TRÖTT

Jag är så trött nu, allt gick bra även idag på jobbet men det körde ihop sig lite i slutet. Jag känner mig trött i huvudet och i kroppen. Har till och med lite ont i mina fötter. Det är över imorrnbitti, det vet jag. Då är det nya tag som gäller och imorgon har vi en hel del som måste göras bortsett ifrån omvårdnaden.

Vi fixar det som alltid. Nu ser jag framemot en ledig Måndag. Att få göra precis det jag känner, orkar och vill. Kunna njuta av min underbara familj. Ewelyns och min powernap idag på mina timmar var hur härligt som helst.

Har dessutom lämnat in min timrapport idag och det blev rätt många timmar. Har dock ingen vidare koll på hur mycket jag kommer få ut om man nu ska prata pengar, ja det finns alltid hål att stoppa dom i. Pengar växer ju inte på träd =)

Vi har nu ändrat oss igen angående barnvagn. Idag så provade Joel "Kronan vagn" igen och när han hängde på skötväskan och Ewelyn va i liggläge så vippade vagnen bakåt och den var svår att backa. En vagn så dyr som en sådan ska ju toppa det mesta, dessutom så såg vi att leverenstiden skjutits upp. Vi har ju beställt en, men idag så avbeställde vi vagnen. Det blir nog en Emmaljunga. Ska kika på det i veckan som kommer. Det är ju banne mig för och nackdelar med alla vagnar och alla tycker ju olika. Smaken är ju som baken, eller vad säger man? Det blir nog bra. Är ju inte akut just nu kanske, men vi vill ha en annan så snart som möjligt.

NU, äntligen ska jag ta en dusch och raka leggsen ;-) PUSS på er!


Kvällen gjord

Första passet av helgen gjord och det gick över förväntan. Jag har en tendens att vara och tänka negativt innan jag vet hur det kommer gå, kanske beror på att man jobbat med en hel drös stolpskott innan =) Vi fixade det trots att jag var ensam om medicin och insulindelegeringen.

Nä nu ska jag luta mig tillbaka, kika lite tv och ha det skönt tills ögonen går i kors ;-)

Johanna marken

Vaknade med regn utanför, MEN vi åkte till Ödeshög ändå och gluttade lite på marken som va där. Som vanligt är det ju mest en massa krims krams, men vi köpte en leksakshund till Ewelyn som går och lite chips =)

Sen stannade vi till i Mantorp och åkte därefter raka spåret hem. Denna dag har gått fort också. Snart är min ledighet slut igen och jag bävar lite för jobbhelgen som kommer nu. Dels för att jag ska jobba ensam med en vikarie imorgon utan delegering och sedan har man hört lite sådär om honom så lite orolig är jag.

Men man kan inte göra mer än sitt bästa. Det räcker oftast långt, men ibland önskar jag att det räckte mer.

Jag får tänka på den härliga lönen som kommer nästa månad och att timmarna faktiskt går väldigt snabbt när man väl är där.

Ikväll blir det MYS, inget ovanligt i denna familjen. Vi älskar mys och myser gärna ofta ;-)


Mitt hjärtegull

Idag har vi haft en sovar-dag kan man säga. Ewelyn och jag somnade om och gick upp strax innan 12. Oooops! Men vi behövde timmarna tror jag, sen var det full rulle här hemma. Ewelyn följer efter mig vart jag än är och rycker mig i benet om jag står och diskar ;-)

Ikväll har vi delat på en pizza... Gött, men inte bra för mig! (Ska skärpa mig)

Vi ska se nya Wallander och mysa. Joel och jag. Snuttan sover efter ett skumbad.




Nybadad Ewelyn



Fina presenter :)

Jobbat 9 timmar idag sen traskade jag hemåt för att fixa till mig lite snabbt och efter det drog vi raka spåret in till Linköping. Först en snabb visit hos mamma för att hämta en påse till mig och Ewelyn och sen åkte vi till kolonin där grillen stod redo. Jag, Joel, Ewelyn, pappa, hans sambo, min farbror, farmor och Svante och så födelsdagsbarnet själv min bror Patrik njöt av grillat och gott fika =) Varit en härlig kväll med kanonväder och en nöjd och pigg Ewelyn!

Inte nog med att födelsedagsbarnet fick presenter så fick även jag och Ewelyn det. Vilken vecka jag har, nästan så jag skäms. Omtänksamma och gulliga människor man har i sin omgivning.




Fick dessa fina handgjorda halsband av min bror och hans flickvän



"SoMMAR-avkoppling" av mammsen

Det här fanns i påsen:



Åter igen. Denna vecka har jag blivit rejält bortskämd. Vågar man säga att man tycker att man är värd det utan att det ska låta skrytsamt? ;-)


Imorgon är jag ledig!


