Flyttkaos

Här är vi! Nu bor vi inte längre på Lagmansgatan. Har sovit några nätter här, och peppar peppar har det gått bra för Ewelyn också. Hon har inte sovit bra några veckor nu. men i natt sov hon hyfsat iallafall.

Vi är trötta här hemma. Har gjort en del, men har massor kvar. Måste köpa en garderob, för får vi bara in alla kläder så kommer det göra massor, tavlor ska dit och en massa annat fix. Det måste inhandlas lite mattor, lampor och dylikt.

Vill inte ta några bilder nu, dels måste jag tömma min kamera och det är inte så kul att visa när det står sopsäckar och kartonger lite varstans. Men det kommer, jag lovar!

Joel är och tömmer det sista i lägenheten. Balkongbordet ska väck, kablar ska bort, några lampor ska ner och frysen ska frostas av. För imorgon kommer dom och städar.

Dessutom har jag fått jobb imorgon också. Dagtid. Hade väl önskat att få stanna här hemma då vi har mycket att göra, men pengarna måste ju in också.

Kommer kanske inte bli lika mycket uppdatering här nu dessa dagar då jag känner att behovet av att få ordning på allt går före. Hoppas ni förstår, sen kommer bloggomanen fram igen och då kommer det bli som vanligt :-)


Usch

Hade ju tänkt gå till dagis idag men Ewelyn har hostat i natt. Ingen feber, så det är ju bra, men har vaknat säkert en/två gånger i timmen för att hon hostat och jag själv känner mig lite sämre. Huvudsaken att hon är bättre, hoppas att hostan lägger sig under dagen. Hon har inte hostat något sen i natt. Konstigt att det bara är på natten!?

Hur som helst så ska jag packa ett par kartonger till idag. Vi har typ hela köket kvar och massa därtill. Nu tänker jag svära, men FAN vad skönt det ska bli när vi är på plats!! Jag vet att tröttheten kommer komma i fatt oss sen efteråt men då har vi iallafall flyttat så vi slipper denna lägenhet.

Flyttstädning är bokat också. På Måndag kl 9 kommer dom. Det bästa av allt att vi slipper det :-) Tacka farmor för det för hade inte hon kommit med erbjudandet att vilja betala den så hade vi nog städat själva, så var tanken från början iallafall. Men väldigt tacksamt. Vi har/haft nog så det räcker ändå med allt.

Ewelyn sover nu. Inte konstigt att hon är trött stumpan. Jag ska kolla färdigt Nyheterna, sen göra lite nytta.

Ett besök på ica ska hinnas med under dagen också!


Stress

Jag går fortfarande med en inre stress i kroppen. Trodde aldrig att jag skulle få nåt gjort idag. Men jag packade tre kartonger, har varit i andra lägenheten och checkat läget. Inte lätt att packa när man har en dotter som är på ALLT :-) Värst är väl att man är rädd att hon ska skada sig på något.

Idag har hon varit bättre. Men hostade ikväll så hon fick hostmedicin. Nu har jag inte hört nåt hostande på ett tag. Idag var vi ju hemma ifrån dagis och det tyckte jag var ett bra beslut. Vi somnade tillsammans i sovrummet och myste och gjort lite nytta. Hon behövde få mysa med mamma lite =) Och jag med henne =)

Imorgon är planen om hon vaknar pigg och glad och utan feber då såklart så ska vi till dagis. Hennes tillstånd går ju först, så allt hänger på hur hon mår.

Jag har ställt in vaccinet imorgon, kanske jag skrivit tidigare här i bloggen. Så den 5e ska vi dit, ta spruta och väga och mäta.

Jag mår sådär, energin är en bit bort. Men jag försöker... Nästa Måndag bor vi på Järnvägsgatan!


SÖNDAG

Hade en riktig trevlig kväll igår, men det tog en stund innan jag släppte loss lite :-) Drack både Bacardi Breezer och sen fick jag vin av Emelie. Men jag kände mig mest salongsberusad.. Hmm.. Ja det var en kul kväll med alla sköna töser och jag får så fin respons och puschning att jag ska hålla mig kvar och kämpa på! Men lättare sagt än gjort när man gått som vikarie i ett x antal år. Suck!

Kom hem vid 12 i natt. Lite lagom och jag och en tjej gick hem först. Hade gärna stannat längre, men kände att jag ville ta förnuftet i fånga eftersom vi har massor att göra och Ewelyn är sjuk.

Hon har feber idag också. Somnade åter igen i min famn i soffan sen lade vi oss ner och sov som två grisar =)

Jag har packat ner alla kläder och Joel har tillbringat mycket tid i lägenheten. Den nya. Var uppe där en sväng förut och det blev jättefint med tapeten i sovrummet :-) Dock ångrade vi väl oss lite att vi inte tog en mer vågad i vardagsrummet, det blev sådär. Väldigt ljust. Inget märkvärdigt.

Annars blir det nog bra. Han är där nu min sambo och dammsugar och monterar ihop nya soffan. Vi ska käka lite när han kommer hem.

Ewelyn sover. Hoppas hon mår bättre imorgon. Hur som helst så skippar vi dagiset imorgon. Hon behöver få ta det lite lugnt (bästa stället här hemma i kaoset!) =)

En tvättmaskin har vi beställt också. Det blev en med kombinerad tvätt och torktumlare. Jäkla smidigt egentligen. Men kostar ju inte hallonbåtar precis. Men den tar vi ju med oss om vi flyttar och bra kvalité ska det vara så det får vi hoppas!

Måste till ica och köpa fler soppsäckar imorgon. Man kan ju inte packa för mycket i dom så man orkar bära dom sen ;-)

Hej och hå!


Sjuk Ewelyn

Kommer inte ihåg vad klockan var, men vaknade när Joel gav Ewelyn välling och då sa han att det var kräks i sängen. Satte henne upp och då kom det MASSOR kräks. Tur det kom när hon satt upp så hon inte låg ner.

