Måndag

Lämnade Ewelyn på dagis idag, skönt att ha bilen hemma denna vecka. Så man slipper gå hela tiden :-)

Sen var det mattedags igen efter ett litet uppehåll. Det gick rätt bra kände jag :-)

Efter det tog jag en kaffe uppe hos Tessan och sen bestämde vi oss för att sticka iväg till Ö&B utan barn :-) Hittade lite smått och gott, tvättmedel och rengöringsmedel går alltid åt. Sen fick Ewelyn två filmer - Bananer i pyjamas och Spöket Laban :-)

Unnade oss en fika och det var inte alls dumt. Det borde hända lite oftare tycker jag bara men svårt att pussla ihop med barn, tider osv så man får ta chansen när den ges :-)

Hämtade en nöjd och glad Ewelyn på dagis och det hade gått jättebra idag. Så dom ska fortsätta med detta.

Fick ett par fina svarta stövlar av Tessan också som hon fått av sin morfar, men hon trivdes inte i dom. Dom är en gnutta förstora, men annars väldigt bekväma och det är kvalité så himla gulligt av henne att hon gav bort dom. Ja, jag har ju inga skor ;-)

Joel åkte nyss iväg till jobbet så snuttan och jag är själva. Men det blir nog mys och lite städ. Så gullig när hon hjälper sin mamma :-)

Mästerverk

Söndag idag!

Så himla skönt att vara ledig, slippa oroa sig för att telefonen skulle ringa. Känner mig inte riktigt bra, det har jag inte gjort på flera flera veckor så har nog blivit en vana. Är ju förkyld så klart man inte är på topp, men vore skönt om man någon dag kunde vakna med massor av energi :-)

Joel var och handlade förut. Ewelyn och jag stannade hemma, har plockat och grejat lite. Och så fick hon lite lunch så nu sover hon en stund.

Vi köpte lite kritor, målarblock och en telefon till henne idag. Ett bra tag sen vi köpte något åt henne förutom kläder och så då, så hon vad värd att få lite nya leksaker :-)

Ska ta en rensning snart i hennes rum och skänka bort lite, så mycket som bara ligger och dammar och som hon tröttnat på :-)




Ewelyns fina mästerverk pryder kylskåpet så vackert här hemma nu :-)

Skulle vilja åka in till Ikea idag, men var ju i Linköping igår och sen vet jag inte om pappa och hans sambo tittar in en snabbis på hemvägen.

Så får nog bli en annan dag. Vill köpa hyllor åt henne och när vi varit där så har dom vi vill varit slut.





Farmor

Imorse hade vi grus i ögonen både Joel och jag. Ewelyn vaknade flera gånger inatt. Men det var bara att pallra sig upp och sen kila iväg.

Ett bra tag sen jag var på demensen, men det löpte på och timmarna gick relativt snabbt.

Vi åkte nästan direkt när jag kom hem till farmor där pappa, hans sambo, min bror och hans flickvän befann sig.

Fick jättegod mat fläskfilé med klyftpotatis/ris en massa god sallad och sen ananaspaj och glass, fast jag fick avstå pajen och fick lite persika till istället. Så är det när man är gluten hehe

Det satt som smäck och Ewelyn var så go hela tiden och mumsade hon med :-)

Har precis duschat nu, ska lägga på ett lack på naglarna så jag inte biter på dom ;-) Sen blir det mys i soffan med det lilla godiset som är kvar sen igår :P Men lite chips och cola finns det också så det räcker gott och väl...

Hoppas ni mår bra, imorgon är jag ledig. Ska bli skönt!

Näsblod

Ikväll vad det otroligt pinsamt och jobbigt på jobbet. När jag var inne hos en boende för att hjälpa honom så började det rinna en massa näsblod, på handskar, på kläder etc. Så jag fick snabbt springa ut för att försöka få stopp på det!

Det kom en massa levrat blod och klockan tickade på. Dessutom hade varken jag eller den jag jobbade med varit där på länge så bara det gjorde det ju lite extra stressigt.

Men vi hann det vi skulle och även om jag känner mig en gnutta misslyckad för jag vill verkligen kunna göra så mycket och inte belasta den man jobbar med.

Låter kanske märkligt i andras öron, men det är så jag är som person. Vill vara effektiv på jobbet =)

Nu ska jag tvätta bort sminket och sova. Imorgon väntar ytterligare ett pass fast då ska jag vara på demensen.

Sedan blir det raka spåret in till Linköping för lite mat hemma hos farmor. Mums!

Natti Natti säger röda mulen här ;)

Busfrö



När mamma vänder ryggen till då passar hon på :-)

Man kan hitta både det ena och det andra i toaletten och i tvättmaskinen :-)



Idag har vi varit nere på stan jag och Ewelyn. Köpte lite nytt smink, så har rensat i badrumsskåpet nu. Ewelyn fick en pyjamas. Brukar alltid passa på att handla när Lindexkupongerna dimper ner i brevlådan.

Har köpt lite godis och chips till Joel som han kan smaska på sen. Själv ska jag jobba 16-21 ikväll. Fick tiden i morse, hade det på känn. Det blir nog väl!

Pappa kommer hit i eftermiddag nu med, men då har jag gått iväg. Lite synd, men dom kommer på vägen eftersom dom ska sova hos min farmor i Linköping.

Kanske kan träffa dom innan dom åker hem på Söndag för då ska jag inte jobba. Har jag bestämt. Det räcker som det är denna vecka och har ett förmiddagspass imorgon också :-)

Kram!

Jobb jobb

Idag har dagen gått i ett snabbt tempo. Min vän Tessan kom hit och drack kaffe och snäll som hon är så tog hon med sig Mucoangin (tror det stavas så..?)