Jobbat klart för idag

Oftast brukar dom här passen, 13-21 vara lite sega, men idag/ikväll rullade timmarna på fort! Jobbade med Emelie och hon är snabb som en iller =) Men det är skönt det, det blev en toppenkväll och vi är båda lite snurriga imellanåt ;-)

Nu ska jag hoppa in i duschen, lägga mig och ladda inför en heldag imorgon. Jag som tar rapport så det blir att gå upp tidigt. Jag har saknat både sambo och dotter idag. Jag kan knappt föreställa mig hur det kommer bli sen när båda jobbar heltid. Jag har tänkt mer och mer på en sak idag, jag känner mig mer och mer motiverad... =)

Sovgott!

Älskling är hemma igen

Denna helg har bara rasslat förbi. Igår fick jag sällskap av Tessan hela kvällen och även min pappa och hans sambo kom hit en svänga. Nu är det Måndag igen och jobb som gäller. Börjar kl 13-21 så det är helt ok, jag ska gå och lägga mig en stund sen när Ewelyn sover. Det gör mycket att bara vila en liten stund. Annars har hon sovit bra även i natt.

Joel kom hem vid halv tolv och hade köpt presenter till mig ;-) En parfym som jag ville ha och badkulor, sen hade han köpt lite annat rajtan tajtan men det är våran hemlighet ;-)




Känner mig lite bortskämd nu :-)


Det regnar vatten...

Gu vad jag saknar min sambo nu.. Visst det är skönt och nyttigt att känna saknad, men jag saknar honom ändå =)

Vaknade i natt av att det smattrade på fönstren och det regnar fortfarande. Typiskt.. Bara för att man är ledig denna helg så ska det regna, är rätt mysigt att vara inomhus också. Men lite roligare och lättare när man kan vara utomhus.

Jag har precis ätit frulle, glutenfritt rostat bröd. Helt ätbart så det ska köpas fler gånger nu. Kaffekoppen är inte uppdrucken heller så nu ska jag få i mig den, sen slänger jag mig på soffan en stund nu när Ewelyn vilar och tar tag i dagen när jag känner för det.



Mammas ALLT!

Mysdag med en god vän

Nära vänner, omtänksamma vänner, pålitliga vänner, glada vänner, vänner som ger mig positiv energi och får mig att må bra försöker jag hålla fast vid. Det kan gå dagar, månader, till och med år innan man ses på grund av flyttar, utbildningar, graviditeter osv.

Men när man ses efter allt och ändå hållit lite kontakt under tiden. Ja ni vet när man får den känslan som att det var igår man sågs och allt känns likadant.

Träffade äntligen goa och glada Angelica som jag alltid brukar skriva. Ja, hon är glad och framåt. En härlig tjej att umgås med. Vi knallade ner till Ica för att köpa fika, medan vi gick där så kom Angelica med förslaget att eftersom ingen av oss hade något mer inplanerat för dagen så kunde vi ju göra mat tillsammans. Så det gjorde vi. Köpte hem tillbehör till tacos, en stor påse godis och sen kollade vi en rolig film och pratade och PRATADE... =)

Av en slump fick vi reda på att vi är grannar, och vi har inte sett varandra. Dock har hon bara bott här vid mig cirka en och en halv månad, men ändå. Nu ska vi försöka ses lite mer.

Saknar min sambo som är i Amsterdam, men han har ringt och skickat gulliga sms till mig, jag kommer nog slockna som en klubbad säl. Varit en fullspäckad dag, men ack så underbar!




Mysbild

Tacos åker alltid ner =)


Ikano-huset :-)

Ewelyn sov jättebra i natt.. Brukar alltid kännas lite sådär när man lägger sig för kvällen eftersom man aldrig vet hur natten ser ut, men i natt sov hon bra. Hon somnade om efter vällingen och jag fick en stund på morgonen helt själv då älsklingarna sov.

Vi tog en liten tripp till Ikano-huset. Käkade thai-buffé och Ewelyn var på bra humör hela tiden. Gnällde inte en enda gång, varken i bilen på väg dit och hem och inte när vi sprang i affärer. Det underlättar =)

Nu kryper hon mer. Tagit flera steg framåt idag och försöker ställa sig upp mer och mer.




Såhär kan det gå till :)

Lite shopping blev det också förstås. Joel köpte fodral till sin Iphone, vi har bunkrat upp med en massa våtservetter också. Kan visa bild på dom vi köpt som vi tycker är bra förutom Liberos egna, men dom är ju så dyra, med tanke på att det går åt så många.

Nya pjucks till Ewelyn. Haklapp med favoriten, en topp (mamma har en liknande) och strumpor.

