vecka 40





Jäkligt dålig bild men ni ser väl magen =)





Denna gosiga fleeceoverall köpte jag till pluttis och ett par gråa tossar till =)
Passar perfekt nu till hösten, sen får det nog bli nåt varmare...


Har målat om mina naglar nu, med genomskinligt nagellack... tycker det är fräscht! Har varit duktig och inte bitit på dom än :) Ful ovana jag har.

Snart börjar Idol.. :)

lunch & fika

Sov länge idag, behöver nu timmarna på morgonen eftersom jag sover så illa på natten. Vid ett tiden åkte Helene och jag ner till "stan", kollade lite och käkade. Åt fisk =) Mår dåligt nästan jämt nu, speciellt på morgonen och på kvällen, men hjälper å andra sidan mig inte heller att ligga på sofflocket och tycka synd om sig själv så idag tvingade jag mig upp. Sen att Helene frågade om jag ville fika, behöver en push för annars händer inte mycket här. Och jag själv är för bekväm för att komma ut. Speciellt nu.

Jag följde med henne och kollade på två lokaler också då hon funderar på att starta eget, hittade en riktigt fin lokal centralt, men det ör ju upp till Helene och det är ju en process innan man kommer gång.

Träffade på några jobbarkompisar, sällan man stöter på nån man känner nu när man blivit en puppa och håller sig inne ;) Så det var skönt att komma ut.

Köpte en fleeceoverall till bebis, lite mindre storlek då den jag har här hemma är så stor och one size. Den ska lillen ha när vi åker hem ifrån BB för det är banne mig ingen värme ute nu även om min graviditetstemperatur stiger till över 40 ibland.

Mammas operation gick bra, men hon har ont :(

illamående

Blääh! Fick avboka lunchen med Sandra idag, vaknade tidigt men sen fick jag lägga mig igen, mådde illa, somnade till, yr i skallen, ja hemskt tillstånd. Kunde inte ens klä på mig, trodde jag skulle svimma. Dessa symtom hade jag i början av graviditeten, men nu har det kommit tillbaka. Jäkla skit!

Nu är det åtminstone vecka 40, sista veckan och beräknat datum är ju som tidigare 3 Oktober, alltså nu på Lördag. Det känns nära, men ändå rätt långt borta. Tycker dagarna går så segt, jag vill göra så mycket men orkar liksom inte ta tag i nåt. Känner sammandragningar till och från nu, lite smärta men den kan jag ta än så länge utan problem. Värre blir det! Jag får svettningar ofta, obehagligt. Men vad gör man? Bara vänta.

Idag lades mamma in på US, imorgon gör hon den stora operationen som hon väntat på alltför länge. Tjocktarmen, ändtarmen, livmodern och livmodertappen ska bort. Hon är tuff, jag hade varit livrädd. Förlossningen är väl inget i jämförelse med vad hon kommer få stå ut med i flera månader sen. Vem vet? Hon ska ligga inne i 6-8 dar efter operationen så det kanske blir att hälsa på henne där istället för på hemmaplan. Då skulle hon bli glad :)

Läs gärna hennes blogg här www.bodilandersson.blogg.se

Jennifer och Martin kom hem med sin bebis idag, så glad för deras skull och det hade gått bra och i raketfart =) En riktig sötnos. Många kramar till dom.


ny vecka

Första dan på en ny vecka, jag sov som en gris till över tio idag, sen fick jag allt ta och tvinga mig upp för lite frukost. Denna vecka är Joel ledig ifrån jobbet och det känns tryggt ifall vi måste åka in till BB. Sen är det ju inte så att han sitter och väntar bredvid mig, men det känns lite tryggare iallafall. Idag tänkte vi åka ut till crossbanan, men tanke på att det regnade förut och troligtvis är lerigt som satan så struntade vi i det.

Gjorde en god lasagne förut så så mycket annat har det inte blivit, så aktiv är jag vissa dagar ;) Uppblåst, svullen, trött och seg. Vädret gör ju ingen skillnad idag heller.

Nu ska jag ta tag i disken här hemma, plocka lite och invänta kvällen så består av ännu mer tv-tittande. Bebis, bebis vill ha dig här nu!

city gross

Ja det blev en visit till grossen, inhandlat lite mat inför veckan. Jag gillar inte att gå där nu, det är alldeles för rörigt, tar ju dubbelt så långt tid nu när dom ändrar om, lätt att man glömmer också, men man vänjer sig väl. Köpte ett litet paket blöjor, tänkte testa dom men dom kunde inte ta emot blöjkupongen?! hmm, har för mig att man kan lämna såna och få rabatt. Jag har fått hem några ifrån Libero, nån som vet? Vi köpte dom ändå, måste ju ha några hemma när plutten kommer, men gör ju en hel del man kan få lite rabatt då och då.

Haft en hemmakväll, kollade "Ensam Mamma Söker", alltid lika underhållande, jag gillar sådana program. Imorgon är det en ny vecka och det närmar sig ännu mer. Kan fortfarande inte riktigt förstå att jag har en liten bebis i magen, en skapelse, ett mirakel och snart kommer han/hon ligga bredvid oss i sängen och snutta. Helt otroligt, jag kan inte fatta det. Det är snart, tycker inte det var längesen jag gjorde gravv testet. Det komiska är att jag gjorde det två dagar efter jag klarade min uppkörning, bra tajmat om man får säga det själv ;) Så den veckan gav mig två vinster, KÖRKORTET och så BEBIS beskedet =)

Nu sitter man här med stora magen och väntar och väntar...

makaroner & köttbullar

Än så länge har denna Söndag var riktigt slapp, sov inte bra i natt. Uppe flera gånger på toa som vanligt. Pallrade mig upp och käkade lite gröt. Längesen så det var gott, särskilt med den söta hallonsylten :) :) Inte bra inte bra, jag har ingen självdisciplin just nu vad gäller hälsa och motion, jag lever för nuet det andra får jag ta tag i sen efter graviditeten i den takt det går. Känner ingen panik, men samtidigt så mår jag dåligt av det vissa stunder. Blandade känslor.

Lade mig på soffan en stund förut invirad i den gosiga morgonrocken, plötsligt ringer pappa och hans sambo. Dom ville titta förbi en snabbis innan dom åkte hemåt. Jag, for upp. Håret stod åt alla håll och jag kände mig bara varm och trött. Sängen obäddad, disk på bänken åter igen och sen såg jag ut som ett troll. Kunde inte bli bättre. Jag vill ha det städat och prydligt när det kommer folk, även att det är pappa som egentligen inte bryr sig ett smack. Tänk om man kunde ha ordning och reda hela tiden, då skulle man slippa paniken när nån kommer och våldgästar. Men jag lyckas aldrig och oftast när man har städat och fint, ja då kommer ingen banne i mig. Märkligt det där.

