ONSDAG



Åh, nu har vi eller iallafall jag överskridit våran "budget" för denna månad. Inte för att vi följer en sådan, men nu känns det som att det banne mig får räcka med inköp. Förutom mat såklart. Egentligen var det ju meningen att vi skulle handla i mitten på månaden, för att ha lite mer koll, men eftersom vi haft tid och lust så har vi fixat en del redan. Men kul är det!

Inga mer spontanköp, månaden är lång. Månaden har inte ens börjat. Och med den dåliga lön jag fick så känns det mer motigt.

Fast det är roligt som sagt :) Det är värt varenda krona. Älskar bebissaker =)

Bilder kommer senare.. kameran är på laddning,


Vi åkte till Norrköping och kollade lite, inte i själva centrum utan vi var lite utanför sen stannade vi till på Löfstad slott och kikade. Lunchen fick bli ute eftersom klockan sprang iväg och magarna kurrade. Lite slöa är vi också allt och unnar oss en del nu. Lika bra och passa på.

Ett fikastopp i Mantorp hann vi också med hos Joels syrra på lite kaffe :) Jag önskar att jag kunde känna mig mer social, men jag känner mig mestadels trött, butter, hängig, tråkig.... När man är ledig kommer tröttheten. Hjärnan vill en sak, kroppen en annan och det får jag leva med nu när jag är gravid. Sen får jag skylla mig själv för att jag är envis som en åsna! Inte tackade jag nej idag heller...

TISDAG

Klockan går segt. Men jag har haft en bra dag än så länge. Lunchade med Sandra och hennes gulliga dotter =) Fick en hel bunt gravidtidningar men dom blev kvar i hennes bil, eftersom jag tog en snabbvisit in på Lindex. Var tvungen och köpa eye make up remover, den stora favoriten är den från H&M, men eftersom jag inte har nåt ärende in till stan så fick det bli en annan från Ldb. Hoppas den är bra! Sen köpte jag en ny puderborste. Köpte en dyr ifrån Kicks för länge länge sen och med tanke på att den var dyr så trodde jag ju att den skulle vara i bra kvalité. Men så fel jag hade! Den gick sönder och har legat trasig ett bra tag i sminkväskan nu, så det var dags att inhandla en ny. Måste köpa lite nytt smink också, men än så länge är det väl inte akut och det kostar ju en del när man ska ha några produkter så det får vänta.

Ska fylla på kaffekoppen en gång till, sen göra mig redo inför jobbet. Ett femtimmars pass är helt ok, jag är ju ledig imorgon och då borde jag ta tag i och städa här hemma..!!! Om det nu inte dyker upp nåt roligare :)


MÅNDAG

Har varit ledig idag och det är mer än välförtjänt ;) Åkte in till Tornby en svänga och köpte oss en stereo, ska ha en som man sätter på väggen i vardagsrummet. Men vi måste låna en slagborr innan vi kan sätta upp den. Men nu har vi en hemma åtminstone. Har velat ha en jättelänge, skönt med lite musik när man städar och plockar och nu var den på rea med dessutom =) På hemvägen stannade vi till på City gross och handlade lite inför veckan. Träffade på en gammal killkompis som jag inte sett på år och dar sen gymnasiet. Snackade inte så länge, men lite ord hann vi allt byta med varandra, han var sig lik, men jag kände mig tjock :)

Ikväll skulle vi ge oss på en glutenfri smulpaj, första försöket misslyckades radikalt. Köpte nog fel mjöl, nu står den andra i ugnen och den blev lös :/ Aja, har ju iallafall vaniljsåsen klar i kylen så får väl äta den bara =) Nä, det här gör vi nog inte fler gånger... HAHA!


forts SÖNDAG

i´M ALIIIIIIIIIIIIIIIIIIVE!


Jag överlevde denna dag/kväll med nöd och näppe. Dessutom har jag tjänat en slant som kommer komma väl till pass nästa månad, har ju lite kvar och köpa till bebben sen. Kan med lite skrytsamhet säga att jag faktiskt är lite stolt att jag orkade dessa 11 timmar med kroppen och huvudet i behåll =)

Svullna fötter. Gör ont så ont!

