Kväll

Brittmarie kom strax efter halv två och vi fikade och pratade, första gången hon var hos mig och första gången hon fick träffa Ewelyn =) Hon kliade henne lite lätt bakom nacken och gu vad hon njöt snuttan :)

Vi har faktiskt fuskat idag, vi delade på en pizza ikväll. Längesen nu så det var gott, men är lite illamående nu!

När mamma varit här och hämtat Ewelyn imorgon så ska jag gå ner på stan och handla nåt drickbart. Inte tagit nåt sen, hmm.. början på februari... ?! Ja så längesen måste det nog varit. Det var med jobbtjejerna sist också. Kul ska det bli på Lördag. Har inte hört nåt mer så jag hoppas det blir av. Vore hemskt tråkigt om det blev inställt, fast det tror jag inte =)

Eventuellt träffa Linda imorgon innan hon börjar jobba.

Nu ska jag se klart "Lyxfällan".

Torsdag

Hej hopp!

Lillan sover nu och jag har typ gjort dagens bestyr, ska fixa lite mat men det gör jag senare sen. Joel kom hem en kort sväng och vände lika fort. Han var och hämtade vagnen och i samband med ett annat ärende så va han och lämnade vagnen hos mamma, så vi har ingen idag. Lite surt, men det går ändå.

I eftermiddag kommer Brittmarie hit på lite fika, hon slutar vid halv två och skulle komma strax därefter.

Idag är det även avtackning av Kirsten, sjuksköterska på Boken. Hade gärna velat gå, men Ewelyn brukar ta en powernap vid den tiden och så har vi ingen vagn. Men jag träffade henne i helgen som var och ska skriva ett mail till henne på fb. Kommer bli en lustig sommar när hon inte är där. Bästa sjuksyrran, så himla jordnära, snäll och hjälpsam. Ledsamt :-(

Imorgon förmiddag ska Ewelyn till sin mormor och Conny, för mamma börjar jobba snart och kommer då jobba varannan helg. Kanske jag skrivit tidigare, så dom vill passa på och umgås med henne nu. Det förstår jag, man får aldrig nog av guldklimpen! Sedan ska dom på kryssning på Söndag för att fira deras årsdag och då kommer min minsta lillebror hit, ja han är liten för mig =) Han ska sova över här tills på Måndag. Skoj!

Joel och jag har lite planer inför morgondagen, men inget spikat ännu. Pratat om att åka till en eld iallafall och äta nåt smarrigt.



Pappa och dotter. Vilken min han har Joel, söt!


Onsdag

Det blev ingen träff med Emelie idag, jag kände mig inte energiisk nog för att umgås socialt, plus att jag hade ångest för röran här hemma och tröttheten var mer än ett faktum i morse. Jag fick till slut ett ryck och vek ihop all tvätt, dammsugade och gjorde pannbiffar.

Det har gnällts lite även idag, men mest nu vid läggdags. Hon envisade sig med att rulla runt på magen hur trött hon än var, men nu sover hon. Hon livade verkligen upp stämningen förut iallafall, vi lekte "titt ut" och hon fick sina glada skrattanfall :-) Ja det är underbart att busa med henne när man får den responsen, hon kan vara både en gnällspik och en skrattmås den lilla tösen :-)

Mitt humör var väl inte det bästa heller på förmiddagen, jag kände mig lättirriterad. Inte på Ewelyn utan på mig själv för att jag så lätt retar upp mig på en del. Vissa stunder är jag mer känslig och idag var det så. Självkänslan och självförtroendet var kaputt.

NU mår jag bättre igen, det gick över efter att jag fick lite gjort förut och Ewelyns glada humör smittar alltid av sig =)

Har suttit och kollat lite på mitt schema över sommaren också, det ser helt ok ut. Ledig ett par dagar i sträck och så, men en hel del helger. Jag trodde det skulle bli åtta veckor, men istället sju eftersom den jag jobbar för sista perioden bara har tre veckors semester. Joel har informerat sitt jobb nu också, så det är klappat och klart. Han vill vara hemma och jag vill jobba lite. En bra deal där vi båda blir nöjda! Jag har många dar där jag jobbar enbart till klockan två och det är toppen, får man mer av eftermiddagen.

Jag jobbar i stort sett hela midsommarveckan förutom en dag om jag inte kollade fel.

Nu kurrar magen efter en bit toblerone ;-)

Älskar min familj....


Morgon

Somnade vid tolv igår. Har sådana kvällar ibland och det bådar inte gott när man sedan går upp på natten och tidigt på morgonen. Men jag lever ;-) Efter en kopp kaffe känns det lite bättre.

Skulle träffat Emelie idag, men just nu så vill jag bara ta det lugnt. Så jag skickade ett sms och frågade om vi kunde avvakta under dagen. Ikväll ska jag iallafall gå och sola tänkte jag, Helene var lite sugen på att följa med.

Och idag ska jag få arslet ur vagnen och röja här hemma, tvätten ska vikas och läggas in, golven ska dammsugas och moppas och möblerna ska dammas av. ¨

Men ska dricka lite mer kaffe och passa på att slöa en liten stund till ;-D


Virrhöna

Inget städ blev det idag :-( Jag hade väl hunnit, så kan inte skylla ifrån mig... Men har tvättat mängder med smutstvätt, en överfull tvättkorg, två överfulla ikea-kassar (ni vet dom blåa) och mer än det ändå. Så nu har vi kläder igen. Joel började tvätta när han kom hem, snäll som han är. Men jag tog över när han var i Motala på speedwayen. Först tänkte jag ta bärselen, men tänkte att det var smidigare med babysittern, så hon satt i den och kikade =)

Jag gjorde ett tappert försök att försöka somna för lite mindre än en timme sen, men icke. Låg och funderade ifall jag verkligen hade låst in tvättstugenyckeln, så när Joel kom hem gick jag ner och kollade :)

Ja, jag är ju mer än virrig nuförtiden så allt kan hända och mer därtill. Det känns som jag tusen saker som snurrar runt i skallen,  men kan inte sätta fingret på nåt specifikt. Konstigt, I know!

Det är väl så det är när man är småbarnsförälder, fast jag var ju tankspridd och virrig innan också, men det har blivit värre sen Ewelyn kom =) Tur att man kan skratta åt det ibland, men det är alla gånger inte så roligt heller. Speciellt inte när man glömmer saker, vad man gjort och vad man har sagt. Häromdagen höll jag på att ta ögon make ups removern på tandborsten istället för tandkräm och jag tar fel på dagar. Ringde farmor en Tisdag, men trodde det var Måndag. Ja, lite skrämmande är det.

Jag behöver kanske tagga ner lite eller så får jag bara acceptera att det är sån jag är helt enkelt. Som tur är så gör jag ju inga fel på jobbet, för det skulle få oönskade konsekvenser och jag är väldigt fokuserad vad gäller allt med Ewelyn, hmm... Någon som känner igen sig kanske?? Snart går jag väl ut med tröjan ut och in eller bak och fram och förväxlar väl linserna så jag inte ser nåt heller....

Lite roligt när jag läste att Veronika, en barndomskompis syster till mig hade kommit på sig själv på stan att hon tagit mascara enbart på ena ögat. Haha, ja hon har två barn =) Det blir nog så när det flurerar en massa saker hit och dit.

Och samtidigt ska man vara en "supermorsa" läste jag i en föräldratidning. En del tyckte att det begreppet framställdes negativt och till viss del kan jag väl hålla med. I våra barns ögon så är vi ju bästa mamman på alla tänkbara sätt och som hon som håller i babysången, var och en är ju expert på sitt barn och känner sitt eget barn bäst. Det håller jag med om.

Gå gärna in och läs min mammas blogg. Den inspirerar mig lika mycket som hon är just, min mamma. Hon skriver rakt ifrån hjärtat och är ärlig.

www.bodilandersson.blogg.se

"the city"

Vaknade och gick upp samma tid som vanligt, strax efter halv sju så var vi uppe. Förut så var hon så gnällig och ledsen.

