon, den jag jobbade för idag skulle komma imorgon. Men det kan ju bli jobb på andra avdelningar. Det märks imorrnbitti om inte annat.

Ikväll delade vi på varsin pizza, jag ska inte äta det på grund av glutenallergin och heller inte för att jag vill gå ner ännu mer i vikt, men jag var så hungrig och Joel också, så latsidorna på oss kom fram. Ingen av oss kände sig sugen på att ställa sig vid spisen. Gott var det,  men känner på mig att min mage kommer va kaputt imorgon igen :-/ Rena dumheten!

Igår borrade Joel upp ett par tavlor här hemma och Ewelyns lampa. Men kort på allt har inte hunnits med än, så ni får se det jag har så länge.




Lilla sötnosen. I vardagsrummet




I köket. Kusinerna Stjernerhem :-)

Allt för dagen, imorgon är det en ny dag och jag hoppas att min hjärna vill vara snäll mot mig..



Snorig liten tösa

Ewelyn har varit snorig i ett par dagar nu och idag hade hon även lite feber. Så hon har fått ett par suppar. Hon har varit hängig och inte alls sådär pigg, glad och framåt som hon brukar vara.

I natt blev det inte mycket sömn varken för Joel eller mig, hon vaknade en-två gånger i timmen. Man tycker så synd om henne och det skär verkligen i hjärtat när hon blir ledsen.

Hoppas det blir bättre i natt.


På förmiddagen fick jag ett sms att Tessan var barn och karlfri så jag kilade upp till henne och tog ett par koppar kaffe. Ewelyn sov ändå. Längtar tills hennes bebis kommer, då kommer det bli många barnvagnspromenader :-)

Idag så har vi även införskaffat oss en slagborrmaskin, vi har sagt det flera gånger att vi vill ha en egen, som man kan borra i betongväggar med och dom är ju inte speciellt billiga, men Joel hittade en på Blocket så den åkte han och köpte.

Så tråkigt att hela tiden behöva låna en och jag gillar helst inte att låna saker ifall det skulle gå sönder. Men nu så, nu har vi en egen apparat :-)

Nu ska jag hoppa in i en dusch, har inte känt mig särskilt pigg jag heller idag.

Vi har mättat våra magar med tacos och sen har vi en film som vi lånat av Jocke och Zitha som ska ses ikväll :-)



Lilla kexet :-)

Efter en vanlig trötthetsmorgon så gick vi ner till jobbet. Var på tre avdelningar, dom jag varit mest på och även idag så fick man många kramar och komplimanger, fast mest fick Ewelyn såklart. Hon var så snäll och lugn. Lite grinig bara, men hon var aldrig ledsen. Hon blev lite trött, men inte så konstigt med alla människor som tittar på henne och vill hålla i henne :-)

Utan att verka skrytsam så var det flera som sa att hon verkar vara en väldigt lugn och trygg bebis och jag håller med. Största tiden av dygnet så är hon lugn, men även hon får sina små utbrott i mellanvarven :-D Och då spelar det ingen roll hur man bär sig åt för ingenting är bra =)

Sommaren kommer nog bli tuff även denna gång har jag en stark känsla av, för det är väldigt krävande och stressigt på avdelningen. Dom har till och med satt in extrapersonal och det är eventuellt tal om det igen, men inget är säkert. Sedan verkar som att jag kommer jobba en hel del helger, med vikarier. Min tur igen att jag åker på det. Då känner man att man har huvudansvaret eftersom man varit länge.

Men eftersom jag inte jobbar så mycket nu så går det ju åt mer energi, men det fixar jag :-) Nu behöver jag ju inte tänka på någon bebis i magen, utan mer för min egen skull.

Hann inte mer än att komma ut så sov hon gott i sin kärra. Jag såg att jag stod med på listan nu över helgen, så hoppas det blir lite jobb framöver. Skönt socialt och härligt med lite extra klirr i kassan.

I Måndags var ju Joels mamma här och hade köpt med sig fika och Ewelyn fick prova ett mariekex för första gången. Hon blev så till sig, ja allt som kan stoppas i munnen går hem :-)

Just ja. Ewelyn har sagt flera gånger nu "pa pa pa" och idag på jobbet "ma maama". Elin hörde det, men inte jag :-/

Nu blir det inget mer bloggande idag/ikväll. Två inlägg får räcka.


