Klassåterträff



Fick för ett par veckor sedan en inbjudan till klassåterträff från högstadiet.

Frågan är bara- ska man gå eller inte?

Vi var en kaosartad och splittrad klass, med samarbetsproblem och dåligt kompisskap.

Jag tillhörde den skaran som höll sig undan, umgicks med dom som var som mig och som inte ville hamna i konflikt. Dock gjorde jag det ändå och blev retad för att jag var blyg, tyst, rund osv.

Vi var ett gäng som kom ifrån landet, vi gick i Sjögestad skola där man sammanlagt var 60 elever på hela skolan.

När vi började 7:an så fick vi börja i Malmslätt.

Vi från landet fick börja i en klass med stadsbor som många, inte alla trodde sig var lite bättre och lite finare än oss andra.

En klass på 30 elever skulle försöka hålla ihop. Nej, det gick inte!

Skolan vidtog åtgärder och möten för att vi skulle få en bättre sammanhållning. Det brast.

Så jag är väldigt kluven om jag ska gå eller inte.

Nu är jag en helt annan människa. Framåtriktad, social, med mindre hull och linser ;-)

Och jo, det var faktiskt dom som var snälla i klassen och några glimtar har man därifrån.

Klart jag ska gå. Eller? :-)

På Platå i Linköping blir det.



Nära och kära



Det är kväll nu och Joel och jag har precis myst framför en film :-)

Vi hade en mysig eftermiddag och Joel blev firad. Han fick en slant så jag hoppas han köper sig nåt klädesplagg ;-) Han gillar inte att lägga pengar på sånt, men det ekar verkligen i karlns garderob =) Han behöver nytt säger han, men drar på det hela tiden. Hmm.. kanske nåt jag borde ge honom i present =)

Vi är så olika där för jag älskar mode och kläder, önskar bara att man hade mer att spendera för =) Skulle gärna vilja jobba i en klädesbutik =)

Jag hoppas jag kan sova bra i natt. Ewelyn också för den delen för imorgon måste vi gå upp 05.45. Åtminstone jag för halv åtta ska hon lämnas på dagis. Och jag hatar att stressa!

Idag sa påpekade farmor om min vikt. Åter igen. Nej jag bantar inte. Mår rätt bra som jag gör nu och trots att jag har gått ner i vikt så känner jag mig inte smal. Och ja, jag äter. Både fett och socker :P Förutom när jag var sjuk då förstås =)

SOVGOTT!

Söndag

Var uppe sent igår innan jag kom i säng till slut.

Lunchen är äten och mina änglar vilar. Om en och en halvtimme ungefär får vi främmat. Marängswiss ska avnjutas =) Ewelyn älskar det!

Förmiddagen har gått så snabbt. Mamma ringde nu med och skickade bilder på lite tyg till våran lägenhet. Dom var i Norrköping nu på ett ställe där det var utförsäljning så dom har köpt tyg till köket, sovrummet och Ewelyn rum :-) Väldigt snällt av dom!

Jag och att sy går liksom inte. Sen har jag inte tålamod för det så är mer än tacksam för hjälpen.

Vi är lyckligt lottade!

Hoppas ni alla får en bra dag!

Trött, men ändå inte =)

Kände mig slö i soffan så kröp ner i sängen. Men ögonen ville inte sluta sig så jag fördriver lite tid här i min ensamhet. Joel ligger i sängen och Ewelyn sover såklart =)

Pratade med en god vän förut och fick tips att ringa en person på Måndag. Så det ska jag göra =) Allt som leder till (annat) jobb är välkommet!

Har varit rätt effektiv dom senaste dagarna på jobbfronten, så jag hoppas det leder till något!

På Fredag ska jag träffa henne. Underbara, härliga Brittmarie! Åldern spelar verkligen ingen som helst roll för vi står varandra nära och har alltid kul ihop =)

Det ska man ta vara på!

Är så nöjd att jag städade idag för då slipper jag känna den pressen imorgon :-D

Städ dag





Mitt Lördags nöje!

Jag har faktiskt städat av lite här hemma nu. Eller mycket rättare sagt. Har lite att damma av och sen toaletten kvar sen är det rent och fräscht!

Imorgon kommer farmor, hennes man och min bror och hans tjej för att fira Joel och då vill man ju att det ska se nåt sådär ut =)

Även om dom inte bryr sig så gör jag det och jag är glad att jag tog fram dammsugaren och körde bakom sängen. Dels så hittade jag typ fem par av Ewelyns strumpor, nappar och såklart en massa mysiga dammråttor. Dom hade förökat sig rejält =)

Joel är iväg och fotar. Han kommer nog inte hem förrän ikväll. Lite trist, hade gärna hittat på något tillsammans. Var evigheters evighet sen vi gjorde något ihop, både själva och hela familjen. Men någon dag framöver ska vi väl kunna pussla ihop något =)

Jag ska ta en dusch strax och sen ta en promenad med Ewelyn.


Myyyyys

Ewelyn har inte varit på sitt allra bästa humör idag och jag fick nästan gråt i ögonen till slut.

Fick gå och bära henne för så fort jag satte ner henne så illtjöt hon. Jag väntade ivrigt på att Joel skulle komma hem, men då det upptstod lite problem på hans jobb med en grej så kom han senare.

Jag tog mitt förnuft till fånga och gick ut. Det brukar hjälpa. Hon klagar sällan i vagnen och frisk luft bådar gott för själen.

Köpte strumpor åt henne. Var inte längesen jag gjorde det och alla är nästan borta. Tror tvättmaskinen äter upp dom, mycket märkligt är det! Sen fick  hon en joggingdress. En rosa munkjacka med stjärnor på och tillhörande byxor. Så fint så =) Hon växer ju så det knakar så det går verkligen åt.

Joel åkte iväg själv och handlande. Skönt. Klockan sprang iväg och Ewelyn blev trött. Hon har blivit så kramig sista tiden, gullunge!

Åt en god middag ikväll som bådade gott för min kropp. Tror jag åt igen det jag förlorat under veckan =)

Slözappar lite framför "Lets Dance".. Tycker det är tjatigt. Det var roligt dom första säsongerna, nu känns det som det kvittar och går att ses i brist på annat ;-) Bagge är en sköning. Honom gillar jag dock skarpt!

