Varmt!!

Efter en dusch så knallade vi ner till Tessan Ewelyn och jag så barnen fick leka av sig lite :-)

Innan Tessan skulle hämta Albin på dagis så gick vi en promenad och VARMT nåt så alldeles vad det. Men ska väl inte klaga.. Jag är varken en kjol eller klänning tjej så jag hade på tok för mycket kläder på mig. Använder jag något av dessa sommarplagg så föredrar jag leggings under. Känner mig mer bekväm i det ;-)


Ewelyn somnade på stört när hon lade sig i sängen och har varit på gott humör än så länge! Hon är mycket piggare nu men valde ändå att hon fick vara hemma idag. Har inte riktigt bestämt mig hur vi ska göra imorgon, men tror hon får gå till dagis. Sen får hon ju vara hemma på Torsdag och Fredag.

Ikväll ska det jobbas på en avdelning som jag inte varit på bra länge. Men det går väl bra. Så tråkigt ibland bara att man inte vet vem man ska jobba med, om det är ordinarie eller vikarie.

Fast jag vet att det går bra bara jag väl kommer dit, men lite ångest får man.

Hoppas timmarna går fort! Det brukar dom göra :-D

NJUT ni som är lediga kväll! Imorgon ska vi nog åka till Vadstena och kika lite då är jag ledig!




Hoppas även min lön kommer på Fredag, den är efterlängtad!

Måndag

Ewelyn har fortfarande feber, men är något piggare :-) Ringde dagis förut och en av förskollärarna hade feber också, så är ju nåt skit som går tydligen..

Vi har duschat och grejat här hemma.. När jag kom ut ur duschen så hade jag fått sms så ska jobba imorgon, torsdag, fredag och lördag.. Goa pengar ;-)

Är ju röd dag på Torsdag så det är bra :-D

Man blir lite slapphänt när man går hemma för många dagar. Såklart finns det massor och göra i ett hushåll och när man har barn också, men jag brukar bli piggare av att ha jobbat än när man går hemma en hel dag.. Man får en helt annan energi fast det är slitsamt inom vårdyrket också.

Man uppskattar dom lediga dagarna mycket mer.

Är ledig idag så ska passa på att njuta av min trotsiga, gnälliga dotter så mycket jag bara kan ;-)

Är hursomhelst glad att det rullar på med timmar början på månaden, annars får åtminstone jag en gnutta ångest.

Vi får väl se om min kära far dyker upp idag. Han kanske skulle hem idag igen och ta svängen förbi här.

Hoppas ni får en bra dag! Imorse kände jag mig som ett vrak, men nu mår jag toppen =)

Feber

Inatt vaknade vi av att Ewelyn kräktes i sängen, hon hostade så det kom upp en massa slem.. Var skållhet dessutom och 39 i feber :-(

Tidigt i morse fick hon komma upp till våran säng och hon var helt avslagen, började snarka direkt.

Febern går upp och ner, tack vare supparna.

Vi har inte gjort något särskilt idag. Varit hemma. Min pappa, bror och hans tjej kom på lite fika och Ewelyn var på bra humör då :)

Imorgon blir det inget dagis. Hon får vara hemma med sin kära mamma :-)

Fick ett paket Noblesse choklad av min lilla dotter idag på självaste Mors dag. Hon hade varit i affären och handlat helt själv ;-)

Hoppas ni får en bra kväll! Nu ska jag se vad gubben i huset är sugen på.. Jag är hungrig :-D

Mamma

Idag kom min kära mamma hit och jag passade på att bjuda på lite lunch :-)

Igår lade jag Ewelyn klockan elva på kvällen. Hon vägrade sova. Fick henne till slut att sova, men stannade kvar i soffan och jag somnade där.. Klockan ett vaknade hon igen och sen lade jag mig på soffan igen. Med tvn på, med kläderna på. Där sov jag hela natten :-)

Kvart i nio slog Ewelyn upp sina blå.


Vi mumsade på lunch, sen sov Ewelyn en timme... Mycket bra! Mamma och jag tog en kaffe och sen tog hon med sig Ewelyn ner på stan :-)

Ewelyn kom hem med nya gympaskor. Jättefina :-) Dom hade mätt foten och det var inte det lättaste sa mamma ;-) Så idag åkte dom gamla, trasiga dojorna i soporna!

Hade inte en tanke på att hon skulle köpa något till Ewelyn då hon redan hade med sig detta till oss:



Gulligt av mammsen med sin lilla kasse :-) Det uppskattas massor!

Av mig fick hon dock inte lika mycket bortsett från lunchen :-)





Till min MAMMA på mors dag. Tanken som räknas :-)

Min karl är hemma.. Skönt. Saknade honom igår.

Vi har kollat på film och mumsat diverse godsaker.

Imorgon är det Söndag och då kommer min pappa hit, min bror och hans tjej. Joel ska eventuellt jobba på eftermiddagen, så roligt med lite sällskap.

Helg

Inte mycket sömn i natt.. Hon fick komma över till våran säng igår och då somnade hon, fast vaknade efter stund och var ledsen..

Så nog är man seg alltid. Vi bäddade rent sängarna. Har Ewelyns kvar bara sen.. Dammsög lite, men inte färdigt ännu.

Tvättmaskinen går för fullt..

Tog med mig Ewelyn och gick ner till affären då hon vägrade sova efter lunchen. Köpte en massa godsaker som vi ska smaska på, eller mest jag då ;-) Sen när Ewelyn lagt sig :-D Lite vaniljbulle ska hon få :-)

Joel har jag knappt sett idag då han varit och grejat inför helgen. Dom åkte förut och ska sova borta en natt. Känns sådär känner jag när jag dels  har ont i magen och blöder som en stucken gris (suck!) och Ewelyn inte är på topp. Snorig och dan.

Kommer sakna honom ikväll, men han kommer ju imorgon eftermiddag igen :-) Får försöka sysselsätta oss så tiden går lite fortare.

Min kära mamma kommer hit imorgon och gör mig och Ewelyn sällskap. Jag tänkte bjuda på lunch. Är ju Mors Dag på Söndag också.  Ikea struntar jag i då jag trodde min lön skulle komma, Tessan hade väl lite annat för sig med tror jag.

