godnatt

3 blogginlägg blev det visst idag :-) Så är det, vissa dar har man lite mer tid över. Och jag tycker om att skriva så tar tillfället i akt när det ges :-)

Ikväll har vi badat Ewelyn, med en massa skum, hon njuter för fulla muggar. Sen masserade jag henne, gör det efter varje bad. Jag älskar både att ge och få massage. Gick ju en massageutbildning på gymnasiet. Mycket har glömts tyvärr, lite finns kvar. Är ju inte riktigt samma rörelser på bebis dock. Hon blir så avslappnad och lugn, älskar beröring och värme. Ska nog ta och leta fram massagepärmen tror jag nån dag och uppdatera lite ;-)

Efter det somnade hon som en stock, åt MASSOR ikväll, men det är bra att aptiten finns :-)

Kollar Wallander nu- Innan Frosten, som man sett några gånger tidigare, men den är bra! Kommer nog inte se klart den för jag känner mig trött. Var uppe tidigt idag och har inte kunnat/velat sova nåt på dagen. Annars är det skönt med en liten powernap då och då... Det gör mycket!

Tänderna ska borstas, nu är jag noga. Sen blir det sängen och glutta lite i Aftonbladets Söndagsbilaga.

Har lite ångest att jag ska försova mig imorgon... Men det går nog över...

GODNATT :)


Söndag eftermiddag



Efter en "uppe tidigt morgon" så fick jag lite energi. Det blev ingen storstädning, men jag bäddade rent, diskade åter igen en massa disk, dammsugade lite lätt och plockade in en massa handdukar. Har fortfarande två stora kassar med tvätt som ska vikas in, men känner ingen panik..

Joel var och handlade mat på City Gross inför veckan och tvättmaskinerna har gått varma.

Känner mig lite slö, funderar på att ta en varm skön dusch och skrubba kroppen med lite kaffe duschcreme, nä jag skojar inte ;-) Har en duschcreme som luktar brasilianskt kaffe, det ni :) Jag både dricker kaffe och doftar kaffe :)

Imorgon är det babysång igen (om vi kommer upp) Men det gör vi säkert!


Morgonpigg!?

God morgon god morgon!

Klockan sju slog Ewelyn upp sina vackra små blåa ögon, då ville hon inte ligga kvar längre i sängen. Jag förstår henne, vem vill ligga med en genomsur blöja? Och dessutom när man hungrig. Så jag tog upp henne, bytte blöja och värmde på lite tillägg. Ville inte somna om så vi var snälla och lät Joel ligga kvar, tog med oss snuttefilt, napp och gosefilten och myste ner oss i soffan :-)

Gick in på Facebook och tjuttrade lite med Elin, hon frågade om jag skulle komma idag, men sa att jag fick sms av Linda nu imorse att det troligtvis är magsjuka, jag ryser bara jag tänker på det. Sen kom vi in på ett roligare samtalsämne, jag är bjuden på lite jobbpartaj nästa Fredag :-) Förra gången så gick jag ju inte då det var så nära inpå efter förlossningen etc, men nu är jag taggad. Jag tänker gå om inget tråkigt inträffar. Det är viktigt att komma ut, få träffa lite andra människor, men jag kommer nog sakna ihjäl mig, även att det bara handlar om några timmar.

Sitter nu och kollar Nyhetsmorgon på Tv. Ewelyn somnade om, Joel är vaken. Vi ska tvätta kl 10. Massa, massa tvätt. Jag hade gärna tvättat upp lite nya kläder åt Ewelyn, men det får bli i veckan nu har vi så det räcker ändå. Hoppas vi hinner tvätta allt, problemet är torktiden... Men det går nog bra!

Lite kaffe får det bli på det här sen ska jag stänga ner datorn för ett tag.. Hej så länge!

Lördag



Här ligger Ewelyn lite krokig på sniskan och leker under babygymmet. Hon har nu två stycken, men jag hade helt glömt bort att hon hade ett till (fick av Helene när jag var gravid) tills jag fick syn på ett likadant hemma hos Nina igår. Så jag tog fram det ur garderoben. Roligt för henne att variera sig lite :-) Hon sysselsätter sig mycket själv nu och gillar allt som rör sig och låter :-)

Idag har vi inte gjort så mycket, skulle åkt till Sandra och Daniel idag, men fick ett sms på fm att det hade kört ihop sig lite, men det kommer fler tillfällen. Hoppas på snart för jag saknar min vän. Henne litar jag på till 110%. Vi kan prata om allt och har så trevligt ihop.

Joel åkte ut till Omberg med en kompis och fotade lite och jag var hemma och busade med lillsnörpa, när hon sov eftermiddagsluren passade jag på att greja lite här hemma, vattnade blommorna (som ser förvärliga ut nuförtiden), diskade ett stort lass och torkade av lite i badrummet. Det var i stort sett det jag hann, tänkte skura badkaret och ta dram dammsugarn men det får bli imorgon. Jag hade planerat sen början på denna vecka att hälsa på jobbet imorgon eftersom Linda och Elin jobbar, men jag går inte dit. Det går kräksjuka eller vad det var :/

Pappa ringde förut och frågade hur många det blir på dopet, bortsett ifrån dom minsta. Ca 35 stycken.. Om nu alla kan komma. Vi som skulle ha ett mindre dop, ja så kan det gå :-) Då har vi ju bara bjudit dom som vi har kontakt med i släkten, dom närmaste och uteslutit våra vänner. Lite trist, men jag kände att det blev orättvist. Jag vill inte bjuda ett par vänner utan isåfall alla och då blir det för många tyvärr..

Pappa och hans sambo ska göra mandelbiskvier och morotskaka ;-)

Ikväll har vi kollat Robinson-finalen, jag hoppades på Mats, men roligt att Hans vann också. Helt rätt och en värdig vinnare tycker jag.

Nu kollar vi number 23 och Ewelyn sover. Hon har varit så pipplig några kvällar nu, tror det är tänder som spökar för hon biter på ALLT.

Jag älskar min familj <3


IKEA

Idag har vi varit på IKEA Joel och jag. Inte Ikano. Vi käkade lunch där eftersom det är så billigt, det var gott och mätt blev man! Efter det kikade vi runt lite, mest på barnavdelningen då vi var ute efter en matstol till Ewelyn. Vi hittade en billig och bra, så det blir ingen Acta Graco som jag först var sugen på. Men denna går nog lika bra. Fick ett sms av Jennifer som sett oss i bilen, vi stod tydligen bredvid varandra vid ett trafikljus, men jag är blind som vanligt! :)





Och ett gosedjur såklart!



:-)

Tack mamma för att du var barnvakt :-) Du är en klippa!

På hemvägen åkte vi förbi Nina och tog en kaffe, vi blev inte långvariga. Jag kände mig så trött då vi var uppe klockan tre i natt och bytte blöja och gav snuttan mat. Man känner att man lever hehe.