Idag blev det ingen gourmémiddag här hemma, Joel käkade upp lite rester och jag kokade makaroner, glutenfria såklart och värmde på några hemmagjorda köttbullar plus en massa sallad =)

Ikväll måste vi åka och handla, känner inte för det och tänker inte fixa iordning mig.. orkar inte! Ska köpa ett paket blöjor också så det finns hemma, fick några gratis igår i babyboxen men vill ha några fler hemma.

lördag

Jaha, snart har denna Lördag gått också. Inget fotande denna helg heller, då vädret är mulet och regnet hänger i luften. Får hoppas vi hinner innan bebisen kommer, för man vet ju aldrig som sagt. Idag har vi inte gjort så mycket här hemma, åkte in till Babyproffsen och hämtade ut boxen med lite smått och gott, ville in på IKEA, men ändrade oss ganska snabbt då det var proppfullt med bilar överallt. Bara dumt att ge sig in en stor folkmassa när man snart ha bebis, så vi åker dit en dag i veckan i stället om lusten faller på. Är inte så sugen på att skena i affärer nu heller faktiskt när man har ryggont och känner sig trött. Vi åkte iallafall hemåt, men bestämde oss för att äta lunch på Sjögestad Motell (min gamla praktikplats när jag gick i gymnasiet) åt lunch, jag pannbiff med lök och Joel tog en spätta. Unnade oss det för pengen jag fick av pappa ;)

Joel har mekat med crossen ett par timmar idag och jag råkade slumra till på soffan när vi kom hem, var helt borta och vaknade nästan panikslagen eftersom klockan tickat på. Så det var denna Lördag det. Ska snart krypa ner hos Joel, han har inte mått bra ikväll. Huvudvärk och mått illa. Stackarn ;(

Tog tag i diskberget här hemma så slipper se det imorgonbitti. Önskar mig en diskmaskin, lyllos dom som har det. För att diska för hand är bara för tråkigt.. speciellt när man måste göra det flera gånger om dagen, då underlättar det med en diskmaskin, men det får bli nästa gång vi flyttar, nu får man ta det som det är helt enkelt!

Tacos

Ikväll blir det tacos här hemma, jag känner mig trött. Joel fixar maten (Lyx!) Omtänksamme karl säger jag. En seg kväll på både gott och ont. Lite huvudvärk har kommit också. Många säger att det är nu man ska passa på att vila, men idag känns det som att jag inte gjort annat. Kommer säkert ha igen det senare sen då kroppen har ett krävande pass framför sig ;) Tog ett varmt skumbad förut och det var inte helt fel, varmt vatten, riktigt hett mot ryggen när man har värk är UNDERBART, sen den härliga persikodoften från Yves Rochér, jag både ser ut och luktar som en persika nu. Haffat Joels frottérock också, rymlig och varm och snart mina vänner börjar Idol!


Ha en trevlig afton ;)

fredag

Fredag igen!

Pappa åkte för en stund sen, tog en kaffe och snackade lite skit. Fick en födelsedagspeng eftersom vi inte sågs när jag fyllde :) Klockan är snart tre och det känns lite segt. Joel är i garaget och mekar med crossen och jag borde ta en dusch, mitt hår är så flötigt, det blir direkt och en anledning är nog att jag duschar håret alldeles för ofta, men jag har så svårt att vänta när jag ser att det börjar bli skitigt och delar på sig. Dom säger ju att håret blir flötigare ju ofta man tvättar det och att det bästa är att tvätta håret ca 2-3 gånger/veckan, så borde strunta i det. Ska ju ändå inte ut på några äventyr idag och här hemma är det ingen som bryr sig om min kalufs nu ändå =)

Ikväll blir det mys framför Idol, äta nåt smarrigt kanske ;)

Kvällen

Jag vet inte vad som har hänt? Inte druckit kaffe på två dar! Eller nu ljuger jag, tog ju en latte med Linda igår på fiket, men bryggaren har inte gått varm här hemma. Jag, som alltid brukar dricka kaffe, gärna flera gånger om dagen. Fast det är ju positivt, man ska ju inte dricka så mycket kaffe när man är gravid. Imorgon blir det en kopp för då kommer pappa hit och hälsar på :) Ikväll blev jag sittandes med en kopp te framför tvn och jag saknar Joel. Jag vet, vi ses varje dag, men det är nåt visst med att sitta ensam om kvällarna, ibland är det skönt men nu har jag en sån längtan till bebis och att Joel jobbar gör den känslan så mycket starkare. Jag vill ju gosa!

Som ni kanske märkt i mina senaste inlägg här så har det skrivits mycket om pengar, och då kan man ju tro att det enda som berör mig är pengar, pengar och pengar. Saken är den att det största problemet har varit ovissheten, att man gått en längre tid och väntat, det har strulat, det har krånglat och det har tagit energi på mig. Egentligen helt i onödan för vi klarar oss, men jag vill alltid ligga ett steg före och jag vill alltid veta. Jag vill ha koll, kalla det kontrollbehov kanske, men att skaffa familj gör att man tänker mer ekonmiskt, jag vill kunna delta och jag vill kunna hjälpa och bidra med min del. Jag må vara självkritisk, men jag hatar att leva på någon annan och det är verkligen min mardröm att inte kunna vara självständig och oberoende. För den känslan vill jag ha även att jag har världens bästa förhållande och att inget är "ditt eller mitt". Nu är det vårat. TILLSAMMANS och det kommer ta tid för mig att vänja mig helt och hållet, att släppa taget och våga ge efter. Att våga ta emot.

Om lite mer än en timme kommer älsklingen hem. SAKNA.

torsdag

Så typiskt, idag när man äntligen var redo för att fotografera sig så spöregnade det. Ja med det så fick vi ställa in det. Tyvärr kan man ju inte påverka väderleken, men oftast humöret. Så man får gilla läget som jag alltid brukar säga.

Idag har vi inte gjort allt för mycket här hemma, känns som man går och väntar på bebisen. Åkte till Mantorp och dumpade av en dator som Joels lillasyster fått av min morbror, passade på att kika in i hennes nya lya =) himla mysigt!

Ikväll är det bra på tvn (igen) jag har blivit en riktig tv-nörd/lsoffliggare sen jag slutade jobba. Men såhär på hösten så är det så många bra program och det är lätt att man fastnar i det.

Åh, vad choklad jag har ätit idag, morbror köpte med sig från Cloetta då han jobbar där i närheten. Det går verkligen inte att ha nåt här hemma, för man dras som en magnet till skafferiet ;) Jag är så osund som man kan bli nu! Sen blir det andra bullar, det kan jag lova.

onsdag kväll

Han är världens största bebis

Foto: AFP

Indonesisk pojke vägde 8,6 kilo vid födseln

En indonesisk kvinna har fött den största bebisen någonsin.

Han väger nästan lika mycket som tre normalviktiga nyfödda barn tillsammans: 8,7 kilo.

Pojken, 62 centimeter lång, föddes på ett sjukhus i måndags i provinsen Norra Sumatra i Indonesien.

Med sina imponerande 8,7 kilo är den ännu odöpte pojken världens största nyfödda bebis.

– Den här bebispojken är något alldeles extra, när han gråter är det inte som en vanlig bebis. Det låter verkligen högt, säger Binsar Sitanggang, gynekolog som deltog i operationen, till AFP.