Men det gick bra för mig att duscha och hon sa inte ett ljud i babysittern, därefter så blev det gnäll igen och då klädde jag och fixade mig ordning lite snabbt och gick ner på stan.

Hon ville ändå absolut inte sova i sängen och vi hann inte mer än att komma utanför porten så slocknade hon snuttan.Tessan skulle följt med men hon fick förhinder. Men träffade henne vid övergångsstället när jag kom hem sen :)

Gick in på Lindex och handlade för rabattkupongen jag hade. Det blev en pyjamas och två par strumpor.




Och så sprang jag på Helene som lurade på mig ett linne, sen blev det ett armband =)



Blommigt of course, ska jag ha på Lördag är det tänkt om det blir partaj med jobbet ;-)


Det är inte ofta det blir så mycket shopping nuförtiden. Iallafall inte till mig och Joel, köper inte värst mycket till Ewelyn heller, men nåt plagg blir det ju då och då.


Gick in på Apoteket och tänkte fråga lite om Ewelyns röda stjärt, hon har ju inte haft problem med varken eksem eller varit så röd tidigare, men i morse så var hon knallröd precis vid skåran :-/ Smörjde på med Bepathen, men tänkte fråga när jag ändå var där, men dom tyckte att jag inte skulle köpa nåt eftersom jag verkade ha dom flesta salvorna hemma. Så jag skulle avvakta några dar.


NU ska jag, måste jag ta tag i tvätten. Klockan fyra har vi tvättid och den måste för smidighetens skull sorteras innan, eftersom Joel ska iväg på speedway ikväll!

Borde städa idag med, men motivationen är långt borta.. suck! Skärpning Malin!!!

Tjingeling =)


Babysång



Min lilla nyfödda prinsessa =)

Kollade lite bilder som Joel tog på BB.. Så liten hon var...

Jag tänkte börja med att berätta nåt lite kul, i natt så vaknade jag av att Ewelyn tjuttrade. Hon var inte ledsen utan bubblade på och pep i mellanåt. Sträckte fram huvudet lite lätt över sängen, då ligger Ewelyn på mage med huvudet rätt upp, helt sträckt och flinar. Ja, det såg så roligt ut eftersom hon brukar antingen sova på rygg eller sidan eller hamna på kortsidan i spjälsängen. Hehe, gosunge!

Igår frågade jag Tessan om  hon ville göra mig sällskap på babysången, hon går ju bara hemma nu och väntar på att bebisen ska komma och hennes andra son Albin var hos sin mormor. Hon ville gladeligen följa med, vet att vi pratat om det förut flera gånger, men då har det inte passat. Hon kom strax efter halv nio och då gick vi en svänga innan det började. Skönt ute!

Vi gick direkt efteråt eftersom Tessan skulle med pendeln så då gjorde jag henne sällskap dit.

Nu är jag proppmätt, tog upp köttfärsen och gjorde köttfärssås. Men hade inga champinjoner i så det fick bli utan, men det gick och äta ändå :)

Lite slöande, sen ta tag i DISKBERGET!


Söndag

Är hemma på timmar nu och börjar vid fyra igen. Imorse kände jag mig rätt utvilad, men gick och lade mig vid nio, tog väl ett tag innan jag somnade sen så tog Joel nattbestyren, jag vaknade till men minns inte så mycket.

Dom är ute på landet idag, Joels mamma skulle bjuda på mat och så skulle dom ut gå, sen skulle visst Joels syrra och familj åka ut också.

Jag halvsprang nästan hem ifrån jobbet för att jag ville pussa på snuttan, men det var helt tomt. Det märks att man inte är van att vara hemma ensam. Det är visserligen rätt skönt efter några fartfyllda timmar på jobbet, men jag trivs bäst med min familj i närheten :)

Själv kokade jag lite glutenfria makaroner och stekte på ett par fiskpinnar :-D Det är gott och mätt blev jag ;-)Ska ta mig en powernap och sen får det bli en kaffe (igen)!


Mosad banan



Börjar inlägget med lite humor :) Ett skratt förlänger ju livet och jag gillar verkligen skämt som är verklighetsrelaterat, men med lite överdrift kanske =) Tror det är så här mamma har det med min tonåring till lillebror ;-)

Joel åkte redan vid sju imorse och Ewelyn vaknade redan vid halv 6 och låg och tjuttrade. Vet inte hur många försök vi gjorde för att hon skulle somna om, men hon var utvilad och ville gå upp så det gjorde vi. Jag kände mig nästan lite svimfärdig, men vi slumrade till efter en stund i vardagsrummet. Ewelyn i babysittern och jag i soffan :)

Solen sken och jag bara kände att vi måste gå ut, dessutom var jag tvungen att gå ner till ICA och handla ersättning, tvättlappar och något gott till kvällen så klädde på oss och gick ner. Den ersättningen vi brukar köpa var slut och jag ville inte köpa nån annan så köpte ett par färdiga så länge så får vi handla mer imorgon sen om det hinns med. Har ju välling hemma, men det får hon bara än så länge till natten.

Köpte några bananer idag och hon åt upp nästan en halv. Tyckte inte det var gott dom första skedarna, men sen fick hon smak på det och vatten dricker hon nu också, var heller ingen höjdare förut.

Nä nu ska jag passa på och vila några minuter nu när Ewelyn gör det, sen ska jag plocka lite här hemma.

Ikväll blir det mys med chips, lite lösgodis och päroncider :-)





Hemma

Hemma igen och timmarna gick i raketfart. Vilket välkomnande man fick, kramar och komplimanger... Eftersom man jobbar olika tider så träffar man ju inte på alla så det var roligt att man stötte på några som man inte träffat sen graviditeten eller när Ewelyn precis hade kläckts :)

Ja innerst inne gillar jag mitt jobb, önskar bara att det var lättare att få ett fast, men det andra ger så mycket. Det är både för och nackdelar och jag måste tänka framtidsmässigt också, men nu känner jag mig på toppenhumör!

Har fixat min delegering också så ikväll gav jag mediciner och sånt igen. Trodde att jag skulle bli lite nervös, men inte. Dock kunde jag känna mig lite tankspridd hahaha..

Skulle fått jobba imorgon också, men det blev lite sent inpå och Joel ska iväg hela dagen till Stockholm och fota. Men nu har jag ju jobbat ikväll och kan med gott samvete och mer än frivilligt vara hemma och mysa med Ewelyn. Det gillar jag, hon är min solstråle som lyser upp och gör mig både glad och trött :-D Några gånger tittade jag på mobilen i väskan, har ett kort på henne som bakgrundsbild när hon ler. Världens sötaste och man sprudlar i hela kroppen.

Ska snart krypa ner, fick chansen att vila en stund förut, men som vanligt har jag eld i kroppen så det blev max fem minuter sen var jag uppe och studsade igen. Men imorgon har vi inga måsten, vi ska bara ta det som det kommer =) Försöka vila när Ewelyn vilar. Jag måste bli bättre på det.. att det ska va så svårt...




Lite jobb

Ja, det stämmer jag ska jobba ikväll mellan 17-21 och en delad tur på Söndag 7-11, 17-21, dessutom är det på min favoritavdelning så det känns lite extra kul. Måste även erkänna att jag är lite smått nervös, det blir man när det går för långt tid. Sist jag jobbade var det på alla hjärtans dag. Men jag får peppa mig själv, det kommer gå bra :)

Dags att inkassera lite mat i magen och fixa iordning mig ett ansikte. Kläder har jag fått mig och håret är borstat, resten är skrämmande ;-)


Ha en fin dag!


GOD MORGON



EN MORGONPIGG EWELYN

Fredag igen och jag somnade sent, annars har natten varit hel ok. Jag låg väl lite på helspänd tidigt imorse ifall mobilen skulle ringa om jobb, har man satt upp sig så måste man ju va förberedd, men har inte hört nåt. Får se om det blir nåt under dagen, annars har vi inget inplanerat. Vi tar det som det kommer...