När vi kom hem skulle Joel ner till källaren och leta efter en sak till kamerautrustningen och då bad jag honom hämta upp ett par kartonger med barnkläder. Ja jag fick ju en massa av min vän Helene då jag var gravid, men tittade ju inte så noga då eftersom jag inte visste om det var en pojke eller flicka som jag väntade.

Men... Vi hade tur, eller ja hade ju såklart blivit lika glad för en pojke, men i kartongerna så låg det ju enbart tjejkläder så det var kalas. Det kändes som rena rama Rolf, nej jag menar julafton. Så himla mycket fint!!

Vi behöver inte köpa kläder för en lång tid framöver, så jag kan inte skylla på klädbrist :-) Men det är svårt att hålla sig ändå. Det är så roligt att handla kläder.

Jag blev glad. Det ska bara tvättas och vikas in, sen ska Ewelyn få mannekänga lite :-)

Jag rensade bort sånt som var för litet och som jag även har dubbletter på, det åkte i andra kartonger. Skickade ett mess till Tessan eftersom hon väntar en tös, och hon ville ha det. Roligt att det kommer till användning.
Jag har så mycket kläder nu att det största problemet är hur jag ska få plats med allt ?! :)

Ewelyn sover och jag ska vara lite social med Joel, vi kollar "Rock Star" på Tv, den har jag sett massor med gånger och jag gillar den skarpt. Kanske för att gillar att lyssna på rock!


Lilla E






Tandläkaren (igen!)



Sitter nu här hemma i Tv-soffan med ena sidan av käken bedövad. Det lagades och rotfylldes eftersom jag hade hål och bitit av en bit. 1300 spänn! Usch, säger jag. Dessutom ska jag dit fler gånger, men det var ingen panik sa hon. Den här kostnaden räcker gott och väl nu. Det är mycket pengar samtidigt som det är skönt att hålla tänderna i schakt för ju mer man drar ut på det, desto värre blir det ju så lika bra att ta smällen direkt!

Tycker man kunde få frikort nu när man är mammaledig ;-)

Joel jobbar, men imorgon är han ledig. Vi fick hem fotografierna idag, och ram fixade Joel förut. Det kommer bli fint! Hon är ju fotogenisk den lilla tösen, men det nog alla barn mer eller mindre.

Jag hoppas bedövningen släpper snart så jag kan dricka lite kaffe, nu smakar det så lustigt i munnen...

Tur jag åt lite kantarellsoppa innan, soppa är gott och borde ätas oftare..


Och ni som ska gå ut i detta väder, det är mysigt.. Inte kallt, men halt! Under snön är det rena rama isgatan. Jag gick som en pensionär hela vägen hem :-)


Snö snö snö!

Shit vad det snöar, helt sjuuukt som Grynet säger ;-) Det är otroligt vackert med det vita täcket som kläder asfalten, men det behöver ju inte blåsa!

I natt blev nog klockan halv ett innan jag kunde somna, så det var segt att ta sig upp. Vi har faktiskt inte kommit ut idag, jag hade behövt gå ner till apoteket, men inte detta väder, nej tack. Så vi har mys inomhus. Imorse ringde jag frissan och bokade tid, inte lätt att få en tid som passar mig och dom. Jag vill att Amanda ska göra det på mig och hon är uppbokad den kvinnan, och för oss ska det ju passa så att Joel kan ta Ewelyn under tiden då det tar sin lilla tid :-) Men om två veckor typ, då är det min tur :-)

Jag har inte nämnt nåt tidigare här i bloggen, men jag brukar bli irriterad nu. Det är nån kille (tror henke) som ringer och smsar hela tiden, vet inte varför och vad baktanken är men nu börjar jag bli less på det. Jag hittar inte numret på Eniro eller Hitta heller, men på eurovoicen så sa han Henke ?!

Jag skrev då ett sms att jag inte är rätt person han söker, då fick jag ett sms där det stod att "du kan väl ringa ändå, vore trevligt att höra din röst". Idag fick jag både telefonsamtal, han lägger på för att jag ska ringa upp och även sms där det stod "vill du ha en het träff? ring, vill prata med dig"..

Det finns fasen folk till allt, och hur han fått tag på mitt nummer det har jag ingen aning om. Nåt fel är det ju på grabben...

Hmm, shit happens..

Har visat Joel smsen också och han tyckte det va konstigt.. vi har ju inga hemligheter för varandra så lika bra att vara ärlig, det uppskattas av både parter.


Igår ringde Tessan hit, kul och prata med henne. Hon har en bebis i magen, i Juni kommer det en lite flicka rakt över gatan här hemma :) Mysigt med bebis!


Äntligen säger jag!

Idag tog vi sovmorgon här hemma. Vid halv två kom Joels mamma och hälsade på en stund, Ewelyn sov men vaknade till strax därefter. Hon har rullat runt massotr idag, så himla duktig och hon tjuttrar MASSOR!

Det har varit en dag med inga måsten. Har pratat med mamma om lite barnvakt, ja en timme eller två bara ska till Ikea på Fredag då Joel är ledig och köpa en matstol till Ewelyn, kanske hittar lite annat smått och gott också när vi ändå är där :-)

Jag ska ringa imorgon och boka tid för klipp och kanske lite färg, slingor. Inte bestämt mig ännu, det ska jag kosta på mig. Behöver göra nåt med det här långa, slitna svintohåret. Jag blir galen på det och en bra inpackning ska nog införskaffas också. Jag har inte varit hos frissan sen i maj/juni, så det är inte en dag försent. Fint kommer det säkert bli. Amanda är så duktig!

Sen framöver ska jag också intala mig att bli bättre vad gäller mat och hälsa och ha helgerna till att unna sig nåt extra. Jag äter inte så mycket onyttigt i veckorna, men det kan förbättras avsevärt. Det vet jag. Jag ropar efter lite motivation och en stor dos självdisciplin.

Mer frukt och grönt måste ätas också...


Duktig tjejja!



Idag när jag stod och diskade så låg Ewelyn på lilla madrassen ock buffade, hon låg och vred på sig och "vips" så hamnade hon på magen. Hon har varit så så nära flera gånger, men idag så gick det vägen :-)

Jag blev så glad, det var visserligen väntat men idag har hon gjort det flera gånger och lyckats.

Sen stod vi vid spegeln, det gillar hon, men har tidigare bara tittat och flinat lite, precis som att hon ser nåt men inte kan placera det. Men idag så skrattade hon, log så stort och verkligen böjde fram huvudet.

Det låter kanske inte så stort för er som inte har egna barn, men jag lovar som mamma så blir man så glad och stolt efter varje liten grej som händer :-)

När jag kom hem ifrån babysången så stod Joel och gjorde mat. Han var dessutom och handlade inför veckan. Det går så bra här hemma, vi hjälps åt med allt och det funkar så bra för oss båda. Han köpte en större storlek nu i blöjor från 5 kg, så det ska vi testa när dom andra blöjorna är slut!

Ewelyn sover nu. Hon var så gnällig och övertrött förut, varit en massiv dag för henne, även att hon haft kortare tupplurer.

