Sen kväll

Borde sova, för man vet aldrig hur natten blir men snart så :-)

Tessan kom hit en sväng och drack kaffe. Mysigt med kvällsbesök. Tråkigt bara att tiden gick så fort för vi pratar som papegojor hela tiden ;-)

Är så glad att jag har henne som vän, fast såklart tycker vi inte lika om allt :-) Men det gör det bara intressant och ännu mer roligare att diskutera :-) Ska planera in en tjejkväll snart sa vi :P För hon hade några vinare hemma och champagne till och med som hon fått av sin svärmor från Mallis =)

Vi får väl se hur jag mår efter Lördagens bravader :-) Kanske aldrig mer vill dricka igen. Brukar ju vara standard. Men ska bli så kul, inte druckit sen hmm... i höstas eller..? Eller innan jul. Jag kommer inte ihåg. Det bästa är att få träffa jobbarkompisarna, skulle lika gärna kunna vara nykter. Men vill passa på nu känner jag.

Imorgon är min karl ledig men han ska åka till Stockholm och fixa något med kameran. Jag funderar på att slänga ihop en kycklinggryta, fick recept via telefon av mamma förut och det verkade gott. Kanske baka något med om tid, ork och lust infinner sig.

Hoppas väderleksrapporten stämmer för jag vill ha fint väder imorgon. Idag vad det så ruggigt.

Nää, nu måste jag krypa ner!

Natti Natti

Finast!

31 Mars. Imorgon ny månad (igen!)

Sitter och kollar bilder ifrån min gamla mobiltelefon.










Mammas och pappas diamant! <3

Polarn o. pyret

En snorig liten tös är nerbäddad. Varit fullt ös här i eftermiddag med kurragömma och annat bus :-)

Imorgon är det dagis igen och jag ska ner till skolan och sen till jobbet en sväng.

Fick hem Ewelyns jacka och byxor nu och dom passade bra!

Upp till bevis ;-)



Testar byxorna



Gosunge!



Provar jackan med :-)



Måste testa hur jackan formar sig i gående position :P



Lääängst in i frysen hittade mamma några bullar... Mums!



Och jag är så attans glad. Fick hem ett brev idag att jag inte är återbetalningsskyldig. Tvåtusen kronor som skulle tillbaka till f-kassan för att dom gett mig fel under en period. Finns ju alltid hål att stoppa dom i men nu har jag bara den tråkiga restskatten kvar och den räcker gott och väl!


Kram!

Köttbullar

Istället för parfym så luktar både hår och hud köttbullar nu :-)

Ewelyn var så gullig för först så smaskade hon i sig makaronerna som vad till, men sen fick hon syn på fatet med köttbullar på diskbänken och då vad det bara dom som dög till fröken :-) Vet inte hur många hon smällde i sig :P

Funderar på om jag ska ta en dusch nu medan hon sover. I eftermiddag kanske vi går upp till Tessan och umgås lite. Ewelyn snorar bara lite och knappt hostat nånting än så länge. Men nu har vi hostmedicin hemma så ska ge henne lite till natten tänkte jag.

Fint väder idag med! :)

Host host

Dagen den gick igår med. Madde och Leia kom hit och fikade på eftermiddagen. Trevligt!

Sen kom kvällen och jag duscade av Ewelyn, gick hyfsat men vill inte sitta i baljan. Efter en stund så hörde jag hur hon gallskrek ifrån sitt rum och jag sprang dit. Hela hon var nerspydd och säng. Hon blev nog rädd när det kom upp lilla snuttan. Bar upp henne och tvättade av henne, bytte pyjamas och sängkläder.

Lade henne igen och efter en stund kom det upp mer. Fast inte lika mycket, men hamnade i säng och på den pyjamasen. Så upp med henne igen och samma prodecur.

Idag ringde Joel till VC och dom skulle skriva ut hostmedicin då den vi hade vad för gammal. När han skulle hämta den vid 17, gick inte före den tiden så fanns det inget recept. Dåligt.

Så jag hoppas hon inte hostar så mycket i natt. Men vi är hemma imorgon också. För övrigt så har hon varit på ganska bra humör ändå, lite extra gnällig kanske, men annars ätit bra och så :-)


Måndag

Inte mycket sömn i natt, men fick ju åtminstone sova natten mellan Lördag och Söndag :-)

Lämnade Ewelyn idag på dagis och sen åkte jag hem för att ringa några samtal. Bland annat till Elisabeth som har hand om dagisplatserna. Dom vill ju veta vilka som jobbar obekväma arbetstider för det ska tydligen bli sådana tider på dagis sen framöver. Då många faktiskt inte jobbar 7-16 eller 8-17.

Hon tyckte det var bra att jag hörde av mig så hon fick mitt namn och telefonr och skulle ge det vidare till dom som har hand om det. Så skulle dom ringa upp.

Eget arbete med matten och motivationen är fortfarande helt åt skogen. Viljan finns där, men gnistan är borta. Men fortsätter traggla. Imorgon är inte läraren där så får se hur vi gör.

Måste säga att personalen på Ewelyns avdelning är hur förstående som helst. Det kommer jag sakna.

Var uppe en sväng och drack en snabbkaffe hos Tessan. Dom har ju flyttat till större lya och den var jättemysig. Clara kändes så lätt jämföreselse med degklumpen här hemma ;-))

Ha en fortsätt trevlig dag. Snart åker min andra hälft till jobbet så vad jag och snuttan ska hitta på är det ingen som vet. Röja lite här hemma kanske :P


Ewelyn hemma igen

Även denna gång så bjuder jag på er lite bilder som mamma och Conny när Ewelyn var där i helgen :-)
























Mammas pussgurka!