NU tror jag lillan börjar bli hungrig här så ska fixa lite mat och en kopp kaffe till mig!




(:Torsdag:)

Klockan är snart tio över elva. Ewelyn somnade strax innan sju och sover fortfarande, skönt att hon är i en bra sovperiod nu. Vi har myst, busat och badat och hon gör sina små (stora) framsteg hela tiden. Kommer på nya ljud och far och flänger åt alla möjliga håll! Ska uppdatera med lite bilder framöver. Varit dålig med det nu.

Tessan och hennes bebismage har gjort mig sällskap även ikväll, hon gick precis. Idag hamnade vi på ett ganska roligt ämne, ja fy gudarna vilka minnen vi har =)

Mamma ringde förut och hon har fått nytt jobb. Av flera hundra sökande så valde dom henne. Så hon ska börja på ett (tror jag fattade så) på ett apotek i Norrköping. Åh, jag är så glad för hennes skull. Hon är värd allt bra och förtjänar lycka. Det ska firas framöver.



Snart kommer han hem. Min älskling... och jag ska snart sussa!

Saknad

 

Ja ibland kan även jag vara lite sentimental..(heter det så?)

Sen igår har jag tänkt mycket på min gammelmormor som tyvärr inte finns ibland oss. Hon var en stark, driftig kvinna med stort hjärta, men med mycket envishet och en stark vilja. Som min farmor :)

Jag tänker då och då på henne, vissa stunder lite mer. Speciellt nu när man fått barn så hade jag önskat att hon fick träffa Ewelyn. Men hon kommer alltid finnas hos mig och med mina minnen, alla bra och många många stunder som man tillbringade tillsammans kommer inte glömmas bort.

Åh, vad jag saknar dig gammelmormor...



Vaknade idag av ett väder som var alltifrån fint. Snöregn och blåst! Vi har inte varit ute idag, det lockar inte. Men timmarna har gått ändå. Joels mamma kom och hälsade på en stund.

Jag har ringt till jobbet och satt upp mig på Fredag och Söndag, vi får se om man behövs och så har jag ringt och pratat med sjuksköterskan om min delegering, så det skulle vi fixa när jag kommer till jobbet. Känner att jag behöver komma ut socialt och få göra lite annat, det gör att jag får en helt annan energi plus att det blir några extrakronor. Håller tummarna nu att någon är sjuk eller vill vara ledig =)

Ikväll kanske Tessan tittar upp på lite kaffe. Skönt med lite sällskap :)


Ännu en kväll...



Min snutta :)

En ram till den här har vi hämtat idag, så den ska spikas upp inom en snar framtid. Måste eventuellt låna en annan borr, men beror lite på vilken vägg den ska hänga på. Lite roligt att det är Ewelyns pappa som tagit kortet och att det dessutom är ett spontankort i sovrummet =)

Ewelyn sover sen strax innan sju, hon är bättre i magen nu och det är en lättnad. Hon visade visserligen ingen smärta på att hon hade ont, men man vet ju själv hur det är att vara hård i magen, så katrinplommonen gav maxat resultat.

Jag känner mig liiiiiite lat nu, har disken kvar... Jag skulle ta den ikväll sa jag, men det kom annat imellan och klockan är snart tio. Jag brukar alltid vara duktig vad gäller den biten, men vet inte om jag ska äventyra ifall snuttan vaknar, hon brukar sällan göra det, men sen får man inte glömma att jag är av den klumpiga sorten också, skramlar, slår i skåp, tappar saker.. =)

Vi får se, annars har jag något att göra imorgonbitti och det är väl kul att få morgondiska lite. Bra, piggtillskott! :)




Fika med Helene

Jag vaknade med en enorm trötthet, det ska tilläggas att det är helt och hållet mitt egen fel. Ewelyn somnade bra och sov bra i natt, men jag fastnade framför Petra Mede show, hmm? Jag tycker det är fånigt och har svårt för henne, men jag satt kvar i soffan. Jag har också så svårt att somna innan Joel kommer hem, kan vara hur trött som helst men kan inte somna, men det är nog psykiskt. En trygghet att veta att han är hemma.

Mötte upp Helene vid östgöta brand och tog en fika. Vi satt och snackade om himmel och jord, och Ewelyn ville vara med såklart inte ligga i vagnen när mamma och hennes kompis pratar. Ja, hon är härlig. Hon vet vad hon vill och det är bra.

Jag tänkte gått ner på Lindex och kollat efter nåt till Ewelyn att ha på hennes fossingar eftersom jag fick rabattkuponger hem ifrån Lindex, men kände mig inte sugen att skena i affärer. Så vi gick hem, strax därefter kom Joel hem ifrån city gross så han slängde ihop lite chili con carne. Han kan om han vill! :)

Jag ska ta och knalla bort till Helene nån dag, är ju en bit och gå men har man ingen tid och passa och det är bra väder så ser jag inget hinder. Hon bor så fint, ja hon har verkligen öga för inredning och allt vad det innebär. En riktig pärla vad gäller den biten :)







 


Kväll :)

Ewelyn sover, hon busade utan blöja förut och det gillar hon, det märks hon blir mer rörligare och måste ju kännas skönt att slippa den tunga blöjan imellanåt :)

Mitt lilla hjärtegull...


Denna dag har bara sagt "Sviiiiiiisch" och nu är det kväll. Väntar på att mamma ska ringa, hon har ju varit iväg idag på ett möte och jag håller tummarna stenhårt. Hon är så full av energi och positiv till allt. Vad gäller den biten så är hon en av mina idoler. Längtar tills vi ska iväg på en mamma-dotter dag, det har vi gjort varje år och jag längtar. Ja, det finns nog en liten morsgris inne hos mig minsann.

Men eftersom hon fick mig när hon var ynka nitton år, så brukar hon säga att det känns som igår hon fick mig. Sen Ewelyn kom har vårat band blivit starkare, ännu starkare än vad det var innan och det är så det ska förbli. Jag kommer inte ens ihåg när vi var oense sist =)

Pappa ringde förut när han var på väg till jobbet, han ville att vi skulle komma ner nån helg så ska höra med Joel och kolla på det. Alltid lika trevligt att åka till pappsen, och skönt för honom att slippa fara eftersom det är oftast är han som kommer hit, men blir ju så eftersom hans släkt bor i Östergötland.

Aj, nu har visst min fot somnat här... Så ska lyfta på stjärten.. hämta nåt att dricka och sen luta mig tillbaka....

Kanske blir en bit vit toblerone också ;-)





Måndag

Idag var ju tanken att vi skulle gått ner till babysången, jag vaknade tidigt.. men sen kröp vi ner en stund och Ewelyn somnade om så vi struntade i det och strax efter två kom Emelie och fikade. Hon stannade ett par timmar och vi pratade mycket jobb som allltid, men skönt att få lite insiderinformation :-)

Jag ringde till dom på jobbet i morse och påminde om att vi måste ha schema i lite god tid och dom var i princip klara så kommer väl närsom skulle jag tippa på plus att hon trodde att jag kunde gå in på Vikariebanken, men har blivit nåt fel så dom skulle titta på idag (igen). Det var ett trevligt samtal och jag kände mig konstigt nog inte lika tjatig ;-)

Vi har registrerat dagisplats till Ewelyn också, skönt det. Gjorde det via kommunens hemsida och dom ringde från skolförvaltningen förut, jättetrevlig tjejja. Så det blir nog bra sen, får hoppas att hon hamnar där vi önskat plats =)

Trots min trötthet så känner jag mig positiv och glad :)


Det blåser....



Idag har det blåst nåt så fruktansvärt mycket! Hoppas det är bättre väder imorgon.

Idag åkte vi till Joels syster och hennes familj i Ö.Tollstad och fikade. Ewelyn blev grinig och somnade i bilen på väg hem. Vi lade henne i sängen och då passade även jag på att vila, hade tänkt mig en kort powernap, men vaknade av att Joel väckte mig strax innan fem. Ja, så kan det gå!