Ska ta mig ett glas saft sen krypa ner i sängen. Jag får säkert skena upp i natt och tidigt imorgonbitti.

Vi har delat upp helgen. Joel ska iväg imorgon och fota så jag tar natten och morgonen och jag får Söndagen. Den som väntar på nåt gött =)




Ewelyns- måste göra varje dag bus...



Varje dag.

Måste man riva ut allt hur papperskorgen... Helst riva allt i små molekyler och gärna tugga lite på det också!

Härligt med bus :-)

Hon sover nu. Vaknat flera flera gånger i natt så jag är som ett levande lik. Menmen bara bita ihop. Det är ju det jag alltid brukar säga :-)

Idag är jag ledig. Så jädrans skönt! Hela helgen dessutom. Då jag egentligen skulle  ha jobbat båda lördag och söndag denna helg, men tog bort det i början på veckan. Då jag var sjuk och sen ville inte Joel att jag skulle jobba.

Så man kan säga att det här är min riktiga första lediga helg det här året!

Idag ska det tvättas, handlas, städas av lite.

Äta gott ikväll och försöka hålla ögonen uppe. Jag somnar ALLTID i soffan!

Mys i soffan

Ska det bli strax... hela kvällen lång :-)

Idag var en mattelektion av dess like vill jag lova. Först och främst var jag duktig och satte mig innan och klurade. Känns himla bra, men åter igen så är det synd att man inte har någon direkt att fråga efter eller innan skoltid och med dom få timmarna som man är där så är det effektivt. Så man hinner liksom inte bladdra så värst mycket med dom andra.

Jag gick in till klassrummet då en annan tjej satt där också. Sen kom det en kille. Där inne satt vi tre och klockan var spikad. Lustigt att inga fler kommer tänkte vi.

Vi slog ihop böckerna och gick ut igen, ja då hade dom ju bytt sal. Bra information. Så vi smög in lite sakta när han hade börjat skriva en massa på tavlan så det kändes ju sådär..

Aja, det är bara början än och vi ska ha lite enskilt samtal snart. Det längtar jag efter =)

Det var fler och fler som sa att - jag kommer hoppa av den här kursen!

Jag kommer noga säga det några gånger också. Men fan, jag ska fixa det. Blod, svett och tårar =)

Har sökt några jobb idag med.. Hoppas hoppas. Känns fel att gnälla hela tiden om mitt jobb nu när jag inte lägger manken till att försöka hitta nåt annat. Men nu så. Bara vänta och se.

Ewelyn var glad och sprallig när jag hämtade henne. Dock hade hon bara sovit 10 min typ. Så jag hoppas att hon sover bra i natt. Hon behöver det. Jag behöver det.

Nu tar vi mys!

Kallt

Nu har jag lämnat min finaste på dagis. Och det gick jättebra!

Men gu så kallt det är ute.

Igår ringde Sofia, en arbetskamrat som såg på fb att jag och Ewelyn skulle gå ut. Så vi mötte upp henne och gick en runda. Vid ridskolan, bortåt ut mot åkern. Solen lyste så vackert och Ewelyn blev helt till sig när hon såg hästarna i hagen :-)

Kände mig ju sådär dum igår när det slog lock för båda öronen. Det är verkligen obehagligt.


Nu ska jag plocka lite sen traska ner till skolan och räkna, räkna och räkna. Heja mig! Känner mig helt utanför nu när jag missat två lektioner och inte har en aning om hur långt dom kommit. Hoppas någon snäll själ kan visa mig sina anteckningar =)

Just det, fick chocken igår när jag gick in på Correns hemsida. Det stod att det varit rån på Kronans Droghandel (Apotek i Nkpg) där min mamma jobbar. Men sen kom jag på att hon var ledig. Men så otäckt!!

Hoppas ni alla får en bra och mysig dag!

ONSDAG 26 Jan



Ewelyn kvällsbadar :-)



Ewelyn ville upp på stolen, men lite hjälp så kom hon upp :-) Blåser upp magen lite med =)



Räcka ut tungan är KUL!



Bläddrar i boken



Kommit på att man kan putta bort bordet...


Ja herregud säger jag, dagen började helt ok, kände mig bättre. Men sen kände jag hur det bara körde till i magen. Fick springa akut på toa och det rann i princip. Suck!


Är uppe. Kan inte va sängliggandes när jag har en pigg och alert fröken här hemma. Ja som ni ser på bilderna så är hon energiisk iallafall :-D


Låter som värsta gnällmadame här men jag hade räknat med att få ta en vanlig vardag imorgon. Men som det ser ut nu, så går det ju inte :-(


Hatar skiten!!

Kväll åter igen



Så såg jag typ ut förut. Förstår inte att jag ska vara så attans envis när jag inte mår bra.. Menmen :-)


Jag tog med mig Ewelyn ut förut. Vi gick en liten runda sen in på ica och köpte lite frukt och en ny ost.


Var halvt svimfärdig när jag kom innanför ytterdörren. Det har verkligen åsamkat min kropp det här. Men nu behöver jag inte ha dåligt samvete för att vi suttit inne hela dagen åtminstone.


Någon mat har jag dock inte lyckats få i mig, en smörgås och lite glass. Har druckit så jag fått i mig vätska. Kaffe har jag inte druckit sen i Lördags. Då är det inte som det ska. Men imorgon ska jag försöka brygga mig en kopp!


Nu ska jag slänga mig i soffan strax. Ska bli skönt att krypa ner i en renbäddad säng. Någon städning förutom lite tvätt och disk orkades aldrig med, men man får vara nöjd för det lilla såklart.



På bättringsvägen

Skrev ett ganska långt inlägg igår, men valde att ta bort det. Kanske var det några som hann läsa det ändå. Struntsamma.


Jag har ätit en macka idag, en glutenfri såklart. Annars har jag levt på vatten och blåbärssoppa sen i Söndags. Tjooho!


Har lite mer ork i kroppen idag, men huvudet är dessvärre lite mer åt andra hållet. Har slängt i lakanen från våran säng i tvättmaskin, tycker det luktar svett, kräks och annat smaskigt i denna lägenhet just för tillfället. Ser ut som en bombnedslag. Ja jag tycker det!


Det ska vädras, det ska lukta gott igen ;-)


Har dock valt att vara hemma idag och imorgon är jag ledig och Ewelyn har studiedag. Tanken är att båda orka lämna och hämta på dagis på Torsdag och klara av mattelektionen. Vi får se. Hoppas på mer energi!