Fick två jobbtider idag också då det plingade till i mobilen så nästa helg ska jobbas.... Juni kommer bli en hyfsad bra månad för har rätt många timmar, likaså Juli kommer jag ha fullt upp och Augusti också så man vet ju vad man ska göra iallafall.

Hoppas ni får en bra helg!



Gott ska det bli, fast jag köpte en annan smak :-D


Jag kommer inte kunna bjuda några bilder på ett tag framöver då min kamera är trasig. Ewelyn slängde den i skrivbordet så objektivet fastnade, när jag skulle dra ut den igen så drog jag dän hela skiten..

Typiskt mig ;-)

Irritation

- Lingonvecka
- Ingen lön då min timrapport inte kom med till lönekontoret, nästa utbetalning är nästa Fredag..
- En envis Ewelyn som vägrade sova idag. Det innebar gnäll, gnäll och mer gnäll...

Det är det som gjort min dag mindre bra om man säger så..

Till det bra så fick jag två jobbtider till, en kväll och en dag.. Det tackar jag för..

Har umgåtts med Tessan och barnen, alltid lika trevligt.


Men inombords så sprudlar det en massa irritation... Skyller det delvis på PMS kanske. Men trodde verkligen min lön skulle komma imorgon då jag jobbade ganska mycket förra månaden...

Bläääh!

Hoppas på en bättre dag imorgon!

Vårfest

Vårfest på dagis idag. Vi glömde ta med oss kameran båda två så Madde var snäll och tog några bilder på Ewelyn :)



Dagisfröken Anna hade famnen full med småttingar :)



Barnen sjöng för oss föräldrar med glada miner trots blåsten :-)

Ewelyn kröp intill Marita (hon som spelar gitarr och lade sig raklång mellan hennes ben)



Musik och dans. Ewelyn längst till höger.



En trött Ewelyn var med på noterna fast hon inte sovit något idag.

Vi fikade på kullen tillsammans med Madde, Rikard och deras Leia. Leia satt så fint och åt sin matsäck, Ewelyn ville iväg på sitt egna äventyr... Puuh!

När vi smaskat i oss fikat så tog Joel med henne till fiskdammen, då blev hon nöjd och glad.

Sen skjutsade han hem oss och åkte vidare mot jobbet. Jag fick hem en övertrött tjej så det var bara att tvätta av och natta henne.

Tycker så synd om henne med hennes tänder igen. Hon är så trött och behöver sova igen lite.

Hoppas på bra nattsömn för oss alla. Jag sov inget vidare heller då jag vaknade mitt i natten av att jag drömde mardrömmar. Så otäckt :-( Då känner man sig bra liten..

Det har varit en bra dag annars. Jag tog en kaffe hos Tessan och vi bläddrade igenom IKEA katalogen då även hon ska köpa lite nytt till hemmet. Jag själv går här och surar för att min lön inte syns på internetbanken. Ringde lönekontoret förut och hon var på möte, sen kopplade dom mig till en annan men där var det upptaget.

Tror inte jag blir rik denna månad heller om jag inte vinner på Lotto :)

Tisdag

Dagis för lillsnutta som vanligt idag, när vi lämnat henne så åkte vi till City gross för veckohandling. Det blev dyrt, fast är väl inte så farligt egentligen för fick rätt mycket för pengarna, men glömde ju lite också ;-)

Alltid är det något :-)

I eftermiddag kom Tessan och Albin hit så dom busade av sig lite. Ewelyn var inte på lika bra humör idag som igår, jag säger det igen.. Men tror det är ytterligare tänder som spökar. Man känner igen det och hon dreglar massor..

När dom gick hem så tog vi en dusch tillsammans. Jag älskar verkligen den tiden med henne.. Och jag är så glad över att hon fortsätter i samma anda för det var ett himla bestyr när hon vägrade duschen förut :)

Idag har telefonen gått varm. Jag har väl varit populär eller något ;-) Skämt åsido! Min morbror ringde förut och tjuttrade på, strax därefter ringde min pappa.. Och nyss ringde mamma :-)

Hon hade beställt en baddräkt till Ewelyn med sött Hello kitty motiv. Lilla sessan :-D

På Lördag kommer mamma hit och umgås en stund med henne för då ska jag iväg på eget bevåg med en kompis och göra IKEA. Får väl se om det blir något kvar när räkningarna är betalda.. suck!

Hoppas ni mår bra, jag ska ta mig nåt att äta.. Magen börjar kurra.. sen blir det slappa i soffan!

Dagen

Fem över sex vaknade våran tös här hemma. Tjugo i åtta traskade vi till dagis :-)

Efter dagis, lunch och andra bestyr så ringde jag Tessan så vi knallade dit. Ewelyn är lite "rädd" för Clara, för Clara ska rycka henne i håret hela tiden, men därimellan så leker dom rätt bra.

Däremot är Albin, Tessans stora pojke (min gudson) en stor favorit i Ewelyns ögon. Hon ropade "Albin" när han var ute och cyklade och när han grejade vid datorn stod hon bredvid. När han hoppade i badkaret så stod hon där och skvätte vatten på honom och skrattade som aldrig förr!

Tessan filmade lite, hon skulle skicka över den nån dag.

När vi kom hem så tog snuttan och jag en dusch tillsammans och sen blev det läggdags.

Imorgon ska vi åka och storhandla medan hon är på dagis. Det är slut lite här och var i både frys och kyl och annat smått och gott!!

Joel skrämde mig förut. När jag satt i soffan så började det pipa/tjuta något så alldeles.. Det första jag tänkte om det var brandlarmet hos grannen eller nåt, gick in till datarummet, det hördes starkare, trodde det då om det kunde var något med bilnyckeln haha.. larmknapp eller så, kollade till på Ipaden. Den var stängd..

Men öppnade den och det första jag ser så har Joel skickat ett meddelande till den "Älskar dig gumman. Puss".

Det värmer. Det är ord som aldrig kan bli uttjatade. Ord som betyder lika mycket varje gång och går rakt in i hjärtat...