Kejsarsnitt

Pojken förlöstes – inte så förvånande – med kejsarsnitt.

– Den här stora pojken gjorde operationen väldigt svår, särskilt processen att ta ut honom från mammans livmoder. Hans ben var så stora, säger Binsar Sitanggang, gynekolog som deltog i operationen, till AFP.

Pojken frodas och mår bra – han behövde dock lite syrgas i början för att komma i gång med andningen.

– Han har en väldligt god aptit hela tiden, det handlar nästan om att mata honom hela tiden, säger Sitanggang.

Diabetes orsaken

Förklaringen till att pojken är så stor är troligen att hans mamma, Ani, 41, har diabetes.

När en gravid kvinna med diabetes har för höga blodsockernivåer i blodet så kan fostret få för mycket glukos – och växa sig för stort.

Jättebebisen är Anis fjärde barn – men det första som fötts på sjukhus. Hon fick läggas in akut efter att ha fått komplikationer av sin graviditet.


"Ja, jag hoppas att jag slipper klämma ut en sådan gigantisk JÄTTEBEBIS"  :)

Onsdag

Var uppe med tuppen idag, eller jag nästan iallafall.. Heléne svängde förbi och lämnade en påse med ett par mammakläder som jag fått låna, tyvärr var det mestadels stora storlekar så det blev som tält på mig.. men nåt av det kunde jag ha iallafall. Saknar verkligen mina jeans..  och JAG VET att det kommer dröja läääänge till innan jag får på mig dom, jag har lagt på mig så mycket om höfterna, rumpan och låren. Har blivit en riktig fetknopp =) Enligt mig själv åtminstone, tror andra håller med fast dom inte vågar säga nåt hehe ;)

Gick ner på stan och mötte upp Linda tog ett varv och kikade lite, utnyttjade min rabatt och köpte en baströja, en vit långärmad till fotograferingen imorgon då en fotograf ska fota Joel och mig utomhus. Nu när magen är stor och allt =) Får hoppas det inte regnar bara, och vem vet bebisen kanske tittar ut i natt hehe, men då skulle jag bli väldigt förvånad!

Tog en caffe latte på Gusto, mysigt fik, men fick lite ångest nu när inte mina pengar verka komma.. det ser mörkt ut ;( Det positiva är att jag har fått beslut iallafall, och fått en högre dagpenning, ja lite ska man väl ha för att man jobbat, men det ser ut som att det kommer dröja innan dom betalas ut. Suck! Typiskt nu när man ska ha bebis och allt. Fick iofs några tusenlappar i lön, men det var en piss i havet...STOPP, nu ska jag sluta gnälla det hjälper kanske för stunden, men inte i längden. Vi grejar det tillsammans, även att det känns trist.

Nae, om man skulle ta och fixa nåt ätbart. Frågan är bara vad? Känner mig hungrig , men ändå inte. Måste dock tänka på bebis.

Tisdag

Idag känns det eller rättare sagt det är en riktig höstdag, det blåser och det är grått. Film och sov väder ;)
Somnade sent igår, har svårt att somna innan Joel kommer hem ifrån jobbet och innan dess fastnade jag framför gamla repriser av Big Brother.

Igår ringde min A-kassa och dom ska fatta beslut i veckan så snart hoppas jag får mina pengar. Hoppas på tur nu =) Dom kommer väl till pass eftersom jag inte kommer få nån mammapenning än på några veckor, dom liksom A-kassan har ju sin handläggningstid också. Så nu håller jag tummarna!

För övrigt så har det inte hänt så mycket, mådde jätteilla förut på förmiddagen, men gick över nu efter lunchen som bestod av kokt potatis, hemmagjorda köttbullar, sås och ärtor. Mums Mums! Och så lingon till givetvis ;)

Har högar med ren tvätt här hemma, som måste strykas och vikas in. Så det finns att göra om man bara vill :)

Disken är klar, skickade med Joel några papperskassar med skräp också. Var får man allt ifrån?

Han har laddat ner och bränt ut några filmer, känns väldigt lockande en sånhär dag, bara det att jag har så svårt att hålla mig vaken...

Bebis bebis... kom nu!!

Måndag



V 39 =)

Ska börja med att berätta hur dagen var igår. Vi åkte en snabbis in till Ikano som sagt, hämtade ut min mobil så nu funkar den igen. Måste bara lägga in lite nummer. Åkte till farmor, fick god mat. Två olika med fläskfilé, ris och klyftpotatis. Efterrätten var en cocktailfrukt med vaniljvisp och sen kaffe och tårta. Fick med oss hem lite rester så det har vi ätit idag. Smidigt och bra!

Idag var vi hos barnmorskan, sista gången innan bf. Allt var bra, magen har växt 1 cm och ligger precis på kurvan. Hjärtslag var detsamma som sist och mitt blodtryck var normalt.. Bebisen har sjunkit ner ännu mer nu så den kan i princip komma när som, antingen i natt, eller om två veckor. Det återstår att se, åh vad jag vill veta vad det är för en lite skapelse därinne. En flicka? En pojke? Hur mycket hår? Väger?

Jag känner mig lättirriterad för övrigt, pga trötthet och ryggvärk. Jag vill så mycket, men det går inte. Sen släkten och tjat, ja jag blir tokig. Önskar att jag kunde fräsa i, men jag är alldeles för mesig men snart brister det känner jag...

Idag har vi tvättat här hemma, ska bädda rent i sängen tänkte jag. Annars blir det tvn, många bra program ikväll att kika på ;)

Lördag

En ny uppdatering tillhanda :)

Idag sov jag länge, behövdes efter en natt med en hemsk dröm och täta toabesök. Idag blev det inget städ här hemma, vi sköt upp det även idag. Har man ju nåt att längta tills imorgon? yeah, right! Vi tog bilen och åkte till Omberg istället, gick och traskade (Mysigt!!). Solen värmde härligt och det var en helt strålande höstdag. Underbart att andas in lite skogsdoft =) Det mår man bra av! Och motion har ingen dött av.

Ikväll har vi kollat nya Wallander (Cellisten), den var sådär. Tycker dom flesta Wallander-filmerna är bra, men denna var lite seg. Men nu har man sett den åtminstone. Bojkottade sodastreamern eftersom kolsyrepatronen behöver bytas ut, så det fick bli köpcola. Lyx nu :) Smakar ju helt klart bättre, fast essencen (hur stavas det?!) är helt drickbar den också. Joel gjorde kycklingwok med nudlar, mums mums!

Bebisen trycker neråt nu, det värker imellanåt. Började packa väskan till BB lite smått, men insåg rätt snabbt att den är för liten. Måste införskaffa nån bättre väska. Det är mer än vad man tror, och jag som tjej packar alltid ner för mycket grejer då man tror att man ska bara bortrest i två veckor och man kan ju faktiskt behöva det,det och så det också! :)

Lagt fram papper till Telenor också, ska hämta min mobil imorgon som varit på service. Skittelefon rent ut sagt, andra gången det är fel på den. Och den jag fick låna under tiden har varit värdelös! Suck. Har haft en sån innan själv, men då funkade den ju som den skulle.