Bjuder er på en söt bild, till skillnad mot den förra på mig... HAHA!




Mammas och pappas ögonsten :-)


Galen kväll

Igår så fick Joel ett ryck, en idé om att ta en "häftig" bild. Lite scary sådär.. Så det var bara att ställa upp :-)

Vi ska ju ta lite mer professionella bilder på mig sen framöver, där mer tid och fix ligger bakom med hår, kläder etc och så är tanken att vi ska ta fina mamma-dotter bilder på mig och Ewelyn :) Men lite kul när det blir såhär spontant =)




Oh my goooood.. :-)



Ewelyn vaknade halv 6 idag. Var jag trött? Bara förnamnet. Att hon skulle somna om fanns inte ens på tapeten, så det var bara att pallra sig upp och se glad ut.

Idag ska jag gå till jobbet, har fått många förfrågningar sista tiden så nu är det verkligen dags!


Ha en bra dag!


Spontant



Ewelyn och jag busade lite med kameran i soffan förut, därav suddigheten på bilderna =)

Tre inlägg idag. Inte så illa pinkat för det har gått i ett dag, förutom snuttans och mina lilla powernap på eftermiddagen. Mycket bus och lek!
Något städ blev aldrig av. Har jag ångest? Jovars, skapligt. Sagt det i två dagar nu. Jag plockar ju och så varje dag, men golven behöver dammas och dammsugas och det behövs även ett köras ett varv med trasan för lite avdamning.
Har inte hört något ifrån jobbet idag så jag väntar. Imorgon förmiddag ska jag hälsa på tänkte jag, har också sagt det ett flertal gånger nu, men liksom det så har det dykt upp annat i mellan. Men imorgon blir det av.
Jag brukar säga att planering och rutiner är a och o nu när man har barn, men det är sällan det blir som man tänkt sig.

Jag gillar spontanitet, men även planering, vet inte i vilken ruta jag befinner mig mest på nuförtiden ;-)

Nu blir det inget mer bloggande ikväll, ska ta det lugnt framför Tvn... :D

En stor favorit

Andra inlägget idag. Tiden har försvunnit idag. När jag skulle ta upp Ewelyn efter sin förmiddags sömn så kände jag att det luktade något bekant, ja det stack verkligen till i näsan :-)

Lade henne på skötbordet och blöjsingen var mer än full om man säger så. Gått igenom bodyn upp mot ryggen och på sidorna. När jag tog av henne blöjan så sprattlade hon till så det kom på benen, fötterna och även på händerna. Det blir alltid lite kaotiskt eftersom innan man kan bada henne så måste man lägga ner henne på golvet så man ser henne, sen flytta på skötbädden och ställa ställningen åt sidan och till sist fylla upp badkaret så det tar sin lilla tid.

Men jag hade ändå tänkt bada henne ikväll men det blev ett förmiddagsdopp istället :-) Nu fick hon även inviga sin nya Pippi-body.

Efter det så var det matdags så jag ställde in en bit  falukorv i ugnen och gjorde potatismos. Ewelyn fick morotspuré och päron till dessert.

Har även kollat runt på lite lägenheter och det fanns en del intressant, synd att man inte kan slå till bara sådär, men vår tid kommer :-)

Timmarna går så fort!

En vanlig dag


Så liten hon är på kortet, det är mysigt att se tillbaka och hon har ju ändrat sig massor. Lika söt som när hon kom, men hon har växt på både längd och bredd och utseendet växlar hela tiden. Jag själv tycker det är så svårt att se det, ser ju såklart hennes drag och jag håller nog med svärmor som var här igår, hon börjar bli mer lik Joel igen. Inga tvivel om att det han som är pappan iallafall :-)

Nä, det här blev ett kort inlägg. Har ingen ro att sitta här känner jag när det finns så mycket annat som måste göras istället.

Tack och hej så länge!

Babysång :-)

I morse kände jag mig helt mörbultad. Men vet jag att jag har något inplanerat så får jag den där extra energin. Tänk om det kunde va så varje dag :-) Önsketänkande!

Upp och iväg kom vi. Mötte upp Jennifer och Minna här utanför sen traskade vi neråt. Blev dock ingen lunch, men det kommer fler tillfällen.