Ewelyn har blivit lite hård i magen, vet inte om det är vällingen som spökar. Hon sköter magen, men det är hårt. Joel gav henne lite katrinplommon förut, får hoppas det går över. Tänkte gå till affären imorgon och inhandla lite annat annars.

Hon badade idag och sover nu. Joel kom med ett förslag igår, han sa det att om jag gick upp natten som var nu så skulle han trots att han jobbar ta hela veckans nattbestyr, han jobbar visserligen kväll, men jag tycker det känns taskigt eftersom han ska jobba och inte kommer hem förrän strax innan tolv på kvällarna. Nån natt tackar jag ju inte nej till annars kör jag på som vanligt. Man har ju kommit in i det liksom och är van att gå som ett vitt spöke hela dagarna. Tur att det finns smink :-)

Och jag hade nog inte pallat med att gå upp varje natt och sen jobba. Nja..

Nu ska jag kolla lite Tv, sen blir det kanske Wallander. Imorgon ska jag träffa Jennifer igen ;-)


Älskling

Joel kom hem tidigare igår än vad jag trodde att han skulle göra. Skönt det. Han var på glatt humör och berättade om hur dom haft det, vad dom ätit, vem som var fullast osv osv. Han sa att han saknade oss och kramade om mig massor. Han hade tänkt köpa en parfym sa han, men tyckte det var så svårt så han köpte hem mitt favoritgodis, tre stora vita toblerone ;-)






Vi började kolla Millenium, sedan var jag tråkig och gick och lade mig och läste. Ögonen kändes tunga, men Joel kom strax därefter och kröp ner på min sida ;-)


Ja, jag trodde inte att jag skulle kunna känna en sån saknad, men jag hade fel. Vi saknade varandra.

Ewelyn sov igår när han kom hem och Joel sover nu, så det är nog en liten tös som kommer bli glatt överraskad
när pappa vaknar :-) Hon lyser verkligen upp när hennes pappa är i närheten.

Just nu känner jag mig överkörd av en ångvält, men det ska vi ändra på.


En kaffe strax och sen fixa till mig lite, men känner ingen panik!


lördag

JAHOPP, har denna dag snart nåt sitt slut.. och den har varit bra. Jag fick ett ryck och snyggade till lite här hemma,  bäddade rent, dammsugade osv. Sen kom Tessan och Albin hit en stund.

Mamma ringde förut och var på Omberg med sin Conny och dom ville komma hit ifall vi var hemma och det var vi ju, så dom kom och hade köpt med sig belgisk apelsin tryffel som vi tog till kaffet :) Jag behövde en paus så det var välkommet :)

Har pratat med Joel ett par gånger under dagen och han är på väg hem nu, blir senare eftersom bussen gick sönder. Typiskt. Men hemma är han i natt ;-)

Tog ett par bilder förut när vi fikade, tyckte hon såg så go ut!






Hon började bli trött redan vid fem snåret, men jag lyckades hålla henne i vaken. Nu sover hon gott i sin säng. Jag ska spendera resten av kvällen med att göra just ingenting. Det är jag värd som hållt på och styrt idag trots min onda rygg.


Glädje



Ok på denna bild ser vi väl inte så värst glada ut, men det är vi :)

När man är ensam så får man verkligen tid att tänka efter, fundera, man grubblar, man drömmer sig bort men ändå befinner sig här och nu.

Jag har upplevt så mycket elände och tråkigheter. Jag har fått kämpa för det jag vill och det jag vill uppnå. Inget har kommit som en brev på posten.

Jag gläder mig över det jag har istället för att inrikta mig på det jag inte har. Sen kommer det en nedförsbacke imellanåt, men då försöker jag rycka tag i mig själv.

Joel skickade sms förut och skrev att han saknade oss, det gör mig varm i hela kroppen.

Ryggen är som den är, jag tog en varm dusch för en stund sen och det lättare upp lite, jag sov med värmekudden på det onda och det lindrade något.

Sötnosen sover och jag ska ta tag i det där roliga ni vet. Städa. Jag får ångest när det ser ut som blixten har slagit ner här, igår blev det inte mycket gjort då vi hade besök och var ute.

Idag blir det att bita ihop, för jag vet att när det är klart så mår jag så mycket bättre ;-)


Fredag

Idag så gick vi upp vid sju som vanligt och vid nio kilade Ewelyn och jag ner till postlådan, lade på två brev till Försäkringskassan sen tog jag ut pengar åt Joel och gick därefter in på ICA och handlade lite smått och gott. Joel åkte strax innan elva. Han tog på sig sin bruna skjorta som han hade på dopet och han är bra snygg min karl när han klär upp sig, ja det är han alltid, men han blir en riktig pudding när han är nyrakad och luktar gott ;-)

Det mindre tråkiga är att jag vaknade med ryggskott, trodde inte det var sant. Jag brukar aldrig få ont i ryggen, men idag var det min tur. Har satans ont på den vänstra sidan, kunde knappt röra mig.. Men jag struntade i det och gjorde det jag tänkt göra ändå. Farmor ringde förut och sa att hon kunde komma ifall det blir värre och även Jennifer sa att jag skulle höra av mig, har jag sagt hur mycket jag tycker om mina nära och kära. Det tåls att säga gång på gång. Ni är så söta.

Tessan kom upp och vi drack kaffe och snackade lite om allt möjligt. Ska eventuellt ses en svänga imorgon för nu känner jag mig seg och inget roligt sällskap.

Jag blev så rastlös förut att jag var tvungen att ge mig ut en gång till. Man tror att vädret ska vara bättre när man kollar ut och solen skiner, men det blåste och blev kallt om fingrarna. Vi gick runt stan och sen hem och busade i det mån jag kunde :)

Joel ringde förut och sa att båten blivit försenad, nån jäkla idiot hade släppt ut olja i vattnet eller vad det va. Men dom skulle in och käka buffé och sen festar dom nog loss kan jag tro :-) Han lät glad, pigg och nykter, men är väl andra bullar sen när dom kommer igång ;-) Han skulle höra av sig senare sen han, beror lite på hur bra täckning det är.

Ewelyn sover. Hon var kinkig och körde med handen i munnen oavbrutet. Men efter en flaska välling sover hon sött... Jag blev nästan lite sentimental ikväll när jag höll hennes hand och hon tittade på mig tills hon somnade. Hon är så fin, så välskapt, så kärleksfull och go...



Mitt liv


Hockey med Texas Pecan :)

Joel och jag halvligger/sitter lite slött i soffan och kollar hockey. DIF-HV71. Har mumsat glass, därav namnet på rubriken. Är mer än mätt, alltså proppmätt. Vi tog lite mys idag, eftersom Joel och tio till grabbar på hans jobb ska åka en dygnskryss med Cinderella imorgon. Han åker på förmiddagen och kommer hem Lördag eftermiddag.

Det är alltid kul att hitta på något med sina jobbarkompisar och snart är det ju min tur igen, fick en inbjudan om en Singstar kväll i början på Maj hos Sofia. Då ska jag självklart dit om inget annat inträffar. Man måste få göra lite saker på tu man hand, det mår man bra av och man uppskattar vardagen mer när man sedan kommer hem till familjen.

Hmm, visst hockey är väl ganska kul och se, men jag suktar lite efter "Lyxfällan" som börjar nu strax. Attans att man bara har en tv. Oftast är det ju jag som får bestämma, men ibland skulle det underlätta med varsin =) Kollade på nätet och dom visar nog när programmet sänds i tv.

Jag fryser litegrann, hatar och frysa och jag gör det ofta.. Tog en varm dusch förut och Ewelyn fick sig ett litet skumbad också.

Nog för ikväll.. Säger God Natt här på bloggen!


Lekparken



Jennifer, Molly och Minna kom vid halv tio och då efter lite stress (från min sida), då telefonen ringde osv så gick vi ner till lekparken. Ewelyn och jag höll oss mestadels på bänken och njöt av solen, eftersom gungorna var upptagna av glada, spralliga barn.

