Världens finaste

Samma dag som vi kom hem ifrån förlossningen



jobbet

Ewelyn gick upp vid vid åtta idag, jag fixade iordning mig, drog på mig sminkansiktet och åt lite sen tog jag upp tösen och klädde på henne. Gick till jobbet vid tio och kom hem strax efter tolv. Riktigt trevligt må jag säga, träffa den goa personalen och tanterna =) Dom var såklart nyfikna på henne.

Nu känner man verkligen hur mycket jobbet betyder för en, det sociala är viktigare än vad man tror och jag saknar det faktiskt. Kanske inte alla sysslorna men människorna. Det blev en kaffe och lite prat på favoritavdelningen, sen gick jag upp till Gunsan och hon tog lite kort och hade stickat en fin ljusrosa tröja, mössa och ett par tossor. Omtänksamt, man blir nästan lite rörd =)

Snuttan sover nu, hon har legat i många famnar och myst så hon är helt slut tjejen ;)

Joel hade dammsugat när jag kom hem, älskade ängel min...

pizzakväll

Igår var Jocke, Zitha och bebisen Jack här =) Han är ju några månader äldre än Ewelyn då eftersom han föddes i Juli, stora pojken ju! Så söt och go!

Vi köpte hem pizza och kollade på Idol :) En trevlig kväll :)



Zitha och Ewelyn myser i soffan

Nu ska jag käka upp filen och sen göra oss iordning, jag och lilltjejen ska gå en snabbsväng till jobbet och hälsa på =)

I eftermiddag skq Joels kusin Markus, Kristin och deras Alva komma hit :) Mycket bebis här hemma ;)

fredagsmys

Nu är det helg igen, en del super sig redlösa, raggar på krogen och ligger bakis imorgonbitti. Men jag är inte en av dom :) Kommer knappt ihåg sen jag drack sist, tror det är 1 år sedan nu, men jag saknar det inte konstigt nog. En klunk öl skulle kanske inte smaka äckligt ibland, men jag känner å andra sidan inget sug.

Här hemma har det varit lugnt och fridfullt. Fick en förfrågan om jag ville följa med på en promenad med Jennifer och Madde, men snuttan sov och hade pyjamas på sig och jag hade inte gjort mig iordning, även att jag för en gång skull gick upp tidigt. När vi hade fixat till oss här hemma och tänkte gå ner och möta upp dom så var Madde redan hemma, men det går fler tåg.

Har precis bäddat rent i sängen och borde ta fram snabeldraken och köra ett varv här i lägenheten, det får bli nog vänta tills imorgon. Älskar att ha skinande rent, men man får ta lite pö om pö. Lilltösen går före ;)

Ikväll kommer Jocke, Zitha och deras lille Jack hit. Ska köpa hem mat och mumsa på =) Själv ska jag försöka komma i säng lite skapligt då jag lovat att gå till jobbet imorgon förmiddag och hälsa på.

bvc

Halv tolv hade vi tid på bvc, lillan har växt bra nu, 52 cm lång är hon och vikten fortsätter stiga. Har kommit över sin födelsevikt bra nu :) Dom tycker att hon är så fin, speciellt hennes hy hon har inte en blämma nånstans och hon fäster blicken nu gumman, småler till och med. Klart man är stolt över att ha varit med och producerat henne ;)

Efter det kom Nina, Joels syster hit och även hennes barn och sambo på fika. Träffa kusinerna för första gången =) Eller Lova har hon träffat innan, men inte Julia och Wilmer.



Ewelyn och hennes kusin Lova =) Söta som socker!

Huset (lägenheten) fullt!

Idag är snuttan 3 veckor!

Vid elva snåret kom farmor och fabror hit, hade med sig en massa fikabröd och farbror Peter hade köpt med sig en stor påse med choklad ifrån Cloetta ( hur ska jag nu lyckas gå ner i vikt? ;) Strax därefter kom farmors syster hit och vi satte oss ner och fikade. Ewelyn fick en snuttefilt och lite kläder =)

På eftermiddagen ringde morbror och ville komma hit, hade med sig en trisslott som jag inte hunnit skrapa ännu. Spännande! Tog en snabbkaffe sen åkte han hem till Mantorp igen.

