Trött nu

Känner mig trött nu, det går i vågor. Skulle kunna somna närsom när trötthetssekunderna kommer ifatt mig, sen blir jag pigg och så håller det på..

Lämnade Ewelyn på dagis och idag ville hon va kvar i min famn, sen vinkade jag hejdå och då blev det bra igen. Det var kallt som bara den, men rätt behagligt ändå. Ja, jag är väl lite konstig kanske :-)

Efter jag lämnat henne gick jag raka vägen till jobbet och lämnade min timrapport och även en jobbansökan. Vet att chansen är minimal att jag får någon av tjänsterna, men söker man inget så får man ju inget och jag visar ju mitt intresse :) Får hålla tummarna nu!

Sen fick jag ett sms av Tessan om jag ville komma upp på en kopp kaffe så det gjorde jag. Blev kvar där hela tiden sen gick jag och hämtade Ewelyn igen :) Hon var trött inne i lekrummet, men sen blev hon i gasen. En pojke och hon tjuttrade för fullt och härmade varandra :)

Tog väl kanske 2 sek sen så sov hon i vagnen. Åt lite rester från igår sen lade jag henne en stund. Somnade väl en kvart kanske, sen ville hon inte mer.

Joels mamma och syster kom och fikade och då ville hon ju såklart vara med =) Mycket trevligt, men tråkigt att jag känner mig så trött. Skulle nog behöva sova ruset av mig ;-) Känner att mina ögon blir glansiga och huvudet tungt.

Jag har lagt Ewelyn. Det gick inte att hålla henne vaken mer. Synd om henne när hon var så trött. Hon sover som en gris nu lilla snuttan..

Jag ska faktiskt försöka komma i säng vid 9 ikväll, om jag inte kan somna direkt så tänker jag läsa. Jag behöver få fler timmars sömn..

Imorgon har vi en fullspäckad dag. Ewelyn ska till dagis på förmiddagen, ska ta gruppfoto sen ska hon ta enskilt på eftermiddagen. Så det blir mycket motion för mig. Men jag känner att det bådar mer gott än ont. Jag har problem med min svank och det känns bättre när jag rör på mig.

Ha en trevlig kväll!

Sötnos :)



Nybadad Ewelyn :)






Fryser

Åh vad vi sov i morse!! Halv åtta vaknade Ewelyn.. Vi tog bilen ner allihopa. Sen hämtade Joel henne medan jag stekte köttbullar :-)

Det är faktiskt mer jobbigt än vad det är mysigt med denna snön. Jag känner mig hindrad till att promenera, många gånger gör jag det frivilligt, men inte så lätt nu med all snö och kallt är det ju också. Vi får se om vi kommer ut nåt mer idag sen..

Fick hem en bit provtyg till hissgardinen i köket och som jag trodde föll den inte min sambo i smaken. Egentligen borde jag stå på mig mer men bli ändå lite osäker. Hmm.. Vi får se.. Fanns ju en hel del andra fina tyger också, men han tyckte varken tyget eller en hissgardin va fint ;-)

Ikväll har jag lite måsten att ta tag i igen.. Ska sitta med det när Ewelyn somnat för natten.

Brrr... Vad jag fryser :-(

Lussekatter

Det doftar ljuvligt här hemma nu :-)




Inte världens finaste men dom är bakade med kärlek :)

Så kom gärna på fika. Jag får ju inte äta dom själv, men har provat en iallafall! =)



Mysig eftermiddag

Mamma och Conny kom idag.. Hade med sig pepparkakor, men vi åt daimtårta istället :-)

Jag låter bilderna få tala mest...




Ewelyn i sitt esse...




Tv-dosor är alltid intressant...



Hon har börjat köra med sin lilla tunga :P



Busar med Conny!



Busfrö in action



Trivs i mormors famn...



Ännu mer bus och lek...



Fick en massa bra saker av mamma...



Ljus i vårt hus (lya)

Ni ser byggställningen utanför va?! Den kommer va våran utsikt ett bra tag framöver..

Nu ska jag plocka lite disk, invänta min sambo som är på väg hem :-)

LÖRDAG

Jag är ledig och det har jag själv bestämt mig för att vara idag.. Dessutom så är Joel i Stockholm på fotomässa. Han kommer nog inte hem förrän ikväll. Så hade inte kunnat jobba ändå.

Mamma och Conny kommer sen nån gång och fikar lite. Tycker egentligen inte att det känns så kul att folk kommer nu när man inte har fått iordning på det. Men det är ju mamma och hon bryr sig inte :-)

I natt sov hon bra. Fick välling vid 22.45 och sov till 7. Det är mycket bra för att vara henne =). Jag hade gärna sovit ett tag till, känns som jag har drösvis med sömn att ta igen.

Jag har plockat fram lite julsaker. Ja vilka julsaker, typ några tomtar, en ljusstake.. och lite annat smått. Det lilla vi har. Har julgardiner också, men tror vi struntar i det i år. Dels har vi inte fått upp gardinstänger till vanliga gardiner så det får nog bli lite jultomt i denna lya..

Skulle behöva uppdatera med fler ljusstakar och stjärnor, det är fler fönster som måste smyckas.. Aja, det blir vad det blir. Vi kommer ju inte vara hemma ändå så =)


Hoppas ni får en bra dag så hörs vi kanske senare!!


Ångestframkallande

FREDAG, ÄNTLIGEN! :)

Ewelyn sover.. Så jag passar på att göra ett litet inläggg.

Har satt tvätten på tork och ätit lunch..

Sitter och kollar runt lite efter en garderob till sovrummet.




Ja ni ser själva hur våran kläd/lakan/handduk förvaring ser ut nu :)

Det är verkligen ångestframkallande.. och man hittar inte det man ska. Känns som man använder samma kläder hela tiden för att man inte orkar riva i allt ;-)


Tänkte också visa hur det blev i köket när vi satte upp korten på Ewelyn!



Ser lite snett ut men det är det inte =)


Idag slutar Joel tidigare skönt det..

Nu ska jag klä på mig lite vettigare kläder, har mysbrallor, nattlinne och döskallekoftan på mig.. Till råga på allt är håret oborstat ;-)


Imorgon kommer mamma och Conny hit och gör mig och Ewelyn sällskap då Joel ska till Stockholm på fotomässan hela dan!

Stan med Ewelyn

Tog oss ner till stan efter att hon vaknat. Det tog emot lite måste jag säga, men när vi väl kom ut så var det skönt tyckte jag. Gick en annan väg ner mot den vi brukar ta för jag tänkte vara smart ifall det var lättare att gå där. Men icke! Världens snövall, men möttes av en karl som hjälpte mig över med vagnen =)

På vägen hem så ringde Joel och jag bad honom komma ner och hjälpa oss, men då var den nästan borta :-)

Blev lite besviken för jag hade tänkt mig hitta nåt fint till Ewelyn att ha på dagiskorten.. Men sen i efterhand så kan hon ju lika gärna ha en vanlig enkel body. Bara den inte är urtvättad och nopprig.