Kass bild, men det är ett vitt linne/tunika. Plus ett annat fränt linne.








Torsdag kväll

Har jobbat idag och fick sluta lite tidigare, härligt! Snälla arbetskamrater man har. Men vi var klara med allt så vi slapp sitta av tiden om man säger så. Händer inte alltför ofta, men idag var vi för en gång skull bra med personal och effektiv personal, då går det undan =)

När jag kom hem möttes jag av en go och glad Ewelyn. Hon kryper framåt nu några steg och ställer sig upp i soffan. Duktig tjejja. Det har hänt så massor på kort tid och roligt är det!

Ewelyn och jag tog en tupplur på eftermiddagen. Två dagar nu har vi vilat tillsammans och gu vad mysigt det är! Man får ta tillvara på sådana stunder.

Ikväll tilldelar jag mig namnet "soffpotatis". Har plockat lite tvätt och så men resten tar jag när jag känner för det. Är ledig i 3 dagar, ska bli så skönt. Att få umgås med min ängel, pussa, busa och leka. Dessutom är vi själva från Lördag till Söndag då Joel åker till Amsterdam och ska fota tillsammans med en vän. Så jag har bestämt mig att bara göra det som andan faller in på.

Myspys med älskling ikväll, vad jag gillar´t ;-)

Onsdag

Idag har det jobbats igen. Slutade halv två och har ett likadant pass imorgon. Sen är jag ledig i 3 dagar!

Vi har ätit hamburgare här hemma, myst, busat. Joel har varit och handlat. Badat osv.. =)



Ikväll blire att glutta reprisen på "Lyxfällan" och sen SOVA! Alarmet ringer tidigt imorrnbitti.




Försöker fånga strålen :-)


Att vara mamma är det bästa som finns. Att veta att ens barn älskar än i vått och torrt den känslan är obeskrivlig. Att man är ens barns ALLT det är fantastiskt.

Jag är lyckligt lottad som tillsammans med Joel skapat denna underbara prinsessa. Hon lyser upp och känslan när hon säger "mamma.. mamma" eller ler då ryser jag i hela kroppen =) Älskade tös!


Ewelyn o Jack

Nu är jag ensam hemma. Det hör inte till vanligheten precis. Jocke och Jack kom. Dom gick ut alla fyra nu. Ska ner på stan och köpa glass :-)

Jag ska passa på att hoppa in i duschen.. borde vila lite. Känner mig trött, men måste fixa iordning mig. Klockan den tickar på för fullt. Ett kort pass ikväll, 16-21. Ska jobba med Veronika så det blir bra :-)





Klappa lite =)



Goa är dom!

Nae, dags att göra lite nytta igen... pust... Om man ändå hade semester ;-)


På väg...

Oj, det blev visst ett till inlägg.. Som om jag inte har nåt bättre för mig? ;-) Vi har precis käkat här och Ewelyn sover.

Efter lite velande fram och tillbaka så har vi bestämt oss för att köpa en ny sulky till Ewelyn. Den vi har nu är inget fel på egentligen, den är smidig, bra förvaring, lätthanterlig osv. Men vi kommer inte kunna ha den i vinter. Det är för små hjul för att kunna köra på grus och i snö. Men för dom ynka femhundra vi gav för den begagnat så har den varit värt pengarna. Så fort vi får den andra sen så kommer vi sälja den vi har nu om någon är intresserad framöver.

Vad har vi tänkt oss istället? Joel var inne på Babyproffsen och kollade på en Emmaljunga och han tyckte den var helt ok, fanns dessutom i en massa olika färger. Men idag när vi var i Söderköping så fick jag prova en Kronan vagn och vilken skillnad det är jämfört med den vi har nu. Lättare att köra, blir liten ihopfälld, inmonterat myggnät osv. Förvaringen är väl som under dom flesta sulkyer ganska små, men man får helt klart plats med lite under.

Sååå... Vi har beställt en sån här:




En röd precis som på bilden. Priset kan diskuteras, det är mycket pengar och vi är inte gjorda av dom direkt, men jag tror inte vi ångrar oss. Det är en fin vagn och jag gillar den röda färgen.

Den kommer inte förrän i September (tråkigt) men den som väntar på något gott...


Smultronstället och nyfiken Ewelyn

Vi tog en utflykt tillsammans med Joels syster Nina och hennes familj till Söderköping, åt glass och hade trevligt. Joel fick ett tråkigt samtal :-( Det har varit inbrott i garaget så hans cross är snodd. Jag blir så arg att jag kokar. Att folk inte kan skilja på mitt och ditt. Men men, inget att göra nåt åt nu han hade ju tänkt sälja den ändå, men så förbaskat onödigt!