Våran tös är hemma nu. Innan vi hämtade henne så åkte vi till Ikea och skulle kolla efter en matta, men fanns ju inte dessutom var det så rörigt så köpte bara vägghyllan till Ewelyns rum och två underlakan till hennes spjälsäng.

Hon fick även två par byxor, en tröja och strumpor. Har kört utrensning i hennes garderob och det blev inte mycket kvar :-/.

Ikväll skulle jag bada henne, men det gick inte! Hon har alltid gillat att bada, men hon skulle bara INTE. Så fick köra en tvättlapps- dusch i sängen på en handduk ;-)

Har precis ätit en räkmacka som Joel slängde ihop. Smarrig kvällsmat!

Och jag är så glad. Vann jacka och byxor på Tradera till Ewelyn :-) Hoppas det passar sen bara. Det återstår att se annars får jag väl sälja det i min tur sen :-)



Vill känna..

.. ett lugn...

Men lite svårt när tankarna far åt alla möjliga håll och jag kan ibland känna en värdelöshet, duger jag som mamma, som sambo, som dotter, som barnbarn, som vän..?

Det känns som att man inte räcker till och att hur jag än försöker och kämpar så duger det inte.

Jag vet att det är min dumma självkänsla som sätter sprätt på dessa tankar och jag vet att även om jag ibland överröstas av dom så vet jag att det är fel att känna så.

Jag har hamnat i en negativ spiral och när jag får den där positiva känslan så hoppar jag av lycka, men när dom elaka tankarna kommer så blir jag labil igen.

Dumma dumma mig, jag vet att jag är ond och inte förtjänar att ha dessa tankar om mig själv, men det kan liksom inte hjälpas..


Det kommer liksom ifatt mig och då är jag på noll igen...


Jag är så ärlig som jag kan bli när jag skriver dessa rader, men till 99% så kommer jag få ångest om jag går in på min blogg och läser detta imorgon.

För det är ju inte vettigt egentligen?

Vill att min blogg ska vara positiv, för mig, för andra. Men jag kan inte ljuga för då är jag falsk mot mig själv och andra och att göra sken av att jag ALLTID mår toppenbra känns fel.

Hoppas jag sover bort detta nu och vaknar utvilad, med glädje för det jag har och det jag lyckats åstadkomma för om jag lyssnar till min omgivning så stämmer det inte alls och jag ska inte behöva känna såhär..

Så tråkigt när man påverkas av denna skit för det är inte så jag vill ha det. Det är inte så jag är.


För att skämta till det lite så fick jag utmärkelsen "tänkaren" på mitt konfirmationsläger i högstadiet :) Det ligger nog en hel del sanning i det. För jag är en grubblare helt klart.


Eftersom inlägget hittils har kantats av min kassa självkänsla så vill jag avsluta med vad jag gjort idag.

Vi var och lämnade våran solstråle hos mamma och Conny, sen åkte vi till Nina och hennes familj och fick träffa söta Elliot. Man blir helt betagen när man ser den lilla. Tänk att Ewelyn varit så liten!? =)

Annars har vi inte gjort något direkt. Joel åkte iväg och fotade med en kompis, jag somnade i soffan som en klubbad säl och det behöver jag.

Efter denna helg så hoppas jag på mer energi och när vi hämtar vårat hjärta imorgon så vill jag bara lägga all denna negativ energi bakom mig och inrikta mig på lyckan och kärleken jag har över att tillsammans med Joel kunnat producera denna prinsessa.





Fredag



Mammas hipstertrosor går att ha som huvudbonad..



Hmm, gott! (Dom är rena!) :-)



Alla färdmedel är tillåtna!


Ewelyn och jag har varit i affären och köpt blöjor och våtservetter. Köpte mig en sallad också som jag ska smaska i mig sen innan jobbet :-)

Duktig tjej!

Åh jag blev verkligen rörd förut! Pappa Joel låg och vilade och Ewelyn och jag lekte i vardagsrummet. Hon ställde sig upp flera gånger utan att ta stöd av någonting och sen började hon gå, flera gånger om, åkte på rumpan, gick några steg osv...

Så våran tjejja går helt själv nu! Lite vingligt men vad gör det. Hon går :-) Och dagarna som följer nu så tror jag hon kommer bli bättre och bättre på det. Älskade tös!

Idag på dagis så sa hon "mo mo" när jag sa att hon skulle till mormor nu i helgen. Sen hade hon ropat "Anna" efter dagisfröken :) Så himla alert när det kommer till tjuttrandet :-) Så gullig när hon ska härma en hela tiden :P

Det gör mig helt varm, varje steg hon tar framåt, varje ord hon säger, varje sak som händer värmer mitt hjärta :)

Joel var snabb med kameran. Men vet inte om det blev så bra bilder för hon var bra snabb på att sticka till kameran också;-)

Imorgon ska vi vara hemma bestämde vi, dels så säger väderleksrapporten att det ska blåsa ännu mer imorgon och det räckte med utevistelsen som var idag, sedan ska hon sova hos min mamma från Lördag till Söndag för sen jobbar hon två helger i rad och hon ville så gärna ha henne.

Ja faktiskt morsan min som tjatar så inte vi som tjatar om barnvakt :-D Skönt när det är så tycker jag och hon trivs så bra där.




