VALBORG




Ja, ikväll är det många som dricker sig aspackade, gör bort sig, är allmänt odregliga och spyr i flickvännens handväska. Nja, jag har nog inte legat däckad på Valborg, inte vad jag vill minnas iallafall.

Tycker det är mysigt att stå framför brasan och träffa på folk som inte sett på ett tag. Jag tycker även att lite god mat hör till och trevligt sällskap. OM man nu är ledig. Det är inte jag. Jobbar bara några timmar, men efter det så orkar inte jag göra så mycket, blir en dusch, kolla lite tv kanske, äta nåt gott med gubben och pussas lite =)


Ja jag hoppas att lillebror sköter sig, han fyller 14 nu i Juni. Men det tror jag :)


Längtar till klockan är halv fyra.... Nervös nu....!

ONSDAG

Snart ringer min läkare om min gluten igen.. Usch, tycker det börjar bli tjatigt nu om min allergi. Jag vet ju om vad jag inte ska äta och vice versa.

Det gick bra på Af igår förresten, hon är så förstående min handläggare och det kändes bra efteråt. Det är faktiskt skönt när dom kan lyssnar och tar till sig det man säger och inte bara går efter alla dessa regler och bestämmelser.


Jobbet gick inte så bra, jag gjorde mina timmar, men mer än så vad det inte. Fick sätta mig ner två gånger pga att jag höll på och svimma. Men kämpade på. Imorgon har jag ett kort pass på kvällen, men har ringt till poolen idag ifall dom kan plocka bort mina tider i helgen. Hoppas det går. Det känns nu. Sju helger i rad och jobb i veckorna. Men jag tycker inte om att gå hemma, måste ha en sysselsättning, men jag ringde och det känns bra. Får hoppas att dom hittar nån annan som kan ta mina timmar.

´Tvättdags idag med! Så jag har och göra ändå =)

TISDAG

Morrn Morrn!

Gott det är med kall apelsinjuice på morgonen. I natt sov jag inget vidare som vanligt.

Igår hade jag en trevlig dag i Linköping med mamma, vi åt varsin bulgursallad med kycklingspett och senare bjöd mamma på glass =) Kalasväder. Tycker det är svårt att veta vad man ska ha för kläder.

Köpte lite smått och gott bland annat nya mysbrallor, ett par tröjor och sen blev det en visit till Apoteket där jag köpte duschcreme, har fått såna torra fläckar på armarna :/

När jag kom hem var det bara att skriva matlista och ge sig av till City gross med gubben, åter igen hungrig efter den trippen så det blev lite matlagning. Filippinsk kyckling med klyftpotatis :) Finns lite rester kvar som jag ska smälla i mig innan jobbet.

Om ca en timme måste jag kila till Af. Fått en kallelse om en ny handlingsplan eller vad det var. Känns helt meningslöst och jag fattar inte vitsen med det. Jag jobbar mer än dom flesta så så mycket jobbsökande hinner man inte med. Tycker dom ska lägga mer krut på dom som är arbetslösa på heltid. Jag får ju mycket tider och gör inget annat än och jobbar.

På tal om jobb så har jag ett långpass från 12.30-21. Känns sådär, men tycker om våningen så det kommer gå fint!

SÖNDAG

GOD MORGON!

Inte ofta man sitter en Söndagmorgon kl 6 och bloggar =) Vaknade tjugo över fem av att jag var dunderkissnödig, och efter det så kunde jag inte somna om. Tanken var att jag skulle gått upp, men så blir det ibland. Kommer bli en lång dag.
Har precis druckit ett stort glas fruktsoppa, ska borsta igenom håret och packa ner matlådan strax. Känner mig lite frusen nu, men beror nog på tröttheten. Är inte riktig vaken än :) Att jag lyssnar på Green day gör mig heller inte piggare.

Imorgon ska jag vara LEDIG ;) Längtar!


LÖRDAG

Snart har jag gjort min helg, en heldag kvar sen har jag jobbat färdigt för denna helg. Jag brukar bli uttråkad på att jobba en massa helger, men det är bara att bita ihop. Jag är glad att dom vill att jag ska jobba och då ställer jag upp i den mån jag kan. Sån är jag. Man tar tillvara mer på dom stunderna som man verkligen är ledig och njuter in i det sista. Känna att man gjort nåt bra.