Förutom det så har dagen varit bra. Min morbror ringde på här och vi drack en kaffe. Jag har förutom det huvudvärk, började när vi åkte hem. Har nog druckit för lite igen. Lär mig visst aldrig.

Ewelyn hon är på allt nuförtiden, man får ha koll och jag hade önskat flera ögon. Nu har jag bara två och det gäller verkligen att ha uppsikt och mer därtill. Hon är klåfingrig och nyfiken.. Ska pilla och känna på allt, helst ska det stoppas i munnen också. Men det är ju bevis på att hon blir större och större och jag kan knappt bärga mig förrän vi ska till bvc nästa gång. Har inte datumet i huvudet nu då min värk har eskalerat.

Nu tar vi kväll.. Det blir lugnt.



Nyfiken strut tittar ut...



Mycket spännande...


Underbara dotter

Börjar med att skriva att helgen är gjord!! SKÖNT! :)

Ewelyn följde med pappsen till Linköping idag och hälsade på min mamma och hennes Conny. Hon har sagt "mamma" massvis med gånger idag och även när jag kom hem så kom "mamma" ur hennes mun flera gånger. Hon utvecklas så snabbt, tittar upp om man säger "lampa" och vinkar tillbaka med sina söta små händer. Ja, det är helt otroligt vad fort det går.

Jag har saknat henne massor idag och det är tungt vissa stunder att vara ifrån henne. Jag älskar att vara med henne, men samtidigt så kommer verkligheten ifatt än. Allt är inte en dans på rosor och man måste vissa saker för att komma framåt. Thats it ;-)

Imorgon är jag ledig och jag ska tillbringa all min tid med snuttan. Snart är sommaren över och det kommer bli lugnt på jobbfronten som det ser ut just nu, allt kan hända. Ödet kan ta tag i en, men vad som händer när detta vikariat är slut det vet jag inte. Det är jobbigt, men samtidigt skönt. Blandade känslor. Men... Jag intalar mig gång på gång att ta en dag i taget. Det är lättast att leva så, att framtiden får överraska. Jag är inte orolig, kanske lite frustrerande då jag vissa stunder skulle vilja ha allt klappat och klart!

Nu ska jag bjuda er på ännu mer bilder på Ewelyn som min talangfulla sambo har tagit.

Man kan inte göra annat än att försöka och kämpa på så gott det går och jag är stolt för det jag har presterat hittils.



 



Ikväll blir det marinerad kycklingfilé med potatisbollar (som vi säger här hemma). Det blir film, eventuellt "Snabba Cash" och myspys!

Jag säger det igen. Jag är ledig imorgon :-)


Blixtar och dunder...

Åhhh.. Lördagen är gjord!! Heldag imorgon sen är helgen gjord. Bra jobbat, eller hur? Sorry för min skrytsamhet, men jag är så nöjd att tiden går så fort på jobbet. Då kommer man fortare hem känns det som.

Det började braka loss här hemma och jag (lite obehagligt) tycker jag nog att det är. Det small till så dant att jag hoppade högt här hemma. Att man vet inte vet vart blixten slår ner, det är det som ger mig en obehag känsla som sagt. Jag gick tillbaka till jobbet och lyckligtvis hade det avtagit rejält. Sen började det igen. Några av dom boende ville att man skulle vara med dom hela tiden, tro jag det. Är man rädd så är man.

Vi gjorde allt vi kunde för att lugna dom, till råga på tid. Tid är viktigt inom detta yrke.

Vi fixade allt och dom lugnare ner sig sedan.

Joel tog en bild för ett tag sen när han tog med sig Ewelyn och matade ankorna. Här sitter hon söt som alltid och kikar i vagnen!




En ny dag imorgon med nya friska tag!


Hemma igen

Kvällspasset är avverkat. Skönt det. Kändes marigt innan jag kom iväg, men så fort man kommer igång så rullar det på. Nu är helgen igång kan man säga. Imorgon jobbar jag en delad tur och på Söndag en heldag. Helt ok helg, då man annars har delade turer både på lör och sön. Mycket helgjobb har det varit och jag har en helg till att beta av innan vikariatet är slut.

Men man får tänka på hur betydelsefull man är och hur mycket man faktiskt hjälper. Sen att det även blir lite pengar i slutänden är ju ett stort plus i kanten. Har jobbat med en bra vikarie ikväll och det gör massor. Jag känner mig alltid lite illa till mods innan jag vet hur personen är som man ska jobba med, men det har gått bra. Stressigt och så är det ju ändå oavsett om man är van eller inte, men det underlättar om man är effektiv =)

Dags att tvätta bort sminket.. duscha och sussa! Natti natti!