Ny dag

Ewelyn vaknade flera gånger i natt, tror hon drömde en massa. Sista gången jag var uppe så hade jag så mycket grus i ögonen och kände mig halvt svimfärdig. Men eftersom Joel skulle upp tidigt och jobba så tog jag det. Snäll som man är ;-) Han kommer nog få känna på det i sommar sen igen *blink blink*

Vi kom iväg till dagis och det var mkt packning denna dag, blöjor och en massa utekläder. Svårt att veta på morgonen hur mycket som ska med, men nu har hon så hon klarar sig iallafall :-)

Känns sådär att ha henne på dagis när jag inte har någon matte idag men vi skulle köra som vanligt denna vecka så får vi se hur det blir framöver.

Det går ju så bra nu och hon är så glad när jag lämnar henne så på så sätt så vet jag att hon får ut mer att vara där och leka av sig än att hänga i hasorna på sin kära mamma :-)

Såg igår kväll sen att dom ändrat min skatt och dragit bort nästan 800 :-) Alltid något fast det är mycket kvar dock..

Fick sms av mamma förut att hon var framme på Lidingö. Hon skulle på möte där med andra apotekare.

Nä, känner att jag inte har så mycket mer att delge just för tillfället. Det är fortfarande rätt så kaotiskt i min hjärna, blir mer påtagligt vissa stunder och bättre andra.

Vet ju att det förhoppningsvis blir bättre, men vill så gärna skjuta fram tiden för jag vet att det kommer bli så mycket smidigare sen..



En kram till er läsare från mig :-)

Kväll!

Så vad det kväll! :)

Känslorna går verkligen upp och ner. Kan väl skylla lite på pms också kanske..? ;-)

Var hos tandläkaren förut och dom borrade ett hål, visste att jag hade 3 hål som måste fixas till, men förra gången jag var med min visdomstand så sa dom att det bara skulle vara undersökning nu, men ändå helt ok att det blev lite gjort också. Bedövningen börjar släppa nu och jag åt lite köttfärssås och pasta.

Ewelyn smaskade i sig också en stor portion till middag =)

Hon hade varit på toppenhumör på dagis och dom hade varit på bibblan och lånat böcker.

Fick hem nytt anställningsbevis idag också, tydligen ska timansställningarna vara tidbegränsade få tom 31 Augusti har jag min anställning sen skulle dom förlänga den stod det...

Nu kom Joel hem :)

No no no

Vaknade upp till härligt väder, skönt fast blåser storm. Trodde Ewelyn och jag skulle blåsa bort :)

Kollade skatten igår med och har restskatt även i år. Goa pengar, eller hur? Mycket pengar också som ska betalas tillbaka, känns mindre kul. Hade varit desto roligare att få tillbaka lite. Men hade det på känn. Är rätt van nu att saker och ting inte går min väg ;-)

Tandläkartid i eftermiddag också..

Bara betala och se glad ut!

Hoppas ni alla får en skön dag!

Avslutar detta inlägg med min mammas kommentar:

Sluta grubbla! fokusera på det goda. Det man inte kan påverka kan man inget göra åt.Lev livet och ta till vara på varje dag du är frisk.


SJÄLVKLART!

Inrikta mig...

När jag får motgångar och saker och ting inte tycks bli det man vill så är det lätt att  hamna i en negativ bana. Jag är expert på det. Att se det dåliga före det bra och när jag gör det så skäms jag i efterhand.

Jag är frisk, har mat på bordet, kläder att ta på mig, tak över huvudet, en underbar dotter och sambo, en fin familj och människor med varma hjärtan i min omgivning!

Jag önskar bara att livet kunde vara lite mer enkelt att man kunde få en skjuts och lite tur på vägen.

Det är ingen som har sagt att allt ska vara lätt och jag vet att LIVET kan vara en oändlig berg och dalbana. Men i allt detta så måste, måste, måste jag kunna se det positiva!

För som min omtänksamma, kärleksfulla farmor säger att - tänker du för mycket så går du ner i dig själv. Hon känner mig ut och innantill och såklart det ligger en sanning i det!

Malin! Ruska upp dig. Låt det du inte kan göra någonting åt, låt vara. Gör det du kan och vad stolt över det.

Jag blir stolt över att skriva dom raderna och ännu mer stolt skulle jag vara om jag lyckades leva upp till det också.

Jag försöker, en resa som jag måste vinna. För mycket ligger inom mig.

Ska snart gå och hämta mitt lilla fjun! :) Det berikar mig och gör mig glad. Solstrålen som lyser upp i ur och skur.

Puss och kram på er. Kanske kommer lite update senare sen. Förmiddagen har nalkats med mycket motion, matte, telefonsamtal och vice versa ;-)

Söndag



Mamma kom hit och vi tog en promenad :-)



Lunchen blev kebab



Pommes tycker Ewelyn om!



Smaskens



Gulliga som få...



Trivs :-)



Jag är ingen linslus ;-)



Fick en presentpåse Sebamed av mamma till lillpluttan..



Bubble bath tvålen måste ju testas såklart :-)


Idag har vi haft en mysig dag. Joel åkte tidigare till jobbet dock, och är fortfarande inte hemma. Trist, mysigt att vara tillsammans hela familjen, men blir ju pengar :-) Så han kan försörja oss ;-) *ironi* Gillar fortfarande inte att vara den som får in minst pengar till hushållet, men det får jag nog leva med. Man är ju inte direkt höglönad att gå hemma och jobba inom vården :-)

Nejdå, jag gör faktiskt mitt bästa och även om denna månads jobbtimmar för min del lyser med sin frånvaro så har jag varit aktiv på andra plan. Har ju hela sommaren framför mig sen så får passa på att njuta så länge det varar när man är ledig.