Tog tempen då hon kändes varm imorse och den visade på 38, 4. Så hon fick en supp. Hon har inte alls varit sig lik idag. Vi satte oss i soffan med filten, hennes vovve och snutten och hon somnade. Annars brukar hon typ aldrig vilja sitta still och mysa med oss i soffan utan far runt som en iller.

Nu sover hon igen och det är bra det. Joel och hans svåger är och tömmer förrådet, jag har inte gjort någon nytta förutom att tagit hand om Ewelyn och det är väl nytta iofs.. Börjar få en släng huvudvärk så funderar på att ta en alvedon innan klockan blir för mycket.

Ikväll är det Singstar som gäller, känner mig inte taggad, men den kommer väl när man gjort sig iordning får vi hoppas!

Helg

Sitter och kollar Idol just nu tillsammans med lite gott :-) Tyckte jag kunde öka på fläsket lite eftersom jag rört mig så mycket i veckan *blink blink*

Nä, men man känner att man får motion när man går fram och tillbaka till dagiset, och denna vecka har jag gått frivilligt ;-) Fast det är ju skönt att ta bilen också och man kommer hem fortare...

Hon var ute idag när jag hämtade henne, dom hade varit på Ryttarhagens förskola en svänga. Ätit en hel banan och varit på bra humör. Men dom säger att hon är väldigt sällskapssjuk :-) Ja, det är hon. Mycket social. Nyfiken och utforskar det mesta, lite tillbakadragen ibland och bestämd. Undra vem hon brås på? Tror det är 50/50 där =)

Fick sällskap av Madde också och det är så pass mycket trevligare tycker jag och vägen dit och hem känns inte lika lång :-)

Joel ska samåka när han jobbar dag också, så då har jag bilen hemma. Smidigt om jag ska jobba och börja tidigt. Är jäkligt glad att jag har körkortet nu. Att det underlättar när det ska hämtas och lämnas, speciellt om man ska jobba annars går jag gärna och bränner lite kalorier ;-)

Vi har varit en sväng på Ö&B och inhandlade lite rengöringsmedel o dylikt. Men säger som Madde det blev inte billigt även att vi handlade där, det springer iväg med dessa produkter. Som man tyvärr måste ha.

Efter det så tog vi ett ryck här hemma. Har packat ner alla sprit/whiskey flaskor, nästan allt i datarummet, vi har rensat bland gamla papper, jag har en liten bunt kvar i datarummet. Annars kan man säga att det typ är klart där. Man kan ju inte packa ner precis allt just nu. Inte det man använder.

Joel var och hämtade kartonger på sitt gamla jobb.

Vi har fuskat, jag har fuskat mest. Köpte oss varsin pizza som vi smaskade i oss. Det om nåt ska ju inte jag äta, men jag blev så suuuugen. Fy mig!

Om en vecka är vi typ i nya lyan. Vi har en tuff helg framför oss. Inte denna utan nästa menar jag. Imorgon ska Joel tömma förrådet. Jag ska ta hand om våra gulliga dotter då vi inte skaffat barnvakt. Men det får gå.

Imorgon kväll ska jag sjunga Singstar med goa töserna på mitt jobb! KUL! :)


Om jag vore rik...

Skulle jag utan tvekan beställa dessa plagg till Ewelyn :) Men eftersom man måste mätta mun efter matsäcken som man säger, så får jag drömma.... Men tycker ändå det är kul att kika lite för det finns så himla mycket fint!


 







Vore ju inte helt fel om tomten kom med dessa söta plagg i förskott :-)


Torsdag

Igår kom Tessan hit och drack en kaffe. Ewelyn fick ett par presenter, men vi öppnade dom idag eftersom hon sov igår. Badleksaker och en bok =) TACK!

Idag tog jag sällskap av Madde och Leia till dagiset. Det gör mycket med sällskap helt klart, roligare att gå när man har någon att prata med :-)

Det gick som vanligt bra på dagiset idag. Hon hade inte sovit en blund och var ute när jag kom. Lekte i sandlådan :)

När vi hämtat våra sötnosar så gick vi ner på stan. Först ett stopp inne på apoteket då mina vitaminer är slut sen blev det en sväng inne på Lindex. Madde hittade så fina kläder till Leia. Själv hittade jag en tröja till Ewelyn som jag höll i ett par gånger, men ska suga på karamellen ett tag till. Har ju rabattkupongen kvar så :-) Men två par strumpor fick hon. Det går alltid åt nu på dagis då dom blir så smutsiga fort. Vi har ju fortfarande ingen egen tvättmaskin...

Och jag köpte mig en långärmad tröja och ett svart baslinne som jag ska ha på LÖRDAG ;-) Och ett halsband till det. Halva priset på ur och penn.. Det gillar vi. Blev väldigt billigt! Sen köpte jag mig ett par ölflaskor på systemet som ska avnjutas med mina arbetskamrater :-)



Dagens inköp. Syns lite dåligt, det blev ett glittrigt lila nagellack också =) Ja, ska man va fin så ska man. Händer ju inte alltför ofta längre då dom mesta kläderna består av noppror och mat/gröt fläckar från en viss liten tös här hemma :-) Men kladdiga barn är glada barn. Hmm.... =)


Det var nog allt för denna dag!

Tankspridd mor

Med den rubriken kan man verkligen beskriva mig nu. Jag har så mycket i skallen nu som surrar och som/ska/måste göras.

Redan nu så vet jag att nästa vecka är fullspäckad. Två möten, ett med Carendo och ett om studier. Då det kommer några ifrån universitetet som ska prata. Det ser jag framemot dock. Ewelyn ska ta sprutor, hon ska till dagis, det ska fortsättas packa och därimellan borde jag jobba lite också. Men känner att jag nog måste erkänna för mig själv att trappa ner lite för alltför många bollar i luften gör mig glömsk :-)

Dessutom ska jag ta kontakt med några företag. Så ni förstår att det är mycket nu här på Lagmansgatan.