När jag kom hem såg jag att jobbet hade ringt, både på hemtelefon och mobilen, men hade på ljudlöst så glömde helt att kolla den förrän jag kom hem. Äntligen är jag registrerad på Vikariebanken :-) Bättre sen än aldrig, plus att jag fick lite update på en jobb tid i nästa vecka och så har jag satt upp mig hela helgen. Man får passa på.

Sedan ringde jag Synsam och dubbelkollade en sak. Tydligen jag som fattat fel, men men det är ordnat nu.

Pappa ringde nyss med och sa att dom köpt några plagg åt Ewelyn i Ullared. Inte nog med att hon fick grejer igår, snart ska hon få ännu mer :-)

Nu ska jag passa på att ta nåt ätbart, plocka lite och invänta min käraste sambo :-)





Söndag

Halv åtta gick vid upp, men var vaken innan. Försökte ligga kvar så länge det bara gick, men Ewelyn blev rastlös och jag kunde ändå inte somna om. Så det var lika bra att gå upp. Nu sover hon igen efter att ha lekt av sig lite :-)

Joel fick sms av en fotokompis så han åkte för en stund sen. I eftermiddag ska vi åka till farmor och hälsa på, hon har inte träffat oss på ett tag och hade köpt två pyjamaser till snuttan.

Jag har även hunnit med och sorterat tomma kartonger och skrivit inköpslista, för idag måste vi handla inför veckan och fylla på med nödvändiga saker som ersättning, blöjor och KAFFE! Tre väldigt viktiga saker i det här hushållet :-)

Hemmet behöver få sig ett städ också, men vi får se vad som hinns med idag. Jag ska ta en dusch när Ewelyn vaknar, vågar inte chansa nu för jag känner på mig att hon vaknar närsom :-)

Imorgon väntas babysång med bästa Jennifer och hennes ena guldklimp och efter det ska vi äta en god lunch tillsammans :-)

Hittade några bilder ifrån pappas kamera.



Familjen




Farmors och Svantes Ollie




Liten Ewelyn

Mys dag hos mamma :-)

Igår eftermiddag skjutsade Joel ut mig till mamma. Hade tänkt ta pendeln, men han och Ewelyn skulle ut till Ö.Tollstad så vi tog en liten omväg. När jag kom hem till mamma så höll hon på och förberedde maten. Fläskotletter, pepparsås och potatiskaka plus en massa god grönsallad. Det smaskade vi oss tillsammans med lillebror.

Tidigare i veckan så bestämde vi att jag skulle sova där så det gjorde jag sen. Joel skulle bowlat och käkat med jobbet, men han sa ifrån (för min skull) för att jag skulle få lite egentid och som jag skrivit innan så börjar ju hon jobba och jag med snart med mitt sommarvik. Veckorna går fort!

När vi ätit färdigt så satte vi oss i soffan och letade låtar på Spotify och tjuttrade. Min lillebror sprang fram och tillbaka eftersom han skulle möta några vänner på stan, så lite kul att han var hemma. Han höll på och grejade med håret etc etc. Ja, man får härliga känslor. En annan var ju likadan, men värre i den åldern. Utseendet var mer än viktigt :-)

Strax innan åtta så tog vi bussen ner till stan och hoppade in på De Klomp, en öl pub där man kan välja mellan 25 olika ölsorter. Så öl och brist på karlar fanns det ju inte. Haha, ja och så satt mamma och jag där ;-) Skämt åsido, det var mysigt och gott. Provade en öl som smakade banan, riktigt god! Vi satt i cirka två och en halvtimme och pratade om allt och lite mer därtill. Allt som allt tog vi två öl var så vi var inte särskilt berusade.

Det kändes så bra och välbehövligt. Joel skickade mms när snuttan provade hennes kusins solglasögon formade som hjärtan. Ursöt, blev nästan tårögd. Underbara snutta man har. Stolt är man som tillsammans med Joel producerat denna prinsessa :-)

Mamma väckte mig i morse med att frukosten var serverad. Vet inte när jag åt en så god frukost. Jag brukar sällan göra det, men det smakade bra. Fil med stora björnbär, kokt ägg, glutenfria frallor med ost-skinka och skivad tomat och en stor kopp kaffe.