Mamma hade med sig gardinerna till sovrummet och Ewelyns rum. Bara datarummet kvar nu. Bara lite fix med lampor, växter, krukor och dylikt sen är jag nöjd!

Pappa kom hit en sväng innan han åkte hem. Trodde Ewelyn skulle vara grinig eftersom hon började bli trött innan mamma åkte, men hon tjuttrade på som aldrig förr :-)

Imorgon har jag en lång dag och många grejer måste fixas. Helgen har till viss del varit skön på så sätt att jag inte tänkt så mycket på allt annat strul, men som sagt imorgon måste jag veta. Så är det.

När herren i huset kommer hem så blir det Solsidan sen kommer nog mina ögonlock vilja falla.


Lördag...



Bilden gör sig inte rättvis, med hur snyggt det blev :-) Nöjd som tusan! Har dock tvättat bort allt nu och det tog emot :-/



Puder och en typ av ögonskugga fick komma hem :-)



Även denna jacka från Intersport. Självklart ska man ju synas :) Vinterjackan åker in i garderoben igen :P


Det har varit en bra dag. Lillebror kom in till stan (Linköping) efter ett par timmar, så vi mumsade en hamburgare och snackade lite skit =)

Tog en sväng in på H&M där lite strumpor, och tre par fingervantar ska skickas med till dagis nästa vecka. Nu har hon 5 par, måtte dom räcka och inte komma bort :-)

Hoppas ni alla har en mysig kväll!


Mysdag med morfar!

Usch vilken morgon det var! Jag mådde inte alls bra och till råga på allt så försov vi oss. Vaknade halv nio!! Måste ha sovit väldigt djupt och Ewelyn med :-)

Joel och jag gjorde en latmask idag och käkade buffé på Thai Hoa. Mums!

Sen efter lunch kom pappa hit. Han köpte fika, semlor och en annan bakelse till mig sedan fick Ewelyn en mössa och ett par fingervantar till :)



Lika bra att hugga in på en stor bit på en gång :)



Mina snälla pappa :) Önskar ibland att han bodde lite närmare så man kunde ses oftare, han har ju trots allt 25 mil att åka. Alltid lika kul när han kommer!



Haaah. jag fick tag i kameran :-D



Inspekterar dom nya vantarna...



En nya mössa med :) Har en lila också... Så man kan variera lite =)

En trött Ewelyn sover redan, blev helt slut efter badet och allt bus med morfar.

Imorgon väntar en ny dag.. och det är FREDAG!


Trodde aldrig...

Jag skulle vakna till liv idag! Hamnade i dvala förut när jag halvslumrade till i soffan, var som i en annan värld. Sen vaknade Ewelyn strax efter att Joel åkt till jobbet. Men inte sov hon något speciellt, max en halvtimme kanske :)

Så jag klädde på oss och hann inte mer än att kliva utanför porten så fick jag sms av Tessan som undrade om jag ville komma till lekparken. Hade ju inte utrustat mig med tillräckliga utekläder så lite ruggigt vad det även om solen lyste.

När vi kom hem så fikade vi. Sen ringde farmor så hon kom hit och stannade ett par timmar.

Och vet ni.. Ewelyn gick tre, fyra steg själv idag... !



Dessa böcker fick Ewelyn av sin gammelfarmor :)

Och jag själv fick en slant. Helt otippad faktiskt. Och jag blev nästan rörd :-( Känner mig så dum sådär, men min bror hade fått lite nya saker och eftersom jag aldrig ber om något, eller lånar något så fick jag en peng. Passar utmärkt eftersom jag ska in till Linköping på Lördag :P Kanske någon vill göra mig sällskap?




Tisdag

Guuud vad fort tiden går, helt otroligt!

Tog en promenad upp till dagis idag. Åh jag fick ännu mer vårkänsla i kroppen :-) Lagom när vi kom dit så skulle dom knata iväg till skogen och det hade varit frid och fröjd. Dom andra barnen hade visat Ewelyn en massa isbitar när hon satt i vagnen :-)

Hade förövrigt eget arbete idag så var rätt skönt. Om det är så att jag inte får fortsätta kursen (fick inte tag i min handläggare idag) så har vi ändå bestämt att jag ska köra på så långt jag hinner. För även om kursen inte blir färdig så kommer jag förmodlingen har lite nytta av det ändå, om det blir andra regelverk i höst sen.

Jag kan inte göra mer än att försöka och att klara kursen till April, det är det ingen som gör vill jag lova.

Jag ska försöka att inte deppa ihop, men tycker ändå det är sjuka regler helt klart. Nog om det. Ska prata med dom som ska kunna sig veta detta imorgon om jag får tag på expertisen :P

Det har varit en härlig dag med hemmagjorda köttbullar, mycket frisk luft, mys med sambo, bus med dotter, lite städ på det och handling.

SÅ EN BRA DAG!

Imorgon ska vi vara hemma för då kommer eventuellt min farmor och hälsar på :-)



Ska ta en kaffe nu strax och sen invänta ett samtal ifrån en jobbarkompis, eller vän rättare sagt. Tycker så synd om henne för dom behandlar henne som skit :-(


I Love Hello Kitty :-)

Jag må vara larvig, men jag diggar verkligen Hello Kitty :-) Gjorde jag inte så mycket förr, men tycker om det rosa flickiga.. Så sött! Passar så bra i Ewelyns rum där temat är vitt och rosa :-)

Denna söta dock vagga hittade jag på nätet för ynka 149 kr. Vilket kap!