Så imorgon bär det av till Ikano en snabbis och sen är vi bjudna på middag hos min farmor då hon fyller 65 år på Måndag =) Älskar farmors mat!



Fredag

Veckan är slut, ja så är det för mig när det vankas fredagsmys iallafall. Det har gått undan!

Jag var uppe vid åtta tiden, fixade till mig i den mån jag orkar och pallar. Usch säger jag, det känns tungt nu. Åkte in till Linköping och mötte upp mamma, sen tog vi en tripp till Ikea. Kollade i ett par affärer bara Lindex och H&M då jag visste vad jag skulle köpa därinne. Köpte en ny amningsbehå som sitter perfekt :) Den förra får ligga i lådan så länge, den är så fin så den kommer jag vilja ha sen ändå ;) Passade även på att inhandla lite eye make up remover som var på rea. Har en hemma Ldb:s Vitamin, helt värdelöst men ska använda upp den. Av ren snålhet.

Mamma bjöd på köttbullar inne på IKEA, smarrigt smarrigt! Vi gick endast in dit för att äta, stannade lite på banravdelningen och gluttade bara, men eftersom jag skulle ta pendeln med så handlade jag inget. Får utnyttja presentkortet vid ett annat tillfälle.

Apoteket nästa, mamma skulle hämta ut mediciner så då passade jag på att köpa lite saker till amningen. Det springer iväg pengarna, inga billiga saker, men vill ha "det mesta" hemma när bebis kommer. Slippa fara och flänga med lillen då känns inte lockande då det är mycket förkylningar och skit nu. Mamma var snäll och betalade ett par saker och fick även några kronor i rabatt då hon är apotekare. Innan jag tog pendeln hem så gick vi in på Coop, handlade lite billiga tvättlappar plus lite annat. För övrigt så är jag inte det minsta shoppingsugen. Det jag handlat sista tiden är hygiensaker till bebis, jag känner mig inte bekväm i några kläder och tycker det känns bortkastat att handla sånt jag kommer i nu, som ändå kommer bli för stort sen om jag nu lyckas gå ner i vikt :) Den som lever får se.

Ikväll blir det Idol, allt annat läggs åt sidan...

Torsdag

Vart har denna dag tagit vägen? Gick upp tidigt, ja tidigt för mig nu är när klockan är halv sju sju, när man jobbar är det sovmorgon. Gick upp, drack lite fruktsoppa, kollade bloggen och sen tog jag täcket och kudden och lade mig i soffan ;) Somnade från och till hela tiden. Kunde inte hålla ögonen öppna, inte en chans. Jag ville bara sova. Så hur det blir inatt ja, det är det ingen som vet, men det känns inte lovande iallafall.

Har inte gjort nåt vettigt idag, lagade till lite käk. Blev en enkel pastasås, lätt och gott! Sen tog jag tag i disken. Känns konstigt med långa naglar, invigde diskhandskarna :D Första gången jag diskar med såna, det ni!

Jag känner mig helt handfallen nu, lat och osund. Hälsan ska vi inte tala om,jag går inte mer än vad jag behöver speciellt nu när jag har ont i foten också :( Haft i några dar, tror det är skorna, så har bytt ut dom mot ett par andra som jag hittade längst inne i garderoben. Den känns lite svullen också så det kan ju va svullnaden och att skon har tryckt. Känner mig fet, osexig.. har inga kläder att ha på mig.. ångest varje gång man ska nånstans, rumpan och låren är värst. Känner mig som en gris. Den dagen som jag får på mig mina jeans igen ja då blir det banne mig och fira ;) Men resan dit är lång. Jag har blivit bredare. Lika bra att acceptera kanske.

Joel har jobbat även idag, åkte och körde lite cross efter. Sen ringde han och sa att hans kompis kört i och skulle till akuten för att röntga etc. Så ikväll predikade jag lite för honom, han får banne mig inte köra i nu när vi snart ska ha en bebis! Han är så glad över sin cross, det lyser om honom. Och på nåt sätt så är jag ju glad för hans skull även att jag som tjej hade prioriterat lite annorlunda.

Imorgon ska jag vara uppe vid åtta tiden, vid tio tar jag pendeln in till mamma. Joel har ju bilen till jobbet så då blir det tåget för min del,men det är helt ok även om det är skönare att ha bilen, slippa passa tid etc. Hon ska bjuda på lunch hemma hos sig och sen blir det nog lite mor-dotter snack ;) Nädå, tycker vi är mer som vänner än mamma och dotter. Har känt så länge.

Dags att krypa ner hos plutten snart, klockan är trots allt snart elva.


forts Onsdag

Gick och lade mig för en stund sen, men insåg ganska snabbt att jag var för pigg. Eller snarare lite övertrött. Trodde jag skulle somna förut när pappa ringde. Satt och kollade på "Svenska Hollywoodfruar". Snacka om att leva jetset liv. Aja.

Joel sover och jag ska nog krypa ner strax också. Rätt skönt att sträcka ut även att man inte somnar direkt.

Så jag säger godnatt!

Onsdag

Oj, oj! Denna dag har bara blåst iväg. Helene kom vid 11 tiden, åkte upp till hennes syrra då hon lånar ett bord där och har fixat mina naglar (fransk manikyr) Känns jättekonstigt, aldrig gjort nåt med naglarna förut förutom då man gick i högstadiet och köpte billiga lösnaglar på H&M. Så fint så :)

Nu ser jag hur svullna mina armar är, och fingrarna också. Men ingen att göra åt. Jag är nöjd iallafall! ;)


Tänkte dela med mig på ett par magbilder också. Vecka 38 som sagt =)






TJOCKIS ;)



forts Tisdag

Jaha, denna dag har passerat. Fort har det gått! Låg och snoozade ett bra tag. Ville inte alls gå upp. Drömde sjuka drömmar i natt också, vaknade till nästan panikslagen. Måste ju vara nåt fel på mig. Det har blivit vardag för mig med dessa drömmar, och det känns jobbigt varje gång. Tyvärr, finns det ju inget att göra åt det utan det är bara blunda och hoppas på det bästa.

Idag vid lunch kom Tessan på en kaffe, det såg ut som värsta svinstian här hemma. Ett stort disk med berg och hela diskstället fullt som inte hade plockats in. Kläder lite här och var, ett handfat på toan som bombarderats av damm än en gång.Va mycket skit det blir på kort tid och jag mår dåligt av det!! Jag ser det, jag gör nåt åt det, det kommer mer och så fortsätter det. Sen att man är less på denna lägenhet gör ju att man oftast känner sig helt omotiverad till att ligga på alla fyra och skrubba. Men som tur är så försöker vi hjälpas åt så gott det går och ställer inga krav på varandra. Han jobbar heltid, och jag går hemma höggravid. Man kan se det på olika sätt och det känns skönt att man ändå har en sambo som inte hackar ner på en och tvingar än att vila istället, att jag SJÄLV är otroligt envis och grinig imellanåt är ju bara till min egen nackdel.