Vi slängde i oss lite rester från igår och vid fem tiden kom Helene med sina nagelgrejer och tog bort mina tippar. Mina egna naglar har växt bra under dom så nu är jag helt naturell ;) Ska verkligen försöka att INTE bita på dom, kommer bli svårt men nu har jag ju så mycket att tänka på =) Kanske underlättar.

Mobilen ringde ännu en gång och jag kände mig dum, som att jag nästan snäste av. Inte min mening Jennifer om du nu läser det här, kände mig lite stressad mitt i allt bara. Men det var mer än trevligt att ni ville titta förbi, även om det var en snabbis. Ni är alltid välkomna. Får ta igen den tiden snart igen :) Hoppas pizzan var god och Minna är otroligt söt! Har ni gjort bra =)

Joel ska springa ner till tvättstugan och slänga i Ewelyns pyjamas hon råkade kräkas lite igen, i hans mun när han skulle pussa henne HAHA!! Sicken tjejja vi fått ;)

Babysitter


socialkontoret

Idag hade vi en tid på socialkontoret för att skriva på fadersskapet. Allt gick bra, förutom Ewelyn som bajsade ner sig så det blev ett ombyte inne på toaletten hehe.. Ska skriva på resterande papper och lägga på posten sen bara.

Gick in till apoteket och köpte salva, till mig fått munsår (nej, inte herpes som tur är, men fick det efter lustgasen) så det och ett paket bindor blev det. Gick in på Intersport för att kolla på en jacka, men skyhöga priser och jag känner inte för att lägga ut tvåtusen spänn på en jacka. Det finns liksom inte utrymme för det så jag får leta vidare. Denna månad och nästa blir lite tuff, men vi fixar det. Efter december kommer det bli mycket bättre :) tack och lov..

Ett besök på Synsam hann vi med också, hämtade ut linserna och dom är inte billiga heller, usch för detta handikapp ibland asså.

Snart är det dags för lite käk. Potatisgratäng och lövbiff =) Lilltjejen sover i sin säng. Ikväll blir det lugna puckar, ska plocka lite här hemma då vi får besök imorgon vid elva tiden.

Har fått hem ett vykort ifrån Joels moster och man, även ett presentkort på 500 på Polarn & Pyret. Me like ;)

änglar och demoner

Måndag igen och dagen har skenat iväg i världens fart åter igen. Jag fattar inte vart tiden blir av, det går så snabbt. I natt sov Ewelyn bra, somnade nån gång efter elva och sov till fem sen tuttade och vaknade vid sju, därefter somnade vi om igen och gick upp vid tio tiden.

Idag har vi inte gjort så mycket heller. Badade Ewelyn och hon njöt som vanligt :) Strax därefter kom Jocke hit och visade en snutt på deras pojk i videokameran, en riktig sötis! Joel åkte iväg till City Gross och handlade inför veckan, medan jag gosade med tösen.

Ringde Socialkontoret idag med då vi fått hem papprena ifrån Skatteverket nu. Imorgon ska vi dit och skriva på fadersskapet.

Ikväll blir det kanske film, Änglar och demoner. Nu känner jag mig trött, det går i intervaller.

Ciao bella

tröttisar

Såhär söta och trötta var vi igår eftermiddag =)




Gäsp gäsp...

ljuva regniga söndag

Reprisen på Idol går här hemma på tvn. Ewelyn ligger i spjälsängen och sover. Joel är iväg och fotar. Jag sitter och bloggar med en kopp kaffe. Idag är ingen händelserik dag. Jag har inget inplanerat och det känns skönt.

Mysdressen passade perfekt på lilltösen, i storlek 50 =)



Jag skulle behöva byta ut min garderob också. Har fasen inget att ha på mig. Inget som passar då jag har några kilo kvar att gå ner, rättare sagt 9 kg tills jag kommer känna mig tillräckligt nöjd, men då kommer jag garanterat ha nåt annat att klaga på =) Jag känner ingen panik, men eftersom kläder kostar en del så tänker jag mer på den ekonomiska biten för det är ju betydligt billigare att gå ner i vikt och komma i sig gamla kläder än att köpa nytt. Det sistnämnda är dock MYCKET roligare. Det som ska införskaffas inom en snar framtid är en vinterjacka. Med tanke på att tuttarna och höfterna är större så passar inte dom jag har, det smiter liksom åt ;)



helg

Ja, vad gjorde vi igår? Vi sov länge. Hade fredagsmys i soffan hela dan/kvällen i princip. Köpte hem pizza (fuskade :/)  och kollade på Idol, inte hela då vi satte på en Johan Falk film istället. Vi kom på det att vi var i Göteborg samtidigt som dom spelade in den filmen, Leo Gaut. Var hos min farbror som då bodde där och dom skulle spränga en restaurang gatan nedanför. Jaja..