Jag ska lägga mig så fort Joel kommer hem, kan inte somna innan av nån konstig anledning. Förutom när jag var gravid och TRÖTT :)


Baby sång och framtidsgrubbleri

Vi kom upp, Ewelyn låg vaken i sängen. Hungrig och pigg så jag tog upp henne, fixade mat och stängde dörren om Joel så han fick sova. Han jobbar kväll denna vecka. Tjugo i nio skulle vi träffa Linda, som skulle följa med men hon försov sig så jag och snuttan gick dit själva.

Jag kände ingen där, och var nog yngst. Förra gången var vi desto fler och yngre mammor, men det gick bra :-) BVC sköterskan satte sig hos mig och fikade så vi pratade om allt, från Joels fotograferade då hon sett oss i tidningen till vad jag skulle vilja göra i framtiden..

Jag har ju haft tanken bra länge nu på att kanske sätta mig vid skolbänken, ta det där enorma studielånet (en gång till fast betydligt större då ) och verkligen satsa på mig själv. Då är ju det nästan självklara målet att fortsätta inom vårdyrket, men få mer kunskap och en större utbildning.

Jag blev peppad. När jag läste till undersköterska så sa läraren att det går om man vill, även att man har barn. Och samma sak sa bvc sköterskan, allt går om man bara vill... En vän till mig, Fredrika är en morot för mig och positiv. Det sporrar.

Vi får se. En sak i sänder även att jag skulle vilja ha en lista färdig med "Så här ser min framtid ut".

Idag fick jag hem två paket, en overall... Lite stor men den passar nog snart och även tre dregelscarfs.

Inte fått nåt ifrån jobbet även idag... suck igen... Jag väntar lite till sen lyfter jag luren.

I eftermiddag kväll blir vi  hemma och myser in oss i soffan... Finns det nåt bättre än mor och dotter mys, tror knappast det?! :)

På Lördag ska vi till Sandra och Daniel och deras Oliwia. Jag längtar!

Ewelyn



Den här bilden tog Joel på Ewelyn idag medan jag stod i duschen, det ska bli en tavla att ha på väggen i vardagsrummet :-)

Älskade dotter...


Make up



Har man en sambo som är fotograf så åker kameran fram när man minst anar det ;-) Jag är då ingen linslus och gillar inte att vara med på bild utan förvarning, dock brukar dom bli bäst när jag inte vet om det. Och ibland får man ju vara snäll och ställa upp ;-)

Här står då jag i vårat fina, men ack så trånga badrum och fixar till mig lite innan vi skulle bege oss till Jocke, Zitha och lille Jack :-)

Som oftast så trött mamma, så får man ju ibland använda sig av sina verktyg för att försöka se lite pigg ut! Och när det kommer en stor "blixt" så vaknar man ju till :-)

Vi hade mycket trevligt, han är så go den lilla gullungen.. Dessutom köpte vi mat och jag blev så sugen på en ost och skinksallad, rekommenderas varmt om ni stannar till i Skänninge och är hungriga ;-)

Sen provade vi deras matstol en Acta Graco och den verkar kanon även om Ewelyn än så länge är lite liten, men grymt sugen blev vi på att inhandla en sån. Men vi får se. Måste fråga plånboken först :-)

Pappa ringde och var superglad han undrade om farmor hade skvallrat till mig, Vadå? Tänkte jag. Han hade vunnit pengar på spel. Satsat på hockey (Jag är inte så insatt ska tilläggas) Men han hade satsat 50 spänn och vunnit 13 000. Så farsan Balloo om du läser det här så vill vi ha en sån matstol (skämt åsido)

Ewelyn sover, helt slut gumman och jag ska bara blippa runt lite på datorn sen blir det GODNATT!


Ego :-)



Obesvera att jag har jeans på mig ;-) Använder mig av mammatröjan som jag hade när jag var gravid ;-)

Nu ska jag strax väcka snuttan och ge henne lite mat, sen blir full fart mot Skänninge (tidigare bott där och jag kommer aldrig, ALDRIG mer bosätta mig i den hålan) Åker hellre dit några gånger per år ;-)

Förlåt förlåt alla Skänningebor, ta det inte personligt!



kaffe och semlor

Idag blir det mycket fika ;-) Det gör inte kroppen glad, men mig. Inte ätit nån semla i år än och jag tänker fuska, ska bli så gott! Mamma och Conny kommer snart, åker direkt ifrån Stockholm :-) Senare ikväll åker vi till Skänninge och hälsar på Jocke, Zitha och Jack :)

Efter en lång lång sovmorgon så fick jag en spark i arslet från Gud eller nåt, torkade av i badrummet, bäddade sängen och lade på överkastet, torkade och plockade in disken och tvätt. Dammade av lite och så :-)

Borde ta en dag och bara städa allt inpå djupet, för det samlas mkt skit som man inte ser, men den dagen vet jag inte när den kommer, när andan faller på ;-)

Ewelyn sussar har sovit i två timmar nu, men det behöver hon så hon är pigg och alert när vi får besök.

Dags att återgå till nåt annat..


Fredagsmys som vi gillar...

Idag har vi ätit god mat, mumsat på lite andra godsaker och kollat eller kollar på filmen 2012, ska se slutet strax :-)

Idag duschade jag för första gången med Ewelyn ensam hemma och det gick hur bra som helst. Hon satt i sin babysitter och tittade på mammsen ;-) Smålog lite. När jag var klar så tyckte jag att det luktade lite bajs, och jag hade rätt. Hon var blöt bak på ryggen, på magen och byxorna. Så hon fick tvätta av sig och byta kläder :) Provade kläderna som hon fick av mammas killes föräldrar och dom passade perfekt, strl 68 ?! Ja det skiljer verkligen på vart dom är köpta, för nu använder hon allt från 56 och upp till 68.

Lägger in ett par bilder på prinsessan som jag tog ikväll :-)



Tränar lite :)

Och så flyger vi lite...

 



Måste ju ligga lite på sidan också..



Ja.. lite dregel blev det visst på lakandet :P


Gillar den nya pyjamsen, allt som hon har är för det mesta rosa, men jag tycker att det är lite kul med annat också :-) Denna fick hon av sin mormor.
Sovgott imorgon är det en ny dag och då får vi besök ;-)


Kalas

Ewelyn och jag gick upp skapligt idag. Hon sov bra i natt och somnade nu ikväll utan problem. Hon har varit så snäll idag, det brukar hon vara men idag lite extra tror jag. För jag hann/orkade inte städa, men diskade massor och gjorde ett rejält lass med köttfärssås ;) Hann sminka mig utan att avbryta och även prata med pappa som ringde utan uppehåll =)

Joel fick sin present när han kom hem ifrån jobbet, tre kallingar sån fantasi har jag, men jag vet att han gillar dom och behöver fler så han blev glad :) Skulle ju köpa Thåströms nya samlingscd, men dåligt utbud här i Mjölby, och nuförtiden så laddar man ju ner musik. Han ringde till prästen och församlingshemmet ifrån jobbet, för att få lite mer klarhet. Skönt.