Jag tycker såklart om när det händer lite. Det är då jag egentligen mår som bäst. Men nu känner jag att jag inte riktigt haft/har tid med det sociala runtomkring. Ibland blir det så och jag får acceptera det, för det kommer bli lugnare sen när vi gått igenom denna fas med inskolning, flytt osv.

När jag flyttat så ska jag ha lite tjejmiddag hemma hos oss sen. När allt lugnat ner sig lite och vi kommit iordning.

Att jag går med denna inre stress är inte bra för mig. Jag fick sån fruktansvär magvärk förut och jag har svårt att somna på kvällarna. Men imellanvarven så gör jag ett försök att trycka på standby knappen för några minuter för att stressa gör ju inte saken bättre. Lite stress är bra och det gör att man kommer framåt, men det ska inte svämma över.

Förövrigt mår jag toppen och att jag alltid känner mig trött har blivit en vana.


Ett till....



Såhär kan man ju se ut när mamma kommer med kameran ;-)


Då var det måndag

Det gick förvånansvärt bra att jobba i natt då jag var uppe vid 6-7 igår morse och inte sov en blund på hela dagen. Så ett helt dygn var jag uppe!

Kände mig dock otroligt tankspridd i början då jag inte visste hur dom brukar göra när man ska ta rapporten, vilken sök (telefon) man ska ha osv. Ska tillägga att jag inte jobbat natt på EVIGHETER. Men det gick bra och jag fick ett nytt papper över alla boende och vad dom gör :-)

Trodde aldrig jag skulle komma igång och hade lite ångest på vägen dit eftersom jag intalade mig hela tiden att jag säkerligen skulle bli svintrött sen på småtimmarna, men det gick kalasbra!

Förstår inte var man får den den extra energin ifrån? Den kom väl till pass i natt iallafall. Var hemma strax innan 7 och hann tvätta bort sminket och borsta tänderna innan Ewelyn vaknade. Sen tvättade jag och klädde på henne, gav henne gröt och så gick Joel upp så jag kunde lägga mig några timmar. Hade tänkt sova till 14, men vaknade vid 12 sen gick det inte mer.

Idag var hon själv från 10-13 och det hade gått jättebra. Hon hade ätit bra, men inte sovit så mycket så hon vilar nu.

Det känns himla bra att allt har gått så bra hittils och jag fortsätter hålla tummarna att resterande dagar ska gå lika bra.

Imorgon ska jag dit en stund sen ska hon va själv en stund på förmiddagen igen och på Onsdag tror jag att jag bara skulle lämna henne och sen gå därifrån så hon får va själv hela tiden.

Jag är helt säker på att det kommer gå bra även då, men dom säger ju att separationsångesten kan komma flera veckor senare också.. Så man vet ju aldrig.

Jag har saknat min snutta i natt och jag tänkte på henne mycket, blev så glad när hon vaknade och hon var på strålande humör den lilla pärlan! Då bankar det extra i en mammas  hjärta.

Dagens göra är inget göra. Jag har ju inte sovit så mycket så ska vara hemma med min plutt, fixa det nödvändigaste och bara mysa med henne!

 Så ser våran Måndag ut


Natt- på jobbet!

Idag har vi fått lite gjort här hemma. Jag har packat ner lite av servisen igen. Har mer kvar, men måste ha fler kartonger. Eller, ja bättre kartonger. Joel har skruvat ner DVD-hyllorna och varit och lastat av alla filmerna. Lite annat krafs har också gått iväg till lägenheten.

Annars har vi busat och gosat med snuttan. Det är väl så en Söndag ska va egentligen. Inga måsten utan bara ta det som det kommer :-)

Idag på eftermiddagen ringde även jobbet. Jag hade ju satt upp mig att jag kunde jobba på dan och ikväll, men det var kris i natt då en ringde sig sjuk och jag kunde inte säga nej. Dessutom ger det lite extra ob nattetid.

Tanken var att jag skulle ta inskolningen imorgon, men jag fixar iordning Ewelyn när jag kommer hem imorgonbitti så åker Joel dit. Det är så man får göra, hjälpas åt i den mån det går.

Sitter nu och häver i mig en massa massa koppar kaffe! Har inte sovit nånting under dagen och vem kan somna på beställning, inte jag. Spelar ingen roll hur trött jag är och när jag vet att jag MÅSTE sova så går det inte. Så ögonlocken kommer nog kännas tunga vid tre tiden i natt. Brukar va den tiden mellan tre och fyra som man säckar ihop lite. Hoppas man inte blir så sysslolös så man inte känna efter =)

Så ett tio timmars pass väntar på mig! Here we go!





SOVGOTT NI ANDRA =)


Jobbat

Sitter här nu och tar igen mig. Jobbat mellan 7-16 och det var på både gott ont. Men så är det, livet har sin gång. Imorgon har jag inget då det gick som det gick idag :-(. Men kanske någon blir sjuk, det vet man ju aldrig.

Känner mig aning tung i skallen, har frusit hela dan från och till och kom hem ifrån affären för en stund sen (det gjorde ju inte saken bättre, svinkallt!) . Tog med Ewelyn ut på en liten kvällspromenix till ica och handlade lite gott till kvällen ;-) Träffade Caroline, hennes sambo och deras lilla plutt på 7 veckor :) Ska ta en fika nån dag sa vi! Kul tycker jag =)

Ja, har inte gjort så mycket mer än och jobbat och handlat idag. Och nu är det kväll och det vankas mys i soffan!

Ha en trevlig lördagkväll!

Äntligen Fredag

Igår var ju jag med Ewelyn på dagis och det gick bra.. Hon somnade i vagnen så dom skickade iväg mig en liten stund. Tog en lite snabbpromenad och sen var det lunch. Hon och en till liten tös sov över lunchen så jag åt min mat tillsammans med dom andra, sedan vaknade dom och fick lite mat också.