Ska försöka komma ut med Ewelyn en liten runda idag också, igår var vi inte ute någonting och jag mår så dåligt över det. Viljan är stark, men orken lite mindre ändå för att ut och gå. Fast nog är jag envis alltid =)


Ja jag vet inte när jag mådde så här dåligt sist. Innan jul vad både Joel och jag dåliga.


Kan heller inte tala för vad det kan tänkas vara som inkräktat min kropp, maginfluensa tror jag inte.


Idag har jag suttit och betalat lite räkningar. Måste invänta lite mer pengar innan allt det andra kan betalas bara.


Alltid lika roligt. Men denna månad ska jag leva snålt. Den enda jag ska unna mig är nytt schampo och balsam sen ska några hundra sparas till ett frisörbesök :-) Ska inhandla gardiner till hela lägenheten början på februari nu med så då går det ju åt en summa...


Joel  har jag såvisso lovat en födelsedagspresent också. Hmm.. :-D


Jag kan bara inte sluta tänka åter igen när jag får slippa all denna skit ifrån f-kassan, af, osv. Så jävla trött på skiten!


Så mycket som man slitit i sina dar (låter som är pensionär) men som man faktiskt kämpat och inte får man det bättre ekonomiskt. En vanlig lön, en lön som kommer varje månad, en lön som är lika stor är det enda jag begär??!


Då skulle vi leva gott här hemma. Inte för att vi lever på vatten och bröd nu, men jag vill ändå kunna bidra med mycket mer..

Inte för att jag önskar mig en diagnos av något slag, eller vara ett soc fall.. Det har jag varit en gång och jag hoppas jag ALDRIG mer hamnar där.

Förstår inte bara hur en del kan kringgå systemet och få bidrag på bidrag utan att behöva göra ett smack. Det är för mig en gåta.


Nu ska jag fortsätta här. Lika bra när orken finns ;)


Och idag fick jag åter igen en tankeställare av min kära mor. Drömmen lever fortfarande kvar och mer och mer blir den starkare...

Är sjuk....

Spydde natten tills idag två gånger... Som en kalv.. Mår skit så återkommer när jag blir piggare...

Mammas guldklimp



Visst är vi söta? :-) Ja Ewelyn iallafall, jag ser mest sliten och trött ut :-D


Det gick bra på jobbet. Timmarna gick snabbt så snabbt. Jag tog inte ut min rast och fick gå hem en halvtimme tidigare, så timmarna var effektiva.


Möttes av en glad Ewelyn som kom krypandes och ropade- Mamma!


Det värmer


Joel och Ewelyn har varit och handlat lite smått och gott till kvällen så det blir mys med god mat och film. En bra avslutning på denna dag.

Ska invänta min sambo som är hos Patrik. Han tog med sig en bit tårta och så skulle han hjälpa honom med datorn. Nej, inte min bror Patrik utan en annan :-)



KRAM TILL ER!

Grattis älskling!



Det här blev han bjuden på när han kom hem :-)


Har provsuttit bilen och jäklar så bra den känns. Ska ta en sväng nån dag med den också tänkte jag =)


Haft en toppendag med bror som varit här, han åker hem nu snart. Ewelyn sover.


Imorgon är det dags för jobb hela långa dagen. 7-16.30 är det som gäller.


Och så igen, GRATTIS ÄLSKLING!

Mys kväll

Igår förmiddag kände jag mig lite ledsen... (Pms på gång kanske..?)


Men det gick över, som alltid.

Lillebror kom ju hit och vi hade riktigt mysigt. Mumsade gott och han busade med Ewelyn. Hjälpte till och med att bada henne :-)


Idag var det en riktig "snurrig" mattelektion. Jag försöker verkligen att hänga med, men svårt att koncentrera mig. Förhoppningsvis kommer det bli lättare med det. Det var skönt att sitta en stund där innan själv, fast jobbigt att inte ha någon att fråga ;-)


Träffade en av Usk-lärarna. Världen är bra liten. Hon gick nämligen i samma klass som min mamma!


Nä, jag ska luta mig tillbaka nu i soffan tillsammans med älskling och kolla film. Imorgon är jag ledig. Ska baka en tårta till darlingen då han fyller år imorgon.


Det tråkiga är bara att han inte är hemma. Jobbar, sen ska han till Växjö och byta bil då den bilen vi har nu bara eskalerar med fel hela tiden. Suck! Annars var den bra.


Den vi ska hämta nu är en Golf, en sådan som jag körde på körskolan. Fast denna är automat =)


Attans!!

Vaknade vid åtta av att Ewelyn pratade i sitt rum (ja hon vaknade även i natt några gånger). Men min mobil ringde inte. Hade ställt den på 7 för att ha tid tillgodo. Men men, jag powewalkade till dagis så vi kom bara 5 min försent :-)


Är ju inte hela världen eftersom jag inte har lektionen förrän efter lunch, men ska traska ner nu strax och sätta mig och räkna lite innan.


Känner mig förövrigt lite murken idag. Fryser som f*****n!


Nä, nu har jag inte tid att sitta här mer..


Hoppas ni alla får en bra dag!

Lillebror

Fick sms av Sofia att hon inte mådde bra efter jobbet så vi ska ses en annan dag. Men lillebror ringde istället så han kom och hälsade på oss. Ja, han är fortfarande här men på dass :-)




Basse



Ewelyn provar Basses keps



Basse poserar ;-)


Nu ska Basse ner och handla något smarrigt. En film ska ses innan han åker hemåt.

Joel är i Rimforsa och fikar med sina foto-vänner. Så jag har knappt sett honom idag :-(

Imorgon är det en fullspäckad igen.


Huvudvärk :-(

Oj, vilken dag!


Ewelyn vaknade flera gånger i natt. Dessutom ville hon gå upp tidigt. Jag som hoppades att hon skulle sova lite längre. Men inte.


Lämnade henne på dagis vid 10. Gick hem en stund och sen hade jag första mattelektionen.


Det började bra. Läraren gick igenom lite om vilka kapitel vi har framför oss, lite prov etc.


Sen sa han "-Nu kör vi igång!". Tror fler än mig blev tagna på pottkanten. Alla hade ju inte ens böcker med sig. Som tur väl hade jag både block, pennor, bok och miniräknare. Framförhållning brukar inte vara min bästa egenskap.