Hoppas den kommer hem snart :-)


Nervös :-)

Lämnade en pigg och glad Ewelyn på dagis idag.

För övrigt så har jag sovit skitdåligt i natt. Mådde nästan illa i morse, men bestämde mig ändå för att bita ihop. Mattelektionen fick brinna ute då jag istället gjorde mig redo för ett möte...

Hade inte en tanke på att det skulle bli interjuver, så var inte ett dugg förberedd. Men trots mitt stammande, mina skakningar så gick det väl hyfsat. Jag tror dom flesta var nervösa det såg ut som det iallafall :-)

Vet ju att det inte är till någon fördel när man har barn. Så är det. Intalar mig dock att man kan ses som ansvarsfull, men tror ändå att det ger ett litet minus tyvärr.

Bara vänta och se nu. Ovissheten är inget kul, men som vanligt så hoppas jag inte på för mycket för då blir man bara besviken och man är ju inte ensam om jobben precis.

Nu kan göra inte göra mer. Så kan väl vara stolt än så länge :-)

Om jag skulle få det här jobbet och det ger en bättre anställning så skulle jag helt klart ta det. Är så trött på att ha Kommunen som arbetsgivare. Men är glad att jag har min reserv åtminstone så man inte är helt arbetslös :-)


Håll tummarna för mig nu!


Söndag i all ära

Ja, vad ska man säga.. Förmiddagen blev ju inte precis som man tänkt sig, kan skratta åt det nu i efterhand men just då vad det inte så roligt :-)

Fick ju träffa Tessan iallafall :)

Sedan åkte vi ut till Skeppsås där Joels mamma bjöd på mat och våfflor. Gott! Det var full fart på snuttan så hon har vilat max 1 timme typ på hela dagen.. Fick ett fint påslakanset och det behövdes. Väldigt gulligt :)

Hoppas hon sover bra i natt för imorgon har vi en del på schemat :-)

Ikväll blir det Solsidan och såklart mys. Jag älskar mys!

Melodifestivalen

MÅNGA bra låtar i år. Jag gillar Nicke Borg, kanske för att jag är lite svag för den sorters musik :-) Tycker även att Sara Vargas text är väldigt fin. Man blir berörd.

Men Saade var värd att vinna. Han både sjunger, dansar bra och är snygg ;-)

Joel har varit så snäll ikväll och lagat mat. Baconlindad kycklingfilé och potatisgratäng.. Så gott så!

Det gör faktiskt mycket när man hjälps åt och i veckorna brukar ju jag fixa mat och dylikt så skönt att slippa det ibland =)

I natt går Joel upp och jag tar morgonbestyren. Antar att hon vaknar tidigt. Brukar vara mellan halv 7-8. Fast mest åt 7 snåret. Jag är alltid lika trött när hon tjoar från sitt rum, men som sagt sovmornar är långt ifrån sikte så det är bara att pallra sig upp :-)

Brukar kolla Nyhetsmorgon i den mån det går. Ewelyn är ingen mystjej utan vill helst att det ska hända grejer :) Så att krypa ner under täcket i soffan är oftast ingen idé :P

Natti Natti!

Nu ska jag styra min kropp till sängen!

Så fin bild :-)



Ewelyn kommer nog gå i sin pappas fotspår. Hon älskar att trycka och greja med min digitalkamera och rätt som det är, som ni ser så lyckas hon få fram ett kort :-)

Pappa Joel jobbar och Ewelyn och jag har lekt och busat. Hon underhöll sig förut med att titta på när jag duschade :-) Hela tiden så uttryckte sig med frasen "Ä däää? Ä däää? "

Det har hon börjat med sista tiden. Ska fråga precis om allt, gullungen min!

Idag hade vi tänkt att hälsa på Ewelyns lilla kusin, men ett av barnen var sjuka så det gick inte. Är så sugen på att se det lilla knytet :-) Men vi får snällt vänta :-)

Mamma ringde förut och sa att dom var på väg hem ifrån Funäsdalen dom hade haft det jättetrevligt. Någon gång, så vill även jag testa på att åka skidor nerför backen ;-) Det skulle va en syn i sig. Klumpiga jag, a la Stig Helmer 2 ;-)

Joel ringde förut och sa att han skulle måla om våran tv-bänk nån helg framöver. Att jag blir glad. Inte ofta det kommer ifrån honom när det gäller att fixa och trixa här hemma och det mesta "går inte" eller är "onödigt" :-) Ja se karlar, men ändå älskar vi dom :-)

Hoppas ni mår bra och jag vill avsluta detta inlägg med att ge en tanke till alla drabbade i Japan. Så hemskt :-(

Aktiv

... Bloggerska... :-)


Ewelyn sussar och Joel med.



Väntar på att Big brother ska börja, sen ska även jag lägga huvudet på kudden. Sover alldeles för lite, men imorgon ska jag passa på och vila när Ewelyn gör det. Funkar sällan. Men känner att jag behöver det :-) Vi får se va det blir av den saken ;-)



Vi har haft en mysig kväll med flöt mat och film.



Tio minuter kvar sen börjar dårhuset :P


Ska tvätta bort mascaran innan!



Sovgott så hörs vi. Inget mer bloggande ikväll =)


Min önskelista...



 

Skulle gärna vilja ha dessa :-))



Stan med Ewelyn

Ewelyn följer i princip alltid med mig på mina ärenden och hon är så snäll. Sällan hon klagar eller gnäller i vagnen utan hon sitter nyfiket och kollar och så kan det ju hända att hon river ner några plagg då :-)

Hälsar så glatt på alla hon möter :-)

Fint väder ute, lite ruggigt men ändå helt ok tycker jag. Ärendet vi hade var att hitta nåt fint till Ewelyns kusin. Och det gjorde vi. Inget märkvärdigt men är ju tanken som räknas :-)

Sen köpte jag lite godis till kvällen. Något vill man gärna ha och mumsa på när det är Fredag.