Vid femtiden åkte vi till Nina och Fred. Hämtade upp Christian och Michelle och for in mot Mantorp. Längesen jag träffade dom båda. Nina, omtänksam som alltid hade köpt en budapestbakelse till mig (glutenintolerant ni vet) så den smaskade jag i mig. Joel tog lite kort där och när jag fick se mig själv så fick jag ångest :-) Jag är verkligen inte fotogenisk. Men man är ju som man är. Trevligt va det iallafall och Ewelyn gnällde inget. Så snäll, ja det är hon ju ändå :-)

Jag blev så trött, så fort man sätter sig i deras supersköna och mjuka skinnsoffa så börjar man gäspa. Ja det är lite märkligt, tror vi alla va trötta av nån anledning, dom som jobbat och även mammorna :-)

Joel och jag myste till det lite i soffan, kliade honom på ryggen och tjuttrade. Sen blev det lite annat mys ;-) Närheten är verkligen viktig, och speciellt nu när man fått barn. Ömhet och inte ta varandra för givet gör massor.

Man blir kär som på nytt ;-)

Imorgon ska vi göra nåt extra smarrigt till kvällen sa vi :) Och jag ska sova ut. Behöver det. Hade en tanke igår att gå upp till Madde och hälsa på, men har inte suttit så mycket på msn ikväll eftersom vi var bortbjudna och det kom lite annat imellan, men vi får se. Vore kul och ta lite kort nu när dom växt till sig mer :-) Nu tar vi natten..

Bye bye babies som Gynning säger....


Födelsedagar

Idag fyller min älskade sambo 26 år :-) Och i eftermiddag ska vi på kalas och fira Lova :-)

Ska ta och se om lilla tröttmajan kan sova en stund hon är trött, och det är inte skoj när hon blir övertrött...

Tog ett par bilder för en stund sen när hon sitter i babysittern. My Love <3



Lite sömning *gäsp*



Ligger på mammas och pappas säng (nära kanten hamnade jag visst, men tur att mammsen är nära) ;-)



Nu kom posten, inget brev ifrån jobbet.. suck... Väntar åter igen.. Inget annat att göra.

Ja om man skulle passa på att fixa till sig ett ansikte med mirakelkrämen, ska skaffa mig en concealer tänkte jag och även en ny ansiktskräm då den är snart slut, men får nog bli nån pumpvariant nästa gång, den jag har nu ifrån Vichy är jättebra, men tycker det är så ohygiensiskt att gröpa i en burk med fingrarna även att man tvättar sig innan...

Det får bli inhandlat när andan faller på och efter lön tror jag om det finns nåt kvar när räkningarna är betalda ;-) Ta det med en nypa salt..




effektiv och mysig dag

Halv åtta var vi uppe snuttan och jag. Kunde inte somna om, Ewelyn var pigg och full av energi och blöjan var genomvåt så då gick vi upp och klädde på oss. Mamma kom vid tio tiden, vi drack lite kaffe och medan hon hade hand om Ewelyn så passade jag på att ringa prästen. Nu har vi bokat datum, den 6 Mars ska hon döpas :-) Mamma erbjöd sig att baka bullar också. SNÄLLT är bara förnamnet. Han var jättetrevlig att prata med så det kommer bli finnemang!

Efter att ha pratat med prästen så tågade mamma och jag ner till kvarnen, köpte med en färdig tillägg och satte oss ner på Skånska Lasse och åt. Biff a la Lindström, GOTT! Måste jag testa och göra här hemma nån dag. Träffade ett par ifrån jobbet också som grattade till dottern :-)

Efter lunchen gick vi in på Lindex, jag hittade ett par byxor och en body till Ewelyn. Kollade inte på nåt till mig själv, ganska vanligt nuförtiden då jag prioritetar Ewelyn :-) Hon växer ju och har dåligt med byxor så det var bra. Sen köpte jag en present till Joel, det jag egentligen var ute efter fanns inte! Dåligt. Så det blev en annan sak, men det vågar jag inte skriva här ifall han läser ;-)

Kalas imorgon, Lova fyller 1 år på Söndag men ska firas imorgon, så en present till henne fick det bli. Så imorgon ska två födelsedags barn firas :-)

Just ja.. efter att en liten bebis fick tag på Ewelyns napp på babysången, så bestämde jag mig idag för att få fatt på en napphållare och det hittade jag, en likadan som Dingelsen jag har (JA, tror dom heter så?)

Det är fattigare i plånboken, men jag känner mig nöjd. Har inte inhandlat nåt onödigt eller spontanköpt utan sånt som vi verkligen var i behov av.

Om en stund ska jag göra mat och vika in tvätten....

Känner mig lite seg nu

Kärlek banne mig ;-)



Sitter i mammas knä :-)



Och nu hos pappa ;-)



Mys...



Händer är mumsigt :-)


virrpanna

Ja, tur att man kan skratta åt sig själv :-) Jag kollade upp numret till Viby kyrka och ringde angående Ewelyns dop, fick prata med en mycket trevlig dam och hon hänvisade till en karl som inte var anträffbar just då. Han skulle ringa till mig. Sen satt jag och tänkte för mig sjölv om jag verkligen ringde rätt. Så, för att ta reda på det så ringde jag Nina och hon kände inte igen namnen på dom jag pratade med och tog reda på ett annat nummer åt mig. Jag ringde, men ingen svarade så ska försöka imorgon igen.

Så jag ringde tillbaka till dom andra och sa att jag tog fel på kyrka för tydligen så finns det en till Viby kyrka. och med tanke på att det var ett växel nummer jag ringde så tänkte ju inte jag på det eftersom det vad det första som kom upp. Skämt åsido, jag har rätt nummer nu iallafall ska bara få tag på prästen :-)

Har fixat dopklänning, vi ska ha den som gått vidare i flera generationer och som är en tradition i våran släkt. Efter varje dop broderar vi in namnet och dopdagen på den som blivit döpt och det tycker jag är mysigt :-) Tårtbakande och lite diverse andra saker är också bestämt. Bara slå till på ett datum som passar oss.

Nu ska jag fortsätta göra lite nytta här. Har en disk, tvättstugan tar Joel hand om och jag själv måste ta en dusch. Håret ser ut som jag vet inte vad ;-)

Jag är inte bara klumpig utan virrig också ;-)


Lillebror (1 av 2)

Joel sover, Ewelyn också. Hon sover i våran säng nu och det har verkligen inte till vanligheten nuförtiden, sen dagarna innan jul har hon sovit i sin säng, men ikväll fick hon somna bredvid mammsen och nu sover hon som en gris :-)

Jag borde också ta tillfället i akt att lägga mig och sova, gjorde det för en stund sen men kände att jag blev piggare och tänkte blippa runt lite på nätet innan (det är ett bra sömnmedel).