Blommig pyjamas :)




En till pyjamas :)


Som hon verkligen var i behov av!





En topp till hennes mamma :)




En färgglad body


Sedan blev ett par extra raggsockar. Hon ska ha två par, men den ena paret lyser med sin frånvaro.

Hittade även ett par mjukisbyxor på reastället..


En sväng in på Hemtex blev det också där jag inhandlade en vit tomte, en röd löpare till köksbordet, en diskhandduk och en ljushållare till bordet. ¨


Det är bra med rabattkuponger tycker jag för det gör en hel del.. Känner mig som en pensionär imellanåt, men kan man vara ekonomisk så är ju det bra :-)


Skulle köpt en tomteluva också eller nåt som hon kan ha på luciafirandet. Men får ta ett kik en annan dag!

Nu blir det ingen mer uppdatering idag, jag har bloggat tillräckligt. Och ingen mer shopping förrän räkningarna är betalda. Det ska fixas imorgon. Joels uppgift, varför vet jag inte men alltid han som gör det och inte mig emot =) Jag hade ju Nordea förut och det var smidigare.. Gillar inte riktigt Swedbank menmen..

Jag brukar alltid vänta med att handla något innan allt är betalt, men orkade inte sitta inne idag och skönt att ha lite gjort..

Ha en fin kväll!


Inspirerad

Åh.. Jag vill ha ordning på allt här hemma... NU!

Mamma har lovat att hjälpa till att sy om det är något då hon har symaskin och är duktig till skillnad från mig. Jag har inget tålamod att hålla på med sådant =) Så där är nog jag och Joel lika.

Blev så inspirerad av Joels syster som satt upp hissgardniner i köket.


Så jag googlade faktiskt och hittade en fin... Tror den skulle passa bra men är lite osäker.

Vad tycker ni? Jag gillar den lantliga stilen och vill gärna ha köket i det stuket (Vad kära sambon säger är ju en annan femma) ;-))



Fin eller hur?? Undrar bara om den skulle passa..?

Torsdag

En tröttmössa till Ewelyn vaknade inte förrän tio i åtta i morse ;-) Vi är hemma idag då hon har lite feber, men är ändå på bra humör. Nu vilar hon efter att ha ätit sin mammas köttfärssås och ris =)

Jag känner att jag måste komma ut.. få frisk luft! Det har snöat och blåst som attan hela förmiddagen men nu ser det lite bättre ut. Måste ner till stan. Dagarna går så snabbt och jag blir så stressad över att inte få saker klara.  Vi får se om någon vill göra oss sällskap i detta väder och om jag är stark nog att övertala mig själv att klä på oss och gå ut!

Det pep nyss till i mobilen så JULDAGEN ska det jobbas. En heldag 7-16.30. Jag har ju valt det själv så ska inte klaga. Enda tiden som jag vet i December :-( Hoppas på fler timmar. Helst lika många som denna månad... Eller mer =)

Vi har massor som måste köpas och denna månad har vi en massa utgifter. Sådant som tillkommer nu när vi flyttat etc.

Ska fixa lite till.. Vill åka till ikea också men ingen lust att köra i detta väglag. Iallafal inte på motorvägen och jag tycker det är lite obehagligt med alla trafikolyckor som varit och kommer vara.. Så om någon ska dit så hojta till =) Tror inte min sambo är så sugen på att gå där när han har jobbat hela dan ;-)

Ewelyn febrig...



Sött ansiktsuttryck fick hon till minsann ;-)

Tog tempen på henne efter lunch men då visade det ingen feber. Tog den igen nu vid läggdags och då visade den annorlunda. Som dom andra gångerna hon tagit sprutor så har hon fått feber till kvällen och det brukar hålla i sig ett par dagar...

Dock har hon varit pigg och glad hela eftermiddagen, ätit bra och busat omkring här hemma.

Hon utvecklas i rasande fart och man upptäcker nya saker hela tiden. Idag till exempel så rev hon ut allt i skötväskan sedan sa jag åt henne att hon kunde lägga tillbaka det och det gjorde hon.

När vi satt i hallen så ställde hon upp skorna på skohyllan =)

Hon säger "kocka"= klocka massor nu. Och nu tittar hon på klockan och säger det. Gosunge.

Det låter kanske inte så märkvärdigt i andras ögon, men för oss betyder det massor och man blir så glad. Det lilla blir till det stora...

Om jag ska gå till mig själv så har jag inte mått så bra idag heller, känner mig energilös i mellanvarven.. Orkar liksom inte ta för mig något förutom det måste göras och mys och lek med Ewelyn.

Det är inte förbjudet att känna sig så, men för mig tar det emot.

Det har inte blivit nån jul här hemma ännu. Inget är uppe... Men till helgen så ska det banne mig upp!

Nu blir det strax mys i soffan med en stor bunke popcorn. Krypa ner under duntäcket tillsammans med min älskling!




Sprutor :-(

Kvällen igår på jobbet gick bra, hade sån ågren när jag skulle dit för jag ville helst vara hemma. Hade ont i magen och kände mig trött. Joel tyckte att jag skulle vara hemma, men jag kan inte. Jag är sån. Och jag smittar ju ingen fast jag mådde som jag gjorde.

Var på demensen och det gick helt ok sen. Kom hem med några rivmärken bara, men det får man tåla. Dom är ju dementa. Var trevlig personal att jobba med, men när jag skulle gå hem så fastnade jag med en nattpersonal så var inte hemma förrän strax efter halv tio :-)

Kände mig fortfarande murken och så...

Idag vaknade jag före Ewelyn. Vid kvart över sju väckte jag henne och så knallade vi ner till bvc. Det första jag får se är en stor lång snövall som täcker hela infarten. Jahopp, hur ska man nu ta sig över övergångstället?! Jag höll på för fullt och när jag nästan var över den så kom en tant och frågade om jag ville ha hjälp =) Men det gick. Är man envis och låter dom där inre sakerna i kroppen som kallas muskler ta för sig så går det :)

Tänkte ta hissen ner vid station. Gick in och dörren stängdes. Fick lite halvpanik eftersom inget hände. Har den fastnat? Nejdå. Den var ur funktion och ingen lapp stod det nånstans.

Fick gå ut och gå runt sen kom vi iväg.

Första sprutan så gjorde hon ingen min alls. Andra sprutan blev hon ledsen.. stora krokodiltårar som rann längs hennes kinder :-( Det gick dock över snabbt!

Allt var bra, hon visade mig hennes kurva och den såg fin ut :-)

Hon är 74.5 lång och väger 9855 =)

Skönt att det rullar på och att allt funkar och är som det ska!

Nu ska jag ställa in resten av maten i kylen och kolla till min snutta.