Gubben är på krogen, saknar han faktiskt även att det inte gått många timmar sen vi sågs, men ibland kan tiden kännas lång. Imorgon dimper lönen in på kontot. fick ingen bra lön. Jag är inte nöjd, men å andra sidan var jag ju ledig en hel vecka förra månaden, men hade ändå väntat mig lite mer. Det räcker till räkningar och blir väl en del över, men ibland hoppas man lite på för mycket. Jag ska inte klaga, har ju inte betalat räkningarna än så jag vet ju inte exakt hur mycket som blir kvar, men det känns inte flersiffrigt iallafall :/

Och jag som vill ha/behöver ha denna månad. Hur ska det gå? :) Jag får gilla läget helt enkelt. Det enda rätta.


SÖNDAG



Ungefär så här kände jag mig imorse. Trodde ärligt, ok lite överdrivet kanske och man ska ju inte skämta om det. Men det kändes som början till svininfluensa eller nåt. Det bara rann svett längs ryggen, vid nacken och jag ville bara lägga mig ner och sova igen. Hemsk känsla när orken inte finns och när det känns som att man ska tuppa av.

Envis som man är så gick jag upp, tog en tallrik fil och dom sista havrefrasen ( måsta handla!) och klädde på mig. Vill inte, orkar inte var tankarna som cirkulerade. Hur ska jag orka en delad tur med sammanlagt 11 timmar i detta skick? Jag gick dit, bet ihop och nu sitter jag här efter ha klarat första passet, halv två ska jag dit igen och jobbar till nio ikväll. Det måste gå, jag ska fixa det.

Börjar sakta räkna ner veckorna på vikarietat nu. Samtidigt som jag känner mig otroligt tråkig och rastlös när jag går hemma även fast jag egentligen har saker att ta itu med.

Visst är det så? Iallafall om man heter Malin :)

Listan: De 20 vanligaste saker vi glömmer


1. Att dricka kaffe/te, som sedan kallnar

2. Var du lagt nycklarna

3. Vad du skulle handla

4. Ta ut tvätt ur tvättmaskinen

5. Att ta ut maten ur frysen

6. Ladda mobilen /i Pod

7. Att inte svära inför barnen

8. Fylla på toapapper

9. Var du parkerat bilen

10. Vännernas barns födelsedagar

11. Vattna blommor

12. Din ålder

13. Vännernas födelsedagar

14. Spela in ditt favoritprogram

15. Bröd i brödrösten

16. Tacka för senast

17. Vännernas barns namn

18. Köpa mjölk

19. Låsa bilen

20. Var du lagt plånboken


Källa National-Lottery/ Daily Express


LÖRDAG

Ja det blir inte mycket uppdatering nuförtiden. Kan det kanske bero på att jag helt enkelt tappat gnistan för bloggandet eller för att jag jobbar för mycket och lusten inte finns? By the way. Kom precis innanför dörren, skjutsat Joel till hans fd svåger, dom skulle visst öla lite ikväll och sen åker dom till Mantorp Park tidigt imorrnbitti. Stannade förbi Hemköp och köpte med mig en liten godispåse och en Pepsi =) Har två filmer som ligger här hemma och väntar på mig :)


Denna film bland annat, som verkar mysig och sen har jag en drama. Får se vilken det blir ;)

Usch, blev så rädd i bilen förut. Det började hux flux pipa och ha sig.. men guuud tänkte jag. Har jag kommit emot nåt eller vad är det. Då blinkade det att jag inte hade bältet på mig, så jag knäppte upp försökte ruckla på det.. inte lätt när man samtidigt ska ögonen på vägen, men det hjälpte inte så jag körde genom stan med detta pipande. När jag kom hem ringde jag Joel som sa att kanske dörren inte var stängd ordentligt.. hmm.. aa, jag hoppas det inte var nåt annat. Fy, sånt gör mig nervös! Känns som bilen ska haverera eller nåt :/



 
Nu blir det ensamtajm a la Malin. Just ja, vi var och käkade grillbuffé i Vadstena igår. Himla gött! Kan rekommenderas =)

Dags för soffan strax, here I come! ;)

TORSDAG

Idag unnade jag mig lite sovmorgon, inget alarm ställdes. Jag vaknade inte helt utvilad, men dom extra timmarna behövdes. Vi har varit inne i Linköping idag hos farmor och ätit lunch, sen åkte vi förbi Hemköp och köpte lite glass till myskvällen ;)