Hon åt av maten. På menyn stod det kebabsoppa och jag var lite skeptisk eftersom den var rätt kryddad och med gigantiska bitar i, men hon åt!

Det drog över lite på tiden sen åkte vi hem och det var full fart på henne. Vid halv 6 kom Joels mamma hit och då åkte Joel och jag på föräldramöte.

Det gav inte mig så mycket, tycker dels att det är svårt när man har en minsting och det är ju faktiskt vårat första barn så jag kände inte att jag kunde förmedla så mycket.

Efter mötet gick alla till sin avdelning och det var kul att träffa dom andra föräldrarna, dock var ju inte alla där men vi fick veta tider för fotografering och även att det ska vara luciafirande för dom små =)

Trött som bara den kom vi hem och jag mådde nästan illa av tröttheten. Det känns som en viss spänning börjar släppa...

Idag har Joel tagit inskolningen, men han är  hemma nu då dom skickade hem honom ett tag. Så dom skulle ringa sen när han skulle komma igen.

Jag har plockat och grejat här hemma, duschat ska snart sminka till mig lite så jag ser nåt och nåt pigg ut när man ska på möte med jobbcoachen igen ;-)

Känner att jag inte har hunnit det jag skulle och har lite frågor som jag vill få svar på då jag inte är då datateknisk =)

Vid två kommer mormor hit och fikar OCH så har jag fått jobb både imorgon och på söndag. Heldagar. Ska sitta VAK så dom skulle höra av sig om jag inte behövs annars blir det att tillbringa helgen på jobbet!

Så ja, det är mycket nu och jag gillar det till viss del. Ska bli skönt när inskolningen är över och man kan lägga den biten åt sidan.

Då ska jag sätta upp mig på jobb varje dag och har jag tur så kommer det rulla in många timmar. Vill fortfarande hitta något med stadigt, men så länge jag inte har det så får jag bita ihop och göra det bästa av det.


Inskolning

Idag började inskolningen. Både Joel och jag va där. Gick jättebra, hon var nyfiken och så som hon brukar vara och det kändes skönt när dagispersonalen sa att dom var säkra på att det inte skulle bli några problem med att lämna henne ensam sen. Forfarande har vi ju den delen att ta itu med kvar, men lite skönare känns det ändå.

Det är lite synd tycker jag att hon inte kan gå själv ännu. Men hon kryper i 200 km/h i stället :-) Full fart! Hon somnade i vagnen när vi var ute där och fick åka hem lite tidigare. Hon sov så tungt lilla snuttan. Någon frukt ville hon heller inte ha, satt och kladdade mest och slängde iväg :-) Bestämd liten dam!

Imorgon ska jag vara med och då ska vi äta lunch där också, även jag hade jag tänkt när jag ändå är där. Imorgon tar vi bilen hade jag tänkt, Joel ställer in den i garaget nu ikväll så jag slipper skrapar rutan imorgon =)

Bjuder er på några bilder som jag tog här hemma på eftermiddagen..






Sötnosen

Nu ska jag ta en dusch sen slänga mig i soffan och INTE göra ett skit mer, hur låter det? Bra tycker jag =)

Imorgon har jag en fullspäckad dag på dagis och lite grejer inför träff med jobbcoachen ska fixas senare på kvällen sen.


"Mammapepp"

Ett till inlägg men vill gärna dela med mig av detta då jag hittade det via en annans blogg.

Ta hand om dig själv, gör roliga saker som du mår bra av.

Lägg inte energi på onödiga och negativa tankar. Tänk positivt och blicka framåt.

Umgås med nära och kära. Omge dig med dom du tycker om och får energi av.

Låt barnen vara med, dela ut uppgifter och gör saker tillsammans.

Motion och ljus. Den bästa medicinen vid nedstämdhet.

Spontana utflykter, finns mycket man kan göra med små medel och barn älskar överraskningar.

Sänk kraven. Ingen mår bra av en skrikande utarbetande mamma.

Ta 10 minuter varje dag och slappna av. Det hinner du. Lägg dig ner i sängen eller duscha 3 minuter längre. Blunda.

Att inte kunna köpa dyra materiella ting-Barn behöver kärlek mest av allt. De förstår och låt dom önska sig vid födelsedag, jul istället.

Ta dig tid-Gör dig snygg- gå på fest, ut och käka med kompisar, bjud hem folk. Man mår bra av att få känna sig snygg och fixad i mellanåt.

Dina barn är ditt allt i livet. Men glöm inte sätta dig själv främst för att vara bra mamma.


Jag är en person gärna tänker det negativa och framhäver det dåliga både hos mig själv och andra. Det är något som jag försöker bli bättre på och som jag arbetar med.

Jag vill vara god och glad, sprallig och skrattig! Det är så jag är innerst inne, men locket stängs oftast och jag blir tyvärr ganska ofta den där tråkiga människan.. =) Tyckte det här var så bra och jag ska verkligen försöka sträva efter det!!


Tisdag



NU är det kväll!

Har inte så mycket att delge er idag, men det brukar bli några rader ändå!

Tog en långpromenix på förmiddagen som vanligt. Ewelyn somnade i vagnen, men vaknade så fort vi kom in och då tog jag fram delar av min servis (som min gammelmormor har haft). Har packat ner nästan hela den. Men det var inte lätt med en klåfingrig tös som skulle pilla på allt =) Men det måste ju göras och hon sover ju inte så mycket på dagarna längre och jag vill inte hålla på med allt sent inpå kvällen.

Sen har jag ringt och kollat med CSN om min studieskuld sen jag pluggade. Den har blivit betydligt mindre, men har ju en del kvar. Var mest nyfiken på att veta hur mycket det var kvar.

Därefter namnade jag Ewelyns ytterkläder och dylikt. Har lite kvar som ligger i sovrummet, men det får jag ta imorgonbitti annars är det klart!

Pappret som ska med till dagis imorgon är ifyllt.