Vi tog varsin dusch och sen åkte vi ner till stan igen, eftersom ärendet för min del var att hitta en 25-års present till Tessan som fyller idag. Jag hittade det jag var ute efter. Sen bjöd mamma mig på mat och tog sen pendeln hemåt. Ja att åka tåg hör inte till vanligheterna längre.

När jag kom hem möttes jag av en glad, men trött sambo och en sprattlade dotter. Nog känner man sig saknad och jag saknade naturligtvis dom.

I kväll har jag varit uppe hos Tessan med presenten, hon bjöd på fika. Har busat och nattat Ewelyn :-)

Hittade så mycket fint i klädväg både till henne och till mig själv, men jag köpte inget. Vi har unnat oss tillräckligt och kommer unna oss mer. Nu kommer vi enbart handla sådant som vi måste, allt annat får prioriteras bort. Vi har ju våran tripp att se framemot.

Nog har jag blivit bortskämd i helgen och jag kan med lite ego känsla säga att jag faktiskt är värd det av många olika anledningar.

Oj, det här blev kanske ett tråkigt inlägg med mycket text och inga bilder. Ska knäppa av några imorgon!

Härlig Lördag! (trots regnrusket)


Kvällen :-)



Tjejkväll igen :-)

Joel jobbar och om cirka en kvart kommer Tessan hit och fikar. Kaffe och prat, me like!

Ewelyn sov knappt inget idag på eftermiddagen, somnade till en stund bara sen hörde jag hur hon blev missnöjd inne i sovrummet och ville komma upp. Hon älskar uppmärksamhet och att få närhet, men det gör ju dom flesta bebisar.

Efter ett bad och massage (Ja, jag älskar att massera dom små benen och armarna, speciellt med oljan vi har här hemma, den värmer och hon blir så bebislen) Det är så kul också när man ser att hon tycker om det och det ger effekt. Tyvärr blir det ju inte varje kväll, men jag försöker efter varje gång hon badat och om hon är på bra humör :-) Annars blir det lite svårt hehe..

Nä, nu ska jag lägga ner bloggandet för ikväll. Tessan kommer nog vilken minut som helst och sen blir det att glutta på "Lyxfällan". Imorgon kl 7 har vi tvättid och jag har tagit på mig den uppgiften eftersom jag ändå är uppe och Ewelyn protesterade inte sist när vi var nere i tvättstugan. Vi gjorde en liten deal min sambo och jag idag :-)


Puss!


Lekparken



Såhär glad var även jag idag på morgonen när jag tittade ut :-)

Ewelyn sov bra i natt somnade strax innan sju och vaknade vid två, fick lite mat och sen gick vi upp kvart över sju. Hon vaknade inte en enda gång av att hon ville ha nappen. Själv satt jag uppe en bra stund innan jag kom i säng och låg och bläddrade i en tidning.

Fick ett sms av Tessan om vi ville följa med henne och Albin på lekparksjakt och visst ville vi det, jag hade ändå tänkt gå en svänga. Så vid kvart över nio gick vi ut och det blev nog nästan två timmar innan vi var hemma igen. Snäll som hon är så tog hon med sig kaffe och varsin banan =)

Idag blev det rester från igår, den var lite torrare, men gick att äta.

Fastighetsskötarn var här när Ewelyn och jag var ute så nu är det fixat igen.

Ikväll blir det bad utan att det ska svämma över vatten på hela badrumsgolvet :-D

Vi har dessutom skickat in lite kort på framkallning nu också ifrån dopet och om en timme åker Joel till jobbet. Suck, vill ha han hemma ikväll. Menmen, snart är det helg!

Dagens uppdatering.. Tyvärr glömde jag kameran hemma när vi var ute åter igen, så därav inga bilder.


Du är vacker...

Just ordet "Vacker" tycker jag är så fint, innebörden i det ordet är så stort. Man kan vara vacker både på insidan och utsidan. Joel brukar häva ur sig dessa tre ord när jag minst anar det, när jag står och diskar med flottigt hår uppsatt i en slarvig knut och luktar allt annat än gelehallon. Det är just då som man själv inte känner sig särskilt vacker, men det är ju då man vill höra det. Eller?