Massa snö!!

Sitter och kollar ut över stationen med jämna mellanrum och det ser inte skönt ut =) Det ser ut som dom flesta faktiskt far illa över snöstormen.. Det är mysigt, bara det inte blåser!

Ewelyn vilar och jag har gjort det också.. sen ringde det på dörren. Hoppade upp ur soffan. Mina byxor har kommit. Skulle nog gått ner en storlek dessa är det 29 ni, har nog aldrig kunnat ha ett par brallor med strl 28 men tror jag skulle komma i dom nu.

Men jag orkar inte skicka tillbaka dom och man kan ju torktumla, då brukar dom bli mindre ;-) Ja snygga är dom iallafall!

Jag hoppas energin kommer till mig tills det är dags att jobba, för jag är helt matt i kroppen. Fryser och känner mig dåsig. Vet att jag brukar ha sådana dagar och att det snabbt går över, får hoppas på det!

Ska fixa till mig ett ansikte så jag inte skrämmer alla pensionärerna sen ikväll ;-) Nästan så jag blir rädd för mig själv nu. Blek, med någon ensaka finne och hemska ögonbryn :-D

Hot mama det =))

I min säng...

Bloggar ifrån sängen nu... Fötterna känns lite möra. Satt vak dom första timmarna sen byttes vi av och då blev det en massa spring igen.. Tycker dom kunde ändra lite på systemet för på den avdelningen jag var på ikväll så måste dom ta alla ute larm också. Alltså larm som egentligen borde gå direkt till hemtjänsten. Så vi får i princip släppa allt vi håller på med och kuta ner i snabbt tempo för att svara i den telefonen. Sedan dokumentera och ringa hemtjänsten, sen upp igen och fortsätta med det man höll på med!

Det har varit så länge och personalen tycker det är jobbigt också, dels så måste man ta dom snabbt för annars går dom över till ett annat boende och att bara släppa det man håller på med är inte alltid så lätt ska ni veta...

Ja, det finns mycket man kan ändra på, men mycket bra är det ju också såklart. Jag blir ju lite extra vimsig som hoppar runt på alla avdelningar och det är mycket man ska komma ihåg :-)

Det ska bli skönt att få sova, att blunda... Vakna med förhoppningsvis ny energi och vad morgondagen har att bjuda på vet jag inte. Planeringsdag på dagis, därmed stängt. Det lutar åt en mysdag för sen ska jag jobba på kvällen....

Nu när jag jobbat en del så vill jag verkligen ta tillvara på tiden med Ewelyn.. För även om vi ses så mycket så tänker jag på henne nästan jämt.


Sovgott mina kära vänner!


Chili corn carne i snöyran =)

Nä, vi åt faktiskt maten inne.. =) Men guu va det snöade i morse! Ewelyn har varit på dagis och sen slängde jag ihop lite mat, snabbt som attan för vi va hungriga båda två. Hade tänkt förbereda när hon var på dagis, men min vän Tessan ringde och vi pratade över en timme ;-) Så blir det ibland!

Nu är vi mätta iallafall och Ewelyn vilar. Jag borde passa på också, men har ingen ro i kroppen för det. Ska köra igång en maskin tvätt och vid 16 ska jag jobba..

Skönt att det rullar på med timmar och imorgon kväll kör jag ett pass igen fast på demensen. Ikväll ska jag sitta vak, gjorde det lite i Lördags också då vi turades om så inget roligt pass..


Ha en fortsatt trevlig dag..

Idag får jag se Joel knappt fem minuter då vi möts i dörren.. När han kommer hem så går jag...




4 år med älskling

Ja precis idag är det våran dag! Vi har varit tillsammans i 4 år, men har känt varandra längre, dom bästa åren i mitt liv och jag hoppas på många fler. Vi har haft våra duster, motgångar och medgångar. Så är livet.

Det har varit en mysig Söndag och jag fick vara ledig. Somnade med en känsla i kroppen igår att min telefon skulle ringa, men inte. Vi har haft en riktig slappar-mysdag och det var skönt =)

Joel var såklart och handlade förut sen gjorde han mat och vi mumsade på marängsviss. Har sett en film också =)

Ewelyn och jag somnade i soffan och vaknade klockan 12 =) Jag trodde Joel var uppe, men han somnade om också så dagen gick fort =) Men välbehövligt vill jag säga. Sömn är en bristvara här hemma.

Lånad bild, men visst ser det gott ut? Och det vad det med :-) Ewelyn smaskade också :)

Imorgon är det en ny dag. En ny vecka på ingång.

 

Det är snart December. Julen närmar sig.... Om drygt en månad. Vi har inte ansträngt oss något för det denna vecka, men tänkte kanske baka lite.. Har aldrig bakat saffransbröd tidigare så det vore väl nåt att ge sig på kanske? ;-)

Även om jag inte är någon julmänniska så försöker jag. Mycket för Ewelyns skull.

Sedan känner jag två Linda (or) som fyller år idag med! Så GRATTIS!


Körigt

Är hemma på timmar nu, ska tillbaka vid 16 igen.. Kvällen igår den gick, men vi satt inte en enda gång på fem timmar. För det gick i ett hela tiden.

Likaså förmiddagen idag har varit stressig och vi har knappt kunnat andas i mellanvarven... Men så blir det ibland och det kan hända mycket på kort tid. Tid man inte har egentligen.

Så, ja efter dessa 11 timmar kommer jag nog sova gott i natt ;-)

Lite kaffe.. eller ja en MASSA kaffe! Sen kör vi igen!

Saknar min lilla tjejja som inte är hemma. Och när jag kommer hem ikväll så sover hon. Hoppas på en mysdag imorgon om inte jobbet kallar och dessutom firar Joel och jag 4 år <3.

Gosunge



Självklart fick Ewelyn tag i kamerafodralet :-) Och givetvis måste man ju smaka på det!

Idag ringde jag till dagis och sa att vi tog en hemma-dag. Dels så var vi väldigt trötta här i huset, till och med Ewelyn och att det går maginfluensa också så känns det ju inte så lockande att åka dit.

Men jag tänkte mest på att hon ska ta sin spruta imorgon eftermiddag. Vi har ju fått skjuta fram det på grund av sjukdomar här hemma och även dom som jobbar på bvc har varit sjuka också. Men imorgon ska den tas, inget man vill utsätta henne för, men den måste ju tas.

Vi har inte gjort så mycket. Joel åkte ut till sin mamma på förmiddagen och sen köpte han hem mat. Ja, ibland är det rätt skönt att kunna lyxa till det. Slippa stå vid spisen :-)

Ewelyn och Joel smaskade i sig pannkakor med grädde, äpplemos och sylt och jag åt en nachotallrik ;-)

Vi har busat här hemma, lyssnat på barnsånger och myst. En bra Torsdag.

Jag ska ta en varm skön dusch snart och sen bädda ner mig i soffan!