Känns som att det är nån sorts "Wallander-hysteri" nu :), det kom iallafall på tal så det blev filmtajm här hemma. Joel tankade ner två Wallanderfilmer, såg den ena ikväll blir nog nästa imorgon eller Lördag =)

Denna dag har gått fort och det har varit mer än underbart att ha fått vara ledig! Dessutom har jag 2 dar till, så jag kan njuta ett tag till. Nu vill jag bara att dom här veckorna på vikariatet ska passera så det blir lite lugnare på den fronten, så att jag själv kan reglera över hur mycket jag vill och orkar jobba. Så att jag kan bestämma lite utifrån mig så att säga när jag känner att jag har lusten och orken till det.

Jag mår mycket bra nu, så jag ska inte klaga. Känt av lite ryggont, men det kom ikväll. Imorgon har det säkert gått över. Imorgon ska vi tvätta. Klockan sju ringer klockan. Joel har erbjudit sig att gå upp, även fast jag sa att jag kunde ta det. Tidiga mornar är vardag för mig nu :)

TISDAG

Åh vilken härlig sovardag jag har haft! Känns som att jag sovit bort hela dan. Vaknade klockan 10, gick upp käkade frukost, grejade lite sen somnade jag igen ett par timmar, himla skönt! Skulle kunna somna för natten redan nu ändå känner jag :)

Dags att sminka till sig lite, ett femtimmars pass på jobbet väntar. Har lite ångest för det hade gärna stannat hemma, men jobbar ikväll och en dagtur imorgon sen är jag ledig 3 dar. Inte illa!

Hoppas kvällen går fort och även dagen imorgon. Jag vill va lite ledig nu, behöver det.


Forts måndag






Och så en bild på moi ;)




V 30 :)

MÅNDAG

Dåligt med uppdatering. Jag vet. Jag skäms, men jag har jobbat häcken av mig i helgen. Många timmar har spenderats där så den enkla förklaringen är att jag inte haft tid. I Lördags var det kaos, det fattades folk, Ja usch ja, igår var det en superstressig dag och jag ville bara hem. Det kändes som att jag fick göra allt och att allt ansvar hängde på mig ;( Jag var så trött att jag knappt kunde stå på benen, fötterna kunde jag nästan inte gå på. Det gjorde så förskräckligt ont att jag bara ville hugga av dom. Men snäll sambo som jag har så tömde han upp ett varmt skumbad åt mig, åkte och handlade och fixade mat till kvällen och en matlåda till mig :) Det gjorde mig på mycket bra humör för jag var helt orkeslös och färdig.

Idag trots en jobbig helg så gick passet 7-16 mycket bra. Det var rulijans på det hela tiden, men jag fixade det. Trodde att jag inte skulle kunna kliva upp ur sängen, men det gick över förväntan. Jag förstår inte vart jag hämtar energin ifrån, är det kärleken mån tro?? :) På jobbet säger dom att jag ser trött ut, om jag ska ta det som en komplimang att jag gör själ för pengarna eller om det ska bli en tankeställare att jag borde tagga ner. Att vara envis kan ju vara en fördel, men i mitt fall är det nog en nackdel nu när jag är gravid och om jag inte är helt ute och cyklar så är det nog bara 10 veckor kvar =) För jag går in i v 30 idag =)

När jag kom hem så stod maten på spisen och spjälsängen var monterad =) Dessutom hade han åkt till farmor och lämnat vardagsrummsmattan för tvättning. Underbara människa. Tänk om det kunde vara så varje dag, ombytta roller liksom ;)

Ikväll blir det Beck om jag orkar hålla mig vaken, kanske blir en bild på själsängen också. Men bädda tänker jag inte göra än. Vill inte att det ska bli dammigt och så.

FREDAG

Fredagsmys kanske? Nä, jag ska jobba ikväll och hela helgen. Man blir så förslöad när man varit ledig två dar att man vill vara ledig mycket längre. Men, det går bra bara jag väl kommer dit som alltid så lika bra att försöka se lite positivt på det. Det blir ju trots allt lite pengar i slutänden :)

Igårkväll hade vi trevligt. Hemmagjord potatisssallad är ju bara för smarrigt asså. Men kände mig så trött när vi kom hem att jag gick och lade mig. Har vaknat flera gånger i natt/morse och vara uppe och kissat.