Jag har så svårt att ta till mig komplimanger, rycker mest på axlarna och småler lite eller säga något som "Va, skämtar du? eller "Aa, just det...". Önskar bara att jag kunde bli bättre på att säga sådant tillbaka, för det är ju det jag faktiskt tycker, men jag tänker inte på det. Men jag har blivit mycket bättre och man borde, tycker jag ge varandra minst en komplimang varje dag. Det behöver inte vara "Va vacker du är" utan det kan räcka med att säga hur duktig personen är, visa sin uppskattning genom en kram eller varför inte ett gulligt sms. Mer kärlek åt folket. Det mår vi bra av.



Idag har vi inte gjort särskilt mycket. Dagen började tyvärr lite kaotisk. Tog en dusch och när jag skulle tömma ur badkaret så blev det översvämning. Ewelyn satt i babysittern som tur var så hon fick inget på sig, men det var rena rama sjön på hela golvet. Toalettpappret blev blött och mattan dyngsur. Så idag ringde vi fastighetsskötarn så han skulle dyka upp imorgon. Går ju inte att ha det såhär. Joel  har försökt att rensa mer en avloppsrensare som vi lånat av hans mamma, det har hjälpt lite, men sedan blir det likadant igen.

Efter duschen fick  jag ett sms att Tessan inte mådde bra och hade spytt och sovit dåligt. Ja att vara höggravid har sina tunga dagar. Men jag klädde på Ewelyn så gick vi en runda själva. Strålande sol, skönt var det!

När vi kom hem slängde jag ihop en lasagne så det åt vi idag. Joel var och växlade in lite pengar, sådant som vi lagt undan. Nästan tvåtusen spänn! Perfekt, dom ska ju gå till Stockholm till mat och boende :-)

Lilla fjunet sover sen en kvart tillbaka och jag sitter här med kaffekoppen på bordet och laptopen i knät.


DU ÄR VACKER



 


Dagen

Vi gick ut kvart i tio och mötte upp Tessan och hennes Albin som överraskade mig med att ta med sig kaffe. Så vi gick ner till lekparken även att regnet hängde i luften. Satte och drack ett par koppar medan Albin lekte och Ewelyns sov gott i sin vagn, sen gick vi ner till hennes sambo för ett snabbt ärende.

Mamma skickade ett sms på morgonen och undrade ifall jag skulle vara hemma. Hon och Conny hade köpt en liten present till snuttan. Så vid två tiden kom hon och tog med sig lillan ut och gick. Synd att det inte var bättre väder, men inget man kan göra åt man får göra det bästa ut av det. Det var kallt och ruggigt och jag själv klädde på mig alldeles för lite!

Tog några bilder förut.




Den här knäppte jag av igår i smyg.. Så här sover Ewelyn ofta nuförtiden =) Hunden är hennes bästa vän!? :)



Mätt efter frukosten



Nya mössan från LUNDMYR of Sweden, sötunge! (Lite trött)



Uforskar världen med hjälp av gåstolen..


Nu äter hon majskrokar och jag ska strax ge henne lite päronpuré.










Ewelyn med sin morbror



Bild tagen i dag av Joel.



Ny vecka

Upp och iväg kom vi, mötte upp Jennifer och Minna här utanför och sen pep vi ner till babysången. Så roligt att dom vill följa med och Jennifer är verkligen ett energiknippe som alltid är glad och positiv. Det gillar jag och jag behöver det. Det smittar av sig :-)

När jag kom hem möttes jag av min bror som satt lite halvslött i soffan och Joel vid datorn, men hann inte mer än komma innaför dörren så började Joel förbereda maten.

När vi käkat så tog vi på snuttan igen och gick en långpromenad i det fina vädret. Gick förbi affären och köpte lite fika och en pocketbok som jag ska börja läsa ikväll. Fortsättningen på "Grabben i graven bredvid". Vi satte oss även idag på en bänk och njöt av solen. Ewelyn sov i vagnen.

Sedan gick vi hem och fikade och kollade för andra gången på "Sommaren med Göran". Kul film!

Jag har ätit så mkt onödigt sista tiden. Jag har ingen självdisciplin vissa perioder och jag blir medberoende när andra svullar i sig en massa kaloribomber. Skulle behöva någon som drar tillbaka mig och läxar upp mig.