Imorgon är det en fullspäckad dag/kväll. Möte på Af, sen bvc och jobb på kvällen... Jobbat tre fredagar på raken nu..  Känns väl sådär, men glad att jag får jobba så vi kan köpa oss en garderob :) Så trött på alla kläd-handduks-lakan högar att jag blir tokig!!

Ha en trevlig kväll och va rädda om varandra!

Godnatt

Ska snart krypa ner i sängen... Läsa lite i min bok :-) Som vanligt så har jag så svårt att lägga mig i sängen när Joel jobbar kväll, men igår sov jag som en gris och det lär nog inte ta många minuter ikväll heller.

Idag hände det en liten olycka här hemma. Ewelyn snavade när hon kröp och slog i. När jag tog upp henne blödde det massor ifrån munnen. Tror hon bet sig i läppen, för det syntes ingenting i munnen på henne. Så ledsen blev hon, men det gick snabbt över och blodet torkade snabbt, så det såg nog värre ut än vad det var.. Lilla snuttan!

Jag har faktiskt gjort lite nytta idag förutom alla andra vardagliga sysslor som laga mat, hämta-lämna på dagis osv. Det är ingenting som gör att jag känner mig duktig eller vill ha bekräftelse för utan det är sådant som måste göras liksom.

Men jag tog tag i lite pappersärende, så har suttit och skrivit lite på datorn :-) Känner mig nöjd, Ska fixa lite på det sista imorgon! Då känner jag mig duktig, när jag tar tag i saker som borde gjorts för längesen. Att man aldrig lär sig att göra saker i god tid. Men av nån konstig anledning så har det blivit bättre nät jag haft press på mig =) Så är väl lite positivt!

Jag presterar oftast bättre av lite stress, måttlig stress ska tilläggas.

Imorgon är det en ny dag med nya tag OCH jag hoppas vi slipper maginfluensa. Går på dagis nu :-(. Jag har aldrig haft det! Det är sant. Inte vad jag kan komma ihåg iallafall och det hade jag nog gjort =)


Sovgott mina änglar!

Nappar på vift!

Har lämnat min tjej på dagis.. Men hittade inte napphållaren åter igen. Är det någon som kommer hit och tar våra grejer? Eller är det jag som är slarvig. Tror mer på det sistnämnda ;-)

När vi kom halvvägs så såg jag att hon tappat nappen. Hmm, nej! Får jag väl banne för att hon inte har en med sig. Men skitsamma tänkte jag, klockan tickade på och jag orkade inte gå tillbaka. Hade på känn att jag lagt en extra i hennes back. Och det hade jag! Tack och lov!

Tog samma väg hem ifall jag skulle se den. Åh, det gjorde jag! Jag vet inte hur många nappar vi har köpt till henne och dom är ju inte billiga, iaf inte dom som hon använder.

Men mamma sa att dom ska ha utförsäljning på olika produkter, som nappar etc nu i slutet på månaden så hon skulle köpa på sig några :-)

Jag måste ta tag i lite måsten.. Men måste fråga Joel om en sak först. Gäller datorn ;-) Ikväll ska det vara fixat!

Vet inte annars vad vi ska hitta på idag.. Så kom gärna med förslag? :)

Hon är lite snorig också, varit från och till länge nu och det lär nog hålla på ett tag till.. Baskeluskerna frodas ju nu på dagis..

Skulle behöva köpa något plagg som Ewelyn kan ha på dagiskorten.. Men känner ingen lust att skena i affärer idag, så jag avvaktar.

Hoppas ni alla får en bra och härlig dag i kylan!


Kicks

Idag gick jag ner på stan vid 10, tog en kik på Lindex,  men fanns inget direkt i min smak. Kikade mest på rean, men nä....

Sedan gick jag till Kicks, kollade på en concealer, har använt mig av en ifrån Lumene och den har varit kanon! Mycket prisvärd, men det är mycket som får slängas som inte kan användas på paletten. Så, jag frågade om råd. Idag fick jag ju hem min foundation ifrån Dior (härligt). Och dom brukar ju säga att det bästa är om man kan kombinera ifrån samma märke. Men va dyrt det skulle bli!!

Jag tycker oftast att personalen på Kicks är väldigt bra, man får bra hjälp. Det var en gång som jag kom hem med en sminkprodukt som inte alls passade mig. Då blev jag besviken. Men nu föll jag för supporten och kom hem med en granne till min foundation. En concealer ifrån Dior.



Var inte så dyr som jag trodde den skulle vara. Men den är väldigt dryg sa hon och det brukar dessa produkter vara så den ska testas imorgon :-)


Hade gärna tänkt mig någon ansiktskräm också, men tågade faktiskt upp till Apoteket. Har använt mig av en ifrån Vichy förut. Skitbra, men den är slut för längsen. Så jag köpte denna:





Ska testa den senare sen ;-)


Och jag som inte skulle handla något. Det blir mycket på en gång och man tänker att gu va dyrt det blir, men slår man ut det så räcker det ju länge och man mår bättre!


Förövrigt så har dagen varit bra. Blev lite irriterad på en av dagispersonalen. Jävla sf! Om man får kalla det så. Tänker inte skriva vad det betyder för så fult är ordet.

Jag som själv jobbar med människor vet att man bli trött och tålamodet kan tryta. Det må vara stressigt, men har man valt att jobba med människor, vare sig det gäller gamla eller små barn så måste man bjuda till lite. Ta fram det där extra.

Nog må jag vara lättirriterad och känslig. Och jag önskar att jag kunde svara tillbaka. Men så är inte jag. Tyvärr. Jag är för mesig helt enkelt ;-) Går och surar för mig själv eller avreagerar mig via bloggen eller på min sambo :-)

Idag har Jennifer och hennes två tjejer Molly och Minna varit här en stund. Trevligt. Ewelyn blev lite grinig då hon inte ville sova efter lunchen (inte konstigt när hon sov på hemvägen kanske) så jag lade henne en stund nu. Till 16 får hon vila sen får hon allt hålla sig vaken så vi får lite sömn i natt.

Oj, blev visst en lång inlägg om allt och inget. Men jag kan inte hålla mig kring en sak. Det är så jag är. Jag far åt alla möjliga håll, vare sig det gäller tankar eller i andra avseenden.

Joel är på Vc och sen ska han till jobbet. Så det blir en mor-dotter kväll!


Kallt, som ....

Har lämnat min plutta på dagis och jag var duktig :-) Tog en pw (även kallad powerwalk) ;-) Gick i raskt takt så jag känner mig rätt hurtig.. eller hur? :)

Det har även plingat till i min mob så jag ska jobba på fredag och även en delad tur på Lördag :-) Tyvärr är det ju inte på den avdelning jag helst vill vara på, men jobb som jobb. Blir bra med pengar fast mindre tid med familjen :-(

Vi får väl se var resten av dagen har att erbjuda.. Skulle behöva städa, men min kära sambo ligger och sover.. Sen ska vi nog träffa Jennifer och Minna. Stackars dom som måste infinna sig i detta kaos här hemma =) Men blir så, mycket man måste köpa och innan vi kan göra det så blir det rörigt. I brist på förvaring så kan det inte bli annat.