Bokade av min kväll idag. Eftersom jag inte fick ngt innan vi gick ner till stan. Lite ångest för har så få timmar men i höst kommer jag vara mycket mer flexibel.

Bara kämpa på så gott det går nu! Huvudsaken jag behåller mina Las-dagar.

På Söndag ska Tessan och jag på möte :-) Spännande!!

Jobb kväll

Det var en kul kväll på jobbet. Jobbade med en så härlig tjej som verkligen bjuder på sig själv och har humor :-) Det smittar av sig!

Känner mig inte så trött, fast jag varit uppe tidigt och så. Men är nog trött innerst inne. Har kollat Big Brother, min nya drog tror jag ;-)

Nedå. Jag mår inte dåligt om jag skulle missa ett avsnitt eller två, men på sätt och vis är det rätt skönt att slappa i soffan för jag kan ändå inte somna för tidigt.

Men ska stänga ner både dator och tv och krama kudden.

Imorgon är det Fredag och helg på ingång. Det känns lite extra mysigt på något sätt fast min kära sambo ska jobba på Lördag...

Puss och godnatt!



Torsdag

Beslöt oss för att vara hemma idag. Vaknade med värk i kroppen. Vet inte hur det kan komma sig, menmen..

Tessan och Clara kom hit så vi tog morgonkaffet ihop sen traskade vi ner till f-kassan och lämnade in papper. Så jag hoppas det blir rätt nu när jag åter igen fick hjälp med det.

Sen gick vi in på Dressman, Tessan skulle köpa en skjorta till sin karl och nu sussar snuttan och jag ska ta nåt och äta :-)

Ikväll är det jobb som gäller!

Vaknade med ett så bedårande, fint. gullig sms. Ewelyn har fått en kusin, en ursöt pojke!

STORT GRATTIS TILL NINA MED FAMILJ!! Hör av er när vi får komma :-)

Bebislyckan är total. Knappt man kan beskriva med ord hur underbart det är, att äntligen få träffa den lilla som bott i magen så länge. Är så glad för eran skull!

Nästan så jag blir sugen på en liten till ;-)

Onsdagsfika :-)



Jag och Ewelyn slängde ihop en tigerkaka :-)



LEDIG DAG

IDAG har vi inga planer förutom att plocka och fixa lite här hemma. Är så grymt sugen på att förnya lite inredning här hemma, men men.. Det får vara ett sug så länge :-)

Va inne på Sjubarnsmammans blogg, mamman från Motala. Hon hade köpt så fina kuddar och ljuslyktor. Det inspirerar mig massor :-)

Jag vill sälja vårat vitrinskåp. Det är alldeles för stort och klumpigt. Egentligen skulle vi ha gjort det innan vi flyttade för det var ett elände att bära upp det hit :-)

Ska bli skönt i sommar när man får en riktig lön ;-) Men är ju ett tag kvar så...

Jag njuter verkligen av att få vara ledig idag, en hemmadag med min underbara tös. Imorgon har jag massor att göra, skola, ärende ner till f-kassan och sen jobba!! Men vet vem jag ska jobba med om hon inte blir sjuk. Goa, härliga Linda!!

Nä ska dricka upp mitt kaffe och sen ta tag i dagen... Datorn finns ju kvar ;-)

Hår

Köpte mig lite hårfärg förut på Lindex, ville få bort min utväxt. Syns i vissa ljus fortfarande, men har en förpackning till  här hemma som jag tänkte lägga i senare i veckan.

För övrigt blev håret fint och färgen ganska så naturlig, inte för mörk för det ville jag inte ha.



Alltid lite nervöst nät man testar ett märke första gången, men är nöjd.



Målade mina naglar rosa. Och jag som är nagelbitare är supernöjd över att kunna få denna längd på dom, för mig är dom lååååånga ;-)

Ska införskaffa lite fler våriga, fräscha nagellack tänkte jag framöver. Det gör så mycket!


Idag ringde jag även till Kommunen och pratade med hon som är ansvarig för dagisplatserna i Mjölby Kommun..

När jag nämnde Ewelyn så lät hon inte så förvånad. Och ändå har vi inte ringt och tjajat. Faktiskt första gången vi ringde nu sen hon skolades in förra året.

Men nu med blandade känslor har hon fått en plats på Östergården. Cirka 5 min härifrån. Gångavstånd. Cirka 1 min från mitt jobb.

Papprerna skulle skickas hem i veckan nu. Den 9 Augusti ska hon skolas in där.

Jag känner mig kluven, en gnutta ängslig, men hon förstod mig. Det har varit en pers denna vinter att gå med barnvagn, tung packning och snöstorm, halka och kyla.

Är faktiskt rätt stolt att vi fixat det jag och Ewelyn :)

Men det är ett tag kvar innan hon byter och nu går vi mot ljusare tider, tack och lov!

Har varit nöjd med dagiset och lite ledsen känner man sig för dom har varit så tillmötesgående och härliga. Men det praktiska kommer vi vinna på i längden och sen har det ju med skolor att göra senare i framtiden om vi nu bor kvar här.

Det blir nog bra. Det känns mer positivt och Östergården har så bra rykte, har pratat med många och alla dom kan ju inte ha fel. Huvudsaken min tös kommer trivas. Det är det viktigaste och jag intalar mig att det kommer bli bra och då blir det bra.