Idag ska Ewelyn ha sin nya mysdress på sig, ljusroa velour =) Kan ta en bild sen =) Munkjackan har hon inte provat ännu utan bara byxorna, hoppas dom passar.

Nu känns det som man börjar få lite rutin här hemma, eller åtminstone lilla Ewelyn. Hon vaknar oftast samma tider på natten. Vid cirka tre och sen vid sex. Det som är skönt är att hon inte vaknar och gallskriker för att hon är vrålhungrig utan jag vaknar till av att hon ligger och "gnyr", sen tuttar hon, vi kollar blöjan och sen somnar hon om. Det är till och med så att Joel oftast inte vaknar och det är ju bra.

Det är klart att en annan är trött eftersom man aldrig får någon regelbunden sömn, men på nåt sätt så känns det som att man börjar vänja sig. Man börjar helt enkelt bli van att alltid vara trött :)

Idag, klockan ett ska vi till Linköping och äta mat hos mamma. Ska bli trevligt att träffa Conny, mammas sambo och min lillebror förstås.

hörseltest

Tiden sprang iväg igår så det blev inte mycket till inlägg. Igår kväll hade vi middagsgäster här, vi beställde mat ifrån Thai Hoa och mumsade i oss. Längesen och det var supergott som vanligt! Fick några söta plagg av Joels syrra, rosa som jag älskar i lite större storlek, längtar tills hon kan börja använda dom.

Idag har vi varit en sväng i Motala, Ewelyn gjorde ett hörseltest och hon hör riktigt bra. Hade inga tvivel om det innan heller. Hennes farmor var här och gjorde oss sällskap för en stund sen då Joel bytte däcken på hennes bil. Fick fina presenter som lite kläder, en jättegosig kanin som spelar och en fin Hello Kitty handduk =)

Hon börjar bli bortskämd redan den lilla tösen ;) Nu sover hon i sin spjälsäng så fridfull så, får se hur länge hon vill ligga kvar där. Hon gillar inte att vara ensam.

Ikväll ska jag kolla "Lyxfällan", ta det lugnt och fortsätta umgås med min dyrbaraste ägodel. Lilla Ewelyn!


2 Veckor

Idag är Ewelyn två veckor och ikväll kommer Joels syrra Nina, henns sambo Fred och deras Lova hit på mat =)

Idag sov Ewelyn och jag ruset av oss.. gick inte upp förrän tolv ;)

Härliga Tisdag


Idag har Ewelyn vaknat tre gånger i natt och tuttat och jag är lika trött varje gång hon slår upp sina blå. Man är i en helt annan värld, men så fort hon börjar tutta så vaknar man till. Hon älskar mammas bröst, likaså mammas famn. Riktigt mammig har hon blivit och det kan ju både vara en fördel och en nackdel. Nu ligger hon bredvid mig på nätterna och det är mysigt, men jag sover inte bra. Dels kan inte jag vrida mig som jag vill och man är rädd för att lägga sig på henne. Har börjat lite smått att lägga henne korta stunder i spjälsängen, det har gått bra men idag gick det inte då började hon gnälla.

Vi har haft besök av min moster och mormor idag på fika och telefonen har gått varm här hemma. Pappa tittade förbi en en kortis innan han åkte hemåt för att jobba.

Jag är seg nu och det har slagit hål i mitt öra.. obehagligt!

BVC

Idag var vi på besök på BVC och vägde och mätte. Hon har blivit 1 cm lång sen hon kom och gått upp lite i vikt nu ) lättnad!) Har fortfarande en del kvar till sin födelsevikt, men det går framåt och det är ju det viktigaste. Nu ska jag gosa lite med henne igen;)

Sjögestad Motell



Våran ängel har sovit bra i natt, vaknat "endast" två gånger och tuttat, sen somnade hon om och vaknade vid halv tio. Så hon sov många timmar i sträck. Efter att vi vaknat till så gick vi upp, käkade lite. Joel tog en dusch och jag ammade snuttan. Dom börjar bli härdade nu tuttvårtorna, fy vad ont jag haft i dom :(.