Har så himla ont i halsen, det kliar och jag hostar. Men det var väntat att jag skulle åka på det med :-)

Har jobbat ikväll och det var rätt körigt, mycket spring igen och många besökare som skulle in i entrén.

Men det gick bra!

Är rätt trött nu, i både kropp och huvud. Ska bli skönt att lägga sig under duntäcket ;-)

Måste varva ner lite mer först bara...

Får se om det dyker upp något jobb imorgon. Är rätt kaotiskt vad jag förstått nu denna vecka så har lite på känn att jag åker på ett pass till, men det är välkommet samtidigt som det är skönt att vara hemma med familjen och ha fredagsmys.

Men måste få alla timmar jag kan, så är livet som timvikarie ;-)

Ha det fint!

Sveriges mästerkock






Hemma

Idag är vi hemma, har tvättat och grejat lite och ringt mvc för nytt recept på minipiller.

Hade tänkt gå ut idag när Ewelyn sovit middag, men vet i sjutton asså.. Är ju så kallt!

Och imorgon måste vi gå ut i vilket fall som helst eftersom vi inte har någon bil hemma sen ska jag jobba på kvällen så blir nog motion så det räcker ändå ;-)

Har inte hört något ifrån min farmor ännu. Ovissheten är hemsk :-(

Tårarna rann...

En natt utan så mycket vidare sömn igen.. Lilla snuttan hostade så hon kräktes.. Så jag flög upp ur sängen och då satt hon upp med spya på pyjamasen.

Snäll som jag är så väcke jag Joel, tyckte det blev smidigast så att någon kunde fixa i sängen och bädda rent och en kunde tvätta av Ewelyn och byta på henne.

Efter det somnade hon igen, men jag låg kvar en bra stund innan ögonlocken slogs igen.




Jag ringde till dagis idag och bestämde att vi skulle vara hemma, lika bäst. Jag var som ett vitt spöke och Ewelyn var inte på något strålande humör heller.

Efter en timme eller två så ringde dom från dagis. En jättebra dagisfröken som jag tycker om och hon berättade lite att Ewelyn varit lite ledsen och så imellanvarven. Det har ju gått bra att lämna och hämta henne och när jag varit där så har ingen annan av dagisfröknarna sagt något så hur ska man veta?

Men hon trodde att det kunde vara för att det varit så mycket personalbyte och vikarier och att det blivit rörigt för henne. En omställning såklart när tre av hennes "favoriter" knappt är där, eller kvar rättare sagt.

Så dom ska lägga mer tid på henne och inte springa runt för mycket utan vara vid henne så hon får tryggheten tillbaka. Som hon sa det är ju deras ansvar att ge barnen trygghet.

Känns skönt att hon ringde så man vet och att man göra det till det bättre :-)

Så på Torsdag ska hon dit igen. Imorgon är vi lediga!



Pappa ringde förut och det var ett kort samtal då han var på jobbet så fick inte reda på så mycket. Han hade pratat med min farmor igår kväll och cancern har spridit sig i hela magen :-(

Han sade i telefon "Det är nog kört nu.....".

Jag vet inget mer och väntar på att telefonen ska ringa. Jag hoppas av hela mitt hjärta att dom kan göra något åt det, att ett mirakel ska ske och att hon kommer på fötter igen.

Tänker på DIG...



Så det här har inte varit min dag heller..

Har ringt som en terrorist till olika myndigheter, min a-kassa, f-kassa, och bland annat min handläggare på Af som såklart inte var där nu heller.

Men fått lite mer klarhet i det nu så hoppas det fixar sig..

När man minst anar det dyker problemen upp.

Men det går inte att jämföra med mina ledsna tankar om min släkting. Det är det som rör sig mest i mitt huvud. Kommer hon klara sig?



Jag vet inte men sista tiden har känns mer påtaglig än andra. Det har bara dykt upp saker, det ena efter det andra, stora som små bekymmer.


Det känns inte som något kan göra mig glad nu förutom Ewelyn och Joel.

Ewelyn har jag redan lagt, bra mycket tidigt, men hon var så trött och sov bara en stund på förmiddagen, och inte mycket sömn igår.

Jag tar hellre smällen och går upp tidigt imorgon så hon får sova lilla snuttan.

Jag får sova när jag blir gammal :-)




Åh så har jag fått en jobbtid på Lördag på demensavdelningen. Det behövs nu!!

Som jag brukar säga, det bästa är tänka positivt, men nä, det går fasen inte nu känner jag....

Ledsen

Hemma igen.

Det gick kalasbra på jobbet och nu har jag precis duschat, skönt!

Joel var tvungen att jobba över så hans snälla mamma kom hit och hade hand om Ewelyn. Tack :-)

Men det var med en ledsen känsla jag gick till jobbet med ikväll. Ringde min farmor idag och jag hörde direkt att det var något som inte vad som det ska. Hon var ledsen på rösten och väntade på ett samtal.

Hennes syster hade fått åka in akut till US i natt med ambulans då hon var helt medtagen och hon hade varit helt frånvarande flera gånger.

Hade kräkts och var uttorkad.

För några veckor sedan mötte jag henne och hennes barnbarn utanför Ica och trots sin hemska sjukdom som hon drabbades av så såg hon relativt pigg ut.

Jag hoppas inte skiten, det onda har spridit sig och till råga på allt så har hon nu fått en propp i njuren.

Jag blir så ledsen. När farmor sa att hon hade sagt "Bara jag får leva över sommaren så kan jag somna in sen". Sommaren som hon vill tillbringa med sina barn och barnbarn. Jag fick tårar i ögonen när farmor berättade det.

Hon betyder så mycket för mig och vi har firat julafton där sedan jag var liten. Hon har alltid funnits och alltid brytt sig om mig och min bror.

Usch, farmor skulle höra av sig om det blir värre med henne.

Jag vill inte. Vill inte, vill inte!