Ord som gör mig glad och tacksam för det jag har fast det må vara kämpigt och slitigt många gånger.

Ska sova nu...OM jag kan. Råkade somna förut på eftermiddagen...

Puss och kram!

Natti Natti

Kände mig ganska pigg i morse och jag fick med mig Ewelyn in i duschen så vi tog en långdusch tillsammans :-) Så skönt att badskräcken gått över, mycket bättre nu!

Idag har vi även varit i Mantorp och firat Joels kusin som fyllde 30 år i veckan, det bjöds på god mat och fika :)

Kände mig inte riktigt sådär uppåt, tröttheten smög i fatt mig lite.

Vad det beror på vet jag inte!? Tror jag har för mycket i mitt huvud som snurrar (som vanligt!).

Nämen ibland blir det lite för mycket för hjärnan :-) Och det har varit mycket med schematider för sommaren, osv osv osv.. Orkar inte rabbla upp allt nu!

Nu ska jag iallafall krypa till kojs, dagis för Ewelyn imorgon. Är det fint väder så tar vi nog en promenad på morgonen. Vaknar hon tidigt så innebär det oftast att hennes tålamod börjar tryta och hon vill gå ut,  då kan vi lika gärna traska känner jag för att fördriva lite tid ;-)

Och så vad det en sak till... ;P

Ska även börja träna med Helene, men ska kolla upp det efter löning sa vi ;-) Känner att jag behöver lite mer egentid och då tycker jag träning är en bra grej, dels så rör man ju på sig och får samtidigt bara vara Malin för en stund, utan karl och utan barn. Man mår bättre när man får göra någonting för sig själv, för det är ju så, att mår man själv inte bra så gör ju inte ens barn det heller.

Så det ska bli riktigt skoj och Helene är så härlig och underbar på alla sätt och vis så glad att hon frågade mig :-D

Natti Natti :)

Färdigjobbat

Äntligen!

Detta vargpass är avverkat och gud så skönt!

11 timmars slit känns och det inträffade ett akut dödsfall på min favoritavdelning så kändes lite tungt måste jag säga eftersom man känt den boende såväl och hjälpt henne så mycket under några år.

Det blev lite kaos då en personal från den avdelningen jag vad på fick springa dit och hjälpa till eftersom dom låg efter så jag fick ta ansvaret över frukosten.

Det gick ju bra såklart, men många äldre är som barn i sinnet fortfarande. Noll tolerans och det ska ske direkt och det kan inte vänta. Dom tror att man har tio armar och motor i benen.

Men försöker man att inte stressa upp sig så går det :-) Dom blev nöjda iallafall.

Jobbade min kväll med en härlig tjej som jag tycker om så det blev ett bra avslut.


Saknar min snutta massor och det var så tomt när jag kom hem. Kunde jag vila? Nej, tro jag det. Dels så är man så uppe i varv när man kommit hem och sen väntar man bara på att man måste knalla igen för dom sista timmarna.

Hon hade haft det bra idag så jag är inte det minsta orolig :-)


Ska strax ta mitt förnuft till fånga och krypa ner i sängen också.




Sovgott!

Fredag

Ewelyn sov till halv åtta idag... Det tackar jag för :-)

Men det var en seg start på dagen. Vi myste i våran säng en bra stund innan vi tog tag i dagen. Åt lite frukost, sen tog jag en välbehövlig dusch... Efter det knallade vi ner till affären och handlade lite och så.

Kände mig lite smått illamående och konstig när jag gjorde maten förut.. Tänkte nästan slänga halva köttbullesmeten för att jag inte orkade stå och rulla, steka dom.

Men så blev inte fallet, alla blev klara och potatismosen blev god den också :-)

Tror jag känner av mitt låga blodtryck ibland, för rätt som det är så blir jag yr och konstig.

Många gånger är det när jag står upp för länge som till exempel i duschen. Ibland har jag fått gå ur och sätta mig på toasitsen för att jag blir snurrig.

NU äntligen fick jag Ewelyn till att vila en stund i sin säng. Hon ville absolut inte göra det, men hon behöver åtminstone en timmes sömn under dagen för att orka vara vaken till läggdags.

Om ett par timmar ska jag iväg och jobba lite. På samma avdelning som föregående två kvällar, men med annan personal. Det går säkert bra, fast jag börjar bli lite smått uttjatad av den dementa person som kräver en hel del ;-) Och man måste hålla koll på henne hela tiden.

Imorgon ska jag vara på en annan avdelning, med andra boende. Skönt med lite ombyte :-)

Hoppas ni får en trevlig Fredagkväll!

Kram kram

Hemma

Känner mig varm, lite uppstressad och smått trött. Men timmarna gick fort och jag tog med mig brukaren på en liten promenad när det var så fint väder :-)

Imorgon ska jag jobba igen, åter igen en kväll.. Inte så kul en Fredagkväll men det går ;-) Är glad att jag lyckats få lite timmar nu, inget att skryta med för det är fortfarande minimalt men allt är bättre än inget!

Som sagt har ju en hel del jobb i sommar sen så lite skönt är det väl att kunna få vara hemma också, men inget man blir rik på tyvärr... Så på så sätt är timmarna välkomnande..

Ska fixa lite nu sen blir en stund tv-tittande och därefter uppsöka sängen som är efterlängtad!

Förskolans dag

Ewelyn sov hela natten utan nattinstoppning eller välling :-) Men spelade ingen roll att jag fick mina 8 timmars sömn för det kändes som en ångvält hade kört över mig ändå ;-)

Det såg så mörkt och dystert ut och eftersom vi inte kan se ut genom fönstren så chansade jag på att det var uppehåll.

Så vi klädde på oss och traskade iväg. Dom hade pyntat med ballonger och gjort en lite bana för barnen där dom ska leta efter olika snören :-)

Så vad nog tur vi gick dit så hon får vara med på det.

Jag har duschat och grejat och ska snart knalla ut igen. Hade väl varit skönt att kunna ta bilen, men gratis motion är väl aldrig fel.