Det var så roligt att Molly var med för det var ett tag sen jag träffade henne nu, gu vad tiden går fort. Ja det säger jag ofta, men den gör ju det. Det ska bli så roligt sen när dom blir äldre och kan leka i sandlådan tillsammans. Snart så är vi där om det går i den här takten.

Underbart väder, man får passa på att njuta så mycket man kan!

Nu ska jag snart sätta fart med lite mat, hmm.. Pyttipanna och stekt ägg får nog bli dagens lunch :-)


Sooooooool!!!!!!!

Idag har vi haft en trevlig dag, vid lunch chansade jag på ifall Linda var hemma och det var hon, så vi bestämde att vi skulle ut och traska och sen ta en kaffe som avslut på promenaden. Vi var nog  ute i två och en halv timme tror jag, så vi har fått mycket sol och motion ;-)

Jenny, Simon och hennes vovve följde med. Jag är ju hundrädd och hon har en pitbull så jag blev lite skraj i början, men han skällde ingenting och var nästan lite mesig. Så det gick bra.

Nu är jag mätt, stekte på lite falukorv och kokade glutenfria makaroner. Tvättmaskinerna är i full gång också. Jag känner mig lite trött, så fort man sätter sig ner så blir man seg.

Träffade en ifrån jobbet på hemvägen som har hand om terapiavdelningen, stod och pratade en stund. Inte sett varann på ett bra tag nu, tiden går ju så fort!







Onsdag

En ny dag. Solen skiner och man spruddlar i hela kroppen. Dock känner jag mig lite småseg som dom flesta mornar, sen brukar det lätta upp.

Idag har vi inget inplanerat, vi ska inte iväg på några äventyr förutom en promenad eller två. Borde städa, men vem känner för det när det är toppenväder ute?? :)

Igår gick mamma och jag en rejäl runda så vi fick mycket frisk luft. Det gör en gott, så är det bara.

Vid fyra ska vi tvätta. Ska bädda rent i sängarna idag med. Vi tar det som det kommer helt enkelt. Simpelt och bra. Underbara härliga vårdag...





What should I do? :)

Idag blev det mycket frisk luft. Tog en promenad själv förut med Ewelyn som jag skrev tidigare i bloggen. Jag gillar sällskap, men ibland kan det vara skönt att gå och rensa tankarna. Fundera och fundera. Typ det jag gjort idag. Åkte in och hälsade på mamma och hon bjöd på kassler, potatis och ananas-kallsås. Gott!

Ewelyn sover, man vaknade till nyss och drömde.

Jag velar fram och tillbaka hela tiden. Ska jag? Ska jag inte? Hur kommer ekonomin bli? Kommer jag klara det? Räcker min hjärna för att fullfölja allt? Hinner jag?

Ja jag har tänkt länge länge på att söka in till Komvux och läsa in några ämnen så jag får behörighet till universitetet. Men känner att jag nog måste bestämma mig snart. Viljan är stark, men det jag tänker mest på är allt det andra runtomkring, det praktiska som måste lösa sig och ekonomin måste fixa sig. Nu har man ju barn och måste tänka ett eller två steg extra.

Men vill man så kan man. Visst är det så. Sen jag fick mitt sommarjobb på ett privat äldreboende i Småland så ploppade denna tanke upp. Jag vill jobba inom vården. Jag trivs att jobba inom vården och jag vet att det passar mig. Jag gillar att hjälpa, finnas till och arbeta med och för människor.

Kanske ligger det i generna då min mamma jobbat största tiden av sitt liv inom vården, likaså min farmor.

Det som motiverar mig är att jag trivs helt ok med mitt timjobb, ja då man är inne i ekorrhjulet, men jag tänker framtidsmässigt. Att många kommer i pension har man ju  hört ett flertal gånger och att det då kommer bli mer vikariat. Det har dom nog sagt sen jag började och då var ju 16 år.

Ett jobb är ett jobb som jag brukar säga och jag är så tacksam för att jag fått in foten och få jobba med människor som jag tycker om. Men åter igen men.. hur länge ska man behöva gå med denna ovisshet? fem-sex år till kanske?

Jag har bara hört positivt om det yrkesvalet som jag tänkt välja, av dom jag vet som läser det, av dom som jobbar som det etc etc och jag vet att jag har turen att kunna få mycket hjälp om jag väljer det och kommer in.

Kommer motivationen räcka till? Kommer jag vela femton miljoner gånger till?

Yrket är sjuksköterska.

Jag är envis och vill jag något så fixar jag det. Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle klara körkortet efter flera misslyckanden och hopplöshet så sitter det nu sen mer än ett år tillbaka i plånboken. Jag trodde aldrig att jag skulle bli priviligerad till jobbet i Småland på grund av min ålder och oerfarenhet, men jag fick det och höll mig kvar i flera år.

Jag känner att jag måste få lite mer kött på benen innan jag beslutar mig för att ta tag i det. Nu är sommaren snart här och den är fullspäckad. Sen kommer hösten och då ska jag ta tag i det. Jag måste, det är lite nu eller aldrig då som gäller.

Jag vill inte sitta som en 40-åring sen och ångra mig för att jag inte tog tag i det. Jag får fortsätta tänka, fundera och sova på saken. Som sagt viljan finns där det är allt det andra bara...

Kom gärna med synpunkter, bra sådana isåfall och gärna positiva *host host*




I framtiden maybe...


Ewelyns sovställning...



Såhär kan man komma på Ewelyn i sängen :-) Förstår inte hur hon lyckas...

Nu är vi  hemma igen efter att ha gått cirka en timmes runda, det var riktigt skönt när solen lyste, men blåste lite. Man mår så mycket bättre efter att man varit ute, men kondisen borde ju förbättras avsevärt. Blir så svettig :-P Fast det blir jag av allt jag gör, men ändå.

Om lite mindre en en timme kommer Joel hem, då åker vi raka spåret in till city. Mamma skulle bjuda på mat. Tackar man ju inte nej till ;-)

Ringde farmor förut för att höra hur hennes syster mår, ja jag var ju för ett tag sen på hennes 70-års kalas, och för cirka tre veckor sedan drabbades hon av något riktigt tragiskt. Tycker så synd om henne, samma elände som mamma råkade ut för. Hatar sjukdomar, varför ska dom som verkligen inte förtjänar det råka ut för hemskheterna? Ja ingen förtjänar väl detta elände, men usch ja.. Finner inga ord. USCH! :-(


Linköping

God morgon, i natt sov jag inte så bra. Ewelyn har gjort det, men inte jag. Det tar sån tid innan jag somnar.
I eftermiddag när Joel slutat jobba så åker vi in till Linköping igen. Han ska träffa fotoklubben och som vanligt passar Ewelyn och jag på att följa med och umgås med mamma/mormor några timmar. 

Igår köpte Joel välling på City Gross så det ska vi prova ikväll, ska ta det väldigt lugnt i början så hon inte får ont i magen, så det blir ersättning på dagen och sen välling innan läggdags. Sen trappar vi upp lite sucessivt. Hon har inte haft problem med magen förutom koliken dom första veckorna, det var en pers i sig och jag har nog aldrig tyckt så synd om henne förutom när hon hade krupp. Jag vill inte ens tänka tillbaka på dom veckorna, hemska tanke.

Nu sitter hon  här i babysittern, pigg och glad och sprattlar med benen. Igår satt hon helt själv flera gånger,  men korta stunder så inte ryggen tar skada, men för var dag som går så blir hon allt stadigare.

Nu ska jag sätta på lite kaffe har lite och pyssla med sen, man vill ju inte komma hem till en bombnedslag  :)

Lägger in en bild på min kära fräscha, snälla, härliga mamma. Det tåls att skriva många gånger. Hon är inte bara min mamma utan även min vän och det finns nog inget som vi inte pratar om :-)




Världens bästa mamma :-D


Vilket härligt väder!