I slutet på förra veckan fick jag även reda på att min farmor fått problem med sitt hjärta. Det ligger i släkten, dessa hjärtfel. Fy fan rent ut sagt.

Jag blir så ledsen på det här. Sjukdomar och elände. Att dom ska finnas. Vill att dom ska utrotas för ingen ska behöva drabbas av det. INGEN.


Kallt

Guud så kallt det var när jag lämnade Ewelyn på dagis! Jag tror jag gnällde mer än henne :-)För hon var så glad i vagnen så =)

På  hemvägen pep det till i mobilen så ikväll ska det jobbas. 16-21.

Så får inte se min sambo, blir lite stressigt när han kommer hem för han va tvungen att gå igenom nåt på jobbet..

Men behöver verkligen alla timmar jag kan få nu i slutet på månaden då jag inte kunnat jobba något innan..


Energi!

Tittade nyss in på Mammas blogg och som vanligt bjuder hon på så härliga bilder.

Jag delar med mig!



































Nog får våran sessa en massa KÄRLEK! :-)

Nu har huvudvärken släppt också. Skönt!

Ewelyn är hemma :-)

Idag har vi hämtat våran tös som sovit hos sin mormor och Conny en natt.

Det hade gått bra som vanligt och jag behövde verkligen ta igen mig lite idag.

Vaknade dock vid 6 tiden och tittade till på mobilen, det blir en orolig sömn när man inte vet om man måste hoppa in och jobba eller ej, men det var lugnt så har fått vara ledig idag.

På både gott och ont. Har huvudvärk något av dess like som började smyga sig på i eftermiddag, men sen är det ju det här med pengar igen. Jobbar man inte så blir det tunt i plånboken, det där aktivitetsstödet eller vad man får är en droppe i havet.

Försöker tänka positivt, men är just nu i en ljusgrå dimma.. Att se allt från den ljusa sidan är väldigt svårt för mig, men jag försöker.

Skulle behöva lite tur nu känner jag!



Mys ikväll framför "Solsidan" :-)

Jobbat

Igår gick det bra på jobbet, förutom att vi fick så extremt många externa larm, alltså larm ifrån andra boende som hemtjänsten har hand om.



Jag skrev om det för längesen, men på den avdelningen ska man sköta 15 pensionärer och dessutom springa ner, närsom och genast. Man har 2 min på sig för att ta larm från andra boende som behöver hjälp och sedan ringa till hemtjänsten. För att sen springa upp igen och fortsätta med det man höll på med.


Så det går inte att vara en slashas vill jag lova. Haha!


Det gick bra ifall och så även idag. Jobbade med en kul, härlig människa som gått i samma klass som min mamma på gymnasiet :-) Så vi hade kul trots stressen. Hann till och med göra bakelser till dom gamla och det fick vi mycket beröm för :-) Vilken skrytmåns jag känner mig som nu, men att kunna gå göra det där lilla extra känns så bra tycker jag.


Har varit på Ica, höll på och slå ihjäl mig. Halt som sjutton. Köpte lite godis, chips och läsk. Vill ju känna lite att det är Lördag och dessutom är vi barnlediga. Men jag kommer nog somna som en gris i soffan sen ;-)


Eventuellt kanske det blir lite jobb imorgon med...


Joel fixar maten ikväll, potatisgratäng och lövbiff och en massa god sallad!!


Men disken den tar jag, tycker han kunde göra det också, men men lite ska jag väl göra även att jag jobbat :-)


Hoppas ni alla får en mysig kväll!


Tre

...Inlägg denna dag! Inte så illa pinkat ;-)

Ewelyn sover nu, fick upp lite kräks så har bytt både i sängen och hennes pyjamas..

Men bra att det kom upp. Tror hon drack vällingen för fort för hon är inte sjuk.


Åh idag fick jag se Ewelyns första teckning som hon målat så fint på dagis. Dom hade satt upp teckningarna på väggen.  Här hemma har vi inte varit så aktiva vad gäller den biten, då och då har hon tagit pennan men istället för att rita så har hon tuggat på den :-)

Men idag hade hon målat så fint på dagis. Ja, dom färggranna strecken var så fina :-) Jag blev rörd!

Hon hade ätit bra och sovit bra, lyssnade på musik när jag hämtade henne.

Idag sa hon "hoppa" också, hon tar efter så mycket nu. Mer och mer.

Undrar när lilla damen tänker gå? Då kommer jag nog börja gråta. Men hon hade knallat runt med gåvagnen på dagis, det har hon inte gjort förut. Bara här hemma. Så hon tar verkligen för sig mer och mer som sagt.

Mammas hjärtegull. Att man kan älska sitt barn så mycket, så oerhört starkt... Det är fantastiskt!

Nu en dusch och tvätta bort kräkdoften i håret, sen plocka och greja lite och sen soffan =)

Imorgon är vi lediga, men kvällen spenderas på jobbet för min del!!

H&M

Vilket liv man har sitter och kollar kläder och dylikt på nätet, fast man inte har eller kan ta sig råd att shoppa lite nytt :-)

Jag gillar H&M:s kläder, mer än vad jag gjorde förut faktiskt. Kvalitén tycker jag är avsevärt mycket bättre än vad den vad förr och dessutom så är det ju rimliga priser.

Så jag delar med mig av min önskelista.

Kanske ska köpa mig en triss och hoppas på en vinst? ;-)

Ögongodis i all ära!



T-shirt med tryck älskar jag. Har alldeles för dåligt med vanliga bastoppar hemma. Lila är fint och Katten Gustaf är la bara för söt? =) Fast inte vill jag döda han ;-)



Jag säger det igen. Randigt är fint, en lång mysig kofta. Kanske blir min en vacker dag. Hoppas ;-)



Leopard mönstrad topp, sexigt or not? =)



Marint. Också väldigt fint tycker jag.