Sammanfattningsvis så vet jag att jag kommer få kämpa, massor. Dessutom så blir det tuffare med sömnbrist, stress till dagis fram och tillbaka (behöver jag inte) men jag powerwalkar oftast. Gillar gå fort själv =)


Sen kommer jag jobba mest helger. Har redan jobbat flera på rad nu och har en heldag på Lördag igen. Dock inget i Februari ännu. Måste nog härta ner mig lite. Men det är svårt när man vill så mycket och gillar att vara aktiv.


Dock känner jag glädje bortsett från tröttheten och huvudvärken som tynger mig nåt så oerhört.


Jag vet inte riktigt vart jag fått min energi ifrån sista tiden. Jobbat massor (många timmar på  helg) sen bakade jag igår och idag stekte jag en massa köttbullar i all hast.


Åter igen så får jag nog energi när jag är aktiv. Ju latare man är desto slöare blir man ju. Så är människan uppbyggd :-)


Nu ska jag tvätta bort köttbulleflötet i duschen, raka min varulvsben och inkassera en kaffe!


Imorgon är jag LEDIG och då ska jag och Ewelyn till Sofia, en arbetskamrat om det inte blir ändrade planer.


Hoppas ni alla mår bra!

Gullunge

Idag tog Ewelyn ett steg själv på dagis, om hon inte hade snavat så hade hon nog gått ett par steg till :-)


Det hade gått jättebra på dagis och hon hade varit nöjd och glad hela tiden. Ätit massor med ris och korvstroganoff!


Min lunch bestod av en fralla och en kaffe. Det ni ;-)


Kände mig lite outsider när jag satte mig själv på fiket med en kopp, men orkade inte gå omkring och strosa. Dessutom ville jag inte hämta henne mitt i maten.


Det kommer nog bli bra känner jag bara jag väl kommer igång. Fick veta att matteläraren jag kommer ha har jag haft förut. Bra.


Gick och köpte mig en miniräknare på vägen hem, snacka om hi tech :-D Alla formler hmm.. det blir nåt att bita i. Men jag ska fixa det!





Och jag saknade verkligen min pärla idag (Ewelyn) även om jag bara vad ifrån henne i drygt 2 timmar. Tror aldrig man riktigt vänjer sig.. Så tomt att gå utan barnvagn.


Ska ta tag i röran här hemma. Smutstvätt lite här och var, disk, obäddad säng......


Resten av dagen kommer jag spendera med gullungen! (När hon vaknat)

Måndag morgon

God morgon!


Kvällen igår gick faktiskt över förväntan måste jag säga, tiden går så mycket snabbare också när man har massor att göra :-)


När jag kom hem var tanken att titta på SOLSIDAN på datorn som jag missade, men efter duschen så ville kroppen lägga sig.


Ewelyn har sovit hyffsat bra i natt. Hon äter ju alltid en gång så det är vardagsmat för oss.


Joel jobbar han också.


Jag ska dricka upp mitt kaffe, sen fixa  iordning mig. Ewelyn sover fortfarande. Men hon vaknar nog närsom.


Idag är hela förmiddagen spikad. Ewelyn ska lämnas på dagis, jag ska upp till Komvux för lite information, sen ska hon hämtas och vad vi ska göra sen vet jag inte. Beror på väder och vind :-)



Sista passet

Dricker lite kaffe nu... Behöver nog halsa i mig en hel kanna för att få lite energi! Det har varit full rulle hela tiden, typ fem min satt vi. Ja herregud vad jag tycker synd om personalen som har det så jämnt.


Vi vikarier hoppar ju åtminstone runt, så är ju en fördel i och med det. Men det är riktigt tufft, massor att göra hela tiden. Ingen lugn stund. Det har alltid varit lite kaotiskt på den våningen. Alla "eländiga" hamnar där. Elakt det är ju gamla människor vi pratar om, men många är medvetna över sitt handlande.


Jag hoppas jag blir snäll och har förståelse när jag blir gammal :-)


Men fem timmar kvar sen är det slut på denna helg. Knappt sett Joel och Ewelyn känns det som. Nu är dom ute i Skeppsås.


Ikväll när jag kommer hem sover hon. Imorgon ska jag lämna henne senare på dagis. Skönt.




Demensen

Japp ikväll har jag jobbat där. Jag gillar att vara där mest för att personalen är så bra, men det är tufft. Tar både psykiskt och fysiskt. Fast lite mer psykiskt tror jag :-)


Hursomhelst så gick det bra iallafall!


Imorgon ska jag vara på den "tyngsta" avdelningen. Det är väldigt mycket att göra där, många tunga och många "gnälliga". Fast då får man ju testa sitt tålamod lite hmm.. :-)


Ja det blir nog väl! Får ju gå hem ett par timmar imellan och varva ner lite.


Nu ska jag strax hoppa i säng, vi vilade en stund förut på dagen. Det händer inte alltför ofta. Men det var välbehövligt. Inte mycket sömn natten som var. Jag fick sätta mig i soffan med Ewelyn i natt, sen lade jag henne i sin säng. Jag gick tillbaka och satte mig ifall hon skulle vakna igen.


Men jag somnade själv. Så på morgonkvisten gick jag och lade mig i våran säng. Så kan det gå ibland.


Hoppas ni alla har haft en bra LÖRDAG med mycket mys!


Kram och sovgott!

Äntligen Fredag

Har lämnat min prinsessa på dagis nu. Det var lite extra kämpigt imorse, kanske beror på att det är Fredag och att Ewelyn vaknade flera gånger i natt :-)


Idag slutar Joel lite tidigare. Han har haft så långa dagar den här veckan och vi har saknat honom massor. Så fort man säger till Ewelyn att- pappa kommer snart så blir hon helt extas och ännu mer när han öppnar ytterdörren :-)


Ikväll har vi inga planer, om inte mannen i huset styrt upp något. Men jag tror vi båda helst har en skön hemma kväll, det tar ett tag innan man kommer in i rutinerna när man varit ledig.


Nu ska jag ta mig en kopp kaffe!






Så där ja..

Nu är vi hemkomna, mätta och trötta!


Har hunnit med allt jag ska idag, känns skönt.