Snart går jag ju in i vecka 30 men tänkte ändå visa ett par magbilder nu dom sista dagarna i v 29. Har inte lagt så mycket fokus på att bilderna ska bli bra så ni får ta det som det är. Fy, idag känner jag mig så tjock. Varför vet jag inte? ;)

Joel är på Visingsö hela dan med en kompis och fotar. Han åkte på förmiddan och kommer hem vid nio ikväll, typ nästan samtidigt som jag slutar jobbet. Får se om vi orkar hålla oss vakna en stund, men den som kommer slockna fortast är nog jag isåfall, börjar tidigt imorgon och klockan ringer halv 6 då :/





TJOCK men LYCKLIG som jag brukar säga :) (v 29)

TORSDAG

Igår hände det inte alltför mkt här hemma, Joel monterade nya kökslampan och jag slöade mest ;)
Gick över till Tessan en stund på kaffe & melon, och hon visade sin förlovningsring. Glad för deras skull. Nu fattas det bara att jag får en på mitt finger :)

Bebis sparkar för fullt, fick in en rejäl träff på sidan häromkvällen. Nästan så att jag hoppade högt i soffan. Ont gjorde det, och den blir bara större och större så lika bra att man vänjer sig =)

Idag var jag i Motala hos barnmorskan och gjorde glukosbelastning. Fick ett stick i fingret, drack två glas sockerlösning (nära spy!!!) sen satt jag i soffan där och väntade i 2 timmar innan detr var dags för det sista sticket. Allt gick vägen, jag har inte diabetes som mamma. Skönt och veta att sockret var normalt.

Under tiden hade min snälla barnmorska bokat tid för undersökning av magmått etc. Allt var helt normalt. Mage, blodtryck, hjärtljud etc. Ställde mig på vågen och jag har gått upp 10 kg, fatta 10 kg! Hehe, jag känner mig inte så tjock mest svullen och klumpig. Men att gå upp i vikt hör ju till och jag lär ju inte bli mindre nu veckorna som går :)

Har även fått tider för föräldraförberedelserna och vi har bestämt här hemma att vi ska gå =)


På hemvägen stannade vi till på Ulfåsa möbler och Joel hittade ett billigt vin-ställ(whiskeyställ) för 125 kr. Som hittat! Sen såg jag soffbordet som jag vill, men det får tyvärr lite dyrare.... ganska mycket dyrare.... Drömma kan man ju alltid göra så länge :)

Ikväll blir det grilla i kolonistugan med pappa, hans sambo, farmor och farfar, pappas sambo bror och respektive, Joels mamma och jag och Joel =) Så vi blir några stycken. Grillat är bara för gott!

Apropå magbild, det kommer.. =)


TISDAG

Usch, nu är jag trött! Varit uppe sen kvart i 6. Ögonen går snart i kors tror jag. Känner av värk under fötterna, men benen känns helt ok. Det var ett segt pass på jobbet idag med, visst det finns och göra, men ibland går timmarna så sakta. Fick i mig lite jordgubbar då jag inte kunde hålla fingrarna i styr när skålarna plockades fram :)

Kom nyss hem ifrån Ikea. Vi drog in en snabbis och köpte spjälsäng, det blev en vit =) Och lite annat smått och gott, madrass och liknande. Hittade även en skötväska. Det fick bli en svart, en enkel och billig, känner att jag inte vill lägga tusen spänn för en väska bara för att det är original. Kommer ju ändå bli en slit och släng väska och då gör det ju inte så mkt om den råkar gå sönder.  Så det sprang iväg en del pengar, men ack så roligt det är. Skötbord vet vi inte hur vi ska göra än. Badrummet är så litet, likaså i sovrummet så kommer det inte få plats en sak till sen när spjälsängen är monterad. Hmm... fundera fundera...

Det blev även en liten fika, kaffetarmen suktade efter en kopp =) Jo, en ny kökslampa blev det med. En svart! Var ju inte tanken att nån sån skulle få följa med hem, menmen.. ibland är shoppingsuget alltför starkt. Det kommer bli fint tror jag.