Snygga. Men skulle nog tyvärr inte kunna gå med dom, och som mamma är man alltid på språng. Synd, väldigt läckra annars!



Baslinnen måste jag skaffa fler. Töjde ut ett flertal  när jag var gravid... Vill ha!



Åh, blommigt... Så snyggt till ett par ljusa jeans!


Guuuu så läckra!



Gillar denna modell...


Så ja, visst har dom fina kläder och skor. Hittade en massa annat också, som till Ewelyn..

Men, önska kan man ju alltid göra :-)

Nu ska jag strax kila!




God morgon mina vänner

Vad frusen jag känner mig nu, ändå tog jag bilen så gick inte många steg :-)

Kanske inte var så smart att ta på sig gympadojorna, så får nog skylla mig lite själv också.

Ewelyn är på dagis och vi kom mitt i sångstunden. Kul att hon får vara med på det, dom är så gulliga när dom sjunger och dansar :-)

Nu ska jag ta mig en kaffe! En VARM, HET kopp kaffe!

Räkna lite matte i eftermiddag och sen måste jag ner till ica, glömsk som man är. Men då får vi gå, fast slapp ju gå denna runda nu =)


Onsdag



Charmtrollet

Började morgonen med ett välmående som var långt ifrån sikte. Kände mig inte alls på topp, men det var bara  att ge sig upp. Som tur var sov Ewelyn till 9 :-) Fast vaknade en gång i natt också :P

Om jag hade fått välja så hade jag legat kvar bra mycket längre, men Joel skulle iväg till ett företag och fota så vi har knappt inte sett/ser varandra idag. Men denna gång skulle han ju få lite för det så det är ju bra det åtminstone =)

Planerna att träffa Jennifer och Madde blev inställt till min besvikelse, lyckas aldrig få till nån dejt :-) Men någon dag framöver så måste det banne mig bli av, eller hur tjejer? =)

Ewelyn tog en förmiddagslur idag och efter att jag slängt ihop lite pytti panna, hemmagjord såklart, mycket godare än den man köper ;-)

Så kröp jag ner under täcket i soffan.. Kände mig nästintill gråtfärdig för jag är så trött på att ständigt känna mig trött, varit så några veckor nu och jag blir galen på det!

Får sina energistunder, men sen är man tillbaka där igen. Nu vet jag ju att det är pencillinet och vice versa som ger sin biverkning, men ändå.

Jag har gjort det bästa jag kan åtminstone, i ett hem finns det alltid saker att göra, tvätta måste man, laga mat likaså, och sen kräver ju snuttan mammas uppmärksamhet såklart :-)

Hon har varit så busig idag! Men väldigt kramgo, kramas ofta nuförtiden och en puss kan man också få om man har tur :-)

Hej svejs!

Vill ha :-)

Sitter och blipper runt lite på nätet, hittade några fina sötsaker som gärna skulle få komma hit :-)

Men titta kostar ju inget =)









Som sagt, endast ögongodis :-)

Nu ska jag ta en dusch sen gråta lite framför "Sofias Änglar", känslig som man är ;)

Hoppas ni alla har en mysig kväll!

Tisdag



Solen var stark förut :-)

Ska bli skönt när denna byggställning försvinner ifrån huset. Men lär nog dröja för dom har inte ens börjat ännu ;-)



Mammas ögonsten!


Det har gått i ett idag kan man säga. Tog bilen till dagis förut och jäklar så halt det var på sina ställen. Men skönt att slippa gå för det är ju ingen värme ute!

Fick ju frisk luft sen ändå för hade mattelektion idag och det gick bra. Tro det eller ej, men efter att inte ha kunnat räkna något sista tiden så ligger jag lite efter (enligt mig själv). Han gick igenom "fullständiga andragrads ekvationer" idag. Trodde jag skulle få sitta och traggla, men fattade lite åtminstone ;-)

Hämtade Ewelyn tidigare idag på dagis, tog bilen ner i samband med att Joel skulle till jobbet. Men hem fick vi gå så motion har man fått ändå. Knappt rört mig sista tiden :-)

Jag känner mig förövrigt rätt dåsig i både huvud och kropp, värktabletter och pencillin, för lite sömn så det gör sin verkan, men jag försöker se det ljusa i det ändå. Som sagt det ska ju gå åt rätt håll nu!

Fått lite jobbtider också så ska jobba på FREDAG och LÖRDAG.

Hoppas tandvärken släppt då!



Lite update...

Tog våran bil idag och hämtade Ewelyn och sen till tandläkaren, där byttes vi av och Joel och Ewelyn åkte hem.

Min kära sambo gick igenom lite grejer i bilen. Ja det är skillnad på manuell och automat och alla bilar har ju sina finesser.

Det gick faktiskt bra, det kändes bra efteråt så får jag bara köra lite mer och oftare så. Jag blir lite larvig när det går för lång tid, men så fort jag sätter mig vid ratten så släpper det. Känns det inte som jag gjort annat :-) Himla smidigt med automat egentligen.

Det tog ca 10 min hos tandläkaren. Hon petade och sköljde rent med vatten. Jag skrek till en gång för det gjorde så jädrans ont! Hon förstod inte varför jag inte hade hört av mig tidigare och gått med det. För det kom massor med var och äckligt :-/ Sedan hade jag bitit i tandköttet eftersom det låg lite ovanpå tanden och hon kunde se en svullnad.

Så nu är det 10 dagar Kåvepenin som gäller.

Nästan 700 spänn gick det kalaset till på (bortsett från pencillinet), men ändå skönt att ha varit där.

Det tråkiga är bara att hon kunde se i journalen att jag hade två hål som inte var lagade sen förra året. Men någon tid fick jag aldrig hem sen rann det väl ut i sanden. Så har fått en tid nu i slutet på Mars.