Sååå  åter igen...jag har bestämt mig nu. Inget onyttigt i veckorna, på helgerna får jag unna mig. Har inte gått upp ett gram, men man känner sig så fet och rentav äcklig om jag ska vara ärlig när man trycker i sig en massa fett. Usch....

Lillebror åkte hem vid fem tiden och jag gav snuttan lite gröt med persika och päron i, hon gäspade lite i stolen, men taskig som jag är så tappade jag upp ett bad åt henne. Men hon piggade på sig när hon kom i och sprattlade med ben och armar. Tog inte många minuter för henne att somna ikväll.

Nu känner jag mig lite ensam... Skönt, men ändå inte.


Tänkvärt- 4 saker som du aldrig får tillbaka...

  1. Stenen som du har kastat
  2. Orden som du har sagt
  3. Chansen som du har missat
  4. Tiden som har gått

Söndag

Underbar dag med strålande sol och bror på besök. Han kom strax innan två och då satte jag fart med maten, fiskpinnar, potatismos, remuladsås och grönsaksblandning. Mumsade i oss det, sen gick Joel ut med Ewelyn på en promenad och jag tänkte ta med Basse på lite minigolf.

Men det var stängt, så vi gick och köpte varsin mjukglass och satte oss vid ån.

Satt där en bra stund och pratade om allt och inget. Han spanade lite på några grabbar som skejtade, eftersom han själv gillar att göra det.

Efter en stund kom Emelie och hennes sambo och gick förbi så dom stannade och pratade lite, fick veta att man inte får full Las i sommar, känns ju mindre roligt att höra när man kämpar för fullt med att få ihop dessa, menmen det blir nog bra till slut. Jag tar det som det kommer dessa veckor, sedan får jag se vad som händer och sker.

Tessan kom förbi på lite kaffe medan Joel tog med sig Basse och tvättade bilen, sedan skulle dom kolla in crossen i garaget så då blev det lite tjejsnack :-) Magen är stor nu :-)

Ikväll blir det mys med popcorn framför tvn och imorgon ska jag och snuttan på babysången. Lillebror får vara kvar här hemma och sova, han lär nog vakna tidigt imorrnbitti, om inte annat i natt kanske ;-)

Blev några pics inomhus förut, tänkte ta några när vi va ute, men glömde kameran.




Mys i soffan



Undersöker lite vad mamma gör framför datorn...



En slö Basse

Nej, inte en puss till...... :-)



GODKVÄLL!


Prinsessan är hemma igen :-)

Gu så go hon var igår kväll, hon skrattade och var på strålande humör!! Jag busade med henne i vardagsrummet och det räckte med att jag visade mig och pratade med henne så skrattade hon. Sen när Joel skulle natta henne så trodde hon att Joel busade med henne, varje gång han skulle ge henne flaskan så skrattade hon :-)

När hon somnat så stekte vi på lite kebabkött och pommes och smaskade i oss. Efter det blev det nya Wallander och sen gick vi och lade oss. En bra kväll och jag ångrar inte att jag inte gick på "jobbfesten".

Vid två kommer bror hit och då ska vi gå ut en svänga tänkte jag. Fint väder idag. Det gör en glad och det i sin tur ger en lite energi som man aldrig får för mycket av.

Dock vaknade jag med smärtor lite här och där, värst i nacken men även på andra ställen. Säkert sovit illa, men jag gillar heller inte våran säng. IKEA madrass. Inte för att jag har något imot Ikeas urval av sängar, men när jag hade min Hilding säng ifrån Mio så hade jag aldrig problem med varken rygg eller nacke. Det kostar en saftig peng, men att ha en bra säng är en prio. Blir väl att eventuellt köpa till någon annan bäddmadrass kanske, men det får vi ta senare sen. Man är ju inte gjord av pengar precis.

Lördag



Igår kom mamma och hämtade Ewelyn vid halv tio, tänkte då att jag skulle passa på att ta en skön, lång, varm dusch. Så jag smörjde på med hårnborttagningkräm, väntade ett par minuter och ställde mig i badkaret.