Klockan ett var vi bjudna på smörgåsbord på Sjögestad Motell av mina släktingars vinstpengar som dom sparat ihop så dit begav vi oss idag. Åt oss mer än mätta då det finns hur mycket som helst att välja och vraka på, tog om flera gånger och nu känns det som att jag inte behöver äta mer idag. Gu så gött det va!

Ewelyn låg i sin vagn och sov hela tiden, så vi hade tur och kunde äta i lugn och ro. Älskar att bli bjuden på mat, så skönt att slippa stå vid spisen och slippa disken efteråt. Här hemma är det Joel som numera sköter markservicen vad gäller matlagning, städ och tvätt ( av egen vilja dessutom) Han är så hjälpsam och snäll. Vi är ett bra team ;)

Ikväll ska vi bada Ewelyn igen förutom det så blir det en lugn kväll!


Mys



Denna gosiga tröja från Nelly hade gärna fått komma hem till mig, tyvärr är 899 kr alldeles för mycket, speciellt nu när man är nybliven mamma.. (fortsätter drömma...)



Lördag

Idag har Ewelyn träffat sin morfar för första gången =) Hon sov hela tiden efter amningen så hon gjorde inte mycket väsen av sig gullefjunet. Fick en peng som kommer gå in på hennes sparkonto sen som vi ska öppna när hon får sitt personnummer. Sen fick hon lite kläder i storlek 62. Har hon lite att växa i!

Denna dag innebär mys och jag kämpar på med amningen...

Mina älsklingar

En bild säger mer än tusen ord sägs det...


Första badet



Idag invigde vi badbaljan och Ewelyn tog sitt första bad =) Hon protesterade till max innan hon fick vatten på sig, sen verkade hon njuta lite. Det är det värsta hon vet att klä av sig, byta blöja etc, men så fort hon börjar få lite kläder på sig så blir hon lugn. Min lilla tjejja. Idag ska vi till BVC för vägning och mätning, är alltid lite orolig innan för att hon ska gå ner för mycket i vikt. Men hon äter, bajsar och kissar och skriker inte så mycket heller, åtminstone inte på dagen ;) Mina tuttar är ömma, svullna och vissa gånger är det en pina att amma, men jag biter ihop för hennes skull som sagt, ska prata med barnmorskan och se om hon har några goda råd...

Ikväll har vi tvättstugan och korgen är ÖVERFULL! :)

1 Vecka



Idag fyller Ewelyn 1 Vecka

Helt otroligt vad denna vecka har gått fort! Men så är det nog med tiden när man nu är mamma, man kan tycka att man ska hinna så mycket den tiden hon sover, men det gör man inte! Det finns alltid nåt att göra plus att man måste försöka få lite sömn själv. Man får helt enkelt försöka slumra till när hon sover, för Ewelyn har sin egen dygnsrytm och för henne existerar inte dag och natt ;)

I Måndags var vi i Motala och dom stack henne i handen, usch det såg så hemskt ut, men hon sa inte ett ljud. Ryckte till lite i den andra handen bara. Dom undersökte henne och allt såg bra ut, en frisk bebis. Lite gul dock, men det försvinner av sig själv. Min lilla tös.

Efter det besöket åkte vi in till US och hälsade på mamma en kort stund. Hon fick se och hålla sitt barnbarn för första gången. Det såg så mysigt ut och Ewelyn älskade att ligga i hennes famn. Mamma njöt också.

Nu sover hon i Joels famn, det gillar hon. Hon älskar närhet och tutten (AJ, AJ!)

Amningen går bättre och bättre, skulle kunna tänka mig att vila dom ibland då jag fått en liten spricka på ena vårtan som gör nåt så grymt ont :/ Men jag biter ihop, för äta måste hon. Häller över bröstmjölken i en flaska för att inte belasta tutten för mycket. Det är nytt, det är tufft, det tar på krafterna, men jag är så lycklig!