Jag ser pengarna bara flyger iväg...Kanske tandläkare/tandhygienist man ska utbilda sig till =)

Men tänder är viktigt och dom ska man ju ha länge.


Ni får ursäkta dom dåliga bilderna och allt är inte klart ännu. Nya lampor och krukor ska upp i fönstren innan jag är nöjd, en ny matta ska inhandlas under soffbordet någon gång framöver.



I köket



Har en liten donna här hemma som gärna rycker i gardinerna därav är dom inte så raka ;-)

Lite färgglada kuddar och annat smått blir det med framöver


Nu ska jag plocka undan i badrummet, hälla ut vattnet i Ewelyn badbalja och plocka ur tvättmaskin och diskmaskin. Ja det finns alltid nåt att göra.




Kärlekens dag!

Idag vill jag ge en ros till alla mina nära och kära, till mina vänner, till min familj, släkt och andra som betyder mycket för mig.

En konstig känsla sprudlar i min kropp, den kom precis nu.

Jag tänker på dig min gammelmormor. Jag saknar dig. Önskar att du fått vara med och uppleva mitt liv nu, kunna få träffa Ewelyn och även Joel.

Min gammelmormor betydde så mycket för mig och jag har bara goda, mysiga minnen när jag tänker på henne.

Alla pepparkaksbak, en tradition som du höll vid liv i många herrans år, varje Lördag fick vi en tjugolapp, som då var mycket för oss, du gav hela dig själv och din omtänksamhet och kärlek vill jag föra vidare.

Jag har letat sådant efter kortet jag hade på dig, men hittar det inte till min förtvivlan. Men i mitt hjärta kommer du alltid finnas!





Lite sorgligt att skriva om det, men vill få ut mina tankar och dom handlar om dig gammelmormor idag...


För att återgå till det andra så har jag bokat tid hos tandläkaren idag. Klockan 13 ska jag dit. Vet inte vad dom ska göra, men skönt att dom kommer titta på det.

Energin idag är som bortblåst. Trötthet, bland annat med värk. Tabletterna som jag fick av mamma lindrar bättre, men ändå inte helt hundra.

Inte konstigt att jag mår som jag gör när jag har en inflammation i munnen. Är helt säker.


Hoppas ni ALLA får en mysig dag! Med en kram, en tanke, ett gulligt sms eller till och med en levande ros kanske ;-)

Sedan vill jag gratta Joels mamma som fyller år idag! GRATTIS! :-)

Söndag













Bilder på gardinerna kommer =) Har satt upp i köket och nya i vardagsrummet!

Så fint så!


Nu ska jag ta en dusch sen ta ett par starkare värktabletter som mamma hade med sig, därefter krypa ner i sängen!

Imorgon ringer klockan tidigt!


Lördag

Klockan är redan 18. fort det gått!

Mamma ringde förut och hon kommer imorgon med en massa bra saker. Hon är bra snäll min mamma :-)

Hon skulle ta med sig bakteriedödande medel och andra sorts värktabletter till mig imorgon.

Tog med mig Ewelyn ner till affären förut. handlade lite bakgrejer och sen gick vi hem och började.

Lillebror ringde sen så han kom. Alltid kul när han hälsar på och Ewelyn ser upp till honom hela tiden :-)



Medan bulldegen låg på jäsning så slängde vi ihop några kladdkakemuffins =)

Det blev ingen smet kvar i bunken ;-)



Kommer nog bli uppätna inom en snar framtid =) Men dom är ju till för att ätas. men kul att ha något att bjuda på när någon kommer och hälsar på :)



Goda blev dom, ja en bulle smakade jag :P

Nu ska jag diska plåtarna, plocka lite och sen mysa ner i soffan!

Måste sysselsätta mig...

Sov helt ok i natt och Ewelyn också så ska inte klaga!

Hon vilar nu igen. Liten tröttmössa :-) Nedå men bättre så hon får vila så blir hon på bättre humör sen i eftermiddag. Igår var hon uppe hela eftermiddagen till läggdags. Funkade kanon!

Jag har hittat ett recept på vaniljbullar.

Är i valet och kvalet om jag ska ge mig på det, men får bli efter lunch isåfall för måste ner till affären sen när vi ätit här hemma. Så fint väder ute också!! Fast kallt tror jag.

Känner att jag måste sysselsätta då glömmer jag värken för en stund.

Kanske lillebror kommer hit idag. Men han ligger nog och sover nu, jag kan inte minnas att jag sov så mycket i hans ålder hmm ;-)

Hoppas ni får en fin Lördag. Kanske uppdaterar senare om det blev något bullbak eller inte =)

Självömkan

Tredje inlägget idag :-)

Jag vill inte att andra ska tycka synd om mig, eller jag själv. Men ikväll så har jag gjort det. Jag har så J***A ont rent ut sagt i min mun!

Borstade så gott jag kunde förut och det kom lite blod. Tandköttet är inflammerat där visdomstanden börjar spricka upp.

Hittade några Panodil så har tagit det och Ipren idag. Måtte det hjälpa så jag får sova. Hur natten blir vet man ju aldrig men jag brukar aldrig ha svårt att somna om efter att jag varit inne hos Ewelyn. Så om bara dom tabletterna gör sin del så blir jag nöjd.

Jag känner mig som en hamster, tycker jag ser en tendens till svullnad, bara det inte blir feber av det.

Sedan saknar jag min sambo. Det är väl så typiskt. Bara för att han är bortrest denna helg så ska jag åka på det här.

Jaja, så är det. Jag tillåter mig att få tycka synd om mig själv även att det inte hjälper, kanske rentav blir värre.

Men tandvärk är inget att ha!

Ska kolla vem som åker ut Let´s Dance sen får det bli sängen..