Overallen som jag beställde blev aldrig av :-( Men jag har hittat en annan i strl 62, en röd med vantar o tossor, samt reflexer. Nu har hon en med hjärtan på som hon fått, den passar bra är i strl 56, men det går undan snart får jag hem den andra. Kan vara lite roligt att ha nån att variera med också ;-) Och kläder är alltid roligt!

Jag har äntligen fått på mig några jeans. Inte dom jag helst föredar att ha på mig, men det är härligt att kunna använda jeans nån gång imellanåt än bara leggings eller mysbrallor. Dock föredrar jag helst leggings och mysbrallor, men jeans kan kännas lite finare ibland =)

Rktigt skoj att få träffa Leia och Millie, se dom utanför vagnarna och jag håller med Ella, Ewelyn ser bra liten ut. Eller kanske ska säga kort. För hon är kort, men ändå rund (kinderna är så runda och dubbelhakan finns). Hon är ändå normal för sin längd och ligger bra på kurvan. Hennes mamma är ju kort och jag var liten när jag var bebis, Joel är heller inte så lång men vr en stor bebis :-)

Funderar nästan om man skulle dra ihop ett gäng tjejer sen nån gång framöver och mysa till det lite med nån god mat och så.. Haft det i tankarna länge, men just nu är det så mycket med födelsedagar och dop ska planeras, men vore trevligt att ha det :-)

Tänkte bjuda er på några bilder som Joel fotade i studion på min lillebror, minstingen ;-)








Natti natti mina vänner.. Snart är det en ny dag!

babysång

ÅH vad seg i skallen jag är! Varit på babysång i dag med Ewelyn och till en början var hon lugn och glad, sen mot slutet så blev hon grinig och trött. Tror hon fick en chock gumman av att se en hel flock med bebisar :-) Nästa gång så går jag nog på morgonen tror jag. För nu var det trångt och varmt! Men det var en trevlig stund även att det blev lite ståhej med lillan.

Skulle få bort liggdelen från vagnen för tänkte att hon kunde ligga i den när vi fikade, men det ville inte hon så hon fick sitta i mammas knä :-) En bestämd liten dam som vet vad hon vill minst sagt.

Träffade en jobbarkompis på vägen hem, så vi stod och pratade ute i snöyran.

Nu är jag proppmät och seg. Slängde ihop lite korvstroganoff och ris. Fick nästan lite yrsel när jag kom hem. Dessa amninghormoner spökar i mellan varven, mindre kul men är ju mitt eget val att amma och jag trivs med det förutom svettningarna. Jag funderar åter igen på hur länge jag vill och kommer orka amma. Jag trivs med det till en stor del, och det kommer nog kännas lite ledsamt att bara sluta med det, för har ju blivit till en vana och jag gillar närheten och det speciella goset, och mjölk finns det! Men det tar på krafterna.

Ett par veckor till sen blir det nog enbart flaskan.. Det är så jag känner, men jag kan nog ändra mig. Jag är sådan. Velar fram och tillbaka hela tiden...


Söndag kväll

Sitter här med laptopen i knät. Ewelyn sover, Joel ska också gå och lägga sig snart. Han jobbar dag nästa vecka, sju veckor sedan han började tidigt så han behöver få sina timmar.

Igår vägrade Ewelyn somna, hon vaknade, somnade och så höll det på. Tror vi kom i säng vid ett tiden, men hade som tur ingen tid att passa idag på morgonen :-) Ikväll har det gått kanonfint, hon åt och somnade utan några som helst protester.

Idag åkte vi in till Linköping. Av den anledningen att Joel skulle till studion och provtesta fotoutrustningen med hjälp av min lillebror som försökskanin =) Ewelyn och passade då på att hälsa på mamma och Conny :-) Som att sitta här hemma och glo.

Ewelyn fick en cool pyjamas av sin mormor, och jag fick ett underställ =) Kalasbra, eftersom jag velat ha ett länge och dom var slutsålda.

Nu ska jag fortsätta snacka lite med Madde sen blire bingen :-)


Lördag

Hmm..

Igår låg vi länge och snoozade i sängen, här hemma gillar vi sovmornar :-) Man hinner det man ska ändå och får mycket ut av dagen iallafall. Jag gick upp först, passade på att ringa mitt jobb angående det rektroaktiva som vi timvikiarier ska få, har tyvärr ingen susning om hur mycket, men varje krona är välkommet. Efter att ha hört mig för runtomkring så verkade det som att dom hade glömt mig.. suck.. Men dom skulle kolla på det så förhoppningsvis blir det rätt till slut :-)

Jag frågade lite hur det ser ut med jobb och så framöver, ja med dessa regler så krävs det verkligen framförhållning och man måste vara om och kring sig för att inte bli bortglömd. Nu var det dåligt med jobb, dom har vikarier som kan hoppa in och även poolpersonal som får mycket. Det jag ringde mest för att ju på grund av att mina Las-dagar går i stöpet i mars/april om jag inte kan jobba ett pass innan. På alla dessa år så har man ju faktiskt hunnit skrapa ihop en del, skulle bli hemskt tråkigt om dom gick till spillo för att man inte får jobba något.

Dom skulle även kolla upp det, då det är lite andra regler nu med vikariebanken etc. Vi får se, jag  har visat intresse nu åtminstone mer kan jag inte göra! Om det inte går så får jag tänka som så att det ger mig möjllighet att kunna satsa på något annat, vissar dagar känner jag mig positiv andra dagar åt andra hållet. Det är så livet är. Även den gladaste människan kan ha en ryggrad av motgångar.

Satt här hemma igår och pratade med Joel, han tycker att det är så dåligt. Inga förmåner, och dom bara motarbetar en hela tiden. Så är det när man jobbar inom kommunen. Och jag har bestämt mig, i sommar ska jag vara ledig, njuta av bebistiden och vi ska hitta på utflykter. Så mig får dom inte som sommarvikarie detta år :-)

Denna lågkonjuktur gör ju att man får vara glad för det man har, men man ska heller inte nöja sig och vara dum mot sig själv för jag har andra erfarenheter, utbildningar i ryggsäcken som jag kan luta mig mot och det är jag stolt över. Att ha ett lång meritförteckning är alltid ett plus och det har jag slitit för kan ni tro :-)

.........................................................................................................................................................

Igår åkte vi ut till Joels mamma, fikade lite och så. Så mysigt ute på landet, vi stannade ett par timmar sen åkte vi hem och kollade Lets Dance, myste lite och Ewelyn somnade runt tio. Duktig är hon. Kvällen innan var det lite tjurigt, men oftast går det väl som tur är och det gör hennes mamma och pappa extra glad.