Älskar henne så mycket :)

Ewelyn



Ewelyn, precis nykläckt i princip

Fler bilder kommer så småningom :)

Förlossningsberättelse

Tänkte dela med mig om hur min förlossning startade och hur allting fortlöpte inne på förlossningen.

(Tisdagen den 6 Oktober)

Dagen började som vanligt med lite krämpor här och där, halsbränna och illamående som tävlade mot varandra. Jag pallrade mig upp ur sängen, stor som en flodhäst och tålamodet efter att ha gått över tiden några dagar kändes mer än jobbigt. Kommer bebisen någon gång? Aldrig? Suck. Barnmorskan Inger ringde och jag fick en tid för igångsättning helgen den 17-18 Oktober. Jag antecknade informationen på en lapp och känslan var blandad. Kanske blir vi tvugna att åka dit. Bli igångsatt som ska vara fruktansvärt. Samma helg dessutom som vi är bjudna på dop. Lappen låg kvar på skrivbordet och jag tittade på den med jämna mellanrum. Innerst inne så hade jag även en liten känsla av att bebisen skulle komma innan och det var Inger barnmorskan också säker på, men i väntans tider känns allt så långt borta och hopplöst.

Jag grejade här hemma under dagen med vanliga sysslor blandat med vila i soffan. Ryggen helt förstörd, kan inte sitta, ej heller ligga bra och att ta en dusch ja det fick gå fort för ryggen protesterade något grymt. Värmen lindrade lite dock.

Joel åkte iväg till jobbet i vanlig ordning och liksom jag väntade han ivrigt på ett telefonsamtal att det var dags, men icke! Bebis trivdes som fisken i vattnet och jag skojade många gånger om att han/hon hade fastnat därinne.
Kvällen fortlöpte med tv-tittande och vid tolv tiden på kvällen/natten traskade Joel innanför dörren efter att ha slutat sitt pass på jobbet. Första frågan lydde "Hur känns det i magen? Känner du något gumman?". "Nä", sa jag lite ledsamt, lite mensvärk bara annars var det lugna puckar.

(Onsdagen 7 Oktober)

Vi gick och lade oss. Klockan var närmare halv ett, ett på natten. Sömn var inget att tala om. Det var besvärligt, värmekudden hjälpte inte ett smack och att välja sovställning var en omöjlighet. Tankarna snurrade och jag ville på något sätt att det skulle göra mer ont. Fast i magen, ryggen hade sin dos redan. När klockan närmade sig tio i två så kände jag mig kissnödig, som att den kom en rejäl flyttning och att det började sippra lite lätt. Fort in på toaletten, hann knappt in även att jag hoppade upp med magen i vädret så droppade lite gå golvet. Det var som slem, en genomskinlig vätska. Shit! Jag ropade på Joel, men han sov som en stock, fick fram en handduk och gick in till sovrummet halvnervös. "Jag är inte säker, men jag tror vattnet har gått", sa jag. Han tittade på mig och vi ringde förlossningen. Hade även värk och kände att något var på gång, men var lite smått osäker iallafall.

Inne på förlossningen så trodde dom att det var slemproppen som höll på att lossna och att om jag kunde hantera smärtan så skulle jag prova med värmekudde och Panodil. Värmekudden hade gått varm här hemma i mikron under en längre tid, så det rådet kändes bortkastat. Jag skulle försöka sova och höra av oss om det blev värre.

Lade mig på sängen igen, vi släckte. Försökte sova. Efter en kort, kort stund "brast" det till i magen. Kan beskriva det kortfattat som en ballong som sprack eller som att bebis sparkade till på en nerv. Upp och hoppa! In på toaletten igen och denna gång förstod jag att det var vattnet som gått. Det droppade som ett mindre Niagarafall längs med benen, på golvet in till badrummet.

Vi ringde igen. Pratade med en barnmorska som tyckte att jag skulle vara hemma så länge jag kunde. Försöka äta något, ta en varm dusch. Fick en tid dagen därpå klockan tolv och hon rådde mig att försöka sova som sagt.