Vädret idag kan man inte klaga på. Det har varit kanonväder. Får hoppas att det blir lika fint i veckan som kommer. Gubben har spelat paintball med grabbarna, han ringde nyss och sa att det var dött på stan. Kan man tro  nåt annat i Mjölby eller?? Haha, ja det var längesen jag var ute i den här stan och inte saknar jag det heller. Jag är rätt trött på Linköping också, men där träffar jag oftast fler människor som jag känner och på nåt vis så är faktiskt folket lite bättre =)

Det är månader sen jag festade. Känner inte en gnutta saknad. Skönt att slippa vara bakis och jag jobbar hellre och får in några pund än ligger bakis på soffan med illamående :P


Klockan är snart halv elva och jag ska borsta gaddarna, duschen är redan avklarad. Imorgon är det en ny dag som väntar runt hörnet och jag hoppas att timmarna kommer gå snabbt.


TORSDAG

Precis käkat bandspaghetti med egengjord pastasås =) Ska strax ta tag i disken och plocka lite här hemma. Igår blev det en sen kväll innan jag kom i säng. Gick upp till Tessan och var inte hemma förrän ett på natten :P Men vi tjötade så dant så tiden sprang iväg.

Idag har jag inget planerat, borde ta fram snabeldraken och torka golven, ja det får nog bli idag, imorgon ska jag jobba och då orkar jag inte ta tag i städ. Det är fint väder så egentligen borde alla måsten läggas åt sidan och ägna dagen åt att ta tillvara på solen, men jag vill ha det rent och fint hemma, så det går nog före.

Har även bokat in tider för Maj månad på Vikariebanken, är lite nervös för att jag gjort fel. Men jag tror jag redde ut det =)

Även bestämt träff med mammsen i Lkpg på Måndag :) :) Längtar faktiskt. Hon är mer som min vän än min mamma :P

ONSDAG

Lyssnar nu på Marilyn Manson, det ni. Vissa låtar är faktiskt helt ok =) Sitter även och gottar mig med lite smågodis och cola, onyttig idag.

Var på fiket med Linda och eftersom jag inte dricker kaffe än så har blev det en god, läskande smoothie med mango och banan. Himla god! Det va trevligt vi har alltid massor och snacka om, sen tog vi en runda på "stan" om man nu kan kalla det så. Rätt trött på affärerna här i Mjölby. Hittade inget som direkt passade mig i smaken, får ta en tripp till stora "stan" sen när löning kommer, om man nu har pengar kvar hehe.. Ska betala på csn-lånet nu denna månad igen.

Snart måste jag ta tag i disken och greja lite här hemma, ser ut som ett bombnedslag. Om jag har tillräckligt med energi så får det bli städ imorgon. Annars blir det mys med mig själv, gubben jobbar ju. Men jag har ju mitt godis =)

TISDAG

Duktig jag är som orkade ta tag i disken =) Ibland tar det emot rejält, men skönt när det är gjort. Finns inget värre än att vakna och se hela diskbänken full med disk. Har jobbat ikväll, endast fyra timmar dock men det räckte gott väl. Fortfarande trött efter helgen. Kan vara rätt skönt med ett kort pass också. Var på en av favvo våningarna och där går det alltid bra ;) Jag känner vårdtagarna så pass bra.

Darlingen jobbar, i natt sov jag inget vidare. Hade liksom ingen ro i kroppen och vaknade till när han kom hem.  Jag kommer inte ställa nån klockan på alarm imorgon, varje morgon som jag kan passa på och njuta är lyx för mig just nu. Jag känner att jag behöver dom dagarna för att orka jobba mycket.


Nä, nu ska jag fortsätta msna med Linda och sen blir det nog bingen för mig! Om jag nu av förmodan inte råkar fastna framför dumburken..

MÅNDAG

Idag är det Måndag, ljuva härliga underbara fräscha Måndag. Känner mig trött idag, jobbat många timmar i helgen, det sätter sina spår. Fått veta vilken avdelning jag ska vara på i sommar iallafall och mina procent =) Vi skulle få schema nu i veckan sa dom, kan ju vara kul och planera lite. Har fått mer tider också. Me like ;)

Håller på och tvättar nu, ska snart kila ner och hämta allt. Sen måste jag sätta fart med disken, bädda etc. Lite effektiv måste man ju vara och jag känner mig otroligt effektiv idag, var uppe halv sju och sprang ner till tvättis. Hade givetvis velat ha sovmorgon, men jag ska ta en liten siesta i eftermiddag sen :P


SÖNDAG

Tio över fem. Då gick jag upp. Det har gått nästan en timme och det enda jag hunnit med är att tvättat och klätt på mig. Jo, lite nyponsoppa har jag även fått i mig :) Egentligen var planen att gå upp nu, för jag hinner ändå men eftersom jag fick springa på toan så kunde jag inte somna så då kunde jag lika gärna vara kvar uppe. Trist om man skulle försova sig. Har faktiskt aldrig hänt mig. Konstigt nog.