Lilla jag i Berg :)

Jag har varit upp sen halv 6, kunde inte somna om. Ewelyn sov till halv sju sen tvättade jag och klädde på henne. Mötte upp Madde och gick till babysången, kanonväder!! Men det är svårt att veta hur man ska klä sig och snuttan, lätt att det blir för varmt men hon ska ju heller inte frysa, men det fick bli jackan för hennes del idag även att den är stor som ett tält och då i strl 68!?

Ewelyn blev trött på slutet, gnuggade sig i ögonen och bakom örat som hon alltid brukar göra när hon vill sova. Jag fick lite skallebank så vi gick hem. Har slängt i mig en tallrik fil och dricker nu en kopp kaffe medan Ewelyn vilar, men hon vaknar nog närsom skulle jag tro.

Joel kände sig inte alls bra i morse, sov dåligt så får se hur han mår när han kommer hem.

Hur resten av dagen ska spenderas är inte planerat. Jag brukar va rätt spontan, så vi får se vad som händer. En promenad till får det nog allt bli iallafall :)

Kanske slänger i väg ett sms till Tessan också ;-)

Åter igen så har jobbet inte  hört av sig, känns lite trist för jag vill verkligen jobba. Tror dom har mycket nu eftersom dom skulle byta schema igen och chef, ja ursäkter finns det väl alltid. Jag kommer inte tjata mer, tycker det är pinsamt utan försöker tänka lite positivt när dom sa att dom ville ha mig kvar i höst sen :) Men då kan ju allt hända och så fort Ewelyn får dagisplats så tänker jag ligga i som en iller och söka en massa jobb. Eller om jag ska plugga, är inne på det spåret också.. för någon sysselsättning måste jag ha, det gynnar hela familjen =)

Men nu tar vi en sak i sänder. Jag har jobb hela sommaren och jag hoppas dom ger mig dom procenten jag ville ha, annars får jag tacka och ta emot det som erbjuds. Man kan inte va kräsen idag, jobb är jobb och så länge jag inte har något annat så får det bli så.

Ska träffa Jennifer i veckan också när dom blir friska =) Trevligt!


Ewelyn hos mormor o Conny

Ok jag kunde inte hålla mig, mamma skrev på fb att hon lagt ut bilder ifrån helgen så jag lägger upp några här också :) Ja det finns verkligen inga tvivel på att hon inte har haft det bra. Korten talar nog för sig själva...

























Bergs slussar

Idag fick jag en rejäl sovmorgon, vaknade av att Joel stod och diskade. Då var klockan strax innan elva ;-)

Ringde mamma och frågade hur det gick med Ewelyn och hon hade sovit bra inatt, vaknat som hon brukar göra här hemma. Skönt skönt, nu vet man att det funkar. Men sedan kan man ju inte vara helt säker på att det går lika bra nästa gång, eftersom det varierar lite från dag till dag, men dom hade varit ute på många långpromenader och haft det trevligt.

Eftersom det var så fint väder ute idag så tänkte vi att något måste vi göra, kan ju inte sitta hemma och pilla navelludd när det är kanonväder så vi tog bilen och åkte till Bergs slussar och avvarade ett par timmar. Solen sken och det var så fin utsikt, bilder togs men Joel ska lägga in dom på datorn först, sen ska jag lägga upp nån här =)

Hungriga och dana så åkte vi och käkade en hamburgare på Max, ja denna helg har flötats lika mycket som förra. Ej bra, men vad sjutton. Jag måste hitta motivationen. Gott var det, sedan ringde vi mamma och åkte dit och fikade innan vi packade ihop alla grejer för att åka hem. Éwelyn blev så glad när vi kom och sprattlade med både ben och armar =) När Conny höll henne och mamma gav henne en puss lade hon armarna om båda samtidigt, sött!!

Efter ett bad med pappa sover hon gott i sin säng. Imorgon är det vardag igen och babysången står på kalendern, jag kommer nog va trött imorgon som sov så länge idag. När man är inne i det så tänker man inte så mycket på det, men när man får ett break och kan sova hur länge man vill, ja då blir man nästan lite förslappad. Men det var välbehövligt!

Veckan som kommer så ska jag även hinna en fikadejt med Helene och även en promenad med Emelie, sedan ska vi till mamma igen på Tisdag eftermiddag. Ja, dagarna går =)

Pappa ringde förut, han är hemma nu igen. Varit på semester i Norge en vecka. Min "plastbror" Johan (lika gammal som mig) bor där så dom har hälsat på honom.


Allt för mig denna underbara solskensdag!


Lördag

Idag är vi barnfria Joel och jag, hon var på bra humör när vi lämnade henne och när jag ringde för en timme sen gick allt bra också :) Vågar dom säga nåt annat? :) Nejdå, jag litar på dom och känner mig inte orolig. Men jag saknar henne såklart, hon är ju en del av oss. Men känns ändå bra att vi kör en natt på prov nu innan vi åker till Stockholm, och att vi kan åka ifall hon skulle bli ledsen och otröstlig.

Vi har utnyttjat denna dag med tid tillsammans, blev film förut. En krigsfilm som Joel laddat ner, men jag somnade på soffan som en klubbad säl efter fem min typ =)

Sen beslöt vi oss för att hitta på något så vi åkte upp till Omberg, det var skönt med frisk luft, men vädret kunde ju varit betydligt bättre. Ruggigt och blåsigt.

Ikväll blir det mys, ro om varandra och ta tillvara på egentiden. Imorgon kommer vi hämta henne med stor glädje. Det är ju våran lilla pluttfia......

Jag är mätt så mätt, ätit revbensspjäll och potatissallad. Kan rekommendera dom på ICA, åh så smarriga dom är!

 

Alltid lika vackert, jag älskar naturen......

 



Ikväll ska jag fuska, vi ska lägga på oss lite hull och mumsa kladdkaka och vispgrädde!


Eftersom jag inte uppdaterade igår kväll, så tänkte jag ta lite om vad jag gjorde igår sen.
Slängde iväg ett sms till Tessan och frågade om hon var hemma, visst var hon det så jag gick upp till henne och drack kaffe och småpratade i ca två timmar =) Sen följde jag med henne ner till AF för att hon skulle hämta ett papper.

Början på Juni får hon sitt andra barn, gosa bebis.... Mysigt!!

Nu ska jag vara social med min älskade sambo, så inget mer blogg ikväll.

Ha en fortsatt skön Lördag!


Tips!

Inte illa, asså ibland är det bra fart i en... Hmm? Hoppade in i duschen, är det någonting som gör mig obekväm så är det när jag inte känner mig ren, det är nog lite sjukligt betingat också. När jag känner mig svettig, äcklig, har flottigt hår och luktar allt annat än gott ja då mår jag inte så bra och jag blir TRÖTT!

Så, en dusch blev det. Eftersom mitt hår är så slitet på grund av alla idiotiska hemma blekningar som jag gjorde när jag var yngre så är håret en katastrof. Det har tagit stryk. Men, det hjälper att toppa och jag borde använda inpackning oftare. Jag unnar mig varken den tiden (Ok, vad tar det? tre-fem min kanske?) Men den tiden kan kännas lång ibland och dom få minutrerna skippar man.

Men när jag klippte mig förra sommaren så köpte jag ett "Leave-in repair balsam". Det drar man igenom håret när det är fuktigt och sen ska man föntorka det, men det gör jag sällan. Det luktar gott och håret blir något fräschare. Så det rekommenderar jag, har för mig att det inte var så himla farligt dyrt heller och det räcker länge.

Sen fick jag tipset av frissan att använda mig av torrschampo. Jag har testat två produkter och är mycket nöjd med båda :) Himla bra nu när man är mamma också och vill känna sig nyduschad i håret, fast man inte är det ;-)





 


Morgon pigg dotter, men en trött mamma...



God morgon :)

Typ såhär såg det ut nu på morgonen, en pigg och pratglad dotter som vägrade somna om och buffrade i sängen, hamnade under spjälskyddet, slängde i väg kudden, lade sig på diagonalen på kortsidan av sängen och nappen var inte god.