Kanske blir några bilder senare eller imorgon. Imorgon tippar jag nog på.

Tänkte bjuda på några fler fina fotografier som Joel tog när vi va på Öland. Here we go;)

















Han är så duktig på att fota. Vi ska ta lite gravidbilder på mig framöver också tänkte vi... =)

IMORGON ÄR JAG LEDIG!!! :) :) :)

MÅNDAG

Längesen jag bloggande nu så det är väl på tiden för lite uppdatering =)

Helgen var hur härlig som helst, vi hade bra väder förutom blåst, ätit gott, sovit bra, haft mycket trevligt sällskap, mysiga små utflykter, ja en perfekt helg enligt mig.

Kände mig trött efter jobbet och slumrade till i bilen på väg ner till Öland, men framåt kvällen så blev jag piggare =)

Någon kamera hade jag inte med mig utan det fick bli Joel som tog alla korten. Ja här kommer dom:









Ja, nu orkar jag inte lägga in fler, kommer kanske några till ikväll.. Ska försöka ta en magbild också om jag kommer ihåg! Är väldigt trött i huvudet efter mycket slit och släng på jobbet, många långa dar...


ONSDAG

Klockan är snart åtta, timmarna har gått i rasande fort sen jag klev innanför ytterdörren. Idag hade  jag ett mastodonpass på jobbet, 7-16. Det var segt. Speciellt på eftermiddagen, då kändes det som nån hängde i visaren.

Denna dag började inte bra. När jag skulle in till omklädningsrummet och låsa upp med taggen så var den puts väck! Åh, nej! Var sjutton hade den tagit vägen. Letade och letade, i handväskan i skåpet bland kläderna, hemma i hallen, i tvättkorgen ja i stort sett överallt där jag trodde den skulle kunna vara. Men förgäves. Pratade med dom på jobbet och fick till svar att dom inte kunde ge mig en ny förrän på Måndag. Fan, tänkte jag. Jag jobbar ju imorgon ett kort pass, på Söndag och börjar tidigt på Måndag och då måste jag ju komma in, eftersom jag ska ta rapporten. Inget och göra åt.

Sen gick jag in på Facebook och en jobbarkompis såg min status, frågade vad det var och jag sa att jag tappat bort min tagg. Då sa hon att det låg en uppe på brevlådorna vid en av ingångarna. Aha, jag ringde jobbet nu på eftermiddagen och dom var snälla och sprang ner och kollade. Det var min tagg =) Måste nog va ödet, liksom av alla ställen och dessutom så är den ju faktiskt inte så lätt och se då den inte är färggrann. *Pustar ut* Att en sån liten sak kan göra att man mår kass. Hatar att slarva bort nycklar, plånbok etc. Sådana viktiga saker som man bara inte får tappa bort.

Förutom det så har dagen varit bra. Joel åkte och handlade förut, snäll som han är så slapp jag följa med. Käkade lax i ugn och färskpotatis =) Och har nu marinerat köttet och dylikt som vi ska ha med oss till Öland imorgon. Åker hem på Lördag igen. Jag ska ju jobba på Söndag en heldag, enligt schemat. Det kommer gå prima. Jag intalar mig det =)




Våran mini-semester på Öland, två dagars ledighet tillsammans :)

TISDAG

VECKA 28








Bääääbis :D


MÅNDAG

Hade tänkt ta en magbild och visa eftersom det är ny vecka, men det har inte blivit av, så om jag kommer ihåg så kanske jag tar fram kameran imorgon för en liten bild på magen.

I Söndags jobbade jag extra sen var jag så trött så det blev inget inlägg. Det var vila som gällde.

Idag har jag inte gjort så mycket, slappat, ja bara tagit det lugnt helt enkelt innan det var dags att gå till jobbet för ett 16-21 pass. Det gick bra, även om jag fortfarande lider lite av värmen. Jag blir så varm, svettas som en gris. Benen är inte så svullna nu, var MYCKET värre i Söndags, kunde jag knappt gå. Ska smörja lite och försöka lägga upp dom lite högt innan jag somnar. Tog en dusch nu och det var otroligt skönt... Hoppas nu på bra sömn, med tanke på att jag ska upp halv 6 imorgon. Jobba again and again. Så ser min dag ut, och om orken, lusten och viljan finns så ska jag försöka ta tag i dammsugarn imorrn kväll. Men det återstår och se. Jag försöker lata mig när jag får tillfälle =)

På Torsdag åker vi till Öland, om det inte är pissväder. Vi åker direkt när vi slutat jobba :) Sovplats är redan fixat =) Hoppas dagarna går fort nu.