Passet igår gick utan beskymmer. Skönt när det flyter på. Idag ska jag jobba en delad (7-12, 16.45-21.15) på demensavdelningen och det är tyngre. Åtminstone psykiskt. Plus att det kan vara lugnt i mellanvarven och då visar sig John Blund. Tänkte att jag skulle försöka vila på mina timmar, även om jag inte kan sova så gör en powernap susen. Måste se till och fixa lite mat också, vi får se vad det blir av det =)

Nää nu måste jag fixa def sista, klockan springer snabbt iväg, särskilt om jag segar såhär. Gör allt annat än jag borde göra. Men kolla Corren på nätet det är faktiskt standard varje morgon. Brukar ju annars  läsa tidningen, men idag kom det ju ingen,

Ha en härlig Söndag =)

LÖRDAG

Precis käkat lite tacofärs och spaghetti =) Alltid bra och ha rester i frysen som man bara kan värma på! Kvällen igår började inte så bra då jag fick svettningar och mådde hemskt dåligt. Det gick över som tur är så jag klarade hela passet. Om cirkus en halvtimme ska jag till jobbet igen. Jobbar till nio. Det hade ju känts betydligt bättre om det var dåligt väder ute. Antar att många tar fram grillen även i kväll och knäcker några pilsner :) :)

Joel åkte ut till landet en svänga. Vet inte om han tar en tripp till rallyt, han skulle iallafall besöka sin mamma och sen hälsa på några vänner. Så denna helg kommer vi inte ses mycket. Fast vi hade en skön sovmorgon tillsammans ;) Man blir kär på nytt ;)


Dags att borsta till håret, bädda sängen och kila till jobbet.

FREDAG

Här sitter jag med nattlinnet på mig och klockan är några min över elva. Illa, I know! Men eftersom jag ska jobba ikväll och hela helgen så unnade jag mig lite extra sömn i morse, latheten vet jag dock inte vad den beror på =)

Igår hade jag en riktig slappis dag, älsklingen och jag åkte till Tåkern en svänga och sen stannade vi och köpte jordgubbar. Varit sugen på det i flera dar, så det smaskade jag i mig. Dom få ätbara som blev kvar smällde jag i mig förut ;) Annars på menyn står det lax, kallsås och potatis.

Gu jag är verkligen sugen på att flytta till hus. Längtan är stor. Att få ha en egen tomt. Att få göra precis som man vill, att kunna sitta ute. Vi är eniga om den saken här hemma, men det är ju inte bara och köpa. Man ska kunna betala allt också plus att jag inte vill ta första bästa hus heller. Där ska jag verkligen trivas och bo resten av livet isåfall =)

Drömmar. Det är viktigt att ha drömmar och ännu underbarare är det om dom kommer slå in.

Jag är åtminstone på glatt humör idag även om jag inte är så motiverad till att jobba helg. Gubben fick inget besked igår, men det verkar ändå rätt positivt. Fast man ska aldrig säga aldrig som jag brukar säga. Vi har börjat tänka om.

TORSDAG

Nyss hemkommen från utbildning av vikariebanken, och jag tycker nog att det verkar rätt så bra. Kändes mer positivt nu. Visst kommer det nog bli lite krångligt i början, men så är det ju med saker som man inte är van vid. Jag hoppas bara att jag inte kommer göra fel, virrhöna som jag är ;)


Precis mumsat i mig ett par riskakor, kände att ett blodsockerfall var på ingång och då måste jag få i mig nåt illa kvickt. Men nu mår jag mycket bättre igen. Igår ringde jobbet och jag har fått lite mer tider, mest helg dock, men jag är van. Måste dit och byta skåp också, men det tar jag nog imorgon. Går lite tidigare så jag hinner.