Skulle kunna skriva upp en hel lista på saker som känns jobbiga nu, men det är inte roligt att läsa och det hjälper heller inte mig egentligen. På så vis är det skönt att blogga, jag kan ändå skriva vad jag vill, jag kräver inga svar och kommentarerna kan jag lägga åt sidan om jag så vill. Jag skriver av mig, går och lägger er mig, vaknar upp och kan ta dagen med ett litet léende ändå. För hur det än är och även om alla dessa hormoner påverkar mig vissa dar mer än andra så är jag otroligt förväntsfull inför förlossningen. Vi längtar massor här hemma.

Sista gången på föräldraförberedelsen var idag, jag fick många härliga skratt men även en tankeställare på det allvarliga slaget. En del kan man styra över, en del saker inte. Alla har vi olika personliget, olika tankesätt, olika bakgrund och vi gör på vårat egna sätt. Att respektera och kompensera är två ord som har inverkan på mig.

En stöttande sambo i dessa graviditetsveckor är behövligt. Nu är man i vecka 38. Eventuellt blir det en bild på magen imorgon!!

Tisdag

Igår hann jag inte med nåt bloggande, ja vissa dagar så går det i ett och igår var typ en sån dag. Satt i telefon till banken, alfa-kassan etc. Gick ner till torget och aktiverade mitt kort, trodde inte jag skulle kunna gå ner på grund av ryggvärk, men det gick. Envis som man är. Nu funkar det, får bara hoppas på att det finns några pengar på det.. hmm.. :)

När jag fixat kortet satte jag mig på pendeln, fick sån värk i magen att jag nästan blev kallsvettig. Tankarna bara floerade i skallen. Tänk om vattnet skulle gå? Vad gör man? Hoppas jag är framme snart! Det gick över bara det att jag blev tokig på en kärring som satt mittemot mig och stirrade. Hade lust att säga nåt, men jag är för mesig.

Mamma och jag hade en bra dag, käkade en god lunch som hon fixade ihop. Utan socker i, eftersom hon har diabetes. Nyttigt och bra! Sen tog vi en promenad, och småpratade lite. Toppenväder, solen sken starkt. Vi satte oss på en bänk, men vi blev för varma så fortsatte gå istället. Sen tog vi en smörgås och lite grönt te, det smakar alltid så mycket bättre hos andra än hemma av nån konstig anledning. Vi kanske ska ses på Fredag, tanken är att inhandla lite saker från Apoteket, amningsinlägg, bindor, lite annat smått och gott som jag kan packa ner i BB-väskan. Mamma får ju lite rabatt också så jag hoppas att vi kan ses nåt då. Annars får jag betala vad det kostar ändå.

Nu ska jag ta nåt och dricka, diska upp lite, bädda, klä på mig.. Sen i eftermiddag är sista gången på föräldrautbildningen och då ska vi prata mestadels om vad som kan ske med depressioner och sånt. Jag vet några som mått jättedåligt efter dom fått barn, och Joel har också en kompis som varit med om det och det var ett rent helvete för dom. Nu får vi hoppas att det inte händer oss, men man vet aldrig och det ska faktiskt bli intressant.


Söndag

Idag blir/blev jag 24 år. Har varit en lugn födelsedag utan en massa besök och utan tårta. Mitt egna val. Jag orkade bara inte ha en massa ståhej, känner inte alls för det och tycker personligen inte att det är något att fira. Jag säger som pappa att födelsedagar går mer på rutin nu :) Farmor skulle kommit, hon kommer alltid vare sig man vill eller inte, men ringde sig sjuk, hade frossa och grejer och då är det ju ingen mening att komma. Jag vill heller inte bli sjuk nu, är matt och trött så det räcker ändå.

Så Joel och jag åt glass och maränger själva ;) Fick fina röda rosor, en chokladask och trisslotter (Jag älskar spänningen att skrapa dessa pappersbitar!) Men ingen vinst :( Som vanligt. Jag har inte önskat mig någonting iår, och då menar jag verkligen ingenting. Jag känner mig löjlig som ska önska en massa, inte min grej. Jag gillar mer spontanitet och är glad för det jag har.

Nu är det dags för sängen. Ska krypa ner hos Joel, han ville att jag skulle väcka honom så han fick hålla om mig i natt. Myspys till max! Stackarn börjar tidigt imorgon så vid fem tiden är han uppe och studsar. Jag får nästan dåligt samvete nu när han jobbar och jag går hemma. Jag är inte van vid denna tillvaro, men jag kanske vänjer mig ;)

Imorgon blir det pendeln till mamma ska hämta mitt presentkort som jag fick av henne, men som råkade åka ur hemma hos henne, pinsamt tyckte hon. Lite roligt tyckte jag, jag trodde hon skämtade med mig =) Vi är lika snurriga båda två, det märks att vi är mor och dotter. Ska spendera några timmar hemma hos henne medan Joel ändå jobbar. Vill passa på nu innan bebis kommer och snart ska hon genomgå en tuff operation. Hon är stark som inte tappar gnistan.

Natti Natti...

forts Fredag

Ja, det var denna kväll. Kollat Idol och fick mig några goa skratt. Vilka människor det finns, men en credd för att dom är sig själva och vågar stå inför juryn.

Usch, tycker så synd om en kompis, en nära vän som blivit dumpad. Hastigt och på sms. Visst det har jag också varit med om, men då var det inte lika seriöst och så som deras förhållande. Hemskt, jag blev chockad. Hade inte en tanke på att han skulle göra slut med henne, så många planer som dom hade och som redan var bestämt sen innan.
Ja, jag kan inte hjälpa det, men jag tycker verkligen synd om henne, eftersom jag vet vad hon varit med om innan och hur glad hon var denna gång. Så snäll och omtänksam som hon är och blir behandlad på det viset. Det är tragiskt, förstår inte vilken planet dessa killar kommer ifrån *Tänker på dig, stor kram*

Klockan börjar närma sig elva, om cirka en halvtimme åker Joel hem. Har saknat honom dom här timmarna. Det har gått fort, men saknat honom ändå. Det kan inte hjälpas.

Denna Fredag har gjort sitt och jag mitt. Snart ska sängen få sällskap.

Fredag

Fredagsmys. Ja, det blir det här hemma, men ensam dock. Joel ska grilla med sina jobbarkompisar, men ska vara nykter ifall det händer nåt med min mage. Man vet ju aldrig. Han skulle komma hem rätt skapligt också. Ikväll blir det Idol med lite chips, ja lite gott måste man ju ha när det är helg. Känns som det är helg ofta av nån anledning? Hmm :)

Imorgon kommer mamma hit då vi ska fira mig som fyller på Söndag. Har inte bestämt mig ännu på vad jag ska bjuda på men det lutar åt glass och maränger =) En skön sovmorgon kommer jag unna mig imorgon, i all ära. Passa på nu när man kan och om det går. Vaknar ofta tidigt och blir senare slö på dan. Idag sov jag till tio men känner mig matt i kroppen. Joel har tvättat hela dan. Snällt! Haft lite "mensvärk" idag.