GODNATT!

Middagsdags!




I väntan på ugnsstekt falukorv och potatismos :-)

Aj, aj, aj!

Fick ett gulligt sms av Joel, vid fyra i morse att dom kommit fram till hotellet :-)

Gulliga sms får man aldrig för många av!

Jag vaknade med en tandvärk utav dess like. Blivit värre över natten och Ipren hjälper inte. Att ge sig ut i detta väder nu känns långt borta, tycker det blir värre hela tiden när jag tittar ut.

Vill ha vår så jag kan hänga in alla tjocka vinterplagg och använda mina skinnjackor ;-)

Jaja, ska nog ta en tuss med lite sprit på, kanske bedövar lite. Vet ju som sagt att det går över.

Får väl se om pappa ska trotsa vädret i helgen. Han ville hälsa på sa han. Alltid roligt när han kommer, men jag vill inte att han ska ge sig ut dom där 25 milen, på en trafikerad och olycksdrabbad väg.

Vi får se, om han hör av sig idag.

Jag ska strax ta tag i dagen. Ewelyn sov bra inatt sen. Men känner ändå att jag inte vaknat till liv ännu.

Vi myser till det i eftermiddag framför Kung Fu Panda kanske :) Ewelyn skrattade så mycket sist när pandan ramlade =)


Känns som Fredag ;-)

Ja, det gör det. Jag har gått med en "fredags-feeling" hela dagen =)

Och Joel tog med sig mat i från jobbet. Skönt att slippa laga ibland. Ewelyn åt spaghetti och köttfärssås och fick smaka lite av mitt sen också :-)

Ikväll har hon inte varit rolig. Jätteledsen. Övertrött. Tog upp henne till soffan en stund och då blev det bra, men sen började det igen.

Myste lite till och då gnuggade hon sig både i ögon och öron, gäspade. Lade henne i sängen och då somnade hon på stört!

Joel ringde förut och sa att han inte visste om dom skulle hinna med planet. Det hade hänt en trafikolycka och dom hade varit ståendes i en halvtimme och inget hände.

Sen kom dom fram till flygplatsen och då var planet inställt. Så dom kommer inte iväg förrän vid elva snåret ikväll om det inte blir inställt igen.

Men han var på så bra humör, det hördes i bakgrunden. Dom drack öl och väntade på mat ;-)


Idag har jag fått lite gjort. Tvättmaskinen har gått varm, vikt och lagt in en massa kläder, lakan och handdukar. Rensat ur en svart sopsäck och bäddat rent i sängarna.

Ewelyn var på strålande humör då så då gäller det att passa på. Oftast gillar hon att hjälpa till så hon tog en våtservett och började torka medan jag hade disktrasan och dammade.

Resten tar vi imorrn om tid, ork och lust finns! :)



Bild tagen i somras. På väg till smultronstället ;-)

Dublin



Joel har åkt nu. Är med blandade känslor känner jag. Lite avundsjuk är man ju, eftersom man själv aldrig kommer iväg utomlands. Men är glad för hans skull också såklart :-)

Ewelyn är på bättringsvägen, men hostar och snorar. Vi trotsade snön och tog oss ner till f-kassan. Det var rätt skönt att komma ut när man varit inne så länge :-)

Jag mår bra, förutom en visdomstand som börjat härja igen. Har svinont när jag dricker. Vet ju att det går över och så fort den kommit upp ordentligt så ska den väck!!

Igår funderade jag så mycket, hit och dit om hur jag ska göra i sommar. Jag har sökt massor jobb, men än så länge har jag inget hört.

Fick sen se att dom gått ut med sommarjobb och tiden att vänta känns inte aktuellt.

Så jag ringde till Joel och beslöt sen för att ringa till jobbet. Så i sommar blir det jobb. 8 veckor med hög procent.

Jag vill ju helst av allt göra något annat, det bästa vore att få vara hemma och ha SEMESTER. Kunna njuta på sommaren med familjen och göra allt det dära som många andra gör, åka på semester, slappa, grilla, bada, ha "sovmorgon", åka på utflykter, ta dagen som den kommer...

Men med tanke på ekonomin och hur min arbetssituation ser ut och regler så måste jag jobba.


Så är det.

När jag fått undan all tvätt, plockat lite och grejat så ska jag mysa med Ewelyn!

Mamma-dotter MYS <3


Tänk om

Igår pratade jag med pappa i telefon och vi kom in på utlandsresor.

Tänk vad underbart att få komma iväg en vecka, äta gott, dricka gott, slippa alla kravmärkta måsten, sola, slappa, njuta...

Visst låter det för bra för att vara sant!?

Jag är ingen berest människa. Dom ställena jag varit på är Danmark, Finland, Tyskland, Frankrike, Tjeckien, Spanien och Kroatien. Kanske glömt nåt.. hmm :-)

Skulle vilja åka till Turkiet, Thailand eller varför inte Grekland.

Det blir ännu mer påtagligt att få komma bort nu när Joel ska iväg med jobbet. Till Dublin. Som jobbet står för.

Tänk om...

Vi ska. Frågan är bara när :-)

Pengar växer ju inte på träd precis!

Kräks

Jag börjar känna mig lite apatisk just nu. Varit inne två dagar så man längtar ut samtidigt känns det som att Ewelyns sjuka smittar av sig lite på mig.

Nog att jag är uppe och skenar fram och tillbaka, men när man är inne och som idag. Hade på mig morgonrocken och oborstat hår hela dagen/fortfarande, gulle mig ;-)

Joel ringde sjukvårdsupplysningen ikväll och rådfrågade lite. Såklart är jag tacksam för råd av nära och kära, men alla barn är olika och jag känner mig tryggast i att prata med dom som jobbar med det.

Tydligen går det mycket "barnsjuka", hosta, kräks, snoreri och feber.