Och vet ni!? Joel skickade sms igår när jag vad på jobbet att han hade fått Ewelyn in till duschen i 45 min :-) Stolt över han att han lyckades eftersom hon har vägrat att både sätta sig i baljan eller i duschen ;-)

Nä nu har jag inte tid att sitta här...

Idag ska jag köpa oss något färdigt att äta.. Joel äter på jobbet idag och jag orkar inte stå vid spisen nu :-D

Åh så vad det kväll

Det blev lite hastigt inpå kände jag. Efter 13 fick jag sms om att jag skulle jobba, men sen ringde dom eftersom dom var sena med tiden. Brukar oftast få tiden på morgonen/förmiddagen om man ska jobba kvällen.

Men det gick bra!

Är dock lite trött i huvudet då jag vad extra insatt för en rätt så krävande dement person så det tog lite på psyket. Men överlag gick det bra som sagt, och personalen gillar jag skarpt :-)

Snart börjar Big brother,  vet att det är onödigt och dumt att sitta uppe och kolla på det när sömn borde prioriteras i första hand. Men måste få koppla av lite känner jag och jag kommer nog inte orka se hela avsnittet iallafall ;-)

Om inlägget har sina stavfel osv så skyller jag på att min hjärna är lite överhettad ;-)

Hoppas ni haft en bra dag/kväll och sovgott!

Lite jobb

Fått en jobbtid i helgen, en delad tur ett elvatimmars pass. Så bra då det är det enda jag har och som sagt blir lite ob-tillägg också. Hade gärna följt med och firat Ewelyns kusin Wilmer som fyller 10 år, men fick tiden samma dag jag fick inbjudan.

Lite synd, men måste skrapa ihop mina timmar.

På Söndag ska jag inte jobba i allafall för då ska vi fira Joels kusin som fyllt 30 år och jag har inte fått någon tid ännu så tog bort det. Inte ofta man ses allihopa..

Har lämnat min fröken på dagis. Och träffade en gammal kompis som är vikarie där. Har inte pratat med henne på evigheter. Hon är speciell, men vi har haft roligt ihop trots allt.

Tänkte fixa schemablanketten till dagis, men måste bolla lite med Joel innan jag lämnar in den så det verkligen stämmer med hans jobb och så.

Hoppas ni får en bra dag! :)


Schema

Idag kom mitt schema inför sommaren. Jag stod som ett frågetecken... Förut har dom alltid varit noga med att stryka över dom raderna man ska gå på och dessutom markera ut veckorna. Men inget av det hade dom gjort.

Ringde en vän som också ska jobba i sommar och hon sa likadant.

Jag ringde och fick lite klarhet fast tycker det är rörigt förtfarande. Jag vet mina procent osv iallafall och hur jag jobbar.

Det stod också fel på mitt anställningsbevis. Timlönen stämde inte, men dom skulle ändra den. Några kronor mer varje timme gör en del när man ska jobba så mycket.

Första perioden kommer jag jobba 90%, andra perioden 85%.

Nu beror det ju helt och hållet på vilka veckor som infaller under semestern eftersom dom har ett 5 veckors schema. Men jag tycker det var ganska ok schema ändå. Är ledig fyra dar i sträck en gång och så jobbar jag inte så mycket helg utan mer vardag och kväll.

Ska sitta i veckan och försöka pussla lite. Vi måste be om barnvakt vid några tillfällen då vi båda jobbar kväll. Än så länge har ju inte dom obekväma tiderna trädigt i kraft ännu, om det ens blir så. Det vet vi ju inte.

Det blir nog bra. Fick lite smått huvudvärk förut bara när jag satt med det, men det får lösa sig på något sätt. Det måste det ju!



Ni förstår att det inte är ett 7-16 jobb va? ;-)

Jag ska tydligen vara på två avdelningar. Så första på en och sen den andra perioden på min favoritavdelning :-)

Sen ska jag samtidigt hoppa runt en del eftermiddagar, fast det är bara kul!

Nog om det.


Tisdag

Har tyvärr inga bilder att lägga ut så det får bli ett tråkigt inlägg.

Imorse knallade vi till dagis och vi klarade regnet. På hemvägen började det regna så vad tur jag hade regnskyddet i vagnen..

Idag blir det rester här hemma. Gott det med. Fast tar pasta istället för ris :-)

Vi kommer nog hålla oss inne resten av dagen. Inget kul att vara ute om det regnar och Ewelyn hade ju varit ute på dagis så vi båda har fått våran dos av frisk luft.

Hoppas ni får en mysig Tisdag även att det regnar!

Kram kram

Måndag och dagis

Imorse knallade vi till dagis Ewelyn och jag. Trodde det skulle börja spöregna, men vi klarade oss. Nu ser det dock väldigt mörkt ute så jag hoppas jag hinner hämta henne sen :-)

Köpte det som fattades till korvstroganoffen så det ska jag göra idag. Ibland blir jag så less på det här med mat. Så svårt att veta vad man ska göra vi brukar planera för kommande vecka, men sista tiden har det varit tvärtom och kanske det som gör att man inte har någon lust.

Men äta bör man annars dör man så bara ställa sig vid spisen sen ;-)

Hoppas mitt paket kommer idag också med mitt smink och även sommarschema. Som jag tjatar om det :-D

Funderar även på att lägga ut våran vitrinskåp på Blocket.




Såhär ser det ut om någon är intresserad!? =)

Valla

Vi blev rastlösa här hemma så tog en tripp till Valla. Regnet hängde i luften och typ inga djur var ute förutom tre kaniner, så får åka dit en annan dag. Men tiden sprang iväg en liten stund åtminstone och frisk luft fick vi!

Nu står fiskgratängen i ugnen (färdigköpt ska tilläggas) så effektiv är jag inte så jag orkar stå och göra en riktigt ikväll :-)

Men den är himla god den med!