Torsdag

Nu har mina fikagäster åkt hem. Farmor, hennes syster och man kom vid två tiden. Fick en söt liten kaktus som står på köksbordet här hemma, passar mig perfekt då jag inte är i närheten av att ha gnutta av gröna fingrar. Det är så man skäms, jag har inget sinne för blommor och växter. Tycker det är vackert och vill gärna ha nåt i fönstren men önskar ibland att dom vattnade sig själva ;) Fikade på mandeltårta och rulltårta, eller rulltårtan hoppade jag över eftersom den inte är glutenfri, men det andra smaskade jag i mig.

Såg i duschen förut att jag fått en massa bristningar, under magen, på sidorna. Det spänner mer och mer och fler blir dom, men va gör man? Försöker smörja men dom kommer ändå. Har dock inte fått några mitt på magen ännu, heller inte nån annanstans, men jag räknar med fler.

Vet ni? Dom tyckte också att jag har en liten mage. Hmm... Men jag tror på barnmorskan att jag kommer föda en normalstor bebbe :)

Mitt jobb ringde förut. Blev paff, vill dom att jag ska jobba? Vad är det nu? Det for runt i skallen. Dom ville bara kolla hur jag mådde och att jag ska komma och hälsa på sen. Dom är så gulliga. Älskar mitt jobb på grund av den underbara personalen. Jag saknar dom faktiskt, speciellt nu när dom ringde också. Och dom vill att jag kommer tillbaka och jobbar sen. Man blir glad av att höra sånt. Känner man sig uppskattad och att man gör ett bra jobb.

Inte nog med det så ringde det när farmor och vi satt och fikade. Privat nummer, tänkte att det är nog mamma hon har skyddat nummer, men då svarade en tjej" Hej jag heter Anna och vi har sökt dig massor", "Anna?" sa jag. "Ja, jag är från Jehovas Vittnen". "Nejtack, jag är inte intresserad", sa jag. "Jaså är du inte det?" sa hon.
Usch jag hatar dom verkligen, lustigt folk det där! Inte nog med att dom ska knacka dörr, nu ringer dom också. IDIOTER.

forts Onsdag

Illa, illa jag mår illa!

Allvarligt talat, det känns som första graviditetsperioden kommit igen. Trött och mår lika illa som Uggla. Försöker att äta lite då och då, brukar hjälpa, men inte idag/ikväll. Det enda vettiga jag har gjort idag är att ha grejat med lite papper och rensat lite i badrummet. Det tar emot att kasta sånt som man knappt använt, men saker och tings hållbarhet håller ju inte i all evighet. Sen tar det bara en plats, plats och utrymme som vi inte har här på Lagmansgatan. Snart kommer alla babyprodukter infinna sig i badrummet, ja då blir det fullt :)

Fick hem Östgötatidningen nu ikväll, eller var det Linköpingsposten.. nae, det förra stämmer nog. Älskar husannonserna och det gör mig bara mer taggad att spara. Ja, det tar sin tid man varje krona kommer gå till nåt bra och vi ska fixa det, är taggade till max här hemma även att det säkerligen kommer bli mer slitsamt vissa månader. Men så skönt att det rullar på och inte för och skryta så rullar det på bra, men man får kämpa för det. Vi vill ju flytta till hus, hitta drömkåken och den perfekta trädgården. Vi har inte börjat leta, men det kommer. Tänker inte ta första bästa heller och ångra oss, nä där vill jag bo så länge jag lever sen om nu drömmen blir till verklighet och om kärleken håller :) Det är sånt man aldrig kan veta, även att man vill och att allt känns rätt så kan allt hända, utan förvarning och utan betänketid.

Jag älskar drömmar, tålamodet kan vara i vägen ibland då jag vissa dagar bara känner att ingenting händer. Men det gör det och snart blir en dröm sann. När vår bebis kommer till världen! Jag känner en så oerhörd trygghet med allt att jag själv blir förvånad. En trygghet som verkligen är behövlig just nu med alla hormoner. Kollade förlossningskliniken förut och började helt utan förvarning gråta.. det kom fler och fler tårar som att jag bröt ihop eller nåt. Jag är så känslig! Tur jag har en karl som orkar stå ut med mig och mina graviditetshormoner ;)





Onsdag

Åh vad jag har sovit i natt! Vet inte om jag håller på att bli sjuk eller vad det är, jag är så trött. Hörde inte ens när Joel kom hem igår och inte heller hörde jag när han steg upp i morse. Känner mig däven och hängig, inte alls i toppform. Längesen man gjorde det visserligen ;)

Blev på pissdåligt humör förut också. Fick hem ett brev i från min a-kassa. Måste komplettera med fler papper så har suttit och letat i mappar, skrev ut blanketter från nätet, får hoppas att det är rätt papper bara. Plus att jag ringt till lönekontoret och trakasserat dom ännu en gång. Börjar bli smått pinsamt nu! Man känner sig så tjatig, fast å andra sidan så är det ju deras jobb.. men så känner jag.  Det positiva är ju att dom har kollat på mina papper och om jag inte får en ytterliggare komplettering så borde pengarna komma om ca tre veckor, men har en förhoppning om tidigare. Jobbade ju inte alls mycket i Augusti så att varje krona är välkommen in på kontot :) Sjukt med dessa väntetider.. sen 10 Juni..... !! Den dagen jag får ett fast jobb så lär jag byta fack, för dessa är helt värdelösa.

Åt god mat idag som Joel gjorde, stekta nudlar med kyckling och wokgrönsaker :) Skönt att slippa stå vid spisen. Han är snäll som står ut med mig och mitt förvirrande jag. Jag blir så trött på mig själv ibland och behöver lite tur nu.

Idag står lite städ på schemat. Oavsett om viljan finns eller ej. Viljan just nu finns inte, men kanske kommer.

forts Tisdag


En av mina favvoserier började idag, jag såg avsnittet tidigare idag på web-tv. Kunde inte bärga mig! Även Idol började ikväll och det fick man ju inte heller inte missa :) Mår illa, köpte hem en påse lösgodis förut. Ätit alldeles för mycket, jag kan inte ha nåt sånt hemma. Tänker gång på gång att jag inte ska köpa hem nåt, men sen blir suget för stort och det åker hem en påse. Onödigt! Men gött!

Farmor ringde förut och hon kommer på Torsdag, kändes som en lättnad då jag var tvungen att städa ikväll, men kan ju göra det i lugn och ro imorgon då jag inte har några planer förutom att ringa några samtal.

Gäsp gäsp... känner mig trött.. gjort hela dan/kvällen. Ska dricka lite vatten och sen krypa ner om en stund. Kommer somna på stört tror jag. Inte pigg alls.