Ikväll satte hon sig upp i sängen och spydde ner hela täcket, lakan och sig själv.

Så tvättmaskinen går varm.

Dom sa att det smittar så nej, jag tänker bort det.....

Bara Ewelyn blir frisk och kry! Det är det enda som existerar nu.

Sen kör hon med sin lilla tumme i munnen igen och säger "aj aj.. aj". Bissingar, hon ser lite svullen ut på ett ställe i underkäken. Ja upp ska dom!

Jag ska avsluta detta inlägg med att Ewelyn lärt sig ett nytt ord.

Hux flux sa hon "Apa", en bild i hennes godnattsaga. Så varje gång hon sett den nu så säger hon just "Apa".

Förövrigt förutom spya så har kvällen varit mysig. Vi köpte hem färdig kvällsmat och jag unnade mig ett glas cola och lite godis ;-)


Mammas gos

Ännu en sjukdag.

Ewelyn sov dåligt i natt också, på dagen sover hon inte alls mycket. Men till slut fick jag henne att somna i soffan en stund efter lunch. Det gjorde jag också tills telefonen ringde :-)

Kände mig så maktlös förut idag på förmiddagen. Då vad hon så ledsen, grät stora krokodiltårar och ingenting vad bra.

Det är ingen rolig känsla som kommer då, men sen när hon blev på bättre humör så inser man att man faktiskt gjorde massor. Att bara vara, sitta med henne, finnas till...

Jag hoppas inte att det kommer hålla på hela veckan. På Torsdag åker Joel till Dublin och kommer inte hem förrän Lördag natt tror jag det var, eller vad det sent på kvällen.. hmm..

Ska försöka ta tag i lite, men har liksom varken haft tid eller ork. Ser ut som en svinstia här hemma... Det gör mig stressad...

Nu ska jag titta till min sessa!

Hoppas ni andra mår och är friska :-)

Lilla snuttan

Ewelyn har haft hög feber idag. Det har pendlat mellan 38-40. I mellan varven har hon varit glad och relativt "pigg". Men även varm, hängig och trött. Hon somnade hos mig i soffan förut och det händer aldrig.


Dock har hon ätit skapligt, fick i henne lite fiskpinnar och mos, några skedar yoghurt och massvis med vatten. Hon fick lite glass förut också :-)


Om febern stiger ytterligare mot 40 strecket så får vi nog kontakta bvc, lika bäst. Men det blir ju inte sämre åtminstone. Och febern sjunker ju...


Det är ändå bra att hon dricker och att hon ändå har rätt bra aptit.


Det är väl vad jag gjort idag. Myst och hållt om snuttan. Mysigt är det alltid att få ro om henne, men tråkigt att hon är sjuk.


Hoppas hon sover bättre i natt.



Joo förresten. Ni som har torr hud nu använd Miniderm. Jag fick en pumpflaska av mamma och gu så len jag blev :-)



Sjuk liten tjej

39,5 visade febertempen i morse. Hon är ändå på "språng". Dock lite extra mammig och gnällig. Hon är blank i ögonen och har sovit skitdåligt i natt. Vet inte hur många gånger jag varit uppe .

Så typiskt nu när man sovit borta och haft det hur bra som helst och så blir det åter igen en massa sömn som går i spillo. Men jag känner mig ändå lite piggare :-)

Jag hoppas hon blir bra snart. Sjuka i alla dess former är något jag bara avskyr!!

Hälsoresan ;-)

Igår åkte jag till mamma. Vi tog bilen direkt till Ikea och då bjöd mamma mig på lunch. Himla gott! Sen fick vi energi och gick och strosade. Har nu skaffat tyg, tack vare mammas hjälp till alla rummen. Nu ska dom bara sys, men det ska mamma fixa :-)

Gardinstänger och lite annat smått och gott åkte med i kassen. Dock välbehövliga ting så inget onödigt.

Det kommer bli så fint!



Jag, fick en ansiktsmask av mammsen ;-)



Min vackra mamma



Jag i skumbadet =)



Nyrakade ben :P



Naturlig =)



Gott på bordet!



Smaskens taco och folköl =)



Mamma igen



3,5 % kall Heineken smakade gudomligt gött till maten =)



Även att jag "biter" på mina naglar, ful ovana man har så måste dom ju vara fräscha :-)



Hemmagjord hallonglass och Latte



Min fina mamma (igen) =)


Jag har verkligen haft en toppenhelg. Tyvärr så somnade vi sent igår då grannarna hade någon form av fest, men det kan man ju inte veta innan. Hade kunnat sova ännu mer annars tror jag ;-)

Mysigt har vi haft och att bli ompysslad händer ju inte alltför ofta om man säger så :-)

Det tråkiga är att Ewelyn har feber, 39 grader. Så jag känner på mig att det inte kommer bli så många sovtimmar i natt.

Hoppas ni alla har haft en bra helg. Det blir vad man gör det till!




Mina fina

Fredag!

Underbart. Det är helg och jag har tillbringat denna dag med mina fina och så lillebror som kom och hälsade på. Vi tittade på en av mina favoritfilmer. Sällskapsresan. Min humor och jag skrattar lika mycket varje gång =)

Idag gjorde jag en hemmagjord Carbonarasås och den åt alla med stor aptit. Förutom Joel som åt på jobbet, men finns lite rester kvar som han kan äta imorgon om han vill.

För just imorgon förmiddag åker jag till Linköping. Ska spendera hela dagen/kvällen med mamma. Mys ska det bli!

Igår satte jag och lade in en massa bilder på Joels usb-minne som ska framkallas. Har inte skickat efter några sen i somras så det blev en del. Älskar att sen få sätta fast dom i albumet och skriva.

Nu ska jag slänga mig i soffan igen.