Så, ja denna dag den gick den också =)

Imorgon ska vi vara med våran tös på dagis. Spännande! Nu är vi ju med henne. Men sen ska hon ju vara själv och då kommer det nog kännas lite konstigt, men så är det.

Väntar på min sambo som varit iväg sen hmm.. 7 imorse. Dörren öppnas nog närsom.


Linköööping

Idag sov jag länge, ja inte non stop såklart men gick upp vid 10 :-) Jag somnade om när Ewelyn somnade om, men var ju uppe typ femton gånger i natt..

Hon är lite bättre idag. Snorar lite, men det gör jag också. Hon fick både nässpray, en supp och hostmedicin nu innan läggdags. Tror det är fler tänder på gång också för hon dreglar mycket nu =)

Idag lämnade vi bilen på Rejmes. Eller rättare sagt Joel gjorde det medan Ewelyn och jag sov ;-) Dom har bytt hjullager, ja något sånt och F***N så dyrt det blev :-( Tur man kan dela upp det. Ja, inte är det billigt att äga en bil inte! Men bara betala och försöka gilla läget.

Efter Ewelyn ätit så åkte vi in till Lkpg och köpte en åkpåse till vagnen. Trodde det skulle bli dyrare, men för en femhundring fick vi en fin, gosig svart en. Hon har invigt den idag :-) Var nästan ett måste kände jag att inhandla en nu, tyvärr så är ju den vi har för liten. Skönt att ha det avklarat!

Jo, vi var och valde tapeter till lägenheten idag också. Himla svårt att se helheten framför sig när man bara får se typ ett A4 i en pärm. Vi körde på lite vågat i sovrummet. Nu när vi fick chansen så tog vi en mönstrad (med blommor). Hmm.. Ja det blir nog bra ;-) Kul med lite annorlunda. Svårt att förklara såhär, knäpper väl av några bilder när vi bor där =)

Tog en lång eftermiddagspromenad med Ewelyn medan Joel vilade. Underbar höstdag och solen strålande. Ewelyn somnade i vagnen också så då satte jag mig på en bänk och njöt lite själv =)

Jag känner mig väldigt splittrad nu, så mycket som händer och som ska fixas. Men roligt är det ju samtidigt!!


Gullunge



Snuttan leker i sitt tält =)

Hon är fortfarande förkyld. Inhandlade lite suppar åt henne och även värktabletter till oss föräldrar här hemma. Bra att ha hemma ifall man åker på det själv. Jag har känt mig lite däven som att jag har något i kroppen.

Idag har vi inte gjort många knop här hemma. Joel har varit och lämnat av lite grejer i lägenheten. Skönt att man har nyckel dit så man kan ta lite smått redan nu.

Har dammsugat och myst resten av dagen. Det är ju Söndag =)

Farmor har erbjudit sig dessutom att betala en flyttstädning åt oss. Hon är för snäll, jag ringde till henne idag och sa att hon inte fick betala, men eftersom hon inte orkar hjälpa till som hon lovat på grund av sina orsaker så ville hon betala en sån för att det ska gå smidigt för oss.. Hon är envis och har hon sagt en sak så är det så :-)

Har världens snällaste farmor, blir nästan tårögd över hur lycklig jag är som har en så underbar människa i mitt liv. Hon betyder så mycket för mig.

Jag hoppas att hon blir bra snart!

Ikväll ska det mysas framför en film vi inte har sett.


Imorgon ska bilen lämnas på Rejmes, tapeter ska väljas och därimellan måste jag namna Ewelyns kläder, så jag dagen den går nog imorgon också!

Måste försöka hitta en åk/sovpåse till Ewelyns vagn också. Har en men den är för liten så kom gärna med tips!


Dagis-Jobbcoach-riva tapeter



Nybliven 1-åring :-)

Idag har vi varit på Kungshöga dagiset. Ewelyn ska vara på avdelning - Skölden.
Det var mysigt, tyckte vi båda två och Ewelyn var på bra humör och lekte med klossar och annat kul medan dagispersonalen gick igenom några grejer inför kommande vecka.

Hon var inte ett dugg rädd när några större barn kom fram till henne och kröp omkring som aldrig förr (det jag fruktade mest) Men nu var ju hennes föräldrar med!

Vi har sagt till dom att hon är lättskrämd för höga ljud och så och att hon får krokodiltårar om hon blir rädd, men att det går över snabbt och dom tyckte det var bra att vi sa det så dom vet det.

Det var mycket information och än så länge har jag inga frågor, men dom dyker väl så småningom. Vi ska framkalla lite bilder snart och göra ett litet trygghetskollage åt henne.

Ja, det kändes bra men det kommer nog kännas lustigt att gå ifrån henne sen...

Direkt efter släppte Joel av mig på Af. Möte med jobbcoachen och det kändes bra. Har ännu inte fått något jobb hehe.. Men har kommit fram till lite mer nu, så det lättar lite på min kassa självkänsla vad gäller den biten.

Joel är i lägenheten och hjälper till att riva tapeter så på Måndag ska vi välja nya :-)

Den här dagen kommer nog gå den också, känns som vi gjort massor redan och det är mycket kvar av den =)


EWELYN 1 ÅR



Öppnar paket på morgonen med mamma och pappa :)



Farmor och Svante kom

Svante

Tårtan



Kan själv



Gott!



Ewelyns mormor



Jag och födelsedagsbarnet :)



Mamma hjälper till...



Bollar är skoj!



Paketöppning



Ewelyns farmor och faster kom med presenter



:-)





Full fart framåt



Min farbror kom och grattade snuttan

Det har varit en bra eftermiddag och Ewelyn har fart omkring från ena famnen till den andra, från ena leksaken till det andra och mumsat hallontårta :-)

Hon har fått så mycket fina leksaker: En hello kitty spis, en hello kitty boll, en annan boll med skallra i, ett prinsesstält, pussel, sköldpadda med klossar, en fin klänning, pengar osv.