Regn

Det blev en liten promenad förut med Tessan och Clara, gick till lekparken så Ewelyn fick gunga lite. Det blev gråare och gråare på himlen så vi traskade hemåt och nu öser det ner!!

Nu är vi ju inomhus och då får det regna hur mkt som helst. Ewelyn är helt slut, knappt sovit nåt på eftermiddagen och det blev ingen tupplur i vagnen heller. Vi har kollat diabilder på när Joel var liten och då satt hon helt tyst och kikade :) Sen blev det ett bad, men denna gång var det inte lika kul. Hade det på känn eftersom hon var så trött. Men nu är hon bebislen och luktar gott =) Fast det gör hon alltid :)

Jag känner mig rätt seg i kroppen. Det blir inte mycket ståhej ikväll. Ska kolla film med älsk och sen SOVA!

Sömn är något jag verkligen är i behov av just nu, men det är lite väl tidigt nu ;-)




Ewelyn hemma hos sin faster. Badar i kusin Lovas bassäng =)


Kär vän

Idag är det tvätt igen. Klockan 7 gick jag ner och slängde i första maskinerna. Har tid till klockan 13. Massor med smutstvätt och tvätt av kläder som jag fått. Jättefina.

Tog med mig Ewelyn och pep upp till Tessan. Drack kaffe och pratade massor. Ewelyn underhöll sig, alltid kul med andra saker att leka med :-) Och hon spanade in lilla Clara. Goa är dom!

Vi ska ses i eftermiddag igen. Ska inta lite lunch sen går vi ut igen... Nu när jag är ledig så uppskattar jag värmen mer, måste säga att det är härligt! Men i  helgen lär det nog gnällas igen :-) Av både personal och pensionärer.

Har inte så mycket mer att tillägga mer än att dagen ska spenderas forsättningsvis med familj och en kär vän.

Kanske uppdaterar med lite bilder ikväll om tid och lust finns!


En ledig dag

Vi tog en tripp idag.. tanken var Söderköping, men vi stannade till i Norrköping. Köpte oss en ny Tv, en platt tv. Skönt att slippa den tunga med repor nu. Känns bra. Det blev en 47". Sedan åkte vi till Skeppsås. Ewelyn badade i baljan och vi busade i trädgården. Nu är vi hemma igen, Ewelyn sover närsom och vi vuxna ska snart äta lite. Faijitas blir det. Joel är kocken även ikväll ;-)

Varit en bra dag, fint väder och härligt inköp. Mer än nöjd.






Åska

Klibbigt, hett, kvavt, varmt och ljummet kan man beskriva denna dag på jobbet. Sen började det regna och mullra ute. Det började blixtra rejält när jag kom hem och spöregnade. Faktiskt helt ok för min del, men det räcker för idag (ja ikväll och inatt gör det ju ingenting heller). Imorgon kan det bli fint igen för då är jag LEDIG! Och vi ska hitta på nåt kul har vi tänkt och vädret ska bli fint så det hoppas vi på!

Gjorde fruktsallad på jobbet idag på eftermiddagen så det mumsade vi i oss tillsammans med pensionärerna. Gott vad det =)

Ikväll har vi köpt hem kex och ost.. Det ska smaskas på, jaa.. det är ju faktiskt semester kan man säga, åtminstone för Joel så vi ska ta tillvara på kvällen med mys och film.

Lillsnutta har lekt med Jack idag. Joels kompis stora pojk som blir 1 år nu. Dom satt på golvet och tittade på varandra, kan tänka mig hur gulligt det måste sett ut. Sedan hade dom varit på stan och ätit glass. Synd att jag inte var hemma. Men det kommer nog fler tillfällen framöver vad det lider.

Har sett bilden nu som min vän Tessan tog på mig och Ewelyn när vi åkte till Norrköping. Här kommer den ;-)

 

Ewelyn med mammsen :-)


Min fina jacka...

Kom idag :) Ja det lär nog dröja innan den kommer till användning men jag blev glad ändå.. satt jättefint på!

Det skulle ju inte bli nåt mer inlägg idag va tanken, men som vanligt så kollar jag runt lite på datorn innan jag hoppar i sängen. Har väl inte så mycket mer att blogga om just för tillfället. Sängen känns lockande. Nu är det helt ok här inne, nästan lite svalt. Har sovit så dåligt några nätter nu och det känns när alarmet ringer på morgonen. Jag vaknar, somnar om, vaknar... osv.

Nehepp, inga roliga bilder har jag att bjuda er på nu heller.

Dags att sussa kudde.. ladda batterierna så gott det går för en heldag on the work igen!! :)

Sovgott darlingar ;-)

Svettigt!