Natti Natti ;)

LÖRDAG

Denna Lördag har gått fort! Vi har varit på Heda marken, köpte med en liten påse brända mandlar hem =) Plus att det blev en liten fika där.

Sen stannade vi förbi Hemköp där jag sprang in lite snabbt och köpte ingredienser till cheesecake muffins =) Mamma och hennes karl kom på besök och hon hade med sig en salva som hon snällt smörjde på mina vader och fötter ;) Dessutom hade hon med sig vit toblerone ifrån Ålandfärjan ( mitt favvogodis, ni vet! )

Kollar nu "Repmånad" på Tv, rolig film. Imorgon ska jag jobba extra, sju till halv två. Hade räknat med en ledig helg, men ibland blir det inte som man vill. Jag kunde bara inte säga nej, sen ska Joel ändå jobba extra imorgon så det gör inte så mycket. Får vila när jag kommer hem sen. Blir ju några kronor extra också som man inte räknat med, det finns alltid hål att stoppa dom i. Vi har ju en del kvar att köpa som sagt till bebis.






FREDAG



Jag säger som Caroline af Ugglas..

Snälla, snälla.. "ge mig regn!"

Hade kunnat betala hyra för att bosätta mig i glassfrysen på Ica.
Vi käkade lunch ute idag och det är guld värt att slippa stå vid spisen i denna hetta.
Ikväll ska jag springa upp och ner i tvättstugan eftersom jag var dum nog att boka fel tid i veckan, och det fanns bara denna. Har massor tvätt. Joel ska ut till en jobbarkompis och grilla lite, ta någa öl och så. Ja, lite avundsjuk måste jag väl säga att jag är. Det hade varit gudomligt gott med en iskall bärs, men jag får nöja mig med sodavatten =) Köpt hem lite jordgubbar också som jag ska äta med kall mjölk. Kommer bli en seg kväll detta.

Det blir vad man gör det till :)

TORSDAG

VARMT, VARMT, VARMT!

Jag säger som Joel det borde vara förbjudet att jobba när det är över 25 grader varmt ute :)
Värmen slår mot en direkt när man kommer till jobbet, efter att ha fått på sig stödastrumporna så börjar svetten rinna. Efter en kort stund är man genomblöt på ryggen. Trevligt va? Jobbade ett långpass idag och sista timmarna var sega då ville jag bara hem och lägga fötterna högt.  Annars har det gått bra, jobbat med trevliga tjejer.

Det blev inte mycket av kvällen, råkade slumra till på soffan ca 1 timme, låg helt avslagen.

En dusch känns mer än lockande just nu. Ikväll blir det att slötitta framför tvn, ta tag i disken bara, men allt annat tänker jag lägga åt sidan.

Jag är mer en nöjd efter att ha stått ut i hettan idag ;)



 


ONSDAG



USCH, idag har det varit varmt på jobbet. Att duscha nån med en vattentemperatur på över 45 grader och dessutom när det är över 30 inomhus ja då fryser man inte må ni tro =) Jag älskar värme annars, njuter gärna, men nu när det en äcklig värme, det är inte skönt. Det är ljummet, kvavt, svettigt, klibbigt ja allt tänkbart. Det bara rinner längs med ryggen oavsett om man står eller sitter ner. För mig får regnet gärna komma nu!! Men det behöver ju inte hålla i flera dar dock :)

Igår kom Tessan förbi på en kaffe, alltid trevligt med lite tjejsnack. Eventuellt så kanske hon skulle dyka en svänga ikväll också. För mig blir det en lugn kväll, tänker strunta i städ även att det inte blev nåt igår. Jag orkar inte, det är för varmt här inne. Imorgon börjar jag tidigt, jobbar hela dan till fyra så sängen kommer bli min rätt skapligt ikväll!

RSS 2.0