"Sömn!?" tänkte jag. "Hur fasiken ska man kunna sova nu?". Värkarna satte igång, då rejält också med cirka fem minuters mellanrum. Jag härdade. Joel försöka hjälpa till vid min sida hela tiden. Jag låg som en padda i sängen och kunde knappt röra mig. Han ställde sig i köket och gjorde lite havregrynsgröt, smidigt och bra och med hallonsylt på som jag ätit mycket sista tiden. Värkarna blev betydligt värre! Hemska smärta. Dom kom tätare och tätare. Jag var inte det minsta hungrig, men med tanke på att vi kunde ligga inne på förlossningen inom en snar framtid så proppsade han på mig att äta ett par skedar. Han matade mig som en bebis och jag fick i mig ett par skedar,samtidigt som jag tog värk efter värk och darrande/skakningar i hela kroppen. Jag krampade konstant.

Det gick inte mer, värkarna kom varannan minut. Jag lade mig på sängen, ställde mig upp, lade mig igen, stod böjd mot sängen. Så höll det på medan Joel ringde. Vi fick komma in. Äntligen. Snäll sambo som man har så hjälpte han mig med byxor och strumpor, han skickade till mig sin stora gröna tröja och hämtade bilen. Dom få sekunderna kändes som år. Att komma in i bilen, men värk som inte ens kan beskrivas med ord så ont det gjorde. Vi brassade in mot US. Klockan var då cirka fem på morgonen. Motorvägen var låååång och jag försökte fokusera på att andas och kramphöll Joels hand hela vägen. Tur att han är en bra bilförare. Varje skylt var ett steg närmre förlossningen, men för mig var det en evighet. Joel lugnade mig. Han var en ängel som inte brusade upp.

Klockan var cirka halv sex när vi kom fram. Joel ringde på dörrklockan och hämtade mig sedan. Jag gick in med stöttning och att ta trapporna var inte att tänka på. Då till Joels besvikelse tänker jag nu efteråt eftersom han lider av hissfobi sen flera år tillbaka. Att ta den själv vågade jag inte, för då skulle jag tuppa av. Vi åkte upp. Han är modig och fantastisk som trotsade sin rädsla.

Vi klev in, barnmorskan mötte upp oss. In på rummet. Jag kände mig halvblind, det snurrade. Värkarna var intensiva. Fick ett rum, kunde med nöd och näppe lämna ett urinprov mellan värkarna. Fick på mig den sexiga blåa Landstingsskjortan och lade mig på sängen. Smärtlindring stod högst uppe på listan. Hon gav mig lustgasen efter en stund och den var mer än välkommen.

Dom undersökte mig, och jag var öppen cirka 10 cm. Något annat än lustgasen fanns inte tillgänglig då jag enligt barnmorskan hade gjort hela öppningsskedet hemma och epidural måste man ta inom en tid så det kört. Med min spruträdsla innan så ville jag inte ha den, men i det skedet så ville jag ha allt tänkbart.

Tog varje värk. Riktigt jobbigt. Det snurrade. Började nästan krystna med detsamma. Fick sitta på en pilatesboll och gungade lite lätt, men när värkarna kom så pallade jag inte att sitta på den mer. Lade mig på sängen igen, så höll det på. Försökte sätta mig på sängkanten, men eftersom dom satte en elektron för att mäta bebis hjärtfrekvens så kändes det som att jag skulle mosa lillen. Tråden dinglade mellan benen. Det var obehagligt.
Dom tjatade på mig att jag skulle försöka gå lite lätt och jag envisades med att göra ett par försök, men lika snabbt ville jag till sängen. Barnmorskorna hämtade en gågrej som jag hängde mig in svankade fram och tillbaka samtidigt som jag kramhöll lustgasen.

Krystade och krystade...

Bebis åkte längre fram, men jag kände det inte. Jag ville bara bort. Det tog aldrig slut.

10.48 kom våran tös till världen. Cirka fem timmar tog förlossningen från att vi kom in till BB tills att hon kom till oss. Jag såg ryggen på henne, fick upp henne till bröstet. "En pojke", tänkte jag då det såg ut som en stor pungkula. Jag hade fel det var en liten knubbig Ewelyn på 3700 g och 49 cm. Hon var inte det minsta blodig, inte heller särskilt blå som man kan se på Tvn på alla dessa förlossningsprogram. Hon såg så fin ut, men mestadels slagg och fosterfett.