Btw.. fick en rolig kommentar på Synsam förut.. eller ja rolig och rolig. Optikern tyckte att magen var liten! Många som säger det, förstår inte jag ligger normalt på kurvan.. hmm.. och jag är rund för övrigt så hänger inte riktigt med. Men borde ju ta det som en komplimang kanske :)

Tisdag

Känt mig trött hela dan idag. Haft en del ärenden, annars hade jag nog legat som en padda med godispåsen på magen. Var på Synsam och linserna såg bra ut, så dom är beställda nu. Dröjer en vecka och sen ska dom betalas. Dyrt! Men måste ha dom.

Därefter blev det lite stress hade en kvart på oss till mvc. Allt såg bra ut, blodtryck, sf 34, hjärtslag 146 och bebisen är nu fixerad. Förra gången låg den med huvudet nere, men var ruckbar. Hon tror på en normalstor bebis och det tror nog jag också. Men det märker vi sen :)

Idag var vi på föräldragruppen också och det var intressant och givande. Kände mig inte speciellt diskussionsugen bara och var nära att somna. Jag blir så trött när jag sitter ner för länge.

Mamma har fått operationstid nu så om mitt bf datum stämmer så kommer vi ligga på us samtidigt. Vilken tajming ;)

Känner att jag har en del att ta itu med nu. Fortfarande lite tvätt som måste rollas av pga en kofta som luddade av i maskinen sist. Dammråttorna börjar visa sig och färgtvn börjar snart bli svartvitt. Motivationen är det inget fel på idag, snarare orken!

Måndag kväll

Tredje inlägget idag, som att jag inte har nåt viktigare för mig =) Har inget roligt att berätta nu egentligen, väntar på att Joel ska komma hem, men det dröjer cirka en och en halvtimme och då sover nog jag. Haft sån ryggont, och nu börjar benen värka. Känns som träningsvärk, men jag har inte tränat?!

Mamma ringde förut, hon, hennes karl och mina bröder kommer hit på Lördag och fikar. Fira mig, som jag själv tycker är helt meningslöst och bortkastat. Liksom jag fyller 24, och? Känns som att åren inte gör nån skillnad och inte blir jag klokare heller. Det enda som existerar i min hjärna nu är att våran bebis som ska komma till världen. Men fika är alltid gott, och det är såklart roligt att dom vill komma :) Måste fundera ut nåt som jag kan bjuda på bara hmm...

Farmor ringde förut och ska ta med sig sin syster hit i veckan, antingen Onsdag eller Torsdag. Hon bor här i Mjölby, farmors syster alltså, men jag ser henne aldrig, ser aldrig några av mina släktingar här. Hon ville träffa mig innan bebisen kommer och var lite nyfiken på magen :) Jag har inte träffat henne på mycket länge. Tiden går så fort, dagar blir till veckor, veckor till månader och månader till år. Ställa mig och baka känns inte motiverande just nu, jag får kila in till affären imorgon och inhandla nåt smarrigt till besöken.

Får inte glömma, när det vankas besök så vill Malin ha det rent och fräscht hemma och det innebär att jag måste tvinga fram snabeldraken och skurhinken imorgon. Borde även ta ett tag med trasan och damma av lite. Bära ner kartonger till källaren, men det får bli Joels uppgift :)

Dessa "måsten" som har borrat sig in i min hjärna.... suck.. pust..

forts Måndag



Vecka 37. Såna här egna spegelbilder blir aldrig bra, men nu ser ni ju hur jag ser ut iallafall. Iklädd ett gammalt grönt linne från gina och ett par megastora mysbrallor. Heheh, det ska vara bekvämt när man går hemma. Nu är det ca tre veckor kvar till bf. I helgen satt vi och pratade namn till bebisen och vi har kommit överens nu. Va riktigt mysigt att prata om tilltalsnamn, mellanamn och givetvis vems efternamn som vi ska ta. Två namn har vi, ett tjej och ett pojknamn, men det håller vi för oss själva. Jag är lite osäker på pojknamnet, men jag tror att detta velande har med graviditeten att göra och det är ju nåt stort. Vad det blir återstår att se :)


Måndag

Varit en effektiv förmiddag fram tills nu.

Det vi har hunnit med:

- Sagt upp kontraktet på gymet, nu äntligen kunde jag göra det! En månad kvar sen slipper jag dom pengarna.
- Försäkringskassan. Skrivit på pappret om föräldrapenningen och det var tur att vi gick ner och pratade dom. Krångligt. Men nu är det fixat iallafall. Bara vänta och se. Handläggning cirka 5 veckor. BLÄ!
- Uppe på MVC och hämtade ett nytt rör till urinodlingen som jag ska lämna imorgon.
- Swedbank. Ja, nu har man bytt bank. Skönt med gemensam ekonomi. Det känns bra. Tar cirka 1 vecka innan allt blir klart.
- En sväng till Försäkringskassan igen då jag var tvungen att meddela nytt bankkonto.
- Käkat lunch.
- Apoteket. Köpte tabletter mot halsbrännan. Hade en helvetes natt utan sömn ;(

Så skönt när man får mycket uträttat, slippa ha allt hängades på sina axlar. En lättnad.

Snart åker Joel till jobbet och jag har lite att göra, diska, plocka lite osv. Men en powernap på soffan känns mer lockande!

Söndag

Unnade oss en sovmorgon idag, skönt så skönt! Joel gick upp tidigare och fixade frukost medan jag låg kvar i sängen. Uppskattat till max.

Idag har vi varit hos Lönn, en kompis till Joel och fikat. Andra gången jag är med dit och det var trevligt, bara jag själv som känner mig så osocial pga trötthet, och dessa svettningar, man vet inte vart man ska ta vägen. Obehagligt som sjutton. Jag får det titt som tätt, oavsett var jag är. Man blir nästan yr och illamående. Usch ja!

Idag är en såndär dag som jag är trött på att vara gravid, jag uppskattar inte graviditeten för fem öre. Vill bara ha min bebis!! NU direkt! Önska kan man ju göra och vänta.. =)

Åkte till City gross och handlade lite inför veckan, det är rörigt där nu när dom håller på och gör om.

Ikväll ska jag se nypremiären av "Ensam Mamma Söker". Följt dom förra säsongerna och kommer göra det nu också. I brist på annat liksom ;)


Imorgon har jag lite ärenden att ta tag i. Ett besök på mvc och hämta röret, hann stänga i fredags.. sen ett besök på försäkringskassan ska be dom hjälpa mig med det sista så allt blir rätt på en gång.



Lördag

Hemkommen. Varit och käkat lunch på stan med Helene och hennes gulliga dotter. Gick och kikade lite, men köpte inget förut en roller att ta bort hår med på kläderna, va heter dom egentligen, står helt still här?! :)

Hade kunnat få med mig lite babykläder, men jag väntar tills jag vet vad det blir, så på den fronten så väntar jag med shoppingen. Måste hålla lite i pengarna nu också eftersom jag inte vet hur det blir nästa månad då ingenting är klart än. Lite godis unnade jag mig ;) godis både igår och idag.. inte bra, men det är ju helg!