Nä ska röra på häcken.. Får så dåligt samvete när  jag inget gör. Ha en fin dag allesammans! <3



Dior <3

Oj, oj! Hela helgen har bara satt "POFF"! Likaså dagen idag.. Gick till jobbet vid kvart över 6 i morse då jag hade morgonrapporten och jag vill vara i tid. Hatar att stressa även att det blir så för det mesta ändå.

Det första jag fick se när jag kom till jobbet var att det varit inbrott. Polisen hade skrivit någon lapp och dörren var förseglad. Så jag kollade lite extra bakom skåpen i omklädningrummet när jag gick in :-)

Sedan blev det brandlarm på jobbet,  händer inte så ofta när jag är där. Men det blev full fart ner och kolla vart det var någonstans. En tant hade stekt på för hög värme så det osade hej vilt inne i bostaden.


Ja dessa nästan 9 timmar har gått snabbt. Jag trivs med att jobba, men jag har den där ångesten i mig ändå. Det kan inte hjälpas. Önskar så väl att man kunde få en bättre anställning med mer förmåner och en bra lön. Men verkar mörkt då dom fått nytt schema som ska tillträda i Februari, så jag får tacksamt ta emot mina timmar. Dom som inte är i detta ekorrhjul kan nog inte förstå hur kämpigt det där, att gå år efter år och det aldrig händer någonting.

Man ska vara flexibel, helst hela tiden som om man inte har nåt liv på sidan om.

Hämtade Ewelyn som blev jätteglad när hon såg mig. Hade lekt med lera och busat runt och käkat bra. Skönt det. Men hon hade blivit lite ledsen när Joel lämnade henne sa dom, men att det gick över så fort han gick därifrån. Lilla tösen <3

Igår tog jag mig råd och beställde min älsklings foundation ifrån Dior. Den jag helst vill ha hela tiden, men vissa perioder så får man nöja sig med något billigare. Känner attt min hud inte riktigt mår väl av den jag har nu, så hoppas den andra kommer snabbt på Posten ;-)

Har jag en bra foundation så lägger jag inte ner så mycket krut på lyx mascaror, eller ögonskuggor. Tycker foundationen är viktigast.


Ska strax hoppa in i en dusch. Känns välbehövligt!




Simma lugnt!

Lördag




Jobbade igår kväll och det var ett segt pass må jag säga och lite obehagligt också för den delen. Utanför vårdtagarens balkong flög det förbi med ett flertal fladdermus, ja det är sant!

Trodde jag var helt galen, men när jag såg en som flög ner på balkongbotten och fladdrade då var jag säker.

Usch! Jag halvsprang hem kan jag säga. Har väldigt nära hem, men träden precis utanför ena utgången är banne mig lite kuslig. Tänkte hela tiden på att jag skulle bli attackerad av en batman ;-)

När jag kom hem skrämde min omtänksamma sambo upp mig ännu mer.. och att jag har en kompis som fått in fladdermöss ifrån ventilationen gjorde ju inte saken mer behaglig.


Bortsett från det så gick det väl bra.

Idag var vi och lämnade vårat hjärta hos min mamma i Linköping. Hon ska sova där inatt och vi hämtar henne imorgon eftermiddag. Hon blev inte ett dugg ledsen när vi gick, och pratade med henne nyss och det gick jättebra!

Efter vi lämnat henne åkte vi till Cloetta och köpte lite godis :-) Sen käkade vi varsin hamburgare, gött!

Tog en powenap idag och somnade djupt. Vi sov som två klubbade sälar här hemma, sen var det bara att bege sig till jobbet. Var en bra och trevlig kväll!

Nu sitter jag här med en folköl. Något starkare än så är jag inte sugen på och dessutom kanske det blir jobb imorgon också. Vi får se sa den blinde.

Nä, dags att krypa upp i soffan och sen ge mig några timmars sömn. Kommer kännas lustigt eftersom jag är uppe minst en gång varje natt :-)



Jobba

Hej bloggen!

Förstår inte vart förmiddagen tog vägen idag..

Lämnade Ewelyn på dagis, sen direkt till Arbetsförmedlingen.. Möte med min jobbcoach :-)

Kändes ganska onödigt att gå idag, men har fyllt i papper nu så jag får lite pengar av dom denna månad ;-) Om en vecka ska man dit igen... Heja heja!

Sen gick jag hem i väntan på att klockan skulle ticka på så jag kunde hämta Ewelyn. Hon blev både glad och lite ledsen när hon såg mig. Men så fort hon satte sig i vagnen så slocknade hon.

Idag sa dom att dom tyckte jag kunde skicka med något extra till henne att äta utöver frukten. Hon äter en stadig frukost med en full och stor portion fullkornsgröt varje morgon och en banan på förmiddagen, men tydligen så är hon mer hungig lilla snuttan.

Så from Måndag skickar jag med en yoghurt eller nåt, vi skulle prova tyckte hon.

Annars hade det gått bra, skönt det!

Efter jag hämtat Ewelyn så passade jag på att gå ett ärende till apoteket för att inhandla lite vitaminer och bindor (extrapris). Har ju den roliga veckan nu :-( Är på sluttampen, men usch vad jobbigt det är...

Det har även plingat till i min mobil idag.. Så imorgon ska jag jobba kväll och även NU i kväll =) Ska sitta vak så om personen går bort så blir det inget ikväll, men imorgon så ska jag vara på en annan avdelning så den är spikad.

Inget roligt pass att sitta vak, förra gången gick personen bort och det var första gången jag suttit där och sett det sista andetaget. Annars har jag kommit precis innan eller strax därefter.

Det är känslosamt och man känner sig konstig imellanåt som man går i en dimma och kroppen fylls av ledsamhet även att man inte känner personen. Man ska dessutom vara stark då anhöriga brukar komma när vi gjort iordning vårdtagaren.. Men det är ju mitt jobb och så är det.

Men varje timme jag får är välkommen så jag får stå ut..

Hoppas ni alla får en bra helg och jag kanske uppdaterar senare eller imorgon!

Puss o kram


Sällskap

Idag kom Helene vid halv tio och drack kaffe. En trevlig tjejja det dära ;-) Bra vän som jag är rädd om! Blev ju en snabbkaffe kan man säga eftersom Ewelyn skulle hämtas på dagis, men hon sa att jag kunde åka med henne bort, så det var snällt :-) Men jag gick hem så har fått min dagliga motion idag :-)

Har precis ätit lite rester från igår.. Biffar, men kokade makaroner till då Ewelyn fick moset som var kvar.