Mina fina

Dagarna går upp och ner som en känslomässig berg och dalbana. Men känslorna till mina älsklingar är alltid sanna. Oavsett dålig sömn, gnäll, humörsvängningar och framtidsgrubbleri :-)

Är kärleken stark så klarar man det mesta. Det tror jag på. Det vill jag tro på.

M.... värk

Har så jädrans ont i min mage nu. Haft från och till ett par dagar. Den roliga veckan på ingång kanske. Det märks lite på mitt humör också. Jag brukar ha rätt ;-)

Idag så blev jag så stolt över mig själv. När jag klurar och klurar på ett tal i matten och sen ser i facit att jag gjort rätt då blir jag f*an glad :-) Känner mig dock stressad över när dom många andra redan är på pythagoras sats och jag sitter fortfarande och kämpar med ekvationerna.

Men Johan, läraren sa att jag inte fick känna  så. Alla har olika förutsättningar och vi är ju olika. Så måste försöka tänka bort det och fokusera på mig själv.

Idag blåste det storm ute. Inget promenadväder, men till dagis fram och tillbaka måste jag gå oavsett väder och vind :-)

Ewelyn sover nu, blir alltid trött efter badet och det hade som vanligt gått bra på dagis med. Byggde lego när jag kom så jag måste köpa henne det :-)

Lade på min jobbansökan förut också. Jag kan inte sluta tänka på det. Vill ha ett annat jobb och det NU!

Vårskor

Nu har jag skickat efter ett par vårskor, ett par höga Converse :-)

Har ett par låga men det är mer som sommarskor tycker jag så jag kan knappt bärga mig förrän dom kommer hem :-)

Kände att jag ville unna mig något och dessutom behöver jag ju inte betala dom förrän nästa månad ;-) Och då får jag en rätt bra lön!


Fick ju slänga ett par stövlar i höstas som gick sönder i Helsingfors. Saknar dom för det var mina favoritpjucks, men man ska ju slita dom med hälsan =)


Snart mina ;-)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen gå ner till skolan... Känner inte alls för det idag. Mådde nästan illa i morse och backen upp vid Stadshuset kändes låååång....

Hoppas ni får en fin dag och att ni inte blåser bort!

Onsdag kväll!

Det har varit en social Onsdag. Med en fin vän och hennes söta dotter, med Joels omtänksamma mamma och lillasyster.

Det ger mig energi!

Nuförtiden är jag ju inte så värst social vad gäller inom vänskapkretsen. Många gånger finns inte orken och sen springer tiden ifrån en. Det är något jag saknar. Men jag tar tillvara på det lilla.

Ewelyn fick en godnattsaga av hennes farmor så den har vi bläddrat i ikväll. Det kommer nog bli en favorit =)

Jag har lagt henne redan. Hon var så trött bara sovit en timme på hela dagen.

Just ja. Blev så paff förut. Rätt som det vad aå sa Ewelyn "tuuut tuut" när Clara satt på bobby caren.

Aldrig hört henne säga det innan så det är STORT!

Jag sökte ett jobb idag, men fick mail kort därefter att dom inte hade några anställningsbehov för tillfället, men skulle spara mitt CV.

Sedan har jag skrivit en ansökan som ska postas imorgon. Där har jag jobbat förut så man har ju lite extra fördel kanske :-)

Nu kom min sambo hem. Jobbat över ikväll igen. Tråkigt, men så är det.


Ewelyn och Clara

Fick besök här på förmiddagen av Tessan och Clara =)

Ewelyn sover

Om ett tag kommer Ewelyns farmor hit och hälsar på också. Då blir hon glad när hon vaknar =)







Sökt jobb

Har träningsvärk i benen tror jag, hmm... =) Känner hur det liksom tynger i vaderna på mig. Men va gör det om hundra år? :-)

Hämtade min lilla sessa förut och hon var på glatt humör. Hon har god aptit sa dagispersonalen, hade ätit massor idag ;-)

På hemvägen gick jag in på ica och köpte bananer, det går åt mängder med bananar i detta hushåll sen fixade jag en present till Joel som jag lovat. Men som han insisterade på att han inget ville ha. Så lite godis och en peng fick han av mig :-) (förutom tårtan och växten han fick på sin dag) :P

Gick till jobbet och lämnade min timrapport. Ewelyn hälsade på alla =)

Det är något hon gör ofta nu, hela tiden typ. Älskar att hälsa på allt och alla =)

Idag har jag varit effektiv på jobbfronten igen. Lagt in om två intressaanmälningar till så hoppas hoppas. Borde ju fasen kunna få nåt jobb av dom tycker man ju. Eller åtminstone komma på intervju =)

Bara vänta och se. Har fullt upp ändå nu så med matten men vore ju kanonskönt om man kunde få ett jobb så vi kan boka en resa i höst sen ;-)

Nu ska jag krypa ner i soffan under duntäcket och slappa! Det är jag VÄRD!

Rester

Ewelyn är på dagis nu, fick lägga henne en stund här förut och hon somnade på stört. Vad visst lite trött idag kickan ;-)

Jag känner mig svettig och dan, asså det tar på krafterna att gå fram och tillbaka. Fara och flänga, men det ger ju något positivt. Kroppen blir förhoppingsvis lite fastare och frisk luft är alltid bra.

Jag passade på nu att äta lite rester från igår. Fiskgratäng och potatis. Detta recept är så gott och enkelt. Kan lägga ut det om någon är intresserad!?

Nu ska jag gå til pressbyrån och köpa mig en dricka sen gå ner och sätta mig. När jag hämtat Ewelyn sen måste jag till jobbet och lämna min timrapport. Så jag får några pengar. Lätt att glömma den.

Hoppas ni alla får/har en bra dag!




Mätt så mätt!

Denna dag säger också "Sviiiiiiisch"!

RSS 2.0