Imorgon är det dagis igen. Hoppas på bra sömn så vi alla vaknar utsövda imorgonbitti, men det blir nog bara ord för våran lilla tös har en förmåga att vakna lite titt som tätt ;-)


SÖNDAG

Imorse gick Joel upp med Ewelyn, så jag fick sova.. Fast jag vaknar ju till med jämna mellanrum men ändå skönt att få ligga kvar en stund. Fast sen var det dags för mig att pallra mig upp då Joel blev trött så han fick vila.. Ewelyn vaknade klockan 6 ;-)

Jag slängde ihop lite lunch så nu är vi alla mätta och belåtna.

Har ingenting inplanerat förutom dom vanliga sysslorna. Tvätta och plocka :-)

Kanske vi hittar på något. Sånt som märks. Jag har typ inte ens klätt på mig eller nåt. Går hemma här med trosor och linne, oborstat hår och tänder. Att jag känner mig snygg och attraktiv!! ;-)

VM i plöjning

Det blev en mysig eftermiddag och det var roligare än vad jag trodde det skulle vara. Det blev kanonväder och Ewelyn var så snäll och go hela tiden.

När vi kom hem så åt vi korv med bröd till kvällsmat och Ewelyn fick en kokostopp :)




MUMS!




SMASKENS!

Ikväll ska vi glo på film igen. Åter igen en skräckis :S. Men har ju min käresta bredvid mig i soffan så, och är jag bara garderad med filten så jag kan gömma mig så går det ;-)

Lördag

Innan jag blev gravid så köpte jag en t-shirt som jag använde dygnet runt i princip. Jätteskönt material och bekväm.

Men eftersom det ser ut som någon kastat in en mindre bomb i min garderob (tror dom flesta tjejer känner igen sig) så hittar man inget och oftast använder man dom kläder som är smidigast att plocka fram eller dom som man precis har tvättat.

Jag gillar att ha ordning och reda. Men likaväl som jag gillar det så kan jag vara en riktig slarvmaja. Det som inte syns finns inte liksom ;-)

Jag ska ta tag i en garderobsrensning/vikning igen. Men inte idag. Jag måste ha lusten :-D Annars tappar jag suget och slänger in allt igen ;-)




Bilden är kass. Men det är iallafall denna t-shirt jag menar :P



En bild från igår då Ewelyn brummade på med sin lilla bil..



Se upp! Här jag kommer jag!


Vi har ätit lunch här hemma. När jag plockade i sängen och tittade till på våran soffa så hade Ewelyn klättrat upp och satt och myste med Hubert (hennes vovve). Jag tyckte mig att hon hade en liten finurlig blick för när jag gick fram till henne så kände jag en smärre illaluktande doft.

Det var bajs! Och åter bajs! Hade gått igenom på ena byxbenet, men soffan klarade sig. Tack och lov.

Bytte på henne och tvättade av henne lika blank som diskbänken :-)

Hon sover nu och när hon vaknar ska vi hitta på något tänkte. Vad vet jag inte.


Joel är på VM i plöjning. Han fick biljetter av jobbet så skulle passa på att fota där. Hela dagen skulle det ta och det höll på till fem så han kommer väl då nångång.

Nä, usch om man skulle ta och ta fram den där gnutta energin. Tvättmaskinen är igång, likaså diskmaskinen, men för övrigt så är det stökigt här hemma. I mitt tycke ;-)

Ciao bella!

Obs.. Nu ringde Joel och var på väg hem.. Vi ska visst åka dit hela familjen när snuttan vaknat :P Tror Ewelyn kommer gilla det, jag själv.. hmm :-D

Tacos

Känner fortfarande en svag dåsighet i huvudet, men inget som direkt stör mig så..

Ewelyn sov bra i natt. Fick en flaska välling när Joel kom hem sen sov hon till 7.

Jag tog med mig Ewelyn till affären och handlade lite så vi kan göra tacos kväll. Blev så sugen på det helt plötsligt :-)

Ringde jobbet nu också och schemat har skickats iväg så kommer väl på Måndag eller Tisdag.


Har inte så mycket mer att tillägga utan jag säger TREVLIG HELG!






Åh, vad gott det ska bli ;-)


Jag överlevde..

En sån där hemsk migränattack. Jag önskar inte ens min värsta fiende (om jag nu har någon ;-P) att få uppleva den smärta som kommer.

Man kan inte röra sig, man kan samtidigt inte ligga stilla, man vill kräkas, det flimmrar i ögonen, det känns kort och gott som att hjärna ska sprängas och man vill bara fly från eländet.

Jag fällde nästan tårar för att det gjorde så ONT!

Jag var som i en annan värld.. Joel ringde sin mamma som kom hit efter jobbet. Hon var snäll och tog med henne ut så jag fick vila. Tog en bra stund innan jag kunde stänga mina ögon, men sen somnade jag till och det är nog tack vare det och migräntabletten som gjorde att den försvann.

Dock känner jag mig en aning dåsig, det blir man alltid.

Hoppas på en bättre dag imorgon!

Vårdcentralen

Vi har hunnit med en del idag och klockan är bara tio över 12 :-)

Ewelyn och jag tog en promenad i morse sen våldgästade jag Tessan på en kaffe!

Ringde Vc imorse och vid halv elva ringde dom upp, fick en tid kvart över. Så snabba ryck. Så där har vi varit med Ewelyn och hon har nu fått ögondroppar på recept som vi ska börja med när hon vaknat. Kommer bli en tuff match för inte lätt när hon vägrar, får lura henne lite :-)


En huvudvärk började smyga sig på på morgonen och sitter i fortfarande. Men har tagit en migräntablett, ska fylla på magen med lite lunch strax också och passa på att slappa några minuter. Måste hursomhelst ner sen och köpa välling..



Ögongodis ;-D



Söt dress som jag gärna skulle vilja köpa till Ewelyn, skulle faktiskt kunna tänka mig en själv också ;-)



Gullig badräkt, måste köpa något sådant till Ewelyn till sommaren. Men får nog bli lite mer "Sommar" först :-)



För er som inte känner mig så är jag en väskoman. Har blivit MYCKET bättre senaste åren då väskinköpen lyser med sin frånvaro. Skulle inte tacka nej till denna goding, men priset.. suck!



Är inget stort fan av att bära klänningar. Jag tycker liksom inte att jag har kropp för det, är väl en vanesak också antar jag :-) Men denna tycker jag är söt och så lite solbränna på det ;-)

Som rubriken.. Enbart ögongodis!