Joel klippte navelsträngen och hon låg på mig. Det första hon gjorde så sög hon på sin lilla tumme. UNDERBART!
Barnmorskorna sa direkt att hon var en liten knubbis och så vacker. Helt bedårande. En riktig prinsessa med stora fina blå ögon och lite hår. Joels virvel och lite längre mörkare hår vid nacken. En liten Joel-prinsessa, så lik. Det såg jag på en gång.

Skulle kunna skriva en hel roman och mer detaljrikt om denna upplevelse som var hemsk, men samtidigt det bästa jag varit med om. En del har glömts bort, mycket sitter kvar. Tankar kan inte alltid bli till ord och att fått dela detta minne med Joel som jag älskar mer än något annat kan inte beskrivas mer. Vi är lyckliga.






ryggvärk

Bf +3.

Fick ett samtal nyss ifrån barnmorskan om en tid för CTG kurva och undersökning inne i Motala om bebisen inte behagar att komma inom två veckor. Jag hoppas jag slipper den tiden, för det är tydligen mycket värre än att förlossningen börjar på naturlig väg. Oavsett så har jag en tid nu. Är helt hundra på att bebisen kommer komma innan, men man vet ju aldrig. Jag har börjat känna lite mer nu, men ryggen är som vanligt VÄRST. Smärtan är olidlig imellanåt, man kan varken sitta eller stå. Värst är när jag sitter.

Inte mycket har hänt här idag heller, pratade med mamma förut och hon har börjat äta lite smått. Det går framåt.
Blev lite rester idag från frysen, köttfärssås och pasta, smidigt och bra! Joel jobbar och jag kommer tillbringa kvällen med vila, förbaskade rygg!


Come on baby!

barnmorskan

Allt gick bra hos barnmorskan, alla värden, mått och så är som det ska. Bebisen har sjunkit ännu mer, och hon sa att att bara några värkar så är den ute ;) Tänk om det stämmer, om det blir/vore så lätt. Knappast. Känns bra och veta att bebisen mår prima iallafall. Magen växt 1 cm sen sist.

Ikväll är det lugnt här hemma, ätit en massa vindruvor och kollar "Svenska Hollywoodfruar". Det är min kväll det. Joel jobbar. Tog en varm och skön dusch förut =)

Imorse tittade Helene här utanför en svänga och hämtade ett par byxor, fick några goda råd :)


igår

Det blev visst inget inlägg igår... Hade en slappis dag här hemma till att börja med.. Sen framåt kvällen fick vi ett ryck och rensade i lite skåp och lådor, det känns rätt skönt att få kasta lite faktiskt, sånt som bara tar plats och som man inte har nån användning för. Det står en del kassar här som ska åka och slängas idag. Vi gick och lade oss rätt sent igår, eftersom det blev en powernap, en längre sådan mitt på eftermiddagen.

Linda kom hit en svänga, vi drack kaffe och snackade på som vi brukar göra. Lika trevligt som alltid =)

Ingen bebis än i sikte som ni kanske märker, så idag blir det besök hos barnmorskan igen. Trodde jag var sista gången, men ack så fel man kan ha ;) Envisa bebis som inte vill komma ut i tid. Vi väntar ännu mer otåligt här hemma.

Joel börjar jobba igen efter en veckas ledighet, blir ensamt nu om kvällarna då han kör kvällpassen.

Uppdaterar senare efter barnmorskebesöket =)

pizza

 

Mitt samvete kunde varit bättre nu, fuskade förut (är ju glutenintolerant) med att köpa hem pizza, dock en halva endast eftersom vi delade på en. Vi orkade inte laga nån mat ikväll och på kvällen brukar det ju inte finnas så stort utbud. Det blev ett STORT FUSK!! Ska inte upprepas på bra länge vill jag lova. För min egen skull.

Ikväll blev det film här hemma, en Matrix-Världarnas krig typ film med Keanu Reeves eller hur han stavar sitt namn? Den var sådär.

Just nu sitter jag och pillar mig i håret, känns inte som att balsamet blev ordentligt ursköljt, fasiken också. Det har visserligen inte torkat ordentligt, men det kliar.... Sen har jag smörjt in hakan med acnesalva, fått finnar och pormaskar där ett bra tag nu, vidrigt.. speciellt när dom inte är riktigt mogna så man kan klämma ut dom små jävlarna :) Mina läppar är fnasiga så Idominsalvan åkte vi, brukar använda annat cerat, men det fick bli det sexiga vita ;) Ska ju ändå sova snart är tanken. Ja så är mitt liv just nu.