I varje mörker finns ett litet ljus...

Barnvakt :-)

Tessan ringde förut och frågade om jag kunde vara barnvakt till hennes knyten, javisst tänkte jag. Hur trött jag än var så ville jag få lite annat att fokusera på och nog fick jag energi alltid :-)

Väntar på Joel som jobbar över idag, saknar honom. Ewelyn sussar, varit vaken sen 12 och blir hon övertrött så är det ett bestyr att få henne somna så efter middagen så fick hon krypa ner och jag har inte hört ett ljud ifrån hennes rum :-)

Lilla tröttmössan min.

Dricker en slät kopp kaffe så jag orkar sitta uppe en stund ikväll. Mycket bra på Tvn :-)



Äntligen

Fick tag på min handläggare idag. Inte lätt att få tag i den karln vill jag lova :-)

Praktikplatsen som han troligtvis hade på gång blev inget av då det företaget inte vill ha någon praktikant. Han tolkade som att dom ville det, så det brast, Men fått ett insider tips så ska ta mig dit i veckan nu när Joel slutat jobbet.

Måste fundera lite för problemet är att jag har jobb i sommar och dom flesta företag vill ju säkerligen att man ska vara där i sommar så det är till en nackdel. Dessutom får jag inte tacka nej till jobb beroende på anställning och tid.

Ett dilemma allt detta. Han tyckte min handläggare att jag annars skulle avvakta för dom hade skickat mina papper till det företaget så kan ju hoppas att dom hör av sig. Vänta en vecka eller två.

Jag sa det till honom att man blir ju fan gråhårig vid 26 års ålder på alla regler, lagar och sådant. Men fick en positiv nyhet så det känns ju bra. Jag har gått och trott en sak som inte alls stämmer.

Halv 6 var jag uppe imorse och vid kvart i 7 gick vi upp till dagis snuttan och jag, sen raka spåret till skolan. Vi får se hur det kommer bli med studierna för om jag kommer med i utvecklingsgarantin som det så fint heter så kanske jag inte får plugga och får fortsätta efter sommaren.

Det känns inte så motiverade, men ingenting är klart ännu. I slutet på April får jag veta om jag får fortsätta kursen med dom pengarna jag har nu eller om jag måste hoppa av.

Önskar att man kunde vinna en massa pengar, kunna göra det som faller en in utan att behöva oroa sig för kommande pengar som man aldrig riktigt vet hur mycket man kommer få.

Pratade med min farmor förut och det känns så ledsamt med min släkting, kanske hon får komma hem snart. Ingen som vet ännu.

Jag är en känslig människa och går lätt ner mig när någon jag bryr mig om inte mår och när hon dessutom har en obotlig sjukdom. Aggressiv cancer då blir jag mer än berörd.

Ska strax gå och hämta min solstråle. Hon får mig alltid på bra humör och vi ska göra denna eftermiddag mysig!


Natti Natti :-)

Det har varit en bra helg, lite tråkigt att Joel jobbade igår, men så är livet. Man får vara glad att man har jobb och att han får jobba extra.

Jag själv får lite dåligt samvete för att jag inte jobbat men det har varit mysigt att vara hemma och jag har verkligen tagit tillvara på tiden :-)

Jocke kom hit förut och då slängde jag ihop en kladdkaka. Den blev god, men lite för torr kanske, vet jag det till nästa gång.

Synd att Zitha och Jack inte kunde följa med men vi ska ses alla fyra snart ville Jocke. Vi har bestämt förut några helger, men antingen har jag jobbat, eller så har våra barn varit sjuka. Men det går fler tåg som sagt!

Jag har myst med Joel ikväll och vi kliade varandra på ryggen. Jag älskar det, hade jag varit rik så hade jag anställt någon för att göra det åt mig varje kväll ;-) Jag blir så avslappnad på något sätt och njuter verkligen.

Nu ska jag knoppa har en dag imorgon. Klockan ringer kvart i 6 ;-)

Söndag



Imorse skulle jag prompt putta på Ewelyn när hon satt i sin gåvagn eller "biiiil" som hon brukar säga om det ;-)

Vi har städat i hennes rum idag och jag borde ta resterande rum också, men ska sätta igång i badrummet nu, det är nog värst tror jag :-)

I eftermiddag ska vi baka en kladdkaka till kaffet och eventuellt kommer Jocke på fika.

Och så ikväll är det ju SOLSIDAN, ett bra avslut på denna helg!

Imorgon är det en ny vecka och mycket motion kommer det bli när man är utan bil. Hoppas på bra väder för skiner solen som den gjort i helgen då är det bara härligt!


Så busig!



Nej.. Kom du nu mamma...



Haha...

Ja hon hinner både öppna, kasta ut, riva ner osv på bara några sekunder....

Skafferiet är en favorit för därinne brukar det finns godsaker som kex och dylikt :-)

Hon brukar öppna och så säger hon - kaka kaka :-)

Min kära sambo slutar snart jobbet.

Ewelyn sover middag och jag håller på och tvättar.

Vi var ute en sväng förut Ewelyn och jag och det är så fint när solen skiner. Tror jag går ut en sväng till sen ;-) Jag mår så bra av frisk luft!



Koffein

Alla sover här i "huset" förutom jag. Ewelyn sussar för längesen och Joel gick och lade sig för en timme sen. Han ska ju upp och jobba extra imorgon.