Jobbet ringde vid 11 också om jag kunde jobba i natt. Fick säga ifrån, det händer väldigt sällan men Joel kommer inte hem förrän vid halv fyra sen åker han till jobbet mellan fem och sex imorgonbitti och dagiset öppnar ju inte förrän sex och jag slutar inte mitt pass förrän vid sju så det sket sig. Hade behövt timmarna, men vad gör man? Hade jag vetat det lite tidigare så hade jag kanske kunnat lösa det. Dessutom kommer jag inte kunna få så mycket sömn heller för den delen..

Ett dilemma det där..

Nä, ska tänka bort dom tankarna nu. För jag mår så dåligt över det.


Vi fortsätter...

Jag hoppas ingen tog illa upp vad gäller mitt inlägg. Men jag blev påverkad, faktiskt. Hade jag haft ett heltidsjobb med en bra lön så hade jag nog ryckt lite på axlarna bara. Men när man själv kämpar för att få varenda krona, vad det gäller att få ihop timmar eller fylla i en massa blanketter, gå på möte, osv osv.

Nog om det :-)


Bestämde mig för att vara hemma idag jag och Ewelyn. Vi sov länge båda två, ja till kvart över sju sen gick vi upp. Ska vi gå till dagis så måste vi vara klara här vid tjugo i åtta typ. Efter frukost klädde vi på oss och gick ner till affären. Åh, jag kunde inte hålla mig. En påse skumtomtar åkte ner i korgen ;-) Tror det är du Jennifer som läskat mig? :)

Sen bar det iväg till skatteverket för att fixa personbevis och sen vidare till syo. Nu har jag sökt kursen. Matte B. Så om någon vänlig själv har en bok till övers så hojta till är ni snälla?! :)

17 Januari börjar jag med den. Hade kunnat beta av Naturkunskap B också, men som sagt jag tänker smart. Jag är skitdålig på matte så att jag ger mig in på det här förvånar mig lite ;-) Men som sagt skönt att slippa ta lån för den kursen, sen har jag en kvar så jag hoppas kunna beta av matten fort. Det är ju tanken och mitt mål. Att få den färdig och godkänd.

Nu ska jag strax slänga ihop lite biffar, potatis och gräddsås. Kan ju inte leva på skumtomtar och kaffe hela dan :-)


Nytt lyxbidrag för invandrare

Den 1:a december träder en ny reform i kraft för nyanlända invandrare utöver det tidigare "integsjobbet" där 75% av lönen betalas av staten. Den nya reformen ska göra det lättare för nyanlända att hitta de lediga jobben och kommer ge ett fast bidrag på 6.673:-.

En ensamstående svensk som idag får försörjningsstöd  är tvungen att klara sig på ca 3.680:- utöver hyra per månad. Personen är tvungen att vara inskriven på arbetsförmedlingen och genomgå de program som hänvisas för att inte förlora bidraget. Tjänar personen något minskar försörjningsstödet med lika mycket.

Från och med den 1 december 2010 inför regeringens nya regler för nyanlända invandrare. Reformen omfattar de som beviljats uppehållstillstånd p.g.a flyktingskäl under de två senaste åren och den görs för att ”lättare få dem i arbete”.

Regeringen siktar på att se till att just invandrare ska hitta de lediga jobben med hjälp av en ny speciell ”etableringslots” som ska lotsa invandrarna till arbete.  Detta trots att arbetslösheten nu ligger på 8,2% i landet.

Den nya etableringsersättningen som den enskilda invandraren erhåller kommer ligga på 6.673:- per månad, vilket är nästan dubbelt i jämförelse med exemplet ovan för svensken. Bidraget påverkas ej heller av inkomster som invandraren eller dennes partner erhåller. Med andra ord kommer de kunna tjäna hur stora summor som helst utan att riskera en sänkning av bidraget. Förutom etableringsbidraget så finns även instegsjobbet kvar. Instegsjobbet infördes 2007 och gör att nyanlända kan söka arbete med löftet om att de får 75% av lönen betalad av staten.

Så från och med 1 december kommer nyanlända flyktingar att ha en garantiinkomst på 6.673:- och vid anställning få 75% av sin lön betalad av staten.

Lika vidlyftiga och ambitiösa satsningar på de som redan är arbetslösa i landet lyser dock med sin frånvaro.

 

Såg en länk på fb som en kille lagt ut.. Jag anser mig inte vara rasist eller på något sett hatisk mot invandrare.. Men jag måste säga att detta har väl ändå gått för långt? Det finns många här som kämpar, som gör sitt bästa för att få allt att gå runt. För att kunna betala sina räkningar och se till att det finns mat på bordet. Är detta jämnställdt? Nä, jag tycker nog inte det. Det finns många som inte valt att leva på socialbidrag, som fått gå dit utan att välja. Ja, jag blev faktiskt lite påverkad av denna artikel. Om det nu stämmer, det vet man ju aldrig..


SNÖ

Jag suckade imorse när jag tittade ut genom fönstret! Det tog verkligen emot att veta att man hade en lång väg att traska framför sig, för att Ewelyn ska få vara 3 timmar. Men det gick, envis som man är. När vi kom halvvägs började hon gnälla lite i vagnen. Tror inte det var beroende utav vädret utan att hon var otålig.

När vi kom fram så tog en dagisfröken henne och när jag pussade henne "hejdå" så sträckte hon sig efter mig. Det kändes vill jag lova även att hon inte grät.

Åkte med Madde upp sen när det var dags att hämta våra töser och ju mer tiden gick desto mer snö samlades på asfalten. Dock måste jag säga att vagnen faktiskt är suverän att köra i snön, självklart är det lite tungt imellanåt men annars gick det bra.

Idag åt Ewelyn potatis, kantarellsås och lingon. Det var ingen höjdare i början sen smaskade hon i sig nästan alltihopa :-)

Har vi planer på att trotsa snön och gå ut igen sen.. Men just nu känns det skönast att vara inomhus =) Vi får se vart det bär...


Tycker det är skitmysigt med den vita snön. Då är det VINTER, men att dra en barnvagn är ju sådär, spelar ingen roll vart man ska så känns det lite extra jobbigt ;-)


Men bara man kommer ut så går det och när man är hemma igen så känner man sig nyttig!

Fast att sitta i en varm bil är ju såklart det allra skönaste =)


Vardag

Ewelyn vaknade tidígt idag, men hon lade sig tidigt också så hade det på känn. Vi klädde på oss, idag fick hon ha en av sina overaller. Jag själv tog på mig alldeles för lite kände jag. Måste införskaffa mig en snyggare mössa ;-)

Tog sällskap av Madde och Leia och knallade ner. Sen hem och hängde upp lite tvätt, plockade ur diskmaskinen och strax därefter kom Tessan och hennes lilla Clara och fikade :-) Timmarna gick skitsnabbt så jag gick ut tillsammans med dom för att hämta Ewelyn igen.