Vad händer då? Det kommer inget varmvatten och är då alltså svinkallt och strålen var minimal. Jag kan duscha kallt i värsta fall om jag måste, men det var iskallt och värkte nåt så alldeles. Så jag hoppade ur och svor för mig själv. Vad fan ska jag göra nu? Det sved och blev rött, FAN FAN FAN..... Ursäkta svordomen, men dom ordvalen var snällt i jämförelse av vad jag egentligen sa och tänkte.

Håret var jätteflötigt och jag var verkligen i behov av en dusch och det viktigaste, kunna tvätta bort krämen.

Jag tog då våtservetter och fick bort det mesta, men det luktar ju pyton det medlet. Hade dessutom bestämt att möta upp Linda på stan, gå till Kicks för att hon skulle köpa en ny foundation och jag skulle in på systemet och handla lite tills ikväll eftersom det är Singstar-kväll med jobbtjejerna.

Jag gick ner och hoppades att jag inte skulle träffa på någon som jag kände, finns inget värre när man känner sig skitig och helst bara vill krypa under täcket och inte synas =)

Vi gjorde våra ärenden och hälsade på Lindas bror och pappa som jobbar på ett bygge här i Mjölby och sedan gick vi upp till Linda och drack kaffe.

När klockan närmade sig halv tre så började jag bli lite orolig, Joel slutade kvart över två och skulle hämta upp mig på vägen. Väntade en stund till och sen ringde jag. Då svarar han med en trött röst och jag frågade vad han gjorde ;-) Han hade lagt sig en stund för att vila och glömt bort mig. Vilken härlig sambo man har, glömmer mig och somnar =) Ja det är lätt hänt!

Vi bestämde iallafall att jag lika gärna kunde stanna kvar en timme extra och så kunde vi skjutsa upp Linda till Mc donalds på vägen hem, det regnade så hon var tacksam. Sedan åkte vi raka spåret hem, med lite besvikelse över vädret eftersom vi verkligen ville göra något.

Jag hoppade in i duschen, äntligen. Inte en minut för sent. Gjorde mig iordning eftersom klockan tickade på och vi stod i valet och kvalet om vi skulle ta en hemmakväll eller hitta på något annat. Hungriga var vi också.

Vi beslutade oss för att åka och äta något. Tog bilen och klockan var strax efter 6 och kom på att motorcyklarna brukar ju köra ifrån Linköping vid den tiden, är ju lite av en tradition att kolla på dom. Vi stannade till i Vikingstad bland alla andra som stod i rondellen och väntade. Det blev lite uppehåll som tur var.

Det var långt ifrån så många motorcyklar som det brukar vara när det är fint väder, men fanns många fina bikar att glutta på.

Vi åkte in till Linköping och gick in på en indisk restaurang, Yogi som ligger på Platensgatan och som man hört ska ha god och stark mat. Vi hade turen att det fanns bord. Vi tog varsin kycklingrätt med ris till och kaffe och en banana suprise, himla gott! Det var så mysigt. Inte varje dag man får sitta på en restaurang, bara vi två och njuta av stämningen. Det rekommenderas varmt!

En stå framför en stor brasa hör ju till Valborg så vi åkte till Berg, vädret blev bra och var faktiskt riktigt behagligt där ett tag. Träffade på mormor och hennes man.

Sedan brassade vi hemåt, satte på en film och hade myspys!




När jag vaknade idag så kände jag mig inte alls peppad på att gå ut ikväll, dricka eller sjunga Singstar. Dessutom kommer Ewelyn hem idag och jag vill bara vara hemma och mysa. Det jag köpte på systemet får sparas till något annat tillfälle. Imorgon kommer även min bror hit och jag vill inte vara bakis och trött.

Ringde mamma för en stund sen och dom hade precis badat snuttan. Fick så gulliga MMS bilder igår när hon satt och åt och så berättade mamma att dom varit vid ån och kollat på kanadagässen, men hon blev lite rädd för dom,  men sedan hade det kommit fram en liten hundvalp och då blev hon glad =)

Saknar henne så skönt att hon kommer hem snart.

Ska pussa på henne henne miljoner gånger sen när hon kommer hem. Vi fortsätter Lördagen med samma goda anda. Det blir alltid vad man gör det till. När man gör något sånt här tillsammans så håller man verkligen brasan vid liv, det uppstår en liten extra gnista som kommer glöda ett tag framöver nu.






RSS 2.0