Joel är ute och går med lillsnörpa nu, han skulle ner till Expert och passade då på att ta med henne och det gör att jag får lite egentid som är guldvärd. Jag får mer energi :-)

Har beställt en ny overall till henne också, i strl 62/68. Den hon har nu passar bra på längden, men hon har ju lagt på sig lite ;-)

På Måndag börjar babysången :-) Vi ska följas åt med Madde, Ella och deras töser. Roligt ska det bli! Jag gillar dom. Madde och jag pratar nog varje dag, på msn så skönt när man kan ventilera och pusha varandra =)

Tandläkaren

Nu är den förbaskade visdomstanden borta, ja en av dom! Som jag har haft problem med i ett par år och som har kostat mig en massa pengar. Jag slapp en operation utan den hade växt så pass mycket att jag fick bedövningen i form av tre sprutor och sen drog dom bort den med en tång. Jag var så himla nervös, både för sticken och att det skulle knaka att jag nästan skakade omedvetet, men nu är den väck! Stolt är jag :-)

Bedövningen sitter i fortfarande. Känner mig som en hamster och när den släpper så kommer ju värken, men har värktabletter här hemma som jag kan ta.

Farmor ringde på förmiddagen och var i Hogstad och köpte hundmat, så då passade dom på att köpa med sig lite fikabröd och kom hit på kaffe. Trevligt :-) Det enda jag ätit än så länge är en mazarin så det börjar suga i tarmen, magen kurrar lite, men måste vänta så jag inte biter mig i tungan för det om något gör jävuslkt ont!

Joel ringde förut och ska jobba över ikväll /i natt så han tippade på att han skulle komma vid tre, fyra i natt. Blir ju lite extrapengar och även lite komp :-)

Tänkte visa några bilder sen i julas som Nina tog ;-)



Ewelyn i famnen hos sin farmor



Hos mamma som tomtenisse, eller ska man säga tomtenissa :-)
Givetvis kom ju hennes mammas dubbelhaka med ;-)


skånska lasse

Idag slapp jag göra mat, jag lunchade ute med Nina och Kriztin här i Mjölby, och jag ville ha en bakad potatis, MEN dom var slut så det blev en spätta med dillmajonäs :-) Sällan man äter fisk så det var gott! Vi kollade inte runt i några affärer, det enda jag köpte förutom maten var en färdig tillägg till Ewelyn, ja, jag hade ingen lust att fläka upp tutten bland allt folk ;-)

Imorgon ska jag dra ut en visdomstand. Jag börjar bli NERVÖS :-(

Tisdag







Ewelyn när hon tog en middagslur :-)

Idag är det Tisdag, den 12 Januari och min pappa fyller år. 47 närmare bestämt. Vi har inte varit ute idag, försöker gå en liten svänga varje dag, men idag föll ingen lust. Vi har busat under babygymet. Tog tag i disken för en stund sen, åter igen så skulle man spara mycket tid med en diskmaskin. Drömmen. Joel jobbar.

Igår kväll somnade Ewelyn vid halv elva och sov till halv tre, sen fick hon komma över och tutta lite som vanligt. Pratade nyss med mamma i telefon och hon låter mycket piggare nu.

Vill ni läsa om hennes liv som älskad mamma, mormor och särbo och om hennes sjukdom så kan ni gå in på hennes blogg www.bodilandersson.blogg.se

Där står det blandat om hennes liv, privata saker som hon ändå är öppen med då många vill ta del av och undrar hur det är att leva med en tarmsjukdom.

Ikväll blir det mys.. Inget ovanligt i denna familjen!


frisk luft

Efter en seg morgon och en god lunch bestående av chili con carne och ris så följde jag med Madde och Ella på en promenad tillsammans med bebisarna. Det var lite ruggigt, men skönt. Hade som vanligt inte plånboken med mig så det blev inga inköp.

Ätit ett par rostmackor med ost och körbärsmarmelad (skitgod, Joel fick ifrån jobbet) och kolsyrade även lite vattten, läskande gott och nyttigt.

Precis pratat med mamma nu också ca 40 min för att vara exakt, och vi kom in på mycket, som vanligt :-)

Nu är även en lunch bokad tillsammans med Nina och Kriztin och barnen :-) På Onsdag. Trevligt!

Hjärtegull

Febern har avtagit hon har varit så hängig någdra dar, men nu är det en stor skillnad. Fast hon blir rätt rastlös och det gnälls ändå lite i mellanvarven, är gärna i någons famn :-) Fick igårkväll ett sms av Nina som ville hitta på nåt med mig och Kriztin i veckan, Ikano låter lockande, men som alltid så är Januari månad inte så pengarik, dessutom har vi tre födelsedagar denna månad. Men en lunch ska vi väl kunna ta iallafall :)

Joel börjar jobba idag, kvällsvecka. Han liksom jag tycker att han det är helt ok, han blir så rastlös så fort och jag får inte mycket gjort när han är hemma. På nåt sätt så får jag mer energi och tar mer tag i saker när jag är ensam med Ewelyn, och det är ju positivt. Men efter en jobbarvecka så saknar man ju honom och det är lika skönt när det närmar sig helgen.

Igår, äntligen fick alla julsakerna åka ner i kartongen igen. Jag hade velat få upp nya gardiner.. Men dom gamla fick hängas upp igen.

Ewelyn ligger här bredvid mig i soffan och sover. Hon har varit på bra humör hela morgonen, skrattat och pratat.

Ska strax se vad det vankas för mat här hemma idag, Joel kommer snart hem han är i Linköping och skriver på kontraktet för en fotostudio :) Det ska tas fina bilder sen framöver.


Lite bilder...



Ewelyn och hennes "plastmorfar", alltså min mammas omtänksamma karl :-)




Ewelyn innan badet




En febrig snutta myser tillsammans med pappsen



Underbar och älskad av alla...


husmanskost

Mätt så mätt. Hemmagjorda biffar med kokt potatis och gräddsås! Så himla smarrigt!

Ewelyn är fortfarande lite febrig, men lite piggare och jag är också lite bättre, kände mig så konstig förut, varm, illamående och yrslig..

Men efter en brakmåltid så är man på g igen :-)

Vi har pratat lite lätt om dop och nu också, mestadels vilka man ska bjuda, hur många etc.. När har vi inte bestämt än.. Vi har funderat lite fram och tillbaka om vi ska ha mat, kanske smörgåstårta eller bara kaffe och tårta. Ja, som sagt vi ska prata mer om det. Veckorna går ju så fort och man ska ju hinna skicka inbjudningar och sånt i förväg, så folket  har lite framförhållning.

Till en början ville inte Joel ha något dop, då vi har lite delade meningar om denna tradition, men jag har fått min vilja fram och vill jag ha det så blir det så, det tyckte han med :-)

Ikväll ska vi ÄNTLIGEN plocka ner julen, vi har skjutit upp det och jag ska strax ta tag i diskberget, sen blir det mys med lilla snuttan hela kvällen lång! Det är det bästa av allt.

Fredagsmys

Anledningen till att jag inte bloggat är att vi är lite krassliga här hemma, iallafall jag och Ewelyn. Hon blev jätteledsen igår när hon fick sprutorna och jag kände mig som världens sämsta mamma som höll i hennes armar, men som tur var så gick det över. Hon fick tutten när vi var där och då lugnade hon ner sig, men fasen vad jag tyckte synd om henne!