Just look and dream.....


Fest i hela huset

Det är titeln på "Basshunter- Bigbrother" låten :-)

Den har Ewelyn dansat till idag.. I våran stol i datarummet (hmm.. lite farligt!) Men hon gillar stå i den och snurra runt och sen har hon börjat med att hon ska hoppa ner, med hjälp av mig då ;-)

Hon är så gullig för hon räknar nu "ett, tååå, teeee". Det började med att hon härmade Joel när han räknade hennes D-droppar och nu kör hon med det hela tiden :-)

Jag har inte varit ute mer idag.. Fy mig! Vad nog tur att jag gick till dagis imorse så vi fick frisk luft. Sen var hon ju ute där så på så sätt behöver jag väl inte ha dåligt samvete.

Hon smaskade i sig maten och sen slocknade hon på 2 sek i sängen. Vaknade till strax efter Joel gick till jobbet och efter en stund kom fastighetsskötarn då det läckte vatten ifrån diskmaskinen. Passade även på att säga till om handfatet, då det typ är stopp där :-/ Men nu är det fixat!

Vi ringde till Vc idag, men kön var fullsatt eller vad dom sa. Tycker det är dåligt. Visst har jag förståelse att det är många som ringer.. Men att få höra att man ska återkomma dagen efter det gör mig illa till mods. Speciellt när det är ens barn som behöver hjälp.

Så synd om henne med ögonen som rinner, det var bättre där ett tag men sen har det fortsatt åt andra hållet igen.

Inte så kul om det smittar och det tror jag ju att det gör. Så om hon har samma kladd vid ögonen imorgon så får hon nog vara hemma från dagis.

Jag var som en klubbad säl förut, men sen fick jag väl energi från ovan eller något. Kanske beror på att jag såg Spindelmannen här hemma i sovrummet :-O

Så fram med dammsugaren i högsta hugg, ska nog fasen ta ett ryck nästan varje dag.. Gör det typ varannan dag nu men jag avskyr verkligen småkryp och särskilt spindlar. Fast jag är stolt att jag dödade den... Brukar stänga in den annars och låta Joel ta den duellen ;-)

Så om det regnar imorgon så SKYLL på mig :-D

Alla sängar är renbäddade också, skönt att krypa ner sen!




"Nybadad" Ewelyn dansar i stolen :-)


Något schema kom inte idag heller. Ingen post by the way... ger dom denna vecka annars ringer jag på Måndag..

Dom är bra tidiga på att ge dom ordinare personalen semester men vi ska som jobba för att dom ska kunna ha semester vi får oftast alltid vänta in i det sista. Som att vi vikarier inte har något liv!? Jag menar vi ska ju bara jobba då i värmen och inte kunna göra ett smack dom få dagar vi är lediga.

Argbiggan Malin har talat, men ärligt... Ibland blir jag bra sur som en citron ;-) Fast oftast är jag rätt medgörlig och snäll :-D

Morgonpromenad

Jätteskönt ute! Men hade nog på tok för mycket kläder på mig :-)

Tessan kom hit och vi följdes åt till dagis. Men vilken sömntuta hon var idag Ewelyn. Då menar jag att mitt alarm och jag vaknade för henne ;-)

På hemvägen köpte jag potatis så idag blir det potatismos och ugnsstekt falukorv. Ewelyn älskar det :-)


Hade mer på listan såg jag här hemma sen, borde åka och storhandla, men men får se. Kanske vi går ut sen så får handla det andra då. Är ju inte ekonomiskt för fem öre som sagt med att småhandla, men måste man ha det så måste man.

Nu hör jag att kaffet är klart så ska ta mig en kopp!

Hoppas hoppas verkligen mitt sommarschema kommer idag..

Bättre

Dagen har varit bättre.. Jag har inte känt av något direkt i tanden, men vet ju att det smyger sig på när man minst anar. Joel åkte iallafall och köpte droppar och sterila servetter till Ewelyns ögon så det har vi kört med idag.. Hoppas det blir bättre snart!

Jag gjorde mina ärenden och Ewelyn var snäll i vagnen :-) Sen ringde Tessan så jag mötte upp henne vid lekparken. Hon hade bryggt kaffe och hade med sig bullar, till Ewelyns stora glädje ;-)

Jag har gjort lite nätshopping.. (oooops!) Men hittade två produkter till billigare pris mot i affären så är nöjd!

Detta kommer snart hem:



Concealer



Till ögonbrynen :-)


Min lillebror Basse ringde nu också, så han är på väg hit med pendeln. Tror vi ska äta nåt gott, inte varje dag han är här och mat behöver vi ju :-D Vi får se vad han är sugen på...

Imorgon ska jag promenera till dagis då Tessan ville ha lite morgonmotion och det behöver jag också.Så bekväm jag blivit sista tiden. Farligt det där när man börjat ta bilen sen tar det verkligen emot att gå ;-)


Utflykt

Idag fick jag vänta en stund på Ewelyn då dom var i skogen och hade picknick :-)

Nu sover hon och jag ska passa på att fixa till mig en aning, ser ut mer eller mindre som ett träsktroll idag..

Dagen har varit bra än så länge. Drack morgonkaffet hos Tessan efter jag lämnat av Ewelyn på dagis.

Joel är och köper ögondroppar och dylikt och Ewelyn får/måste följa med mig till F-kassan sen. Får väl se hur det går ;-) Ska bara lämna ett papper och ställa en liten fråga, så hoppas det går snabbt och smidigt!

Hoppas ni har en fin dag. Underbart väder!

Dålig dag

Jag antar att man måste få ha sina mindre bra dagar för att uppskatta dom resterande som oftast är bra :-)

Det har inte varit min dag alls. Delvis beror det ju på värken, sen har jag ju inte känt mig så pigg.

Om jag får gnälla ännu mer (är ju min blogg) så är jag lite less på att jobbet inte skickat ut schema ännu, trodde det skulle komma idag, men nej..