Nu ska jag ta fram duntäcket och slänga mig i soffan en stund. Även om jag inte kan somna så är det skönt att lata sig lite :-) Jag har rört på mig massor idag så behöver inte ha dåligt samvete ;-)


Träffade en jobbarkompis på Kvarnen och sen sprang jag på farmors syster och hennes barnbarn :) Så det var himla trevligt!




Block, pennor och pennskrin är köpta. Och boken hämtade jag :-)


Jag är taggad!

13 Januari

Nu har jag lämnat Ewelyn på dagis, det gick mycket lättare att ta sig fram idag!


Igår satt vi och skrev Ewelyns dagistider nu framöver. Hon kommer vara tre dagar 5 tim/dagen. En av dom kommer hon äta frukost där och dom andra två lunch. Sen kommer hon vara hemma dom andra dagarna om det inte är så att jag får jobba.


Jag har en massa helg jobb denna månad. I helgen som kommer nu jobbar jag cirka 16 timmar och har även fått ett 9 timmars pass nästa Lördag.


Visst det är inte alltid roligt att jobba helg, då många andra är lediga och man hinner ju inte riktigt känna den mysiga "helg-känslan". Dock blir det smidigast för oss och det blir mer pengar med ob-tillägg. Det tackar man ju inte nej till precis.


Speciellt inte nu när dom kommer dra pengar ifrån mig också.


Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, sen hämta Ewelyn igen. Jag städade av lite här hemma igår så kan ta det lugnt nu :-)


Sen ska jag ner till bokaffären och kolla efter rutblock och pennor. Miniräknare avvaktar jag med då jag inte vilka funktioner som måste va på den.







Ha en fin dag!


Cliniderm

Sitter här hemma nu och dricker första koppen kaffe :-) Köpte mig en liten cola förut så fick i mig mitt koffein, plus en himla massa socker på köpet.. Inte bra, men gott vad det!


Tänkte hänvisa till min mammas blogg. Hon har en tävling nu där man kan få möjlighet att få testa på produkter ifrån Cliniderm.


www.bodilandersson.blogg.se





Busunge





Ewelyn var effektiv imorse, under tiden jag grejade hann hon riva av en hel toarulle...


Har precis lämnat henne på dagis med sällskap av Madde och Leia. Men när jag kom ut så ångrade jag mig ganska snabbt att jag inte ringde och sa att vi va hemma istället. Men men påklädda traskade vi iväg i en halv meter snö. Det kändes så åtminstone!


Jag är så less på det nu. Vill ha vår, vill höra fågelkvitter, känna solen som värmer i ansiktet, slippa dom tunga och varma ytterkläderna.


Och så GRATTIS PAPPA som fyller 48 år idag!

Drop in fika

Än så länge har det gått i ett.


Först lämnade jag Ewelyn på dagis. Sen gick jag hem till Tessan och bollade lite tankar och funderingar :-) Sen var det drop in fika på dagis vid halv elva så jag traskade dit. Kändes som jag inte hann mer än och vända, men gjorde det för hennes skull. Tårta tackar ju inte Ewelyn nej till :-)


Sen kom jag på att jag hade ett paket att hämta, typiskt glömde jag plånboken hemma så fick gå hem och sen gå tillbaka.


Vi har ätit här hemma. Gjorde en latmask idag och gav Ewelyn burkmat. Spaghetti och kötffärsås som hon älskar och jag köpte mig en sallad ;-) Började bli så yr i skallen när jag gick hem så hoppade matlagningen.


Joel blir ju bjuden på mat på jobbet hela veckan den lyckosten. Tänk om man hade den förmånen =)


I eftermiddag är tanken att träffa Tessan och barnen igen för lite lek utomhus! Sen har jag en hög med lakan som måste strykas... Suck! Stryka är en grej jag verkligen tycker är tråkigt. Menmen, det måste göras :-)





Den är min, köpte jag på REA... GLAD ;-) Gillar dessa knappar, har en liknande grön fast kortare..





Dålig vinkel, men kunde inte rotera bilden. Denna är ny med. Älskar den redan ;-)


Tur jag har en egen garderob nu =)



Såg att min mattebok kommit också, men såklart så kom posten precis när jag gått ut. Orkar inte gå in på ica mer idag, så får ta det imorgon eller nåt.


Jag vet inte vad det är med mig idag, men kände en irritation förut av dess like. Jag vet att jag inte ska ta åt mig, Tessan predikade för mig förut att jag måste sluta med det, det ska jag.


Det är struntsak egentligen, men jag stör mig verkligen på det. Tänker inte gå in på det mer, ska lägga den dosen irritation till något trevligare.

Dagen ska fortsätta vara bra, det bästa.


I grund och botten är jag ju lycklig så dumt att slösa energi på sådant ;-)

Jobb och kärlek

Känner mig helnöjd efter helgens slit på jobbet. Cirka 30 timmar brände jag av... Det känns i mina ben, förstår inte hur det kommer sig men sen graviditeten så svullnar mina vader när jag rör mycket på mig. Så idag tog  jag faktiskt på mig mina stödstrumpor och det kändes mycket bättre!


Så ska använda dom ett tag nu och se om det blir bättre. Känner mig som en pensionär ;-)



Lilla Ewelyn har varit på dagis idag sen innan jul. Hon skrattade upp sig när hon såg dom andra barnen,
men när hon märkte att jag skulle gå så ville hon upp till mig. Jag tog ett snabbt avsked sen hörde jag att hon började skratta igen när jag gick ut. Allt hade gått jättebra och hon hade smaskat i sig en hel banan.


Vi behövde inte ta med oss nån yoghurt sa dom, vi skulle prova med enbart banan nu då hon höll sig
mätt.


Efter lämningen så mötte jag upp min bästa vän Tessan och hennes Clara. Fikade och pratade. Följde med henne in till Intersport då hon skulle kolla efter ett par gympadojor. Hon hittade ett par, jag köpte mig ett par vantar då jag glömde ta med mig några. Blåste rena stormen ute så fingrarna frös.


Sen följde hon med mig till F-kassan. Jag fick hjälp att fylla i mina papper, då det var två stycken denna gång så det gick himla smidigt. Sen traskade jag upp och hämtade henne. En glad Ewelyn.


Tog svängen in på Ica och köpte lite frukt och mjölk och små riskakor som hon åt hos mamma. Hon älskar dom och det är bra vitaminer och så i.