Igår kväll fick hon lite feber, så jag gav henne en supp, febern sjönk men kom idag igen så hin har fått ytterligare en. Idag släppte vi alla måsten här hemma och har bara vilat och sovit och myst! Jag själv känner mig hängig.

Nu kollar vi Lets Dance och dricker lite cola ;-)

By the way, hon ligger bra på kurvan också. Är 58, 5 cm och väger 5670 =) GULLUNGEN!


3 mån



Idag blir min tjejja 3 månader, hon har ändrat sig massor, vuxit till sig och utseendemässigt är det en stor skillnad om man tittar på fotografierna från när hon var nyfödd. Jag är så glad över att ha henne i mitt liv, den mest händelserika stunden i mitt liv var när dom lade henne på mitt bröst. Att jag har en sambo som gör allt för oss är älskvärt. Det är lycka att få tillbringa min tid tillsammans med dom två jag älskar mest. Joel och Ewelyn.

13.15 har vi en tid på BVC, satt igår och fyllde i pappret som jag ska ha med mig idag. Pappret om hur jag mår efter förlossningen och hur jag känt mig den senaste veckan. Ska jag vara uppriktig så var det pappret en lätt match att fylla i, vissa nätter drömmer jag så konstigt att jag ibland undrar var allt kommer ifrån, och vissa dagar är jag mer känslomässigt mottagen än andra, sen har jag såklart vissa dar där jag är mer trött än andra, men skenerellt så mår jag bra och det har jag gjort sen hon kom.


Ewelyn ska få sin spruta idag.... Som mamma är jag lite nervös, finns inget värre än att se henne ledsen. Brås hon på farsan sin så kommer inte sprutan bekomma henne nåt, är hon däremot som sin mamma.. ja gud bevare mig väl ;-)

Beställde hem en födelsedagspresent till pappa min igår kväll också, han kommer bli glad!



Mys i Linkan

Ewelyn och jag har ju som sagt varit hos min mamma i Lkpg hela dan... Mys som alltid :-) Vi pratade, fikade och pratade lite till ;-) Underställen i storlek M var slut, fan också!

Och nu har man ätit en tallrik fil och ett par rostmackor, Yummiee!

Idag har mina tankar kretsat kring jobb i framtiden och eventuellt boende... sånt som egentligen iinte är på tapeten nu och ganska oviktigt just nu då jag trivs att vara hemma med min underbara dotter, men ändå så vill man ju ha lite framhållning. Nä, nu ska jag mysa lite med snuttan innan det är dags att söva henne för natten!

Love is in the air.... :)

Biomys med älsk



"Luftslottet som sprängdes" såg vi idag. Den var helt ok, men ettan är absolut bäst! Nu har man sett den iallafall. Vi var onyttiga idag (igen) åkte till Max och käkade, längesen. Ewelyn var hos sin mormor och hon trivdes, dom var ute och gick med vagnen. Ja, när hon är där så kan man känna sig trygg, men helt klart saknar man henne dom få timmarna hon är borta. Skulle inte kunna låta henne sova borta över natten, inte en på långa vägar.

Imorgon ska Joel in till Linköping igen på fotofika så då ska lillsnörpa och jag vara hos min mamma under dagen, alltid roligare med lite sällskap. Ska köpa mig ett underställ imorgon innan ockå så jag kan ut och traska i det kalla, men ack så vackra vädret!! Man vill ju inte frysa ihjäl.

Snart dags för mig att sova, den varma duschen var härlig.. Det gör det lite skönare att krypa ner under satinpåslakanet ;-)


Om mig ;-)

Namn: Malin Nina Helena Mildh

Kallas för: Mallsan, Mallan

Stjärntecken: Jungfrun

Höger eller vänsterhänt: Höger

Piercingar: Haft i öronen, och även på ett mycket intimt ställe ;)

Tatueringar: Ville ha en när jag var yngre, men för feg

Längd: 1.62

Skostorlek: 37/38

Hårfärg: Blond, men nu ljusbrunt med ljusa slingor

Fräknar: Nej tack och lov

Motto: Dont worry be happy!

Kär? Åh, JA!

Önskar du att du bodde någon annanstans? Såklart man gör, förr ville jag bo i Göteborg, men nu är drömmen ett mysigt hus ute på vischan

Tycker du att du är attraktiv? Har alltid haft dålig självkänsla tyvärr, upp och ner från dag till dag och vilket humör man är på

Dricker du? Ja, men väldigt sällan, favoriten är öl

Röker du? Nej, usch vad äckligt!

Vilket schampo använder du? Björn Axen och Loreal repair

Vilken parfym använder du? Dior Addict, Lacoste touch of pink

Vad är du rädd för? Mycket tyvärr, särskilt höga ljud som hundskall, raketer, ballonger.. Är väldigt lättskrämd som är ett stort handikapp för mig

Gillar du att tvätta? Inte en favoritsyssla, men kan vara avkopplande ibland

Gillar du berg- och dalbanor? Ja, skitskoj ju!

Senaste…

Filmen du hyrde? Flickan som lekte med elden

Filmen du köpte? Köper inga

Låten du hörde: Lady Gaga- Bad Romance

Låten du laddade ner? Använder mig av Spotify

Personen du ringde? Linda

Personen som ringde dig? Pappa

TV-program du såg? Simon & Tomas

Person du tänkte på? Joel och Ewelyn

Favorit…

Låt: Bed of Roses med Bonb Jovi, annars är Lasse Winnerbäck en favorit

Sak att göra: Borsta tänderna och sova

Sport: Har ridigt, spelat innebandy

Dryck: Kaffe

Kläder: Mysdress, rosa linne

Film: Sällskapsresan

Bil: Volvo v50

Serie: Andra Avenyn


Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Det har hänt ett flertal gånger

Gråtit över en flicka? Ja, vän

Ljugit för någon? Ja annars ljuger jag ju!

Varit i slagsmål? Nej

Blivit arresterad? Nix, men fastnade i tullen i Barcelona. PINSAMT!

Träffat någon från internet IRL? Nej, men från andra sajter

Antal…

Gånger du varit kär? Många gånger

Gånger ditt hjärta brustit? Ett par gånger

Hjärtan brustet på grund av dig? Ja, det tror jag nog...

Tjejer du kysst? Haha, på fyllan =)

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Ingen direkt

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Ett par gånger från skolevenemang etc

Senaste…

Boken du läste? I Tid och Rum av Lisa Fabre

Personen du fick e-mail av? Facebook

Personen du fick brev av? Julkort

Personen du fick sms av? Linda

Gången hela din familj åt middag tillsammans? I Söndags med familjen från pappas sida

Saken du köpte? Mat från Citygross

Vad har du gjort idag? Tvättat, diskat, bäddat rent, tagit hand om min dotter

Brukar du svära mycket? Tyvärr, ganska ofta men ska försöka skärpa mig

När stiger du upp på morgonen? Olika, inte tidigare än jag måste

Vad har du på dig? Mysdress

Vad ska du göra ikväll? Borsta tänderna

Vad är du allergisk mot? Gluten

Var har du ont? Visdomstanden och munsåret

Använder du hårspray? Ibland när jag ska vara fin :)

Kan du stå på händer? Nej, men på huvudet

Håkan Hellström eller The Ark? Håkan

Salt eller socker? Älskar saltlakrits

Gillar du ketchup? Mm, passar till mycket

Är du glad nu? Ja, men trött

Var du glad igår? Ja, det var jag, blev ju bjuden på mat

Vad dansar du till? Allt möjligt men oftast inte nykter

Stockholm är… ? Sveriges huvudstad och en härlig shoppingstad

Göteborg är… ? En mysig stad

Kan du sjunga? Nej!