Jag har ätit dåligt också, svårt att äta när man har ont, men sen har inte aptiten varit den bästa, fast jag har ju lite att ta av om man säger så ;-) Men det gör ju inte att batteriet fylls på när man inte äter ordentligt.

Jag får så dåligt samvete när jag inte har ork, energi och lust, när jag inte känner mig glad eller uppåt då känner jag mig som stans tråkmåns :-(

Men imorgon är det en ny dag. Då har jag lite att fixa med. Måste ner till Apoteket och köpa ögondroppar till Ewelyn då hon säkerligen fått ngt skit i ögat för det varar imellanåt. Jag måste ner till Försäkringskassan och lämna papper och så vice versa.

Ska verkligen försöka få till en fikadejt med Brittmarie också. Pratade med henne i Lördags och vi skulle ses i veckan. Hon får mig dock alltid på bra humör även fast det mestadels är jobbsnack ;-D

Jag ska värma på mitt kaffe och sen ringa mamma men hon jobbar ett par timmar till så jag får vänta..

Dessa gaddar...

Igår kväll började jag få frossa och huvudvärk. Halv tio kröp jag ner i sängen. Somnade inte direkt, låg kvar en bra stund. Vaknade inatt av att jag frös och värken i min visdomstand har eskalerat.

Imorse var jag mer död än levande. Men jag pallrade mig upp och skjutsade iväg Ewelyn till dagis. Kröp ner en stund igen sen. Kunde inte somna utan har bara vilat.

Joel undrade om jag ville följa med och träffa Jocke och Zithas lille bebis.. Hade gärna gjort det, men jag mår verkligen skit...

Känner mig inte sjuk så utan bara orkeslös och matt.. Och att värken börjat i min tand ger mig ångest då ja vet att jag måste operera bort den på käkkirurgen i Linköping om den ska väck. Och det kostar minst 3000 :-(

Så jag ska göra allt jag kan själv nu får att hålla den i schack och jag har lite värktabletter kvar sen förra gången den bråkade med mig.

Om en timme ungefär så kommer min snutta hem igen. Joel hämtar henne på vägen och jag är i valet och kvalet om han ska stanna hemma eller jobba. Det fick jag bestämma själv. Så får se. Jag är ju så jäkla envis när det kommer till den biten :-)


8 Maj

Inte mycket till sömn i natt för någon av oss.. Ewelyn vaknade flera gånger så. Jag sparkade till på Joel i natt så han fick gå upp :-) Även att jag själv vaknade, men jag blir så frusen sådär och jag tänkte att jag kunde gå upp idag på morgonen istället..

Vi myste lite soffan då hon även fick en flaska välling. Hon brukar äta frukost, men imorse fick hon välling istället. När vi andra åt frukost så bredde jag en smörgås åt henne också, men lika snabbt som hon fick den så hamnade den så fint på golvet. Blir tokig ibland ;-)

Joel är ute och cyklar och Ewelyn vilar. Jag har plockat in lite tvätt och grejat.

Efter lunch ska vi ut till landet. Så tråkigt att sitta inne här hemma när det är så fint väder! Man måste ta tillvara på det :-)

Och så vill jag ge en stor grattiskram till min vän Tessan som fyller 26 år idag!! Vi har känt varandra i 10 år, helt sjukt vad tiden går. Snart är vi 30 :-D Skrämmande!


Grillat är godast

Vi masade oss iväg lite tidigare till Linköping.. Vi blev visst fler än vad jag trodde. Min bror och hans tjej kom och även min farbror och hans brutta.

Pappa grillade och farmor hade gjort en massa gott till. Toppenväder dessutom, så har varit en trevlig dag!

När jag kom hem så kollade jag min mail och tydligen så är det posten som slarvat så jag vet nu vart jag ska tillbringa min sommar :-) På det gamla goda stället. Ja, får erkänna att lite besvikelse infinner sig samtidigt som det är jätteskönt att veta!

Nu hoppas jag schemat kommer hem i nästa vecka så vi kan styra upp med dagis och kanske lite barnvakt, beror ju helt och hållet på vilka tider jag ska jobba.

Hoppas ni får en mysig kväll! Det ska jag ha ;-)

Den finaste



Ewelyn var inte pigg på att somna ikväll, hon ville vara uppe med oss..

Jag kunde bara inte låta henne vara ledsen, och då menar jag stora tårar som föll ner för hennes kind så hon fick vara uppe en stund till..

Nu sover hon iallafall och jag hoppas verkligen att hon sover bra inatt...

Hon har blivit så stor och duktig våran tös här hemma.

Även att det tär på det lilla "mammahjärtat" och tålamodet när hon inte gör som vi vill, eller säger så älskar vi henne så MYCKET!

Det finaste vi har. Är kärleken till vårt barn <3

Oväntat besök

Pappa ringde och frågade vad jag gjorde. Den sista som man väntar ska våldgästa en då  han bor 25 mil härifrån. Men han kom hit och det var en trevlig överraskning, även att det såg ut som en salig röra här hemma ;-)

Han hade med sig fika och efter en stund vaknade snuttan.. Hon var på glatt humör och hennes lilla röda stjärt är något bättre.

Jag har fasen inte hört något mer om jobb idag, jag sa det tidigare i veckan att får jag inget besked så struntar jag i det. Men vet ju att jag nog inte kommer kunna göra det sen ändå...

Hade varit skönt att få veta nu innan helgen, men icke sa nicke. Ska försöka tänka på annat för jag blir smått galen annars ;-)


Imorgon ska pappa bjuda på grillat så hoppas på fint väder så vi kan sitta ute, gött ska det bli då vi själva inte har möjlighet att kunna grilla här hemma.

Kvällen bjuder på lite godis, kanske film.. :)


Röd stjärt

Igår var inte Ewelyn så bra i magen, fick byta blöjor med stort A,dvs allt annat än bara lite kiss.. Hon ville inte sova igår, somnade en timme sen ville hon upp. Så vi satt alla i soffan och myste. Efter ett par timmar så fick jag henne att somna men sedan vaknade hon klockan tre i natt och var jätteledsen.

Hela blöjan var full och hon var knallröd på rumpan. Hon fick då vara kvar hos oss i sängen en stund.