Ja hon försökte minsann med alla medel för att få komma upp. Lade över henne i våran säng, tänkte att hon kanske somnar om, men som vanligt så gick det inte. Ska hon sova så är det att sova ensam som gäller. Ytterst ytterst sällan så har hon somnat bredvid mig. Dom första tre månaderna sov hon bredvid mig,  men sen hon började sova själv så är det det som gäller. Det är ju i och för sig positivt. Men en del trötta mornar så hade man ju önskat att man kunde få sova nån timme extra tillsammans på morgonen.

Uppe är vi. Ewelyn sitter påklädd och halvsover i babysittern framför "Nyhetsmorgon", jag själv sitter i soffan med laptopen i knäet med morgonrocken, flottigt hår och skitiga glasögon.

Idag skulle Joel åkt cross, men en i hans gäng var sjuk så dom ställde in det, vad vi istället har tänkt att göra vet jag inte. När jag vaknade hörde jag att det regnade ute och vad väderprognosen säger resten av dagen, det vet jag inte heller.

Ikväll har jag bokat in tre timmar i tvättstugan, jackan ska tvättas och eventuellt lite annat smått också.

Nu skulle en kopp kaffe sitta fint, ja det får det bli. Dagens viktigaste, utan kaffe blir jag inte människa..!


Puss och kram skumbanan ;-)


Trevlig eftermiddag

Mamma kom strax innan tre och Ewelyn vaknade precis då, så vi matade henne och bytte blöjan sen gick vi ner till "stan". Hoppade in på Lindex, kollade inte så mycket på klädfronten. Kände mig inte sugen och Ewelyn fick så mycket kläder idag.

Men sen gick vi in på Kicks, för jag skulle ju köpa mig en mascara. Glömde helt bort det, ja det märks att man är småbarnsförälder, minnet är bra men dessvärre kort nuförtiden. Jag har ju varit inne på att köpa en concealer länge och mamma och jag gick ju och pratade om det så jag köpte en sån istället.

Hade helst velat ha Make up Stores eller Diors, men det fick bli denna från Lumene. Så ska inviga den nästa gång jag sminkar mig =)



Får väl se om den är nåt och ha :)

Sedan tänkte mamma bjuda på fika så vi tog en kaffe och varsin biskvie. Sen ett stopp på Ica för att fylla på förrådet med gröt till Ewelyn, denna gång blev det äpple och päron :)

Joel följde med mamma till Fivelstad för att hjälpa henne med sängen, men han kommer nog hem vilken minut som helst. Skönt att han är hemma ikväll!

Dagen har varit bra. Ewelyn har varit glad och nöjd!


Torsdag :-)



Såhär glad är min lilla pärla just nu :)

Fram till nu har vi varit effektiva, varit hos Heléne och hämtat bilstolen och sen slängde jag ihop en stor sats korvstroganoff så det har vi ätit idag och blir nog imorgon också :-D Bra med rester.

Min goda vän, snäll och generös så fick vi med oss en stor papperskasse och en kartong med kläder till Ewelyn i storlek 74-80 :)

Och bland allt fint så låg det en vår/höstjacka så jag slipper köpa en idag. Kalasbra.

Stolen är monterad i bilen nu, men har inte kunnat ta kort än på den, men det kommer inom sinom tid. Väldigt fin är den iallafall. Tack Heléne, jag vet att du läser min blogg ;-)

Tog bilder på kläderna då jag var lite sysslolös förut.




Jackan längst upp :) Fin! Och så två tunikor :)



Cool t-shirt, kommer passa bra sen :) Randig tunika. Jag diggar randigt både på mig själv och Ewelyn.



Body, tröja och en gullig tunika.



Levis jeansklänning, hur sött är inte det?!



Blommig blus med fina jeans.



Hello Kitty (det gillar vi) och Bamse.



Gullig klänning men kan ju även användas som tunika, ursöt!



Jacka och en söt tunika :)



Munktröjor går alltid hem.



Fina bodysar.



Tuff kjol och en gullig body med bolero, läckert!



Mössa och en söt dress.



Mössa till nästa vinter =)

Ja, det blev visst en hel del bilder märkte jag, men tog på det jag tyckte var finast. Sen fick vi en hel drös med annat som också komma passa bra till snuttan framöver.

Tacksamt verkligen och jag förstår Helene, det är alltid skönt att bli av med sånt man inte använder.

Ewelyn tar sig en powernap och jag ska ta itu med disken, vid tre kommer mamma och då går vi nog ner till stan en liten svänga, kanske inhandlar en ny mascara, för den jag har nu är på sista spurten.

Egentligen ska man ju inte ha en mascara mer än tre månader sägs det, men jag har nog haft min bra mkt längre.

Joel är hemma idag, men åkte till Jocke och Zitha en svänga. Mamma kommer ju hit sen så jag stannade hemma.

Det här blev visst ett ganska långt inlägg. Eventuellt lite update ikväll, vi får se sa den blinde...


6 månader

Idag blir lilla (stora) Ewelyn 6 månader!

Som alla dagar nuförtiden så har även denna gått i rask takt. Det har inte hänt nåt speciellt idag, utan det har varit en hel vanlig vardag. Mamma ringde förut, ja vi pratar varje dag =) Hon ska hämta en resesäng imorrnkväll till Ewelyn som hon köpt och då passar hon på att komma hit ett par timmar innan och umgås lite. Hon ska följa med till Lindex, ska se om det finns någon jacka till lillan, som passar mig i smaken ;-) Sen blire nog lite fika och mys.

Det är rätt bra att ha en mamma som är sjukskriven, för vi kan verkligen träffas ofta och höras på telefon om man känner sig pratsugen och vi har ALLTID tusen saker att babbla om :)

Har bestämt med Helene en kompis, så imorgon förmiddag åker vi och hämtar bilstolen :-D.

Joel är hemma redan nu, det gillas skarpt. Han ringde förut och sa att skulle komma hem tidigare.

Ewelyn sover, hon somnade med nappflaskan i munnen. Men inte lustigt eftersom hon varit vaken sen klockan tre typ. Go, är hon och har världens energi trots näsan som rinner.

Nu halvkollar jag lite på hockeyn. Heja heja LHC, är dom bäääääästa! Ja i klacken har man stått ett par gånger och gapat, haha, ja det var tider det. Nu är jag inte lika hockeyintresserad längre, men självklart kollas det ibland och man försöker hålla sig lite update.

Joel köpte hem en påse blandgodis och överraskade mig. Gullig är han, men hur sjutton ska ju kunna komma i form på detta viset?! :) Fast ställde mig på vågen förut och den stod på 59.... Hmm? Måste nog va nåt fel.. Men det är ju skönt att man inte trappar uppåt, och jag bantar ju inte. Så det känns bra....

Längtar till den 30 April nu.... Skoj ska det bli, eller hur J???? ;-)


Denna dag...

Förmiddagen sa "poff" så va den borta. Joel slängde ihop en ugnspannkaka och åkte sedan ner till Expert och beställde en stor fotoram till våran big bild på Ewelyn, som således har legat på matbordet alldeles för länge. Dom skulle beställa den, så tar väl en vecka eller två sen ska den upp!

Sedan hade vi läkarkontroll på Bvc och det gick bra, tyckte dock läkaren verkade lite halvknepig och tråkig. Frågade och svarade bara på tilltal typ. Men det gick bra, allt var prima ballerina med snuttan och hon har gått upp i vikt och växt på längden, ligger helt normalt på sin kurva. Hon blev lite ledsen, antagligen för att läkaren var så lustig :-) Hade jag också blivit om jag var i hennes kläder. Tråkigare människa får man nog leta efter.

När vi kom hem slocknade hon, väldigt trött efter undersökningen och jag passade på att plocka lite med hennes doppresenter. Kläderna får bli imorrn. Undra hur många gånger jag sagt det?? Så jag ställde upp lite på hennes byrå. Lampan är inte uppe ännu, eftersom vi måste låna en annan borr.