Spaghetti eller makaroner? Bandspagetti

Land du vill besöka? Thailand


Lilla Ewelyn



Lilla sötisen ligger på täcket och tittar på mamma som diskar.


måndag kväll

Ewelyn sover, hon har varit vaken mycket idag, bara sovit en kort stund, så skönt att hon sover nu annars blir hon så övertrött och gnällig. Pappa och hans sambo kom förut, vi fikade lite och Ewelyn fick en docka ;)

Tvättstugan är i full rullning, min kära sambo sköter den och jag tog disken och bäddade rent istället. Vi kompromissar så bra, så bra när man kan hjälpas åt. Det underlättar i vardagen.

Julsakerna är fortfarande kvar, får se om det hinns med ikväll annars får det bli imorgon om vi hinner. Det blir ju en tripp till Linköping igen :)

Sista veckan Joel är hemma nu också. Det går fort när man har roligt ;)


måndag morgon

God morgon mina kära bloggläsare, nu är man uppstigen, bytt blöja på Ewelyn, så nu sover hon igen :) Jag kanske tar mig en liten tupplur senare. På kalendern i eftermiddag står det tvättstuga mellan 16-22. Ska även då passa på att bädda rent i sängen, efter att en liten ängel här hemma råkade kissa igår morse när hon låg och luftade, sen torkade det, men måste byta det idag. Finns inget skönare än att krypa ner i en renbäddad säng.

Pappa och hans sambo kommer förbi en stund idag också, dom åker hem till Småland igen och passar som vanligt då på arr svänga in här en snabbis på hemvägen. När vet jag inte, men tippar på vid lunchtid. Känner mig också sugen på att städa ut julen, är ju egentligen inte förrän den 20e, men trött på tomtarna nu. Jaja, vi får se vad som hinns med.

Längtar tills imorgon då älskling och jag ska på biomysa lite ;-)

fler bilder från igår ;-)



Jag och Jenny



;-)




Me


En kväll med systrarna Fransson :-)

Kvällen igår blev lyckad, kallt som sjutton ute men som tur var så var vi ju mest inomhus. Gick upp till Thai Hoa och lyssnade på Keith och Robin, två skitduktiga trubadurer. Mysigt hade vi även att det inte var mycket folk som lyssnade. Nu känner man hur mycket man saknar sina vänner, för vi har faktiskt riktigt roligt när vi väl ses. Det är ju aldrig tyst liksom :) Skoj att Linda frågade om jag ville följa med. Tänkte dela med mig lite av kvällen i bildform.

Idag har vi varit hos farmor som åter igen bjöd på mat (snart dags att bjuda igen lite tror jag) Kycklinggryta och kokt potatis. Mumsfilibaba.

Kvällen innebär mys med mina två darlingar....


Here we go ;)





Linda och jag




Keith och Robin



Grabbarna



Linda



Jenny fular sig lite ;)

 

Har fler bilder, men uppladdningen segar så dant så det får bli fler senare eller imorgon, ciao bella!


Tjejkväll



Ewelyn lite grinig i köket, man kan ju inte va glad alltid säg ;)

Vi tog en liten tupplur i eftermiddag och när hon vaknade och såg mig så hade hon världens största leende på läpparna ;) Så det växlar det lilla humöret =)

Linda ringde för en stund sen och frågade om jag ville följa med till Thai Hoa en svänga och lyssna på hennes killkompisar som ska spela lite, kände till en början att jag inte orkade men sen ändrade jag mig och för Joel gick det bra så jag ska träffa flickorna en stund ;) Blir ju inte alltför länge eftersom tuttarna har sitt egna lilla liv när man ammar, men det ska bli kul :) Svårt att få det att gå ihop när man har en liten hemma och hon dessutom jobbar mycket helg och Jenny har jag inte träffat på evigheter så det ska bli skoj!

Blir bara ett par timmar för imorgon ska vi ju bort :)

PUSS!


Pappa

Pappa ringde vid ett tiden och var på väg hit, han ska på hockey ikväll med brorsan och då passade dom på att kika in en snabbis på lite kaffe, vi ska hitta på nåt imorgon allihopa sa vi, vad det blir får vi se, ska höras av imorrn förmiddag ;)

Nu är maten i ugnen, lite rester från frysen, smidigt. Sen blir det att åka och handla, det börjar tryta lite i kyl och frys. Denna dag går den också, som alla andra. Sällan man är sysslolös nuförtiden :)



Min lilla sessa :)


Kvällen...

Nu är det kväll och dagen har bara sagt svisch! Mamma och Conny kom vid fyra tiden och åkte för en stund sen. Joel tog ett par bilder men dom har jag inte på denna dator, ska fixa det och lägga ut dom. Vi fikade och gosade med sömntutan ;) Har diskat och grejat lite nu, medan Joel och Ewelyn är ute och traskar :) Och så har vi bokat bio nu, så våra biljetter inte går i spillo. På Tisdag ska vi se Luftslottet som sprängdes (tror den heter så?), då mammsen ska vara barnvakt, av ren glädje :) Hon är som en riktig mormor ska vara, helt betuttad i snuttan :)


2010

En trevlig nyårsafton hade vi igår. God mat, en förrätt som bestod av rostat bröd och skagenröra med rom, en varmrätt i form av en krämig potatisgratäng och fläskfilé/kyckling tillsammans med en god sallad, kex och ost.. Mums, jag fick en special efterrätt på grund av min gluten, den var himla god. Cheesecake med blåbär ;)

Ölen till maten var underbar, den godaste ölen jag druckit tror jag =) Sällskapet var trevligt, Nina, Fred och deras lilla Lova, Markus och Kriztin och deras Alva, Joels mamma och så vi förstås :) Ja vi hade det mysigt! När vi kom hem slocknade Ewelyn, vi lade ner henne i sängen direkt eftersom hon hade pyjamas och allt på sig, somnade som en gris och vaknade till en liten stund vid halv 6 sen somnade hon om.

Natten till nyår så trodde jag knappt att det var sant, hon somnade halv elva och vaknade halv sju :)

I eftermiddag kommer mamma och hennes kille på fika :) Mamma är nog Ewelyn sugen igen ;)

Jag ser ljust på det nya året, fick så många fina sms igår också och det värmer verkligen...


RSS 2.0