Vi föräldrar fick en stor påse med godis ifrån Cloetta ;-)

Ewelyn sover som en gris, sambon jobbar men vi hade lite mys på förmiddagen alla tre.

Jag ska ta en dusch strax sen snabbkolla mitt CV. Imorgon har vi en fullspäckad förmiddag med möte på dagis och jobbcoach träff!

TACK för alla gratulationer och att ni firade våran pärla!

Vi kommer bjuda dom andra på mer kalas sen när vi flyttat, så ingen är glömd!

 


Tornby med Helene

Idag åkte snuttan, jag och Helene till Tornby. Första stoppet blev en tripp inne på Ikano för att hitta ett fodrat regnställ.

Jag köpte ju ett regnställ på Gekås till Ewelyn,  men det var alldeles för stort så det lägger jag undan och sparar. Kostade inte många kronor så är inte hela världen, men ändå.

Kikade på alla tänkbara ställen, men fastnade för ett inne på Lindex. Ett rött i strl 80.

Men det är ju verkligen inte billigt. Med jacka och byxa gick det på över femhundra! Men nu har hon ett, lite stort ändå men betydligt bättre än det andra så det blir nog bra :) Väldigt fint är det!

Med stjärnor på sidan. Jag har fått dille på stjärnor nu, ska sy en kappa sen till Ewelyns rum med stjärnor på. Måste bara hitta tyget först =) Men har fått lite tips.

Sen köpte jag ett par extra raggsockar och en extra mössa inne på H&M. Fick ju ett par stövlar av Helene, men nu är dom inte för stora och jag vill att hon ska kunna ha dom nu när hon börjar på dagis.

Så hittade ett par på Skopunkten. Heller inte så billiga för dom små skorna och då var det ändå Skopunkten som sagt. Men vi mätte foten och dom sitter som smäck =)

Gick in på Toys R Us också och köpte ett par presenter tills imorgon. Mest för att hon ska få paket, så inga dyra grejer, vi ska sätta in en slant på hennes konto sen också..

Lunch käkade vi inne på IkEA, köttbullar och mos. Gött!

Så ja, det gick åt en hel del pengar idag, men vissa saker måste hon ju ha och inte vill jag att hon ska frysa. Det blir nog bra. Det är nödvändiga ting!

Imorgon fyller våran snutta 1 år och idag är hon med i Östgötatidningen =)

Haft en härlig dag med en härlig vän och sällskap av min underbara tjejja så kan det inte bli bättre.

Har fixat tvätten som var kvar efter att Joel åkt till jobbet, dammsugat och diskat, badat Ewelyn. Ja, listan kan göras lång och jag är ännu inte färdig.

Men det får duga. Hur jag än gör så blir jag aldrig nöjd. Ska ta en dusch strax och luta mig tillbaka i soffan. SKÖNT!





Tisdag

SORRY! Inga bilder har jag idag heller. Men det kommer. Började dagen med en timmes morgonpromenad med Tessan och Clara. Sen hem och grejade lite. Efter att Ewelyn ätit så åkte Joel ner och hämtade nyckeln till lägenheten. Ja, vi får inte flytta nu men får ställa in lite saker i Ewelyns rum så länge om vi vill. Eller mäta om vi vill det.

Åhh, det var riktigt skoj att få se den igen och nej jag känner ingen ånger. Ok, trapporna är väl inte så jättekul att springa upp och ner i, men vad sjutton annars är den så mysig. Det är lite skavanker här och där och ingen drömlägenhet men tror vi kommer trivas bra. Det känns så!

Igår ringde dom också och sa att våran soffa har kommit, så den ska väl hämtas i veckan. Min bror ska ta över den vi har nu för en billig peng. Han blev skitglad när jag ringde och frågade om han ville ha den :)

För er som inte vet vart vi ska flytta så är det på Järnvägsgatan här i Mjölby vid tattostudion. Med balkong ut mot stationen.

Jag mår verkligen inte bra att vistas här hemma nu, det är bara bläääh alltihopa. Kommer ju sakna lägenheten eftersom det varit vårat hem i några år, hem är hem liksom. Och lite konstigt är det alltid att flytta innan man bott in sig och känner sig hemma, men jag hoppas och tror på det att denna flytt kommer ge mycket glädje för oss.

Det blir som att börja om, fast ändå inte. Ett steg i rätt riktning och vårat sparande och mål till något EGET, som är vårat kommer vi som sagt behålla. Jag hoppas det blir bra och känner mig positiv, dock en aning stressad. Jag behöver nog tagga ner lite för min hjärna kokar nog över snart. Behöver lite andrum och så fort det lagt sig lite så ska jag boka in massagetiden jag fått av Joel i födelsedagspresent :-) Passar nog bra efter all packning, städ och dylikt sen när vi är klara =)


Imorgon ska jag, Ewelyn och Helene åka till Tornby. Jag ska mäta snuttans fot och kolla efter ett par skor. Hittade ett par svarta Kavat hemma idag, ett par höstskor, men jag vill mäta foten och se så dom verkligen sitter bra. Sen är det lite annat som står på inköpslistan som måste införskaffas. Jag kommer bli pank efter morgondagen ;-)




Inga bilder, men text...

Måndag ingen. 4 Oktober. Efter mitt velande om jag ska fortsätta blogga eller inte så bloggar jag väl under tiden, tills jag känner att det får vara nog!

Idag har Ewelyn och jag varit på babysången. Sjöng och fikade. Vi har spenderat mycket tid ute i det underbara höstvädret. Satte oss vid en bänk, sen började det blåsa och då tågade vi vidare. Möttes av en arbetskamrat och givetvis blev det mycket jobbsnack =)

Hon ska gå i pension nu i December, då sa hon att jag kunde få hennes tjänst, men tyvärr så är det ju inte hon som bestämmer och det lär nog inte bli någon tjänst som kommer ut sen heller. Tror knappast det, men hoppas kan man ju alltid göra!