Hemma igen, slutade halv två sen gick jag ner till Af och fick hjälp med ett papper. Det gick smidigt! Sen hem och Joel höll på och grejade, rensat i kyl, frys och skafferi och nu är han och handlar. Tur att någon har energi =)

Själv är man halvt kokt, det klibbar och droppar svett, men det går. Dom har ju inte lagt schemat efter vädret precis :-) Jobbar imorgon med sen är jag ledig i två dagar. Härligt. Ska ta igen mig och njuta för sen går jag på helgen igen. Nog om jobb.

Lillfisen sover en stund nu, var jättetrött efter yoghurten. Det blir bad ikväll för oss alla tre.

Har hört att barnbidraget har höjts. Va inne och kollade nu, men vi får samma.. Ska luska lite mer i det ;-)


Nä, usch orkar inte sitta mer här.. benen klibbar ihop sig på den varma skinnsoffan!


Hot i hottie ;-)

Timmarna gick i raskt takt, himla svettigt som vanligt nuförtiden, men det gick kalasbra! När jag kom hem åkte vi till ett badställe, Joel tog ett dopp, men jag och Ewelyn var kvar och pratade med Linda och hennes killkompis som satt där :-)

Joel och Ewelyn var ute hos Nina förut så hon badade där =)

Det är kväll.. Det blir kolla lite tv och bara ha det skönt tills klockan ringer vid 6 imorrn igen. Damn, att man känner att man lever :-) Svetten lackar!





Familjetripp

Imorse mådde jag bättre!!! Åkte till apoteket och ha bunkrat upp med lite olika vitamintillskott, hittade inte allt jag skulle ha så får kika in senare nästa vecka.

Jocke kom hit och hälsade på, skulle låna filmer. När han hade åkt så beslöt vi oss för att hitta på något. Vi åkte till Gränna, åt god lunch och strosade omkring lite. Man får ta tillvara på alla lediga dagar nu när man jobbar relativt mycket, och dom stunderna man tillbringar tillsammans är guld värda. Så himla skönt att jag mår lite bättre, man att jag fortfarande är trött och hängig beror nog på värmen. Fler än jag som känner likadant.







 



Älskar min familj!


Sjukling

Ursäkta svordomen! Men jag börjar detta inlägg med JÄVLA skit! Har jobbat och stått i i tre dagar. Var hemma i Måndags, men sen tvingade jag mig eftersom jag kände mig lite bättre och körde hårt på jobbet. Idag är jag ledig, imorgon också. Sen har jag ett nio timmars pass på Söndag och jobbar på Måndag igen.

Bestämde en fika dejt med Helene och hennes barn i eftermiddag. Eftersom Joel ändå skulle till Gävle idag med sin svåger så passade jag på att hitta på något när jag ändå var ledig och själv med Ewelyn.

Gick upp i morse, gjorde mig och Ewelyn i ordning, men när jag skulle mata henne vid frukosten så blev jag helt yrslig (igen). Började klökas och sprang fram och tillbaka till toan utan resultat. Matade henne igen, men fick springa varvat med att lägga mig ner på sängen. Trodde helt ärligt att jag skulle svimma och det är skrämmande när man är helt ensam hemma med sin dotter.

Jag brukar inte be om hjälp, det ska ske mycket innan jag tar mig för det. Jäkla stolthet och envishet man har. En nackdel många gånger. Men ringde mamma ifall hon kunde ta Ewelyn ett par timmar så jag fick sova, men hon jobbade, men sen fick jag tag på Joels mamma som var ledig idag. Snäll och omtänksam som hon är så kom hon och hämtade Ewelyn så jag fick vara hemma och vila.

Kunde jag somna.. Nja, somnade till lite då och då.. Men kändes tryggare att hon var med sin farmor och faster än hos mig som inte mådde väl.

Nu är hon hemma och sover gott i sin säng. Joel kommer också hem snart. Så typiskt att det skulle bli såhär idag bara för att han inte var hemma, men man kan ju inte rå för hur man mår (till en viss gräns åtminstone)

Kanske att jag har ett virus i kroppen, att jag anstänger mig för mycket, sover för lite, dricker för lite, stressar för mycket eller värmen som gör det. Jag vet inte. Något är fel iallafall. Ska vila upp mig imorgon.

Halsontet är nästintill borta nu, likaså snoreriet... Har heller ingen feber. Jag ska försöka tänka positivt! Jag måste!

Helene kom förbi en snabbis och lämnade lite saker och kläder till Ewelyn. Vi ska ses en annan dag när jag mår bättre!! Tacka Gud (om han nu finns) för alla fina vänner jag har! :) och andra nära och kära som bryr sig och ställer upp!