Klockan halv sju ringde mitt alarm då tanken var att promenera till dagis. Det blev inte så. När jag vaknade såg jag Joel ligga kvar i sängen. Han försov sig. Händer aldrig vill jag meddela. Han hoppade upp ur sängen och jag somnade om. Tio i åtta var vi uppe här och jag ringde då till dagis.

Idag har vi haft en hemmadag. Ewelyn har luftat sin lilla rumpa och jag har känt mig hängig.

Gjorde i allafall en köttfärslimpa som blev supergod! 

Hon somnade bra ikväll, då jag efter mycket om och men kunde smörja henne. Inte lätt när hon har ont och gallskriker, men vad gör man? Är ju för hennes skull fast man känner sig elak :-(

Idag har dom hållt på som sjutton med att renovera fasaden på huset. Det kommer nog bli fint när det är klart. Dom räknar med att bli klara till Midsommar så vi får hålla oss till tåls. Känns inte så kul när fönstren är inplastade och det springer gamla som unga byggarbetare utanför hela dagarna ;-)

Jag mailade även det jobbet jag sökt men utan resultat än så länge. Vet ju att jag kommer bli superglad om jag får det, men nu känner jag mig irriterad. Jag vill ju veta, kunna planera osv.

Imorgon är det Fredag och det vore väl ett bra tillfälle att få en glad nyhet när det vankas helg :-)


Aaah

Usch denna jobbiga väntan tar fasen knäcken på mig!

Jag syftar på svar ifrån arbetsintervjun jag vad på. Det skulle ta 2-3 veckor och det har banne mig tagit nu mer än 3 veckor och jag ändå inget hört.

Två kompisar till mig har fått brev hem... Men inte jag!?

Jag vägde in i det sista och ringde förut då svarade en stressad kille och sa att jag skulle återkomma vid tre. Ringde då då svamlade han en massa. Tror inte han förstod vad jag ville, men till slut så skulle han prata med en som var högre uppsatt och sen återkomma.

Jag blev så less rent ut sagt så jag klädde på mig och Ewelyn och gick en sväng. Knallade sen in på jobbet och lämnade min timrapport.

Jag var näst intill lite ängslig när jag skulle lämna den ifall jag skulle stöta på någon där som ville ge mig schemat för sommarn. För vad ska jag säga nu!? Jag vet ju ingenting!

Jag hoppas innerligt att dom vill ge mig ett svar imorgon. Hellre att veta att man ingenting får än att gå  helt ovetandes såhär.

Just wait....

Ewelyns första besök hos folktandvården

Idag har Ewelyn varit hos tandläkaren. Eller, tandsköterskan rättare sagt. Det tog väl en kvart sen vad det färdigt och hon var på bra humör där inne. Det var mest prat och så tog hon ett snabbkik i munnen och det såg fint ut sa hon. Hon är lite gles mellan vissa tänder, men det var bara positivt sa hon eftersom det minskar risken att bakterier ska tränga sig in imellan.




En stolt tös!



Tandsköterskan gav henne tandborstar i massa olika färger och hon fick själv välja. Det fanns EN rosa och den tog hon lilla sessan :-)


Hon var jättetrött så fick en smörgås nyss, lunchen får hon när hon vaknat. Ibland blir det bättre så :-)


Fiskgratäng

Till middag åt vi fiskgratäng och potatis idag..

Skriver ner receptet ifall någon vill testa det:

- Fryst torsk eller sejfilé
- Purjolök
- Naturell creme fraiche (en burk)
- Matlagningsgrädde
- Senap (vi körde den stark/söta varianten)
- Riven ost
- Salt och peppar



Skiva purjolöken. Bryn den i lite smör. Skär fiskblocket i bitar och salta lite lätt.
Smörj en form och lägg den brynta purjolöken i botten.

Lägg fisken ovanpå och salta.

Blanda creme fraiche, lite senap, salt och peppar.

Lägg blandningen över fisken. Tillsätt en skvätt grädde och strö på riven ost.

In i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter.

Servera med kokt potatis (mos) och lite sallad!



Jag gillar smidiga maträtter och vi alla i familjen gillar denna!



Trött morgon

Ewelyn vaknade flera gånger igårkväll, och dessutom precis när jag höll på att somna.. Det slår aldrig fel!

Bestämde oss i typ sista sekund att vi strunta i dagis så vi myste lite i soffan förutom att Ewelyn kastade telefonen på min näsa så jag fick näsblod. Det här med att kasta saker som hon gör kan göra mig måttligt irriterad. För hon slänger i väg grejerna med en sån kraft att har man tur så åker man inte på någon hjärnskakning och till råga på allt så är hon pricksäker för hon träffar alltid på dom ställena där det gör mest ont!

Vi gick upp till Tessan på lite kaffe och lek. Hennes båda barn var hemma och det var full röj!

Nu sover Ewelyn efter att ha ätit ett stort lass med mat.

Vad resten av dagen har att erbjuda vet jag inte. Men nu ska jag iallafall hänga upp jeansen som jag tvättat och ta mig en bit mat jag också!

Borde gå till jobbet och lämna min timrapport men tar det imorgon istället. En dag mer eller mindre spelar nog ingen roll!

Idag






Söndag

Idag åkte vi till mamma en stund på lite fika, då även Conny och min lillebror var hemma..

Idag har hon knatat runt som aldrig förr, så himla go!

Imorgon väntar dagis igen och jag hoppas det är bra väder eftersom jag inte har någon bil hemma.. och idag hände något mindre kul med bilen när Joel var och handlade på City gross. Bilen blev påbackad och den som gjorde det smet, men som tur var så väntade det en herre på Joel tills han handlat klart som såg regnumret och berättade, och det bästa av allt är att han är polis ;-) Så är väl tur i oturen!

Så jag hoppas idioten som backade på våran bil blir av med körkortet!




Hemma hos mamma


Bilder



Nu kan jag åka helt själv!



Fast det är roligt att bli puttad i denna...



Heeeej!



Lite farligt men man måste ju testa :-)



I mitt rum..




RSS 2.0