Jag har varit dålig på att äta idag.. Hoppade frukosten som vanligt, smällde i mig en tallrik fil och lite crunch och en halv banan.. Det jag ätit idag. Inte bra, men jag känner mig inte trött. Aja, ska fixa till mig en smörgås sen =)

Vissa dagar har jag ingen aptit och då kan jag inte tvinga i mig mat, idag var det en sådan dag. Men jag har heller inte känt mig hungrig. Jag äter bara när jag är hungrig och det är inte särskilt ofta nuförtiden :-/

Jag har redan lagt Ewelyn, vi höll på och lekte för fulla muggar i köket och efter ett skumbad så började hon gnälla och gno sig vid örat.

Hon är så go och ATT hon utvecklas.

Senaste tiden så har hon gått ett par steg med gåvagnen stel som en pinne, men framåt kom hon =), hon hämtar saker om man ber henne och pratar mer och mer. Inte på beställning dock ska tilläggas utan det kommer när hon vill =)

Idag käkade hon banan direkt ur skalet, brukar annars mosa den åt henne, men hon tog ett par tuggor själv.. Ja,  hon är fortfarande lite svår att äta stora bitar som kött, kyckling, men pasta och grönsaker slinker oftast ner och fisk.

Mamma sa att jag var likadan, hon fick mosa länge åt mig hahaha.. Men idag så äter jag ju inte passerat ;-)

Alla barn är olika, på alla sätt och vis. Varje framsteg är stora framsteg och jag njuter av att se hur hon växer, även om jag kan sakna när hon var nyfödd och sov bredvid mig i sängen.

Ikväll kanske Tessan kommer upp på en kaffe. Annars ska jag duscha och slappa framför tvn. Det är jag banne mig värd!!

Frusen flicka

Sitter här i soffan och fryser även att jag har en tjock, varm, gosig kofta på mig..

Jag fryser ofta, gör jag inte det så svettas jag som en gris. Jag kan nog inte ha en normal kroppstemperatur =)

Nåväl, pappa och hans sambo var här idag och fikade. Hade med sig en present till Ewelyn, ett litet piano. Sedan ska han öppna ett fondkonto åt henne och spara en liten peng varje månad. Hon kommer ha mycket pengar sen när hon blir äldre eftersom vi sparar åt henne själva också varje månad.

En bra present faktiskt. Jag hade önskat att jag hade haft sådana pengar till körkort eller boende när jag fyllde 18. Så viktiga pengar.

Ewelyn sover, mitt andra hjärta vilar. Han ska åka och köpa lite mat strax.

Har tänkt åter igen.. Funderar på om jag ska lägga ner bloggandet? Jag har förvisso inga speciella anledningar för jag älskar att blogga, tycker det är superkul att dela med mig av mina tankar och funderingar, ge tips och råd. Men jag är så spontan att jag ibland utan att tänka på det blottar mig lite för mycket kanske.

Mycket kan ju feltolkas, för det man tänker och känner inte alltid hittar dom rätta orden. För er som inte träffat mig, som inte har kontakt med mig förutom via bloggen. Kanske vill ni träffa mig in real life istället? :)

Det är skitkul att följa andras bloggar, veta som händer och hämta inspiration. Att blogga är ju ett bra sätt för andra att hänga med om man nu inte har möjligheten att ses.

Hmm, jag tror det kommer bli svårt att sluta blogga. Det har blivit en vana för mig. Min lilla dagbok där tankar blivit till ord. Det har varit ett sätt för mig att kunna slappna av och bara skriva av mig om allt och inget liksom.

Jag bara undrar om jag nu bestämmer mig för att fortsätta blogga: Tycker ni bloggen är bra? För privat? Tråkig? Vill ni att jag ska fokusera extra på något? Eller fortsätta i samma anda. Hmm, jag vet nog inte själv, så tar gärna emot era tips med glädje!


Slutbloggat för denna dag och nu håller vi tummarna för lite jobb imorgon.... Låter väl nästan för bra för att vara sant, vissa avskyr att jobba, är trött på sitt jobb, men jag. Jag vill inget hellre än att jobba. Det stärker min självkänsla och gör så att jag mår bra.

Måste bara hitta tillbaka till den där lilla gnistan.. Den som jag vet glöder, men inte riktigt vill ta fart.

Nae, nu får jag sluta.. Blir bara en massa pladder här.



Lördag

Halv åtta gick vi upp. Joel tog nattbestyren i natt, men jag vaknade ju ändå, fast skönt att slippa gå upp och frysa :-)

Han har nu åkt till Tiveden med ett par vänner. Dom skulle gå någon vandringsled och fota lite, så  när han kommer hem det vet jag inte. Tippar på sen eftermiddag/kväll beroende på vädret.

Som det verkar här i bloggen så är han ju knappt hemma. Jobbar heltid och på sin lediga tid så fotar han väldigt mycket. Så många gånger känns det som att jag tar det största ansvaret med Ewelyn och hushållet. Jag tycker om att vara hemma, jag har inte samma behov som honom att det alltid måste hända något, men nu börjar även jag känna av det.

Det är jobbigt i mellanvarven att gå här hemma. Mestadels så är det ju hur underbart som helst att få möjligheten att vara hemma med sin dotter, men även jag vill ha den där gnutta egentiden. Dom få stunderna som jag bloggar, ja då sover hon oftast. Sedan har man kvällen när hon lagt sig, då sitter man uppe länge och gör sådant man inte hunnit under dagen eller så är man för slö och sitter i soffan som en soffpotatis =)

Jag borde ta för mig mer, göra mer saker själv och med mina vänner, men jag kommer aldrig till skott. Dagarna bara kommer och tröttheten kommer åter igen i fatt mig.

Mamma är jag ju 24/7 och livet ut, och tro mig jag älskar att vara mamma och jag älskar min dotter, men ibland så vill jag bara vara Malin, kunna släppa loss utan något direkt ansvar och slappna av.