Jag passade på att kolla Big Brother, är ju helt sjukt att man lägger tid på det, men det är underhållande och man blir nästan fast när man börjat titta ;-)

Baljade i mig en massa kall cola, varken bra för sömnen eller tänderna. Ångrar alltid att jag köper en flaska för sen dricker jag verkligen till den är slut och får en gnutta ångest. För så onyttigt som det är.

Tur det inte blir så ofta och det är ju helg, men ändå :-)

Ska stänga ner både dator och tv nu. Antar att jag får gå upp tidigt imorgon. Ska bläddra lite i min Mama-tidning och sen hoppas jag på att somna.

En dag imorgon med.

Hoppas ni haft en bra och mysig kväll!

Puss och sovgott!

Isadora

Jag är ingen Isadora fanatiker, men sist nu när jag var nere på Kicks så fick jag tipset att använda ett rouge som är peach färgad som ska ge en mer pigg och fräsch look ;-)



Klart man gör allt för att se så pigg ut som möjligt när man för det mesta alltid känner sig trött, så jag kan starkt tipsa om detta!



Naturligtvis är det ju bra med en bra bas och jag använder alltid en fuktighets dagkräm innan jag tar på foundation, har en ifrån Vichy som jag använt några år och bara älskar!



Kan knappt bärga mig innan jag ska bli sminkad på Make Up Store! Den 19 Mars.. Längtar ;-)


Kommer tyvärr inte kunna handla på mig så mycket och har mycket nytt här hemma, men något tillskott blir det säkert i sminkväskan :-)


Morgonpromenad

Tog en timmes promenad imorse med sällskap av Tessan :-) Himla skönt!!

Sen en varm kopp kaffe här hemma och mycket prat :-) Trodde Joel skulle vakna av vårat tjutter, men inte ;-)

Ewelyn tog två steg själv idag när vi satt i köket!

Härligt att det är Fredag, har en sån fredagskänsla i kroppen. Ikväll vankas det tacomys och film!

Känner mig på så bra humör hur det nu kan komma sig :-)

Nova star



Idag fick Ewelyn en ny fleecetröja och mössa. Det är inte årets nyheter, men nytt och fräscht. Dessutom var fleecen på rea :-) Så gullig är hon våran snutta!

Idag har det förövrigt gott i ett, först lämnade jag henne på dagis men kunde ta bilen så slapp ju gå den biten :P

Sen var jag på Mvc och gjorde cellprovtagningen, min barnmorska som jag hade när jag var gravid tog det så vi pratade massor, massor. Det första hon kläcker- Gu, vad smal du blivit människa! :)

Sen tyckte hon att jag skulle plugga till barnmorska. Ja vi får väl se, tror det är ett berikande jobb och skulle nog vara roligt. Vem vet vad som händer i framtiden ;-)

Sen traskade jag hem och sen upp till skolan. Gick asbra idag. Blir så glad när jag fattar :-) Men så svårt det är.. Hjärncellerna arbetar för fulla muggar vill jag lova.

Sen gick jag till dagis och hade uppföljningssamtal. Var ett positivt möte så kändes bra när vi gick hemåt.

Nybadad Ewelyn sussar och jag blev avbruten i kaffedrickandet då min kära far ringde och kollade läget så ska fylla på koppen med lite varmt ;-)

Ikväll är jag redo för soffan, duntäcket och Tvn!


Framsteg

Åh det har hänt så mycket sista tiden med Ewelyn. Hon klättrar upp på stolar, sätter sig på bobby caren och står helt själv. Ingen lång stund men ändå. Förut stod hon mest i soffan och i sängen själv utan att hålla sig i med i dag har hon släppt taget även på golvet :-)

Var och lämnade min timrapport på jobbet idag och följde sen med Tessan till stan och kollade träningsbyxor, sen hem och grejade och i eftermiddag kom dom igen och då var även Albin med så det har varit full rulle på dom :-)

Jag ska strax ta en dusch.. fräscha till mig lite för imorgon ska jag till Mvc för cellprovtagning igen och sen är det matte och dagismöte så hela dagen kommer gå som på räls ;-)

Hoppas ni alla haft en bra dag!

1 Mars

Ny månad! Redan. Det går så fort att man knappt hinner blinka men nu går vi mot ljusare tider så det kan bara bli bättre :-)

Tog en promenad till dagis idag, Ewelyn var så otålig och busig här hemma så jag tänkte att vi lika gärna kunde traska som att vänta in tiden för vi var färdiga och klara tidigt.

När jag kom hem så fick jag sån magvärk, som kramp så jag beslöt mig för att vara hemma. Känns sådär att lämna henne på dagis för att bli hemma, men pallade inte. Det hade även gått bra idag så himla skönt. Jag mår bra när hon mår bra och trivs!

Gjorde en köttgryta som jag aldrig gjort förut på eget bevåg och fasen vad god den blev. Längesen vi åt köttgryta och kokt potatis till.

Sen tog både Joel och jag en liten powernap. Mysigt tycker jag innan han skulle iväg och jobba. Man får som sagt ta tillvara på alla stunderna som ges :-)

Hämtade Ewelyn sen har vi inte gjort så mycket, jo jag har rensat bland hennes och mina kläder som jag ska ge bort till Tessan tänkte jag imorgon. Sedan får hon göra vad hon vill med det ;-)

Jag brukar inte gilla att göra mig av med saker och dylikt, men man måste, bara ta sig i kragen och köra en rensning imellanåt. Roligare att köpa nytt sen när det väl händer =)

Jag har redan lagt snuttan. Hon var så trött och varit vaken sen strax innan två. Så det blir nog en tidig morgon :-)



RSS 2.0