Present

Idag har det jobbats igen. Känner att jag har nåt skit i kroppen som gör mig extra matt och trött, men det är bara att bita i det sura äpplet som man säger.

Joel och Ewelyn hade varit nere vid ån och matat ankorna och hon hade suttit helt tyst och fascinerad i vagnen. Somnade bra ikväll. Hon har sovit så dåligt nu i några nätter och det har gjort att både Joel och jag fått mindre sömn, men vi överlever. Det gör man. Det går över och det kommer nog bli så i perioder fortsättningsvis också.

Annars har hon varit på bushumör och hon fick hem sin bobbycar och lära gå vagn idag. Blev hon till sig? Jovars. Provåkte lite här hemma med våran hjälp ;-)

Inte nog med att snuttan fick presenter idag så hade Joel köpt en överraskning till mig. Han kom hem med två olika Mp3 spelare. Nya såklart och jag fick välja vilken av dom jag ville ha. Jag har ju en sen innan men den är så krånglig när man ska föra över låtar. Jag är så glad. Han åkte och lämnade tillbaka den andra och betalade för den jag valde ;-)

Ikväll har det ätits ännu mer kycklingsallad. Vi har fortfarande massor kvar. Men det är gott så det slinker ner utan problem.




Min nya leksak :-)


Kycklingsallad a la Joel

Nästan 9 timmar har man spenderat på jobbet idag. Hett och svettigt som bara den, men det gick rätt snabbt och jag tog min rast ute, satte mig på en bänk och gottade mig ;-)

Kvällen har vi varit hemma, handlat och busat med lillsnuttan. Joel slängde ihop en kycklingsallad och snart blir det mera mys!

Grattis våran tjejja som blir 9 månader idag...!

Börjar tidigt på jobbet imorgon också, min tur att ta rapport igen och fixa morgonbestyren. Att en kvart kan göra så mycket. Mm... Men jag slutar två, halv två om jag har tur!

Fick ett sms av Helene, min vän som hade lite grejer till Ewelyn om jag ville ha.. Så himla snäll och generös. Kanske blir en lunchdejt på Fredag. Ett tag sen vi sågs nu. Håller tummarna för att vi mår bättre till helgen. Trött på dessa snorerier.. Men mest synd är det om Ewelyn.

Ställde in träffen med Angelica ikväll, trist men jag ville bara vara hemma och göra "ingenting" som aldrig blir just "ingenting" om man heter Malin.

 


Till Ewelyn

Äntligen har jag hittat två saker som jag kollat runt lite på. Är ju kanske lite tidigt nu, men rätt som det är så kommer hon ha glädje av det. Hon har ju provat sitta på en ungefär liknande bobbycar förut och en lära-gåvagn behöver hon. Jag hittade båda i rosa. Är jag GLAD, JA! Dom är på väg hem till oss!







Lillsnuttan

Det tog emot imorse, men att jag sov mkt igår gjorde massor. Fortfarande lite snorig och matt i kroppen, men förövrigt så är det bättre. Timmarna flöt på bra. När jag kom hem var Ewelyn på strålande humör. Varit ute och gått med pappa på stan :-)

Joel åkte till Linköping nyss, fotofika. Ewelyn vilar och jag pratade nyss med min pappa som ringde och kollade läget.

Ikväll ska jag unna mig lite godis trots ångesten som kommer sen, men känner mig så sötsugen. Har gjort det hela dagen och det var ett bra tag sen som lite lösgodis åkte ner i magen ;-)


Ikväll blir det lugnt, ska plocka in tvätten sen igår som hängt på tork här inne. Umgås med min underbara dotter och bara va.....



Busar i soffan



Så här kan man också leka i soffan.. Alla medel är tillåtna =)



Leker i data/fotorummet


Känner mig otroligt kaffesugen.. Inte druckit kaffe sen hmm.. tio i morse.. illa :-D


Glass





Lilla snuttan smaskar kall glass :-)

Som jag nog skrivit tidigare i bloggen så har Ewelyn varit trög och hård i magen. Vi har gett henne en massa katrinplommon, olja i maten etc etc. Men inget har hjälpt. Hon verkar inte må dåligt av det, men hon tar i så hon blir precis röd i ansiktet och så ska det ju inte behöva va. Joel var nere på Apoteket förut, men dom hänvisade först till att vi skulle ringa till bvc.

Dom tyckte att vi skulle köpa Lactulos och prova några dagar. Tydligen så kan dom bli hårda i magen om dom inte dricker tillräckligt i denna värme. Vi försöker ge henne mycket vätska av alla dess slag, men hon har en vilja av dess like :-)

När det är såhär varmt så ska man ge dom allt dom vill ha, oavsett om det är socker i. Allting är bra och dom behöver all energi. Så hon har fått lite glass nu några dagar och det älskar hon!