Håller tummarna för att Joel får behålla jobbet. Dom skulle prata om hur det ser ut och vad som ska hända. Det ser INTE ljust ut. Usch för denna finanskris, va mycket elände det medför. Jag vet att vi kommer klara det ändå om det nu skulle gå så illa, som vi tror. Vi är inställda på det. Klart det kommer kännas, men pengar är inte allt det heller. Det är mycket, men det finns värre saker. Det finns ju dom hushållen som båda går hemma, båda är arbetslösa och lever på a-kassa. Än så länge rullar det på med jobb för min del, skönt det. Det blir bra! Mamma ringde igår och hade lite tips :) Bra tips :) Blir nog att han spanar vidare på det om det nu går åt skogen för honom idag.


Forts MÅNDAG

Dagen har varit lyckad. Trodde det skulle bli segt, men det har gått snabbt. Gjorde en god kycklingsallad förut =) Och har även våldgästat Tessan två gånger idag. Satt ute på balkan och drack cola =) Älskar verkligen att kunna prata av sig. Det är aldrig tyst när vi umgås, vi har alltid massor att prata om och roligt är det. You and me gummz!

Kvällen har spenderats framför dumburken. Kollade på Färjan 2 och svullade popcorn som älsk gjorde. Klockan är bara några minuter över nio, men känner mig trött.  Imorgon eftermiddag ska jag slänga i två maskiner tvätt, måste hinna till ICA och handla nytt tvättmedel innan.


Det här var min afton. Hur var din?

MÅNDAG

Japp! Jag är uppe!

Från att ha sovit svindåligt i natt så sitter jag nu här och fördriver lite tid vid datorn. Jag vet, det är helt kaotiskt eftersom det är så fint väder ute. Det kommer bli en promenad senare sen iallafall. Joel är i Gusum på fototräffen. Har bilen hemma så om jag får för mig så kan jag åka en svänga =)

Maten hos farmor igår var utsökt. Åt massor och efterrätten, MM så god den var =) Fick hem lite rester som jag frös in. Dessutom fick vi hem två biobiljetter, så det kommer bli  besök nån kväll när det är dåligt väder.

Förutom att vi var och käkade hos farmor igår så gick jag till Linda, köpte varsin glass på macken och satte oss på hennes balkong och snackade ;) Sen drack jag nog världens godaste te. Mm, jag har verkligen fått smak på te nu när jag inte dricker så mycket kaffe.

Skickade ett sms till Tessan nyss, får hoppas på svar snart så man kanske kan hitta på nåt idag. Lämnade en lapp på jobbet att jag kunde jobba idag, få lite extratimmar. Men ingen hört av sig ännu så jag antar att jag får vara ledig idag.

oooooh...............Lyssnar på Gyllene Tider........... Vilken underbar dag!! :)

LÖRDAG

Idag är det självaste PÅSKAFTON. Jag har ännu inte ätit nåt ägg, heller inte firat nåt särskilt. För mig betyder Påsken inte så mycket. Lägger ingen stor vikt vid att pynta, kan kanske bero på att jag inte har så mycket att ställa fram.

Om ca en halvtimme ska jag gå till jobbet. Känns sådär med tanke på att det är strålande sol ute! Men, så är det. Får hoppas timmarna går snabbt. Det gjorde dom igårkväll.

Har inte så mycket mer och säga till er idag, vill åtminstone önska er en GLAD PÅSK! Passa på ni som är lediga att njuta av solen ;)


ONSDAG



Påsken är snart här och jag blev faktiskt överraskad med ett påskägg  av min kärasta farmor. Låg i soffan och hux flux ringde det på dörren. Har tjuvsmaskat lite ikväll, kunde inte motstå en sån gottegris jag är. Dessutom låg det en liten peng i och det är alltid välkommet ;)

Idag har jag faktiskt varit ledig och det har varit underbart även att jag har haft en del sysslor att göra. Sov inte så länge idag utan gick upp skapligt, käkade lite frulle och sen hjälptes Joel och jag att städa. Han dammsugade och jag torkade golven etc. Smidigt när man kan hjälpas åt. Det tycker jag att man ska göra när man bor och lever tillsammans. Det är ju bådas skit liksom :o) Det gick snabbt och sen fixade vi lite mat.

Ja, ibland räcker det med att städa och bara vara hemma för att man ska känna sig seg. Värken i tanden har heller inte släppt och pencillinet gör ju att man kan känna sig trött och däven. Ringde tandläkaren och där fick jag inte mycket hjälp. Hon tyckte att jag skulle vänta tills pencillinet har hjälpt. Om jag inte minns fel så skrev jag nog om det i förra inlägget.

Liiiiiite har det hjälpt, men inte mycket. Det är fortfarande olidligt i mellanvarven.