Jag har varit effektiv idag känner jag. Trots min zombieliknande kropp i morse. Hade verkligen grus i ögonen så trött var jag.


Har även ringt till Make Up Store för min konsultation. Det var fullbokat med tider. men 19 Mars ska jag dit och bli sminkad. KUL! Längtar.


Dessutom har jag ringt till rektorn på Ewelyns dagis och det verkar som det kommer ordna sig med tider då jag börjar plugga på Måndag. Vi ska prata mer imorgon. En lättnad.


Plus... Jag har beställt en mattebok nu. Men så dyr :-( Har kollat på Tradera, men fanns ingen tillgänglig till Måndag och Blocket var det dåligt med sådana böcker också. Men nu får jag en ny och fin hem.


Har bara block och en miniräknare som ska inhandlas i veckan.



Jo, mamma ringde nyss med och pratade lite hur det hade gått i helgen. Som vanligt hur bra som helst. Jag visar några bilder som jag tagit mig den äran att sno ifrån mammas blogg!



Bilderna talar nog för sig själva....
















































Snyggt under

Nu är jag hemma igen efter att ha avverkat morgonpasset. Ett långt kvar sen är helgen slut. Skönt! Men man är nöjd efteråt :-)

Igår kom jag hem till ett nystädat hem. Tända ljus. Joel har gjort massor. Satt upp tavlor, rensat, ja jag blev glatt överraskad samtidigt som jag blev lite halvsur eftersom han rensat bland några grejer som han ville göra sig av med, där har vi delade meningar.


Nej, enligt honom sparar jag på allt. Jag håller inte med. Jag vill inte göra mig av med sånt som jag fått, särskilt inte av min farmor. Jag vill också spara på sådant som kan vara bra i framtiden. Man kan aldrig veta hur den ser ut och hur tråkigt och sorgligt det en må verka så har jag lite ångest, eftersom jag gått isär med en tidigare pojkvän och fick i princip handla ett helt nytt hem...


Det är inte roligt att stå där och börja om ifrån början.


Ja, det sitter djupt inom mig men när det kommer på tal så känns det.


Jag har dock bestämt mig för att göra mig av med en del som vi inte har användning för. Joel och min relation kommer ju hålla livet ut ;-) Det är det jag vill och tror på!


Nog om det.


Jag har tänkt på att nån gång införskaffa mig lite finare underkläder, asså jag förstår inte varför det är så tråkigt att lägga pengar på sådant. Kanske för att det ändå inte syns. eller vad!? :-)


Förr var jag mer noga med det. Nuförtiden hafsar jag bara på mig något, struntar i om det svart eller vitt, blommigt eller randigt. Man orkar liksom inte bry sig :-)


Ja vi får se.. Ingen prio just nu iallafall. Får se sen efter månadsslutet om det blir något över :-) Då ska jag inhandla mig en ny bh. Dom jag har sitter så fel, antingen för stor eller för liten...


Ja det är väl bara ett i- lands problem ;-)


Nu ska jag greja med lite papper som ska lämnas imorgon!


Hoppas ni har det bra, gå försiktigt för det är rena rama isgatan ute!!





Hemma på timmar

Är hemma nu igen. Helt ensam. Hör inte till vanligheten. Lite skönt nu känner jag. Varit fart och fläkt hela tiden på jobbet. Dessa 6 timmar gick av bara den. Blev till och med lite svettig ;-) Ja då är det ju bevis att man gör skäl för sina pengar hihi..


Dricker lite kaffe nu och laddar inför 5 timmar till.


Hoppas ni alla har en bra LÖRDAG i snörusket ;-)

15 månader

IDAG kära vänner är våran tös 15 månader! :-)

Jaha var har vi gjort idag. Jo jag har jobbat 7-16. Med underbara arbetskamrater. Guld värt och allt går så mycket bättre och det är roligare. Känner mig lite mör i kroppen, vridit till armen på nåt lustigt vänster, men det är bara bita ihop.

Ringde hem vid två tiden då var pappa här hemma. Trodde han skulle åka innan jag kom hem, men han satt i soffan. Ewelyn for omkring som aldrig förr.

Nu tyvärr får jag inte träffa Ewelyn sen Måndag morgon om hon inte vaknar skittidigt imorgonbitti eller på Söndag natt. Kommer sakna henne som fasen. Det räcker med att jag är ifrån henne nån timme eller två så saknar jag henne. Men jag vet att det kommer gå bra hos mamma och Conny. Det gör det ALLTID. Pulkan och vagnen ska med så hon kommer få mycket frisk luft, mys och kärlek!

Denna helg kommer gå blixtsnabbt. Jobb, jobb och jobb.

Ni får ha en fin och mysig kväll! Jag ska inta sängen skapligt.


Torsdags shopping

Idag har Ewelyn varit hos sin farmor några timmar då Joel och jag trotsade vädret och åkte in till Ikea. Det var inte alls mycket folk så skönt!


Allt som vi hade tänkt oss fanns såklart inte, då det var slut på lagret. Men lite annat hittade vi.

Jobbet har ringt två gånger idag också så jag ska jobba en heldag, 7-16 hade tiden 7.30-14 först på demensen men på grund av personalbrist så fick jag hoppa till en annan avdelning. Plus att jag ska jobba en delad tur på Söndag med. Så 11 timmar på Lördag och 11 på Söndag. Goa pengar ;-)



Pappa dotter mys

Gosunge



Bord och stolar inhandlades




En matta också



Växter pryder fönstret

Prinsessa kom upp på tapeten också

Mycket grejer har Ewelyn




Garderoben är på plats...

Nu tar vi kväll här hemma.. Jag ska hoppa in i duschen sen slappa lite. Har en lång dag imorgon och jag känner mig väldigt trött, inga nyheter. Är alltid trött :-)


Liten Ewelyn

För ett tag sen lade vi över alla bilder från min gamla mob till datorn.




















Ja det var några bilder :-)

Hon är ju bara för söt, och sötare och sötare blir hon!

Vad tiden går fort.. Man vill backa samtidgt som det är spännande att gå framåt.

Älskade Ewelyn!

Fullt ös

Dagen gick snabbare än blixten tror jag idag. Sista mötet med min jobbcoach på förmiddagen, sen lite akut handling på vägen hem.