Hon somnade på stört i vagnen och vaknade inte förrän vid kom innanför porten. Sen fick hon lite mat och jag fixade lite kassler, potatis och kantarellsås =)

Min jobbcoach ringde också så imorgon ska jag söka en kurs tills nästa termin. Härligt! Har två ämnen jag måste läsa, men tar ett i taget nu så slipper jag studielån.

Så imorgon måste jag fixa med det eftersom sista ansökningsdagen är nu i mitten på November.

Jag har förövrigt känt mig lite nere ett par dagar. Det är jobbigt när man inte kan spå framtiden. Det känns som man bara står och stampar och inget händer. Men kommer jag bara in på kursen så blir jag glad. Vet att det kommer bli tufft då jag har skitsvårt för matte. Men jag ska fixa det :-)

Siffror är inte min grej, men är man envis så... =)

Nog om det. Eftermiddagen den rullade på.


Och jag, jag höll på att frysa häcken av mig förut...








Mammas och pappas guldklimp!


Jeans

Nu är det Söndag! Inget söndagsångest än så länge :-)

Ingen telefon ringde imorse. Iallafall inte ifrån jobbet. Suck! Hade gärna jobbat för att öka på min ersättning lite. Men jag kan ju inget göra åt det nu så får njuta av en ledig idag :-)

Joo, tänkte visa er jeansen jag beställt.



Liten bild, men såhär ser dom ut iallafall!

Jag använder inte jeans speciellt mycket nu, bor typ i jeansleggings då jag tycker det är bekvämast och dessutom snyggt. Nu blir det ju kallare och leggings håller ju inte värmen speciellt mycket.

Förr var jag ett riktigt märkesfreak. Jeansen bestod av allitifrån Diesel, Fornarina osv osv. Jag tycker ju såklart att dom är jäkligt snygga och håller oftast bra kvalité år efter år.

Men efter graviditeten så har min kropp ändrat form. Höfterna har blivit bredare och likaså rumpan är ju större också. Har väl alltid varit rätt stor, men nu är den hmm.. Inte tajt iallafall ;-)

Dock har jag gått ner i vikt (utan att banta). Det syns på vågen och märks på byxor, men när jag ser mig själv i spegeln så ser JAG ingen skillnad. Tyvärr.

Byxorna jag hade förr sitter inte alls som dom gjorde och det tycker jag är synd för dom pengarna man lagt på jeans är ju ett ex antal tusenlappar.

Nu har jag som sagt beställt ett par ifrån H&M. Jag har ett par sen innan som sitter bra så jag hoppas att dessa håller samma mått storleksmässigt.

Jag kan ju inte sticka under stolen med att om jag haft mer tillgångar, pengar att slösa med så skulle jag föredra riktiga märkesjeans. Men nu måste man hålla sig till sin budget då det är en liten dam som liksom mig behöver fylla upp sin garderob ;-)




En kväll på jobbet

Hemma efter ett kvällspass på jobbet, som alltid när det är helg även om jag inte jobbat så mycket i veckorna så känns det lite extra marigt att gå dit. Helg är ju helg liksom. Men det blev bra, timmarna gick och det var en himla mysig stämning och rätt lugnt. Det tenderar ju oftast att vara rätt så stressigt, men vi kunde sitta och äta och prata lite skit imellanåt ;-)

En del av dom boende var ju inte hemma när jag började heller.

Nu är klockan strax halv tio. Får se om jobbet ringer mig imorgon, annars får vi besök. Av min mamma och hennes Conny och Joels mamma kommer på eftermiddagen :-)

Nu ska jag tvätta bort den ofräscha mascaran och mysa ner mig en stund i soffan! Tillsammans med min sambo!


Snuttis














Hoppas...

Minnerkortet gick att få ut igen. Tack vare Joel! Men jag kan ändå inte lägga ut några bilder ännu, då vi har internet genom Joels mob.

Möte med min coach idag och jag var lite nervös eftersom jag inte gjort ett skit sen sist, då allt har snurrat i min hjärna. Men vi fick till ett bra möte iallafall och lite saker ska kollas upp i veckan. Kändes riktigt bra måste jag säga! Hoppas det inte blir ett bakslag nu. Trött på detta ekorrhjul.

Ewelyn sover och Joel åkte iväg med Åke när jag kom hem. Fota eller vad dom skulle göra. Men gör mig inte så mycket. Helt ok att gå och greja lite för sig själv. Kan jag göra som jag vill :-)

Farmor ringde förut, dom skulle till Hogstad och köpa hundmat så skulle titta upp en snabbis på lite kaffe. Förvånar mig inte ett dugg för hon är bra nyfiken min farmor på att se hur vi har det. Men som sagt, man får ta de som det är. Är man nyinflyttad så är man :-)

Och så har jag beställt ett par jeans. Eftersom jag gått ner i vikt så måste även jeansgarderoben fyllas på :) Hoppas dom kommer i nästa vecka och att jag kan ha dom ;-)

Klantarsel

Its me!

Tog några bilder på Ewelyn förut, stoppade i minneskortet i datorn. NU kommer det värsta. Jag stoppade i fel. Istället för där minneskortet ska in så hamnade det där cd/dvd-skivorna ska in. Jag försökte med nageln få fram det då det var en liten bit av kortet utanför, men hela åkte in.

Jag fick nästan panik och inte för att låta larvig, men jag höll på och tjuta. NU har jag pajjat hela datorn??! En dator för cirka 20 papp är sönder?! Hur fasen ska man få ut den...... Jädrans!

Så typiskt mig tänkte jag, att inte kolla innan utan bara trycka dit kortet på sidan på datorn.

Joel ringde och han sa att hans kompis gjort exakt samma sak och att det går att få ut den om man tar nåt gem eller ståltråd... Men det får han fixa när han kommer hem.

Men ja, det är så äkta mig. Vad jag än tar i så går det banne mig sönder eller skiter sig.

Det här har inte varit min dag idag.

När jag hämtade Ewelyn på dagis så sa dom att dom letat som galningar efter hennes napp. Jag var helt säker på att jag lade dit den innan jag gick därifrån, men kände i jackfickan och vips, där var den. Hon använder ju inte nappen så mycket nu, men när hon är trött så vill  hon gärna ha den. Som trygghet liksom. Men sov när jag kom dit så gick det ju bra ändå..

Vissa dagar så är allt bara KAOS och jag har en tendens att reagera starkt när det inte går som jag vill och jag tar på mig all skuld för att jag är en sån tankspridd klumpfia! Ja, det är sant!! Sista tiden har jag varit förjävlig, glömmer saker, har tusen saker i hjärnan som snurrar och jag är liksom någon annanstans än i nuet imellanåt.