Från det tråkiga till nåt roligare. I helgen ska jag jobba, tjäna STORA pengar, nedå men blir ju lite extracash när det är storhelg och på Söndag är vi bortbjudna hem till farmor. Hennes mat får mig att börja dregla. GÖTT!

MÅNDAG

So sorry! Helgen har gått så fort så något bloggande blev det inte. Har jobbat och då går timmarna så snabbt.

Längtade efter en skön sovmorgon idag, slippa ställa klockan och bara sova ut. Men icke. Kl 9 ringde min dietist ang gluten, hon frågade hur det gick och jag sa att jag har blivit mycket bättre, men att det har hänt att jag har fuskat ett par gånger. Jag kan ju inte ljuga och eftersom hon är specialist på just det ämnet så märker hon ju sen på blodproverna om jag talat sanning. Så bättre att vara ärlig. Jag sa att det svåraste är brödet, att jag saknar att ta mig en vanlig enkel ostmacka. Det glutenfria brödet är hemskt, jag mår illa bara jag tänker på det.  Hon gav mig tips på annat bröd, så det ska jag testa.

Sen fick jag ett glatt besked idag, en lättnad. Det var underbart. En helt underbar känsla.

Hmm.. Joel och jag åt lunch ute idag. Eftersom vi knappt inte setts på hela helgen så bestämde vi att vi skulle unna oss lite käk ute. Det var mumma!

Älsklingen är på jobbet och jag håller på och tvättar. Känns sådär på ens lediga dag, men va gör man. Man måste ju ;)

Allt är toppen i mitt liv, bortsett från att jag fått inflammation i en visdomstand som gör jävulskt ONT!





Den gör så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen imellanåt. Fick åka ifrån jobbet i Lördags till tandläkaren. Han skrev ut pencillin och tyckte att jag skulle dra ut den. Med tanke på att jag haft besvär två gånger nu med denna tand, så är det nog till min stora skräck lika bra att göra sig av med den. Jag måste bara våga och låta rädslan komma åt sidan. Ska åtminstone fundera på det. Så länge jag går på pencillin så får man ändå inte operera bort den.

Dags och besöka tvättstugan igen ;)

TORSDAG

Det här blir varken ett långt eller intressant inlägg. Gick och lade mig lite efter nio igår, somnade nästan på en gång. Gick upp tio idag =) Himla skönt! Ska man orka ett pass från halv ett till kvart över nio ikväll så krävs det lite sömn, och bra sömn dessutom.

Har duschat och det gör att man känner sig lite piggare. Lite förkyld dock, näsan rinner och halsen är inget vidare.
Ska sticka till jobbet om några minuter. Den här dan kommer kännas lång känner jag. Meeen...Hoppas den går fort!


Åh vad Lars Winnerbäck är bra, jag får aldrig nog av honom ;) Jag får nästan lite sommarfeelings när jag lyssnar på honom.

Verkar inte bli mycket till sol idag. Igår var det kanonväder, idag är det mulet.


ONSDAG

April April....


Ny månad, visst har det gått fort?

Igår var jag på Gekås och jag hittade en massa fina saker =) Sälllskapet va trevligt också!


Har bestämt mig att nån dag denna månad så måste jag till IKEA och kolla olika förvaringsmöjligheter. Vi har mycket saker, men för lite plats. Det vore skönt om man kunde få undan på mycket. Det finns säkert en hel del finurliga lösningar över hur man kan förvara olika prylar.


Jag har fortfarande ont i mina fötter sen igår, tröttheten har heller inte lagt sig. Men det var det värt ;) Hade dock varit skönt att vara ledig idag, men man får ju inte alltid som man vill här i världen. Jobbade nästan 6 timmar idag, två timmar mer än vad jag hade fått för att det var dåligt med folk, men det ger ju lite extra =) Fick ytterligare tider idag, mycker helgjobb och kvällar, likaså en del delade turer som jag tycker mindre om. Men vi behöver spara. Man har ju faktiskt ett mål här i livet och man måste ju börja nånstans. Än så länge är vi på rätt väg och det går bättre än förväntat :) Har ju ingen lust och bo i lägenhet resten av livet.


Som jag alltid brukar säga här i bloggen allt har för och nackdelar. Man ska vara glad att man har nåt jobb att gå till. Mycket varsel nu och ingen sitter säkert.


Trött som Skalman, men glad ändå :)


RSS 2.0