Efter lunch kom Helene och hennes två barn hit. Det var full fart på dom! Ewelyn blir lite mammig i början, men sen går det över som tur är. Hon var helt slut när dom hade åkt hem, så fick lägga sig en stund.

Fick två kassar med kläder av Helene. Ja jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig, du är alldeles för generös. Får bjuda på en lunch snart igen :-) Ja något vill jag ge tillbaka för det är så tacksamt och verkligen fina kläder, märkeskläder såsom Name it, Novastar, Mc kinley osv. Hon har bra smak och dom kommer verkligen till användning, tack igen!

Ewelyn är mycket bättre med det onda röda nu. Skönt, men kommer fortsätta smörja. Jäkla bra salva vi köpte måste jag säga.

Jag har fuskat nu ikväll, mumsat i mig godis som Joel köpte hem till filmen. Sambomys är härligt, men det sätter sig på hullet ;-)

Nu ska jag ta en dusch, en varm sådan. Sen slänga mig i soffan. I natt sov Ewelyn 8 timmar i sträck. Vet inte om det hänt förut :-) Vågar man hoppas....

Ha en fin kväll gullisar!


Ont

Det är lite bättre med Ewelyns stjärt, men långt ifrån bra. Hon skriker och gråter krokodiltårar när vi smörjer henne :-(



Joel skulle ner och köpa nya lysrör till badrummet så då tog han apoteket på vägen.
Förhoppningsvis är det över om några dagar.


Jag har fått hem en jacka som jag köpt. En Didriksons en brun. Den var lite stor, men passade ändå helt ok så behåller den.


Även idag går tvättmaskinen för fullt här hemma. Men det sköter sig ju självt i princip.


Precis ätit min hemmagjorda pastasås. Mums, om man gillar ädelost :-)





Ingen bra bild. Men den pryder två änglar. Ewelyn och min lillebror Basse.


Lek

Tessan ringde idag på eftermiddagen och frågade om hon, Albin o Clara fick komma hit. Självklart, fick dom det. Kände mig dock väldigt trött och ofräsch, men vad sjutton. Har man knappt sovit nåt så är det väl inte så konstigt ;-)


Vi hade riktigt trevligt, Albin (min gudson) busade som aldrig förr med Ewelyn. Till en början blev hon mammig och klättrade på mig som om jag vore en klätterställning, men sedan gick det över och jag blev nästan lite rörd när jag såg att dom lekte så bra och hur lycklig Ewelyn var :-)


Lilla Clara tittade och skrattade hon också :-) Mysiga barn vi har!


Tessan hade med sig en en annan salva som jag smörjt Ewelyns lilla rumpa med, imorgon tänker jag pallra mig till Apoteket och inhandla fler. Måtte hon bli fri från det onda. Stackars liten, ska strunta i Pampers blöjorna och övergå helt till Libero igen. Ska se om det blir bättre, och så lufta, smörja, lufta...


Albin puttar på Ewelyn



Brum brum...




Ja, framåt kommer man alltid :-)



Ja här ser ni också lite vilken röra det blev när vi, eller Joel rättare sagt monterad ihop garderoben. Med det så fick vi även flytta på alla sopsäckar med kläder, lakan, handdukar och dylikt till vardagsrummet. Det ska bli superskönt när allt är vikt och på plats!

Trött på svarta sopsäckar....


Oj, det blev visst tre inlägg idag. Kan inte förstå att jag hunnit med det =)

Nu ska jag sussa...


Krypa ner med min sambo som jag knappt sett idag.. Dom fick problem med bilen på väg hem och fick uppsöka en verkstad, så det drog ut på tiden. Jag säger det igen. Lustigt att man kan sakna någon så mycket när man ses varje dag!? Lite skönt är det dock att få vara ifrån varandra.


Det bådar gott, men idag vad det fel dag för jag hade gärna haft min andra hälft här hemma. Åtminstone på förmiddagen för då var hon så ledsen lilla gumman... Men vi tjejer fixar ju allt ;-)


Imorgon, måtte det bli en bättre start :)




Yes!



Suddig bild, men på en piggare Ewelyn! :-)

Det var en kaosartad Måndagförmiddag. Ewelyn bara grät och grät..

Jag grät nästan också för att hon grät.

Jag bar henne fram och tillbaka hela tiden.. Fram och tillbaka..

Tog av henne blöjan då hon är lite röd på stjärten, två gånger kissade hon på mig. En gång på golvet när vi satt på täcket, sen på mig när jag bar henne och just det, en gång när hon satt i matstolen.

Så tvättmaskinen går varm här hemma!

Har smörjt henne med en salva jag fått av mamma. Rikligt. Hon är precis vit på rumpan nu :-)

Och hon har bajsat... Stort A. Ja ni som jobbar inom vården vet vad jag menar. Det kom på hela ryggen, på alla kläder så fick tappa upp badbaljan.

Nu är hon på bra humör. Vi hoppas dagen löper så. Städningen som var tänkt får göras i mån om tid. Min snutta går före ALLT!

Natten

GÄSP GÄSP!

Har varit uppe sen klockan 5. Ewelyn blev ledsen och ville absolut inte vara kvar i sin säng. Försökte som vanligt med alla tänkbara medel, men inte. Gick upp, tog mitt täcke och Hubert (Ewelyns gosehund) och myste ner oss i soffan.

Pigg som en lärka, ville hon inte ligga i mammas famn. Själv fick jag nypa mig flera gånger för att inte somna.

Efter cirka en timme somnade hon en kvart. Jag slumrade till halvt. Trodde vi skulle få en mysig sovstund tillsammans. Men det ville inte fröken.

Satte mig upp, gjorde lite välling. Hon tog en klunk sen lekte hon bara med flaskan.

Gick på toa, satte ner henne på golvet då blev hon jätteledsen.

Lade henne i sin säng igen och nu sover hon. "peppar peppar". Hon behöver det. Vet att hon vaknar på att glatt humör när hon sovit och är utvilad.

Hon gjorde så konstiga ljud förut att både Joel och jag reagerade och blev oroliga. Låter som hon kippade efter andan. Hon gjorde så när hon va mindre också, men sen gick det över. Det märks ingenting på henne, men klart man blir nervös.

Tog tempen på henne för säkerhetsskull då hon kändes varm. Men ingen feber.

Hon blir lätt varm när hon blir upprörd, arg och ledsen. Men ville ändå ta den för att vara på den säkra sidan.