Tacka Joel för att han står ut med virriga mig. Jag är ju den jag är och har alltid varit den virriga tösen. Trodde nästan att det inte kunde bli värre, men ack så fel jag hade =))

Nä nu tar jag kväll. Ska plocka lite disk, sen slappa i den härliga soffan. Ladda om inför ett möte imorgon...

Sen har jag fått jobb Lördagkväll.. =)) Där är jag dock fokuserad.. hihi! Alla pengar är välkomna!

JUL-ångest!?

Kanske lite starkt att säga att jag ogillar julen och att jag har ångest för den. Jag tycker bara att det är sådant hysteri kring allting. Vad ska man köpa? Vem ska man köpa till? Varför köpa till vuxna människor när det i min mening är barnens jul? Det läggs åtskilliga pengar på julklappar som jag tycker borde läggas på annat. Självklart så ska barnen få sina klappar, man kommer ju själv ihåg hur lycklig och förväntansfull man var :-)

Men det tjatas, hur mycket ska man köpa för? osv osv. Varför inte samla ihop en slant allesammans och göra något för dom. Äta middag ute, åka någonstans. Vad som. Eller varför inte skänka en slant till välgörenhet? Det gör vi såvisso redan varje månad. En liten peng blir mycket i slutänden.

Jag är bjuden att fira jul på tre ställen. Med mamma, hennes Conny och mina bröder. Med pappa och all släkt på hans sida och med min sambos släkt.

Ja ni ser, det är banne mig inte lätt. Hade önskat att vi kunde fira julen här eftersom det är smidigast för Ewelyn. Hon kan lägga sig i sin gosiga säng eller mysa med oss här hemma i soffan.

Jag känner mig splittrad och vore det inte för Ewelyns del så skulle jag kunna jobba hela julen. Låter som jag är världens tråkmåns, men jag vet hur mysigt det faktiskt är på jobbet och för alla dessa vårdtagare som inte har någon anhörig som kommer.

Näe, jag tänker inte lägga en massa pengar på dyra julklappar i år. Ewelyn mår inte bättre för att hon får paket för tusentals kronor och för att man sedan ska leva fattigt hela Januari (har ju en sambo och pappa som fyller då med) . Det är kärleken och tryggheten som är det viktigaste och om hon får tre julklappar istället för tio så blir hon nog lika glad för det :-)

Det går nog ingen nöd på henne för hon är älskad av många :-)

Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra ännu. Kan dock erkänna att jag vill träffa min pappa som har 25 mils bilfärd att åka och inte varje helg han kan komma heller. Vi får se, jag ska fundera och jag tänker göra det som känns bäst för mig och Ewelyn. Och ska jag jobba dagen efter eller kanske till och med natt så tänker jag förnuftigt.

Julen är härlig, den är mysig. God mat och kramar från dom står en nära. Men nae, jag kan inte få bort den lilla dos ångest som den för med sig. Och då vill jag understryka att jag faktiskt har haft underbara jular i min barndom. Senaste åren har det dock varit jobb och åter jobb. Dag som natt. Förutom förra julen.


Det är ju ett tag kvar så jag hinner nog ändra mig flera gånger om. Men jag kan inte trolla. Jag kan inte dela på mig.


Snart bedtime



Sitter här och fryser, har alltid varit frusen av mig.. Men sista tiden har det blivit värre. Jag frös, tog en varm dusch, men nu fryser jag igen.

Ewelyn sover har inte vaknat sen hon lade sig vid 18. Ska se om hon vill ha lite välling strax, sen kryper jag ner. Vet ju inte om det blir nåt jobb, då dom kan ringa eftersom jag är uppskriven. Men vi är uppe tidigt ändå så, fast ska jag jobba så vill jag gärna ha lite mer tid på mig :-) Avskyr att stressa, det kan förstöra hela min dag..

Men lätt att det blir så ändå i slutänden. Allt kan hända när man har barn och jag som blivit så glömsk och tankspridd gör ju inte saken bättre heller.

Läste ut min bok igår. Ska börja på en ny om jag orkar. Känner mig lite pensionärsaktig när jag ligger och läser, men det är en bra avslappning. Svårt att sluta bara om boken är bra, då springer tiden lätt iväg!

Ja, nä, tyvärr inga bilder ännu. Varken på hemmet eller Ewelyn. Tog ett par testbilder förut, men nä usch.. Dom blev inga bra, jag stör mig på allt som är i vägen :-) Så ni får ha tålamod =)

Säger GODNATT snart här nu och imorgon är det dagis igen för hjärtat. Tycker det är lite så och så med det, men för hennes skull vi pallrar oss dit.

Kan känna en gnutta saknad ibland när hon var nyfödd, månaderna därefter. Då man kunde ta dagen som den kommer, inte känna några "måsten" eller krav utan lägga den mesta tiden på sitt barn. Kunna sega på morgonen.. Slippa titta på klockan flera gånger om, inte känna press på att alarmet väcker en.

Nu är det istället full rulle även att jag inte har ett heltidsjobb. Det är mycket ändå som ska fixas och hinnas med. Mycket som stressar upp en osv.

Men i all denn känslomässiga berg och dalbana som jag bär på så infinner sig mycket LYCKA. Jag är omringad av kärlek och jag ger det jag kan tillbaka. Men för min del så känns det som att det inte är tillräckligt. För jag vill så mycket, kunna så mycket, åstadkomma så mycket, finnas där, alltid. Då och nu.

Om en och en halvtimme kommer min sambo hem. Jag tror jag sover då och jag ska göra det smarta. Stänga av datorn och tvn och hoppa i säng!


Inga bilder, bara ord...

Det är kväll. Dagen har gått jäkligt snabbt och jag fick mycket sömn. Ewelyn lade sig vid 18, fick välling vid 22 sen när mitt alarm ringde vid 6 så sov hon. Jag hann fixa mig iordning och greja lite, 6.40 vaknade hon :-) Det gillas skarpt!!

Gick till dagiset sen hem och gjorde inte ett skit. Eller jo, mailade min jobbcoach sen slappade jag mest. Kände att jag behövde den stunden innan det var dags att hämta henne igen.

Joel har varit och bytt till vinterdäck på bilen, sen lämnade han tillbaka nycklarna från förra lyan. Så, nu är vi väck med den!

Det har diskats, tvättats och lagats mat här hemma. Duschade Ewelyn förut och det gick.. Hmm, inte så värst bra. Häromkvällen när Joel var med så gick det bra. Men nu kröp hon iväg hela tiden så det fick bli en snabbtvättning :-)

Måste upp till vinden och hämta badbaljan. Tror det blir smidigast så ;-) Men prova måste man ju göra =)

Sen måste jag säga att jäklar (svär jag igen) så skönt det är med tvätt och diskmaskin! Det är nu när man har det man faktiskt inser hur smidigt det är. Slippa en massa disk på bänken och kunna tvätta när man vill. Det är lyx för oss!

RSS 2.0