Väntar fortfarande otåligt på bebisen, tålamodet tryter för varje dag som går även att jag vet att vi inom två veckor åtminstone har våran bebis här hemma, då dom sätter igång det. Försöker vara optimistisk, men ibland går det bara inte...

Förutom dessa gnällrader så har helgen varit bra hittils. Har en underbar sambo som masserat mina svullna fötter idag och som stöttar och hjälper så mycket han kan :)


bf 3 oktober

Nä, ingen bebis behagade att komma i natt. Det är mer än lugnt på den fronten. Den vill inte komma i tid, ingen tidsoptimist det inte ;) Men å andra sidan så spelar det ingen roll, den får komma precis när den vill, men hade varit passande nu i helgen, nästa vecka måste ju Joel jobba (då han hoppades på att få gosa med bebis istället) Men inget vi bestämmer. Vi väntar ivrigt. Kanske, kanske inte.

Inget planerat idag, det känns helt ok, det kör lite i magen och jag har svullnat upp i fötterna och vaderna. Mindre kul :/ Mycket vätska som man samlar på sig. Joel är och grejar i garaget, och jag ska ta tag i disken... STRAX! :D

Säger som fjortisarna. ORKA???!

cross

Idag befann det sig lite mer energi i Malins kropp. Dammsugade och skurade golven, med tanke på att man är stor och tung nu och har svårt att böja sig så kan det hända att jag fuskade lite, men det känns rent och det luktar fräscht, mycket bättre än innan iallafall :) I den här lyan kan man städa i evigheter och det blir aldrig tillräckligt rent, inte som jag vill ha det. Men men...sjaskigt!

Vi har även haft tvättstugan idag och tvättade klädseln till babysittern. Skulle slängt med lakan och bädda rent, men det rann ut i sanden, det glömdes bort.

Efter vi slängt i oss lite mat åkte Joel iväg och slängde på crossen på bilen, sen tog vi en tur till Gammalkils crossbana. Var svinkallt till en början, men sen blev det bara skönt. Det kändes bra med frisk luft. Man mår så mycket bättre och man blir lite piggare. Ja, nej jag körde inte. Men är sugen på ett testa nån gång. Man har ju haft en moppe en gång i tiden, då det säkerligen inte kan jämföras med en cross men båda har ju två hjul åtminstone =)

Ikväll blev vi hemma, lagade pommes, lövbiff och beasås. Gött! Kollade Idol, tycker det är lite urtjatat men ändå så vill man titta på det. Lite i brist på annat kanske.

Att kunna sova i natt känns redan nu besvärligt, jag har nästan lite pirr i kroppen, man väntar, man undrar... Man tänker, man grubblar, har man packat i allt? vad ska bebisen heta? har vi bestämt oss? kommer vi ångra oss sen? när kommer vi åka in? hur kommer det kännas? ont? nervöst? kommer mamma va kvar på US? Ja, det är en hel del som rör sig, men måste ändå säga att det mesta känns åt det positiva hållet. Jag är inte rädd, heller inte nervös. Inte medvetet. Det nästan sprudlar lite i kroppen, om jag nu ska överdriva.

ikea

Efter att fått i mig lite havregrynsgröt så åkte vi in till Ikea. Joels mamma följde med. Hon bjöd på mat =) Sen köpte vi nya sänglampor och lite glödlampor samt ett par förvaringsbackar, man får planera när man har dåligt med plats. Blev inte så mkt annat, det är tungt att gå omkring och jag blir så varm. Men vi köpte det vi skulle och det är ju det viktigaste, presentkortet av mamma kom väl till pass :) :)

Stannade till och tog en kaffe hos Joels mamma innan vi åkte hem och sen gick vi in på Dressman. Idag har dom 40% rabatt på Joels jobb, han hittade en jacka annars inget då det mest är "gubbkläder" där hehe

Jag har precis kollat Unga mödrar och längtar så efter bebis, det är jobbigt att vänta. Ikväll ska jag packa klart BB-väskan, eller BB-väskorna;) Ska åtminstone packa det jag kan nu så man är nåt och nåt förberedd om det sätter igång.

Skulle ha städat idag, men tiden bara sprang iväg!

RSS 2.0