Jag kommer nog va som en zombie idag. Men ska försöka få i mig lite kaffe. Det brukar hjälpa, jag tilltalar mig själv att det  hjälper!

Joel åker till Stockholm nu snart. Ska nog väcka honom tror jag :-) Han sover som en gris därinne hör jag.

Eventuellt kanske Helene kommer en sväng idag. Hoppas på det. Det är en härlig människa!

Julafton 2010

Tänkte visa er några bilder ifrån JULAFTON. Jag har tagit några, Joels syster knäppte av några också!

















Hoppas ni alla har en bra dag hittils. Jag och Ewelyn gick ner till brevlådan, sen upp till jobbet och lämnade in min timrapport och vi blev kvar där, kaffe hälldes upp och Ewelyn smaskade digestivekex :-)

Min kära sambo är på Ikea och köper en garderob. Så har vi bara lite smått att inhandla på Torsdag!


Tillbaka

Hej bloggen :-)


Det var ett tag sen jag var här och delade med mig av mina tankar, upplevelser, händelser, funderingar och känslor. Positiva och negativa.

Det är många som tyckte det var tråkigt att jag slutade blogga. Kan till viss del hålla med. För mig har alltid bloggen varit som en dagbok, fast en dagbok utan lås. Mer som en halvöppen bok som delats av många.

Men nu är jag tillbaka.


Vi är nu inne på ett nytt år. Ett år som kommer bli bra. Som såklart kommer nalkas av både glädje och ledsamheter. Självklart kommer jag inrikta mig på glädjen, det är så jag vill att det ska vara och det är så jag hoppas det kommer bli..

Vad har hänt?


Massor. Stora och små saker. Betydelsefulla och mindre betydelsefulla.

Ewelyn utvecklas för var dag som går. Hon blir större, hennes uteckling går i rasande fart. Hon blir mer älskad för var dag som går. Kan man älska sitt barn mer än maximalt? Tror knappast det. Hennes kärlek får mig att växa, får mig att utvecklas som mamma, som person.



Min sambo. Joel älskar jag också bara mer och mer. Han får mig att må bra, att känna trygghet. Att känna mig älskad för den jag är.


Vi utvecklas tillsammas. Alla tre går vi nu framåt. Mot nya mål, nya möjligheter. Drömmarna är sparade. Vi vill och vi kommer att komma dit. Om vi talar om år, spelar roll. Det är vägen dit som är det viktigaste och för varje med och motgång så gör det oss starkare. På längre sikt.

Jag är lycklig.


Jag är mer lycklig än olycklig. Dagarna kan variera. Jag är en humörmänniska. Mina känslor går upp och ner. Men mina känslor för min familj dom är alltid starka. Inga tvivel där inte.


Jag vill inte utge mig för att vara en superwoman, en bästa vän eller en perfekt mamma. No way, det är jag långt ifrån. Tror inte man kan vara perfekt. Man kan sträva efter att bli en bättre människa, kämpa, prioritera, försöka. Det räcker gott.

Jag har mina fel och brister som vilken annan människa som helst har. Ingen är felfri. Ingen är perfekt.


Jag ser nu livet mer med öppna ögon. Jag vill inte stänga dörren och blunda. Låta det löpa på, för att kanske. Jag är trött på det. Jag gör mig själv illa. Jag måste hitta den där gnistan och kämpa, saker och ting kommer sällan gratis här i livet. Tro mig, jag vet vad jag talar om.


Att få fram det där jävlar anammat som gärna vill gömma sig är inte alltid så lätt. Det krävs mycket, tid, bra självförtroende, energi och stöttning. Såvida det är ifrån familjen eller sina vänner.

Samtidigt vill jag ta en dag i taget, samtidigt vill jag ha mitt liv i punktform. Som jag kan bocka av. Nog kan livet vara komplicerat, men vem har sagt att allt ska vara lätt? Önskar ibland att det kunde vara lätt, att slippa tänka, grubbla.


Men hur kul vore det då? Det är väl vägen dit som berikar en som individ. Som gör skalet hårdare.

Detta blir ett inlägg utan bilder, en massa ord.

Men just ikväll så tilltalar det mig mer. Orden. Att få skriva av sig, att få använda mig av dom orden som kommer inifrån.

Jag hoppas ni som läser detta just nu mår bra och att ni välkomnar mig igen :-)

Kan berätta lite kort vad som hänt. Jag har kommit in på Komvux. Den 17e Januari ska jag börja läsa Matte B. Det är en längtan, men dock en liten gnutta ångest som infinner sig.



Jag som är sifferblind som knappt kan multiplikationstabellen ska läsa Matte B. Jag förvånar mig själv att jag sökt den. Men jag ska klara den!

Det är lite ovisshet innan jag kan känna lugnet. Det praktiska måste lösas. Sen är det bara att ge järnet! Det ska bli skönt att få lägga fokus på något helt annat.



Joel har också fått en ny tjänst. Som robotprogrammare, på samma jobb fast en annan befattning. Han är glad, tro jag det. Jag är himla glad för hans skull också.

Det kommer innebära mycket. Likaså där praktiska ting, men vi får samarbeta.



Min mamma mår bra efter allt hon gått igenom, det bringar mig lycka. Hon är stark min mamma som dödat den där  hemska sjukdomen. Nu är hon mer levande än nånsin, så sprudlande vacker och glad som hon ska vara. Hela livet. Hon förtjänar inga mer hemskheter.

Mina bröder mår bra. Min bror som är 23 har en sysselsättning som han trivs med, han har en fin lägenhet och en härlig flickvän. Låt det fortsätta så. Jag är en lycklig storasyster när  jag ser att han är lycklig.



Min andra lillebror som är 15 har sina tonårsrabalder, men relationen mellan oss har alltid varit bra. Låt det också förbli så.

Så ja, det finns mycket som jag verkligen kan skatta mig lycklig för.



Jag har inte nämnt någonting om mina vänner. Varför det? Jo för att jag känner just för tillfället en viss besvikelse över vissa. Dom jag verkligen håller kär vet om det. Jag är inte bäst på att visa det, men jag försöker och ska bättra mig.

Det blev ett långt inlägg.


Ha en trevlig kväll!

Jag kommer inte lova att ge er dagliga inlägg, men jag kommer fortsätta existera. När lusten, tiden och orken finns.

KRAM!


RSS 2.0