Men så här ser det ut så länge i vårat lilla sovrum:





När hon vaknat så satte vi oss på sängen och busade lite. Ja, så här kan det se ut då:







Gullunge :-D

Sedan har vi bokat våran, kan man kalla det "kärleks-barnfri-ro om varandra-mys weekend". Ja, det kan man nog allt. Slutet på Maj åker vi. Vi ska sova på ett vandrarhem (båt) som är himla mysig. Mamma och jag övernattade där en gång tidigare och jag gillade det. Finns ju så många alternativ att välja mellan. Äta gott och bara njuta. Det ska bli häääärligt!

I helgen ska vi köra en så kallad "test natt" hemma hos mamma för att se hur det går. Hon har köpt en resesäng och bunkrat upp med diverse saker så det blir nog toppen. Vi är ju hemma då så vi kan åka om hon blir alldeles för ledsen, men det tror jag inte. Hon älskar sin mormor och Conny, det märks. Men för att vi ska känna oss bekväma så gör vi så, för våran skull men mest för hennes. Det är nyttigt för alla som jag brukar säga. Men någon liten utflykt ska vi hinna med i  helgen i allafall.

Det rullar verkligen på bra nu och jag trivs med livet som mamma även att det vissa dagar kan vara lite tyngre än andra, men va sjutton. Ewelyns söta léende får mig alltid att le och ger mig mer energi än solen :)

Nu ska jag fixa lite i köket, sen slappa.. Ska inte fördriva hela kvällen framför datorn (Hmm?) :-)


Tisdag

Ewelyn sov gott i natt somnade vid sju och vaknade endast en gång vid två och åt sen gick vi upp nu vid åtta. Annars brukar vi gå upp sju, men låg och drog oss en timme :)

Idag ska eventuellt Joel byta till sommardäck på bilen, eller om han gör det imorgon. Beror lite på. I eftermiddag ska vi till BVC för läkarkontroll.

Snodde några bilder ifrån min mammas blogg från i Lördags när vi mumsade påskmat ;-D




Myser med pappa




GOD mat!


 

Rör lite på laxen....



Dags för lillan att få lite mat

 

HA EN BRA DAG!


Nyfiken :-)





Bilder från sovrumshörnan kommer, men tänkte bjuda er på några andra bilder som togs under dagen så länge. Ewelyn sitter i soffan och busar, ja hon fick till slut vara barfota och lufta sina små fossingar, jag vet inte hur många gånger om dagen som strumporna åker av :-)

Det roliga är också att hon har blivit så NYFIKEN på allt. Hon ska vara med, se allt, röra allt och undersöker det mesta i hennes närhet. Hon vill inte missa något, det är så spännande att se hur hon utvecklas. Det är något nytt nästan varje vecka nu och lika glad blir man varje gång.

Idag har jag trotsat min förkylning åter igen, kan ju eventuellt vara allergi som jag lider av, men har aldrig farit illa av det förut, men är inte helt säker.

Jag ägnade hela förmiddagen och nästan fram till lunch med att sortera alla Ewelyns kläder, har plockat ur ett par kartonger med större storlekar och istället fullt upp dom med sådant som är för litet. Kläder har hon till övers kan man säga, men det var mycket som fick åka ner till källaren. Det hon behöver nu är en fin vårjacka och ett par nya pyjamaser, inte länge sen jag köpte två stycken, men dom börjar sitta lite tajt :)

Nu har jag bara mitt eget i klädväg att rensa ur, det blir ingen lätt match. Eller jo, det finns mycket som aldrig kommer till användning och sånt som inte sitter lika snyggt på figuren länge. Jag får ta det i veckan om tid finns.

Förutom det så har jag gjort andra hushållssysslor som hör till vardagen, men även ägnat en massa tid åt Ewelyn, hon har varit ett litet busfrö idag och skrattat massor.

Nybadad och insmord ligger hon nu i sin säng och sussar, trött efter att ha badat med sin pappa.

Just ja, har ju köpt en bilbarnsstol också :) Ska hämta den i veckan.

PUSS & KRAM!

 


Söndag

Diskat och sorterat tvätten. Joel har varit på City Gross och sedan skruvat ihop byrån. Bilder kommer när allt är klart!

Och klockan är bara strax efter elva. Ja, ibland får man bita ihop helt enkelt. Jag fick mycket sömn igår och känner mig något piggare, men fortfarande rinner näsan och nysandet pågår för fullt.

Idag ska vi äta ugnsstekt lax med romsås och kokt potatis :) Och en promenad får det bli när lilla Ewelyn vaknat.

Kanonväder ju!! Vid fyra ska vi tvätta. Massor med smutstvätt som ligger i hallen. Har ju tagit fram lite större storlekar till snuttan och måste då ta en dag och rensa ur allt som är för smått igen. Hon växer så det knakar.

Puss och kram!


GLAD PÅSK!!!

Sitter här och hostar och snorar. Ewelyn är något bättre och Joel likaså. I eftermiddag åker vi till Linköping och äter påskmat :)





Krassliga :-(

Det börjar igår kan man säga ordentligt. Joel kom hem och mådde inte bra, yrsel, ont i kroppen och halsen. Hade feber i natt. Ewelyn är snorig och hostar lite imellanåt och jag är genomförkyld (igen). Känns skittråkigt eftersom det är påsk och allt. Jag har knappt sovit nåt på två nätter heller då Ewelyn vaknat en gång i timmen. Idag tog vi varsin powernap och turades om henne, var bara tvungna. För att bli frisk behöver man sömn.

Vi åkte iallafall in till farmor idag. Det var trevligt och hon bjöd på kycklinggryta och marängswiss. Fick varsitt påskägg också :)

Imorgon är vi bjudna hem till mamma på påskbord, men jag ringde idag och förvarnade henne om att vi kanske inte kommer. Jag hoppas att det går över, men det är ju inte och ge sig f**n på ;-)

Ikväll blir det lugnt.. Och ja det känns som en riktig Lååååångfredag det här :)

ICA

Solen lyste med sin frånvaro idag på förmiddagen, men sen blev det riktigt fint ute så när Ewelyn vaknade klädde jag på henne och gick ner. Det var himla skönt ute! Dessutom träffade jag en timvik som jag inte sett sen jag var gravid så det var lite kul :)

Handlade kaffe (mkt viktigt!), ersättning, våtservetter, två burkar mat (rotfrukter och kyckling och spaghetti och köffärssås). Kul att testa lite nytt, sen blev det även en tidning till mig SOLO plus att jag köpte en liten överraskning till Joel ;-)

Har precis diskat och Joel ringde nyss han var på väg hem. Har en duns av migrän, men det finns inte mycket man kan göra åt det förutom att försöka ta det lite lugnt och ta en tablett eller två, men undviker helst tabletter. Varför vet jag inte, men har alltid tagit det in i det sista. Dumt kanske egentligen för det lindrar ju lite :)

Ikväll blir det inte många knop, disken är avverkad. Jag har plockat lite. Eventuellt kanske jag går igenom ett par kartonger med kläder. Vi får se!

Läsa min tidning ska jag iallafall försöka hinna med :)




Lilla snuttan...

När jag vaknade i morse kände jag mig som ett vrak. I natt blev det inte mycket sömn, Ewelyn vaknade flera gånger och vi var uppe några gånger och sög ur en massa snor. Det blir nog att höja upp sängen igen.

Idag måste vi gå till affären, köpa ersättning, kaffe och våtservetter. Men det regnar. Duggar det så är det ju ingen fara, värre om det bara vräker ner. Jag har så hon klarar sig över dagen och blir vädret inte bättre så får Joel stanna på hemvägen  när han slutat och handla.

Är nöjd med att jag städade igår, har lite disk och plock och måste fixa till mig själv litegrann bara. Sitter med ruffsigt hår och morgonrocken på mig ;-) Sexy sexy, no!


Farmor ringde igår, halv ett imorgon är vi bjudna på påskmat :) Onyttigt, men gott!



RSS 2.0