Det är inte lätt det där när tiden inte räcker till. Varken för mig själv eller för Joel och jag tillsammans. Mycket kan man styra över, mycket går av bara farten.

Det kommer bli lugnare nu och vi har pratat med varandra. Kommunikation är nog så viktigt i en relation och det är ingen lätt grej för mig. Jag blir väldigt tillbakadragen, orkar inte argumentera och kör mitt race. Ensam är stark har alltid varit mitt motto här i livet och jag vill inte känna mig beroende av varken min sambo eller av släkt av vänner. Envis och stolt som man är.

Det är helt klart mer en nackdel för man kommer till den gräns vissa stunder att man blir helt utmattad. Jag får ofta höra "Hur orkar du? Var får du din energi ifrån?". Jag har inget bra svar på den frågan. Det är för att jag måste och för att jag vill.

Jag gör allt för min dotter, jag vill att hon ska ha det bra tillåter mig sällan att bli lat. Ofta skriver jag här på bloggen att "Nä, nu får det vara nog, tar städet imorgon". Likförbannat fem minuter efter så är jag i gång med dammtrasan :-)

Jag brås på min farmor, det märks att vi är släkt. Det enda som skiljer oss ifrån varandra är att hon är äldre och säger vad hon tycker. Henne jamsar man inte med. Jag är tvärtom, väldigt laidback och kanske lite konflikträdd.

Jag gillar inte tjafs, tur såväl så kan jag nog räkna på mina fingrar dom gånger Joel och jag inte är överens. Jag vill ha det lugnt omkring mig. Jag vill inte såra andra, men innerst inne så sårar jag nog mig själv för att jag sväljer allt och låtsas som ingenting.

Jag känner en enorm trygghet med min familj, jag mår bra. Men även ett träd får löven att falla.

Jag ser framåt och inte bakåt. Jag är älskad, jag älskar tillbaka. Jag har mycket att se framemot och det gör mig glad. Att ha mål, samtidigt som ödet får vara med i spelet så blir nog slutresultatet bra.

Och jag vill gärna avsluta detta inlägg med att säga att Joel och jag har det bra och ett liv utan honom finns inte i mina tankebanor.

Man kan vara lycklig fast ändå må dåligt vissa stunder. Lycka är min grund och jag har aldrig mått så bra sen jag och Joel blev ett par. Jag älskar min familj. Det betyder allt för mig..



MYSPYS





Min älskade Joel är hemma. Saknat honom.

Tessan följde med mig till Synsam och det gick bra. Har gjort synundersökningen för glasögon nu också. Har några veckor på mig att bestämma mig då jag får hem samma linser jag har nu gratis under tiden jag funderar.

Det tråkiga är bara att eftersom jag har ett så konstigt synfel (kommer ej ihåg vad heter) på ena ögat så kostar bara glasen 4000! Sen ska man ha en båge till... Puuh!

Mina linser kostar dock cirka 2000 i halvåret. Så slår man ut det så blir det ju en stor kostnad det också.

Men så känner jag som så, att ska jag skaffa nya glasögon så vill jag ha en fin båge till. För jag gillar inte den jag har nu.

Det allra bästa vore ju om jag kunde välja båda två, som jag gör nu fast med nya glasögon. Hmm...Sweet dreams Mallsan =)

Det är inte lätt att vara halvblind. Men finns ju betydligt värre handikapp, men för mig är det jobbigt imellanåt. Ja jag är nästan blind på mitt vänstra öga. Haft sen födseln.

Det gick bra iallafall. Hon var så snäll Ewelyn även att det tog sin lilla tid som jag trodde att det inte skulle göra. Vi gick en redig promenad efteråt så mellan kvart över tre till halv sex var vi ute snuttan och jag.

Nybadad och trött ligger hon sen en stund tillbaka i sin säng och sussar gott..


Snart ska vi smaska potatisgratäng och biff och MASSA godis som Joel köpt hem :-)


FREDAG!

Varför jag skriver ett inlägg just nu vet jag faktiskt inte. Har inget kul att berätta =) Ewelyn och jag är ensamma hemma, har ätit och grejat lite. Inte hunnit ut ännu, men i eftermmiddag ska vi ju gå ut vare sig vi vill eller inte. Har ju som sagt tid på Synsam.

Har ändrat och skjutit fram min tid hos jobbcoachen också, en halvtimme typ eftersom vi har möte på dagiset då. Men det var inga problem och vi ska gå igenom mitt CV nästa vecka.

Har rensat bland Ewelyns kläder, det som är för smått har åkt ner i kartonger. Fick ju en hel drös fina, fräscha kläder igår av Helene. Tack gumman! Massa fina byxor och tröjor. Plus ett par vinterstövlar Kavat.. som hon kan ha sen när snön kommer. Gulliga vänner jag har.

Har pratat med farmor också som ringde. Pappa och hans sambo kommer hit i helgen, exakt när vet jag inte. Imorgon hade jag tänkt sätta upp mig på jobb, men Joel ska till Tiveden och fota. Hoppas det blir nåt på Söndag :-)

Dåligt med jobb nu har jag hört.. Tråkigt. För jag gillar att komma ut socialt. Måste lämna in min timrapport också.. Ooops! Lätt att glömma när man har den hemma liggandes. Blev inte många timmar i September, väldigt fattigt. Men ett par kronor är ju bättre än inget.

Går dit på Måndag och lämnar den.

När Joel kommer hem så ska vi äta god mat, kött och potatisgratäng. Han skulle fixa det sa han. Kan han gott göra som varit/är borta så mycket sista tiden.

Jag funderar mer och mer på att börja på något, kanske en kurs eller träna. För att få mer egentid. Men nu är det så mycket kommande veckor ändå, så känns bara dumt att påbörja en ny sak.

Har en släng huvudvärk och den bästa medicinen är väl inte att sitta vid datorn och häcka ;-) Så ska röra på fläsket och göra lite nytta =)

RSS 2.0