Idag har jag trots min hängiga, slöiga kropp gjort lite nytta. Vi har hjälpts åt här hemma då vi hade tvättid idag (som Joel tog hand om). Själv diskade jag upp all smutsdisk, bäddade rent och badade Ewelyn.

Hon och pappsen gick en svänga förut. Jag kände att jag inte pallade att gå ut, så jag tog hand om lite annat här hemma.

Imorgon är det jobb igen. Jag mår inte sämre, kanske lite bättre då jag i mellanvarven sovit. Sömn är bra. Ikväll hade jag varit mer än belastning på jobbet, både för den jag skulle jobbat med och för dom äldre så mitt beslut att vara hemma ångrar jag inte, även att jag går miste om några kronor. Men pengar är inte allt och det är inte passande att jobba när man har rinnsnuva.

Ny dag imorgon, bara att ta nya tag!


Förkylda

Har varken haft tid eller lust att blogga på ett par dagar, men ibland blir det ju så. I fredags jobbade jag. I lördags lämnade vi Ewelyn hos hennes farmor och åkte ut till Heda marknad, köpt bara fika, hittade inget annat och varmt vad det. Vaknade dessutom med halsont. På kvällen åkte vi på 50-års fest, god mat och trevliga människor.

Igår tog jag bilen och åkte ut till Joels mamma. Ewelyn badade i baljan och vi var ute hela eftermiddagen och kvällen. Hon bjöd på mat och fika :) Alltid så snäll.

Kände mig så trött och lustig och imorse blev det värre, näsan rinner massor, halsen är lite bättre. Men jag är matt och orkeslös. Har ringt och sjukanmält mig ikväll, behöver vila och ta igen mig. Men ska jobba imorgon. Jag får alltid så dåligt samvete när jag är hemma, sällan det händer, sällan jag är sjuk, men jag behöver vila. Ska göra mina egna "måsten" som lite städ och tvätt annars blir det soffan eller sängen för min del.

Ewelyn och Joel är också snoriga...

Tydligen många som är sjuka nu, fler hade ringt idag och sjukanmält sig. Bascillerna trivs väl i denna värme ;-)

Sol och värme

Orkade eller kände inte för att blogga igår när jag kom hem. Timmarna gick i raketfart, åtta timmar sa bara "poff" och så var man hemma. Skönt det. Sov tydligen väldigt tungt i natt, för jag hörde inte när Joel gick upp. Kvart i 6 ringde dock mitt alarm, så jag pallrade mig upp och gick iväg. Har även idag varit svettigt och dant på jobbet och jag fick ta en dusch, enda duschen som var idag eftersom jag började först. Men, det gick bra... Var skönt att komma hem sen :)

Ställde mig i en dusch sen gick vi ner till stan hela familjen. Köpte oss varsin mjukglass. Kollade inte i några affärer. Var varken shoppingsugen eller på att bara kika. Träffade några kända ansikten annars var det inte mycket och ha. I mitt tycke iallafall. Men ändå kul att det händer lite =)

Är mätt så mätt, käkade köttfärssåsen Joel gjorde idag och ris till. Blir nog inget mer ätande ikväll, nästan illamående.

Imorgon har vi en fullspäckad dag. Härligt!



Hämtade ut mitt schampo och balsam förut på Posten. Det ska testas imorgon ;-)

Trött jag blev nu helt plötsligt. Det är det värsta när man slappnar av och sätter sig ner. Bättre att hålla igång, man blir piggare då =)


Ingen sömn

Ewelyn somnade bra igår, men vaknade i natt och ville bara inte somna om. Hon vred och vände på sig, lade sig på magen hela tiden och då kan hon oftast inte somna, så både Joel och jag turades om att vända på henne, hon fick mat, gungade sängen, bytte blöja. Ja behöver nog inte gå in på så mycket mer, men man gör ju allt för att hon ska komma till ro och mer därtill.

Nu sover hon. Hon är lite snorig och inte på alerten, det syns i hennes ögon. Men åt bra nu på fm gjorde hon, gröt och nästan en hel burk med yoghurt.

Tror även att det kan vara tänder på väg igen för hon har börjat dregla massor igen. Lilla snuttan.. tycker så synd om henne!

Idag har jag ett åttatimmars pass framför mig, med dålig sömn och värme känns det inget lockande. Men ringde förut så kunde ta min rast hemma, börjar jag ett istället för halv. En halvtimme gör massor.

Nu ska jag kolla till mina två älsklingar i sovrummet. Krypa ner en stund (Ewelyn vaknar nog närsom) Sen blir det en dusch och hinka massa kaffe! :)

RSS 2.0