Joel är och kör cross skulle stanna förbi hos Jocke en kompis till oss och ta en kaffe. Jag ska väl göra lite nytta, tog tag i diskberget förut och har en massa tvätt som både hänger och ligger här i lägenheten.


FREDAG

Sitter här med ett glas apelsinjuice, nån frukost har jag inte hunnit med då jag gick ner till tvättstugan direkt när jag vaknade.


Idag står alltså tvättstugan på schemat, har MASSOR med tvätt så det gäller att jag är effektiv dessa timmar, visst torkar det inte så kan jag alltid hänga upp det här inne, men skönast när allt är klart och man bara kan stryka och vika in allt i garderoben. Tvättmedlet är precis på upphällningen så det måste vi införskaffa när vi åker och handlar. Det är sånt man oftast inte tänker på förrän man står därnere i tvättstugen :)

Idag har jag tid på Synsam, för att kolla om mina nya linser funkar bra. Jag ska ringa och boka om tiden känner att jag vill prova dom några dar till.



Puss puss!


Torsdag kväll

Ja har man gjort idag då? Klockan tickar på och jag ska snart krypa ner, finns inget skönare än att krypa ner under täcket och sträcka ut. Får hoppas att man kan somna snabbt också annars blir jag rastlös.

Denna dag har gått fort också. Mamma har ringt ett par gånger, likaså pappa så har spenderat lite tid i telefon. Men jag gillar att prata, så inte mig emot =) Pappa ska börja jobba halvtid på Måndag också plus att han får köra bil igen! Roligt för honom. Usch, vill inte ens tänka på det hur illa det hade kunnat gå. En propp i huvudet är inte att leka med!!

Ringde Helene för att rådfråga om det fattades nåt till skötbordet, snäll som hon är så tittade hon förbi efter ha lämnat barnen på dagis. Allt är som det ska, det kommer bli bra det där :) Vi var nog trötta båda två igår när vi höll på med det och då blir man lättirriterad. Blev ingen promenad till mvc. Joel åkte dit efter jobbet men då var det stängt, jag som var hundra på att det var öppet till fyra iallafall. Men han tar svängen dit imorgon igen så får vi hoppas att det är nån där. Varit så tråkigt väder idag, så jag ville inte ut dessutom värker ryggen från och till. Men så länge jag orkar diska, och göra såna saker så känns det helt ok. Sen är ju ryggvärk aldrig någon höjdare. Thats life! Inte många veckor kvar nu... :) Jag ser en liten ände på det åtminstone.

Plutten och jag kollade färdigt på skräckfilmen ikväll, scary... inte min typ av film. Men lik förbannat så tvingar man sig att kolla på den. Ikväll har vi pratat lite om ekonomin och så och det känns himla bra, att vi vill samma sak och strävar mot samma mål. Ska ringa banken imorgon och boka möte :) Jag vill ha ordning och reda på det! Tycker vi har det bra som vi har det, men man kan alltid göra det bättre och det underlättar om vi har samma bank.


TORSDAG

Orkade inte med nåt mer inlägg igår sen. Dagen gick så fort, hux flux var det lunch och Jonna kom och hämtade mig, vi åkte hem till Helene och fikade :) Så fint hus. Helt nybyggt, fräscht, modernt, allt var i toppskick och lite mer därtill. Stort och luftigt, barnvänligt ja allt man kan tänka sig. Fick hem några kartonger med barnkläder, mycket tjejkläder eftersom hon själv har två döttrar, men ska ställa undan dom tänkte jag. Vet inte hur vi ska kunna lösa allt med förvaring här hemma. Det är svårt som det är.. suck.. sen fick jag ett skötbord till badkaret eller köpte billigt=)
Men Joel och jag blev lite oense igår, han säger att det fattas nån del på det, men min kompis har haft det länge och hon säger att hon skickade med allt. Han är så envis och tråkig när det inte går som han vill. Ibland blir det för mycket!! Och det smittar av sig, speciellt nu när jag fått ont i ryggen också. Barnmorskan ringde igår också och jag måste ner och lämna ett nytt urinprov, först hämta ett nytt rör och sen ner och lämna det igen. Dom var för få personal igår att det blev liggandes för länge så av säkerhet så ska jag lämna ett nytt.

Denna dag är inte planerad. SKÖNT!

ONSDAG


God morgon!

Vaknade tidigt, gick upp tjugo över fem då Joel åkte till jobbet. Legat och vridit på mig en bra stund, dessutom har jag haft en sån halsbränna i natt. Fick nog och gick upp. Har precis hällt upp en kopp kaffe, och det är väl inte så passande när man har sura uppstötningar, men för att jag ska bli människa så behövs det en kopp eller två sen är jag någorlunda pigg ;)

Idag måste jag ner till MVC och lämna urinprov, har inte varit på toa sen i natt så jag hoppas kunna klämma ut ett par droppar om en timme eller två. Brukar ju inte va nåt problem, då man ständigt är kissnödig eftersom bebisen trycker på blåsan. Skulle lämnat in ett i början på veckan, men glömde totalt bort det, hade inte en tanke på det förrän jag såg röret på micron. Lika bra att få det gjort!

Vid 12 tiden kommer Jonna och hämtar upp mig vid station, ska åka till Helen, en gammal kompis som jag umgicks med under gymnasietiden. Vi har haft väldigt kul ihop, även att vi rykt ihop, men sånt är livet, det har gått så många år nu så att allt sånt är passerat och nu inser man faktiskt hur omogen man var ;) Ska bli riktigt skojsigt och se hur dom bor, har byggt nytt hus här i Mjölby! Jag kommer nog bli avis, eftersom jag vill flytta till annat :) Men min tid kommer väl vad det lider.

Ska köpa ett skötbord som man har till badkaret och sen skulle hon leta fram lite barnkläder, synd att man inte vet könet än.. spänningen är olidlig :) Även att det inte spelar nån roll egentligen.

Fått hem ett arbetsgivarintyg från kommunen också så nu fattas det bara ett papper sen kan jag skicka in allt till f-kassan ang föräldrapenning. Hoppas det kommer på posten idag, vill få det gjort för sen lär det dröja några veckor. Men jag kan inte göra mer än att vänta, inget är som väntans tider...


TISDAG

Åter en dag har snart gjort sig till känna. Mormor kom vid 11 tiden, slängde ihop en glutenfri lasagne och bjöd på. Rätt god faktiskt! Ska jag göra fler gånger =) Har fått massvis med handdukar, stora som små. Perfekt nu till bebisen, sen fick jag duschcreme och sånt från Yves Rocher, likaså där toppenbra grejer som alltid går åt och som är tråkigt att köpa själv.

Vid halv tre kom Joel hem ifrån jobbet och då åkte vi upp till MVC för första mötet med föräldragruppen, det var bättre än vad jag trodde. Lite segt dock, då jag var trött som varit uppe tidigt och grejat en massa. Men det var intressant! Dessutom min underbara barnmorska som höll i det.

Dags att ta tag i disken sen blire nog lite kvällsmat. Börjar bli smått hungrig.. =)


RSS 2.0